-
@vagkirk said in VW Tiguan 2024:
@criuser said in VW Tiguan 2024:
@nikos-golf said in VW Tiguan 2024:
@kkostask said in VW Tiguan 2024:
Όταν πήρα το c4 18150 το αντίστοιχο golf είχε 24500
Ακριβώς το δικό μου εξκλούσιβ με 20000, το αντίστοιχο γκόλφ είχε 28000 και το 116 είχε 32000.
Ποια Golf είχαν 24.5k και 28κ ;;;;
Τα GT DSG και GTI αντίστοιχα ;;;;Το 1.4TSI με τα 140 άλογα είχε 18.800 , 19.800 , 20800 , trendline , highline, sportline ή GT έκδοση δεν θυμάμαι πως λεγόταν.
Το TSI 122 μετά χωρις compressor είχε 19200 Highline και 20300 η GT sport.
Από 23.900 ξεκινούσε το ανεπανάληπτο GT με τα 170 άλογα.
Τόσο λάθος θυμάμαι;Και σε ποιο βαθμό μπορεί να συγκριθεί η C4 , την 1.6 Turbo λέτε;
Ή επειδή είχατε ...αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες νομίζατε πως πήρατε αυτοκίνητο κατηγορίας Golf και Άσσου;27.000€ είχε το Tiguan TSI 150 4motion , ο φονέας του RAV4 και ιδρυτής της σύγχρονης γενιάς SUV.
Εγώ το πήρα το 2005.
Την εποχή εκείνη κυκλοφορούσε το γκόλφ 5 1,6 fsi το οποίο είχε πολλά θέματα ως κινητήρας.
Αυτό σύγκρινα και προφανώς το δικό μου 4 ήταν και είναι πολύ ανώτερο από το γκόλφ 5 εκείνης της εποχής, γιατί αφ΄ ενός το έχω ακόμα και αφ΄ ετέρου την πρώτη δεκαετία δεν μου έβγαλε καμία βλάβη.
Βασικά τον 13ο χρόνο μου έβγαλε πρώτη φορά βλάβη, την ασφαλειοθήκη.
Στα 10 χρόνια που κράτησα το γκολφ 1 από καινούργιο, έβγαλε 1000 βλάβες, από τον πρώτο χρόνο...
Ο θερμοστάτης χάλαγε συνέχεια και έγινε διακόπτης χειροκίνητος. Ο δίσκος ήθελε αντικατάσταση κάθε 30000 χλμ, αν έβρεχε και έβρισκες μία λακκούβα, έφερνε τα νερά μέσα στον κινητήρα και έμενες καραβοφάναρο στην μέση του δρόμου, με άφησε η τρόμπα των φρένων στο κέντρο της Αθήνας, τα ηλεκτρικά του προβληματικά, τα ημιαξόνια προβλήματα, ανέβαζε θερμοκρασία για πλάκα, έχανε λάδια από την αρχή, βασικά ότι μπορούσε να χαλάσει χάλασε. Α και βέβαια δεν είχε φρένα. Νόμιζες ότι δεν θα σταματούσε ποτέ.
Μόλις μπόρεσα οικονομικά να το δώσω. Πήρα ένα αυτοκίνητο με λίγα άλογα, πιο πολλά από το γκόλφ βέβαια, με ίδιο κινητήρα 1100 ήταν και τα δύο.
Και τότε είδα τι σημαίνει να έχεις φρένα στο αμάξι ή να έχεις ποιότητα κύλισης....
Τι θέλεις να σου δώσω ονοματεπώνυμα ?
Λες το λιγότερο αρλούμπες.
Το γκολφ που λες το είχα αγοράσει καινούριο σε έκδοση sportline 21800 το 2006 και το πούλησα 2016 με φτιάξιμο μόνο την οροφή που κρέμασε.
Ποια 28.000 ευρω λες εσύ?
Ποιος δίσκος κάθε 30.000?
Ποια θέματα είχε ο 1600 fsi? Αυτός μαζί με το 1.6 mpi κανένα θέμα ούτε με λάδια ούτε τίποτα άλλο.
Ο 1400 με τα 170 που βγήκε εκείνη τη χρονιά είχε θέματα ναι.Είχες ESP, είχες αυτόματα φώτα, υαλοκαθαριστήρες, φώτα ξένον περιστρεφόμενα, καθίσματα αλκαντάρα και διάφορα άλλα ?
Οχι βέβαια, αυτά μόνο σε χάιλαιν εκδόσεις και όχι όλα. Αν τα έβαζα όλα παίρναγα τα 26000.
Ο δίσκος του ντεμπραγιάζ χάλαγε κάθε 30000 χλμ.
Από τότε έχω αλλάξει στα σιτροέν στα 10 χρόνια τουλάχιστον και με πολλά χλμ. μία φορά στο καθένα.
Χαχαχα!
Όταν έγραφα για αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες κάτι ήξερα τελικά, καθρεφτάκια για του ιθαγενείς.Και τώρα έπεσε στα 26.000 από 28.000 με ξένον περιστρεφόμενα και Αλκαντάρα.
Το άρθρο που ανέβασες πάντως είναι αποκαλυπτικό και για το πόσο κόστιζε το Golf και για το πόσο κακό ήταν το C4 , πίσω από τις λέξεις άφηναν να εννοηθεί το μην ασχοληθείτε καν , εκεί που λέει χειρότερο από το Xsara είναι σαν να το θάβει τελείως.
Και μαζί με το αδερφάκι του 307 τότε, μιλάμε για πολύ εμπορικά μοντέλα τελικά για την PSA.
Ήταν η εποχή που το μάρκετινγκ διέλυσε την γαλλική αυτή εταιρεία και την τεράστια παράδοση σε ποιότητα κύλισης και κορυφαίο κράτημα και οδηγική αίσθηση (Peugeot) και άρχισε να πουλά περιστρεφόμενα ξένον και αυτόματους υαλοκαθαριστήρες.Ανώτερο με διαφορά λοιπόν σε ποιότητα υλικών, ποιότητα κύλισης, ηχομόνωση, κράτημα το Golf μαζί με το επίσης εξαιρετικό Focus II.
Και αυτά με τον κακό και προβληματικό όντως FSI , και εγώ επιβεβαιώνω πως έβγαζε αρκετά θέματα.Με το 1.4 TSI τελείωσε κάθε σύγκριση.
Ξεχνάς το πασσάτ μακεδών και τον νίκο δήμου.
Τα τέστ αυτά πέρναγαν από το λογιστήριο πρώτα τότε σε όλο τον ειδικό ρύπο
-
@dettol said in VW Tiguan 2024:
@polistas said in VW Tiguan 2024:
Και οι μύγες πέφτουν μιλούνια στα σκ@τ@.
Δεν σημαίνει ότι είναι καλά...για τις μυγες ειναι μια χαρα θρεπτικα ομως
Και για την κοσμοκάρ τόσα θύματα μια χαρά την έθρεψαν...
-
δεν αμφισβητω οτι εχουν συγκεκριμενα προβληματα, ουτε μπορει καποιος λογικος ανθρωπος να υποστηριξει οτι ειναι τα καλυτερα αυτοκινητα. Αλλα εδω εχουμε παει στο αλλο ακρο με ιστοριες γεματες με παθη, συναισθημα και κλαματα.
Το μοναδικο λυπηρο σε αυτην την ιστορια ειναι οτι μεσα σε αυτα τα δεκαδες (εκατονταδες αν βαλουμε και αντιστοιχα παλαιοτερων ετων) χανονται τα σημαντικα ποστ των κατοχων. Εγραψε ο ανθρωπος για την εμπειρια του απο το ολοκαινουριο αυτοκινητο του και αντι να συμμεριστουμε την χαρα του και να μαθουμε μερικες πληροφοριες για το αμαξι, αρχισε πολεμος. Ελεος!
Ο πόλεμος άρχισε από κατόχους βάγκ που μιλάνε για καθρεπτάκια...
-
δεν αμφισβητω οτι εχουν συγκεκριμενα προβληματα, ουτε μπορει καποιος λογικος ανθρωπος να υποστηριξει οτι ειναι τα καλυτερα αυτοκινητα. Αλλα εδω εχουμε παει στο αλλο ακρο με ιστοριες γεματες με παθη, συναισθημα και κλαματα.
Το μοναδικο λυπηρο σε αυτην την ιστορια ειναι οτι μεσα σε αυτα τα δεκαδες (εκατονταδες αν βαλουμε και αντιστοιχα παλαιοτερων ετων) χανονται τα σημαντικα ποστ των κατοχων. Εγραψε ο ανθρωπος για την εμπειρια του απο το ολοκαινουριο αυτοκινητο του και αντι να συμμεριστουμε την χαρα του και να μαθουμε μερικες πληροφοριες για το αμαξι, αρχισε πολεμος. Ελεος!
Ο πόλεμος ξεκίνησε όταν έγραψε ο @sabas_thess ότι αποφάσισε να παραγγείλει Tiguan More, αφού το έψαξε 2 χρόνια κ απέκλεισε όλα τα υπόλοιπα....
......και σε τελική ανάλυση, σημασία δεν έχει ποιος ξεκίνα τον πόλεμο, αλλά αυτός που τον λήγει,️️️
-
Έγινε πόλεμος και δεν συμμετείχα;;;; Δεν λέτε τίποτα!
-
@a-d-p said in VW Tiguan 2024:
Ο πόλεμος ξεκίνησε όταν έγραψε ο @sabas_thess ότι αποφάσισε να παραγγείλει Tiguan More, αφού το έψαξε 2 χρόνια κ απέκλεισε όλα τα υπόλοιπα....
......και σε τελική ανάλυση, σημασία δεν έχει ποιος ξεκίνα τον πόλεμο, αλλά αυτός που τον λήγει,️️️
Στα θέματα των γαλλικών γίνεται χαμός από χέητερς, απαντήσαμε σε ένα θέμα, που πάλι προκάλεσαν σχόλια εναντίον των γαλλικών, χωρίς να υπάρχει λόγος και έγινε χαμός..
Α και επειδή είπαν ότι πουλάνε...
Σε ό,τι αφορά τις συνολικές πωλήσεις των εταιρειών στο οκτάμηνο η Toyota έχει διαθέσει 17.250 αυτοκίνητα, η Suzuki 8.097, η Peugeot 7.962, η Citroen 6.872, η Hyundai 6.788, η Opel 5.031, η Fiat 4.432, η Volkswagen 4.227, η BMW 4.020, η Kia 3.493, η Nissan 3.178, η Skoda 3.157, η Audi 3.019, η Mercedes 2.548, η MG 2.192, η Ford 2.169 και η Renault 1.935.
Να πω ότι το 3008 μόλις άλλαξε μοντέλο, ενώ στην Σιτροέν, οι πωλήσεις βασίζονταν στο 8 χρόνων 3 και 7 χρόνων 3 αιρκρος, που έρχονται καινούργια σε καλές τιμές, ενώ έρχεται και ανανέωση στο 4.
-
@lap said in VW Tiguan 2024:
Έγινε πόλεμος και δεν συμμετείχα;;;; Δεν λέτε τίποτα!
Δεν έχει εργολάβους εδώ...
Η βάγκ έχει πολιτικούς και καθαρίζει στην ευρώπη...
Σαν τον Γιάννο που αθωώθηκε...
-
Καλο παλικάρι!
-
Κολυνός τον έλεγαν τότε...
-
Επειδή το γ@μήσαμε και ψόφησε το νήμα. Δεν υπάρχει c_suv all arounder, vfm και σχετικά αξιόπιστο (μη δίλιτρο) εκτός του Sportage με μηχανικό κιβώτιο σε βενζίνη ή diesel στην εξοπλιστική έκδοση Titanium. 33k το πρώτο 35k κομπλέ με το κλειδί στο χέρι. Όλα τα άλλα είναι ρίσκο και σε επιμέρους κατηγορία/ες πάσχουν.
Εγώ ήθελα κάτι καλύτερο, σαν δώρο στον εαυτό μου μετά από όλα όσα έχω περάσει τα τελευταία χρόνια. Μου δίνεται η ευκαιρία και θα προχωρήσω με ένα Tiguan εκτός αν κάτι αλλάξει τελευταία στιγμή.
Σε normal budget θα έπαιρνα με την ίδια ευκολία το Sportage βενζίνη manual Titanium, σε χρώμα Yuka Steel ή λευκή πέρλα αναλόγως διαθεσιμότητας. Αυτοκινητάρα για τα λεφτά του. Ούτε τα βλέπει και τα Kuga και τα PSA σας....
Απλά είπα να πάρω κάτι "καλύτερο", ρισκάροντας λίγο. Απλά πράγματα.
-
Στα θέματα των γαλλικών γίνεται χαμός από χέητερς, απαντήσαμε σε ένα θέμα, που πάλι προκάλεσαν σχόλια εναντίον των γαλλικών, χωρίς να υπάρχει λόγος και έγινε χαμός..
Σε ό,τι αφορά τις συνολικές πωλήσεις των εταιρειών στο οκτάμηνο η Toyota έχει διαθέσει 17.250 αυτοκίνητα, η Suzuki 8.097, η Peugeot 7.962, η Citroen 6.872, η Hyundai 6.788, η Opel 5.031, η Fiat 4.432, η Volkswagen 4.227, η BMW 4.020, η Kia 3.493, η Nissan 3.178, η Skoda 3.157, η Audi 3.019, η Mercedes 2.548, η MG 2.192, η Ford 2.169 και η Renault 1.935.
Να πω ότι το 3008 μόλις άλλαξε μοντέλο, ενώ στην Σιτροέν, οι πωλήσεις βασίζονταν στο 8 χρόνων 3 και 7 χρόνων 3 αιρκρος, που έρχονται καινούργια σε καλές τιμές, ενώ έρχεται και ανανέωση στο 4.
Βάλε ευρωπαϊκή αγορά, τι βάζεις την ελληνική με τις 50000 ταξινομήσεις του 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.
προσωπικά δεν είμαι οπαδός ή χεητερ καμιάς εταιρείας. Είχα 2 vw, 2 Suzuki, 2 Citroen, 1 Opel.
Τα οποία αγόρασα με κληρονομιά @lap
Η οικογένεια (γονείς , πεθερικά, αδέλφια) είχε Datsun, Citroen GSA, Renault 19, Daewoo, Toyota Corolla, VW Polo, Peugeot 206 cc, 207 cc, bmw e36, Opel Astra h, με τα οποία έχω κάνει πάρα πολλά Χλμ
επειδή έκανα πολλά χιλιόμετρα σε εθνική καθημερινά μου τα έδιναν για στρώσιμο όταν ήταν καινούρια -
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Επειδή το γ@μήσαμε και ψόφησε το νήμα. Δεν υπάρχει c_suv all arounder, vfm και σχετικά αξιόπιστο (μη δίλιτρο) εκτός του Sportage με μηχανικό κιβώτιο σε βενζίνη ή diesel στην εξοπλιστική έκδοση Titanium. 33k το πρώτο 35k κομπλέ με το κλειδί στο χέρι. Όλα τα άλλα είναι ρίσκο και σε επιμέρους κατηγορία/ες πάσχουν.
Εγώ ήθελα κάτι καλύτερο, σαν δώρο στον εαυτό μου μετά από όλα όσα έχω περάσει τα τελευταία χρόνια. Μου δίνεται η ευκαιρία και θα προχωρήσω με ένα Tiguan εκτός αν κάτι αλλάξει τελευταία στιγμή.
Σε normal budget θα έπαιρνα με την ίδια ευκολία το Sportage βενζίνη manual Titanium, σε χρώμα Yuka Steel ή λευκή πέρλα αναλόγως διαθεσιμότητας. Αυτοκινητάρα για τα λεφτά του. Ούτε τα βλέπει και τα Kuga και τα PSA σας....
Να το πάρεις το Tig αν το λαχταράς και είμαι σίγουρος ότι θα το χαρείς. Είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Κι άσε τους άλλους που δεν τους αρέσει να πάρουν το X1, το Sportage, το 3008.
Κουμάντο στα λεφτά σου και στα γούστα σου μόνο εσύ κάνεις! Και πολύ σημασία έδωσες στο τι λέει ο καθένας... -
Βάλε ευρωπαϊκή αγορά, τι βάζεις την ελληνική με τις 50000 ταξινομήσεις του 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.
προσωπικά δεν είμαι οπαδός ή χεητερ καμιάς εταιρείας. Είχα 2 vw, 2 Suzuki, 2 Citroen, 1 Opel.
Τα οποία αγόρασα με κληρονομιά @lap
Η οικογένεια (γονείς , πεθερικά, αδέλφια) είχε Datsun, Citroen GSA, Renault 19, Daewoo, Toyota Corolla, VW Polo, Peugeot 206 cc, 207 cc, bmw e36, Opel Astra h, με τα οποία έχω κάνει πάρα πολλά Χλμ
επειδή έκανα πολλά χιλιόμετρα σε εθνική καθημερινά μου τα έδιναν για στρώσιμο όταν ήταν καινούριαΚαι αυτός είναι κληρονόμος;;;;
Πόσοι είστε κληρονόμοι τελικά;;;
Η φαση είναι.....
-
@wantone said in VW Tiguan 2024:
Έαν έχετε 50Κ. Βάλτε σε αμοιβαία τα 25, βάλτε τα σε ανατοκισμο, πάρτε ένα καλό μεταχειρισμένο με 25Κ και στο τέλος της 10-12ετιας θα έχετε πάρει στην ουσία δωρεάν ένα αυτοκίνητο
Αν ζούμε
εαν ακουσεις αυτον θα καταστραφεις. οταν γραφει αμοιβαια και ανατοκισμος δειχνει οτι ειναι μη σχετικος. Τα αμοιβαια δεν δινουν τοκους. Τοκους δινουν οι καταθεσεις.
Δεν μίλησα για τόκο!!!! Μίλησα να τα βάλουν σε ανατοκισμό! Το φαινόμενο του ανατοκισμού το γνωριζεισ!!! Μιλώ για σωρευτικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφαλαία!!!!
ανατοκισμος (compounding) αφορα τους τοκους. τα funds ειναι ειτε accumulating or distributing. το αντιστοιχο του ανατοκισμου ειναι το accumulating
Σωστά, αλλά πως μπορείς να το πεις στα ελληνικά, όταν επανεπενδύεις τα μερίσματα σε ιδιες μετοχές; Διότι το accumulation σημαίνει επισης πως μπορείς να επενδύσεις στο ίδιο είδος επενδύσεις αλλά με κεφαλαία άλλης προελευσεως από ότι τα μερίσματα του ίδιου που λαμβάνεις! Στη μια περίπτωση το αντικείμενο είναι το μέρισμα στην αλλη η μετοχή!
dividends are reinvested.
το επομενο που λες ειναι αγοραζω περισσοτερα funds με καινουρια χρηματα.
Και όμως στην ξένη βιβλιογραφία περι finance, το αναφέρει όπως ακριβώς λέω! Μαλιστα υπάρχει υποσημείωση πως χρησιμοποιείται ο όρος accumulation και για τις δυο περιπτώσεις! Για αυτό τον λόγο χρησιμοποίησα τον όρο "βάλτε τα σε ανατοκισμό"
τα accumulating/ distributing εχουν η μπορει να εχουν και διαφορετικη φορολογικη αντιμετωπιση σε πολλες χωρες.
Ισχύει, υπάρχει και ευρωπαϊκή οδηγία για το θέμα αυτό!
οπως ολα τα πραγματα εχεις μια θολουρα διαβαζεις διαφορα ολη μερα στο ιντερνετ χωρις να εχεις καμμια εμπηρεια για τα τοπικς που αναφερεσαι που απαιτουν χρονια εμπηρεια σε μεγαλους οργανισμους. γιαυτο πρεπει να περιοριστεις σε κατι που ξερεις, μην χανεις τον χρονο σου σε πραγματα που δεν ειναι στον τομεα σου.
Οκ!
-
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
Να το πάρεις το Tig αν το λαχταράς και είμαι σίγουρος ότι θα το χαρείς. Είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Κι άσε τους άλλους που δεν τους αρέσει να πάρουν το X1, το Sportage, το 3008.
Κουμάντο στα λεφτά σου και στα γούστα σου μόνο εσύ κάνεις! Και πολύ σημασία έδωσες στο τι λέει ο καθένας...Ναι ρε sabas πάρε ότι θες και γουσταρεις! Στην περίπτωση όμως που δεν αγοράσεις έλα από τα suzuki. Φθηνά, ωραία, οικονομικά και σου μένουν πολλά για να κανεις διακοπές μέχρι τη σύνταξη. Με το εφάπαξ θα πάρεις TOYOTA! Σε έφτιαξα, το ξέρω!
-
πασσάτ μακεδών
Τι είναι αυτό ;;
Εντάξει κανένας πόλεμος, κουβέντα κάνουμε.
Για να το κλείσουμε τα προβλήματα ήταν αρκετά στα TSI και στα DSG , δεν αμφισβητείται αυτό , αλλά κατά την άποψη μου μπήκαν στον μεγενθυντικο φακό για 2-3 λόγους όπως το ότι
Ήταν τα πρώτα της νέας εποχής με τέτοια χαρακτηριστικά, downsized τούρμπο και διπλοσυμπλεκτα ,
Η πλειοψηφία των νεόπλουτων κατόχων τους στην Ελλάδα την εποχή των παχιων αγελάδων που έρχονταν από ταπεινά και απλά αμαξάκια είτε δικά τους είτε από την εμπειρία σε οικογενειακά πάθαιναν σοκ με το κόστος των επισκευών, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές η διαδεδομένη πρακτική του leasing προστάτευε από το οικονομικό βάρος όλων αυτών των προβλημάτων
Και το κυριότερο και πιο σημαντικό η απαράδεκτη συμπεριφορά των επισήμων επισκευαστων και αντιπροσώπων που δεν έδειχναν κανένα goodwill και την παραμικρή προσπάθεια να ικανοποιήσουν τους πελάτες της μάρκας ακόμη και εντός εγγύησης- μπήκαν και μαζικά πολλοί στην μάρκα της VW σαν πρωτάρηδες σε μπουρδέλα δηλαδή, οι ευκατάστατοι οικονομικά κάτοχοι των Audi και των παλαιότερων VW δεν ασχολούνταν, πλερωναν ότι τους ζητούσαν ή το πουλούσαν αμέσως για το επόμενο Audi - VW -
Και από ότι φαίνεται στην χώρα μας σε καλό τους βγήκε αυτή η αντικαταναλωτικη συμπεριφορά γιατί και έβγαλαν πολλά λεφτά τα επίσημα μαγαζιά από επισκευές, και πέρασαν και τη νοοτροπία στον μέσο Τζανετακο Ελληνακο της φαπας που ήθελε να ξεχωρίσει από την πλεμπα με το Golfακι του πως αν θες VW πλερω και μη μιλάς γιατί δεν θα μπορείς να το πουλήσεις ούτε όσο δύο κουλούρια σε 10 χρόνια, και φυσικά όλα τα άλλα μαγαζιά άρχισαν τα ίδια και χειρότερα προβλήματα με τα αντίστοιχα τούρμπο και κιβώτια ταχυτήτων τα επόμενα χρόνια.
Και για να το κλείσω , με τα γαλλοχρεπα των τελευταίων ετών , όσα θέματα και να παρουσιάζουν δεν έχω ακούσει παράπονα για την αντιμετώπιση από τα μεγάλα μαγαζιά, (Peugeot, Citroen,
DS) αναγνωρίζουν και αναλαμβάνουν την ευθύνη και προχωρούν σε επισκευές και αντικαταστάσεις κινητήρων και κιβωτίων κλπ χωρίς την παραμικρή προσπάθεια ψογου προς τον πελάτη τους και αυτό εγώ το θεωρώ ως ένα από τους σημαντικότερους λόγους επιλογής ενός αυτοκινήτου της PSA.Ο μόνος λόγος που με ενοχλεί είναι η τεράστια αύξηση των τιμών τους ή οποία τελικά μπορεί και να εξηγεί τον άμεσο τρόπο με τον οποίον ανταποκρίνονται στη λύση των μηχανικών προβλημάτων.
-
Το Kodiaq το σκέφτηκα και εγώ αλλά, όπως σωστά είπαν οι προλαλήσαντες, ο όγκος του είναι θέμα όντας "D" ενώ παράλληλα ξεκινάει με εξοπλισμό επιπέδου leasing στην τιμή του Tiguan More, ήτοι 38,3k. Αν πας δηλαδή να το φτιάξεις στα μέτρα του More είναι βέβαιο ότι καβαλάς τα 45k. Δεν παίζει αυτό το σενάριο. Επίσης μετά την αγορά του Octavia το 2005 είχα πει ότι αν ξαναπήγαινα σε VAG θα αγόραζα από τον επικεφαλής του ομίλου.
Κουβέντα να γίνεται, αλλά μόλις είδα τον εξοπλισμό του kodiaq selection, δεν το λες και επιπέδου leasing, αντίστοιχο του More θα έλεγα.
Selection
Τιμή από 38.300€Infotainment 13" με Navigation
ΚESSY Advanced με συναγερμό
Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος κλιματισμός 3-ζωνών
Ζάντες αλουμινίου 18"
Προβολείς LED με δυναμική ρύθμιση δέσμης προβολέων
Side Assist & Rear Traffic Alert
8 ηχεία
Advanced driver alert
Aντικλεπτικά μπουλόνια
Climatronic - Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος 3-ζωνικός κλιματισμός
DAB - Δέκτης ψηφιακού σήματος ραδιοφώνου
External, USB type C, only data socket(s) with increased charging performance and charging socket(s)
Front Assist με σύστημα αναγνώρισης πεζών & δικυκλιστών
HILL START ASSIST
Infotainment 13"
Lane assist
LED φώτα εμπρός με μεταβλητή κατανομή φωτισμού
LongLife Service
Navigation
Side Assist & Rear Traffic Alert
Virtual Cockpit
Αερόσακος οδηγού - συνοδηγού (με δυνατότητα απενεργοποίησης)
Αισθητήρας χρήσης ζωνών ασφαλείας σε όλες τις θέσεις
Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός/πίσω
Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας
Διπλή υποδοχή κινητού τηλεφώνου για ασύρματη (επαγωγική) φόρτιση
Διπλό δάπεδο χώρου αποσκευών
Δυναμικός έλεγχος δέσμης φώτων, με λειτουργία στροφής (AFS 1)
Εμπρός καθαριστήρες με διακεκομμένη λειτουργία και αισθητήρες φωτός / βροχής
Εσωτερικός ατμοσφαιρικός φωτισμός, type 1
Εσωτερικός καθρέφτης με αυτόματη σκίαση
Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, αναδιπλούμενοι & θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες με αυτόματη σκίαση & λειτουργία μνήμης
Ηλεκτρικές παιδικές ασφάλειες (πίσω πόρτες)
Ηλεκτρικές ρυθμίσεις καθίσματος οδηγού με λειτουργία μνήμης
Ηλεκτρικό άνοιγμα πόρτας χώρου αποσκευών
Θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα με ξεχωριστή ρύθμιση
ΚESSY Advanced - Κεντρικό κλείδωμα θυρών με σύστημα κλειδώματος/ξεκλειδώματος και εκκίνησης χωρίς το κλειδί (με SAFELOCK)
Καθρέφτες στα σκίαστρα οδηγού & συνοδηγού με φωτισμό
Κάμερα οπισθοπορείας
Μαύρες μπάρες οροφής
Μηχανική απασφάλιση πίσω καθίσματος
Πλευρικοί αερόσακοι & εμπρός κεντρικός, αερόσακοι κεφαλής τύπου κουρτίνας
Πνευματική ρύθμιση μέσης για τον οδηγό, μηχανική ρύθυμιση μέσης για τον συνοδηγό
Προβολείς ομίχλης εμπρός με λειτουργία στροφής και λειτουργία φωτισμού σε καιρικές συνθήκες με χαμηλή ορατότητα
Προσωρινή ρεζέρβα
Σύστημα Start-stop με ανάκτηση ενέργειας
Σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών
Σύστημα συγκράτησης αντικεμένων με δίχτυ
Σύστημα συναγερμού με επιτήρηση εσωτερικού χωρου και προστασία κατά της ρυμούλκησης
Ταπετσαρία με υφασμάτινη επένδυση
Υπηρεσίες συνδεσιμότητας Remote Access / Remote Access + Online Infotainment
Φώτα ημέρας με αυτόματη ενεργοποίηση φώτων πορείας και λειτουργία Coming & Leaving Home
Φωτισμός του χώρου ποδιών των εμπρός και πίσω επιβατών
Εσωτερικό
Δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι 2 ακτίνων με paddlesΚαθίσματα Comfort εμπρός
Στήριξη παιδικού καθίσματος με βάσεις "ISOFIX" στις πίσω θέσεις & επιπλέον βάσης στήριξης Top Tether
Εξωτερικό
Ελαστικά 235/55 R18 100VΖάντες αλουμινίου Aero SOIRA 7,5J x 18
Μαύρα διακοσμητικά περιμετρικά των παραθύρων + μαύρη ματ πίσω κολώνα
Πίσω φώτα LED
-
πασσάτ μακεδών
Τι είναι αυτό ;;
Για να το κλείσουμε τα προβλήματα ήταν αρκετά στα TSI και στα DSG , δεν αμφισβητείται αυτό , αλλά κατά την άποψη μου μπήκαν στον μεγενθυντικο φακό για 2-3 λόγους όπως το ότι
Ήταν τα πρώτα της νέας εποχής με τέτοια χαρακτηριστικά, downsized τούρμπο και διπλοσυμπλεκτα ,
Η πλειοψηφία των νεόπλουτων κατόχων τους στην Ελλάδα την εποχή των παχιων αγελάδων που έρχονταν από ταπεινά και απλά αμαξάκια είτε δικά τους είτε από την εμπειρία σε οικογενειακά πάθαιναν σοκ με το κόστος των επισκευών, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές η διαδεδομένη πρακτική του leasing προστάτευε από το οικονομικό βάρος όλων αυτών των προβλημάτων
Και το κυριότερο και πιο σημαντικό η απαράδεκτη συμπεριφορά των επισήμων επισκευαστων και αντιπροσώπων που δεν έδειχναν κανένα goodwill και την παραμικρή προσπάθεια να ικανοποιήσουν τους πελάτες της μάρκας ακόμη και εντός εγγύησης- μπήκαν και μαζικά πολλοί στην μάρκα της VW σαν πρωτάρηδες σε μπουρδέλα δηλαδή, οι ευκατάστατοι οικονομικά κάτοχοι των Audi και των παλαιότερων VW δεν ασχολούνταν, πλερωναν ότι τους ζητούσαν ή το πουλούσαν αμέσως για το επόμενο Audi - VW -
Και από ότι φαίνεται στην χώρα μας σε καλό τους βγήκε αυτή η αντικαταναλωτικη συμπεριφορά γιατί και έβγαλαν πολλά λεφτά τα επίσημα μαγαζιά από επισκευές, και πέρασαν και τη νοοτροπία στον μέσο Τζανετακο Ελληνακο της φαπας που ήθελε να ξεχωρίσει από την πλεμπα με το Golfακι του πως αν θες VW πλερω και μη μιλάς γιατί δεν θα μπορείς να το πουλήσεις ούτε όσο δύο κουλούρια σε 10 χρόνια, και φυσικά όλα τα άλλα μαγαζιά άρχισαν τα ίδια και χειρότερα προβλήματα με τα αντίστοιχα τούρμπο και κιβώτια ταχυτήτων τα επόμενα χρόνια.
Και για να το κλείσω , με τα γαλλοχρεπα των τελευταίων ετών , όσα θέματα και να παρουσιάζουν δεν έχω ακούσει παράπονα για την αντιμετώπιση από τα μεγάλα μαγαζιά, (Peugeot, Citroen,
DS) αναγνωρίζουν και αναλαμβάνουν την ευθύνη και προχωρούν σε επισκευές και αντικαταστάσεις κινητήρων και κιβωτίων κλπ χωρίς την παραμικρή προσπάθεια ψογου προς τον πελάτη τους και αυτό εγώ το θεωρώ ως ένα από τους σημαντικότερους λόγους επιλογής ενός αυτοκινήτου της PSA.Ο μόνος λόγος που με ενοχλεί είναι η τεράστια αύξηση των τιμών τους ή οποία τελικά μπορεί και να εξηγεί τον άμεσο τρόπο με τον οποίον ανταποκρίνονται στη λύση των μηχανικών προβλημάτων.
Επειδή είχα κι εγώ απορία πως και αλλάζει τόσο εύκολα μοτέρ η peugeot στους πελάτες της, μια και ουσιαστικά δεν το κάνει καμία άλλη εταιρεία. Είχα θέσει αυτή την ερώτηση πριν κάποια χρόναι σε άνθρωπο της Peugeot στην Ελλάδα, που έτυχε να γνωρίσω σε επαγγεματική συναναστροφή.
Η απάντησή ήταν ότι τους είχε δώσει το ελευθέρας η μαμά Peugeot να προχωρούν σε αλλαγή μοτέρ εντός εγγύησης, χωρίς να προσπαθούν να το επισκευάσουν.
Ο καθένας ας μεταφράσει την απάντηση όπως θέλει. Άλλοι μπορεί να θεωρήσουν ότι η Peugeot είναι μεγαλόψυχη και γεναιόδωρη. Άλλοι ότι η Peugeot δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα των μοτέρ της και να τα επισκευάσει και δεν έχει άλλη επιλογή από την αντικατάσταση.
-
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
πασσάτ μακεδών
Τι είναι αυτό ;;
Επειδή είχα κι εγώ απορία πως και αλλάζει τόσο εύκολα μοτέρ η peugeot στους πελάτες της, μια και ουσιαστικά δεν το κάνει καμία άλλη εταιρεία. Είχα θέσει αυτή την ερώτηση πριν κάποια χρόναι σε άνθρωπο της Peugeot στην Ελλάδα, που έτυχε να γνωρίσω σε επαγγεματική συναναστροφή.
Η απάντησή ήταν ότι τους είχε δώσει το ελευθέρας η μαμά Peugeot να προχωρούν σε αλλαγή μοτέρ εντός εγγύησης, χωρίς να προσπαθούν να το επισκευάσουν.
Ο καθένας ας μεταφράσει την απάντηση όπως θέλει. Άλλοι μπορεί να θεωρήσουν ότι η Peugeot είναι μεγαλόψυχη και γεναιόδωρη. Άλλοι ότι η Peugeot δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα των μοτέρ της και να τα επισκευάσει και δεν έχει άλλη επιλογή από την αντικατάσταση.
Και στα περιπολικά 308 diesel, αντικατάσταση κινητήρα κάνει, δεν επισκευάζει. Στα 70-80000χλμ κολλάει ο κινητήρας και βάζουν καινούριο. 4 περιπολικά της άμεσης δράσης Θεσσαλονίκης περιμένουν τον νέο κινητήρα αυτή τη στιγμή.
-
Τα off topic από εδώ και πέρα θα διαγράφονται. Το ίδιο θα συμβαίνει και στα άλλα topic
VW Tiguan 2024