-
@dstou said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Το επιχείρημα ότι το τεζλα έχει 150 χήνες λιγότερα από το αμγ χρησιμοποιείται για να δείξει πόσο φτηνό είναι, αλλά στην πράξη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο, το πόσο ακριβό είναι.
Έχουμε και λέμε: το ηλεκτρικό τέζλα δεν έχει φόρους, το άλλο έχει ένα τσουβάλι. Το τέζλα έχει πολλαπλάσιο όγκο παραγωγής από το αμγ, άμα μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακος. Το τέζλα δεν έχει την πολυτέλεια, το πρεστίζ και την εξλουσιβιά του άλλου, ιδιότητες οι οποίες κοστολογούνται ως 'χρυσές' στην πιάτσα. Το τέζλα σε 20-30 χρόνια θα είναι άχρηστο και ακινητοποιημένο, το άλλο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να μοσχοπουληθεί ως συλλεκτικό.
Είδατε πόσο ακριβό είναι το (κάθε) τέζλα; ή όχι ακόμη...Μιλάς για την ελλαδα ή γενικά;
Οι τιμές των Τέσλα παγκοσμίως παίζουν αναλόγως τις φορολογικές επιβαρύνσεις.
Φυσικά όμως είναι φθηνότερο από κάθε supercar.
Στην Ευρώπη πόση εκτύπωση φόρου έχουν στην τελική τους τιμή;
Λογικά θα γίνεται αλλαγή μπαταρίας σε 30 έτη.
Εδώ οι τιμές των μπαταριών λιθίου.
-
Το επιχείρημα ότι το τεζλα έχει 150 χήνες λιγότερα από το αμγ χρησιμοποιείται για να δείξει πόσο φτηνό είναι, αλλά στην πράξη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο, το πόσο ακριβό είναι.
Έχουμε και λέμε: το ηλεκτρικό τέζλα δεν έχει φόρους, το άλλο έχει ένα τσουβάλι. Το τέζλα έχει πολλαπλάσιο όγκο παραγωγής από το αμγ, άμα μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακος. Το τέζλα δεν έχει την πολυτέλεια, το πρεστίζ και την εξλουσιβιά του άλλου, ιδιότητες οι οποίες κοστολογούνται ως 'χρυσές' στην πιάτσα. Το τέζλα σε 20-30 χρόνια θα είναι άχρηστο και ακινητοποιημένο, το άλλο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να μοσχοπουληθεί ως συλλεκτικό.
Είδατε πόσο ακριβό είναι το (κάθε) τέζλα; ή όχι ακόμη...Συγκρινουμε αυτοκίνητα , όχι τους τροπους που καποιος μπορει να πει " πετυχα " κλπ , όπως ένα ρολοι omega , σου πουλαει την ιδιοτητα του ως ρολοι η ...
συγνωμη όμως ώς ρολοι-gadget ένα garmin κανει χιλιαδες παραπανω πραγματα για κλασμα της τιμηςΓια το Τέσλα : κανει οσο μια bmw 320 πετρελαιο με μετριο εξοπλισμο .
Ας το συγκρινουμε με αυτο -
@realzeus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@taxidiwtis said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τι λες μωρέ Lap? Scaglietti του 2004? Βάλε και γυρολόγια να δεις που δεν θα δει το Tesla που πήγε ένα οποιοδήποτε supercar.
Το χειρότερο με τα Tesla είναι ότι είναι τραγικά σε όλα τα άλλα (ποιότητα κλπ). Να μιλούσαμε για καμιά ηλεκτρική Porsche, να δεχόμουν κάποια επιχειρήματα.
https://fastestlaps.com/tracks/autozeitung-test-track
ποιο γρηγορο πχ απο
Mercedes-Benz AMG GT 63 SΣτο εσωτερικο έχεις δίκιο δε φτανει πχ bmw , όμως αν σκεφτεις οτι κοστιζει όσο μια 320 d με μετριο εξοπλισμο ....Το συνολικο πακέτο εχει τη καλυτερη σχεση τιμης αξιας
Διαφωνώ με το γυρολόγιο που παρέθεσες. Δες κι αυτό: https://zeperfs.com/en/duel7623-9222.htm
ΟΚ, η διαφορά τιμής είναι όντως τεράστια, αλλά πληρώνεις συνολική την ποιότητα της Mercedes, συν του ότι είναι 3 κατηγορίες πάνω. Τέλος, καλύτερο value for money θα είχε ένα ηλεκτρικό αν μπορούσε να πάει Αθήνα-Αλεξανδρούπολη μόνο με μια 10λεπτη στάση για καύσιμο...@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Καλά είναι γνωστή η παράνοια αλλά ας διασκεδάσουμε λίγο.
Πρώτα από όλα, όχι επιμένω. Η ποιότητα των ferrari ως προς την αξιοπιστία, φαντάζομαι αυτήν εννοείς και όχι τα μαλακά πλαστικά που χλευάζεις συχνά, αλλά τώρα δεν τα επικαλείσαι, είναι στην καλύτερη μέτρια. Είναι γνωστό αυτό σε όσους ασχολούνται πραγματικά με τα αυτοκίνητα, το ίδιο και η Lamborghini.
Διάβασε, ψάξε για προβλήματα τωνferrari και θα το δεις. Και άσε τα ξέρω ανθρώπους που έχουν και ζητιανευω να με πάνε βόλτα.
Δεν είχαν ποτέ καλή αξιοπιστία, αλλά δεν ενδιέφερε αυτό τους εκατομμυριούχους και δισεκατομμυρίουχους του κόσμου αυτού.
Τι χρόνο γράφει το εξτριμ διθέσιο νέο μοντέλο της ferrari στο δαχτυλίδι απέναντι στο μεγάλο οικογενειακό σπορτίφ της tesla; Υπάρχουν στοιχεία; Δεν βρήκα!
Μπορεί να επιμένεις όσο θέλεις, αλλά σε αντίθεση με σένα, εχώ οδηγήσει Ferrari και εχω φίλους που έχουν τέτοια αυτοκίνητα. Πρόβλημα αξιοπιστίας (δηλαδή να χαλάσει κάτι ξαφνικά) δεν υπάρχει στις νέες Ferrari και Lambo. Υπάρχει θέμα φθοράς, δηλαδή κόστους συντήρησης. Συμπλέκτες, τακάκια κλπ είναι πανάκριβα και αλλάζουν πολύ πιο συχνά από ότι σε ένα απλό αυτοκίνητο.
Και που ξέρεις τι φίλους έχω εγώ και αν έχουν σχέση με τη Φερράρι και αν κλαίω και κάνω τούμπες για να μου τη δώσουν μια βόλτα σε πίστα να την πάω με τα χίλια γιατί είμαι μάγκας και με θαυμάζουν; Φυσικά και αλλάζουν νωρίτερα και το σέρβις περνάει το χιλιάρικο.
Λοιπόν άκου να μαθαίνεις ενώ το παίζεις ειδικός στις Φερράρι και επιμένω. Είχαν θέματα αξιοπιστίας είναι παγκοσμίως γνωστό αυτό σε όσους είναι αντικειμενικοί και ρεαλιστές. Τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα δηλαδή δεκαετίας + είχαν θεματακια. Οι καινούργιες ακόμα δεν έχουν γράψει χιλιόμετρα. Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τους ιδιοκτήτες τους όπου έχουν τα χρήματα να τις συντηρούν.
Όσον αφορά την f1, οι τεχνολογίες που εξέλιξε στα μηχανικά μέρη των κινητήρων και στα κιβώτια της η ferrari περνάει σε ελαφρώς διαφοροποημενες εκδόσεις στα αυτοκίνητα της. Είναι γνωστό, το αναφέρουν όλοι οι τεχνικοί διευθυντές της εταιρίας. Αυτό εννοώ ότι έχει τεχνολογία F1. Δεν μιλάμε για ένα hyundai της σειράς. Και όμως τρώει ξύλο από ένα οικογενειακό μισού κόστους
-
Ναι, κάνει όσο ένα 320 πετρέλαιο, γιατί η αγορά είναι, τώρα, στρεβλωμένη. Αν ήταν ελεύθερη, ή ισοβαρώς φορολογημένη, δεν θα έκαναν το ίδιο.
-
Όχι Φάνη, δεν είναι έτσι. Έχει καλά, έχει και κακά η ηλεκτροκίνηση.
Συμφωνούμε! Αλλά τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών και το σύνολο δημιουργεί ένα ανώτερο αυτοκίνητο.
@iceman7 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Πως μπορει να ειναι κατι καλυτερο όταν δεν φουλάρει σε 5 λεπτά, εχει περιορισμένη αυτονομία και βασίζεται σε ενα μεσο αποθηκευσης του ηλεκτρισμού που ουτε για κινητα δεν κανει;
Γιατί το αυτοκίνητο δεν είναι το τανκ βενζίνης αλλά το υπόλοιπο μηχανικό συνολο. Οπότε είναι πιο γρήγορο, με καλύτερα φρένα, πολύ καλύτερο NHV, με χαμηλότερο κέντρο βάρους, καλύτερη οδική συμπεριφορά, μικρότερη κατανάλωση, περισσότερο χώρους, πολύ λιγότερα μηχανικά μέρη, ανώτερη μορφή κίνησης και μετατροπής ενέργειας (τυχαίο που τα γρήγορα τρένα ειναι ηλεκτρικά εδώ και χρόνια και όχι θερμικά??). Γενικά ένα πολύ ανώτερο σύνολο με μόνο μειονέκτημα (προς το παρόν) τις μπαταρίες.
-
Πόσο παραπάνω θα είχε;
Υπόψιν και τα diesel έχουν για όλη τη ζωή τους μειωμένο φόρο στον τόνο εδώ και 20ετη τουλάχιστον. Αυτοί τα βγάζουν από εκεί.
-
ποιες τεχνολογιες εχουν περασει απο την F1 στους κανονικους κινητήρες (της Φερραρι);
-
@super-t said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
ποιες τεχνολογιες εχουν περασει απο την F1 στους κανονικους κινητήρες (της Φερραρι);
Ο F130B για αρχή, δεν σου κάνει;
-
Κάτι άλλο. Εγώ, σαν ορκισμένος μεταχειρόβιος, δεν διανοούμαι να αγοράσω μετάχειρο ηλεκτρικό. Τα μετάχειρο είναι το 30% της αγοράς, να θυμίσω. Και στις ακριβές κατηγορίες είναι το 70%...
24 χιλιάρικα κάνει η αντικατάσταση μπαταρίας σε ληφ μκ1 στην αντιπροσωπεία, 6.000 σε μετάχειρη με 50-100-200.000 χλμ. Στην πλάτη της.
45.000 ντόλλαρς η 100άρα μπαταρία του Τέσλα στην ούσα...
Ποιός θα αλλάζει μπαταρία σε ηλεκτρικό 20ετίας; Στον κουβά θα πάνε όλα. Τότε θα γίνει αντιληπτό το πραγματικό κόστος τους.
Γενικά: είναι το εγγύς μέλλον. Και θα πάνε καλά. Αλλά δεν είναι ούτε τέλεια, ούτε πανάκεια, ούτε φτηνά. -
Ίσως υπάρχουν προγράμματα ανακύκλωσης.
Είχα ποσταρει κάπου πως έχουν εξελίξει μπαταρία που χρησιμοποιεί φυσικό υλικό που παράγεται στα δέντρα, δεν θυμάμαι πως λέγεται τώρα. Είναι άπειρο στη φύση, εύκολα παράγεται και ανακυκλώνεται και υποστηρίζουν ότι θα ρίξει κατακόρυφα το κόστος των μπαταριών. Έχουμε να δούμε πολλές αλλαγές ακόμα.
Σας λέω κάθε μέρα, εμφανίζεται μια νέα τεχνολογία μπαταρίων. Γενικά είμαι άσχετος με την επιστήμη αυτή αλλά για εγκυκοπλαιδικους λόγους τα διαβάζω. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όλα τα υλικά, κάθε υλικό μπορεί να γίνει υπο συνθήκες μπαταρία. Οπότε ψάχνουν να βρουν την υψηλότερη απόδοση σε συνάρτηση με το κόστος κατασκευής.
-
Τι λες μωρέ Lap? Scaglietti του 2004? Βάλε και γυρολόγια να δεις που δεν θα δει το Tesla που πήγε ένα οποιοδήποτε supercar.
Το χειρότερο με τα Tesla είναι ότι είναι τραγικά σε όλα τα άλλα (ποιότητα κλπ). Να μιλούσαμε για καμιά ηλεκτρική Porsche, να δεχόμουν κάποια επιχειρήματα.
ποιο γρηγορο πχ απο
Mercedes-Benz AMG GT 63 SΣτο εσωτερικο έχεις δίκιο δε φτανει πχ bmw , όμως αν σκεφτεις οτι κοστιζει όσο μια 320 d με μετριο εξοπλισμο ....Το συνολικο πακέτο εχει τη καλυτερη σχεση τιμης αξιας
Διαφωνώ με το γυρολόγιο που παρέθεσες. Δες κι αυτό: https://zeperfs.com/en/duel7623-9222.htm
ΟΚ, η διαφορά τιμής είναι όντως τεράστια, αλλά πληρώνεις συνολική την ποιότητα της Mercedes, συν του ότι είναι 3 κατηγορίες πάνω. Τέλος, καλύτερο value for money θα είχε ένα ηλεκτρικό αν μπορούσε να πάει Αθήνα-Αλεξανδρούπολη μόνο με μια 10λεπτη στάση για καύσιμο...H mercedes για να έχει τις επιδοσεις αυτες , έχει φτασει να είναι 260 κιλα βαρυτερη (2120 vs 1860) απο ενα ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ αυτοκινητο , έχει 126 ιππους επιπλεον και ειναι μονο 1.1 δευτερολεπτα ταχυτερο στη πιστα 1:38:60 vs 1:39:70 , 47 -53 ζυγισμα ενω το Tεσλα 50-50 , 295 πλατος ελαστικων vs 275 , αεροδυναμικο συντελεστη 0.32 vs 0.23 , τελος το Τεσλα σε ταχυτητητες πολης σταματαει νωριτερα 9.2 vs 9.1 meters
το Αθηνα - Αλεξανδρουπολη ειναι υποκειμενικο δε το χρειάζονται όλοι είναι σεναριο που είναι πολυ μακρια απο τη μεση χρηση , παντως ως επιβατης Αθηνα Θεσσαλονικη evo 8 θελει δυο στασεις και volvo s40 t5 1 όπως και το Τεσλα
-
Και δεν έχει βγάλει supercar η Τέσλα.
Προσπαθούν να βρουν θερμικα σουπερκαρς που να είναι μισό δεύτερολεπτο πιο γρήγορα από το ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΌ μεσαίο της εταιρείας, όχι το κορυφαίο της μεγάλο αλλά και πάλι οικογενειακό.Δηλαδή που να βγάλει supercar, διθέσιο, με σωστή αεροδυναμική και η Τέσλα.
Είναι ανώτερη τεχνολογία, τι το παλεύουμε;
Είναι όμως και πιο ξενερωτη όσον αφορά την αίσθηση, σε αυτό ναι μπορώ να συμφωνήσω -
Κάτι άλλο. Εγώ, σαν ορκισμένος μεταχειρόβιος, δεν διανοούμαι να αγοράσω μετάχειρο ηλεκτρικό. Τα μετάχειρο είναι το 30% της αγοράς, να θυμίσω. Και στις ακριβές κατηγορίες είναι το 70%...
24 χιλιάρικα κάνει η αντικατάσταση μπαταρίας σε ληφ μκ1 στην αντιπροσωπεία, 6.000 σε μετάχειρη με 50-100-200.000 χλμ. Στην πλάτη της.
45.000 ντόλλαρς η 100άρα μπαταρία του Τέσλα στην ούσα...
Ποιός θα αλλάζει μπαταρία σε ηλεκτρικό 20ετίας; Στον κουβά θα πάνε όλα. Τότε θα γίνει αντιληπτό το πραγματικό κόστος τους.
Γενικά: είναι το εγγύς μέλλον. Και θα πάνε καλά. Αλλά δεν είναι ούτε τέλεια, ούτε πανάκεια, ούτε φτηνά.Το leaf είναι η ντροπη της ηλεκτροκινησης , είχε αερόψυκτη μπαταρια για να ειναι φθηνο ,για αυτο έχει τοσο degradation ...
Τεσταρεις υγιεια μπαταριας με εργοστασιακο softaware μεσω obd2 ή με σω aviloo
Στη Γερμανια ήδη είναι πανω απο 15% της αγορας τα ηλεκτρικα , με το 50% να προβλεπεται το 2025.. Οποτε μολις ληξουν τα ληζινγκ στο 2028-9 θα υπαρχουν μεταχειρισμενα ...
Η toyotα για το bz4x δινει εργοστασιακη εγγυηση 1000000 χλμ η 10 χρονια για τη μπαταρια , οτι δε θα πεσει κατω απο το 90% της αρχιικης της χωρητικοτηταςΧοντρικα υπολογιζεις 1-2% degradation το χρονο για μεση χρηση ...
-
Εδώ αυτό που έλεγα πιο πάνω
https://www.independent.co.uk/tech/electric-cars-battery-charge-trees-wood-b2217026.html
-
Ανώτερη για αρκετούς, αδιάφορη για κάποιους άλλους, κατώτερη για κάποιους άλλους. Δεν υπάρχει κάποια απόλυτη αλήθεια που οι "αρνητές" της ηλεκτροκίνησης πρέπει να συμφωνήσουμε με το ζόρι. Εγώ δεν τα γουστάρω καθόλου προσωπικά, και τα μισά πράγματα που διαβάζω ως πλεονεκτήματα (έλλειψη θορύβου και κραδασμών και αλλαγή ταχυτήτων) είναι για μένα...μειονεκτήματα αρα δε μπορεί εξ' ορισμού ΓΙΑ ΜΕΝΑ να είναι ανώτερη. Δε συζητώ καν για τα Τέσλα που είναι απλά προσβλητικά και από αισθητική και καμπίνα αλλά για πιο όμορφες κατασκευές όπως RS e-tron GT. Η καμπίνα των Τέσλα είναι hands down ό,τι πιο άσχημο και αντιεργονομικό έχω δει ποτέ, απευθύνεται στη γενιά των smartphones. Το Model Y είναι από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα που έχω δει ποτέ. Προσωπικά ούτε για χάρισμα δε θα τα ήθελα.
Από εκεί και πέρα δεν ξερω κάποιον που να ενδιαφέρεται αν το χ/ψ ηλεκτρικό είναι (ειδικά σε drag race) πιο γρήγορο από θερμικά supercars και να κάθεται να ψάχνει χρόνους. Ωραία, και; Εγώ ξέρω ποιο θα ήθελα στο γκαράζ μου και να οδηγώ συχνά και hint, δεν είναι τάμπλετ με ρόδες. Και ας είναι πιο αργό και πιο κουραστικό στην κίνηση, τουλάχιστον δε θα ένιωθα τόσο αποκομμένος. Επίσης δε θα μου δημιουργούσε τόση ανασφάλεια ο χρόνος γεμίσματος, ακόμα και αν είχαμε φορτιστές σε όλα πχ. τα βενζινάδικα.
-
Πλέον μπαίνουν στο παιχνίδι και τα πρώτα με στερεού τύπου μπαταρία και με απόδοση 360 WH/kg. Κορυφαία και πρωτόγνωρη τουλάχιστον στα χαρτιά. Στην πράξη θα δείξει.
Η οποία δεν γνωρίζω τι απόδοση έχουν στο κρύο. Αν είναι 25% απώλεια απόδοσης στους 0 βαθμούς τότε μια χαρά. Με 750 χλμ καλύπτεται ο κάθε οδηγός.
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ανώτερη για αρκετούς, αδιάφορη για κάποιους άλλους, κατώτερη για κάποιους άλλους. Δεν υπάρχει κάποια απόλυτη αλήθεια που οι "αρνητές" της ηλεκτροκίνησης πρέπει να συμφωνήσουμε με το ζόρι. Εγώ δεν τα γουστάρω καθόλου προσωπικά, και τα μισά πράγματα που διαβάζω ως πλεονεκτήματα (έλλειψη θορύβου και κραδασμών και αλλαγή ταχυτήτων) είναι για μένα...μειονεκτήματα αρα δε μπορεί εξ' ορισμού ΓΙΑ ΜΕΝΑ να είναι ανώτερη. Δε συζητώ καν για τα Τέσλα που είναι απλά προσβλητικά και από αισθητική και καμπίνα αλλά για πιο όμορφες κατασκευές όπως RS e-tron GT. Η καμπίνα των Τέσλα είναι hands down ό,τι πιο άσχημο και αντιεργονομικό έχω δει ποτέ, απευθύνεται στη γενιά των smartphones. Το Model Y είναι από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα που έχω δει ποτέ. Προσωπικά ούτε για χάρισμα δε θα τα ήθελα.
Από εκεί και πέρα δεν ξερω κάποιον που να ενδιαφέρεται αν το χ/ψ ηλεκτρικό είναι (ειδικά σε drag race) πιο γρήγορο από θερμικά supercars και να κάθεται να ψάχνει χρόνους. Ωραία, και; Εγώ ξέρω ποιο θα ήθελα στο γκαράζ μου και να οδηγώ συχνά και hint, δεν είναι τάμπλετ με ρόδες. Και ας είναι πιο αργό και πιο κουραστικό στην κίνηση, τουλάχιστον δε θα ένιωθα τόσο αποκομμένος. Επίσης δε θα μου δημιουργούσε τόση ανασφάλεια ο χρόνος γεμίσματος, ακόμα και αν είχαμε φορτιστές σε όλα πχ. τα βενζινάδικα.
Η σύγκριση των επιδόσεων γιεντια σε συνάρτηση με την πρακτικότητα και την τελική τιμή κτήσης. Τον λεγόμενο εκδημοκρατισμό αν μπορούμε να το πούμε έτσι, των επιδόσεων. Και μάλιστα έχουν επιδόσεις και στις πίστες όχι μόνο στις ευθείες. Ένας που θα αγοράσει ένα μεταχειρισμένο Τέσλα για 25Κ μπορεί να έχει επιδόσεις ενός σουπερκαρ και οικολογία μαζί και να βάζει την οικογένεια του μέσα με κορυφαία ασφάλεια και απίστευτα χαμηλό κόστος μετακίνησης. Δηαλδη τικαρει πολλά κουτάκια.
Ότι χάνουμε σε μηχανική αίσθηση και αίσθηση συμφωνώ και εγώ. Δεν συγκρίνεται τίποτα με έναν καλό κινητήρα να γυρίζει ψηλά και να ξυρίζει. Είμαι και εγώ φαν του χειροκίνητου.
Αλλά, ως σύστημα μετάδοσης των αυτοκινήτων για την μάζα και για εμάς γιατί όχι σε καθημερινή βάση φαίνεται να είναι ανώτερο
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Λοιπόν άκου να μαθαίνεις ενώ το παίζεις ειδικός στις Φερράρι και επιμένω. Είχαν θέματα αξιοπιστίας είναι παγκοσμίως γνωστό αυτό σε όσους είναι αντικειμενικοί και ρεαλιστές. Τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα δηλαδή δεκαετίας + είχαν θεματακια. Οι καινούργιες ακόμα δεν έχουν γράψει χιλιόμετρα. Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τους ιδιοκτήτες τους όπου έχουν τα χρήματα να τις συντηρούν.
Επιμένεις, γιατί μια ζωή απάλευτος είσαι, που λέει και ο harisma23... Δεν θα ασχοληθώ άλλο με παιδάκια που δεν έχουν μπει καν μέσα σε αυτοκίνητα για τα οποία μιλάμε. Οι Ferrari σε μηχανικά μέρη ποτέ δεν είχαν σοβαρά προβλήματα, ειδικά σε κινητήρες και κιβώτια ήταν από τα πιο αξιόπιστα της κλάσης τους. Δευτερεύοντα θέματα, όπως κομμένες βάσεις κινητήρων, είναι διαδεδομένα. Άντε να σου πω κι ένα μυστικό. Οι 430 έχουν τις ίδιες βάσεις κινητήρα με τα Doblo της εποχής. 300% διαφορά στην τιμή, οι ψαγμένοι μάστορες (όπως φίλος που έχει το συνεργείο των supercars εδώ πάνω), έβαζαν από Doblo. Προχθές ήμουν στου Χρήστου:
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Συμφωνούμε! Αλλά τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών και το σύνολο δημιουργεί ένα ανώτερο αυτοκίνητο.
Για σένα. Για μένα όχι!
ποιο γρηγορο πχ απο
ΟΚ, η διαφορά τιμής είναι όντως τεράστια, αλλά πληρώνεις συνολική την ποιότητα της Mercedes, συν του ότι είναι 3 κατηγορίες πάνω. Τέλος, καλύτερο value for money θα είχε ένα ηλεκτρικό αν μπορούσε να πάει Αθήνα-Αλεξανδρούπολη μόνο με μια 10λεπτη στάση για καύσιμο...H mercedes για να έχει τις επιδοσεις αυτες , έχει φτασει να είναι 260 κιλα βαρυτερη (2120 vs 1860) απο ενα ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ αυτοκινητο , έχει 126 κιλα επιπλεον και ειναι μονο 1.1 δευτερολεπτα ταχυτερο στη πιστα 1:38:60 vs 1:39:70 , 47 -53 ζυγισμα ενω το Tεσλα 50-50 , 295 πλατος ελαστικων vs 275 , αεροδυναμικο συντελεστη 0.32 vs 0.23 , τελος το Τεσλα σε ταχυτητητες πολης σταματαει νωριτερα 9.2 vs 9.1 meters
το Αθηνα - Αλεξανδρουπολη ειναι υποκειμενικο δε το χρειάζονται όλοι είναι σεναριο που είναι πολυ μακρια απο τη μεση χρηση , παντως ως επιβατης Αθηνα Θεσσαλονικη evo 8 θελει δυο στασεις και volvo s40 t5 1 όπως και το Τεσλα
Η Mercedes είναι βαρύτερη γιατί είναι μισό μέτρο μεγαλύτερη!!! Και παρόλα ταύτα ταχύτερη. Και δεν χρειάζεται 3 στάσεις για να πάει 1000 χιλιόμετρα.
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Προσπαθούν να βρουν θερμικα σουπερκαρς που να είναι μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από το ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΌ μεσαίο της εταιρείας, όχι το κορυφαίο της μεγάλο αλλά και πάλι οικογενειακό.
Τι λες πάλι; Είπαμε ότι είναι ταχύτερο ένα οικογενειακό Mercedes. Δεν μιλήσαμε για supercars...
-
Έχουν διάφορα τέτοια θεματακια, αστεία για το κόστος κτήσης τους. Για αυτό και επιμένω. Έχουν και σε κάποιες και στα κιβώτια. Το ίδιο και τα Lamborghini
Καλά ο Χάρης δεν νομίζω να είναι το μέτρο σύγκρισης και το θέσφατο αξιολόγησης ανθρώπων και δη από το ίντερνετ.
Οκ, δεν είδα ότι έβαλες το κουπέ, που είναι άλλης κατηγορίας όχημα. Μόνο με το plaid s συγκρίνεται η Μερσεντές που έβαλες.
Είναι σαν να βάζεις την bmw m2 με την E63 amg και να συγκρίνεις.
Γενικά το plaid s έγραψε ίδιο χρόνο στο δαχτυλίδι με την AMG GT S, ενώ κοστίζει όσο αυτή που έβαλες απέναντι από το model 3
-
Εγώ καταλαβαίνω ότι τα γούστα μας είναι διαφορετικά. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως κάποιοι δεν μπορούν να βρουν κανένα θετικό στοιχείο και καμιά ευχαρίστηση στην οδήγηση των ηλεκτρικών.
Δηλαδή έχετε οδηγήσει π.χ. ένα Model 3 και δεν σας άρεσε καθόλου; Δεν το πιστεύω! Είτε είστε ακραία προκατειλημένοι είτε έχετε άποψη, χωρίς να έχετε την αντίστοιχη εμπειρία.
Και σε μένα αρέσει ένας εύηχος, πολυκύλινδρος, δυνατός κινητήρας βενζίνης, αλλά οδήγησα το Model 3 LR φίλου, με ανοιχτό μυαλό. Ε λοιπόν, δεν μπορείς να μην εντυπωσιαστείς από τις επιταχύνσεις, που είναι τόσο, μα τόσο, αβίαστες και εκρηκτικές. Ούτε μπορείς να μην εντυπωσιαστείς από το πόσο καλά στημένο είναι, όταν ενώ φαντάζεσαι ότι με τέτοια δύναμη θα παλεύεις με το τιμόνι, στην πράξη όλα είναι τόσο στρωτά. Και βεβαίως δεν μπορείς να μην εντυπωσιαστείς από το ότι τα 60 σου χιλιάρικα (δεν τα έχω παρεμπιπτόντως) σου δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσεις επιδόσεις που ούτε καν διανοούσουν ότι θα μπορούσες να γευτείς στη ζωή σου, με τη χαμηλότερη κατανάλωση από οποιαδήποτε άλλη μορφή αυτοκίνησης.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση