-
@sette said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Κοίτα, οκ, να το πουλήσω, αλλά από την άλλη να πάρω και κάτι αξιοπρεπές ως ποσό. Όλα έχουν ανέβει (μτχ και ακόμη περισσότερο τα καινούργια) στο Θεό...
Την ίδια σκέψη έκανα και εγώ πριν ένα μήνα που έδωσα ανταλλαγή το baleno. Ενώ τα καινούρια έχουν ανέβει 5-6000€, οι έμποροι υπολογίζουν το δικό σου με παλιές τιμές.
Οι έμποροι αποφεύγουν... οτιδήποτε δεν είναι σχετικά καινούριο, suv ή μικρό - οικονομικό.
Γι'αυτό και ΜΟΝΟ το 1/4 των αγγελιών Mondeo στο car.gr είναι από εμπόρους.
Αν περάσει πχ. ένας χρόνος δεν σου δώσει κάποιος αυτά που ζητάς, σημαίνει ότι το δίνεις ακριβά. Επαρχία ίσως φύγει σε καλύτερη τιμή.Όσον αφορά το αξιοπρεπές πόσο, αυτό είναι σχετικό.
Για μένα και τα 3500€ είναι καλό ποσό για ένα 1800αρι 20ετιας.
Εξαρτάται και πόσο το αγόρασες εσύ πριν 2 χρόνια, πάνω από 5000;; πόσα χάνεις δλδ, αν χάνεις;Επίσης, από την αγγελία σου, απουσιάζουν στοιχεία για το χρονικό διάστημα 2004-2022, με εξαίρεση ένα χαρτί του ΚΤΕΟ. Θα βοηθούσε μια φωτογραφία από το βιβλίο σέρβις, αν υπάρχει.
Τέλος για τα χλμ δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω, γιατί και εγώ είχα ένα Saxo που έκανε 11.000 χλμ σε 10 χρόνια, αλλά δεν παύει να είναι ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται 20 χρόνια στο δρόμο και εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης. Είναι εντελώς διαφορετικό ένα αυτοκίνητο 5-7 ετών με 45000χλμ με ένα 20 ετών. Σε αυτές τις ηλικίες, μετράει περισσότερο το ετήσιο κόστος επισκευών και όχι η αρχική τιμή αγοράς. Εγώ το Saxo δεν το πούλησα γιατί χρειαζομουν τα 400€ που πήρα, αλλά για να γλυτώσω τα 500€+ το χρόνο που ήθελε για πάγια και επισκευές.
-
Είπαμε να αλλάξεις αυτοκίνητο, δουλειά, όμως δεν είπαμε να αλλάξεις σπίτι. Εγώ αυτό θα πρότεινα αν δεν είσαι δεσμευμένος κατά κάποιο τρόπο.
-
Εγω λεω να αλλαξεις γυναικα. Να παρεις μια που να εχει δικο της αυτοκινητο
-
Ο επόμενος θα προτείνει να αλλάξει χώρα...
-
Ρε καλά κάνετε και κοροϊδεύετε, αλλά για μένα αποτελεί πιθανή λύση αν δεν σου έχουν γράψει κανένα σπιτάκι.
Αν δλδ πήγαινε με τα πόδια στη δουλειά του σε 10' δεν θα ανέβαζε κατακόρυφα την ποιότητα της ζωής του;
Εγω είμαι σε δουλειά που η απόσταση είναι 25/60' με μοτο/αμαξι αντίστοιχα και σκέφτομαι (συνδυαστικά με τα υπόλοιπα αρνητικά βεβαια) να φύγω. -
@a-d-p said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
@sette said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Κοίτα, οκ, να το πουλήσω, αλλά από την άλλη να πάρω και κάτι αξιοπρεπές ως ποσό. Όλα έχουν ανέβει (μτχ και ακόμη περισσότερο τα καινούργια) στο Θεό...
Την ίδια σκέψη έκανα και εγώ πριν ένα μήνα που έδωσα ανταλλαγή το baleno. Ενώ τα καινούρια έχουν ανέβει 5-6000€, οι έμποροι υπολογίζουν το δικό σου με παλιές τιμές.
Οι έμποροι αποφεύγουν... οτιδήποτε δεν είναι σχετικά καινούριο, suv ή μικρό - οικονομικό.
