-
Γεια σας!
Είμαστε οικογένεια με ένα παιδάκι και σύντομα 2ο. Αυτή τη στιγμή έχω ένα Fiesta 1.6 Diesel και είμαι πολύ ευχαριστημένος συνολικά αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο χώρο και άνεση. Δεν είμαι πολύ σχετικός, οπότε κάθε γνώμη πολύ βοηθητική.
Κάποια πράγματα που έχω λάβει υπόψιν στο ψάξιμο:
- Κάνω περίπου 15-17k το χρόνο, το 50% εκτός Αθηνών μιας και πάμε πολύ συχνά σε χωριό, εκδρομές κτλ. Το να είναι diesel ή βενζίνη για αυτά τα χιλιόμετρα δεν είμαι απολύτως σίγουρος απλά με έχει βολέψει πολύ η οικονομία του Fiesta και δε θα ήθελα κάποιο με βενζίνη που καίει πολύ παραπάνω από 6lt - 6.5lt πραγματικά.
- Έχω σοβαρό πρόβλημα στη μέση και στις κακές μέρες το πάτημα του συμπλέκτη είναι θάνατος και με επηρεάζει πολύ. Για αυτό κ μόνο σκέφτομαι 100% να είναι αυτόματο.
- Η γυναίκα μου είναι 1.80 οπότε τώρα είναι οριακά με το καθισματάκι του παιδιού (ψηλό και αυτό), οπότε θέλω να έχει χώρο στα πίσω καθίσματα για πόδια.
- Το πορτ παγκάζ είναι σημαντικό να είναι αρκετά μεγάλο γιατί μεταφέρουμε πολλά πράγματα στο πήγαινε-έλα Αθήνα - Χωριό. Από καρότσια μέχρι τελάρα με ντομάτες (αγρότης μπαμπάς )
- Σκέφτομαι για καινούριο ή μεταχειρισμένο έως 20-30 χιλ. km από 30-35k €. Προφανώς κοντά στα 30 θα ήταν ιδανικά.
- Πολύ σημαντική η ασφάλεια (ενεργητική/ παθητική) μιας και θα είναι το βασικό αυτοκίνητο που θα βάζω μέσα τα παιδιά μου. Θα το έβαζα σίγουρα Α προτεραιότητα από όλα.
Βάση των παραπάνω και για το Budget που ψάχνω έχω καταλήξει σε:
- KIA Sportage Diesel/ Αυτόματο -- Στην απλή έκδοση πάει κάτω από 35k το καινούριο αλλά δεν έχει την κυρτή οθόνη κτλ. Έχουμε σαν 2ο το Picanto που μας έχει βολέψει πολύ και η εγγύηση των 7 + 5 χρόνια δωρεάν service ακούγεται αρκετά καλό.
- Ford Kuga Diesel ή Βενζίνη/ Αυτόματο -- Δε βγαίνει καινούριο, οπότε κοιτάω κάποιο του 20-22 (είναι ελάχιστες οι επιλογές βέβαια, μόνο 2 είναι σε αυτά που ψάχνω). Μου αρέσει πιο πολύ συνολικά και ίσως το θεωρώ πιο αξιόπιστο/ ασφαλές αλλά είναι κοντά στα λεφτά ενός καινούριου Sportage. Επίσης ο κινητήρας βενζίνης από αυτά που διαβάζω φαίνεται πολύ πιο οικονομικός από του Sportage.
- Skoda Karoq Βενζίνη αν και δε συμπαθώ ιδιαίτερα τη VAG και έχω κακές εμπειρίας από γνωστούς / συγγενείς (κυρίως για VW - Audi βέβαια).
Γνώμες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
@chili14 said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Γεια σας!
Είμαστε οικογένεια με ένα παιδάκι και σύντομα 2ο. Αυτή τη στιγμή έχω ένα Fiesta 1.6 Diesel και είμαι πολύ ευχαριστημένος συνολικά αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο χώρο και άνεση. Δεν είμαι πολύ σχετικός, οπότε κάθε γνώμη πολύ βοηθητική.
