-
Nαι ο 1,3 του Yaris GR, το διάβαζα με ενδιαφέρον πριν καιρό. Για εμένα αυτό θα ήταν το τέλειο, και θα είχα το αυτοκίνητό μου όπως το θέλω με ήχο και ταχύτητες, και κανένας δε θα μπορούσε να μου επιβάλλει απαγορεύσεις ή οτιδήποτε άλλο εφόσον δεν ρυπαίνει.
Φυσικά δεν έχω ψευδαισθήσεις οτι το bulk των πωλήσεων θα είναι μπαταριοκίνητα αλλά δε βλέπω το κακό εφόσον δημιουργηθούν σταθμοί υδρογόνου για φορτηγά, τα σπορ μοντέλα των κατασκευαστών να διατηρηθούν έτσι θερμικά στο μέλλον. Δλδ η επόμενη γενιά (αν υπάρξει) Toyota GR ή το MX-5 ή οι 911 του κόσμου όπως και τα supercars να παραμείνουν ICE. Mακάρι και τα hot hatch αλλά ήδη οι περισσότεροι παίκτες έχουν αποχωρήσει, θα μείνει μόνο (αν μείνει) η Hyundai.
-
Μπα θα βγει φόρος για υγρασία. Δεν θα μπορούν να στεγνώσουν τα ρούχα στο μπαλκόνι, θα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στεγνωτηρια, θα ζητείται ενέργεια για αυτό, θα μολύνεται το περιβάλλον.
Το βίντεο έχει και την Προεδράρα.
-
Το δεν ρυπαίνει είναι σχετικό. Και NOx θα βγουν (καύση) και σωματίδια θα βγουν και CO θα βγει. Σε απειροελάχιστα νούμερα σε σχέση με σήμερα, αλλά βγαίνουν. Από το λάδι του κινητήρα.
-
@super-t said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Το δεν ρυπαίνει είναι σχετικό. Και NOx θα βγουν και σωματίδια θα βγουν και CO θα βγει. Σε απειροελάχιστα νούμερα σε σχέση με σήμερα, αλλά βγαίνουν. Από το λάδι του κινητήρα.
Ακριβώς όπως τα λες. Τα έβαλα πιο πάνω στο λινκ. Σωστός!
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Να θέσω άλλο ερώτημα. Πες πως η εναλλακτική είναι το υδρογόνο με θερμικους κινητήρες. Θα έχεις όλα τα συν που έχεις και σήμερα και θα είσαι πιο οικολογικός από τα ηλεκτρικά.
Θα το ήθελες; Θα φοβοσουν την δεξαμενή που έχει περίπου 700barEννοείται με κλειστά τα μάτια θα τα ήθελα! Αλλά δε θα εφαρμοστεί για διάφορους λόγους, νομίζω είναι δύσκολο το πακετάρισμα λόγω χώρου σε ένα αυτοκίνητο, πέρα από την έλλειψη δικτύου.
Μπορεί να μπει σε αυτοκίνητο. Το έχουν καταφέρει στην Τογιότα και τα δοκιμάζουν. Κανονικά θερμικά με εξάτμιση και βρούμ βρούμ ήχο, κιβώτιο ταχυτητων κτλ αλλά με καύσιμο το υδρογόνο
Τα έχουν και τρέχουν και αγωνες στο Japan, lap.
Αν κριθεί συμφέρουσα σαν λύση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες (βγάλουν το κέρδος που θέλουν δλδ) και περάσει σε ευρεία παραγωγή (κάτι που δεν ισχύει ούτε για τα ηλεκτροκίνητα-μπαταριοκινητα δλδ), θα είναι μια χαρά!!! -
Και δεν τα φοβάσαι ρε Νικ;
700 bar, και όχι από αυτά της νύχτας με τα ποτάκια σου και τις μουσικαρες σου. Από τα άλλα.
-
Και δεν τα φοβάσαι ρε Νικ;
700 bar, και όχι από αυτά της νύχτας με τα ποτάκια σου και τις μουσικαρες σου. Από τα άλλα.
Τι να σου πω, lap. Έτσι και αλλιώς να πάρω με το που θα βγουν δεν πρόκειται.
Θα γίνει της ανάκλησης το κάγκελο στην αρχή κλπ κλπ, αλλά με την σημερινή τεχνολογία ηλεκτροκίνησης είναι προτιμότερο γιατί έχει τα ζητήματα σχετικά λυμένα (το δίκτυο διανομής μένει) -
@harisma23 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εσύ οδηγέ-μου κοίτα να οδηγείς πρώτα κανένα Tesla για να μπορείς να εκφέρει τεκμηριωμένη προσωπική άποψη. Μέχρι τότε μόνο μπορείς να φαντάζεσαι ότι το Tesla δεν έχει κανένα πλεονέκτημα πλην της οικονομίας και ότι είσαι υπεροδηγάρα που της αξίζουν μόνο το θερμικά. Και τελικά απλώς να διαφημίζεις την άγνοια και τις εμμονές σου...
Εγω εγραψα ολοκληρο κατεβατο με την αποψη μου την οποια τεκμηριωσα.
Εσυ παλι εγραψες μια παπατζα εναντιον μου που ουτε στεκει (δεν το'παιξα πουθενα οδηγαρα) ουτε καταρριπτει τιποτα.Τι να κανουμε δεν θελουν ολοι μια ηλεκτροκινητη γκουμουτσα αξιας 50 χιλιαδων μ'ενα ταμπλετ ολο κι ολο για ταμπλο απλα για να πηγαινοερχονται στη δουλεια. Καποιοι χρειαζονται αυτονομια, αλλοι γουσταρουν ν'ακουν τον κινητηρα, αλλοι να αισθανονται ελευθεροι κι αυτονομοι κι οταν τους τη βαρεσει να γεμιζουν στα γρηγορα και να ξεκινουν για γερες βολτες χωρις να βγαζουν πλανο για την παραμικρη μετακινηση κι αλλοι να ενδιαφερονται πως να πηγαινοερχονται στη δουλεια φτηνα. Γουστα ειναι αυτα και διαφορετικες αναγκες.
Εσυ λοιπον ειτε επιχειρηματολογησε εναντιον μου επι της ουσιας αν μπορεις ή πηγαινε στον Ελον να σου δωσει καμια μετοχη τουλαχιστον μην παει χαμενος τοσος αγωνας υπερ της τεσλα.
-
Διάβασα με ενδιαφέρον το θέμα.
Βλέπω οτι υπάρχει φανατισμός χωρίς λόγο και από τις δυο πλευρές.Ειμαστε σε διαδικασία μετάβασης τεχνολογίας η όποια έχει αποφασιστεί και δεν φαίνεται να υπάρχει δρόμος πίσω. Μπορεί οι ημερομηνίες να αποδειχθούν φιλόδοξες αλλα η ουσία παραμένει οτι οι Άραβες θα πάψουν να βγάζουν τα λεφτά που έβγαζαν με το μαύρο ζουμί τους.
Ηδη κινούνται να πιάσουν θέσεις σε άλλα κομμάτια της ενέργειας φωτοβολταικά, υδρογόνο ώστε να είναι εκεί για την επόμενη ημέρα.
Όταν βλέπεις αυτές στις αλλαγές σε πλανητικό επίπεδο, καταλαβαίνεις οτι δεν μας ρωτάνε την άποψη μας. Είτε μας αρέσει είτε όχι θα πάμε στην ηλεκτροκίνηση. Το μαρκετινγκ θα προσπαθήσει να το περάσει σαν ιστορικά καλό γεγονός, μπορεί να ειναι και έτσι μένει να αποδειχθεί.
Όπως όλες οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται , θα περάσει τα στάδια της. Για την ηλεκτροκίνηση η ωριμότητα δεν έχει φθάσει ούτε στο είδος της μπαταρίας , ούτε στον τρόπο με τον οποιό θα εξυπηρετηθεί η μεγάλα μάζα των καταναλώτων όταν θα γίνει μαζική.
Σε αυτήν την φάση, λίγα πράγματα μπορεί να κάνει ένα καταναλωτής να προστατευτεί από μεγάλη απώλεια χρημάτων. Δεν είναι εύκολο να φανταστείς το τοπίο σε 10 χρόνια. Σιγουρα δεν θα είναι καλή ιδέα να βάλει κάποιος πολλά λεφτά σε αμιγώς θερμικό τώρα.
Από την άλλη λόγω της εξέλιξης των μπαταρίων, το ίδιο ισχύει και για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Οπότε εαν ο σκοπός είναι το λιγότερο ρίσκο , τα υβριδικά φαντάζει πιο ασφαλής επιλογή. Από την άλλη έαν μπορεί να είναι εταιρικό έξοδο, το leasing δίνει μια καλή διέξοδο και για τις δυο επιλογές. Σε 4-5 χρόνια θα είναι ασφαλέστερο να επιλέξει κάποιος.Όμως έαν κάποιος έχει να χαλάσει 35000 για ιδιόκτητο αυτοκίνητο σήμερα είναι σίγουρο οτι θα πρέπει να διαλέξει τουλάχιστον υβριδικό και έαν τύχει και υπάρχει στα χρήματα αυτά κάποιο ηλεκτρικό οι επιδοτήσεις και το μικρότερα εξόδα κίνησης θα μειώσουν ενδεχόμενη ζημία απαξίωσης λόγω νεότερης τεχνολογίας.
-
Εγώ θέλω ένα θερμικό για ταξίδια βόλτες και ένα μικρό ηλεκτρικό πόλης που θα φορτίζει στα ψώνια του σαββατοκύριακου και θα βγάζει τη βδομάδα στην πόλη.
-
-
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@driver-m said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Tι ακριβως κανει καλα το τεσλα τη στιγμη που δε μπορει να κανει καποιο πιο μακρινο ταξιδι σε, εστω κοντινο, χρονο σε σχεση μ'ενα αντιστοιχο σενταν εσωτερικης καυσης?
Γιατι ακομα δεν εχω καταλαβει ουτε εχει απαντησει κανεις σας ξεκαθαρα.Να απαντήσω εγω λοιπον. Με 50.000 εναντι μιας 320i, εχεις καλυτερες επιδοσεις (καταιγιστικα καλυτερες ομως), καλυτερο εξοπλισμο, χαμηλοτερο κοστος κινησης, μεγαλυτερους χωρους, χαμηλότερο nhv και φυσικα πολυ ανωτερη εμπειρια οδήγησης. Χανεις σε ποιοτητα και αυτονομία. Εαν λοιπον δεν κανεις ταξιδια 500χλμ καθε εβδομαδα η αυτονομια ισως ειναι αδιάφορη, οπως σε εμενα πχ. Για μια Χαλκίδα που πηγαινω συχνα ειναι υπερκαρκετο να παω και να γυρισω με οτι ταχυτητα θελω.
Καταρχας χαιρομαι που απαντας επι της ουσιας.
Η ανωτερη εμπειρια οδηγησης oμως απο που προκυπτει? Εφτασε η τεσλα να προσφερει καλυτερο τιμονι κι αισθηση απ'την κορυφαια στην κατηγορια bmw? Ο συμφορουμιτης πριν παντως ειπε οτι το τεσλα 3 ειναι κατωτερο απ'τη 3αρα αισθητα. Εγω προσωπικη εμπειρια δεν εχω αλλα μου φαινεται απιθανο μια εταιρεια που μεχρι πριν 10 χρονια δεν υπηρχε να ξεπερνα τη bmw στο κομματι αυτο.Τα υπολοιπα που λες τα δεχομαι. Oμως οι επιδοσεις για να παω μια ωρα διαδρομη οπως λες για τη Χαλκιδα δε χρειαζονται. Για μακρινοτερο ταξιδι χρειαζονται ωστε να μπορεις να κινηθεις με υψηλες μεσες ωριαιες ταχυτητες, να κανεις προσπερασεις οπου χρειαζεται κλπ.
Οποτε οι οποιες πολυ ανωτερες επιδοσεις του Τεσλα 3 αυτοματα αχρηστευονται απ'την αυτονομια του.
Αυτο γραφω τοση ωρα, οτι δε μπορει να μιλαμε για επιδοσεις απ'τη μια αλλα απ'την αλλη να μη μπορουμε να κανουμε ενα σοβαρο ταξιδι. Κι ολα αυτα μ'ενα sedan των 50κ ή ακομα ακριβοτερα (γιατι υπαρχουν και πολυ μεγαλυτερα κι ακριβοτερα ηλεκτρικα απ'το τεσλα 3 με αντιστοιχη αυτονομια που τα καθιστα ακομα πιο αχρηστα).Τωρα ειναι σαν να λεμε οτι εχω ενα super duper gaming laptop με το οποιο ομως μπορω να παιξω μιση ωρα και μετα θελω κανα 4ωρο φορτισης για να μπορεσω να ξαναπαιξω. Αυτο λοιπον σημαινει οτι για τη βασικη του χρηση (gaming) ειναι αχρηστο.
Αν λοιπον η βασικη χρηση του Τεσλα 3 ειναι η αστικη μετακινηση για σπιτι-δουλεια κι αντε και καμια βολτα μεχρι το Σουνιο ή τη Χαλκιδα, τοτε οκ, αυτα μπορει να τα κανει καλα και οικονομικα.
Η κανονικος ρολος ομως ενος μεσαιου σενταν 50 χιλιαδων (και γενικα, ασχετως τιμης) δεν ειναι αυτος αλλα οι πιο μακρινες διαδρομες. Οποτε το Τεσλα 3 (κι ακομα περισσοτερο τα μεγαλυτερα κι ακριβοτερα ακομα ηλεκτροκινητα) ειναι ουσιαστικα ενα αμαξι που δεν επιτελει το σκοπο που θα επρεπε. Τοσο απλα κατ'εμε. -
@driver : Συγχαρητήρια, νίκησες! Φαντάζομαι ότι πάντα νικάς, ε; Πάντα ανίκητος, εύχομαι!
Υ.Γ.: Αφού με εγκάλεσες, για την έλλειψη ουσίας στα ποστ μου, φαντάζομαι ότι οι δικές σου απόψεις επί των Tesla, χωρίς να έχεις οδηγήσει, έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τις δικές μου, που έχω οδηγήσει. Γιατί βεβαίως εσύ είσαι driver! Και ανίκητος, μην ξεχνιόμαστε...
-
Η ουσία είναι ότι το Φίατ 500 κάνει 35000.
Και ναι το 208 το ηλεκτρικό θα πάει στα 400 χλμ αυτονομία, αλλά πάλι είναι μικρό και ακριβό.
Την λύση το έχω ξαναπεί θα δώσουν τα νέα C3- Fiat 600, με τις κινέζικες μπαταρίες μικρής αυτονομίας γύρω στα 120 χλμ και μικρής ιπποδύναμης στα 80 και στα 110 άλογα.
Αλλά σε τιμή κάτω των 25000 που σημαίνει ότι αποκτάμε πάλι με την επιδότηση ένα μικρό Β κατηγορίας γύρω στα 15000 με πλούσιο εξοπλισμό, μπορεί και στα 12000.
Αυτό λύνει το πρόβλημα, γιατί σήμερα το ηλεκτρικό κάνει μόνο για τοπικές διαδρομές.
Με 120 χλμ αυτονομία θα μπορείς να κάνεις άνετα τις δουλειές σου και να φορτίζεις κάπου ανά 2 μέρες, ή στο σπίτι σου λίγο κάθε βράδυ.
Για ταξίδια θα έχεις ένα θερμικό, ντίζελ κατά προτίμηση, αν έχεις λεφτά ένα φεβ, αλλιώς κάποιο βενζίνης, απλό ή μούφα υβριδικό, ή υβριδικό που είναι μούφα στο ταξίδι, λόγω μεγάλης κατανάλωσης και μικρής ταχύτητας.
-
Mild hybrids λέγονται. Όχι μουφα
-
Οπότε έχουμε αυτούς που δεν θέλουν Tesla και αυτούς που θέλουν αλλά δεν μπορούν. Συνοψίζοντας
Μνημόνιο - Αντίμνημόνιο
Εμβολιασμένοι - Ανεμβολίαστοι
Θερμικοί - Ηλεκτρικοί.
Και η ζωή συνεχίζεται..... -
Υπάρχει και αυτό, κινεζικό, ακριβό, πολυτελές, με καλά αποτελέσματα στο κρας τέστ.
Ενδιαφέρον ότι αλλάζει η μπαταρία για να συνεχίσεις το ταξίδι σου, το δείχνει στο πέμπτο λεπτό
-
Πολύ χρήμα κυκλοφορεί στο φόρουμ...
30άρες, 40άρες, 50άρες...
Πάρε κόσμε και κοσμάκη ηλεκτρικό από τον Ζερβουδάκη...
Πω ρε φράγκα...!... -
Φυσικό είναι με τόσο ΒΖΙΙΙΙΟΥΝ
-
Mild hybrids λέγονται. Όχι μουφα
Ετσι λέγονται...
Μούφα είναι με 1 κβ ισχύ...
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση