-
@spi_duster said in Αγορά Sedan car:
@fanis75 said in Αγορά Sedan car:
@realzeus said in Αγορά Sedan car:
Διόρθωσέ με ρε φίλε, στο περίπου είπα 1 ώρα. Πόση ώρα θέλει για ένα 10-80%;
Όση ώρα θές για μια τουαλέτα και έναν καφέ - δηλαδή τίποτα, αφού ούτως ή άλλως θα γίνει η στάση. Απλά θα πρπεπει να γίνει σε συγκεκριμένο σημείο. Τώρα για το 2-3-4-5% που θέλει να ταξιδεύει δίχως αύριο, είπαμε τα Τέσλα δεν κάνουν ακόμα. Για τους κοινούς θνητούς είναι υπερ-αρκετά.
Οι περισσοτεροι κοινοι θνητοι δεν αρεσκονται να χαριεντιζονται για φτηνο καφε και ουρα στο κατουρημα στους σταθμους των ΕΟ. Οταν φευγω για Καλαματα, παω Καλαματα καρφι. Οταν παω Ναυπλιο, παω για να πιω τον καφε μου εκει. Οταν ανεβαινω Θεσσαλονικη μου αρεσει να σταματω στη Σκοτινα. Οταν παω Πηλιο ανεβαινω για καφε στα υπεροχα χωρια του. Οχι στο σταθμο εξω απο τον Βολο. Οταν παω Καλαβρυτα δε σταματω πουθενα. Ασε μας τωρα με τα διχως αυριο Φανη μου.
Αυτά που λες (εκτός Θες και Βόλου) είναι 1.5-2 ώρες, οπότε ούτε με το ηλεκτρικό θα σταματήσεις. Κια εγώ για Μιτζέλα δεν σταματάω (αν έχω τον μικρό βέβαια γκρινιάζει αλλά τον ψήνω)....αλλά για 400+χλμ, ναι θα σταματήσω. Το όριό μου ειναι τα 250-300χλμ σερί. Προφανώς στο Ναύπλιο πας για καφέ, αλλά εκεί πας και έρχεσαι και χωρίς καμία φόρτιση...οπότε μην υπερβάλεις ούτε εσύ!
-
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η αυτονομία, όσο η ταχύτητα φόρτισης και οι υποδομές που χρειάζονται.
ΥΓ: Το πρώτο αυτοκίνητο ήταν ατμοκίνητο.
Ναι εχεις δικιο. Ο Benz , το 1886. Το πρωτο ηλεκτρικο ηρθε το 1888!Απο τον Flocken.Δυο χρονια μετα.
Υπάρχουν ατμοκίνητα από το 1700κάτι. Προφανώς όχι μαζικής παραγωγής.
-
Και ηλεκτροκινητα υπηρξαν νωριτερα επισης απο την επισημη ημερομηνια. Για μια περιοδο θερμικα και ηλεκτρικα συμβιωναν. Το πετρελαιο και η τεραστια αυτονομια του σε σχεση με των ηλεκτρικων οπως και οι χαμηλοτερες τιμες των θερμικων τα εβγαλαν νικητες τοτε.
-
Όση ώρα θές για μια τουαλέτα και έναν καφέ - δηλαδή τίποτα, αφού ούτως ή άλλως θα γίνει η στάση. Απλά θα πρπεπει να γίνει σε συγκεκριμένο σημείο. Τώρα για το 2-3-4-5% που θέλει να ταξιδεύει δίχως αύριο, είπαμε τα Τέσλα δεν κάνουν ακόμα. Για τους κοινούς θνητούς είναι υπερ-αρκετά.
Οι περισσοτεροι κοινοι θνητοι δεν αρεσκονται να χαριεντιζονται για φτηνο καφε και ουρα στο κατουρημα στους σταθμους των ΕΟ. Οταν φευγω για Καλαματα, παω Καλαματα καρφι. Οταν παω Ναυπλιο, παω για να πιω τον καφε μου εκει. Οταν ανεβαινω Θεσσαλονικη μου αρεσει να σταματω στη Σκοτινα. Οταν παω Πηλιο ανεβαινω για καφε στα υπεροχα χωρια του. Οχι στο σταθμο εξω απο τον Βολο. Οταν παω Καλαβρυτα δε σταματω πουθενα. Ασε μας τωρα με τα διχως αυριο Φανη μου.
Αυτά που λες (εκτός Θες και Βόλου) είναι 1.5-2 ώρες, οπότε ούτε με το ηλεκτρικό θα σταματήσεις. Κια εγώ για Μιτζέλα δεν σταματάω (αν έχω τον μικρό βέβαια γκρινιάζει αλλά τον ψήνω)....αλλά για 400+χλμ, ναι θα σταματήσω. Το όριό μου ειναι τα 250-300χλμ σερί. Προφανώς στο Ναύπλιο πας για καφέ, αλλά εκεί πας και έρχεσαι και χωρίς καμία φόρτιση...οπότε μην υπερβάλεις ούτε εσύ!
Καμια υπερβολη. Με καταλαβες τι εννοω. Για περιξ Αττικη μεχρι Λουτρακι και παλι πισω μια χαρα ειναι. Τα υπολοιπα να χαμε να λεμε.
-
Καμια υπερβολη. Με καταλαβες τι εννοω. Για περιξ Αττικη μεχρι Λουτρακι και παλι πισω μια χαρα ειναι. Τα υπολοιπα να χαμε να λεμε.
Το αν σου μυρίζουν ή όχι κάτουρο τα σεα είναι κάτι το υποκειμενικό. Σε αυτό που λες τώρα όμως είσαι τελείως λάθος.
-
@petranpireotis said in Αγορά Sedan car:
Στο θέμα μας , ειπα ΟΧΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ και το μισο thread είναι για τα τέσλα
ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΤΟ ΕΒΙΑΑΑΑΝ
SD SEDAN ΚΟΥΡΣΑ ...
Mercendes αποκλείονται γιατί με 50 χιλιάρικα δεν παίρνεις πραγματική ,κατι κλώνους Α που δεν είναι ΜΒ...
ΒΜW δεν σου φτάνουν τα € ασε που είναι τόσο άσχημες που δεν θα θέλουν οι γονείς να τους δουν μέσα ... υπάρχει και κάποιο επίπεδο ...
Για μάρκες skoda κλπ ΟΧΙ υπάρχει είπαμε επίπεδο
Τι μένει;
Το honda civic το υβριδικό που είναι σαν μικρό Α7 και τόσο σπάνιο , μυρίζει πολιτισμό και παλιό χρήμαΑν όμως ο πατέρας πχ είχε την δεκαετια του 70-80 πόστερ με τα ιταλικά πρωτότυπα απο bertone Italdesign Giugiaro κλπ να δείτε το καινούργιο P R I U S ...
δεν λέω τίποτα για tesla
-
-
@dettol said in Αγορά Sedan car:
. ο ανθρωπος που αρχισε το νημα εχει εξαφανιστει. Μαλλον εχει ενθουσιαστει απο την τροπη που πηρε η συζητηση.
9 στα 10 topic έτσι είναι πλέον.
Τροφή για σκέψη σε διαχείριση και συνομιλητές. -
Τελευταία απάντηση από τον TS ήταν πριν 14 ώρες. Οπότε το βλέπει το θέμα. Από κει και πέρα προφανώς δεν κάθεται πάνω από τον υπολογιστή πατώντας το F5 για να δει κάθε νέα απάντηση και παρόλο που δεν γίνεται να αποφύγεις ένα αναμενόμενο off topic, όταν οι απαντήσεις έχουν φτάσει να είναι από πάρε ηλεκτρικό πατίνι μέχρι πάρε το Σκάνια το 33ο και συζήτηση για τα νέα του ψαροντούφεκου, τι παραπάνω να απαντήσει.
-
@antonakis said in Αγορά Sedan car:
. ο ανθρωπος που αρχισε το νημα εχει εξαφανιστει. Μαλλον εχει ενθουσιαστει απο την τροπη που πηρε η συζητηση.
Τροφή για σκέψη σε διαχείριση και συνομιλητές.ψαχνω οσα μου λετε. Αν και στο πατερα μου, του αρεσει η 530 η υβριδικη αλλα δεν εμπιστευεται τοσο την bmw οσο παλαιότερα.Γενικοτερα το θεμα αντιπροσωπεια ειναι μεγαλο θεμα λογω των πολλων leasing αμαξιων
-
ψαχνω οσα μου λετε.
Πάντως αν το sedan δεν είναι άκρως απαραίτητο, εγώ θα κοιτούσα και Lexus.
-
@dimsabas said in Αγορά Sedan car:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/331736965-mercedes-benz-e-300
Το εχω ξαναγράψει
όποτε του φέρνουν τέτοια του φίλου με τα μεταχειρισμένα και τα παει στην αντιπροσωπεία για έλεγχο οι μηχανικοί του λένε ΟΧΙ ...
και ο συνδυασμός λίγα χλμ - ληγμένη εγγύηση είναι ο πιο επίφοβος . -
@monman2 said in Αγορά Sedan car:
Το εχω ξαναγράψει
όποτε του φέρνουν τέτοια του φίλου με τα μεταχειρισμένα και τα παει στην αντιπροσωπεία για έλεγχο οι μηχανικοί του λένε ΟΧΙ ...
και ο συνδυασμός λίγα χλμ - ληγμένη εγγύηση είναι ο πιο επίφοβος .Λογω πεσμενης μπαταριας?
-
@antonakis said in Αγορά Sedan car:
Τροφή για σκέψη σε διαχείριση και συνομιλητές.ψαχνω οσα μου λετε. Αν και στο πατερα μου, του αρεσει η 530 η υβριδικη αλλα δεν εμπιστευεται τοσο την bmw οσο παλαιότερα.Γενικοτερα το θεμα αντιπροσωπεια ειναι μεγαλο θεμα λογω των πολλων leasing αμαξιων
Η 530e είναι phev οπότε αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να φορτίζει έστω και από απλή μπριζα , ίσως να μην έχει νόημα.
-
@alexandros-k said in Αγορά Sedan car:
Το εχω ξαναγράψει
και ο συνδυασμός λίγα χλμ - ληγμένη εγγύηση είναι ο πιο επίφοβος .Λογω πεσμενης μπαταριας?
Ναι οι μπαταρίες ιδίως σε αυτά που εχουν λίγα χλμ δεν βγάζουν καλά νούμερα , στο επίσημο διαγνωστικό της ΜΒ , η αραιή και που χρήση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα .
Η τιμή της μπαταρίας είναι πάνω απο 20 χιλιάρικα ,
αρα μεταχειρισμένο χωρίς εγγύηση είναι μεγάλο ρίσκο. -
Ειπαμε Μαζντα 6 και αμαξαρα και made in japan.
-
ΒΜW δεν σου φτάνουν τα € ασε που είναι τόσο άσχημες που δεν θα θέλουν οι γονείς να τους δουν μέσα ... υπάρχει και κάποιο επίπεδο ...
Μίλησε για μεταχειρισμένο επίσης. Παίρνεις μια f10 (και με λιγότερα), πού είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ και αμαξάρα!!
-
Είπα να χαζέψω λίγο στις αγγελίες. Έχει ωραίες λιμουζίνες στα 40 χιλιάρικα: κάτι Α5, κάτι 330e, αλλά εμένα μου έκανε κλικ αυτό:
https://www.spotawheel.gr/buy/audi/used-2021-audi-a4-allroad/12488 -
Δεν γνωρίζω σε τι ηλικία είναι οι γονείς του νηματοθέτη αλλά όσο μεγαλώνει κάποιος, όπως έγραψε και ο @criuser, ένα χαμηλό sedan είναι βάσανο στο μπες-βγες.
Καλώς η κακώς, ένα SUV/crossover βολεύει περισσότερο.
Επίσης αυτόματο οπωσδήποτε γιατί η μέση και τα γόνατα συνήθως σε αυτή την ηλικία είναι ταλαιπωρημένα, οπότε η έλλειψη συμπλέκτη επίσης βοηθάει πολύ στις καθημερινές μετακινήσεις. -
@fiverg said in Αγορά Sedan car:
Δεν γνωρίζω σε τι ηλικία είναι οι γονείς του νηματοθέτη αλλά όσο μεγαλώνει κάποιος, όπως έγραψε και ο @criuser, ένα χαμηλό sedan είναι βάσανο στο μπες-βγες.
Καλώς η κακώς, ένα SUV/crossover βολεύει περισσότερο.
Επίσης αυτόματο οπωσδήποτε γιατί η μέση και τα γόνατα συνήθως σε αυτή την ηλικία είναι ταλαιπωρημένα, οπότε η έλλειψη συμπλέκτη επίσης βοηθάει πολύ στις καθημερινές μετακινήσεις.Κι όμως, είναι παράδοξο για μας, η δυσκολία επί/απόβιβασης των ηλικιωμένων σε ψηλότερα αυτοκίνητα, είναι ο λόγος που οι ταξιτζήδες ΔΕΝ αγοράζουν ποτέ suv.
Κι εγώ πίστευα πως ένα κάθισμα που βρίσκεται ψηλότερα, μας επιτρέπει να μπαινοβγαίνουμε "όρθιοι" κι ατσαλάκωτοι χωρίς να ταλαιπωρούμε τη μέση μετά τα -άντα και ήταν απ τους λόγους που διάλεξα σουβλάκι.
Αλλά όλοι οι ηλικιωμένοι δυσκολεύονται και προτιμούν "κούρσα".
Δεν έχω ερμηνεύσει ακόμη ακριβώς το γιατί.
Ίσως επειδή τους είναι μεγάλο ζόρι να σηκώσουν τα γόνατα, ίσως κάτι άλλο;
Κάνας ορθοπεδικος/γηριατρος στη παρέα;
Αγορά Sedan car