-
Το Tiguan είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο δεν ήταν κ δεν είναι έστω κ τώρα που άλλαξε καπως την εμφάνιση το super wow αυτοκίνητο όπως είναι τώρα ας πούμε τα γαλλικά κ αντε τα ασιατικα του ανταγωνισμού δεν είναι το fun to drive αλλά είναι για μένα ενα καθαρά οικογενειακό αυτοκινητο που σου παρέχει απίστευτη ασφάλεια οταν κανείς τα ταξίδια σου άνετα κ ξεκούραστα με την ποιότητα κύλισης που διαθέτει , κ όπως ανέφερε κ κάποιος πιο πάνω είναι ένα αυτοκίνητο που στα περισσότερα κουτάκια είναι πάνω από το μέσο όρο . Αυτός ήταν για μένα ο λόγος που το ειχα διαλέξει κ δε το εχω μετανιώσει σχεδόν τρία χρόνια τώρα κ παλι εκεί θα κατέληγα αν έπαιρνα παλι αυτοκίνητο τώρα, ειδικά με τα έξτρα DCC κ head up display. Με το καλό να το παραγγείλεις , να το παραλάβεις κ να το χαρείς κ θα δεις ότι έκανες την καλύτερη επιλογή που μπορούσες .
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
@vagkirk ειλικρινά ανυπομονώ να το παραγγείλω, να έρθει με το καλό και να το χαίρομαι για πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα/χρόνια!
Κράτησα το Skoda μου (Octavia mkii 1.6 fsi) από τον Οκτώβριο του 2005 έως τον Ιούλιο φέτος όταν το πούλησα σε στενό μου συνεργάτη. Οδηγώ πλέον το 308 mk ii της συζύγου και με εξαίρεση το "πέταγμα" ένεκα τουρμπίνας θέλω να το πλακωσω στις κλοτσιες σε σχέση με τον Τσέχο. Βλέπω το (πρώην) Skoda μου στο πάρκιν κάθε μέρα και μου λείπει. Δεν μπορώ καν να φανταστώ το upgrade που θα νιώσω στο Tig με το καλό!
Τα vag και κυρίως τα vw και τα audi έχουν μια "μαγεία" στο πως πάνε στο δρόμο. Είναι αυτή η αίσθηση στιβαρότητας, σταθερότητας, δεν ξέρω ακριβώς πως να το χαρακτηρίσω, Κι εγώ έτσι κόλλησα μαζί τους προερχόμενος από Γαλλικό αυτοκίνητο.
Έχω οδηγήσει και κάποια Γαλλικά τα τελευταία χρόνια, μου άρεσαν στο δρόμο. Αλλά για ανεξήγητο λόγο δεν μπορούν να μου βγάλουν την ίδια αίσθηση που μου βγάζουν τα vw.
Πιο παλιά νόμιζα ότι είναι απλώς προσωπική μου προτίμηση. Ότι τέλος πάντων, έτυχε να μου αρέσει εμένα πως πάνε τα vw στο δρόμο και δεν πρέπει να γενικεύω.
Αλλά με τα χρόνια γνώρισα αρκετό κόσμο που μου είπε ότι έχει την ίδια αίσθηση. Ακόμα και κάποιοι που "αλλαξοπίστησαν" και πήραν άλλη μάρκα, παραδεχόντουσαν ότι τα έκαναν για οικονομικούς λόγους. Είτε γιατί τα έβρισκαν ακριβά, είτε γιατί φοβόντουσαν ότι αν έβγαζαν κάποια ζημιά θα δυσκολευόντουσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
Που θέλω να καταλήξω.
Αν οδηγήσεις το Tig και το γουστάρεις, σου βγάζει κι εσένα αυτή τη μοναδική vw αίσθηση στο δρόμο, μη διστάσεις ούτε στιγμή να το πάρεις.
Ακόμα κι αν επαληθευτούν οι Κασσάνδρες και σου βγάλει και κάποιες ζημιές παραπάνω από ένα π.χ. Toyota, δε γ... ας πληρώσεις και 1-2k παραπάνω στη 10ετία για να έχεις και να οδηγείς κάθε μέρα το αυτοκίνητο που γουστάρεις και σε φτιάχνει και σε κάνει να νιώθεις όμορφα. -
@vagkirk ειλικρινά ανυπομονώ να το παραγγείλω, να έρθει με το καλό και να το χαίρομαι για πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα/χρόνια!
Κράτησα το Skoda μου (Octavia mkii 1.6 fsi) από τον Οκτώβριο του 2005 έως τον Ιούλιο φέτος όταν το πούλησα σε στενό μου συνεργάτη. Οδηγώ πλέον το 308 mk ii της συζύγου και με εξαίρεση το "πέταγμα" ένεκα τουρμπίνας θέλω να το πλακωσω στις κλοτσιες σε σχέση με τον Τσέχο. Βλέπω το (πρώην) Skoda μου στο πάρκιν κάθε μέρα και μου λείπει. Δεν μπορώ καν να φανταστώ το upgrade που θα νιώσω στο Tig με το καλό!
Το 308 γιατί δεν σου άρεσε καθόλου;
Εγώ το βρήκα και άνετο - μαλακό σε κύλιση αλλά και καλό σε στρίψιμο, έχει πολύ καλή γεωμετρία, δεν ξέρω πως να το πω , στρίβει αβίαστα και άμεσα εκεί που θέλεις χωρίς υποστροφικες τάσεις. -
@lap said in VW Tiguan 2024:
Sabas πολύ το αναλύεις. Πάρ'το να το χαρείς. Είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο.
Αγορά 40k + από άνθρωπο ζωδίου ζυγού. Και λίγο το ανέλυσα.δημοσια. Στο μυαλό μου γίνεται πόλεμος. Σήμερα στη δουλειά πέτυχα όλως περιέργως 3 της προηγούμενης γενιάς όλα night shade blue πλυμένα, μου καλάρεσαν στο μάτι εννοείται και φυσικά άρχισα να αμφιβάλω την "κλειδωμένη" επιλογή χρώματος dolphin grey (που αρέσει και στη σύζυγο). Στο τέλος με ξέρω θα βάλω και winter pack και HK και Dcc+ (yolo) και να πάει να γ@μηθεί. Σιγά τη διαφορά των 600€ σε αυτά τα λεφτά...
Βαλε και δερματινα καθισματα, ηλεκτρικα ρυθμιζομενα. Θερμαινομενα το χειμωνα, αεριζομενα το καλοκαιρι και με μασαζ για τα ταξιδια. YOLO
-
Για τον φίλο που με σπρώχνει πιο βαθιά στο yolo θα έλεγα ότι αν πουλούσα τρέλα στον εαυτό μου (δεν θα το κάνω, είπαμε, δεν είναι ατελείωτα τα λεφτά) θα πήγαινα πρώτα σε ledMatrix pack.
@lap αυτό είναι το κακό με το χρώμα που λες, ότι είναι απόχρωση του πράσινου και εγώ είμαι φανατικά αντιΠΑΣΟΚ και αντιΠΑΟ. Άσε που το dolphin grey το θεωρώ εκτός από όμορφο και πολύ ανθεκτικό στον χρόνο. Αμέσως μετά θα πήγαινα σε λευκό πέρλα ή night shade blue.
Για τον φίλο που ρωτάει για το 308. Αθόρυβη κύλιση με τα Michelin Primacy 4 που το φοράω το καλοκαίρι. Καλες ανασούλες μέχρι τα 130-140 ο puretech. Πολυ ποιότητα υλικών/κατασκευής για όχημα αξίας 17k. Αλλά πολύ ελαφρύ τιμόνι χωρίς ιδιαίτερο feed babk, αρκετές κλήσεις λόγω μαλακής ανάρτησης, πίσω ημιακαμπτος οπότε προερχόμενος από πολλαπλούς καταλαβαίνω το "βατραχάκι" στις εγκάρσιες ανωμαλίες, βλακείες βλάβες των Γάλλων και πολύ μέτριο after sales από τον Γιαννιρη ενώ τέλος έχει και άθλιο μηχανικό κιβώτιο. Σε κατανάλωση πολύ τίμιο, ανεξαρτήτως συνθηκών. Γενικό συμπέρασμα; "Έδωσες 17k τι σκατά περίμενες; Σκάσε μια χαρά νορμάλ αμαξάκι είναι"!
-
@lap said in VW Tiguan 2024:
Αυτό το χρώμα πολύ ωραιο!!!!
Ποιο είναι;;; Είναι ελάχιστα πρασινωπό
Αδιάφορο από κοντά, τέτοιο χρώμα είχε αυτό που κάναμε test drive.
Γενικά δεν έχει ωραία χρώματα, κι εγώ γκρι ή λευκό θα έπαιρνα. Το nightshade πρασινίζει πολύ και δεν άρεσε στη σύζυγο. Λευκή πέρλα με απέτρεψε ο πωλητής, αν χρειαστεί βάψιμο είπε, δεν μπορούν στο Ελλάντα να το πετύχουν. Το ασήμι μου αρέσει σε R-line μόνο, αν κ γενικά δεν μου αρέσει σαν χρώμα.Δες το χακί και με εσωτερικό φωτισμό
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343605689-volkswagen-tiguanΟρίστε κ το ασημί
https://www.car.gr/s/fx1smlln/ -
Μπροστά μου θυμίζει A-Cross Suzuki, πίσω μίξη Qashqai και S-Cross Suzuki και πλάγια Ford Kuga.
Γενικά, λίγο επιτηδευμένο και ανομοιογενές το σχέδιο, μου άρεσε καλύτερα το προηγούμενο R-Line. -
@bill_hsd said in VW Tiguan 2024:
Μπροστά μου θυμίζει A-Cross Suzuki, πίσω μίξη Qashqai και S-Cross Suzuki και πλάγια Ford Kuga.
Γενικά, λίγο επιτηδευμένο και ανομοιογενές το σχέδιο, μου άρεσε καλύτερα το προηγούμενο R-Line.Αυτό πάλι που σου αρέσουν συνέχεια τα προηγούμενα.....
Το προηγούμενο απλό Tiguan είναι σαν κλούβα από πίσω, το R-line σχεδόν άλλο αυτοκίνητο, αλλά γενικά δεν το έχουν εκεί στο vag από σχεδίαση. Φταίει και το κοινό στο οποίο απευθύνονται .
Και το καινούριο δεν μου αρέσει, αλλά ένεκα η ανάγκη για χώρους στο πίσω κάθισμα..... -
@a-d-p said in VW Tiguan 2024:
Γενικά, λίγο επιτηδευμένο και ανομοιογενές το σχέδιο, μου άρεσε καλύτερα το προηγούμενο R-Line.Αυτό πάλι που σου αρέσουν συνέχεια τα προηγούμενα.....
Το προηγούμενο απλό Tiguan είναι σαν κλούβα από πίσω, το R-line σχεδόν άλλο αυτοκίνητο, αλλά γενικά δεν το έχουν εκεί στο vag από σχεδίαση. Φταίει και το κοινό στο οποίο απευθύνονται .
Και το καινούριο δεν μου αρέσει, αλλά ένεκα η ανάγκη για χώρους στο πίσω κάθισμα.....Ξέρεις, όταν ένα σχέδιο έχει εντυπωθεί χαρακτηριστικά στο αγοραστικό κοινό, είναι δύσκολο να το πειράξεις.
Σέβομαι τη (μακροχρόνια) ερευνά σου, αλλά θα σου έλεγα να το ξανασκεφτεις πού θα διαθέσεις τα hardly earned χρήματά σου.
40+ για ιδιωτική αγορά Tiguan στην παρούσα συγκυρία, όπου όλα (τεχνολογίες, οικονομία κλπ.) είναι φλου, πολύ δύσκολα θα τα έδινα.
Θα μου πεις "και τι θα έπαιρνες" και θα σου πω ειλικρινά ότι δεν ξέρω (είμαι κι εγώ σε παρόμοια φάση χαλαρής αναζήτησης).
Ίσως να μην έπαιρνα και τίποτα, ίσως να ψαχνόμουν και με κανένα leasing, όπως κάνουν πολλοί πλέον, μέχρι να ξεκαθαρίσει λίγο η κατάσταση.
Αν το έχεις αποφασίσει πάντως, εύχομαι καλοτάξιδο!
Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα. -
Γενικό σχόλιο:αυτό με την κατάσταση να ξεκαθαρίσει το ακούω σίγουρα από το 2016 που πήρα το τιγκ πετρέλαιο. Δεν έχει αλλάξει τίποτα και τα χρόνια περνάνε....
-
Από το 2020 ήθελα ν' αλλάξω αυτοκίνητο. Μία ο covid, μία η θολούρα με τα ηλεκτρικά, υβριδικά, θερμικά, μία το euro 7 που θα ερχόταν, μία το ένα, μία το άλλο, όλο πίσω έκανα.
Και τι κατάφερα τελικά? Να πάρω το T-Roc (που εξαρχής είχα επιλέξει σαν επικρατέστερο) το 2023, δηλαδή 3 χρόνια αργότερα και μερικές χιλιάδες ευρώ ακριβότερο...
-
@nikos-golf said in VW Tiguan 2024:
Γενικό σχόλιο:αυτό με την κατάσταση να ξεκαθαρίσει το ακούω σίγουρα από το 2016 που πήρα το τιγκ πετρέλαιο. Δεν έχει αλλάξει τίποτα και τα χρόνια περνάνε....
ναι δεν προκειται να αλλαξει κατι δηλ το ντηζελ θα ειναι διαθεσιμο για δεκαδες χρονια ακομα. και ειναι απιθανο να περιορισεις το ντηζελ στην ΑΘηνα πχ γιατι για πολλα χρονια ακομα ταξι και λεωφορεια θα ειναι ντηζελ (γινεται προσπαθεια να αλλαχτουν αλλα θα παρει δεκαετιες καθως οι ταξιτζηδες εχουν τροπο να επιβαλλουν τις αποψεις τους)
ουτε νομιζω οτι οι ευρωπαικες αυτοκινητοβιομηχανιες θα σταματησουν τα ανταλλακτικα για ντηζελ καθως ειναι ενας τομεας που εχουν υπεροχη σε σχεση με κινεζους οποτε αν το σταματησουν ειναι σαν να δεχονται οτι θα κλεισουν.
-
Και το καινούριο δεν μου αρέσει, αλλά ένεκα η ανάγκη για χώρους στο πίσω κάθισμα.....Ξέρεις, όταν ένα σχέδιο έχει εντυπωθεί χαρακτηριστικά στο αγοραστικό κοινό, είναι δύσκολο να το πειράξεις.
Σέβομαι τη (μακροχρόνια) ερευνά σου, αλλά θα σου έλεγα να το ξανασκεφτεις πού θα διαθέσεις τα hardly earned χρήματά σου.
40+ για ιδιωτική αγορά Tiguan στην παρούσα συγκυρία, όπου όλα (τεχνολογίες, οικονομία κλπ.) είναι φλου, πολύ δύσκολα θα τα έδινα.
Θα μου πεις "και τι θα έπαιρνες" και θα σου πω ειλικρινά ότι δεν ξέρω (είμαι κι εγώ σε παρόμοια φάση χαλαρής αναζήτησης).
Ίσως να μην έπαιρνα και τίποτα, ίσως να ψαχνόμουν και με κανένα leasing, όπως κάνουν πολλοί πλέον, μέχρι να ξεκαθαρίσει λίγο η κατάσταση.
Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα.εχει βαση αυτο που λες γιατι υπηρξε αποτομη αυξηση τιμων και επηδη το Τιγκουαν ειναι νεο μοντελλο θα βρει αγοραστες και σε αυτες τις τιμες. Ουτε εγω δεν θα εδινα 40+ για τετοιο αυτοκινητο εκτος και ηταν 2λιτρο 4κινητο. Αν και εδω μπαινει φορολογικα τι αντεχεις, πχ αν εισαι μισθωτος ειναι διαφορετικα αν εισαι ΕΕ ακομα και αν δεν κανεις ληζινγκ.
-
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
Από το 2020 ήθελα ν' αλλάξω αυτοκίνητο. Μία ο covid, μία η θολούρα με τα ηλεκτρικά, υβριδικά, θερμικά, μία το euro 7 που θα ερχόταν, μία το ένα, μία το άλλο, όλο πίσω έκανα.
Και τι κατάφερα τελικά? Να πάρω το T-Roc (που εξαρχής είχα επιλέξει σαν επικρατέστερο) το 2023, δηλαδή 3 χρόνια αργότερα και μερικές χιλιάδες ευρώ ακριβότερο...
επεσες σε ασχημη εποχη, τα προηγουμενα χρονια αν περιμενες σου εδιναν εκπτωση.
-
Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα.Δεν έχω αποφασίσει τίποτα, έχω καινούριο αυτοκίνητο και θα χάσω πολλά χιλιάρικα αν πουλήσω, απλώς έχει προκύψει ένα σύνθετο πρόβλημα με το χώρο αποσκευών, ελπίζω να βρω λύση.
Σε αυτήν την κατηγορία, ότι και να πάρεις 40+ πρέπει να δώσεις, το πρόβλημα είναι θεωρώ ρίσκο να κρατήσω vag πέραν της 4ετιας που λήγει η εγγύηση.Μην ανησυχείς δεν παρεξηγώ, άλλωστε και εγώ σε πείραξα σε προηγούμενο σχόλιο
-
Δεν πειράζει, πήρες το fl με τα μαλακά υλικά όμως
-
Δεν πειράζει, πήρες το fl με τα μαλακά υλικά όμως
ποιοτικα ειναι οντως αναβαθμισμενο
-
με τον covid δεν ειχες αδικο να περιμενεις. Απο την μια υπηρξαν μεγαλες καθυστερησεις στις παραδοσεις εκεινο το διαστημα και απο την αλλη, ακομα και να ειχες παραλαβει, τι θα το εκανες το αμαξι; οι περισσοτερο ηταν κλεισμενοι στα σπιτια τους.
Για ολα τα υπολοιπα, ολο κατι νεο ερχεται ή κατι φοβομαστε πως θα γινει. Για εμενα τα ερωτηματα οταν θελω να αγορασω κατι ειναι:- το χρειαζομαι;
- θα το χρησιμοποιησω;
- το θελω;
- εχω τα λεφτα;
- με τα λεφτα που εχω διαθεσιμα (αμεσα χρηματα, δανειο που μπορω να παρω, δοσεις μπου μπορω να βαλω κτλπ κτλπ) ποιο μπορω να αγορασω;
- τελος...
-
Γενικά, λίγο επιτηδευμένο και ανομοιογενές το σχέδιο, μου άρεσε καλύτερα το προηγούμενο R-Line.Αυτό ακριβώς. Ειδικά το βράδυ είναι πιο έντονες όλες αυτές οι μίξεις.
-
@dettol said in VW Tiguan 2024:
με τον covid δεν ειχες αδικο να περιμενεις. Απο την μια υπηρξαν μεγαλες καθυστερησεις στις παραδοσεις εκεινο το διαστημα και απο την αλλη, ακομα και να ειχες παραλαβει, τι θα το εκανες το αμαξι; οι περισσοτερο ηταν κλεισμενοι στα σπιτια τους.
Για ολα τα υπολοιπα, ολο κατι νεο ερχεται ή κατι φοβομαστε πως θα γινει. Για εμενα τα ερωτηματα οταν θελω να αγορασω κατι ειναι:- το χρειαζομαι;
- θα το χρησιμοποιησω;
- το θελω;
- εχω τα λεφτα;
- με τα λεφτα που εχω διαθεσιμα (αμεσα χρηματα, δανειο που μπορω να παρω, δοσεις μπου μπορω να βαλω κτλπ κτλπ) ποιο μπορω να αγορασω;
- τελος...
και να το παρκαρε για μερικους μηνες στο κοβιντ δεν ετρεχε και κατι αν εχεις κερδισει 3-4κ για ακριβως το ιδιο αμαξι.
για τα αλλα που γραφεις εξαρταται την περιπτωση του καθενος, παλια ειχες πολυ κοσμο (μικρομεσαιους και φτωχους) που μαζευε για χρονια χρηματα μετα αγοραζε κατι και εκανε λιγα χμ αλλα χρειαζονταν αυτοκινητο πχ να κανει μια επισκεψη, να παει για μπανιο/διακοπες.τωρα αν εσυ εισαι δυναμικος επιχειρηματιας και εχεις δουλειες που σου δινουν μετρητα τοτε εχεις και αλλες αναγκες και τα βλεπεις περισσοτερα σαν χρηστικα εργαλεια.
VW Tiguan 2024