-
Καλημέρα σε όλη τη παρέα. Καταρχάς, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με βοήθησαν σε παλαιότερες αναζητήσεις μου. Σας παρακολουθώ ακόμη και αν δεν συμμετέχω.
Στο προκείμενο τώρα... Είμαι κάτοχος ενός Mondeo 1.8 του 2004, με μόλις 46000 km(τη στιγμή που γράφω). Το αυτοκίνητο το είχα αγοράσει 2ο χέρι από χήρα της οποίας ο άντρας έκανε 3-4 ταξίδια το χρόνο (τσεκαρισμένα km) μιας και είχαν ένα fiesta για καθημερινή χρήση. Το περιποιήθηκα (έβαλα οθόνη+κάμερα+αισθητήρες, άλλαξα τους πολλαπλασιαστές/μπουζοκαλώδια) και τα τελευταία 2 χρόνια περίπου, έχω διανύσει γύρω στα 20000 απροβλημάτιστα km. Μέχρι πριν 1μιση μήνα, είχα και εταιρικό, οπότε όλα καλά με ζητήματα κατανάλωσης/parking κλπ(μιας και το Mondeo έκανε ταξίδια και πιο ανοιχτή χρήση). Έλα μου ντε, που άλλαξα εργασία και τώρα έχω αρχίσει δυσανασχετώ...
Η καθημερινή μου ρουτίνα, εμπεριέχει γύρω στα 50km πήγαινε-έλα στη δουλειά (με σχετική κίνηση Ασπρόπυργο-Μοσχάτο και επιστροφή) + κάποια πήγαινε-έλα Ασπρόπυργο-Μάνδρα (ρόλος ταξιτζή για το έτερον ήμισυ...)+ 1 πήγαινε-έλα την εβδομάδα Ασπρόπυργο-Ν.Π(Γλυφάδα και τριγύρω). Νομίζω αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα μου... Το parking στο Μοσχάτο είναι ολίγον δράμα(το κουτσοπαλεύω...) και η κατανάλωση βενζίνης τραγωδία(9-9,5). Ο νέος μου εργοδότης, είχε δεχτεί να μου πληρώνει τη βενζίνη για το από και προς τη δουλειά, αλλά όταν του είπα για 150 ευρώ/μήνα, χοροπήδησε...
Το Mondeo, έχει αρχίσει και γίνεται βάρος... Το έχω για πώληση μεν, αλλά δεν θέλω να το σκοτώσω δε... Αξίζει πιστεύετε, να το μετατρέψω σε υγραέριο(χωρίς τσιγκουνιές) ή δεν αξίζει; Έχω βρει ολοκληρωμένες λύσεις με κάτω από 1000 ευρώ. Αν το πούλαγα μέχρι 4500 καθαρά, είχα κάνει μια έρευνα αγοράς για κάποιο μτχ πιθανώς diesel(πχ i20 1.1) που βρίσκω γύρω στα 7-8k. Αξίζει κάτι τέτοιο περισσότερο από τη μετατροπή; Τέλος, επειδή γενικά οι τιμές για καινούργια έχουν ξεφύγει, γνωρίζετε τι παίζει με αυτά τα προγράμματα τύπου 'όφελος ανταλλαγής' ή 'όφελος μέχρι τόσο' και αν θα μπορούσα να δώσω το Mondeo σε μια αξιοπρεπή αξία, για κάποιο οικονομικό καινούργιο; Με βάση το τι παίζει στην αγορά, υπάρχει κάποια φίρμα που έχει βγάλει κάτι εξαιρετικά ελκυστικό για ανταλλαγή παλαιότερου αυτοκινήτου;
-
Φίλος που έβαλε αέριο σε τέτοιο Mondeo, το είχε συνέχεια με check engine μέχρι που πήγε για παλιοσίδερα.
-
Το αυτοκίνητο είναι υπέροχο. Αν είναι και φροντισμένο πως να το αποχωριστείς? Πρώτη επιλογή.Άλλαξε εργοδότη. Δεύτερη, εγκατέστησε υγραέριο. Τρίτη. Εγκατέστησε υγραέριο και άλλαξε εργοδότη.
-
@spi_duster said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Το αυτοκίνητο είναι υπέροχο. Αν είναι και φροντισμένο πως να το αποχωριστείς? Πρώτη επιλογή.Άλλαξε εργοδότη. Δεύτερη, εγκατέστησε υγραέριο. Τρίτη. Εγκατέστησε υγραέριο και άλλαξε εργοδότη.
Χαχα υποτίθεται πήγα στο νέο εργοδότη για καλύτερα ... Οκ, έχασα το εταιρικό, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι καλύτερα (με τις προοπτικές ακόμη καλύτερες). Αλλαγή λοιπόν εργοδότη, δεν προβλέπεται... Τουλάχιστον από μεριάς μου χαχα
-
@antonakis said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Φίλος που έβαλε αέριο σε τέτοιο Mondeo, το είχε συνέχεια με check engine μέχρι που πήγε για παλιοσίδερα.
Υποθέτω πως παίζει μεγάλο ρόλο ο εγκαταστάτης και προφανώς το ίδιο το Κιτ. Αν έβαλε κάτι φτηνιάρικο, πιθανόν να φταίει αυτό. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να είχαμε περισσότερες πληροφορίες...
-
@sette said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Η καθημερινή μου ρουτίνα, εμπεριέχει γύρω στα 50km πήγαινε-έλα στη δουλειά (με σχετική κίνηση Ασπρόπυργο-Μοσχάτο και επιστροφή) + κάποια πήγαινε-έλα Ασπρόπυργο-Μάνδρα (ρόλος ταξιτζή για το έτερον ήμισυ...)+ 1 πήγαινε-έλα την εβδομάδα Ασπρόπυργο-Ν.Π(Γλυφάδα και τριγύρω). Νομίζω αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα μου... Το parking στο Μοσχάτο είναι ολίγον δράμα(το κουτσοπαλεύω...) και η κατανάλωση βενζίνης τραγωδία(9-9,5). Ο νέος μου εργοδότης, είχε δεχτεί να μου πληρώνει τη βενζίνη για το από και προς τη δουλειά, αλλά όταν του είπα για 150 ευρώ/μήνα, χοροπήδησε...
Βάλε ως ενδεχόμενο την αγορά σκούτερ 300 κυβικά που θα σου λύσει εκτός από τα οικονομικά θέματα και άλλα πολλά που αφορούν τις γρήγορες μετακινήσεις και την ευελιξία. Το αυτοκίνητο καλό, αλλά ποιο πολύ για επικουρική χρήση όταν το δίκυκλο δεν καλύπτει την μεταφορική ανάγκη.
Αν γράψω στο φόρουμ πόσα λεφτά έχω γλυτώσει από βενζίνες και έξοδα χρήσης και προβλημάτων θα πέσει πολύ κλάμα.
-
@storm said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Βάλε ως ενδεχόμενο την αγορά σκούτερ 300 κυβικά που θα σου λύσει εκτός από τα οικονομικά θέματα και άλλα πολλά που αφορούν τις γρήγορες μετακινήσεις και την ευελιξία. Το αυτοκίνητο καλό, αλλά ποιο πολύ για επικουρική χρήση όταν το δίκυκλο δεν καλύπτει την μεταφορική ανάγκη.
Αν γράψω στο φόρουμ πόσα λεφτά έχω γλυτώσει από βενζίνες και έξοδα χρήσης και προβλημάτων θα πέσει πολύ κλάμα.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχω διερευνήσει και μάλλον δεν προσανατολίζομαι σε τέτοια λύση, παρόλο που έχω δίπλωμα (αλλά 0 εμπειρία). Αν πήγαινα προς τα εκεί πάντως, θα πήγαινα σε κάποιο μέχρι 150-200 κυβικά. Παραπάνω, ξεφεύγει και σε κατανάλωση και σε τιμή αγοράς (σε γενικές γραμμές πάντα).
-
Δηλαδή ο εργοδότης συμφώνησε να σου δίνει μέχρι πόσα και είναι πολλά τα 150€ δηλαδή το ενάμισι ντεπόζιτο βενζίνης;
Η διαφορά με το ντίζελ ή το Υγραέριο, ότι αντί για ενάμισι, τα 150€ είναι 2 ντεπόζιτα, κι αντί για 600χλμ θα βγάζει 800χλμ.
Να το πω διαφορετικά, δεν μπαίνεις στη διαδικασία αλλαγής ενός καλού υγιούς οχήματος με άγνωστο μεταχειρισμένο για να κερδίσεις 50€ το μήνα, που υποτίθεται υποσχέθηκε να πληρώνει ο εργοδότης. Καταλαβαίνει κι αυτός ότι ένα ντεπόζιτο σήμερα κοστίζει 80-100€ και του φαίνονται πολλά τα 150;
(Στην περίπτωση του αερίου θα αργήσεις τόσο να αποσβέσεις την εγκατάσταση σοβαρού συστήματος σε παλιό όχημα, που μαζί με το ρίσκο να προκληθεί βλάβη που τώρα δεν υπάρχει, νομίζω καλύτερα να το αποκλίσεις).Το μόνο που θα είχε νόημα οικονομοτεχνικα, θα ήταν να πάρεις τα 4-5 χιλιάρικα και να πας για εργοστασιακό φυσικού αερίου...
-
@piliourits said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Δηλαδή ο εργοδότης συμφώνησε να σου δίνει μέχρι πόσα και είναι πολλά τα 150€ δηλαδή το ενάμισι ντεπόζιτο βενζίνης;
Η διαφορά με το ντίζελ ή το Υγραέριο, ότι αντί για ενάμισι, τα 150€ είναι 2 ντεπόζιτα, κι αντί για 600χλμ θα βγάζει 800χλμ.
Να το πω διαφορετικά, δεν μπαίνεις στη διαδικασία αλλαγής ενός καλού υγιούς οχήματος με άγνωστο μεταχειρισμένο για να κερδίσεις 50€ το μήνα, που υποτίθεται υποσχέθηκε να πληρώνει ο εργοδότης. Καταλαβαίνει κι αυτός ότι ένα ντεπόζιτο σήμερα κοστίζει 80-100€ και του φαίνονται πολλά τα 150;
(Στην περίπτωση του αερίου θα αργήσεις τόσο να αποσβέσεις την εγκατάσταση σοβαρού συστήματος σε παλιό όχημα, που μαζί με το ρίσκο να προκληθεί βλάβη που τώρα δεν υπάρχει, νομίζω καλύτερα να το αποκλίσεις).Το μόνο που θα είχε νόημα οικονομοτεχνικα, θα ήταν να πάρεις τα 4-5 χιλιάρικα και να πας για εργοστασιακό φυσικού αερίου...
Κοίτα, προφανώς ο εργοδότης, είχε κατά νου κάποιο ποσό από 100 και κάτω. Το ζήτημα βέβαια, είναι ότι γενικότερα κάνω πια πολλά χιλιόμετρα (πέραν της δουλειάς). Με πάνω από 15k, ίσως και 20k/έτος, έχω βρεθεί με εντελώς διαφορετικά δεδομένα από όταν το αγόρασα. Δεν σκέφτομαι λοιπόν ό,τι σκέφτομαι , για να γλυτώσει ο εργοδότης μου πχ 50-70 ευρώ, αλλά εγώ κανένα 150αρι το μήνα (+ προφανώς την ευκολία από κάποιο μικρότερο όχημα). Προφανώς αν το πουλήσω, θα κοιτάξω για κάποιο αρκετά οικονομικότερο (νέο ή μτχ), αλλά το ζήτημα φυσικό αέριο (παρότι έχω πρατήριο κοντά), έχει αρκετές παραχωρήσεις (και δεν βρίσκονται μτχ με λογικά χιλιόμετρα και τιμή). Για καινούργιο κιόλας, μάλλον γελάμε (ή κλαίμε...). Ίσως να κάνω εγώ κάποιο λάθος με τη τιμή που ζητάω, αλλά νομίζω δεν βρίσκεται άλλο σαν το δικό μου με αυτά τα km(με χαρτί ΚΤΕΟ κλπ, όχι μαιμουδίσια). Αν δεν σου κάνει κόπο, ρίξε μια ματιά στην αγγελία μου και γράψε μου μια ειλικρινή γνώμη(και όποιος άλλος έχει διάθεση). https://www.car.gr/339348812. Η τιμή παρκαρισμένου είναι 200 ευρώ κάτω.
Προφανώς και δεν το κάνω για να αλιεύσω πιθανούς αγοραστές. Όποιος ψάχνει κάτι τέτοιο, πρώτα θα κοιτάξει στα γνωστά μέρη και όχι εδώ... -
Εφόσον το δώσεις, βρες ένα μικρό Ιαπωνικό ατμοσφαιρικό και θα είσαι μια χαρά. Εγώ στην θέση σου θα κοίταζα για μικρό Honda, Mitsubishi, Toyota.
Λόγω των τιμών στα μικρά Ιαπωνικά, θα πήγαινα καρφί για 5θυρο Mitsubishi Colt που κρατά σχετικά χαμηλά τις τιμές του στα μεταχειρισμένα και καλύπτει όλες τις ανάγκες. Όταν το είχα οδηγήσει είχα εντυπωσιαστεί και από τους χώρους του και από το μηχανικό του σύνολο. Και δεν δίνει την αίσθηση τενεκέ όπως κάποια άλλα Ιαπωνικά.
Τυχαίο παράδειγμα:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/339628741-mitsubishi-colt -
Έχοντας μετατρέψει αμφότερα τα αυτοκίνητα της οικογένειας σε υγραέριο, υπολόγισε ότι με τις σημερινές τιμές, το κόστος κίνησης θα πέσει στο μισό. Οπότε βγάλε το κομπιουτεράκι και βρες πότε θα κάνεις απόσβεση με τα χιλιόμετρα που διανύεις.
Επίσης, θεωρώ άκρως παράλογο να σου δώσει κάποιος 4,5 χιλιάρικα για Mondeo 20ετίας, με τη φήμη αναξιοπιστίας που το συνοδεύει. Αν κι οδηγικά ήταν ΑΜΑΞΑΡΑ. Οπότε μην υπολογίζεις ότι θα πιάσεις τόσα χρήματα. Από την άλλη, δε χάνεις τίποτα να αφήσεις την αγγελία ενεργή και να δεις τι θα γίνει.
Σε κάθε περίπτωση, σου εύχομαι να βρεις την καλύτερη δυνατή λύση. -
Εφόσον το δώσεις, βρες ένα μικρό Ιαπωνικό ατμοσφαιρικό και θα είσαι μια χαρά. Εγώ στην θέση σου θα κοίταζα για μικρό Honda, Mitsubishi, Toyota.
Λόγω των τιμών στα μικρά Ιαπωνικά, θα πήγαινα καρφί για 5θυρο Mitsubishi Colt που κρατά σχετικά χαμηλά τις τιμές του στα μεταχειρισμένα και καλύπτει όλες τις ανάγκες. Όταν το είχα οδηγήσει είχα εντυπωσιαστεί και από τους χώρους του και από το μηχανικό του σύνολο. Και δεν δίνει την αίσθηση τενεκέ όπως κάποια άλλα Ιαπωνικά.
Τυχαίο παράδειγμα:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/339628741-mitsubishi-coltτο έχω στο radar μου το συγκεκριμένο μοντέλο(αν και νομίζω ότι δεν είναι τόσο οικονομικό, αν και πυραυλάκι για τα κυβικά του). Πρώην ευχαριστημένος κάτοχος CZT...
-
@dimsabas said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Έχοντας μετατρέψει αμφότερα τα αυτοκίνητα της οικογένειας σε υγραέριο, υπολόγισε ότι με τις σημερινές τιμές, το κόστος κίνησης θα πέσει στο μισό. Οπότε βγάλε το κομπιουτεράκι και βρες πότε θα κάνεις απόσβεση με τα χιλιόμετρα που διανύεις.
Επίσης, θεωρώ άκρως παράλογο να σου δώσει κάποιος 4,5 χιλιάρικα για Mondeo 20ετίας, με τη φήμη αναξιοπιστίας που το συνοδεύει. Αν κι οδηγικά ήταν ΑΜΑΞΑΡΑ. Οπότε μην υπολογίζεις ότι θα πιάσεις τόσα χρήματα. Από την άλλη, δε χάνεις τίποτα να αφήσεις την αγγελία ενεργή και να δεις τι θα γίνει.
Σε κάθε περίπτωση, σου εύχομαι να βρεις την καλύτερη δυνατή λύση.Ευχαριστώ για την απάντηση.
-Στο πρώτο, αν τα βγάζω καλά, λογικά θα κάνω απόσβεση στο 6μηνο, αν υπολογίσω κόστος κιτ στα 900 ευρώ περίπου
-Στο δεύτερο, έχω ακούσει διάφορα 'φίδια', χωρίς εν τέλει να έχω κάποιο ζήτημα. Έχω ακούσει αρκετά το θέμα με αντλία βενζίνης. Τι άλλο έχεις υπόψιν; Για τα χρήματα, βλέποντας αντίστοιχα αυτοκίνητα στα 3-4k, αλλά με 3-5 φορές τα km, δεν αντιλαμβάνομαι το παράλογο. Προφανώς και δεν είναι εμπορικό αυτοκίνητο. Όπως και δεν κάνει για χρήση πόλης. Έχει όμως άλλα ιδιαίτερα χαρίσματα που σε κάποιους είναι σημαντικά(πχ χώροι, οδ. συμπεριφορά κλπ). Κυρίως βέβαια, αρέσει σε πιο ηλικιωμένους από επαρχία. Τουλάχιστον 2/3 αυτών που ενδιαφέρθηκαν.
-Ευχαριστώ πολύ! -
Η λύση του υγραερίου για μένα θέλει σκέψη. Από την μία πλευρά περιορίζεται σημαντικά το κόστος χρήσης από την άλλη παίζουν διάφορες καταστάσεις. Π.χ. θέματα προβλημάτων και το αυτοκίνητο σχεδόν το παντρεύεσαι.
Βλέπω πάρα πολλές αγγελίες με αυτοκίνητα με υγραέρια εγκατεστημένα εδώ στην Ελλάδα και με βάζουν σε σκέψεις.
Έχω την υποψία ότι δύσκολα πουλιούνται αυτοκίνητα με υγραέριο που έχουν τοποθετηθεί στους απανταχού "Τσοπελογιάννιδες".
-
Η λύση του υγραερίου για μένα θέλει σκέψη. Από την μία πλευρά περιορίζεται σημαντικά το κόστος χρήσης από την άλλη παίζουν διάφορες καταστάσεις. Π.χ. θέματα προβλημάτων και το αυτοκίνητο σχεδόν το παντρεύεσαι.
Βλέπω πάρα πολλές αγγελίες με αυτοκίνητα με υγραέρια εγκατεστημένα εδώ στην Ελλάδα και με βάζουν σε σκέψεις.
Έχω την υποψία ότι δύσκολα πουλιούνται αυτοκίνητα με υγραέριο που έχουν τοποθετηθεί στους απανταχού "Τσοπελογιάννιδες".
Σε δυο είχα, επώνυμα κιτ από γνωστούς για την εξειδίκευση τους μάστορες. Τα έδωσα εύκολα και γρήγορα.
-
@kkostask said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Σε δυο είχα, επώνυμα κιτ από γνωστούς για την εξειδίκευση τους μάστορες. Τα έδωσα εύκολα και γρήγορα.
Έχει ακούσει κάποιος για 2 που είναι επί της Καβάλας στο ύψος του Χαϊδαρίου; Υπάρχει κάποια πρόταση για καλό εγκαταστάτη;
-
@kkostask said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Έχει ακούσει κάποιος για 2 που είναι επί της Καβάλας στο ύψος του Χαϊδαρίου; Υπάρχει κάποια πρόταση για καλό εγκαταστάτη;
Θεσσαλονίκη φίλε μου, δεν μπορώ να σε βοηθήσω….σόρρυ…
-
Να ξερεις οτι στο mondeo αν βαλεις αεριο θα εχεις σοβαρο θεμα με τις αντλιες βενζινης, ακομα και αν απενεργοποιησεις τη λειτουργια τους κατα τη χρηση του αεριου. Επισης για να αντικατασταθει η αντλια βενζινης πρεπει να κατεβει το ρεζερβουαρ καυσιμου, οποτε εχει αρκετα εργατικα.
-
@ilias-a said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Να ξερεις οτι στο mondeo αν βαλεις αεριο θα εχεις σοβαρο θεμα με τις αντλιες βενζινης, ακομα και αν απενεργοποιησεις τη λειτουργια τους κατα τη χρηση του αεριου. Επισης για να αντικατασταθει η αντλια βενζινης πρεπει να κατεβει το ρεζερβουαρ καυσιμου, οποτε εχει αρκετα εργατικα.
4 !!! σε 180000 χλμ, 3 στην εγγύηση 1 την πλήρωσα
Οι 3 πρώτες με χρήση βενζίνης η τελευταία με αέριο.
Το δικό μου mondeo έκαψε βαλβίδες στα 60000 χλμ περίπου με LPG αλλα το έτρεχα .@sette στην θέση σου θα πούλαγα το mondeo και θα έπαιρνα ενα prius που υπάρχουν αρκετά στις αγγελίες στην Αθήνα ουτε αέρια ουτε πετρέλαια...
Πάντως αν οδηγείς το mondeo πολυ ήρεμα -με βενζίνη- πέφτει στα 7-7,5 λίτρα στα 100 ,αν όμως εχει σταμάτα ξεκίνα σε κίνηση το 10 + ισχύει περισσότερο . -
@monman2 said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
@ilias-a said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
4 !!! σε 180000 χλμ, 3 στην εγγύηση 1 την πλήρωσα
Οι 3 πρώτες με χρήση βενζίνης η τελευταία με αέριο.
Το δικό μου mondeo έκαψε βαλβίδες στα 60000 χλμ περίπου με LPG αλλα το έτρεχα .@sette στην θέση σου θα πούλαγα το mondeo και θα έπαιρνα ενα prius που υπάρχουν αρκετά στις αγγελίες στην Αθήνα ουτε αέρια ουτε πετρέλαια...
Πάντως αν οδηγείς το mondeo πολυ ήρεμα -με βενζίνη- πέφτει στα 7-7,5 λίτρα στα 100 ,αν όμως εχει σταμάτα ξεκίνα σε κίνηση το 10 + ισχύει περισσότερο .Μπορείς να μου αναφέρεις τι σύστημα είχες βάλει;
Κοίτα, οκ, να το πουλήσω, αλλά από την άλλη να πάρω και κάτι αξιοπρεπές ως ποσό. Όλα έχουν ανέβει (μτχ και ακόμη περισσότερο τα καινούργια) στο Θεό... Για Prius, προφανώς και υπάρχει ζήτημα στο πόσο παλιό θα είναι, τη κατάσταση των μπαταριών και φυσικά τη τιμή. Δεν χάνω κάτι πάντως να ρίξω μια ματιά.
Για τη κατανάλωση, ναι, εκεί ήμουν σε ταξίδια κλπ(μέχρι 8-8,5 σε περιαστική χρήση+λίγο ημιαστική). Στις διαδρομές πάντως που κάνω τελευταία, είμαι από 9,2-9,6 και δεν πάω τάπα...
Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;