-
@polioan said in VW Tiguan 2024:
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
Με πρόφαση το Tiguan θελω τις γνώμες σας ως προς το ξηρού τύπου dsg dq200 του καινούριου Cupra Leon.
Λένε ότι είναι διαφοροποιημένο με τα παλιά και πιο αξιόπιστα.
Ξέρω ότι ακόμα είναι νωρίς για ένα καινούριο μη κυκλοφορούμενο ακόμα αμάξι.
Είναι κακό σε αστική χρήση σε μποτιλιαρίσματα;
Είναι καλύτερα αν κάνεις στάση πάνω από 20 δευτερόλεπτα να έχεις νεκρά;
Επειδή σήμερα μου ανέφεραν ότι το CC θα πάει για Μάρτιο και σκέφτομαι να αλλάξω επιλογή.
Δεν έχω γνώμονα την μεγαλύτερη κατανάλωση μια που τα καλύπτει η εταιρεία που εργάζομαιΕπειδή πιθανόν ο καθένας θα πει το μακρύ του και το κοντό του για το dq200, ότι ένας φίλος του το είχε και εξεράγη ή άλλος ότι το έχει 300.000 km και δεν έπαθε τίποτα.
Στην Βόρεια Ευρώπη εδώ και κάμποσα χρόνια το χειροκίνητο έχει ουσιαστικά καταργηθεί. Και τα skoda και τα vw και τα μικρά audi με το dq200 τα αγοράζουν. Διαβάζω στα forum περιστασιακά από κάποιους ότι έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα, αλλά όχι γενικευμένα παράπονα ή γκρίνια για συστηματικά προβλήματα.
Αντιθέτως θα έλεγα ότι δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το dsg και το θεωρούν και must στο αυτοκίνητο.
Αντιθέτως εγώ άκουσα αρκετά παράπονα με τιμές κατασκευής γύρω στα 2500€, αλλά σε σημείο που είχαν πρόβλημα στις ταχύτητες 1-3-5 ή 2-4.
Για τέτοιο αμάξι θεωρώ και εγώ must στο συγκεκριμένο.
Ήδη διάβασα πολλά εδώ για τα DSG και έχω ακούσει άλλα τόσα...Συμπλήρωσα και κάτι στο τέλος, αν θες ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα
Χαχαχα, τώρα το είδα!
Πραγματικά ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του.
Αλλά επειδή είναι mhb και σβήνει όταν σταματήσεις, λογικά δεν ζορίζεται στο σταμάτημα και δεν χρειάζεται συνέχεια να πατάς το φρένο, ειδικά αν έχεις το auto hold.Σωστά, με το που πατάς το φρένο και ακινητοποιείσαι στο φανάρι μπαίνει το auto hold. Οπότε στα φανάρια μόνο D χωρίς φρένο.
-
@a-d-p said in VW Tiguan 2024:
Ναι πιθανόν, αλλά στο stop @ go στην πόλη, σταματάει και ξεκινάει ξανά μόνο του το αυτοκίνητο. Δεν ξέρω αν ακολουθεί το προπορευόμενο όχημα ή μπορεί να δει και τα φανάρια. Αυτά δεν τα κάνει το travel assist που είναι μόνο για εθνική.
Δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο, αλλά το δικό μου, όταν το έχω σε acc, μόλις ξεκινήσει το μπροστά αυτοκίνητο ξεκινάει μόνο του, αρκεί να είναι η στάση για λίγα δευτερόλεπτα, αν είναι μεγαλύτερη πρέπει να ακουμπήσεις το γκάζι
Μπορεί στο R που έχεις, να υπάρχει ήδη η λειτουργία stop & go μαζί με το travel assist και να μην καταλαβαίνεις τη διαφορά. Αυτή είναι όμως η λειτουργία του που λες.
-
Το N μπαίνει μόνο για ρυμούλκηση, όπως με είχε ενημερώσει ο πωλητής. Σε κάθε άλλη περίσταση με τον μοχλό του κιβωτίου ασχολησε μόνο για να βάλεις όπισθεν.
Το συγκεκριμένο dsg υγρού είναι το καλύτερα ρυθμισμένο σε αίσθηση αλλά και το ανθεκτικότερο mainstream dct της αγοράς. Φτάνει πλέον η κουβέντα με βάση τα dsg6 προ εικοσαετίας...
Να μιλήσουν οι κάτοχοι του Κορεατικού ομίλου για τα dct7 μετά τις 70k χιλιόμετρα που θεωρούνται και από τους πλέον αξιόπιστους.
Του group Renault Nissan δε, η κατάργηση και η μετάβαση στα cvt στα περισσότερα νέα μοντέλα νομίζω μιλάει από μόνη της.
Που έχετε δει καλύτερα mainstream dct και ακόμα συζητάμε;
Μην αρχίσουμε να λέμε πάλι τα ίδια. Όποιος θέλει "άσπαστο" αυτόματο επιλέγει cvt & e-cvt, ενώ τα eat μας τελείωσαν. Άρα ότι καλύτερο εκτός των cvt είναι το dsg7 υγρού.-
-
Ναι πιθανόν, αλλά στο stop @ go στην πόλη, σταματάει και ξεκινάει ξανά μόνο του το αυτοκίνητο. Δεν ξέρω αν ακολουθεί το προπορευόμενο όχημα ή μπορεί να δει και τα φανάρια. Αυτά δεν τα κάνει το travel assist που είναι μόνο για εθνική.
Δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο, αλλά το δικό μου, όταν το έχω σε acc, μόλις ξεκινήσει το μπροστά αυτοκίνητο ξεκινάει μόνο του, αρκεί να είναι η στάση για λίγα δευτερόλεπτα, αν είναι μεγαλύτερη πρέπει να ακουμπήσεις το γκάζι
Μπορεί στο R που έχεις, να υπάρχει ήδη η λειτουργία stop & go μαζί με το travel assist και να μην καταλαβαίνεις τη διαφορά. Αυτή είναι όμως η λειτουργία του που λες.
Πως να το βάλω το stop & go βρε παιδιά; Βοηθάτε λίγο....
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Το N μπαίνει μόνο για ρυμούλκηση, όπως με είχε ενημερώσει ο πωλητής. Σε κάθε άλλη περίσταση με τον μοχλό του κιβωτίου ασχολησε μόνο για να βάλεις όπισθεν.
Το συγκεκριμένο dsg υγρού είναι το καλύτερα ρυθμισμένο σε αίσθηση αλλά και το ανθεκτικότερο mainstream dct της αγοράς. Φτάνει πλέον η κουβέντα με βάση τα dsg6 προ εικοσαετίας...
Να μιλήσουν οι κάτοχοι του Κορεατικού ομίλου για τα dct7 μετά τις 70k χιλιόμετρα που θεωρούνται και από τους πλέον αξιόπιστους.
Του group Renault Nissan δε, η κατάργηση και η μετάβαση στα cvt στα περισσότερα νέα μοντέλα νομίζω μιλάει από μόνη της.
Που έχετε δει καλύτερα mainstream dct και ακόμα συζητάμε;
Μην αρχίσουμε να λέμε πάλι τα ίδια. Όποιος θέλει "άσπαστο" αυτόματο επιλέγει cvt & e-cvt, ενώ τα eat μας τελείωσαν. Άρα ότι καλύτερο εκτός των cvt είναι το dsg7 υγρού.-
Ναι αλλά το cupra leon facelift 1.5 150 hp φοράει ξηρού τύπου dq200.
Οκ να το δεχτώ ότι σίγουρα έκαναν αναβαθμίσεις σε σύγκριση με παλαιότερα μοντέλα, αλλά έχει κανείς προσωπική εμπειρία;
Μια γενιά άλλαζαν συμπλέκτη στο ίδιο αυτοκίνητο 3 φορές μέσα σε 20.000 χλμ, άλλοι πηδούσε ταχύτητες κλπ -
Έχει να κάνει με το dsg, όχι με την έκδοση, γιατί το έχει κ το προηγούμενο Tiguan Life (σίγουρα)
-
@sonath said in VW Tiguan 2024:
Πως να το βάλω το stop & go βρε παιδιά; Βοηθάτε λίγο....
Μπορεί το stop & go να περιλαμβάνεται σαν λειτουργία στο travel assist, ή να έχει να κάνει μόνο με το dsg, όπως λέει ο @a-d-p. Βάλε acc στην πόλη, να δεις αν σταματάει και ξεκινάει μόνο του το αυτοκίνητο ακολουθώντας το μπροστινό σου όχημα.
Σε κάθε περίπτωση μπορείς να ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία που πήρες το αυτοκίνητο (αν και συνήθως δεν έχουν ιδέα από τέτοια) ή να δεις το manual του αυτοκινήτου (αν βγάλεις άκρη)
-
Μην αρχίσουμε να λέμε πάλι τα ίδια. Όποιος θέλει "άσπαστο" αυτόματο επιλέγει cvt & e-cvt, ενώ τα eat μας τελείωσαν. Άρα ότι καλύτερο εκτός των cvt είναι το dsg7 υγρού
Κάνεις ένα λάθος. Άλλο cvt και άλλο ecvt.. Τα είχαμε συζητήσει στο forum πριν 2 έτη το Πάσχα. Θυμάσαι;;;
-
@lap said in VW Tiguan 2024:
Κάνεις ένα λάθος. Άλλο cvt και άλλο ecvt.. Τα είχαμε συζητήσει στο forum πριν 2 έτη το Πάσχα. Θυμάσαι;;;
Κάτι κατάλαβες λάθος. Δεν τα συγχέω, τα θέτω αμφότερα στην κορυφή της αξιοπιστίας των αυτόματων κιβωτίων.
-
Το σκέτο cvt θεωρείται ως το λιγότερο αξιόπιστο αυτόματο κιβώτιο, ενώ το ecvt ως το πλέον αξιόπιστο.
Την είχαμε αυτήν την συζήτηση όταν βγηκε η CC και έψαχνες για TOYOTA μάλλον το ChR. Έχω μνήμη ελέφαντα. Μάλιστα ήταν άνοιξη, είχε λιακάδα αλλά κάπως ψυχρά και είχε κάποια γιορτή, νομίζω Πάσχα.Μάλιστα είχαμε κανει διαχωρισμό του ecvt σε psd της TOYOTA. Θυμάμαι το ποστ μου ήταν στο άνω μέρος της σελίδας.
-
Έστω λοιπόν, το e-cvt. Τα της Nissan δλδ είναι επίσης e-cvt (QQ κλπ);
-
Σημερα το πρωι μπαινεις στην σελιδα της volkswagen.gr και το Tiguan δεν υπαρχει στην γκαμα. Με το λεγε λεγε, το ματιασαμε! χαχα
-
Θα Είπαν στο διαχειριστή της σελίδας, να ανεβάσει το νέο μοντέλο Tayron και να βγάλει το παλιό allspace Tiguan και κατέβασε το πρώτο Tiguan που βρήκε μπροστά του
-
Πάντως λέμε λέμε λέμε για τα "μπλιμπλίκια" που μας πουλάνε αλλά τα γ@μημένα είναι πολύ όμορφα. Βγήκα εκτάκτως πριν λίγο για σούπερ και πέτυχα στο δρόμο μέσα στο σκοτάδι να πηγαίνει να πάρει ο άλλος παρκαρισμένο Tiguan R-line.
Περιμετρικός εξωτερικός φωτισμός (λαβές καθρέπτες) και πίσω φώτα (καθώς όπως ερχόμουν τον είχα πλάτη) αντίο. Κυριολεκτικά έβαλα αλαρμ έκατσα πλάι, πλησίον και το χαζευα. Πολύ εντυπωσιακό.
-
Πάντως λέμε λέμε λέμε για τα "μπλιμπλίκια" που μας πουλάνε αλλά τα γ@μημένα είναι πολύ όμορφα. Βγήκα εκτάκτως πριν λίγο για σούπερ και πέτυχα στο δρόμο μέσα στο σκοτάδι να πηγαίνει να πάρει ο άλλος παρκαρισμένο Tiguan R-line.
Περιμετρικός εξωτερικός φωτισμός (λαβές καθρέπτες) και πίσω φώτα (καθώς όπως ερχόμουν τον είχα πλάτη) αντίο. Κυριολεκτικά έβαλα αλαρμ έκατσα πλάι, πλησίον και το χαζευα. Πολύ εντυπωσιακό.
Να πω την αμαρτία μου και εμένα μου αρέσουν
-
πριν λιγο ειδα ενα σε πορτοκαλι χρωμα. υπαρχει κατι τετοιο? το καινουριο τιγκουαν. καμμια σχεση σε διαστασεις με το 1ο τιγκουαν.
-
@wantone said in VW Tiguan 2024:
πριν λιγο ειδα ενα σε πορτοκαλι χρωμα. υπαρχει κατι τετοιο? το καινουριο τιγκουαν. καμμια σχεση σε διαστασεις με το 1ο τιγκουαν.
Φυσικά, αυτό
https://www.car.gr/s/ezuzsodk/ -
Φυσικά, αυτό
https://www.car.gr/s/ezuzsodk/αυτο ειναι κοκκινο. μιλαμε για κανονικο πορτοκαλι.
-
Πορτοκαλί κανονικό νομίζω βγαίνουν μόνο τα Skoda. Μήπως είδες κανένα Karoq/Kodiaq και μπερδεύτηκες;
-
Φυσικά, αυτό
https://www.car.gr/s/ezuzsodk/αυτο ειναι κοκκινο. μιλαμε για κανονικο πορτοκαλι.
Αυτό είναι το χρώμα, το ονομάζουν κόκκινο του λωτού
Είναι πορτοκαλοκόκκινο
VW Tiguan 2024