-
Εντελώς τυχαία χθες είδα έναν τύπο σε μια συνέντευξη στο τικτοκ και έλεγε ότι όλοι γνωρίζουν ότι μόνο 2 εταιρείες θα επιβιώσουν, η tesla και η toyota. (αυτός εδώ, δεν τον γνωρίζω)
Το τέσλα το αναφέρετε για 40+, αλλά 31-32 το πήρε ένας συνάδελφος πριν κάνα μήνα. Όσο παίρνεις την πλειοψηφία της σαβούρας που παράγεται αυτή τη στιγμή.
-
@fotisapple said in Ποιες εταιρείες θα επιβιώσουν??:
@cirus said in Ποιες εταιρείες θα επιβιώσουν??:
@piliourits said in Ποιες εταιρείες θα επιβιώσουν??:
ΟΛΟΙ Σχεδόν εκτος κινέζων και tesla μπαίνουν μέσα. Μην κοιτάς τις πωλήσεις
Δηλαδή όλοι όσοι δεν επιδοτούνται απ την κινεζική κυβέρνηση, μπαίνουν μέσα, όπως έμπαινε και η Τέσλα, όπως και οι Κινέζοι οι ίδιοι, απλά τους μεν τους στηρίζει το δημόσιο χρήμα, τους υπόλοιπους το "ιδιωτικό".
Αλλά και στην Ευρώπη ή την Αμερική δεν πέφτει δημόσιο χρήμα στην ηλεκτροκινηση;Αυτή είναι εποχή σπορας και καλλιέργειας της αγοράς, τους καρπούς θα τους δρέψουν στο μέλλον.
Σωστά τα λες
Ομως το θεμα είναι το εξής: θα προλάβουν? για κάποια χρόνια θα πρέπει να αντέξουν να εχουν ζημιές μεχρι να φτάσουν σε τεχνολογία τους άλλους
Και μεσα σε αυτό να βάλουμε οτι οι κινέζοι κάνουν αποβαση παντου σιγά σιγά και οι άλλοι δεν είναι έτοιμοι ακόμα. Στο παρελθόν υπήρχε η επιλογή του φτηνότερου θερμικου και δεν ήταν οι κινεζοι παντού. Αν βγαλεις από την εξίσωση ότι θα υπάρχουν θερμικά για να πουλάνε μεχρι να φτασουν σε καλό επίπεδο στα ηλεκτρικα και το γεγονος ότι θα έρχονται αντιμέτωποι με τους κινέζους μιλάμε για μια δύσκολη κατάσταση
Δεδομένου ότι η κατάργηση των θερμικών αναμένεται το 2035 ή τελικά μέχρι το 2040 και δεδομένου ότι η συντριπτικη πλειοψηφία αγοράζει θερμικά οχήματα μια χαρά θα προλάβουν. Το αστείο είναι ότι ακόμα και τα Tesla σήμερα είναι εντελώς failed σε ποιότητα καθώς τα πάντα μέσα τρίζουν ενώ έχουν θέματα και με φωτιά. Άρα κανένα ηλεκτρικό δεν είναι 100% άριστο σήμερα, όλοι θέλουν βελτιώσεις ώστε να φτάσουν στο επίπεδο των θερμικών οχημάτων.
Όσο αφορά τα Κινέζικα οχήματα κάνεις δεν πρόκειται να αγοράσει κινέζικο όχημα στις ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Βρετανία όπως και κανεις δεν αγοράζει Κινέζικα smartphones σε αυτές τις χώρες. Τώρα όσο αφορά την Ευρώπη θεωρώ ότι οι Κινέζοι θα μπουν δυναμικά προκαλώντας προβλήματα στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανιες. Θέλω να πιστεύω όμως ότι εταιρείες όπως οι Ford, GM, Volkswagen, Toyota, volvo, BMW και Mercedes θα καταφέρουν τα επόμενα χρόνια να έχουν κέρδη από τα Evs.
Αυτο που λες για τριξίματα δεν έχει καμία σημασία , είναι απλά αποφασή της εταιρείας να μην έχει ποιοτητα για να έχει μικρότερο κόστος . Η tesla δεν είναι ποιοτική. Δεν χρειαζεται να επενδύσεις χρήματα σε τεχνολογία για να μην τρίζει ενα αμαξι απλά θα κοστίζει παραπάνω. Η tesla προτιμά να έχει χαμηλότερη τιμή και ποιοτητα. Αν ηθελε δεν θα έτριζε τιποτα απλά θα ανέβαινε το κόστος. Επιλογές που παίρνουν οι κατασκευαστές είναι δεν εχει να κάνει αν ειναι ηλεκτρικό ή οχι τα πλαστικα. Η Polestar πχ λεει εμείς θα πουλάμε ποιοτικά και ακριβα οχήματα δεν θα πάρουμε τον δρόμο της Tesla για φτηνα
Στην Βρετανια που λες πχ ότι οι κινέζοι δεν θα πουλήσουν δες ποσο πουλάει η MG (κινεζικη) και δες πως θα πουλήσει η BYD (κινεζικη) που τώρα πήγε.
Το μια χαρά θα προλάβουν μένει να το δούμε. Δεν είναι πάντως τόσο απλό όσο το λες
Συγγνώμη αλλά όταν σκας 40.000++ για να πάρεις ένα Tesla έχεις την απαίτηση να είναι ποιοτικά και ασφαλή. Μπορεί τώρα να της βγαίνει όμως σε 2-3 χρόνια που θα υπάρχει πολυ ισχυρότερος ανταγωνισμός τότε ο καταναλωτής δεν θα έχει σαν πρώτη επιλογή την tesla όπως την έχει τώρα καθώς θα θέλει ένα ποιοτικό όχημα. Άρα μια χαρά θεμα είναι η ποιότητα κατασκευής ειδικά στις ημέρες μας. Όσο αφορά την MG ο μόνος λόγος που πουλάει στην Βρετανία είναι καθαρά λόγο ονόματος όπως γίνεται με την Volvo στην Σουηδία. Για την BYD δεν θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα και αυτό θα το δεις και εσύ σε λίγο καιρό. Τέλος οσο αφορά τον χρόνο επιμένω στην αρχική μου άποψη η οποία είναι ότι οποίες εταιρείες έχουν επενδύσει σοβαρά στην ηλεκτροκινηση σε 4-5 χρόνια max θα έχουν κέρδη από τα ηλεκτρικά καθώς θα έχουμε μαζική παραγωγή και οικονομίες κλίμακας με αποτέλεσμα το κόστος κατασκευής να μειωθεί σημαντικά. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με την Tesla τα τελευταία 3 χρόνια.
ΠΟΛΥ φτηνα είναι τα tesla στα 40Κ για αυτό που παίρνεις οπως και τα κινέζικα για την δεδομενη χρονική στιγμή. Ασφαλή είναι. Ποιοτητα συναρμογής ΔΕΝ εχουν. Δεν χρειαζεται να δαπανηθούν χρήματα για να τα κάνουν με καλύτερη συναρμογη απλά θα πάει το τελικό κόστος στον αγοραστή και από 40 θα πάει 50. Εγώ θα προτιμούσα το 40 και ας τρίζει λίγο
Αν ήθελα ποιοτητα όπως λες σου είπα ήδη υπάρχουν επιλογές πας σε Polestar που έχει 60 με ποιοτικο εσωτερικό και συναρμογή αλλα προσφέρει πανω κάτω τα ίδια στα υπόλοιπα. Ομως ειναι προφανές από τις πωλήσεις ότι οι περισσότεροι προτιμουν το tesla. Δεδομένα είναι αυτα, δεν το λέω εγώ ούτε είναι η αποψη μου. Ετσι είναι
Τα υπόλοιπα που λες οτι θα έχουν κέρδος σε 4-5 χρόνια max είναι η άποψη σου , εγώ δεν είμαι σιγουρος και αυτό λέω. Δεν το αποκλείω αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Μένει να δούμε. Εγώ δεν έχω ξεκαθαρισμένη άποψη επί του θέματος απλά είπα τι πιστεύω γενικά και αόριστα. Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτια ούτε για αυτά που έγραψα ούτε για το αντίθετο.
Η BYD θα ξεσκιστεί σε πωλήσεις λεω εγώ και εσύ ότι δεν θα πουλήσει. Αυτό είναι πολύ κοντά θα δουμε τις πωλήσεις του χρόνου , κοντη γιορτή. Ενώ για τα υπόλοιπα θα πρέπει να περιμένουμε αρκετα
Αρα μας λες ότι πετάς 40.000 και 50.000 ευρώ ώστε να πάρεις ένα αυτοκίνητο που μέσα τρίζει και η ποιότητα κατασκευής του είναι χειρότερη σε σχέση με οχήματα που στοιχίζουν τα μισά χρήματα. Οκ δικαίωμα σου όμως η πλειοψηφία των καταναλωτών που δεν έχουν χρήματα για πέταμα θα σκεφτούν το παράγοντα ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστίας πριν προχωρήσουν στην αγορά ενός αυτοκινήτου.
Δες τι πωλήσεις εχει η Tesla και δες οι άλλοι ανταγωνιστές και πες μου μετά για την πλειοψηφία.
VFM μαρκα είναι η Tesla. Παίρνεις τεχνολογία και επιδόσεις ασυγκριτες με μόνο μεμπτο την συναρμογή και την ποιοτητα.
Η πλειοψηφία των αγοραστών εχει δείξει στις πωλήσεις αυτό που γράφω. Δεν είναι η μειοψηφία οπως λες αλλά η πλειοψηφια.
Δεν τα πετας τα χρήματα δεν είναι σκαρτο ενα προιον γιατι τρίζει λίγο και δεν εχει την καλύτερη συναρμογή
ΥΓ Στα αυτοκίνητα εγώ δινω βάση πολύ περισσότερο σε άλλα πράγματα από τα πλαστικά και δερμα στο πωπουδάκι. Αλλοι δινουν σε αυτά, δεν είμαστε όλοι ίδιοι
-
Λέω να μην γράφω γιατί λέτε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και δεν διαβάζετε τις αλλαγές που γίνονται...
Αρχικά στην Γερμανία σταμάτησαν τις επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά και είχαν αμέσως 67 % πτώση στις πωλήσεις και οι της βάγκ σταμάτησαν την παραγωγή των id3 και born.
Τι μας λέει αυτό ?? Οτι ακόμα και οι Γερμανοί αν δεν πέσουν φράγκα χέστηκαν για τα ηλεκτρικά...
Για το τέσλα με τα πολλά άλογα, που τελικά είναι πουλαράκια που αγκομαχάνε, ο φίλος που το πήρε έκανε μεγάλες στάσεις για ένα μικρό ταξιδάκι μόνο.
Ποιες θα κλείσουν ?
Μα οι Ευρωπαίοι έρχονται σιγά σιγά.
Περιμένουμε το νέο C3 και το νέο Πάντα που θα κάνουν κάτω από 23000 χωρίς την επιδότηση, όσο δηλαδή κάνει το θερμικό περίπου και με την επιδότηση θα είναι φτηνότερο.
Θα έχει 250 χλμ αυτονομία βέβαια, αλλά και τι με αυτό.
Αυτοκίνητο πόλης θα είναι 4 μ μήκος σουβ για να έχει χώρους και μια χαρά βγάζει αυτή την δουλειά..Γιατί να πάρω Τέσλα με 20000 παραπάνω, όταν και αυτό με τις αστείες αυτονομίες που έχουν, αυτοκίνητο πόλης είναι.
Οταν οι αυτονομίες φτάσουν πραγματικά τα 1000 χλμ, χωρίς να επηρεάζονται από την θέρμανση ή ψύξη του αυτοκινήτου παρά μόνο ελάχιστα, τότε θα έχουμε ηλεκτρικά για ταξίδια.
Μέχρι τότε μόνο λήζινγκ γιατί μεταπώληση θα έχουν ΜΗΔΕΝ.
-
Όταν διαβάζεις 250 χλμ αυτονομίας περίμενε 180-190 χλμ
Τα Τέσλα έχουν 350 χλμ εύκολα και με γκάζια και 400 χλμ στην πόλη.
Όσον αφορά το αυτοκίνητο αυτό καθ' αυτό, λογικά δεν θα έχουν σχεση
-
και 150 να έχουν, είναι αμάξια πόλης δηλωμένα.
Το τέσλα διαβάσαμε εδώ μέσα από τον νέο κάτοχο, πόσες στάσεις έκανε, για διαδρομές που με το ντίζελ τις κάνεις και χωρίς στάση.
-
Α εκεί ήθελες να καταλήξεις.
-
Ξαναδιάβασε πόσες φορτίσεις έκανε στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη...
-
@piliourits said in Ποιες εταιρείες θα επιβιώσουν??:
ΟΛΟΙ Σχεδόν εκτος κινέζων και tesla μπαίνουν μέσα. Μην κοιτάς τις πωλήσεις
Δηλαδή όλοι όσοι δεν επιδοτούνται απ την κινεζική κυβέρνηση, μπαίνουν μέσα, όπως έμπαινε και η Τέσλα, όπως και οι Κινέζοι οι ίδιοι, απλά τους μεν τους στηρίζει το δημόσιο χρήμα, τους υπόλοιπους το "ιδιωτικό".
Αλλά και στην Ευρώπη ή την Αμερική δεν πέφτει δημόσιο χρήμα στην ηλεκτροκινηση;Αυτή είναι εποχή σπορας και καλλιέργειας της αγοράς, τους καρπούς θα τους δρέψουν στο μέλλον.
Σωστά τα λες
Ομως το θεμα είναι το εξής: θα προλάβουν? για κάποια χρόνια θα πρέπει να αντέξουν να εχουν ζημιές μεχρι να φτάσουν σε τεχνολογία τους άλλους
Και μεσα σε αυτό να βάλουμε οτι οι κινέζοι κάνουν αποβαση παντου σιγά σιγά και οι άλλοι δεν είναι έτοιμοι ακόμα. Στο παρελθόν υπήρχε η επιλογή του φτηνότερου θερμικου και δεν ήταν οι κινεζοι παντού. Αν βγαλεις από την εξίσωση ότι θα υπάρχουν θερμικά για να πουλάνε μεχρι να φτασουν σε καλό επίπεδο στα ηλεκτρικα και το γεγονος ότι θα έρχονται αντιμέτωποι με τους κινέζους μιλάμε για μια δύσκολη κατάσταση
Δεδομένου ότι η κατάργηση των θερμικών αναμένεται το 2035 ή τελικά μέχρι το 2040 και δεδομένου ότι η συντριπτικη πλειοψηφία αγοράζει θερμικά οχήματα μια χαρά θα προλάβουν. Το αστείο είναι ότι ακόμα και τα Tesla σήμερα είναι εντελώς failed σε ποιότητα καθώς τα πάντα μέσα τρίζουν ενώ έχουν θέματα και με φωτιά. Άρα κανένα ηλεκτρικό δεν είναι 100% άριστο σήμερα, όλοι θέλουν βελτιώσεις ώστε να φτάσουν στο επίπεδο των θερμικών οχημάτων.
Όσο αφορά τα Κινέζικα οχήματα κάνεις δεν πρόκειται να αγοράσει κινέζικο όχημα στις ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Βρετανία όπως και κανεις δεν αγοράζει Κινέζικα smartphones σε αυτές τις χώρες. Τώρα όσο αφορά την Ευρώπη θεωρώ ότι οι Κινέζοι θα μπουν δυναμικά προκαλώντας προβλήματα στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανιες. Θέλω να πιστεύω όμως ότι εταιρείες όπως οι Ford, GM, Volkswagen, Toyota, volvo, BMW και Mercedes θα καταφέρουν τα επόμενα χρόνια να έχουν κέρδη από τα Evs.
Αυτο που λες για τριξίματα δεν έχει καμία σημασία , είναι απλά αποφασή της εταιρείας να μην έχει ποιοτητα για να έχει μικρότερο κόστος . Η tesla δεν είναι ποιοτική. Δεν χρειαζεται να επενδύσεις χρήματα σε τεχνολογία για να μην τρίζει ενα αμαξι απλά θα κοστίζει παραπάνω. Η tesla προτιμά να έχει χαμηλότερη τιμή και ποιοτητα. Αν ηθελε δεν θα έτριζε τιποτα απλά θα ανέβαινε το κόστος. Επιλογές που παίρνουν οι κατασκευαστές είναι δεν εχει να κάνει αν ειναι ηλεκτρικό ή οχι τα πλαστικα. Η Polestar πχ λεει εμείς θα πουλάμε ποιοτικά και ακριβα οχήματα δεν θα πάρουμε τον δρόμο της Tesla για φτηνα
Στην Βρετανια που λες πχ ότι οι κινέζοι δεν θα πουλήσουν δες ποσο πουλάει η MG (κινεζικη) και δες πως θα πουλήσει η BYD (κινεζικη) που τώρα πήγε.
Το μια χαρά θα προλάβουν μένει να το δούμε. Δεν είναι πάντως τόσο απλό όσο το λες
Συγγνώμη αλλά όταν σκας 40.000++ για να πάρεις ένα Tesla έχεις την απαίτηση να είναι ποιοτικά και ασφαλή. Μπορεί τώρα να της βγαίνει όμως σε 2-3 χρόνια που θα υπάρχει πολυ ισχυρότερος ανταγωνισμός τότε ο καταναλωτής δεν θα έχει σαν πρώτη επιλογή την tesla όπως την έχει τώρα καθώς θα θέλει ένα ποιοτικό όχημα. Άρα μια χαρά θεμα είναι η ποιότητα κατασκευής ειδικά στις ημέρες μας. Όσο αφορά την MG ο μόνος λόγος που πουλάει στην Βρετανία είναι καθαρά λόγο ονόματος όπως γίνεται με την Volvo στην Σουηδία. Για την BYD δεν θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα και αυτό θα το δεις και εσύ σε λίγο καιρό. Τέλος οσο αφορά τον χρόνο επιμένω στην αρχική μου άποψη η οποία είναι ότι οποίες εταιρείες έχουν επενδύσει σοβαρά στην ηλεκτροκινηση σε 4-5 χρόνια max θα έχουν κέρδη από τα ηλεκτρικά καθώς θα έχουμε μαζική παραγωγή και οικονομίες κλίμακας με αποτέλεσμα το κόστος κατασκευής να μειωθεί σημαντικά. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με την Tesla τα τελευταία 3 χρόνια.
ΠΟΛΥ φτηνα είναι τα tesla στα 40Κ για αυτό που παίρνεις οπως και τα κινέζικα για την δεδομενη χρονική στιγμή. Ασφαλή είναι. Ποιοτητα συναρμογής ΔΕΝ εχουν. Δεν χρειαζεται να δαπανηθούν χρήματα για να τα κάνουν με καλύτερη συναρμογη απλά θα πάει το τελικό κόστος στον αγοραστή και από 40 θα πάει 50. Εγώ θα προτιμούσα το 40 και ας τρίζει λίγο
Αν ήθελα ποιοτητα όπως λες σου είπα ήδη υπάρχουν επιλογές πας σε Polestar που έχει 60 με ποιοτικο εσωτερικό και συναρμογή αλλα προσφέρει πανω κάτω τα ίδια στα υπόλοιπα. Ομως ειναι προφανές από τις πωλήσεις ότι οι περισσότεροι προτιμουν το tesla. Δεδομένα είναι αυτα, δεν το λέω εγώ ούτε είναι η αποψη μου. Ετσι είναι
Τα υπόλοιπα που λες οτι θα έχουν κέρδος σε 4-5 χρόνια max είναι η άποψη σου , εγώ δεν είμαι σιγουρος και αυτό λέω. Δεν το αποκλείω αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Μένει να δούμε. Εγώ δεν έχω ξεκαθαρισμένη άποψη επί του θέματος απλά είπα τι πιστεύω γενικά και αόριστα. Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτια ούτε για αυτά που έγραψα ούτε για το αντίθετο.
Η BYD θα ξεσκιστεί σε πωλήσεις λεω εγώ και εσύ ότι δεν θα πουλήσει. Αυτό είναι πολύ κοντά θα δουμε τις πωλήσεις του χρόνου , κοντη γιορτή. Ενώ για τα υπόλοιπα θα πρέπει να περιμένουμε αρκετα
Αρα μας λες ότι πετάς 40.000 και 50.000 ευρώ ώστε να πάρεις ένα αυτοκίνητο που μέσα τρίζει και η ποιότητα κατασκευής του είναι χειρότερη σε σχέση με οχήματα που στοιχίζουν τα μισά χρήματα. Οκ δικαίωμα σου όμως η πλειοψηφία των καταναλωτών που δεν έχουν χρήματα για πέταμα θα σκεφτούν το παράγοντα ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστίας πριν προχωρήσουν στην αγορά ενός αυτοκινήτου.
Δες τι πωλήσεις εχει η Tesla και δες οι άλλοι ανταγωνιστές και πες μου μετά για την πλειοψηφία.
VFM μαρκα είναι η Tesla. Παίρνεις τεχνολογία και επιδόσεις ασυγκριτες με μόνο μεμπτο την συναρμογή και την ποιοτητα.
Η πλειοψηφία των αγοραστών εχει δείξει στις πωλήσεις αυτό που γράφω. Δεν είναι η μειοψηφία οπως λες αλλά η πλειοψηφια.
Δεν τα πετας τα χρήματα δεν είναι σκαρτο ενα προιον γιατι τρίζει λίγο και δεν εχει την καλύτερη συναρμογή
ΥΓ Στα αυτοκίνητα εγώ δινω βάση πολύ περισσότερο σε άλλα πράγματα από τα πλαστικά και δερμα στο πωπουδάκι. Αλλοι δινουν σε αυτά, δεν είμαστε όλοι ίδιοι
Kαλά δεν είναι το μόνο μεπτό η συναρμογή των Τέσλα, είναι design από τρίχρονο, ειδικά στο πανάσχημο Υ, και η απίστευτη ηλιθιότητα του να κολλάς μια τηλεόραση πρακτικά στο εσωτερικό και να θεωρείς οτι έκανες τη δουλειά ως σχεδιαστικό τμήμα, βιάζοντας παρά φύσιν κάθε ιδέα εργονομίας. Μιλάμε δεν έχει καν χερούλι για το ντουλαπάκι του συνοδηγού το αυτοκίνητο και αυτό πασάρεται ως "μοντερνιά" αντί για παροιμιώδης ηλιθιότητα. Όλα σε μια οθόνη για την αποβλακωμένη νέα γενιά των κινητών που έχουν αυχενικό από τα 20. Υπάρχουν και ηλεκτρικά που τουλάχιστον δεν προσπαθούν χωρίς κανένα λόγο να επανεφεύρουν τον τροχό αλλά φυσικά όλο αυτό εχει και κόστος. Tην ποιότητα θα την πληρώσεις.
Επίσης πέρα από τις επιδόσεις που ναι τόσο φτηνό γκάζι δε βρίσκεις προφανώς πουθενά και εκεί έχουν πλεονέκτημα, δεν προσφέρει συγκίνηση σε έναν old-school οδηγό γιατί δεν αλλάζεις ταχύτητες, δεν έχει θόρυβο, δε νιώθεις οτι εσύ παίρνεις κάτι από το αμάξι λόγω ικανότητας σου, δεν είσαι involved, απλά πατάς γκάζι και έφυγε. Να έχει πλάκα 1-2-5 φορές που κοντράρεις μια 911 στο φανάρι; Μέχρι εκεί. Θα προτιμούσα πολύ πιο εύκολα ένα hot hatch στα ίδια λεφτά και ας μην έχει "value for money".
Έχει βασικά τόσο πολλά ελλατώματα το προιόν που βαριέμαι να τα γράφω αν και γνωστά και αρκετά από αυτά είναι θέματα της ηλεκτροκίνησης γενικότερα όπως η ανάγκη για σχεδιασμό του ταξιδιού, η προυπόθεση της θέσης φόρτισης στο σπίτι κτλ.
Στο ερώτημα λοιπόν που τέθηκε αρχικά, "ποιές εταιρείες θα επιβιώσουν", θα έλεγα οτι λόγω πολιτικών αποφάσεων ΚΑΙ ΜΟΝΟ, γίνεται ένα τρομερό reshuffling της τράπουλας που αυτή τη στιγμή ευννοεί την Τέσλα και τους Κινέζους. Αν σταματήσουν τις ηλιθιότητες περι "πράσινης μετάβασης" και "πράσινα άλογα", κόψουν και τα χυδαία επιδόματα, τότε θα δούμε σε πόσο δυνατά πόδια στηρίζεται η ηλεκτροκίνηση. Γνώμη μου, μάλλον σε πήλινα. Γιατί με επιδοτήσεις, κίνητρα-αντικίνητρα, βενζίνη στα 2 ευρώ, απαγόρευση εισόδου στο δακτύλιο, τέλος ταξινόμησης στα θερμικά κτλ, λογικό είναι να ψιλοτσουλάει η φάση. Όλα αυτά δεν είναι κανονικότητα όμως, είναι μια ψεύτικη κατάσταση που επιβλήθηκε για να κονομήσουν τα νέα lobby και να κινηθεί η αγορά επειδή είχε επέλθει κορεσμός. Το ντύσανε και με λίγο marketing για τα χάπατα τύπου "θα σώσουμε το περιβάλλον" και έδεσε το γλυκό.
Ένα σοβαρό μέλλον λοιπόν και όχι η αυτοκινητιστική δυστοπία που ετοιμάζουν, θα έπρεπε να δίνει την επιλογή στον καταναλωτή να επιλέξει πως θα κινηθεί, και τότε οι Ιάπωνες θα είχαν λόγο με τις δικές τους προτάσεις πχ. κινητήρες εσωτερικής καύσης με υδρογόνο ή fuell-cells ή mild-hybrid ή οτιδήποτε ως τα e-fuels. Tώρα πρακτικά που το παιχνίδι στράφηκε βίαια και ύπουλα στις μπαταρίες και μόνο, οι εταιρείες που δεν έχουν θερμικό τμήμα έχουν κάποιο πλεονέκτημα, και οι Κινέζοι λόγω πρώτων υλών μαζί με την Τέσλα λόγω οικονομίας κλίμακας θα κυριαρχήσουν.
Λυπάμαι μόνο για ιστορικές μάρκες τύπου Alfa ή Mazda που για μένα, ως ρομαντικό της αυτοκίνησης, καλύτερα να κλείσουν ένδοξα παρά να ξεφτιλιστούν στο δρόμο της "νέας εποχής" που μέχρι και τα καυλάμαξα οι Boxter/Taycan θα γίνουν σκουπάκια με τυράκι τα άλογα και τη ροπή και ήχο DeLonghi 800 Watt με 3.5 λίτρα σακούλα. Ως ιδιοκτήτης Mazda λοιπόν, προτιμώ να πέσει μαχόμενη για τη δική της ιδέα, ακολουθόντας το δικό της δρόμο παρά να γίνει μια σκιά του εαυτού της που θα πουλάει στο μέλλον ηλεκτρικά...MX-5. Δεν της αξίζει αυτό, ούτε αξίζει στην Alfa, τη Ferrari, τη Lamborghini κτλ.
-
@criuser said in Ποιες εταιρείες θα επιβιώσουν??:
Δεν πήγαινα Θεσσαλονίκη αλλά πιο βόρεια και ήθελα να φτασω με πολλή μπαταρία στον προορισμό μου (κάτι που τελικά δεν χρειαζόταν). Αταλάντη και Λάρισα φτάνουν για Θεσσαλονίκη
-
@diego1960 said in Ποιες εταιρείες θα επιβιώσουν??:
Αν σταματήσουν τις ηλιθιότητες περι "πράσινης μετάβασης" και "πράσινα άλογα"
Δεν είναι ηλιθιότητα, είναι μια οργανωμένη προσπάθεια μείωσης της μέσης θερμοκρασίας της θάλασσας διότι αν δεν γίνει αυτό πολλές ζωές και περιουσίες θα χαθούν και πολλές κοινωνίες θα αλλάξουν.
Ηλίθιοι είναι όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν το συμφέρον τους.
Μελέτες της ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΕΚΠΑ και άλλων φορέων διαπίστωσαν ότι οι περιουσίες στην Γλυφάδα όπου και λες πως διαμένεις, θα καταστραφούν από πλημμυρικά φαινόμενα τα επόμενα έτη. Το νερό που θα κατέβει προφανώς δεν θα μπορεί να το διαχειριστούν τα σημερινά αντιπλημμυρικά έργα.
Εάν η θερμοκρασία της θάλασσας ανέβει περισσότερο τις επόμενες δεκαετίες, μπορεί η Γλυφάδα να μην υπάρχει.
Τι έχεις σπουδάσει αν επιτρέπεται;
Για ποιον λόγο κατακρίνεις μελέτες χωρίς να αντιπαραθέσεις και αντίστοιχη μελέτη. Έχεις κάποια σχετική γνώση για το περιβάλλον και μπορείς να μας πεις με σιγουριά ότι η προσπάθεια είναι μάταιη, ότι η πράσινη μετάβαση είναι μια μπαρουφα;Μήπως όσοι εργάζονται σε τέτοιες μελέτες είναι πιο σοβαροί, έξυπνοι, καταρτισμένοι και η εργασία τους έχει προστιθέμενη αξία συγκριτικά με τη δική σου και τελικά οι άνθρωποι δεν μας λένε ηλιθιότητες αλλά αντιθέτως ηλιθιότητες λες εσύ;
Μήπως έχεις μια τάση να τα βλέπεις όλα όπως σε βολεύει χωρίς να εξετάσεις τις συνέπειες; Το ίδιο μοτίβο είχες και με την πρόταση σου για ρήξη σε όλα στην οικονομία. Δεν σε νοιάζουν οι συνέπειες και μετά απορείς γιατί δεν ασπάζονται οι υπόλοιποι τις απόψεις σου; Μήπως διότι είναι αυτοκαταστροφικες;
Ο σύγχρονος κόσμος κινείται στην βάση της επιστήμης. Όχι στην βάση του τι θα ήθελες και του πως τον φαντάζεσαι.
Κάντε μου quote να το δει ο δημοκράτης του δημοτικού, που δεν ξέρει βασικά πράγματα.
-
@lap said in Ποιες εταιρείες θα επιβιώσουν??:
Δεν είναι ηλιθιότητα, είναι μια οργανωμένη προσπάθεια μείωσης της μέσης θερμοκρασίας της θάλασσας διότι αν δεν γίνει αυτό πολλές ζωές και περιουσίες θα χαθούν και πολλές κοινωνίες θα αλλάξουν.
Ηλίθιοι είναι όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν το συμφέρον τους.
Μελέτες της ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΕΚΠΑ και άλλων φορέων διαπίστωσαν ότι οι περιουσίες στην Γλυφάδα όπου και λες πως διαμένεις, θα καταστραφούν από πλημμυρικά φαινόμενα τα επόμενα έτη. Το νερό που θα κατέβει προφανώς δεν θα μπορεί να το διαχειριστούν τα σημερινά αντιπλημμυρικά έργα.
Εάν η θερμοκρασία της θάλασσας ανέβει περισσότερο τις επόμενες δεκαετίες, μπορεί η Γλυφάδα να μην υπάρχει.
Τι έχεις σπουδάσει αν επιτρέπεται;
Για ποιον λόγο κατακρίνεις μελέτες χωρίς να αντιπαραθέσεις και αντίστοιχη μελέτη. Έχεις κάποια σχετική γνώση για το περιβάλλον και μπορείς να μας πεις με σιγουριά ότι η προσπάθεια είναι μάταιη, ότι η πράσινη μετάβαση είναι μια μπαρουφα;Μήπως όσοι εργάζονται σε τέτοιες μελέτες είναι πιο σοβαροί, έξυπνοι, καταρτισμένοι και η εργασία τους έχει προστιθέμενη αξία συγκριτικά με τη δική σου και τελικά οι άνθρωποι δεν μας λένε ηλιθιότητες αλλά αντιθέτως ηλιθιότητες λες εσύ;
Μήπως έχεις μια τάση να τα βλέπεις όλα όπως σε βολεύει χωρίς να εξετάσεις τις συνέπειες; Το ίδιο μοτίβο είχες και με την πρόταση σου για ρήξη σε όλα στην οικονομία. Δεν σε νοιάζουν οι συνέπειες και μετά απορείς γιατί δεν ασπάζονται οι υπόλοιποι τις απόψεις σου; Μήπως διότι είναι αυτοκαταστροφικες;
Ο σύγχρονος κόσμος κινείται στην βάση της επιστήμης. Όχι στην βάση του τι θα ήθελες.
Κάντε μου quote να το δει ο δημοκράτης του δημοτικού, που δεν ξέρει βασικά πράγματα.
-
@lap said in Ποιες εταιρείες θα επιβιώσουν??:
Συμφωνώ με την αύξησης θερμοκρασίας της θάλασσας που παρατηρείτε τα τελαυταία χρόνια αλλά μπορείς να μου πείς εαν έχει κάποια σημασία τι κάνουν οι Ευρωπαίοι , όταν οι ΗΠΑ αδιαφορούν, η Κίνα ανοίγει ένα εργοστάσιο λιγνίτη την ημέρα ,και οι Ινδοί δουλεύουν στο φουλ τα φουγάρα τους αδιαφορώντας εντελώς!
Οι Ευρωπαίοι δηλαδη θα σώσουν τον πλανήτη?!
Γνώμη μου...το 2023, με την Ευρώπη σε αποβιομηχάνιση και πληθυσμιακό νάνο, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία τι κάνουν οι Ευρωπαίοι και όσες ΜΑ όσες προσπάθειες κι αν κάνουμε εμείς προς αυτή τη κατεύθυνση δε σώζεται η κατάσταση έτσι απλά εαν δε βάλουν πλάτη και οι υπόλοιποι. -
Δεν είναι έτσι, αν διαβάσεις σχετικά sites θα δεις πως όλες οι μεγάλες δυνάμεις κινούνται προς την πράσινη μετάβαση, τεράστια έργα από ΑΠΕ, φαραωνικα. Απλώς δεν μας ενημερώνουν στα δελτία ειδήσεων.
Όλες αυτές οι χώρες έχουν υπογράψει συμφωνίες και ελέγχονται σε τακτικό επίπεδο από τον ΟΗΕ κατά πόσο ακολουθούν το πρόγραμμα.
Στην διαδρομή προς την μετάβαση θα υπάρχουν μεταπτώσεις. Αυτό είναι σίγουρο. Το θέμα είναι πως οι πάντες έχουν αποφασίσει πως θα κινηθούν προς μια κατεύθυνση.
Ο πληθυσμός δεν είναι κριτήριο. Το ότι ας πουμε μια χώρα έχει 1 δις πληθυσμό δεν σημαίνει ότι ρυπαίνει περισσότερο από ένα άλλο ας πούμε Ευρώπη με 500-600εκ πληθυσμό. Δεν πάει με τον πληθυσμό αλλά με την οικονομία, τις συνθήκες του χειμώνα (το 40%) της ρύπανσης είναι η θέρμανση του χειμώνα κτλ.
Το θέμα είναι η θάλασσα, και για μέρη σαν εμάς είναι άκρως αναγκαίο να πιέσουμε όπου μπορούμε με ότι δυνάμεις έχουμε και σε όποια διεθνή forums συμμετέχουμε.
Γιατί; Διότι εμείς δεν έχουμε όπως το λένε γεωγραφικό στρατηγικό βάθος. Εμείς είμαστε παραθαλάσσια χώρα, μια χερσόνησος. Εάν η θαλασσα όπως φέτος το καλοκαίρι ανεβάσει την θερμοκρασία της , τότε ότι εξατμίζεται θα το ρίχνει σε εμάς διοτι είμαστε η πρώτη στεριά που συναντά αυτός ο όγκος νερού στην ατμόσφαιρα.
Τα φαινόμενα αυτά έχουν την τάση να αποφορτιζονται στην πρώτη στεριά που συναντούν.
Δηλαδή όλο το νερό της μεσογειακής λεκάνης του Αιγίου και του Ιονίου θα πέφτει στις πόλεις μας. Μπορείτε να καταλάβετε τι θα συμβεί σε εμάς;;;;
-
@dettol said in Ποιες εταιρείες θα επιβιώσουν??:
Δεν πήγαινα Θεσσαλονίκη αλλά πιο βόρεια και ήθελα να φτασω με πολλή μπαταρία στον προορισμό μου (κάτι που τελικά δεν χρειαζόταν). Αταλάντη και Λάρισα φτάνουν για Θεσσαλονίκη
και δύο φορτίσεις για μια αστεία διαδρομή 4 ωρών το πολύ, είναι υπερβολικές.
Για παράδειγμα παλιά που ταξίδευα εξωτερικό, έκανα συχνά το ταξίδι Ανκόνα - Μόναχο σε ένα απόγευμα, αφού το πλοίο έφτανε 2-4 το μεσημέρι και μιλάμε για διαδρομή 800 χλμ και έβγαινε με μία στάση 15 λεπτών μετά την Βερόνα σε 6,5-7 ώρες, ανάλογα με την κίνηση.
Σήμερα ένα ηλεκτρικό απλά αυτή την διαδρομή ΔΕΝ την κάνει, αφού όταν φτάσει στο Μόναχο, θα το έχουν προσπεράσει όλες οι νταλίκες που κουβαλούσε η ΑΝΕΚ, η ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ και οι Μινωικές μια και θα ήθελε κανένα τρίωρο για φόρτιση.
-
Είναι θέμα όπως και να το κάνουμε, θα μπορούσαμε εδώ και αν όχι 70 έτη πες 40 έτη να το είχαμε λύσει με διάφορους τρόπους όπως fuell cell και υδρογόνο.
Σήμερα θα σχολιάζαμς μονάχα το πόσα άλογα ειχε κάθε ηλεκτρικό μοτέρ διότι ούτε ρύπανση θα είχαμε, ούτε euro, και το κόστος του πράσινου υδρογόνου θα ήταν πολύ χαμηλό.
Τεσπα αυτά τα έχουμε πει και σε σχετικό νήμα.
Αλλά είπαμε τα λόμπυ εκείνα που δεν το επέτρεψαν να συμβεί αυτό ήταν τα καλά, τα σημερινά της πράσινης ενέργειας είναι ο διάολος, είναι μια παγκόσμια συνωμοσία.
-
@gianniss07 said in Ποιες εταιρείες θα επιβιώσουν??:
...
Συμφωνώ με την αύξησης θερμοκρασίας της θάλασσας που παρατηρείτε τα τελαυταία χρόνια αλλά μπορείς να μου πείς εαν έχει κάποια σημασία τι κάνουν οι Ευρωπαίοι , όταν οι ΗΠΑ αδιαφορούν, η Κίνα ανοίγει ένα εργοστάσιο λιγνίτη την ημέρα ,και οι Ινδοί δουλεύουν στο φουλ τα φουγάρα τους αδιαφορώντας εντελώς!
Οι Ευρωπαίοι δηλαδη θα σώσουν τον πλανήτη?!
Γνώμη μου...το 2023, με την Ευρώπη σε αποβιομηχάνιση και πληθυσμιακό νάνο, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία τι κάνουν οι Ευρωπαίοι και όσες ΜΑ όσες προσπάθειες κι αν κάνουμε εμείς προς αυτή τη κατεύθυνση δε σώζεται η κατάσταση έτσι απλά εαν δε βάλουν πλάτη και οι υπόλοιποι.Αν δεν βάλει πλάτη το 0,15% του παγκόσμιου CO2
ποιός θα βάλει; Το 30% ;;;; (Κίνα)
-
Για παράδειγμα παλιά που ταξίδευα εξωτερικό, έκανα συχνά το ταξίδι Ανκόνα - Μόναχο σε ένα απόγευμα, αφού το πλοίο έφτανε 2-4 το μεσημέρι και μιλάμε για διαδρομή 800 χλμ και έβγαινε με μία στάση 15 λεπτών μετά την Βερόνα σε 6,5-7 ώρες, ανάλογα με την κίνηση.
Σήμερα ένα ηλεκτρικό απλά αυτή την διαδρομή ΔΕΝ την κάνει, αφού όταν φτάσει στο Μόναχο, θα το έχουν προσπεράσει όλες οι νταλίκες που κουβαλούσε η ΑΝΕΚ, η ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ και οι Μινωικές μια και θα ήθελε κανένα τρίωρο για φόρτιση.
τα εχουμε ξανασυζητησει και δεν εχει νοημα να επαναλαμβανομαστε. Δεν προκεται ποτε να κινουμουν με τετοιους ρυθμους. Εσυ μπορεις και δικαιωμα σου. Προφανως για εσενα δεν κανει ηλεκτρικο αυτοκινητο, ενω εγω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, τοσο στην πολη οσο και σε ταξιδι.
Απλα σχολιασα για να διορθωσω αυτο που εγραψες για "3 στασεις εως θεσσαλονικη", που δεν ισχυει. -
τα εχουμε ξανασυζητησει και δεν εχει νοημα να επαναλαμβανομαστε. Δεν προκεται ποτε να κινουμουν με τετοιους ρυθμους. Εσυ μπορεις και δικαιωμα σου. Προφανως για εσενα δεν κανει ηλεκτρικο αυτοκινητο, ενω εγω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, τοσο στην πολη οσο και σε ταξιδι.
Απλα σχολιασα για να διορθωσω αυτο που εγραψες για "3 στασεις εως θεσσαλονικη", που δεν ισχυει.Δεν διαφωνώ ότι δεν κάνει για μένα.
Μόνο και μόνο ψυχολογικά δεν μπορώ αυτή την διαδικασία.
Αλλά και εγώ δεν θα αποφύγω το ηλεκτρικό στο μέλλον.
Αν μπορούσα να έχω λήζινγκ μπορεί να το σκεφτόμουν και τώρα, αν και μάλλον τώρα τα φεβ είναι η βέλτιστη λύση.
-
Απλα σχολιασα για να διορθωσω αυτο που εγραψες για "3 στασεις εως θεσσαλονικη", που δεν ισχυει.Δεν διαφωνώ ότι δεν κάνει για μένα.
Μόνο και μόνο ψυχολογικά δεν μπορώ αυτή την διαδικασία.
Αλλά και εγώ δεν θα αποφύγω το ηλεκτρικό στο μέλλον.
Αν μπορούσα να έχω λήζινγκ μπορεί να το σκεφτόμουν και τώρα, αν και μάλλον τώρα τα φεβ είναι η βέλτιστη λύση.
μεχρι να αναγκαστεις να αγορασεις (φανταζομαι μιλαμε για 15-20 χρονια), ειμαι σιγουρος οτι θα εχει βελτιωθει πολυ η κατασταση, τοσο στην εμβελεια, οσο και στις ταχυτητες φορτιστες, αλλα και αριθμο φορτιστων.
-
Μα και οι μεγάλες χώρες είναι στην ουσία ομοσπονδίες όπως και η Ευρώπη.
Το να συγκρίνεις ένα μικρό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ομοσπονδίας) δηλαδή την χώρα μας, (σε άλλες χώρες τις ονομάζουν ως επαρχίες) με μια άλλη τεράστια ομοσπονδία δεν νομίζω πως βγάζει κάποιο σοβαρό συμπέρασμα.
Την ίδια σκέψη μπροεις να την συνεχίσεις μεταξύ δήμων στην Ελλάδα και γειτονιές μεσα στον δήμο. Υπάρχει νόημα;
Αν υπήρχε μια διαστρωμάτωση ως προς την προσαρμογή δεν θα ήταν άσχημο, αλλά γενικότερα η σύγκριση που κανεις είναι άτοπη.
Σκέψου όμως τις συνέπειες από μια τέτοια πολιτική, μήπως η μικρότερη οικονομική στήριξη από την Ευρώπη σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών;
Δηλαδή, αν δεν συμμετέχεις στην κοινή προσπάθεια για τη μείωση της θερμοκρασίας της θάλασσας, πως θα ζητήσεις βοήθεια αν συμβεί κάτι λόγω της θερμοκρασίας της θάλασσας;
Λογικά θα θεωρίες τους υπόλοιπους κορόιδα.
Όπως έχω πει μήπως να σταματήσουμε επιτέλους τον λαϊκισμό;;;;
Ποιες εταιρείες θα επιβιώσουν??