-
Ο γοφός είναι το αίτιο! Οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να σηκώσουν το πόδι τους ψηλά!
-
δεν παιρνουν SUV γιατι εχουν μεγαλωσει και δεν αλλαζουν γνωμη, ετσι εχουν συνηθισει και αυτο τους ευχαριστει. Ο μεγαλος ανθρωπος δεν μπορει τις αλλαγες και ιδιαιτερα τεχνολογικες με οθονες κινητα με μεγαλες οθονες κα. Για αυτο δε θελουν ηλεκτρικο γιατι ειναι ενας εξελιγμενος υπολογιστης και ενα οχημα απο το μελλον για εμας υποκειμενικα. Δεν ειναι απαραιτητα κακο αυτο γιατι εχουν καταφερει πολλα στη ζωη τους και μπραβο τους, αφου μπορουν να ξοδεψουν τοσο μεγαλο ποσο για κατι που ευχαριστει πραγματικα αυτους. Ο,τι και να αποφασισουν μπραβο τους που εχουν και καλο παιδι, που νοιαζεται και ενδιαφερεται για αυτους και απαντα παντα ευγενικα.
ολοι οι οδηγοι αγωνων σε μεγαλη ηλικια εχουν ψηλα πλεον αυτοκινητα: https://www.topgeargreece.gr/interviews/1002754/porsche-911-dakar-giati-einai-teleia-gia-suntaxiouxous-sumfona-me-ton-walter-rohrl/
Να είστε ειλικρινείς: θα δούμε σύντομα τον θρύλο του ράλι Walter Rohrl στο δικό του 911 Dakar; Είναι ακριβώς στο δρόμο σας, έτσι δεν είναι;
Η γυναίκα μου μου είπε από την αρχή: πάρε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, είναι πολύ πιο εύκολο να μπαίνεις και να βγαίνεις από αυτό. Η γυναίκα μου είναι 73 ετών και εγώ γίνομαι 76, οπότε το ύψος είναι σίγουρα ένας σημαντικός παράγοντας. Αλλά αν εξαρτάται από μένα, θα εξακολουθώ να βγαίνω από μια Porsche όταν θα είμαι 80 ετών. Το κυριότερο είναι ότι μπορώ να την οδηγήσω. -
@antonn said in Αγορά Sedan car:
Ο,τι και να αποφασισουν μπραβο τους που εχουν και καλο παιδι, που νοιαζεται και ενδιαφερεται για αυτους και απαντα παντα ευγενικα.
Εχεις καμια κορη να τον παντρεψουμε?
υγ : Aν εχει καλη προικα την παιρνω κι εγω
-
76????
Αϊ στο καλο, σε έκανα για 50 αρη μη πω 40 αρη
-
Απο το avatar ? Κοβει το ματι σου
-
@lap said in Αγορά Sedan car:
76????
Αϊ στο καλο, σε έκανα για 50 αρη μη πω 40 αρη
Για τον Βάλτερ λέει προφανώς!
-
Για τον Άντον!
Ωραίος! οι σημερινοί 70 αρηδες ειναι σαν 40 αρηδες!
-
Ακομα δεν καταλαβες?
Δεν ειναι 76 ο Αντον ρε
Τα λογια του Walter Rohrl εγραψε
-
Αααααα!!!!!!
-
@lap said in Αγορά Sedan car:
Αααααα!!!!!!
δε νομιζω οτι εχουμε 70χρονο στην παρεα, αλλα γενικα οι 70χρονοι εχουν αλλα ενδιαφεροντα, δε γραφουν σε αυτοκινητιστικο φορουμ -
@piliourits said in Αγορά Sedan car:
@fiverg said in Αγορά Sedan car:
Δεν γνωρίζω σε τι ηλικία είναι οι γονείς του νηματοθέτη αλλά όσο μεγαλώνει κάποιος, όπως έγραψε και ο @criuser, ένα χαμηλό sedan είναι βάσανο στο μπες-βγες.
Καλώς η κακώς, ένα SUV/crossover βολεύει περισσότερο.
Επίσης αυτόματο οπωσδήποτε γιατί η μέση και τα γόνατα συνήθως σε αυτή την ηλικία είναι ταλαιπωρημένα, οπότε η έλλειψη συμπλέκτη επίσης βοηθάει πολύ στις καθημερινές μετακινήσεις.Κι όμως, είναι παράδοξο για μας, η δυσκολία επί/απόβιβασης των ηλικιωμένων σε ψηλότερα αυτοκίνητα, είναι ο λόγος που οι ταξιτζήδες ΔΕΝ αγοράζουν ποτέ suv.
Κι εγώ πίστευα πως ένα κάθισμα που βρίσκεται ψηλότερα, μας επιτρέπει να μπαινοβγαίνουμε "όρθιοι" κι ατσαλάκωτοι χωρίς να ταλαιπωρούμε τη μέση μετά τα -άντα και ήταν απ τους λόγους που διάλεξα σουβλάκι.
Αλλά όλοι οι ηλικιωμένοι δυσκολεύονται και προτιμούν "κούρσα".
Δεν έχω ερμηνεύσει ακόμη ακριβώς το γιατί.
Ίσως επειδή τους είναι μεγάλο ζόρι να σηκώσουν τα γόνατα, ίσως κάτι άλλο;
Κάνας ορθοπεδικος/γηριατρος στη παρέα;Η προσωπική μου εμπειρία είναι το ακριβώς ανάποδο. Κυρία με μπαστούνι για να κάτσει ή να βγει από θέση συνοδηγού sedan είναι βάσανο μεγάλο. Στο SUV η θέση επιτρέπει το μπες βγες χωρίς να χρειάζεται να βάλεις δύναμη π.χ. στα γόνατα για να κρατάς το σώμε όταν κάθεσαι ή να το ανασηκώσεις όταν βγαίνεις.
Anyway, ο νηματοθέτης ξέρει καλύτερα... -
Έχει να κάνει και με το ύψος του ηλικιωμένου .
Αλλά επιβεβαιώνω ( καθώς κάνω τον οδηγό σε πολλούς ηλικιωμένους) , οι κλασσικοί ηλικιωμένοι ( αρκετά εως πολύ) , δυσκολεύονται περισσότερο με υψηλά οχήματα και προτιμούν τα χαμηλά καθώς πρέπει να σηκώσουν (αρκετά) τα πόδια τους αφού καθίσουν για να μπουν μέσα. Άσε που σε πραγματικά ψηλά οχήματα ( αγροτικά , τζιπ κλπ) θα πρέπει να ανασηκώσουν τον κορμό τους για να καθίσουν.
Τέλος πάντων ο καθείς με τα παραδείγματα και τις δυσκολίες που φέρνει η ηλικία σε κάθε άνθρωπο
Είμαστε εκτός θέματος βέβαια καθώς οι άνθρωποι δεν θα είναι ηλικιωμένοι για να ψάχνουν να αγοράσουν τέτοιο όχημα, αλλά απλά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας.... -
Είναι καθαρά θέμα ύψους.
Γυναίκα 1,50 ύψος θέλει χαμηλό.
Ανδρας 1,80 και πάνω ζορίζεται στο χαμηλό και ζορίζει και την μέση του να μπει και να βγει. -
@criuser said in Αγορά Sedan car:
Ανδρας 1,80 και πάνω ζορίζεται στο χαμηλό και ζορίζει και την μέση του να μπει και να βγει.
Καθόλου δεν ζορίζομαι στο 1.82. Στα 80 μου μπορεί, τώρα όχι. Πάντως και ο πατέρας μου στα 79 του μια χαρά μπαινοβγαίνει στο σεντάν.
-
Οι γοφοι είναι παιδιά. Δεν σηκώνεται το πόδι μετά κάποια ηλικία αν δεν γυμνάζονται.
Και εγώ, είμαι ο προσωπικός οδηγος όλων στην οικογένεια. Σε διάφορες ηλικίες ,και οντως μετά κάποια ηλικία ιδιαιτερα οι γυναίκες έχουν θέμα με τους γοφούς.
Βέβαια αν χτυπάς παλαμάκια και δίνεις ρυθμό λέγοντας "πάμε πάμε ένα δυο ένα δυο" μια χαρά τα καταφέρνουν αλλά μετά γρκινιαζουν. Όποτε χαμηλό σε ηλικιωμένους.
Υπάρχει suv στην οικογένεια σε αχρηστία ακριβώς για αυτόν τον λόγο.
Ααα ξέχασα στους ηλικιωμένους ΔΕΝ αγοράζουμε σπορτίφ οχήματα. Δηλαδή στον φίλο μερσεντές και δη με αερανάρτηση αν μπορεί.
Ολοι οι κραδασμοί σε αυτούς χτυπούν διπλάσιοι στην σπονδυλική στήλη και στον αυχένα τους.
-
Γιατι εχω την εντυπωση οτι οι ηλικιωμενοι εχουν μεγαλυτερο προβλημα στο να βγουν απο το αυτοκινητο, ανοιγουν την πορτα και κανουν μερικα λεπτα μεχρι να καταφερουν να σηκωθουν απο κουρσακια μεσσαιου υψους ειδικα αν πρεπει να πατησουν κατευθειαν στο πεζοδρομιο, θεωρω οτι ενα suv θα τους βολευε περισσοτερο.
-
Βασικά, όλοι έχετε εν μέρει δίκιο.
Στο έμπαινε τους βολεύουν τα χαμηλά αυτοκίνητα, στο έβγαινε είναι καλύτερα τα ψηλά. Οπότε η καλύτερη λύση για ηλικιωμένους είναι κάτι ενδιάμεσο σε hatch και ψηλό suv, δηλ. ένα crossover τύπoυ xceed,focus active κ.ά. -
Σιγουρα το χαμηλο δεν βολευει.
Ενα crossover η ψηλοτερο ειναι σαφως ευκολοτερο στο μπες/βγες.
Το βλεπω και στον πατερα μου που εχει κανει και επεμβαση στο ισχιο (αρθροπλαστικη).
Βεβαια παιζει ρολο και ποσο μεγαλη γωνια πρεπει να κανουν ωστε να πατησουν εκτος του αυτοκινητου στριβοντας στον αξονα τους. Ειναι και αυτο ενα θεμα... -
Για αυτό εγώ έχω προτείνει από την αρχή το DS4.
Τα καλύπτει όλα.
-
@criuser said in Αγορά Sedan car:
Για αυτό εγώ έχω προτείνει από την αρχή το DS4.
Τα καλύπτει όλα.
μονο εαν εχεις οδικη κοντα σου
Αγορά Sedan car