Γι'αυτό και ΜΟΝΟ το 1/4 των αγγελιών Mondeo στο car.gr είναι από εμπόρους.
Αν περάσει πχ. ένας χρόνος δεν σου δώσει κάποιος αυτά που ζητάς, σημαίνει ότι το δίνεις ακριβά. Επαρχία ίσως φύγει σε καλύτερη τιμή.Όσον αφορά το αξιοπρεπές πόσο, αυτό είναι σχετικό.
Για μένα και τα 3500€ είναι καλό ποσό για ένα 1800αρι 20ετιας.
Εξαρτάται και πόσο το αγόρασες εσύ πριν 2 χρόνια, πάνω από 5000;; πόσα χάνεις δλδ, αν χάνεις;Επίσης, από την αγγελία σου, απουσιάζουν στοιχεία για το χρονικό διάστημα 2004-2022, με εξαίρεση ένα χαρτί του ΚΤΕΟ. Θα βοηθούσε μια φωτογραφία από το βιβλίο σέρβις, αν υπάρχει.
Τέλος για τα χλμ δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω, γιατί και εγώ είχα ένα Saxo που έκανε 11.000 χλμ σε 10 χρόνια, αλλά δεν παύει να είναι ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται 20 χρόνια στο δρόμο και εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης. Είναι εντελώς διαφορετικό ένα αυτοκίνητο 5-7 ετών με 45000χλμ με ένα 20 ετών. Σε αυτές τις ηλικίες, μετράει περισσότερο το ετήσιο κόστος επισκευών και όχι η αρχική τιμή αγοράς. Εγώ το Saxo δεν το πούλησα γιατί χρειαζομουν τα 400€ που πήρα, αλλά για να γλυτώσω τα 500€+ το χρόνο που ήθελε για πάγια και επισκευές.
Ναι, έχει βιβλίο service, απλά αμέλησα να το βγάλω φωτογραφία. Δεν είχε βγάλει κάτι σημαντικό σε βλάβη. Προφανώς και δεν θα περιμένω να το πουλήσω(ή για ανταλλαγή) 1 χρόνο. Δίνω max 1μιση μήνα και μετά το βάζω για υγραέριο. Ήδη έχω στείλει για προσφορές. Τα 3500 δεν τα συζητάω, όχι μόνο γιατί συγκριτικά με ότι υπάρχει στο car είναι ξεφτίλα, αλλά κυρίως γιατί θα χρειαστώ ακόμη μεγαλύτερη διαφορά μόνο και μόνο για να πάρω ένα κουβαδάκι. Όπως έγραψες, όλες οι τιμές έχουν εκτοξευτεί. Είναι παράλογο ένα αυτοκίνητο να μην ανεβάσει την αξία του, όταν όλη η αγορά έχει ανέβει. Προφανώς αναλογικά πάντα... Το νέο/πρόσφατα μτχ, έχει ανέβει μερικά χιλιάρικα επάνω. Εγώ να μείνω σε παλιές τιμές, έχοντας βάλει πράγματα και δίνοντας ένα απροβληματιστο αυτοκίνητο; Το δίνω λόγω κατανάλωσης(σε σχέση με τα χιλιόμετρα που πλέον κάνω), όχι λόγω θεμάτων (εκεί θα έλεγα να φύγει από πάνω μου, δεν θα σκεφτόμουν για υγραέριο). Αντιλαμβάνομαι πλήρως τι γράφεις. Ευχαριστώ!
-
@xenos said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Είπαμε να αλλάξεις αυτοκίνητο, δουλειά, όμως δεν είπαμε να αλλάξεις σπίτι. Εγώ αυτό θα πρότεινα αν δεν είσαι δεσμευμένος κατά κάποιο τρόπο.
Είμαι... Δυστυχώς... ή ευτυχώς, αν σκεφτώ που έχουν πάει τα ενοίκια...
-
@alexandros-k said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Εγω λεω να αλλαξεις γυναικα. Να παρεις μια που να εχει δικο της αυτοκινητο
Θα το σκεφτόμουν, αν τα περισσότερα χιλιόμετρα τα έκανα για εκείνη χαχα
-
Το καλοκαίρι έβαλα αγγελία το αντίστοιχο Φοκους βαγκον, ένα τηλέφωνο τη μέρα, την τρίτη μέρα δόθηκε σε γείτονα, κάνα χιλιάρικο κάτω απ την τιμή σου. Και περισσότερα χρήματα θα το έπαιρναν, σαν χάρη δόθηκε, φαίνεται το έψαχνε πολύς κόσμος και ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.
Το αν είναι σωστή η τιμή (για τους άλλους), θα στο δείξει η ζήτηση...
Για μένα θεωρώ ότι αξίζει τα χρήματα, αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος.Πάντως το ξέρεις ότι τέτοια πακέτο δύσκολα θα ξαναοδηγήσεις και πρέπει να είσαι σίγουρος για την επόμενη αγορά.
Μάλλον αμάξι όπως μια Giulietta diesel θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια το Mondeo και να γλιτώνεις κι απ τα καύσιμα.
Αλλιώς ψάχνεις κι εσύ ένα απ τα πρώτα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ... -
@piliourits said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Το καλοκαίρι έβαλα αγγελία το αντίστοιχο Φοκους βαγκον, ένα τηλέφωνο τη μέρα, την τρίτη μέρα δόθηκε σε γείτονα, κάνα χιλιάρικο κάτω απ την τιμή σου. Και περισσότερα χρήματα θα το έπαιρναν, σαν χάρη δόθηκε, φαίνεται το έψαχνε πολύς κόσμος και ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.
Το αν είναι σωστή η τιμή (για τους άλλους), θα στο δείξει η ζήτηση...
Για μένα θεωρώ ότι αξίζει τα χρήματα, αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος.Πάντως το ξέρεις ότι τέτοια πακέτο δύσκολα θα ξαναοδηγήσεις και πρέπει να είσαι σίγουρος για την επόμενη αγορά.
Μάλλον αμάξι όπως μια Giulietta diesel θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια το Mondeo και να γλιτώνεις κι απ τα καύσιμα.
Αλλιώς ψάχνεις κι εσύ ένα απ τα πρώτα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ...Όταν έψαχνα για αυτοκίνητο (προ Mondeo), ζαχάρωνα κάποια focus(f/l), αλλά ήταν ή πολύ χρεπια ή πολύ ακριβά, οπότε δεν έκατσε. Κοίτα, αν πουληθεί, μπορεί να δω και για φυσικό αέριο που μου έγραψαν. Θα ζυγίσω τις παραχωρήσεις και θα αποφασίσω. Για τη giulietta μη ξήνεις πληγές... Αν και προσωπικά, εξίσου ζαχαρώνω και κάτι delta πετρέλαιο... Για ιταλικά πάντα... Όσον αφορά συμπεριφορά στο δρόμο και πάτημα, δεν περιμένω ότι θα βρω εύκολα το πακέτο που έχω...
-
@ilias-a said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Να ξερεις οτι στο mondeo αν βαλεις αεριο θα εχεις σοβαρο θεμα με τις αντλιες βενζινης, ακομα και αν απενεργοποιησεις τη λειτουργια τους κατα τη χρηση του αεριου. Επισης για να αντικατασταθει η αντλια βενζινης πρεπει να κατεβει το ρεζερβουαρ καυσιμου, οποτε εχει αρκετα εργατικα.
Οι αντλίες χαλάνε από την αχρηστία (ξεραίνονται οι μεμβράνες τους). Οπότε είναι προτιμότερο να λειτουργούν. Τα εργατικά δεν είναι τόσο ακριβά, εκτός αν πηγαίνεις αντιπροσωπεία...
-
@xenos said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Ρε καλά κάνετε και κοροϊδεύετε, αλλά για μένα αποτελεί πιθανή λύση αν δεν σου έχουν γράψει κανένα σπιτάκι.
Δεν κοροιδευω , πλακα εκανα
-
Καλημέρα σε όλους!
Έχω πάρει ήδη κάποιες προσφορές για lpg και τείνω προς το συμπέρασμα ότι αξίζει μόνο σύστημα με OBD. Από εκεί και πέρα, οι 3 από τους 5, επιβεβαίωσαν τις ευπάθειες του μοντέλου μου(με αντλία), οπότε η λύση που ανέφερα παραπάνω είναι και η ενδεδειγμένη (δίνει δυνατότητα καψίματος της λειτουργίας της αντλίας και την αραιή επικουρική χρήση της σε καταστάσεις που χρειάζεται περισσότερη λίπανση πχ υψηλό φορτίο). Επίσης, μου τονίστηκε ότι σε αυτοκίνητο της δικής μου τεχνολογίας, οι ηλεκτροβαλβίδα αντί των μπεκ τύπου βενζίνης, ελάχιστη διαφορά (σχεδόν μη μετρήσιμη) κάνει. Κόστος των 2 προτιμητέων προσφορών στα 945(1025 με μπεκ) και 1080 (με μπεκ). Κομπλέ με τα σχετικά χαρτιά από ΚΤΕΟ, άδεια και αυτοκίνητο αντικατάστασης. Τα Κιτ είναι gasitaly και lovato. Και οι 2 που ξεχώρισα, ταχύτατοι και επεξηγηματικοί. 2 ακόμη, δεν με έπεισαν καθώς πρότειναν πιο φθηνά της lovato (ή brc) χωρίς OBD(με δυνατότητα όμως αποκοπής αντλίας και προγραμματισμού για ψεκασμό και βενζίνης). Νομίζω όμως ότι η απευθείας επικοινωνία με τον εργοστασιακό εγκέφαλο είναι must. Επίσης ο ένας από τους ανθρώπους, όταν του περιεγραψα τη κατάσταση μου, μου είπε καταρχάς να μη πουλήσω και κατά δεύτερο, αν το κάνω να μη πάρω diesel σε καμία περίπτωση... Μόνο μου λέει μια τρόμπα να σου κάτσει, έχεις πληρώσει 2 Κιτ... -
Μου ανάβουν τα λαμπάκια όταν ακούω τις χαζομάρες περί τρόμπας ή μπεκ στα ντίζελ. Οι συνήθεις δράκοι των άσχετων μηχανικών….ναι, είναι ακριβές επισκευές ΑΝ τύχουν.
-
@kkostask said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Μου ανάβουν τα λαμπάκια όταν ακούω τις χαζομάρες περί τρόμπας ή μπεκ στα ντίζελ. Οι συνήθεις δράκοι των άσχετων μηχανικών….ναι, είναι ακριβές επισκευές ΑΝ τύχουν.
Για να μην τον αδικήσω, τόνισε το υποθετικό του σεναρίου. Δεν είπε ντε και ναι ότι θα βγάλει τρόμπα. Η λογική του ήταν 'γιατί να το ρισκάρεις;'. Από την άλλη ήταν πολύ θετικός στο να πάρω εργοστασιακό cng σε μτχ.
-
Περι dpf, adblue οσα εχουν και egr τι εχεις να πεις?
Αυτα απο αλλον εναν ασχετο μηχανικο, που μονο την τελευταια 6ετια εχει επιδιορθωσει ή διαγνωσει περισσοτερα απο 350 αυτοκινητα. -
@ilias-a said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Περι dpf, adblue οσα εχουν και egr τι εχεις να πεις?
Αυτα απο αλλον εναν ασχετο μηχανικο, που μονο την τελευταια 6ετια εχει επιδιορθωσει ή διαγνωσει περισσοτερα απο 350 αυτοκινητα.Πόσες χιλιάδες diesel αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Αθήνα τα τελευταία 10 χρόνια;
-
Πόσες χιλιάδες diesel αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Αθήνα τα τελευταία 10 χρόνια;
Τα περισσοτερα 70-30 κατα προσεγγιση θα πω οτι ηταν η αναλογια με τα βενζινοκινητα, βαλε ομως στην εξισωση και τον αριθμο των συνεργειων.
Βλαβες ολα τα αυτοκινητα βγαζουν, τα diesel αρκετες παραπανω και πιο κοστοβορες, ποσα αυτοκινητα diesel 7+ ετων εχουν πανω τους το φιλτρο dpf αραγε? -
Για να λέμε και τα σωστά όμως...
Πόσους γνωρίζετε με diesel και γνωρίζουν τι είναι καν το dpf και αν θέλει κάποιο ιδιαίτερο τρόπο οδήγησης κλπ.; -
Πλεον γνωριζουν οι περισσοτεροι τον τροπο χειρισμου, το αν ακολουθουν τις οδηγιες ειναι αλλο θεμα.
Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;