Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και κυρίως για τις ευχές!
Λοιπόν,
Σήμερα πήγα το αυτοκίνητο σε ένα συνεργείο να το ψάξουν λιγάκι -όπως μου προτάθηκε εδώ μέσα. Οι άνθρωποι αφού το έψαξαν λίγο (κυρίως στην τάπα του λαδιού και στο σωλήνα που πάει μέσα), μου είπαν ότι το αμάξι είναι πεντακάθαρο. Επί λέξει μου είπαν ότι αποκλείεται να έχει κάνει ούτε 15.000 χλμ χωρίς να αλλαχτούν τα λάδια. Αν μείνουν τα λάδια καιρό, μου εξήγησαν ότι πιάνει «μούργα» στο σωλήνα η οποία κάνει μπαμ.* Και στην τάπα του λαδιού αλλά εκεί τους είπα εγώ ότι αυτή μπορεί και να αλλαχτεί. Όταν τους είπα εγώ μήπως να ανοίξουμε καπάκι να ελέγξουμε και από μέσα, μου είπαν «δε χρειάζεται, γιατί να χρεωθείς, το αμάξι είναι πεντακάθαρο, σου υπογράφουμε κιόλας ότι θες». Οπότε λήξη συναγερμού από αυτό το μέτωπο.
*μάλιστα μου είπαν την εξής ιστορία: κάποια στιγμή η peugeot είχε βγάλει το 607 και το διαφήμιζε ότι θέλει αλλαγή λαδιών στα 30.000 χλμ με τη χρήση longlife λαδιών. Τα αποτελέσματα ήταν λέει τραγικά: στην 1η αλλαγή (30.000) τους έρχονταν όλα σχεδόν άδεια από λάδια και η μούργα είχε πιάσει όλον τον τόπο. Ως τα 60.000 χλμ. είχαν χαλάσει σχεδόν όλα και ήθελαν άνοιγμα κινητήρα.
Καλά και ασφαλή χλμ. να έχουμε όλοι μας!