- Κάνω περίπου 15-17k το χρόνο, το 50% εκτός Αθηνών μιας και πάμε πολύ συχνά σε χωριό, εκδρομές κτλ. Το να είναι diesel ή βενζίνη για αυτά τα χιλιόμετρα δεν είμαι απολύτως σίγουρος απλά με έχει βολέψει πολύ η οικονομία του Fiesta και δε θα ήθελα κάποιο με βενζίνη που καίει πολύ παραπάνω από 6lt - 6.5lt πραγματικά.
- Έχω σοβαρό πρόβλημα στη μέση και στις κακές μέρες το πάτημα του συμπλέκτη είναι θάνατος και με επηρεάζει πολύ. Για αυτό κ μόνο σκέφτομαι 100% να είναι αυτόματο.
- Η γυναίκα μου είναι 1.80 οπότε τώρα είναι οριακά με το καθισματάκι του παιδιού (ψηλό και αυτό), οπότε θέλω να έχει χώρο στα πίσω καθίσματα για πόδια.
- Το πορτ παγκάζ είναι σημαντικό να είναι αρκετά μεγάλο γιατί μεταφέρουμε πολλά πράγματα στο πήγαινε-έλα Αθήνα - Χωριό. Από καρότσια μέχρι τελάρα με ντομάτες (αγρότης μπαμπάς )
- Σκέφτομαι για καινούριο ή μεταχειρισμένο έως 20-30 χιλ. km από 30-35k €. Προφανώς κοντά στα 30 θα ήταν ιδανικά.
- Πολύ σημαντική η ασφάλεια (ενεργητική/ παθητική) μιας και θα είναι το βασικό αυτοκίνητο που θα βάζω μέσα τα παιδιά μου. Θα το έβαζα σίγουρα Α προτεραιότητα από όλα.
- KIA Sportage Diesel/ Αυτόματο -- Στην απλή έκδοση πάει κάτω από 35k το καινούριο αλλά δεν έχει την κυρτή οθόνη κτλ. Έχουμε σαν 2ο το Picanto που μας έχει βολέψει πολύ και η εγγύηση των 7 + 5 χρόνια δωρεάν service ακούγεται αρκετά καλό.
- Ford Kuga Diesel ή Βενζίνη/ Αυτόματο -- Δε βγαίνει καινούριο, οπότε κοιτάω κάποιο του 20-22 (είναι ελάχιστες οι επιλογές βέβαια, μόνο 2 είναι σε αυτά που ψάχνω). Μου αρέσει πιο πολύ συνολικά και ίσως το θεωρώ πιο αξιόπιστο/ ασφαλές αλλά είναι κοντά στα λεφτά ενός καινούριου Sportage. Επίσης ο κινητήρας βενζίνης από αυτά που διαβάζω φαίνεται πολύ πιο οικονομικός από του Sportage.
- Skoda Karoq Βενζίνη αν και δε συμπαθώ ιδιαίτερα τη VAG και έχω κακές εμπειρίας από γνωστούς / συγγενείς (κυρίως για VW - Audi βέβαια).
Αν θελετε ανεση, λογικα , πατε σε suv
Ερωτηση , θελετε να ειναι εμπροσθιοκίνητο ή τετρακινητο? Ρωταω , γιατι αν θελετε καινουργιο στα περισσοτερα η τιμη ξεπερναει τα 35 ! -
Ford Kuga
-
mazda cx-5 centre line, auto, awd
-
Εγω αν ηθελα suv θα επαιρνα mazda cx-5(e-SKYACTIV G165 παει 36,000
165 (121) hp (kW) | CE
Κίνηση στους μπροστινούς τροχούς (2WD)
αυτόματο σύστημα μετάδοσης 6 ταχυτήτων
1998 ccm) ,
Επισης***
-
list item sportage βενζινη παει 36,100 αυτοματο ¨NQ5 1.6T 180ps 7DCT Titanium 48V
-
Αν ειναι για πετρελαιο , πατε σε πιο ''φτωχη'' εκδοση''NQ5 1.6D 136ps 7DCT Dynamic 48V
Αναμεσα σε mazda και kia , απο εμενα mazda
-
-
@petrosv30 said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Γεια σας!
Αν θελετε ανεση, λογικα , πατε σε suv
Ερωτηση , θελετε να ειναι εμπροσθιοκίνητο ή τετρακινητο? Ρωταω , γιατι αν θελετε καινουργιο στα περισσοτερα η τιμη ξεπερναει τα 35 !Ευχαριστώ για την απάντηση! Δεν με ενδιαφέρει το τετρακίνητο, όχι.
-
@petrosv30 & @gatoz ευχαριστώ! Το έχω δει το CX5 και είναι επίσης ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα της αγορας κατ' εμέ. Όντως ανεβαίνει λίγο το budget αλλά αυτό που με εμποδίζει περισσότερο είναι ο φόρος πολ. για πάνω από 2.0 κ. Φαντάζομαι ισχύει κανονικά αυτό ακόμα σωστά;
@cirus ευχαριστώ. Έχεις άποψη για τη βενζινοκίνητη έκδοση σε σχέση με τη diesel;
-
Nissan Qashqai xtronic,
χώροι check
Κατανάλωση στο 50% εκτός πόλης check (αν πας κύριος, στο υπόλοιπο 50% θα καίει ομως),
αυτόματο check,
ασφάλεια check,
μόνο που βγαίνει fl στον Ιούνιο λένε. -
@petrosv30 & @gatoz ευχαριστώ! Το έχω δει το CX5 και είναι επίσης ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα της αγορας κατ' εμέ. Όντως ανεβαίνει λίγο το budget αλλά αυτό που με εμποδίζει περισσότερο είναι ο φόρος πολ. για πάνω από 2.0 κ. Φαντάζομαι ισχύει κανονικά αυτό ακόμα σωστά;
@cirus ευχαριστώ. Έχεις άποψη για τη βενζινοκίνητη έκδοση σε σχέση με τη diesel;
Ναι υπαρχει ο φορος,αν μπορεις να βαζεις κατι στην ακρη( διαιρεση ποσου με το 12) , ωστε να μην πεσει βαρυ , οταν θα ερθει η ωρα της πληρωμης, τι να πω. Εσεις ξερετε.
Καποτε( πριν 4 μηνες) ειχα διαβασει οτι θα το βγαλουν αλλα δεν μας ειπαν to πoτε -
Από αυτά που έχεις αναφέρει, Ford Kuga με κλειστά μάτια. Απλά εαν σε ενδιαφέρει και η κατανάλωση, πας για diesel μόνο. Γενικά για κατανάλωση πέριξ του 6, σε suv αυτού του μεγέθους και αυτόματο, μόνο diesel ή υβριδικό (κανονικό όχι mild που δεν προεφέρει κάτι).
-
Επειδή εχεις την μέση σου πρέπει να εισαι πολύ προσεκτικός στην επιλογή, φρόντισε να το ψάξεις γιατί μπορεί και κανένα από όλα αυτά να μην σου κανει.
Αν σου πέφτει λίγος ο εξοπλισμός στο Kia μπορείς να κοιτάξεις για Tucson premium 150hp automatic, αλλά το κάθισμα σε πολύωρο ταξίδι θα σε κουράσει. Νομίζω και στο Kia το ίδιο.
Δεν ξέρω για το νέο Tiguan, ίσως να κοίταγα και εκει από άποψη ανατομίας καθισματος
-
Αν η απόσταση μέχρι το χωριό δεν είναι πολύ μεγάλη και έχεις υποδομή για φόρτιση και στο σπίτι και στο χωριό, θα μπορούσες να κάνεις μια μικρή υπέρβαση και να πας σε model y. Βγαίνει στα 37+1 με την επιδότηση. Μετά γνωστά θεματακια της ηλεκτροκίνησης βέβαια...
Διαφορετικά στο Corolla cross 1.8 τα 475 λίτρα δεν τα λες και πάρα πολλά αλλά δεν είναι και άσχημα. Με τους χώρους στα πόδια δεν θα θα έχεις θέμα. Το δοκιμάζεις βέβαια...
Ξεκινάει από τα 30κατι και με το 50% εθνική να υπολογίζεις 5 με 6 λίτρα ανά 100 το πολύ.Diesel εν έτη 2024 θα είναι λίγο ρίσκο, εκτός αν έχεις σκοπό να το κρατήσεις 5-6 χρόνια το πολύ.
-
Αν κάνεις πολλα χιλιόμετρα σε εθνική και σε νοιάζει η οικονομία το diesel . Αν δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα βενζίνη.
Το Kuga δεν συγκρίνεται σε χώρους με τα υπόλοιπα είναι πολύ ανώτερο. Και είναι και άψογο σε οδηγική συμπεριφορά. Το Mazda αμαξαρα αλλά ούτε τους χώρους του Kuga δεν τους έχει και το χαντακωνει ο διλιτρος κινητήρας που έχει φόρο πολυτελείας
-
@fanis75 said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Από αυτά που έχεις αναφέρει, Ford Kuga με κλειστά μάτια. Απλά εαν σε ενδιαφέρει και η κατανάλωση, πας για diesel μόνο. Γενικά για κατανάλωση πέριξ του 6, σε suv αυτού του μεγέθους και αυτόματο, μόνο diesel ή υβριδικό (κανονικό όχι mild που δεν προεφέρει κάτι).
Ευχαριστώ! Ναι είναι το βασικό που σκέφτομαι και εγώ βάση χώρων/ κατανάλωσης.
@czio said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Επειδή εχεις την μέση σου πρέπει να εισαι πολύ προσεκτικός στην επιλογή, φρόντισε να το ψάξεις γιατί μπορεί και κανένα από όλα αυτά να μην σου κανει.
Αν σου πέφτει λίγος ο εξοπλισμός στο Kia μπορείς να κοιτάξεις για Tucson premium 150hp automatic, αλλά το κάθισμα σε πολύωρο ταξίδι θα σε κουράσει. Νομίζω και στο Kia το ίδιο.
Δεν ξέρω για το νέο Tiguan, ίσως να κοίταγα και εκει από άποψη ανατομίας καθισματος
Πολύ σωστό αυτό που λες για τη θέση δεν το είχα σκεφτεί ότι μπορεί και το κάθισμα να είναι τόσο άβολο για μένα που τελικά να μη με βολεύει. Σίγουρα θα τα δοκιμάσω όλα στην έκθεση αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα καταλάβω από 5-10 λεπτά πραγματικά πόσο βολεύει. Σίγουρα θα αποφύγω όμως κάτι πολύ κακό.
Το Tiguan δεν το είχα υπόψιν, θα το κοιτάξω, ευχαριστώ. Από θέμα κόστους ανταλλακτικών και γενικά αξιοπιστίας για μηχανή αλλά και ηλεκτρονικά έχεις άποψη;
@gchris7 said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Αν η απόσταση μέχρι το χωριό δεν είναι πολύ μεγάλη και έχεις υποδομή για φόρτιση και στο σπίτι και στο χωριό, θα μπορούσες να κάνεις μια μικρή υπέρβαση και να πας σε model y. Βγαίνει στα 37+1 με την επιδότηση. Μετά γνωστά θεματακια της ηλεκτροκίνησης βέβαια...
Διαφορετικά στο Corolla cross 1.8 τα 475 λίτρα δεν τα λες και πάρα πολλά αλλά δεν είναι και άσχημα. Με τους χώρους στα πόδια δεν θα θα έχεις θέμα. Το δοκιμάζεις βέβαια...
Ξεκινάει από τα 30κατι και με το 50% εθνική να υπολογίζεις 5 με 6 λίτρα ανά 100 το πολύ.Diesel εν έτη 2024 θα είναι λίγο ρίσκο, εκτός αν έχεις σκοπό να το κρατήσεις 5-6 χρόνια το πολύ.
Ευχαριστώ πολύ, ειδικά για το Corolla Cross που δεν το είχα καν υπόψιν ότι έχει τόσο μεγάλο πορτ παγκάζ για την κατηγορία του αλλά και τόσο οικονομικό κινητήρα. Σίγουρα θα το δω. Θα είναι και σαν 3ο εγγόνι για τον πατέρα μου μιας και σε ένα τέτοιο μεγαλώσαμε και εμείς.
Γιατί λες ότι το Diesel είναι ρίσκο; Δεν είμαι κ γνώστης αλλά για να βγάζουν ακόμα κάποιες εταιρίες πιστεύω δεν υπάρχει θέμα service κτλ για 10+ χρόνια. Τώρα αν εννοείς για απαγόρευση σε κέντρο Αθήνας κτλ δεν με νοιάζει ιδιαίτερα.
Σχετικά με το Υ δεν με ψήνει καθόλου το κομμάτι της φόρτισης αυτή τη στιγμή και είναι κ αρκετά δύσκολο στην Αθήνα εκεί που μένω.
@cirus said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Αν κάνεις πολλα χιλιόμετρα σε εθνική και σε νοιάζει η οικονομία το diesel . Αν δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα βενζίνη.
Το Kuga δεν συγκρίνεται σε χώρους με τα υπόλοιπα είναι πολύ ανώτερο. Και είναι και άψογο σε οδηγική συμπεριφορά. Το Mazda αμαξαρα αλλά ούτε τους χώρους του Kuga δεν τους έχει και το χαντακωνει ο διλιτρος κινητήρας που έχει φόρο πολυτελείας
Σε ευχαριστώ πολύ, ναι το Kuga είναι από τις πρώτες επιλογές και βλέπω ότι αρκετοί το προτείνουν εδώ.
@jamesd said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Nissan Qashqai xtronic,
χώροι check
Κατανάλωση στο 50% εκτός πόλης check (αν πας κύριος, στο υπόλοιπο 50% θα καίει ομως),
αυτόματο check,
ασφάλεια check,
μόνο που βγαίνει fl στον Ιούνιο λένε.Δεν το είχα σκεφτεί σαν επιλογή, θα το δω ευχαριστώ! Από θέμα αξιοπιστίας εικάζω ότι για να κυκλοφορεί τόσο πολύ θα είχε ακουστεί εάν υπήρχαν σοβαρά θέματα φαντάζομαι....Οπότε μια χαρά θα πρέπει να είναι.
-
Γιατί λες ότι το Diesel είναι ρίσκο; Δεν είμαι κ γνώστης αλλά για να βγάζουν ακόμα κάποιες εταιρίες πιστεύω δεν υπάρχει θέμα service κτλ για 10+ χρόνια. Τώρα αν εννοείς για απαγόρευση σε κέντρο Αθήνας κτλ δεν με νοιάζει ιδιαίτερα.
Γενικά είμαι της άποψης ότι όταν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο πρέπει να κοιτάς το συνολικό κόστος κτήσης και χρήσης στα χρόνια που θα το έχεις στην κατοχή σου. Κόστος αγοράς, service, ζημιές, κατανάλωση, μεταπωλητικη αξία...
Δεν πιστεύω ότι σε 10 χρόνια θα απαγορευθούν τα Diesel, πιστεύω όμως ότι θα έχουν απαξιωθεί και ο περισσότερος κόσμος θα κοιτάζει υβριδικά και όσοι έχουν την δυνατότητα ηλεκτρικά.
Με το παραπάνω σκεπτικό, το να αγοράσεις το 2024 Ντίζελ με 30-35 χιλιάρικα με σκοπό να το κρατήσεις 10+ χρόνια είναι αρκετά ασύμφορο. Η μεταπωλητικη αξια θα έχει πέσει πάρα πολύ και αν συνυπολογίσεις και τις ζημιές που λογικά θα βγάλει, το σκεπτικό "να πάρω ντίζελ για να έχω καλή κατανάλωση" δεν θα έχει καμία ουσία στο τέλος... -
Ευχαριστώ πολύ, ειδικά για το Corolla Cross που δεν το είχα καν υπόψιν ότι έχει τόσο μεγάλο πορτ παγκάζ για την κατηγορία του αλλά και τόσο οικονομικό κινητήρα. Σίγουρα θα το δω. Θα είναι και σαν 3ο εγγόνι για τον πατέρα μου μιας και σε ένα τέτοιο μεγαλώσαμε και εμείς.
Η Κορολα Κρος υστερεί σε χώρους επιβατών έναντι του Κούγκα. Κατα τα άλλα ειναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, από τα καλύτερα της κατηγορίας για οικογενειακή χρήση, γιατί έχει απίστευτη ανάρτηση σε άνεση και ποιότητα κύλισης και χωρίς αντίπαλο (στα βενζίνης) σε οικονομία. Θα έλεγα το ιδανικό οικογενειακό suv, εαν είσαι ΟΚ με εμφάνιση και χώρους.
-
Ακούμε πάλι αστειότητες για το ντίζελ, από κατακαμένους με την βενζίνη και τα υβριδικά του μποτιλιαρίσματος.
Από την στιγμή που μπαίνει θέμα για πάνω από 50 % ταξίδια και ότι δεν τον νοιάζει η πόλη, το ντίζελ είναι μονόδρομος, στο οποίο η μεγάλη ροπή θα κάνει και την διαφορά.
Οπότε κάνει τέστ ντράιβ όσα αυτόματα ντίζελ κυκλοφορούν και καθάρισε.
Το Κούγκα όντως έχει χώρους, αλλά δεν ξέρω αν πλέον έχει ντίζελ και αυτόματο.
Με πρόβλημα μέσης ξεκινάς την αναζήτηση σου, από το Citroen C5 aircross, στις δύο πλουσιότερες εκδόσεις, μετά ίσως προλάβεις κάποια προσφορά στο 3008 που τελειώνει σαν μοντέλο και το αδελφό Οπελ Γκράντλαντ που επίσης έχει κάποιες προσφορές και με εγγύηση 5 χρόνια ή 100000 χλμ όποιο έλθει πρώτο, δεν ασχολείσαι με το πρόβλημα του δοχείου αντ μπλού, γιατί καδένα φοράνε πλέον την 8 χιλ.
Το Μάζντα με δίλιτρο κινητήρα είναι 3800 ακριβότερο από την τιμή του λόγω του φόρου πολυτελείας, με τεκμήριο 8800 που σημαίνει ότι και σαν καινούργιο δεν πουλάει, άρα θα έχει μηδενική μεταπώληση. Ούτε οι ίδιοι που στο προτείνουν δεν θα το αγόραζαν σαν μτχ. εκτός αν το σκότωνες. Χώρια που με ατμοσφαιρικό κινητήρα, είναι παρωχημένο στην αγορά.
Για το Κασκάι το υβριδικό, οι τιμές ίσως ξεφεύγουν.
Επιστρέφοντας στο ντίζελ, στο ταξίδι με μία μέση κατανάλωση με ταχύτητες όρια+20, στα 5,5-6 λίτρα και 1,65 τιμή λίτρου σημαίνει 9,50 ευρώ τα 100 χλμ.
Βενζίνη θα είναι 1,5 λίτρο παραπάνω χαλαρά και με 1,90 το λίτρο θα είσαι στα 14 ευρώ τουλάχιστον. Δηλαδή κάπου 50 % περισσότερο.
Για τα υβριδικά σε ταξίδια δεν ξέρω, υπάρχουν πολλά υβριδικά, με διάφορες τεχνολογίες, αλλά και ειδικούς τρόπους οδήγησης,
Την λύση πάντως θα στην δώσει το να οδηγήσεις σχεδόν όλα όσα σου αρέσουν.
-
Από εμένα Toyota Corolla station wagon
-
Το βασικό λόγω της μέσης σου είναι να κάνεις test drive με διάρκεια και όχι γύρω από το τετράγωνο..Δεν είναι μόνο να είναι αυτόματο, αλλά και τα καθίσματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Σε focus mk2 μετά από 1ώρα οδήγησης με πέθαινε η μέση..Δεν γνωρίζω αν το fiesta έχει πιο μαλακά καθίσματα.
-
Από KIA Sportage Diesel καινούριο, Ford Kuga Diesel ή Βενζίνη/ Αυτόματο μεταχειρισμένο και
Skoda Karoq Βενζίνη, μάλλον θα πήγαινα στο πρώτο. Δεν έχω οδηγήσει κανένα από τα τρία, μόνο το αδελφό Tucson, οπότε η γνώμη μου είναι ελλιπής. (κι απορώ με όσους προτείνουν με τόση άνεση, χωρίς να έχουν οδηγήσει και τα τρία μοντέλα εκτενώς)Απλούστατα γιατί είναι το μοναδικό καινούριο με οικονομικό πλεονέκτημα λόγω πετρελαίου.
Από εκεί και πέρα, όντως υπάρχουν πολλές επίσης αξιόλογες προτάσεις σε αυτά τα χρήματα.
Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k