-
@teo-mak said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Μπορείς να κάνεις ένα engine flush με φρέσκα λάδια και να ανοίξεις το καπάκι κεφαλής να δεί το συνεργείο αν υπάρχουν σημάδια φθοράς στους εκκεντροφορους.
Έχει ένα κόστος αλλά μπροστά σε ένα κατεστραμμένο μοτέρ νομίζω ότι είναι ψίχουλα.Μου αρέσει αυτό που λες. Παίζει; είναι κάτι που γίνεται; θα μου ησυχασει λίγο το μυαλό αν γίνεται να διαγνωσθει πιθανή κακομεταχειριση.
-
Βέβαια γίνεται.
Το έκανε γνωστός μου στο επαγγελματικό του(caddy εισαγωγής αγνώστων χιλιομέτρων.....),όταν του άναψε η λυχνία χαμηλής πίεσης λαδιού.
Ευτυχώς για αυτον δεν πρόλαβε να "αρπάξει" μέντα το μοτέρ και το πρόλαβε με καλό καθαρισμό από την μουργα που είχε χτίσει το λάδι. -
Αρκετές φορές έαν ο οδηγός είναι λίγο γνώστης , κάνει την αλλαγή σε βενζινάδικο και κόβει παραστατικό στην εταιρία του.
Δεν είναι σωστό εταιρικά γιατί κανονικά αυτό το κόστος το είχε η leaseplan άλλα γίνεται. Στατιστικά θα μπορούσε να έχει κάνει δυο αλλαγές σε βενζινάδικο πριν τον μαζέψει η leasplan στα 53000.
Έχει τύχει πάντως άνθρωπος να κάνει 40.000 σε ένα χρόνο και να μην έχει μπει στο κόπο να αλλάξει λάδια (θεωρητικά long life 30.000) .
Σε κάθε περίπτωση τα λάδια πρέπει να αλλάζουν στα 15000 .
-
Πρώτα απ' όλα τα 7θεσιο Touran είναι ιδανικό τουτού για οικογένεια. Μπράβο για την επιλογή. Βρες δυο βιντεάκια στο youtube. Το ένα με μπαμπάδες που τελικιάζουν Touran και GranTourer στην αουτομπάν γιατί "βιάζονται που τους τελείωσαν οι πάνες". Το δεύτερο με Touran και GranTourer σε μια παιδική χαρά. Όλες οι μαμάδες -εκτός από μία- διάλεξαν το Touran. Και στο λέει αυτό ένας που διάλεξε την GranTourer (κόντρα στη θέληση της γυναίκας του).
Τώρα για τα λάδια. Μπορείς να κάνεις στην επόμενη αλλαγή χημική ανάλυση των λαδιών για να δεις τι συμβαίνει στο μοτέρ. Θα ήταν καλύτερο να είχε γίνει πριν το σέρβις της Βελμάρ, αλλά έστω και σε ένα χρόνο, λίγο πριν λήξει η εγγύηση καλά θα είναι.
Ο προηγούμενο κάτοχος προφανώς δούλευε πολύ το αμάξι. Το πιθανότερο είναι ότι όταν του άναψε η ένδειξη των χιλιομέτρων πήγε στο βενζινάδικο και τα άλλαξε τα λάδια. Αν ήταν όλη την ημέρα στον δρόμο, σιγά μην έχανα μια μέρα για ραντεβούν στο εξουσιοδοτημένο μέσω της εταιρίας χρονομίσθωσης. Μπορεί καν να μην ήξερε σε ποια πόλη θα ήταν την ημέρα που άλλαζε λάδια.
Αν ήθελε η εταιρία leasing θα μπορούσε να επικοινωνήσει με τον κάτοχο για διευκρινήσεις, αλλά μου φαίνεται απίθανο ότι θα μπει στον κόπο.
-
Αυτό το Touran στις φωτογραφίες είναι σίγουρα μεταχειρισμένο; Σαν καινούριο είναι.
Μπράβο. Πολύ καλή αγορά. Καλοτάξιδο. -
@tgd said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Αν ήθελε η εταιρία leasing θα μπορούσε να επικοινωνήσει με τον κάτοχο για διευκρινήσεις, αλλά μου φαίνεται απίθανο ότι θα μπει στον κόπο.
Μου είπε η Βελμαρ (που αντάλλαξαν πολλά τηλέφωνα) ότι τους είπαν από τη leaseplan ότι τον βρήκαν τον κάτοχο και τους είπε ότι έκανε κανονικά τα σερβις στην ώρα τους και δεν ξέρει για ποιο λόγο δε γραφτηκαν. Τώρα τι να πω;
-
@sargus said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
@tgd said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Μου είπε η Βελμαρ (που αντάλλαξαν πολλά τηλέφωνα) ότι τους είπαν από τη leaseplan ότι τον βρήκαν τον κάτοχο και τους είπε ότι έκανε κανονικά τα σερβις στην ώρα τους και δεν ξέρει για ποιο λόγο δε γραφτηκαν. Τώρα τι να πω;
οτι τα εκανε τα έκανε...τον πιστευω γιατι αν παθαινε κατι το αυτοκίνητο αυτός θα έβρισκε τον μπελά του... όμως δεν διευκρινιζει που τα εκανε...μικρη σημασια εχει βεβαια...
καλοταξιδο...
αν σου δουλευει ο κινητηρας μια χαρα, δεν ακους τιποτα περιεργο απο τον χωρο της μηχανης τότε μην ψαχνεσαι και μην αγχωνεσαι... -
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και κυρίως για τις ευχές!
Λοιπόν,
Σήμερα πήγα το αυτοκίνητο σε ένα συνεργείο να το ψάξουν λιγάκι -όπως μου προτάθηκε εδώ μέσα. Οι άνθρωποι αφού το έψαξαν λίγο (κυρίως στην τάπα του λαδιού και στο σωλήνα που πάει μέσα), μου είπαν ότι το αμάξι είναι πεντακάθαρο. Επί λέξει μου είπαν ότι αποκλείεται να έχει κάνει ούτε 15.000 χλμ χωρίς να αλλαχτούν τα λάδια. Αν μείνουν τα λάδια καιρό, μου εξήγησαν ότι πιάνει «μούργα» στο σωλήνα η οποία κάνει μπαμ.* Και στην τάπα του λαδιού αλλά εκεί τους είπα εγώ ότι αυτή μπορεί και να αλλαχτεί. Όταν τους είπα εγώ μήπως να ανοίξουμε καπάκι να ελέγξουμε και από μέσα, μου είπαν «δε χρειάζεται, γιατί να χρεωθείς, το αμάξι είναι πεντακάθαρο, σου υπογράφουμε κιόλας ότι θες». Οπότε λήξη συναγερμού από αυτό το μέτωπο.*μάλιστα μου είπαν την εξής ιστορία: κάποια στιγμή η peugeot είχε βγάλει το 607 και το διαφήμιζε ότι θέλει αλλαγή λαδιών στα 30.000 χλμ με τη χρήση longlife λαδιών. Τα αποτελέσματα ήταν λέει τραγικά: στην 1η αλλαγή (30.000) τους έρχονταν όλα σχεδόν άδεια από λάδια και η μούργα είχε πιάσει όλον τον τόπο. Ως τα 60.000 χλμ. είχαν χαλάσει σχεδόν όλα και ήθελαν άνοιγμα κινητήρα.
Καλά και ασφαλή χλμ. να έχουμε όλοι μας!
-
@pgp737ng said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Ποσό θα σου κόστιζε να το ανοίξεις?Δεν έχω ιδέα αφού δεν το δεχόταν με τίποτα ο μηχανικός. Ήταν πραγματικά ανένδοτος και σίγουρος για την κατάσταση του αμαξιού.
-
@pgp737ng said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Ποσό θα σου κόστιζε να το ανοίξεις?Δεν έχω ιδέα αφού δεν το δεχόταν με τίποτα ο μηχανικός. Ήταν πραγματικά ανένδοτος και σίγουρος για την κατάσταση του αμαξιού.
Το κάρτερ αν έβγαζες θα γινόταν δουλειά πιστευώ...
Θα μπορούσαν να στο κάνουν στην εταιρία που το αγόρασες χώρις κανένα έξοδο (ίσως μια φλάντζα & 4 λιτ. λάδι) για εσένα, για να σας φύγει η απορία. -
Ναι μωρέ, να το χαρείτε, δεν έχει νόημα περαιτέρω, κάτι ξέρει ο μάστορας..δεν χαλάνε και τόσο εύκολα.
Και αν χαλάσει έρχεται η οδική και το παίρνει, μετά το φτιάχνουν..δεν χαλάει και ο κόσμος !!
-
@dublin said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Ναι μωρέ, να το χαρείτε, δεν έχει νόημα περαιτέρω, κάτι ξέρει ο μάστορας..δεν χαλάνε και τόσο εύκολα.
Και αν χαλάσει έρχεται η οδική και το παίρνει, μετά το φτιάχνουν..δεν χαλάει και ο κόσμος !!
ε, οι κατοχοι γαλλικων κατι ξερουμε...
-
@gatoz said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Το είπα επειδή είναι VW... ποτέ δεν με έχει αφήσει αμάξι, το χειρότερο το έχω πάθει σε Focus I, για την ιστορία.
-
@gatoz said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Το είπα επειδή είναι VW... ποτέ δεν με έχει αφήσει αμάξι, το χειρότερο το έχω πάθει σε Focus I, για την ιστορία.
και εγω 6 μηνες τωρα....
#gallohrepa -
*μάλιστα μου είπαν την εξής ιστορία: κάποια στιγμή η peugeot είχε βγάλει το 607 και το διαφήμιζε ότι θέλει αλλαγή λαδιών στα 30.000 χλμ με τη χρήση longlife λαδιών. Τα αποτελέσματα ήταν λέει τραγικά: στην 1η αλλαγή (30.000) τους έρχονταν όλα σχεδόν άδεια από λάδια και η μούργα είχε πιάσει όλον τον τόπο. Ως τα 60.000 χλμ. είχαν χαλάσει σχεδόν όλα και ήθελαν άνοιγμα κινητήρα.
Corsa c 1.4 twinport 2005 προτεινόμενες αλλαγές από κατασκευαστή στα 30.000 km.
Το ίδιο βιβλιαράκι πρότεινε για το cdti αλλαγή στα 50.000. Αν το βρω θα το ανεβάσω. -
@georgemit said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
*μάλιστα μου είπαν την εξής ιστορία: κάποια στιγμή η peugeot είχε βγάλει το 607 και το διαφήμιζε ότι θέλει αλλαγή λαδιών στα 30.000 χλμ με τη χρήση longlife λαδιών. Τα αποτελέσματα ήταν λέει τραγικά: στην 1η αλλαγή (30.000) τους έρχονταν όλα σχεδόν άδεια από λάδια και η μούργα είχε πιάσει όλον τον τόπο. Ως τα 60.000 χλμ. είχαν χαλάσει σχεδόν όλα και ήθελαν άνοιγμα κινητήρα.
Το ίδιο βιβλιαράκι πρότεινε για το cdti αλλαγή στα 50.000. Αν το βρω θα το ανεβάσω.Όντως ? Επειδή το είχα , δεν είχα δει manual αλλά η αντιπροσωπεία μου είχε πει στις 15.000
-
@tsofras said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Το ίδιο βιβλιαράκι πρότεινε για το cdti αλλαγή στα 50.000. Αν το βρω θα το ανεβάσω.Όντως ? Επειδή το είχα , δεν είχα δει manual αλλά η αντιπροσωπεία μου είχε πει στις 15.000
Εγώ κάθε 7-8 άλλαζα. Τόσα έκανα το χρόνο.
Το μοτέρ δεν έκανε κιχ. -
@tsofras said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Επειδή έχω επαφή με τον κάτοχο θα βγάλω φώτο το βιβλιαράκι και θα το ανεβάσω, πιο πολύ για τις 50k του ντίζελ.
Κι εγώ στις 15.000 τα άλλαζα.
Το αμάξι έχει τώρα γύρω στις 310.000 χωρίς κανένα πρόβλημα. -
Το αμάξι έχει τώρα γύρω στις 310.000 χωρίς κανένα πρόβλημα.
Με αλλαγες ανα 15 ?
-
Ναι με τα longlife που πρότεινε η opel.
Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!