-
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εγω ξερω οτι σημερα οποιος εχει Τεσλα μετακινειται δωρεαν και αυτο ειναι σημαντικό για αρκετους. Για ποσο θα κρατήσει δεν ξέρω.
Τέσλα δεν θα αγόραζα αλλα ηλεκτρικό της προκοπής ευχαρίστως θα επαιρνα (με ληζινγκ) εαν ειχα τα φράγκα. Δεν τα εχω, οποτε βολευτηκα με το υβρίδιο αλλα δεν ζηλευω τοσο ωστε να αρχίσω το κράξιμο!
Ένα χρόνο δωρεάν φορτίσεις έχουν. Έχει γνωστος που βέβαια έχει και 2 αμαξάρες δικά του επίσης και ταξίδια πάει με αυτά. Το τεσλα το δίνει στη γυναίκα
Δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα σε ημιτελή αμάξια ούτε για να κάνουμε πλάκα και να παίζουμε.
Κράζω γιατί η αγορά τεχνηέντως οδηγεί σε αυτά μαζί με τις αναγγελίες κυβερνήσεων.
Τώρα διάβασα το θέμα του σαργού και έφτασε ο άνθρωπος να συζητά αγορά μπαταριας με τρία παιδιά.
Θα καταστραφεί κόσμος. -
Κάθε μορφη παροχής κίνησης έχει τα συν και τα πλην της. Μακάρι να μπορούσαν όλοι να έχουν άνω του ενός οχήματος για να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Κάθε οδηγος έχει τις δικές του απαιτήσεις αλλά και τις ιδιαιτερες συνθήκες των μετακινήσεων του*.
Αντιμετωπίζω αυτή τη στιγμή με μεγάλη επιφύλαξη την ηλεκτροκίνηση. Αλλά εγώ απέχω από τον μέσο οδηγό οπότε δεν αξιωνω να γίνουν αποδεκτά τα δικά μου θέλω. Πλην όμως τα δικά μου στανταρ δεν τα καλύπτει ηλεκτρικο αυτοκίνητο.
Όμως η ΕΕ επιβάλει την ηλεκτροκίνηση και λόγω αυτής της βιασυνης τα υπάρχοντα νεα θερμικά βλέπουμε να ακριβαινουν εκθετικά και βέβαια τα "ειδικής χρησης" λιγοστεύουν διαρκως. Αυτό ναι, με ενοχλεί. Λιγότερες και ακριβότερες επιλογές σε μια χώρα που δεν μπορεί και δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει τα επιβαλλόμενα. Και εδώ ακριβώς είναι το θέμα, η επιβολή.
(Όχι, δεν έχει πλάκα, τι να κάνουμε τώρα...)
*Σαφώς και τα εχασα όταν το Model 3 πάτησε και εξαφανίστηκε σε μια ευθεία παλιάς ΕΟ. Αλλο να το διαβάζεις και άλλο να το βλέπεις να συμβαίνει μπροστά σου. Σίγουρα θα τα έχασε και αυτος όταν "έσφιξε" ο δρόμος και είδε το ημιαρχαιο μεν αλλα στημένο 160+ ίππων ΜΕΚ κολλημένο πίσω του μέχρι την επόμενη ευθεια. Το θέμα είναι τι ψάχνει ο καθένας μας κύριοι και να έχουμε επιλογές ανάλογα με το πορτοφόλι μας.
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@driver-m said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Παιδιά το τραβάτε από τα μαλλιά για να βγει ένα συμπέρασμα. Ιδιαίτερα για τα Τέσλα και αυτά τα μεγάλα και ακριβά.
Κακά τα ψέματα Τέσλα και άλλα τέτοιου είδους ηλεκτρικα δεν θα είχε κανείς χωρίς σπίτι με κλειστό πάρκινγκ, οπότε κάθε φορά που γυρίζει έχει την ευκαιρία να το φουλαρει. Ακόμα και ένα μεσημεριανό φαγητό να γυρίσει να φάει όντας όλη μέρα στους δρόμους, ξαναπάει το αυτοκίνητο στο 100% της φόρτισης του.
Σήμερα που μιλάμε παρουσιάστηκε ηλεκτρικό με 1000 χλμ αυτονομίας με μπαταρία που έχει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αξιοπιστίας, ασφαλείας, και μακροζωίας και το οποίο περνάει στην παραγωγή και θα πωλείται το 2023.
Άντε να πέσει στα 500 χλμ με υψηλή ταχύτητα ταξιδιού. Ποιος άνθρωπος αντέχει 500 χλμ ταξιδιού με 160-170 χλμ/ώρα και σε δημόσιους δρόμους;Θα ακολουθήσουν λογικά τα επόμενα 5 έτη λόγω ανταγωνισμού και οι υπόλοιπες εταιρίες.
Και στα πιο λαϊκά αυτοκίνητα τα επόμενα 10 έτη.Οπότε, τι συζητάμε;
Πόσοι κάνετε 500-700 χλμ την ημέρα σε πολύ υψηλές ταχύτητες με ένα καλό σεντάν; Και δη στην Ελλάδα!!!Το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι μονάχα σε όσους δεν έχουν πάρκινγκ δικό τους, και είναι σοβαρό πρόβλημα. Εδώ μέσα ομως όλοι όσοι είστε "κατά", έχετε δικό σας πάρκινγκ!!!!!
Δε χρειαζεται να κανεις καθε μερα 500 χιλιομετρα. Απλα οταν χρειαστει να τα κανεις, ιδιως σε ενα σοβαρο.οδικο δικτυο, να μπορεις να τα κανεις σε 4 ωρες χοντρικα και να φτασεις στον προορισμο σου κι εκει να συνεχισεις να μπορεις να κινεισαι την ιδια μερα, οχι σε 12 ωρες παλι.
Ο,τι δηλαδη κανει ο μεσος ανθρωπος που παει στο εξοχικο του ή καπου για διακοπες με αμαξι.Το τραβηγμενο ειναι το να λες πως ειναι οκ να κανεις κανα 6-7ωρο για 500χλμ (για να φορτισεις και λιγο ενδιαμεσα και να μην υπερβεις και τα 120χλμ/ω γιατι τοτε θα θες ακομα περισσοτερο χρονο φορτισης) και μετα να πρεπει να αφησεις και το αμαξι κανα 10ωρο στη φορτιση για να μπορεις απλα να κινεισαι στο μερος που πας για διακοπες.
Γενικα η αυτοκινηση ειναι για να σου λυνει τις αναγκες σου με τροπο που βολευει εσενα, οχι να σου επιβαλλει το πως και ποτε θα κινηθεις και για ποσο κι ολα αυτα με αυστηρο σχεδιασμο μη μεινεις στο δρομο. Αν ειναι ετσι παιρνω και το ΚΤΕΛ και δε δινω και 50 χιλιαρικα.Ενα πολυ φυσιολογικο σεναριο ανεφερα, το να παει καποιος διακοπες μ'ενα σενταν που αυτος ειναι κι ο βασικος του σκοπος, οι υπεραστικες μετακινησεις.
Αν καποιος θελει να δωσει 50 χιλιαρικα για να πηγαινοερχεται στη δουλεια καθε μερα μ'ενα μεσαιο σενταν, δικαιωμα του. Αυτο ομως ειναι το τραβηγμενο απ'τα μαλλια σεναριο, το να χρησιμοποιεις ενα αυτοκινητο σαν το τεσλα 3 για κατι εντελως διαφορετικο απ'αυτο που υποτιθεται οτι προσφερει, οχι το να θες πας διακοπες μ'αυτο ή γενικα ενα μακρινο ταξιδι.Συγνώμη; Ποιος έχει εξοχικό 500 χλμ μακρυά από το σπίτι του; Δεν έχω ακούσει κανέναν ποτέ να έχει εξοχικό 500 χλμ μακρυά. Άλλο το πατρικό του στο χωριό του και άλλο εξοχικό.
Αλλά οκ πες να μείνουμε στα 500 χλμ. Πόσες φορές θα πας σε ένα εξοχικό 500 χλμ μακρυά τον μήνα;
Μετά, ξαναλέω σήμερα που μιλάμε παρουσιάστηκε ηλεκτρικό με 1000 χλμ αυτονομίας. Δηλαδή στα επόμενα 5 έτη όλα τα ακριβά θα κινούνται σε αυτό το εύρος αυτονομίας.
Για την πόλη δεν θα πάρεις Τέσλα, το Τέσλα το αγοράζεις γιατί ειναι ένα καλό αυτοκίνητο που τα κάνει όλα πάρα πολύ καλά
Σήμερα αγοράζεις ακριβά μεν ένα opel corsa ηλεκτρικό στα 25-27.000 ευρώ. Το οποίο ειναι αυτοκίνητο πόλης.
Επιμένω, πως όσοι έχετε κλειστό πάρκινγκ και δη μονοκατοικία δικια σας, και ασχολείστε με θερμικά στην πόλη κάνετε λάθος. Οκ για τα ταξίδια ακόμα κρατάτε τα θερμικά μέχρι την επερχόμενη γενιά μπαταριών, αλλά καθημερινά δεν θα κάνετε πάνω από 300 χλμ. Αν βάλετε και ένα 6αρι σύστημα φωτοβολταϊκων με 7-8Κ, κινείστε τζάμπα. Τι το συζητάμε; Εάν δεν φοριτζεται το αυτοκίνητο τότε τροφοδοτείτε το σπίτι σας.
Tι ακριβως κανει καλα το τεσλα τη στιγμη που δε μπορει να κανει καποιο πιο μακρινο ταξιδι σε, εστω κοντινο, χρονο σε σχεση μ'ενα αντιστοιχο σενταν εσωτερικης καυσης?
Γιατι ακομα δεν εχω καταλαβει ουτε εχει απαντησει κανεις σας ξεκαθαρα.
Ειναι οικονομικο για να πας στη δουλεια σου? Ειναι καλο για να φευγεις πρωτος στα φαναρια ή σε κοντρες λογω φοβερης επιταχυνσης? Τι ακριβως?
Δηλαδη θα δωσει καποιος 50 χιλιαρικα για αμαξι για να πηγαινοερχεται στη δουλεια του ωστε να κανει οικονομια? Μα και μονο που δινει καποιος 50 χιλιαρικα για αυτοκινητο οικονομια δεν κανει αφου ειναι ενα πολυ μεγαλο ποσο εκ των πραγματων που δεν απευθυνεται για αυτοκινητα πολης που τα τρωνε τα σταματα ξεκινα, οι λακουβες και τα συναφη, αρα με ποια λογικη να αγορασεις κατι τοσο ακριβο για τετοιο σκοπο?
Απ'τη μια λοιπον καποιοι γραφουν οτι οι υπολοιποι ζηλευουμε που δεν εχουμε λεφτα ν'αγορασουμε τεσλα γι'αυτο τα κραζουμε, απ'την αλλη το μονο επιχειρημα για την αγορα τους ειναι η οικονομια στη χρηση. Αρα τελικα αυτοι που αγοραζουν τεσλα και ειναι "εχοντες", γιατι τα αγοραζουν? Αφου περα απο οικονομια αλλο σοβαρο πλεονεκτημα δεν εχουν. Πως γινεται λοιπον ενας "εχων" να αγοραζει κατι που το μονο που του προσφερει ειναι οικονομια στις μετακινησεις? Τι σοι εχων ειναι αυτος?
Καταλαβαινετε την αντιφαση αυτου που γραφετε ή οχι ?Επισης, το ηλεκτρικο που αναφερεις, οταν κυκλοφορησει το ξανασυζηταμε. Εγραψα και πριν, οταν κατασκευαστουν ηλεκτρικα με παρομοια αυτονομια με καποιο αντιστοιχο εσωτερικης καυσης (δηλαδη 700χλμ για ενα μεσαιο σενταν χοντρικα) και φορτιζει μεσα σε κανα δεκαλεπτο (που ειναι ο τριπλασιος χρονος που χρειαζεται ενα αντιστοιχο αυτοκινητο με θερμικο κινητηρα για να γεμισει αλλα εστω, ειναι ενα ευλογο χρονικο διαστημα) εγω θα θεωρησω οτι πλεον πληρουνται ολα τα βασικα κριτηρια για να θεωρουνται ως μια ολοκληρωμενη λυση.
Βλεπεις κατι τετοιο να συμβαινει συντομα ομως?
Ως τοτε εγω θα θεωρω τα ηλεκτρικα ως ελλιπη και περιοριστικα για κυρια και μοναδικα αυτοκινητα καποιου. -
Εσύ οδηγέ-μου κοίτα να οδηγείς πρώτα κανένα Tesla για να μπορείς να εκφέρει τεκμηριωμένη προσωπική άποψη. Μέχρι τότε μόνο μπορείς να φαντάζεσαι ότι το Tesla δεν έχει κανένα πλεονέκτημα πλην της οικονομίας και ότι είσαι υπεροδηγάρα που της αξίζουν μόνο το θερμικά. Και τελικά απλώς να διαφημίζεις την άγνοια και τις εμμονές σου...
-
Ντράιβερμ, τα ισοπεδώνεις όλα. Κάποια πράγμα τα κάνει καλά ένα τέζλα και έχουν ειπωθεί πολλάκις.
-
Παίδες, ζούμε σε ένα τόπο που η μέση ηλικία των ΙΧ γυροφέρνει την 20ετια, που γνωστοί μας ζεσταίνονται με σόμπες υγραερίου και η κεντρική θέρμανση ή μόνιμη χρήση κλιματισμού θεωρείται πολυτέλεια, και εντός πόλεως τα οχήματα αυτά ξοδεύουν περισσότερο χρόνο σε αναζήτηση θέσης πάρκινγκ (η προσωρινή στάση έχει λυθεί με το διπλοπαρκάρισμα) πάρα για την μετακίνηση στον προορισμό.
Το Californication που επιδιώκουν με ζήλο αρκετοί ή έχουν επιτύχει λίγοι, είναι εξαίρεση κι αφορά σε μια μικρή μερίδα επαγγελματιών και δεν φαίνεται να αφορά σε κανέναν άλλο για το ορατό μέλλον και τον ορίζοντα 10ετιας μέχρι το 2030 με το οποίο πας έχουν πρήξει τα παπ@ρια διεθνώς.
Μετά βλέπουμε... -
Πολύ θα ήθελα να γνωρίσω κάποιον που να έχει ηλεκτρικό Tesla και να δω από κοντά αυτή την δωρεάν μετακίνηση.
Όσο και να το παλεύω αυτό το "δωρεάν" δεν μπορώ να το καταλάβω.
Τι στην ευχή. Σε άλλη Αθήνα μένω εγώ;
-
@storm said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Πολύ θα ήθελα να γνωρίσω κάποιον που να έχει ηλεκτρικό Tesla και να δω από κοντά αυτή την δωρεάν μετακίνηση.
Εννοούν ότι στους ταχυφορτιστές της Tesla, δεν χρεώνονται για το ρεύμα. Μόνο στην Αθήνα και στην ΕΟ έχει τέτοιους. Στην Σαλονίκη να φανταστείς δεν υπάρχει ούτε φορτιστής, ούτε αντιπροσωπεία. Αν πάρει ένας Σαλονικιός Τέσλα, θα πρέπει να κατέβει Αθήνα για σέρβις... Θαρρείς και έχει Bugatti...
-
Εδώ και χρόνια το Αθήνα -Θεσσαλονίκη το κάνω σε 6+ ώρες πάω απο τις παρακάμψεις , γλυτώνω 30 + € στα διόδια και αλλα 10-20 € γιατί εχω χαμηλότερη ταχύτητα αρα χαμηλότερη κατανάλωση .
Το 6ώρο περιλαμβάνει και την στάση για καφέ (σε γυάλινο ποτήρι) με θέα στο λιμανάκι στην Πελασγία ή στον Δομοκό.
80-100€ στο πήγαινε- ελα θυμίζω οτι είναι δυο μεροκάματα ...
Δεν βάζω την υπόλοιπη φθορά στο αυτοκίνητο απο τις υψηλές ταχύτητες και το οτι προστατεύεις το δίπλωμα σου...
-
Τάσο μου, 6 ώρες το δέχομαι μόνο αν κάνουμε 2 ώρες στάση στην Λαμία για προβατίνα και κρασί. Εσύ οδηγείς μετά όμως. Εγώ θα έχω κατεβάσει 2 νταμιτζάνες μούστο...
-
@realzeus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εννοούν ότι στους ταχυφορτιστές της Tesla, δεν χρεώνονται για το ρεύμα. Μόνο στην Αθήνα και στην ΕΟ έχει τέτοιους. Στην Σαλονίκη να φανταστείς δεν υπάρχει ούτε φορτιστής, ούτε αντιπροσωπεία. Αν πάρει ένας Σαλονικιός Τέσλα, θα πρέπει να κατέβει Αθήνα για σέρβις... Θαρρείς και έχει Bugatti...
Φυσικά αυτό που περιγράφεις δεν είναι δωρεάν μετακίνηση.
Αυτό είναι μη χρέωση της πλήρωσης καυσίμου (ηλεκτρική ενέργεια) για κάποιο χρονικό διάστημα, μάλλον για διαφημιστικούς λόγους.Δωρεάν μετακίνηση είναι να μην μπει το χέρι στη τσέπη για κανένα λόγο.
Τρεις χρήστες με ηλεκτρικά που γνωρίζω, το χέρι δεν το βάζουν στην τσέπη για τίποτα, για τον απλούστατο λόγο ότι όλα (μα όλα) τα πλερώνει η εταιρεία.
Ακόμη και το πλύσιμο. -
Τάσο μου, 6 ώρες το δέχομαι μόνο αν κάνουμε 2 ώρες στάση στην Λαμία για προβατίνα και κρασί. Εσύ οδηγείς μετά όμως. Εγώ θα έχω κατεβάσει 2 νταμιτζάνες μούστο...
Αμαν προβατίνα παιδάκια κλπ όσα κάνουμε οικονομία θα τα δώσουμε για κοψίδια , να πω οτι δεν γουστάρω γουστάρω!
-
Φυσικά αυτό που περιγράφεις δεν είναι δωρεάν μετακίνηση.
Αυτό είναι μη χρέωση της πλήρωσης καυσίμου (ηλεκτρική ενέργεια) για κάποιο χρονικό διάστημα, μάλλον για διαφημιστικούς λόγους.Δωρεάν μετακίνηση είναι να μην μπει το χέρι στη τσέπη για κανένα λόγο.
Τρεις χρήστες με ηλεκτρικά που γνωρίζω, το χέρι δεν το βάζουν στην τσέπη για τίποτα, για τον απλούστατο λόγο ότι όλα (μα όλα) τα πλερώνει η εταιρεία.
Ακόμη και το πλύσιμο.Δεν διαφωνώ. Το κυριότερο κόστος είναι το 50άρικο της αγοράς. Απλά εξήγησα τι εννοούν όσοι τα λένε αυτά...
@monman2 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Αμαν προβατίνα παιδάκια κλπ όσα κάνουμε οικονομία θα τα δώσουμε για κοψίδια , να πω οτι δεν γουστάρω γουστάρω!
Τραβάτε με κι ας κλαίω είσαι κι εσύ...
-
@driver-m said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Tι ακριβως κανει καλα το τεσλα τη στιγμη που δε μπορει να κανει καποιο πιο μακρινο ταξιδι σε, εστω κοντινο, χρονο σε σχεση μ'ενα αντιστοιχο σενταν εσωτερικης καυσης?
Γιατι ακομα δεν εχω καταλαβει ουτε εχει απαντησει κανεις σας ξεκαθαρα.Να απαντήσω εγω λοιπον. Με 50.000 εναντι μιας 320i, εχεις καλυτερες επιδοσεις (καταιγιστικα καλυτερες ομως), καλυτερο εξοπλισμο, χαμηλοτερο κοστος κινησης, μεγαλυτερους χωρους, χαμηλότερο nhv και φυσικα πολυ ανωτερη εμπειρια οδήγησης. Χανεις σε ποιοτητα και αυτονομία. Εαν λοιπον δεν κανεις ταξιδια 500χλμ καθε εβδομαδα η αυτονομια ισως ειναι αδιάφορη, οπως σε εμενα πχ. Για μια Χαλκίδα που πηγαινω συχνα ειναι υπερκαρκετο να παω και να γυρισω με οτι ταχυτητα θελω.
-
και φυσικα πολυ ανωτερη εμπειρια οδήγησης
Αυτό θα ήθελα να το εξηγήσεις, γιατί το λες συνέχεια αγαπητέ μου...
-
και φυσικα πολυ ανωτερη εμπειρια οδήγησης
Αυτό θα ήθελα να το εξηγήσεις, γιατί το λες συνέχεια αγαπητέ μου...
Δεν εξηγείται, πρέπει να το οδηγήσεις να το νοιώσεις! Επιτέχυνση απρόσκοπτη, καμια διακοπη για αλλαγες σχέσης, απουσία θορύβου, κραδασμών. Μπορώ να το περιγράψω με οδήγηση καλου αυτόματου με 400-500 αλογα και ροπη απο το ρελαντί. Επισης ειναι απιστευτα σταθερο κογω χαμηλου κεντρου βαρους.
-
Ναι καταλαβαίνω τι λες. Για άλλους αυτό είναι ανώτερη εμπειρία. Του iceman δεν του άρεσε όμως. Εμένα μου άρεσε για λίγο, αλλά μετά από λίγο το βαρέθηκα. Μου έλειψε ο ήχος του κινητήρα. Για αυτό λέω, μην επιμένεις σε κάτι τόσο υποκειμενικό...
ΥΓ: Το λέω για όσους δεν το έχουν διαβάσει. Η Rolls Royce όταν εξέλισσε την τελευταία Ghost, την έκανε τόσο αθόρυβη που ζαλίζονταν οι πίσω επιβάτες, επειδή δεν καταλάβαινε ο εγκέφαλος πως είναι δυνατόν να υπάρχει κίνηση χωρίς θόρυβο. Για αυτό αφαίρεσαν επίτηδες κάποια ηχομονωτικά, ώστε να υπάρχει ένας ήχος μέσα στην καμπίνα.
-
Πάντως και εγώ, τα δύο που έχω οδηγήσει, αρχικά εντυπωσιάστηκα με την διαφορετικότητα, έφταιγε και η περιέργεια -τι θα βρω?- αλλά το βαρέθηκα. Δύναμη χωρίς ένταση, είναι λειψή. Στο 500 αντιλαμβάνομαι τη σκοπιμότητα ύπαρξης (οδήγησα και σε κίνηση-πόλη). Στο id3, ήταν και το πρώτο, μετά την εντυπωσιακή αίσθηση επιτάχυνσης, έμεινα με αυτό. Δηλαδή, με το γιατί.
-
Εντωμεταξύ ηλεκτροκίνηση δεν είναι μόνο τα tesla. Τα οποία φαντάζομαι ότι είναι άριστο δείγμα ηλεκτροκίνησης. Σήμερα ηλεκτροκίνηση είναι και οι προτάσεις της Stellantis με μέτρια , τουλάχιστον , αυτονομία , οι προτάσεις της Mazda και της Honda , με απαράδεκτη αυτονομία και οι προτάσεις του γκρουπ ( δε ξέρω τι αυτονομία έχουν) .
Τα παραπάνω , μπορεί αυτοκινητιστικά να είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα θερμικά τους (δε ξέρω), αλλά πια χρήση μπορεί να έχει ένα C4 με ωφέλιμη αυτονομία κάτω των 300χλμ , εκτός της αστική - περιαστικής , σε σχέση με το θερμικό αδερφάκι του ; Ο προγραμματισμό και οι στάσεις για ταξίδι με το εν λόγω θα πρέπει να είναι το Α και το Ω στη χρήση του. Εννοείται θα κάνει ταξίδι , είναι που βάζεις το όριο των αποδεκτών υποχωρήσεων στη χρήση που κάνει τη διαφορά.
Κοινώς καλά τα tesla των 50.000 , αλλά δεν αγοράζει η πλειοψηφία ( αφού μας αρέσει να μιλάμε για πλειοψηφία και ποσοστά παρόμοιας χρήσης σχεδόν στο 99%) , αυτοκίνητα τόσο ακριβά. Στο εύρος των 20-30.000 €, τι προσφέρει η ηλεκτροκίνση, στο οποίο φαντάζομαι αγοράζει η πλειοψηφία; Ειλικρινής απορία , νομίζω ( δε ξέρω) , ότι μόνο οι Κορεάτες προσφέρουν σήμερα ικανοποιητική αυτονομία σε αυτά τα χρήματα. Επιμένω στο σήμερα, στο μέλλον , βλέπουμε.
-
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/neo-peugeot-e-208/
400 θεωρητικά χιλιόμετρα δεν τα λες και λίγα.. αυτό είναι το πακέτο που έχουν πλέον όλα τα εισαγωγικά PSA, νομίζω αρχίζει και γίνεται καλύτερο.
Ένα επιπλέον θέμα είναι αυτό που λέγαμε ορισμένοι εδώ και χρόνια, μέχρι να σταθεροποιηθεί η τεχνολογία τα ηλεκτρικά θα είναι σαν τα κινητά, κάθε 2-3 χρόνια θα έχουν γίνει τόσο σημαντικά βήματα που το προηγούμενο θα είναι περισσότερο obsolete από το ένα/δύο θερμικά που λογικά θα κρατήσουμε για πάντα.
Δηλαδή όσοι πήραν 208/2008/Mokka/C4 φέτος, πώς θα νιώσουν όταν η νέα έκδοση έχει τόσες βελτιώσεις;
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση