-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εμένα προσωπικά μου φαίνεται παράξενο να σχολιάζουμε σε φόρουμ αυτοκινήτων ως πλεονέκτημα την έλλειψη ταχυτήτων, ήχου και κραδασμού. Από την άλλη τα πιο popular νήματα στους "κατασκευαστές" είναι κάτι κουβαδάκια τύπου Yaris Hybrid και οι πιο πολλές συζητήσεις για παιδικά καθισματάκια και κατανάλωση. Σημεία των καιρών μάλλον. Ίσως εγώ έχω άλλη, πιο ιδιαίτερη λογική, ίσως φταίνε οι υποχρεώσεις που δεν έχω, τι να πω.
ΥΓ 1: 360 ήταν ένα από τα παιδικά μου όνειρα λολ, αλλά ερωτεύτηκα μετά την 458 ακόμα περισσότερο με το πιο aggressive look και ειμαι και hater της Ferrari λόγω F1, εντελώς Gollum καταστάσεις στο μυαλό μου. Πάλι καλά που υπάρχει το Gran Turismo.
YΓ2: That being said, στην πόλη πλέον είναι ανυπόφορη η οδήγηση γενικά. Πήγα από νότια προάστεια στον Πειραιά για κάτι δουλειές και ακόμα και με τον κουβά το smart υπέφερα. Μηχανάκια παντού, άσχετοι να κάνουν σφήνες χωρίς φλας, κίνηση σημειωτών στην παραλιακή, δυσκολία στο πάρκινγκ κτλ. Οπότε είτε με θερμικό είτε με ηλεκτρικό μιλάμε για χάλι.
Παράξενο δεν είναι , μεγαλώνουμε μάλλον σχεδόν "μαζί" όσοι κυκλοφορούμε σε αντίστοιχα forums.
Και εμένα μου φαίνεται παράξενο που κάποτε συζητάγαμε για το 0-100 σε δευτερόλεπτα και πλέον σε λίτρα.
Οι περισσότεροι όμως μεγαλώσαμε , κάναμε οικογένεια, με τα παιδιά δεν τρέχεις , πας ταξίδι και δεν αντέχεις την βαβούρα απο σκάστρες και εξατμίσεις , οπότε κοιτάς τα καρεκλάκια , την ηρεμία και την άνεση.Προσωπικά επειδή δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα είμαι ακόμη στο 0-100 σε δευτερόλεπτα, όχι επειδή θα τρέξω απλά πάει πακέτο με το αν χρειαστεί να κάνω μία γρήγορη προσπέραση. Καταλαβαίνω όμως και τον κόσμο που δεν θέλει να τα πετάει σε βενζίνες και κοιτάει την κατανάλωση.
4 τροχοί είναι όλοι χωράνε , το θέμα είναι ότι δεν θέλουν αρκετοί να καταλάβουν τις ανάγκες που έχουν όλες οι διαφορετικές κατηγορίες οδηγών οπότε βλέπουμε θερμικούς vs ηλεκτροκίνητους , χειροκίνητους vs αυτόματους , SUV vs Hatchback και κάπου εκει μέσα τελικά έχει χαθεί το κοινό ενδιαφέρον με την αυτοκίνηση άσχετα με την μορφή της αλλά έχει γίνει μία μόνιμη διαμάχη για το ποιος έχει δίκιο.
Αυτά
-
@tsofras said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
4 τροχοί είναι όλοι χωράνε , το θέμα είναι ότι δεν θέλουν αρκετοί να καταλάβουν τις ανάγκες που έχουν όλες οι διαφορετικές κατηγορίες οδηγών οπότε βλέπουμε θερμικούς vs ηλεκτροκίνητους , χειροκίνητους vs αυτόματους , SUV vs Hatchback και κάπου εκει μέσα τελικά έχει χαθεί το κοινό ενδιαφέρον με την αυτοκίνηση άσχετα με την μορφή της αλλά έχει γίνει μία μόνιμη διαμάχη για το ποιος έχει δίκιο.
Τα είπες ολα....+άπειρο!
-
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@tsofras said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τα είπες ολα....+άπειρο!
