-
Οικογενειάρχης 40άρης με 2 παιδιά περί τα 10, ψάχνει για καινούργια σούβλα. Βενζινοκίνητη, χειροκίνητη, για να βγάλει 10-12 μπορεί και 15 χρόνια μέχρι να ξεπαιδέψει. Π/Υ πάνω κάτω 30 χήνες, το λιγότερο, το καλύτερο, με βασικό πακέτο εξοπλισμού.
Τι να του πούμε να πάρει?Το 3008 που τα κάνει όλα καλά και το βρίσκει με 28.100 ευρώ με απλό χρώμα, αλλά αλλάζει φέτο? Το ΚΙΛ που είναι μια χαρά, αν και ελαφρώς μικρότερο? Το Τουσόν με σαλόνι που φυσάει και πορπαγκαζούμπα με 31? Το Τιγκουάν που είναι καλό παντού στα 30, αλλά αλλάζει και αυτό? Το Αρκανά με πορπαγκαζάρα και αυτοματίκλα γιατί μάνουαλ γιοκ, στα 30? Το μικρότερο Μάζντα στα 32, γιατί είναι σαν πριμιάρικο, αλλά είναι 2000? Η το κλασικό Κασκάι στα 31 με πορπαγκαζούμπα τεράστια?
Ζεσταίνω την ποπκορνιέρα και φύγαμε!
Ντισκλέιμερ
- Δεν μιλάμε για πετρέλαιο
- Δεν μιλάμε για φουλ υβρίδια, ούτε για φευ, είναι άλλη κατηγορία αυτά
- Δεν μιλάμε για Βιτάρα και ψψ, γιατί όπου μπαίνουν κάνουν μαντάρα τα τόπιξ
- Δεν μιλάμε για SX4 scross. Έλεος, δεν στέκεται μπροστά στα υπόλοιπα με αυτή την καμπίνα.
- Δε μίλαμε για πριμιάρικα, δεν βγαίνει ο λογαριασμός.
- Δε μιλάμε για μετάχειρα.
- Δε μιλάμε για τετρακούνες.
- Δε μιλάμε για Καρόκ, το Τιγκουάν φτάνει, τα ίδια πάνω κάτω κοστίζουν άλλωστε (30).
-
Δεν μπορώ να βοηθήσω, απλά χαίρομαι που δεν έχω παιδιά. Με έπιασε μια στεναχώρια με τις επιλογές...
-
Εχουν ξεκινησει πολεμοι για λιγοτερα ερωτηματα
Θα ελεγα το ΚΙΑ αν τον χωραει, αλλιως το 3008.
-
#Mono_Vitara
-
@realzeus said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Δεν μπορώ να βοηθήσω, απλά χαίρομαι που δεν έχω παιδιά. Με έπιασε μια στεναχώρια με τις επιλογές...
2 παιδιά έχω , στα 40 είμαι , 9-11 ετών όπως ο άνθρωπος που θέλει να αγοράσει.
Leon fr έχω , δεν σημαίνει ότι χρειάζεσαι SUV, ανάλογα τι ανάγκες έχει ο καθένας -
@tsofras said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@realzeus said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
2 παιδιά έχω , στα 40 είμαι , 9-11 ετών όπως ο άνθρωπος που θέλει να αγοράσει.
Leon fr έχω , δεν σημαίνει ότι χρειάζεσαι SUV, ανάλογα τι ανάγκες έχει ο καθέναςImpreza ή Evo. Αλλιώς Colt Μ1911 ή Beretta M9 και στο στόμα.
-
Τουσόν και μάλιστα με διαφορά.
-
Μάζντα για να γουστάρεις, το καλύτερο χειροκίνητο στα λεφτά, αρκεί να μπορείς να "σηκώσεις" το βάρος του δίλιτρου. Και από απτή ποιότητα σκίζει.
-
Οποιο του αρεσει
-
Να ρωτήσει τη γυναίκα του.
-
Το φτηνότερο απ'όλα.
-
To φθηνότερο του αθροίσματος αγορά+κοστος χρήσης (τέλη , φπ, καύσιμο+σέρβις+ανταλλακτικά) μολύβι και χαρτί έρευνα αγοράς και όποιο είναι φθηνότερο το παίρνει. Τώρα αν η διαφορά στα φθηνότερα είναι πολύ μικρή κοιτάς πιο αρέσει σε εμφάνιση. Το xceed είναι μικρότερο από τα υπόλοιπα βγαίνει από την εξίσωση.
-
ματσουντα
απο οτι καταλαβαινω δεν ειναι ευκολα τα γιουρα στον αγοραστη και σκεφτεται για πολλα χρονια
ε, το ματσουντα ειναι πολλες κλασεις πανω και απο τα #gallochrepia και απο τα κορεατικα
εναλλακτικα τιγκουαν, ξερω οτι ειναι φαου αλλα ειναι καλο αμαξι
τουσον #mono_phevκαι φυσικα
#mono_vitara για σοβαρο αμαξι -
Όταν αλλάξουν τα 3008 και Tiguan ξέχνα τα..
Με 28.100 το 3008 είναι ευκαιριαρα, και σχεδόν κλασσικό πλέον. Ανετοτατο, δεν θα τον χαλάσει σίγουρα (μάθαμε και πόσο ξεκινάει το 3008, 28.100€, όχι 35.000 που γράφονται από εδώ και από εκεί..).
Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα Sportage, το θεωρώ ομορφότερο με καλύτερο και πιο εργονομικό εσωτερικό από το Tuscon.
Έπειτα θα έπαιζα μεταξύ Tuscon και Qasqai..
Ας πάει να οδηγήσει τα 3-4 που θα καταλήξει και θα καταλάβει πιστεύω..15 χρόνια θα το κρατήσει, ας κάνει και 3-4 βόλτες..
-
@dublin said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Με 28.100 το 3008 είναι ευκαιριαρα, και σχεδόν κλασσικό πλέον. Ανετοτατο, δεν θα τον χαλάσει σίγουρα (μάθαμε και πόσο ξεκινάει το 3008, 28.100€, όχι 35.000 που γράφονται από εδώ και από εκεί..).
Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα Sportage, το θεωρώ ομορφότερο με καλύτερο και πιο εργονομικό εσωτερικό από το Tuscon.
Ας πάει να οδηγήσει τα 3-4 που θα καταλήξει και θα καταλάβει πιστεύω..15 χρόνια θα το κρατήσει, ας κάνει και 3-4 βόλτες..
θα χαλασει ομως το ιδιο....
-
@gatoz said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@dublin said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
θα χαλασει ομως το ιδιο....
Το δικό σου σίγουρα! Εσύ είσαι δεδομένος! (Τρελή ξενερα με τους Αρμανεζους..)
-
H VW έχει ανακοινώσει αυξήσεις τιμών. αν βρεις ετοιμοπαραδωτο έχει καλώς, αν έχεις αναμονή πας για 32Κ
-
33.300 δεν έχει το 3008; Εγώ αυτό βλέπω στο site εκτός και αν τα ξεπουλάνε λόγω αλλαγής μοντέλου.
-
Κατ'αρχάς, τα δύο βασικά κριτήρια είναι α)ποιο του αρέσει και β) ποιο αντέχει οικονομικά
Τώρα ως προτάσεις,εγώ θα ήμουν μεταξύ Tucson για ευρυχωρία και εγγύηση, Χceed για 7ετή εγγυηση κι ομορφιά,(τα τέκνα είναι 10χρονα,οπότε και ο χώρος αποσκευων,ο.κ.) και τέλος QQ (ευρύχωρο κι άλμα ποιότητας σε σχέση με προηγ. στο εσωτερικό).
Το Mazda θα ήταν απ'τα πρώτα αν δεν είχε ΦΠ (και δεν το λέω για τα 3.800,-εφ'οσον τα διαθέτει- στη 10ετία,αλλά ότι ανα πάσα στιγμή είσαι σε κίνδυνο ν' αυξηθεί, τα μείωσης ή κατάργησης τα θεωρώ όνειρα..) -
@parikon said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
33.300 δεν έχει το 3008; Εγώ αυτό βλέπω στο site εκτός και αν τα ξεπουλάνε λόγω αλλαγής μοντέλου.
@parikon said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Είχαν κάποια κομμάτια ως κραχτες σε φθηνοτερη τιμή όπου εξαντλήθηκαν
Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai