-
εχει ξεφυγει το πραμα εδω
λεμε για μαζντα και καποιοι περδονται για ομιλο φαγκαιων και κωτσοβολος τουοτα -
@kkostask said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
@alexandros-k said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
@andya3 said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
@teo-mak said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
@netgeo said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Κουβέντα να γίνεται αλλά ο 1.5Tsi και ο 2.0Tdi με ένα χειροκίνητο κιβώτιο τι να βγάλουν σε 10 χρόνια;
Για τον TDI,αν συντηρηθεί by the book θα βγάλει αμέτρητα χιλιόμετρα.
By the book , σημαινει αλλαγη λαδιων καθε 30k χλμ (ετσι λεει το vag)
Φιλος που του εδωσαν leasing απο την δουλεια το Οκταβια 2,0tdi (150 hp) ,μοντελο 2023, ηδη στα πρωτα 10k εχει καψει 1 λιτρο λαδι . Το συμπληρωσε .Και τωρα απο τα 10 στα 15 αλλο μισο λιτρο . Και η αλλαγη ειναι στα 30kOld habits die hard.
Εγώ στο δικό μου, αλλάζω κάθε 15000.
Τόσα έγραφε το μανουάλι.
Τώρα το έκαναν 30;!;!;!;
Για την κατανάλωση λαδιού, παίζει ρόλο και ο τρόπος χρήσης. Το δικό μου γράφει Χλμ σε ανοικτό δρόμο.Κι αυτος ταξιδια κανει
Αλλά αυτο παιρνει και 0-20 . Εσενα 5-30 ?Αγαπητέ μου η κατανάλωση του εργοστασιακού λαδιού σε ένα καινούργιο μοτέρ είναι απολύτως αναμενόμενη συμπεριφορά. Βέβαια δε συμβαίνει πάντα, εξαρτάται και από τη χρήση και πόσο λάδι έβαλαν από το εργοστάσιο από την αρχή. Όταν πήρα το Τ-Roc ήταν στη μέση ο δείκτης.
Παλιότερα σου έλεγαν στην αντιπροσωπεία έλα στο 6μηνο να το ελέγξω. Τώρα δεν ασχολούνται, γιατί ανάβει λαμπάκι λαδιού και το πάει μόνος του ο ιδιοκτήτης. Στον 2.0lt tdi ο δείκτης αντιστοιχεί σε 1,5lt ίσως και παραπάνω.
Τέλος πάντων, η επίδειξη άγνοιας σε ένα αυτοκινητιστικό forum χαρακτηρίζει αυτόν που την κάνει.
Γι αυτο ειπα οτι απο τα 10 στα 15 ξαναεκαψε. Για να μην βγει καποιος και πει οτι ηταν στο στρώσιμο . Επισης δεν ειπα που βρισκοταν η σταθμη στο δεικτη , Ειπα οτι εκαψε 1 λιτρο και μετα άλλο μισο
Οσο για αγνοια , αστο καλυτερα. Δεν σε συμφερει αυτη η συζητησηΑφού το γράφει και στο βιβλίο του αυτοκινήτου….μέχρι ένα λίτρο στα 1000χλμ δεν θεωρείται πρόβλημα….
Καλα ναι , αλλά αυτο το γραφουν σχεδον ολοι , για να μην τους ζαλιζουν οτι καιει λαδια . Για να ειναι καλυμμενοι . Αλλά λιγα αμαξια το καταφερνουν να το "τηρησουν "
-
Κουβέντα να γίνεται αλλά ο 1.5Tsi και ο 2.0Tdi με ένα χειροκίνητο κιβώτιο τι να βγάλουν σε 10 χρόνια;
Φιλος που του εδωσαν leasing απο την δουλεια το Οκταβια 2,0tdi (150 hp) ,μοντελο 2023, ηδη στα πρωτα 10k εχει καψει 1 λιτρο λαδι . Το συμπληρωσε .Και τωρα απο τα 10 στα 15 αλλο μισο λιτρο . Και η αλλαγη ειναι στα 30kOld habits die hard.
Τόσα έγραφε το μανουάλι.
Τώρα το έκαναν 30;!;!;!;
Για την κατανάλωση λαδιού, παίζει ρόλο και ο τρόπος χρήσης. Το δικό μου γράφει Χλμ σε ανοικτό δρόμο.Κι αυτος ταξιδια κανει
Αλλά αυτο παιρνει και 0-20 . Εσενα 5-30 ?Αγαπητέ μου η κατανάλωση του εργοστασιακού λαδιού σε ένα καινούργιο μοτέρ είναι απολύτως αναμενόμενη συμπεριφορά. Βέβαια δε συμβαίνει πάντα, εξαρτάται και από τη χρήση και πόσο λάδι έβαλαν από το εργοστάσιο από την αρχή. Όταν πήρα το Τ-Roc ήταν στη μέση ο δείκτης.
Παλιότερα σου έλεγαν στην αντιπροσωπεία έλα στο 6μηνο να το ελέγξω. Τώρα δεν ασχολούνται, γιατί ανάβει λαμπάκι λαδιού και το πάει μόνος του ο ιδιοκτήτης. Στον 2.0lt tdi ο δείκτης αντιστοιχεί σε 1,5lt ίσως και παραπάνω.
Τέλος πάντων, η επίδειξη άγνοιας σε ένα αυτοκινητιστικό forum χαρακτηρίζει αυτόν που την κάνει.
Γι αυτο ειπα οτι απο τα 10 στα 15 ξαναεκαψε. Για να μην βγει καποιος και πει οτι ηταν στο στρώσιμο . Επισης δεν ειπα που βρισκοταν η σταθμη στο δεικτη , Ειπα οτι εκαψε 1 λιτρο και μετα άλλο μισο
Οσο για αγνοια , αστο καλυτερα. Δεν σε συμφερει αυτη η συζητησηΜιλάς για το 2lt tdi που έχει γράψει σε ταξί και όχι μόνο εκατομμύρια χιλιόμετρα σε διάφορα αυτοκίνητα. Και προσπαθείς να τον υποβιβάσεις με ένα υπαρκτό ή όχι (αδιάφορο) παράδειγμα.
Η ασχετοσύνη και η εμπάθεια μιλάνε μόνες τους, δε χρειάζεται να προσθέσω εγώ κάτι. Όπως λέει και ο λαός "χωριό που φαίνεται, κολαόύζο δε θέλει". -
Mazda
-
Τόσα έγραφε το μανουάλι.
Τώρα το έκαναν 30;!;!;!;
Οσο για αγνοια , αστο καλυτερα. Δεν σε συμφερει αυτη η συζητησηΜιλάς για το 2lt tdi που έχει γράψει σε ταξί και όχι μόνο εκατομμύρια χιλιόμετρα σε διάφορα αυτοκίνητα. Και προσπαθείς να τον υποβιβάσεις με ένα υπαρκτό ή όχι (αδιάφορο) παράδειγμα.
Η ασχετοσύνη και η εμπάθεια μιλάνε μόνες τους, δε χρειάζεται να προσθέσω εγώ κάτι. Όπως λέει και ο λαός "χωριό που φαίνεται, κολαόύζο δε θέλει".Λεω την αληθεια , οπως μου την ειπε ο φιλος μου, που δεν τραβαζει ζορι με τετοια. Δεν εχω λογο να υποστηριξω καμια μαρκα ή να την υποβιβασω.
Υποψιν , γιατι εισαι και πολυ "σχετικος", αυτο το μοτερ , εχει διαφορες με το προηγουμενο που λες που εμπαινε στα ταξι . Και παιρνει 0-20, αν σου λεει κατι κι αυτο
Κατα τα λοιπα , σε ξερουμε τι εισαι , και αναλογα λαμβανουμε υποψη την αντικειμενικοτητα και την σχετικοτητα σου με το θεμα . Την καληνυχτα μου -
Και το μοτέρ να αντέξει στα vag,πράγμα πολύ δύσκολο, έχει ένα σωρό άλλα πράγματα να χαλάσουν που απορώ γιατί το συζητάμε ακόμα.
Το δικό μου vag άντεξε μέχρι τα 150.000 αφού είχε κάνει ήδη ένα rebuild στις 20.000 km.Ναι είκοσι χιλιάδες km.Στις 150.000 ξανάρχισε να καίει πάλι ένα λίτρο λάδι κάθε 700 km.
Τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε.
Πότε ξανά vag. -
@kostis20 said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Και το μοτέρ να αντέξει στα vag,πράγμα πολύ δύσκολο, έχει ένα σωρό άλλα πράγματα να χαλάσουν που απορώ γιατί το συζητάμε ακόμα.
Το δικό μου vag άντεξε μέχρι τα 150.000 αφού είχε κάνει ήδη ένα rebuild στις 20.000 km.Ναι είκοσι χιλιάδες km.Στις 150.000 ξανάρχισε να καίει πάλι ένα λίτρο λάδι κάθε 700 km.
Πότε ξανά vag.Ασχετος και εμπαθης.
-
Πότε ξανά vag.Ασχετος και εμπαθης.
Πανάσχετος, κακόβουλος κλπ κλπ….
-
Πείτε όμως @kostis20 και έτος αγοράς-μοντέλο να ξέρουμε και να υπάρχει και αντίλογος (δεν θα είστε οι μόνοι κάτοχοι)
-
@jamesd said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Πείτε όμως @kostis20 και έτος αγοράς-μοντέλο να ξέρουμε και να υπάρχει και αντίλογος (δεν θα είστε οι μόνοι κάτοχοι)
Κι εγω που ειπα, ο αλλος παει να με βγαλει ψευτη. Οποτε δεν μπορουμε να μιλαμε εδω μεσα. Ειμαστε ψευτες , εμπαθης κτλ κτλ . Λες και εχουμε μετοχες ή ειμαστε ανταγωνιστες για να θελουμε να πουλησουμε τα δικα μας και να θαψουμε τα άλλα
-
Κι εγω που ειπα, ο αλλος παει να με βγαλει ψευτη. Οποτε δεν μπορουμε να μιλαμε εδω μεσα. Ειμαστε ψευτες , εμπαθης κτλ κτλ . Λες και εχουμε μετοχες ή ειμαστε ανταγωνιστες για να θελουμε να πουλησουμε τα δικα μας και να θαψουμε τα άλλα
Άσε να αγοράζουν vag μπας και πέφτουν οι τιμές σε άλλα για τους άσχετους και εμπαθείς.
Αυτό που σαν έχει πείσει η VW να θεωρείται το 1 λίτρο λάδι κατανάλωση στα 1000 χλμ φυσιολογικό με ξεπερνάει...τόσο έκαιγα με το DT μου που ήταν δίχρονο (και προπορεια στην αντλία λαδιού να μην κολλάει).Ρε τι διαβάζουμε ώρες ώρες...ούτε μετοχές να είχατε κάποιοι.
-
Μα έχουν! Hello!
-
@libitas Αν δεν κάνω λάθος το 3008 έχει και ISOFIX στη θέση του συνοδηγού, εξοπλισμός που σίγουρα διατίθεται (κλασσικά προαιρετικά) και στο Kodiaq. Αναφορικά με το Octavia ίσως βέλτιστη επιλογή ηταν το SW, το οποίο όμως στον conficurator για κάποιο λόγο διατίθεται μόνο ως δίλιτρο πετρέλαιο.
-
Πότε ξανά vag.Σίγουρα όσοι οι κάτοχοι τόσες και οι απόψεις, προσωπικά σαν κάτοχος έχω ξεπεράσει τα 170.000 χλμ με κινητήρα 1.4 TSI και δεν έχω να περιγράψω τέτοιες εμπειρίες. Από εκεί και πέρα σίγουρα υπάρχουν πράγματα που χαλάνε, χαρακτηριστικά των VAG, αλλά στα συνολικά χρόνια κτήσης, μόνο ως πταίσματα τα εκλαμβάνω.
-
Αφού μιλάμε βάση προσωπικων εμπειριων και γενικεύουμε, θα μπω στο κλίμα.
Από τους ανθρώπους που έχω συναναστραφεί στη ζωή μου και έχω συζητήσει για αυτοκίνητα. Οι περισσότεροι θα ήθελαν να έχουν ένα γερμανικό αυτοκίνητο, κατά προτίμηση vw από τα Mainstream.
Και παραδέχονται άμεσα η έμμεσα ότι ο μόνος παράγοντας που τους αποτρέπει είναι το οικονομικό.
Ακόμα και άνθρωποι που έφυγσν από τη μάρκα γιατί ήταν άτυχοι και τους έβγαλε κοστοβόρες βλάβες το αυτοκίνητο, το έκαναν με βαριά καρδιά.
Και παραδέχονται ότι πάλι ένα vw θα ήθελαν. Αλλά ξέρεις κοστίζουν πολλά τα φροντιστήρια των παιδιών, έχει ακριβύνει η ζωή κλπ οπότε οκ θα βολευτω πχ μ' ένα Toyota.
Από κει και πέρα ο καθένας ας λέει ότι θέλει κι ας πιστεύει ότι θέλει. Και δικαίωμά του είναι και τα λόγια τζάμπα είναι. -
Α5 sportback 2.0 tfsi manual του 2011.Αλλα δε κατάλαβα τι αντίλογος μπορεί να υπάρχει.Μεχρι και οι πέτρες τα ξέρουν αυτά .Μιλάμε για χιλιάδες αυτοκίνητα ανά το πλανήτη.Και το ίδιο ισχύει και για τα κιβώτια Stronic.
Επίσης είχαμε και ένα Α4 allroad του 12 που και αυτό έβγαλε θέμα με τη κατανάλωση λαδιού και με το Stronic ,και με τα μπεκ και μοτέρ υαλοκαθαριστήρων μέχρι που πωλήθηκε και αυτό. -
Τα Μαζντα συμφωνούμε όλοι ότι είναι κορυφαίας ποιότητας σχεδίασης κλπ
Δεν είναι όμως κορυφαίων χώρων.
Το πιθανότερο είναι να μην χωράνε 3 παιδικα καθίσματα στο cx-5, χώρους σωστούς έχει το 7.
Στα Μαζντα, το CX-3 είναι η suv έκδοση του Mazda2, CX-5 είναι η suv έκδοση του Mazda3, CX-7 είναι η suv έκδοση του Mazda6.
Οι suv εκδόσεις των Μαζντα κερδίζουν λίγο σε αποσκευές και λόγω ύψους με ποιο κατακόρυφα καθίσματα, κερδίζουν χώρο γονάτων, αλλά σε πλάτος υστερούν.Μάλλον το Σιτροεν C5 είναι το μόνο πιο σίγουρο ότι θα χωρέσουν 3 καθισματάκια και επίσης το Οκταβια είναι ΠΟΛΥ ευρύχωρο αμάξι, αν το δει κανείς διεξοδικά θα πάθει πλάκα.
Μήπως η λύση θα ήταν όχημα σαν το Rifter;
-
@jeronimo-g said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαστε Οικογένεια πλέον με τρια μικρα παιδιά
4 , 3 & 1 έτους & κοιτάζουμε για αγορά Καινούριου για χρηση 90% εκτος πόλης , ενώ υπαρχει προς το παρόν ενα μικρο πόλης για τις καθημερινες αναγκες το οποίο φυσικά θα μείνει & αυτό .Ως κεφάλαιο ΔΕΝ θέλουμε να διαθεσουμε πανω απο 30Κ & πιστεύω από ΟΛΗ την αγορά το μόνο σε
D μεγεθος που δεν τα υπερβαίνει είναι το CX5 το οποίο στην βασική απλή έκδοση των 165ps με Manual κιβώτιο (που προτιμω απο τα αυτοματα γενικα ) και εισαγωγικο εξοπλισμό
βγαίνει στα 27Κ καινούριο ή 30 στην αμεσως πιο πανω εκδοση εξοπλισμού που δεν ξερω αν μας χρειαζεται κιόλας ( -3000€ τριτεκνια στο cx5 ) .
Τιμές 30 + 33 χωρις τριτεκνιαΠερίπου Ίδια τιμη π.χ. βγαίνει το Qasquai που είναι
1 κατηγορία κάτω + με θέματα αξιοπιστιας οπως διαβαζω γαλλικων παρενεργειών.Toyota Rav4 αν και το σκεφτηκα.και το είδα στην εκδοση των 175ps του 2λιτρου νομιζω τωρα ξεφυγαν οι τιμές , το 2.5 δεν το ακουμπάω + εχει αρχισει να δειχνει τα χρονια του (εσωτερικό πολυ απλό για την κατηγορία)
Ως 2η επιλογή πήγα έκανα test drive & το
Nissan Xtrail 1.5 με τα 163ps αυτόματο (ελαφρως μεγαλυτερο σε μέγεθος)
το οποίο όμως πάρα τις -4000€ που τρεχει τώρα η εταιρεία & τα -5.000 της τριτεκνιας βγαινει στα 34 χιλιαρικα , σημαντική διαφορά 7.000€ απο το Mazda.
Kia Sportage κι αυτο καπου στα 30 βγαίνει με πιο σημαντικό τα 5 χρόνια δωρεαν σέρβις αλλά μου φαίνεται ποιοτικά αρκετά κατω απο το CX5 , οπως και το Tucson λιγο ακομα πιο φτηνό.Σημαντικό η αξιοπιστία - η υπερδεκαετης αξιοπιστια - οι χωροι
Τι θα περνατε εσείς με τα παραπανω κριτήρια αναμεσα στα Ιαπωνικα & Κορεάτικα
& τι πιστευετε - ξέρετε κυριως για το CX5 Συνολικά ως αυτοκίνητο ?Υ.Γ. Γαλλικά - γερμανικά και λοιπά ευρωπαϊκά τα αποκλείω εξαρχής .
Να στε καλά Ευχαριστώ
O φίλος που ζήτησε την άποψη μας, έγραψε τι δεν γουστάρει. Οπότε όλα τα σχόλια που ασχολούμαστε με αυτοκίνητα που δεν γουστάρει περιττεύουν.
Από την άλλη κακώς κοίταξε τα Νισσάν αφού και αυτά γαλλικά είναι.
Αρα αυτό που πρέπει να δει είναι σε ποιο μοντέλο από Ιαπωνία - Κορέα θα έχει την καλύτερη τιμή με τους καλύτερους χώρους.
Για τα Μάζντα όντως έχουν καλή ποιότητα, αλλά με ατμοσφαιρικό κινητήρα και 4000 επιπλέον φόρο πολυτελείας λόγω του δίλιτρου που ποτέ δεν θα καταργηθεί αφού πλέον είναι λίγα και ακριβά τα αμάξια που φοράνε δίλιτρα.
Αρα αν δεν αλλάξει άποψη, μόνο Τουσόν - Σπόρτατζ και Κορόλα Κρός 1,8 θα μπορεί να κοιτάξει.
Τέλος η απαλλαγή του φόρου, σημαίνει ότι δεν μπορεί να πουλήσει το αυτοκίνητο πριν την επταετία, παρά μόνο σε άλλο με απαλλαγή, ή πριν την 5ετία αν πληρώσει το 30 % του φόρου που γλύτωσε.
Εδώ να πούμε ότι πολλά αμάξια έχουν εγγύηση στα 5 ή περισσότερα χρόνια που τον καλύπτουν για τυχόν βλάβες, αλλά του δίνουν και άλλα πράγματα που δεν έχει ακόμα βρει σε αυτά που κοιτάει.
-
Τα τριτεκνικα μπορούν να μεταβιβαστούν κανονικότατα μετά από 3 χρόνια .Αν μεταβιβαστούν (πωληθούν) πιο νωρίς απλά πληρώνεις το ΤΤ που έχεις γλιτώσει ποσοστιαία.
-
Την προκατάληψη για άλλες μάρκες την λαμβάνουμε υπόψιν, αλλά νομίζω πως δεν είναι αρκετά τεκμηριωμένη.
Είναι απλά προκατάληψη.
Σημειώνω πως το προηγούμενο μου αυτοκίνητο ήταν το Mazda6 2015, τώρα έχω δύο ντίζελ, ένα Σιτροεν κι ένα TDi.
Σημασία έχει τι παίρνεις με τα λεφτά που δίνεις, κι αν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου όπως πρέπει, ή θα συμβιβαστεις με βάση μια προκατάληψη.
Δικαίωμα εννοείται του καθενός, εγώ συμβουλεύω για value for money που να κάνει τη δουλειά σωστά.
Το ότι κάποια αυτοκίνητα έχουν μπούγιο, δεν σημαίνει πως αξιοποιούν εσωτερικά τον χώρο. Τη συζήτηση για τα 3 καθίσματα παιδιών και χωρο αποσκευών την έχουμε ξανακάνει και είναι σαν να φωτογραφίζει το Citroen C5 aircross.
Το οποίο φοράει και το "ίδιο" αυτόματο κιβώτιο με τη Mazda στις τρέχουσες εκδόσεις (γι αυτό η προκατάληψη με μάρκα δεν έχει και μεγάλη αξία).
Επίσης το Οκταβια που αναφέρθηκε, για το μέγεθος του είναι αχανές, αλλά έχει 2 isofix απ όσο γνωρίζω.
Με τις απαιτήσεις που διαβάζω, προσπαθώ να κατευθύνω αυτόν που ρωτάει σε αυτό που θεωρώ πιο συμφέρον.
Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5)