Βεβαια η ηλεκτροκίνηση δεν εξυπηρετει καμία ανάγκη και δεν ειναι σε τιποτα ξεχωριστή, αλλά μόνο μόδα και δηθενιά οτι είναι το μέλλον κι ετς, αλλά ΟΚ!
Δεν θα παρκάρω σε θέσεις φόρτισης! Με πείσατε .....
Απλά μην με πιέζετε να παρω ντε καλά το επόμενο μου αμαξι ηλεκτρικό καθιστώντας την οποια θερμική ή απλή υβριδική επιλογή ως ήδη απαξιωμένη, γιατι δεν μου αρέσει να με πιέζουν να παρω κατι μακριά από τις αναγκες μου! -
@iceman7 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
απλή υβριδική επιλογή ως ήδη απαξιωμένη, γιατι δεν μου αρέσει να με πιέζουν να παρω κατι μακριά από τις αναγκες μου!
Φυσικά και δεν είναι απαξιωμένα τα σωστά υβριδικά....θα είναι μαζί μας για πολλά χρόνια!! Τογιότα ρουλζ!!!
-
Βεβαια η ηλεκτροκίνηση δεν εξυπηρετει καμία ανάγκη και δεν ειναι σε τιποτα ξεχωριστή, αλλά μόνο μόδα και δηθενιά οτι είναι το μέλλον κι ετς, αλλά ΟΚ!
Δεν θα παρκάρω σε θέσεις φόρτισης! Με πείσατε .....
Απλά μην με πιέζετε να παρω ντε καλά το επόμενο μου αμαξι ηλεκτρικό καθιστώντας την οποια θερμική ή απλή υβριδική επιλογή ως ήδη απαξιωμένη, γιατι δεν μου αρέσει να με πιέζουν να παρω κατι μακριά από τις αναγκες μου!Ποιός σε πιέζει, αγόρι μου; Πες το, να το βγάλεις από πάνω σου! Μην το κρατάς μέσα σου...
-
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@driver-m said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Eκει (στην ΕΟ) οι οδηγοι των ηλεκτρικων θα αφηνουν το γκαζι ωστε να πανε απ'τα 120χλμ στα 70 και μετα θα το ξαναπατανε για να πιασουν αστραπιαια τα 120 και παλι (γιατι αν πας με παραπανω σε κανα διωρο θα πρεπει να σταματησεις για φορτιση) ωστε να χαιρονται με τις φοβερες τους επιδοσεις.
Μπα απλά έχεις πετύχει άσχετους οδηγούς ως συνήθως. Μια χαρά πάς με 140-160χαω και σταματάς 15' για κατούρημα, καφέ και είσαι κομπλέ να συνεχίσεις. Αυτό εαν πας μακριά, σε φυσιολογικό ταξίδι δεν χρειάζεται καν στάση.
Αν πας με 140-160 για ωρα η αυτονομια απ'τα 450-500 χλμ ποσο θα πεσει? Γιατι το κοβω να πεφτει στα 300 χλμ. Σ'ενα τεταρτο ποσο θα φορτισει, ποσα χιλιομετρα θα βγαλεις ακομα 70-80 (για ταχυτητες ανω των 130 παντα, οχι για 50 χλμ) ?
Ε ουτε Θεσσαλονικη δε φτανεις, ακομα και με τη σταση. Χωρια που οταν φτασεις μετα θα χασεις τη μιση σχεδον μερα για να το φορτισεις.Ασ'το Φανη, εντελως φιλικα, οσο και να το τραβατε απ'τα μαλλια με συγκεκριμενες μεσες ταχυτητες, πλανα ταξιδιων, συγκεκριμενες διαδρομες που εχουν φορτιστες (αν ειναι κι ελευθεροι οπως ανεφερε σωστα καποιος προηγουμενως) τα αυτοκινητα αυτα για ταξιδι δεν ειναι με την τωρινη τεχνολογια.
Για αστικες οικονομικες μετακινησεις (παλι με τα τωρινα δεδομενα) καλα ειναι αν και δεν ξερω ποιος θα εδινε καμια 35αρια χιλιαρικα για μια i3 (για να μη νομιζουν καποιοι πως λεω για τεσλα μονο) για να πηγαινοερχεται στη δουλεια (ποσο μαλλον τεσλα 3 που κι ακριβοτερο ειναι και ουτε καν αμαξι πολης) και ποσα πια χλμ θα εκανε καθημερινα ωστε να ειναι σοβαρα κερδισμενος σε σχεση μ'ενα υβριδικο yaris ξερω'γω με 20κατι χιλιαρικα. Γιατι τα 15 χιλιαρικα ειναι τεραστια διαφορα και δεν καλυπτονται ευκολα απ'το κοστος των καυσιμων, οταν ενα υβριδικο καιει μονο γυρω στα 3-4 λιτρα.
Αλλα εστω, για την πολη αναλογα και τα δεδομενα του καθενος ισως και ν'αξιζουν. Για την πολη ομως και μονο. -
@driver-m said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Αν πας με 140-160 για ωρα η αυτονομια απ'τα 450-500 χλμ ποσο θα πεσει? Γιατι το κοβω να πεφτει στα 300 χλμ. Σ'ενα τεταρτο ποσο θα φορτισει, ποσα χιλιομετρα θα βγαλεις ακομα 70-80 (για ταχυτητες ανω των 130 παντα, οχι για 50 χλμ) ?
Ε ουτε Θεσσαλονικη δε φτανεις, ακομα και με τη σταση. Χωρια που οταν φτασεις μετα θα χασεις τη μιση σχεδον μερα για να το φορτισεις.Ασ'το Φανη, εντελως φιλικα, οσο και να το τραβατε απ'τα μαλλια με συγκεκριμενες μεσες ταχυτητες, πλανα ταξιδιων, συγκεκριμενες διαδρομες που εχουν φορτιστες (αν ειναι κι ελευθεροι οπως ανεφερε σωστα καποιος προηγουμενως) τα αυτοκινητα αυτα για ταξιδι δεν ειναι με την τωρινη τεχνολογια.
Δεν τραβάω κάτι από τα μαλλιά γιατί δεν με απασχολεί! Δεν έχω μετοχές στην ηλεκτροκίνηση. Παραθέτω δεδομένα και ο καθένας αποφασίζει με βάση την χρήση. Παράδειγμα, μου λες για Θεσσαλονίκη....πόσοι κάνουν τέτοια ταξίδια συχνά? Προσωπικά 2 φορές έχω πάει οδικώ, την 1 για δουλειά. Τα ταξίδια μου (αναψυχής) είναι 200-300χλμ συνήθως, βαριέμαι παραπάνω. Οπότε με ένα ηελκτρικό θα πάω Βόλο για παράδειγμα που ούτως η άλλως θα κάνω και στάση λόγω παιδιού.
Θέλω να πω ότι όλα είναι σχετικά και έχουν μεγάλη σημασία η χρήση και η συχνότητα ταξιδιών. Προσωπικά δεν ξέρω κόσμο που κάνει μεγάλα ταξίδια συχνά. Έχω όμως πολλούς γνωστούς και φίλους με εξοχικά στα 150-250χλμ από την Αθήνα.
-
Η αυτονομία στα ηλεκτρικά πέφτει αντίστοιχα περίπου και με τα συμβατικά θερμικά. Χοντρικά και πρόχειρα, αλλά με σχετική ασφάλεια υπολογίστε ότι στα 130 χαω θα έχετε 25- 30% μείωση αυτονομίας σε σχέση με τα 100 χαω. Αντίστοιχα στα θερμικά στα 130 έχετε 25-30% αυξημένη κατανάλωση. Δεν εκπλήσσομαι με τα νούμερα αυτά για καμιά περίπτωση.
-
Ρε συ @fanis75 εσύ που έχεις τα μέσα (και τα όξω) κάνε μία νύξη στην ιδιοκτησία του forum να προχωρήσει σε joint venture με το https://parents.org.gr/forum/
Δεν έτυχε! Πέτυχε!...
υ.γ. Sebring/Remus+φιλτροχουάνη 4ever!...!...!
-
Βεβαια η ηλεκτροκίνηση δεν εξυπηρετει καμία ανάγκη και δεν ειναι σε τιποτα ξεχωριστή
Μπα μην το λες. Για ρώτα τον George Sinogeorgo, πόσο τον εξυπηρετεί η μόδα της ηλεκτροκίνησης...
Πάρε και εσύ τοστιέρα και κάνε εγγραφή και like.
Θα πηγαίνεις και σε συναντήσεις. Group Therapy...Πελάτες μου!!!!!!!!!!
-
@storm said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Βεβαια η ηλεκτροκίνηση δεν εξυπηρετει καμία ανάγκη και δεν ειναι σε τιποτα ξεχωριστή
Μπα μην το λες. Για ρώτα τον George Sinogeorgo, πόσο τον εξυπηρετεί η μόδα της ηλεκτροκίνησης...
Ωρες ωρες πραγματικά είναι κάποιοι με τέτοιο κόλλημα υπέρ των ηλεκτρικών που αναλογίζομαι τι όφελος μπορεί να έχουν.
-
Εσένα έπρεπε να σε είχα όταν ιδρύσαμε το 206club.gr [www.psclub.gr].
5 κάτοχοι Peugeot 206.
Εκεί έπρεπε να ήσουν να καταλάβεις πως έβλεπαν ορισμένοι την ίδρυση του συλλόγου...Πελάτες μου!!!!!!!
υ.γ. μόλις πήρα πρέφα ότι κάποιοι είχαν σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση μέσω του συλλόγου...την κοπάνησα τρέχοντας.
-
Ωρες ωρες πραγματικά είναι κάποιοι με τέτοιο κόλλημα υπέρ των ηλεκτρικών που αναλογίζομαι τι όφελος μπορεί να έχουν.
οι υπερμαχοι του οχι?
-
Λοιπόν εκεί που λέμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας να μην μας λένε ψέκες, να αισθανθούμε ότι ανήκουμε στην ελίτ βρε αδερφέ έρχεται τεστ που ανέβασε κάποιος φίλος εδώ μεταξύ VW και Hyundai.
Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα δυο αυτοκίνητα τα είχα δει, σαν μέγεθος για εμένα που είμαστε τριμελής οικογένεια είναι υπέρ αρκετά. Αυτό που χρειάζομαι είναι νορμάλ σαλόνι και αποσκευές που 400 λίτρα με καλύπτουν.
Πάμε τώρα.
Εσωτερικό κλασικά μια οθόνη πεταμένη, (αυτό το βλέπω σε πολλά αυτοκίνητα) σε φάση κάποιος άνοιξε την πόρτα και απλά την πέταξε μέσα. Τόσο δύσκολο είναι να ενσωματωθεί στο ταμπλό. Λες και το πήρα χωρίς οθόνη και μετά πήγα monastiraki sport team και την έβαλα.
Ελαστικά 255/35/19 απλά μια φλούδα λάστιχο. Κόστος 1.000 ευρώ. Τέλη κυκλοφορίας δεν πληρώνουν αλλά αν σκεφτείς ότι λόγω ροπής τα τρώνε σαν κουλούρια βάλε κάθε χρόνο κανα 300αρι στην άκρη να μην σουρθει ξαφνικό.
Μήκος 4.6 για μέσα την πόλη μάλλον υπερβολικό (Passat νομίζω 4,8) πλάτος λέει 1.9. Εγώ έχω χώρο πόσοι όμως μπορούν να το βολέψουν. Και φυσικά που θα το παρκάρουμε οταν βρισκόμαστε εκτός οικίας.
Αυτονομία 500 χλμ αλλά υπολόγισε λέει 450 χωρίς κλιματισμό ή θέρμανση. Για το Καλοκαίρι έχω κάτι φανελάκια Minerva (στην Θεσσαλονίκη η νύφη μου τα λέει κασκορσέ). Για το Χειμώνα θέλει χοντρό μπουφάν από χοντρό πούπουλο χήνας (οδήγηση με μπουφάν πρόστιμο 100 ευρώ).
Δηλαδή για να πας μια Αράχοβα με κρύο πας και δεν πας. Για να ανέβεις χιονοδρομικό δύσκολο, άντε μέχρι το Λειβάδι στην Καλύβα για φαι. Αν δεν πας εκδρομές κατανοητό, εγώ πλέον μόνο αυτό κάνω, ούτε μπουζούκια πάω ούτε τίποτε, το πολύ για καφέ. Αν δεν κάνει ούτε αυτό πούλημα και ΚΤΕΛ. Κράζαμε τον Kούλη για τα λοκντάουν, να μπω από μόνος μου;
Και φτάνεις στην τιμή 50-53.000 χωρίς επιδότηση. Ούτε για αστείο. Άντε να με επιδοτήσουν οι πλεμπαίοι να γίνω εγώ ελίτ. Πάλι θα πάμε πάνω από 40-42000. Μιλάμε σοβαρά τώρα. Σε ποιους απευθύνονται γιατί για εμένα δύσκολο. Πήρε κάποιος ένα Honda 39.000 και μου φάνηκε ακριβό. Πλέον μιλάμε "Το αφεντικό τρελάθηκε, κοψοχρονιά¨ .
Αν είναι να κάνω βήματα πίσω για να μαζέψω φόρα να φύγω μπροστά επιστροφή στα σχεδιαστήρια κύριοι. -
@gatoz said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
οι υπερμαχοι του οχι?
Χαίρομαι που βρίσκεις ιδεολογικό παραλληλισμό ταιριαστό για τα ηλεκτρινακια (κατά το πουτινακια).
Κρίμα που τώρα που το γυρνάνε και οι χωρες του κόλπου το παραμύθι - όπως γράφεται - δεν περίσσεψε κανα ψιλό από την Καϊλή
-
Ρε diesel-αρα ρε! Προσπαθώ να κανονίσω Ζαγοροχώρια αλλά κολλάνε οι fake hybrid-αδες φίλοι μου! Και αυτοί ξεκινάνε και από Πάτρα.. όχι από Αθήνα! σκέψου να είχε κανείς ηλεκτρικό, ούτε έξω από την πόλη τους.
Εν το μεταξύ "φανταστείτε αυτή την μπαταρία" και "φανταστείτε αυτό το ηλεκτρο-μοτερ" και φανταστείτε το ένα και φανταστείτε το άλλο.. ότι να' ναι..
-
Όταν είσαι μπάρμπας με μυαλά επαρχιώτη...τι να περιμένει ;
Φυσικά και κοιτάμε μπροστά και φυσικά και φανταζόμαστε. Άλλες γενιές, άλλες εποχές.
Η γενιάς σας έδωσε ότι είχε να δώσει, για την ακρίβεια σκατα έδωσε, αραξτε στην άκρη για τους επόμενους που φαντάζονται και αναπτύσουν
-
H νέα γενιά (κομμάτι της τουλάχιστον) φαντάζεται επίσης car-sharing, leasing αντί για ιδιοκτησία, αυτόνομη οδήγηση, μπαταρίες ΜΟΝΟ ως μέσο κίνησης για το μέλλον και ένα μάτσο βλακείες σε κάθε αλλο τομέα όπως να κανουν μπάνιο μια φορά την εβδομάδα για να μην καταναλώνουν πολύ νερό. Κανένας δεν είναι άσφαλτος [Angela_Dimitriou_mode] απλά και μόνο επειδή ανήκει σε μια γενιά.
-
@gatoz said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
οι υπερμαχοι του οχι?
Χαίρομαι που βρίσκεις ιδεολογικό παραλληλισμό ταιριαστό για τα ηλεκτρινακια (κατά το πουτινακια).
Κρίμα που τώρα που το γυρνάνε και οι χωρες του κόλπου το παραμύθι - όπως γράφεται - δεν περίσσεψε κανα ψιλό από την Καϊλή
Εσεις οι πετρελαιάδες, παίρνετε καμιά σακούλα τουλάχιστον ή θα πέσετε από τα σύννεφα όταν μάθετε οτι οι υπόλοιποι πληρώνονται.
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Όταν είσαι μπάρμπας με μυαλά επαρχιώτη...τι να περιμένει ;
Φυσικά και κοιτάμε μπροστά και φυσικά και φανταζόμαστε. Άλλες γενιές, άλλες εποχές.
Η γενιάς σας έδωσε ότι είχε να δώσει, για την ακρίβεια σκατα έδωσε, αραξτε στην άκρη για τους επόμενους που φαντάζονται και αναπτύσουν
Δεν εισαι πανω απο 40?
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση