-
Θα σας δώσω ενα φιλοσοφικό στοιχείο που θα βοηθήσει να σταματήσει να νοιώθετε απέχθεια ή μπορεί και να την χειροτερέψει σε αναγούλα .
Μέσα στην σκοτεινιά των χειρότερων χρόνων του 2ουΠΠ (κρατήστε το αυτό) ο Ισαάκ Ασίμωφ εμπνεύστηκε και έφτιαξε τα προσχέδια για την μνημειώδη τριλογία του Θεμελίου (Foundation) , στα ελληνικά το απέδωσαν Γαλαξιακή Αυτοκρατορία.
Στο έργο αυτό επεξεργάζεται την ιδέα της χρήσης ψυχολογικών μεθόδων χειρισμού των μαζών (ψυχοιστορία κρατήστε το και αυτό) ώστε να αποφευχθεί ενας μεσαίωνας -Αρμαγεδδών 30.000 ετών !!! που θα επικαθόταν στην ανθρωπότητα .
Είναι το αγαπημένο βιβλίο του Έλον Μάσκ ...
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εγώ απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση δεν έχω, παρόλο που κινούμαι με ντίζελ 2 ετών, αυτόματο και 5λτ κατανάλωση.
Πιθανόν να αποκτήσω ηλεκτρικό πιο σύντομα απ τους ζηλωτές.
Αυτό που με εκπλήσσει είναι πως γίνεται να αδιαφορούν για τις άλλες πηγές ίδιας ή μεγαλύτερης μόλυνσης οι ιθύνοντες και να σκίζονται τόσο πολύ να αγοράσουμε όλοι οχήματα που κοστίζουν όσο ένα μικρό διαμέρισμα;
Για να κάνω και λίγο πλάκα στον ασθενή φίλο @lap (όχι για κόντρα, σαν παράδειγμα για πλάκα το γράφω) δεν πιστεύω τώρα που ασθένησε να βάλει το θερμοστάτη στο 25 oC σε κάνα λέβητα πετρελαίου 40ετίας και να χει πάρει και επίδομα πετρελαίου θέρμανσης;
Δηλαδή θα απαγορεύεται η αγορά θερμικού αυτοκινήτου, αλλά θα μπορείς να πας να πάρεις μια ξυλόσομπα ή να βάλεις μια τζακάρα και από 5 τόνους ξύλα στα 20 διαμερίσματα της κάθε οικοδομής, δεν μπορείς να πάρεις ένα CNG που έχει ΣΗΜΕΡΑ 30% κάτω ρύπους, αλλά τα επόμενα 50 χρόνια θα ζεσταίνει τα μισά σπίτια στη χώρα (και την Ευρώπη να υποθέσω...)Ο κλιματικος νόμος δεν είναι μονο για τα αυτοκίνητα , θα απαγορευτουν και η εγκατασταση και χρηση καυστηρων πετρελαιου στα σπιτια μεχρι το 2030 ...
"
Για τα κτίρια, από το 2023 θα απαγορευτεί η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου όπου υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου (μέχρι το τέλος του 2022 το ΥΠΕΝ θα καθορίσει αναλυτικά τις περιοχές). Από το 2025 θα απαγορευτεί εντελώς η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου και από το 2030 η χρήση τους."
https://www.kathimerini.gr/society/561592753/katargisi-kaystiron-petrelaioy-eos-to-2030/
-
Κουβέντα να γίνεται αλλά μην είστε απόλυτα σίγουροι για την Ελλάδα και τις αυστηρές ημερομηνίες.
Ως χώρα έχουμε μακράν ιστορία αναβολών εφαρμογών Ευρωπαϊκών Οδηγιών , με αγαπημένο πεδίο τα θέματα αυτοκινήτων ( π.χ. ηλικία στόλου επαγγελματικών) και το περιβάλλον. Ενδεικτικά , η εφαρμογή των κανονισμών ενεργειακής απόδοσης κτιρίων ( ή μάλλον συγκεκριμένες εφαρμοστικές οδηγίες) , πήραν άνω της δεκαετίας για να εφαρομοστούν , από τη στιγμή της δημοσίευσης της οδηγίας.
Ως χώρα υπάρχουν περιπτώσεις που προτιμούμε να τρώμε πρόστιμα , παρά να εφαρμόζουμε οδηγίες.
Μέχρι τότε , βλέπουμε , η λογική λέει ότι ως χώρα θα είμαστε πολύ ανέτοιμοι , για όλα αυτό , αλλά η τεχνολογία των μπαταριών μπορεί να λύσει πολλές από τις σημερινές αβαρίες της ηλεκτροκίνησης.
-
@monman2 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Θα σας δώσω ενα στοιχείο που θα βοηθήσει να σταματήσει να νοιώθετε απέχθεια ή μπορεί και να την χειροτερέψει σε αναγούλα .
Καμία απέχθεια για την οποιαδήποτε τεχνολογία. Άσπρη γάτα-Μαύρη γάτα αδιάφορο, το ζήτημα είναι να πιάνει ποντίκια.
Πλην όμως μεγάλη απέχθεια για τους ιδεοληπτικούς και συνηθέστατα ατεχνολόγητους τρέντιδες που επιμένουν να θέλουν να φορέσουν σε όλους το ίδιο νούμερο παπούτσι, ανεξαρτήτως προσωπικών αναγκών και προτιμήσεων, διαστρέφοντας την πραγματικότητα με μισές αλήθειες.
Ξανά ...
" Στην καλύτερη των περιπτώσεων η ευρώπη θα ρίξει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου του κλάδου των μεταφορών από τους 800 εκατομμύρια τόνους της δεκαετίας του 2020 στους 400 εκατομύρια τόνους την δεκαετία του 2040. Η συνεισφορά των ευρωπαϊκών χερσαίων οδικών μεταφορών ΣΥΝΟΛΙΚΑ (νταλίκες, φορτηγά κτλ συμπεριλαμβάνονται) ήταν γύρω στα 200 εκατομμύρια τόνους το 2020.
Πόσες ήταν οι συνολικές παγκόσμιες ετήσιες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου το 2020? Περίπου 50.000 εκατομμύρια τόνοι.
Ποιο ποσοστό των συνολικών εκπομπών αέριων ρύπων θερμοκηπίου το 2020 επί του παγκόσμιου συνόλου αντιπροσωπεύει ο κλάδος των οδικών μεταφορών στην Ευρώπη? 0,4%
-
Εγώ απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση δεν έχω, παρόλο που κινούμαι με ντίζελ 2 ετών, αυτόματο και 5λτ κατανάλωση.
Πιθανόν να αποκτήσω ηλεκτρικό πιο σύντομα απ τους ζηλωτές.
Αυτό που με εκπλήσσει είναι πως γίνεται να αδιαφορούν για τις άλλες πηγές ίδιας ή μεγαλύτερης μόλυνσης οι ιθύνοντες και να σκίζονται τόσο πολύ να αγοράσουμε όλοι οχήματα που κοστίζουν όσο ένα μικρό διαμέρισμα;
Για να κάνω και λίγο πλάκα στον ασθενή φίλο @lap (όχι για κόντρα, σαν παράδειγμα για πλάκα το γράφω) δεν πιστεύω τώρα που ασθένησε να βάλει το θερμοστάτη στο 25 oC σε κάνα λέβητα πετρελαίου 40ετίας και να χει πάρει και επίδομα πετρελαίου θέρμανσης;
Δηλαδή θα απαγορεύεται η αγορά θερμικού αυτοκινήτου, αλλά θα μπορείς να πας να πάρεις μια ξυλόσομπα ή να βάλεις μια τζακάρα και από 5 τόνους ξύλα στα 20 διαμερίσματα της κάθε οικοδομής, δεν μπορείς να πάρεις ένα CNG που έχει ΣΗΜΕΡΑ 30% κάτω ρύπους, αλλά τα επόμενα 50 χρόνια θα ζεσταίνει τα μισά σπίτια στη χώρα (και την Ευρώπη να υποθέσω...)Δεν το έχεις πιάσει το νόημα. Το επόμενο χτύπημα θα είναι τα σπίτια. Η θα δώσεις ένα τρελό ποσό για να το αναβαθμίσεις, είτε δώστο τσάμπα σε εταιρείες που θα αναλάβουν να τα αναβαθμίσουν. Εννοείτε σπίτι που θα παραμείνει ως έχει δεν θα μεταβιβάζεται ούτε θα μπορεί να ενοικιαστεί.
-
@civil357 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Κουβέντα να γίνεται αλλά μην είστε απόλυτα σίγουροι για την Ελλάδα και τις αυστηρές ημερομηνίες.
Ως χώρα έχουμε μακράν ιστορία αναβολών εφαρμογών Ευρωπαϊκών Οδηγιών , με αγαπημένο πεδίο τα θέματα αυτοκινήτων ( π.χ. ηλικία στόλου επαγγελματικών) και το περιβάλλον. Ενδεικτικά , η εφαρμογή των κανονισμών ενεργειακής απόδοσης κτιρίων ( ή μάλλον συγκεκριμένες εφαρμοστικές οδηγίες) , πήραν άνω της δεκαετίας για να εφαρομοστούν , από τη στιγμή της δημοσίευσης της οδηγίας.
Ως χώρα υπάρχουν περιπτώσεις που προτιμούμε να τρώμε πρόστιμα , παρά να εφαρμόζουμε οδηγίες.
Μέχρι τότε , βλέπουμε , η λογική λέει ότι ως χώρα θα είμαστε πολύ ανέτοιμοι , για όλα αυτό , αλλά η τεχνολογία των μπαταριών μπορεί να λύσει πολλές από τις σημερινές αβαρίες της ηλεκτροκίνησης.
Μεγάλη αλήθεια.
Κατά την άποψή μου άλλο πράγμα ήταν η μετάβαση σε αυτοκίνητα με καταλύτη την εποχή του '90 (με το καθεστώς της απόσυρσης) και εντελώς άλλο πράγμα είναι η μετάβαση σε μπαταριοκίνηση ή σε καταργήσεις καυστήρων πετρελαίου κλπ...
Και αν βρεθεί κυβέρνηση που θα πάει να επιβάλει τέτοιες αλλαγές σε μία Ελλάδα, που φυσικά θα είναι όπως η σημερινή, απλά θα την πετάξουν στα σκουπίδια και θα φέρουν στην εξουσία κυβέρνηση που θα κάνει αυτά που θέλει η πλειοψηφία του λαού.
Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι σε 7 χρόνια θα έχει αλλάξει η Ελλάδα; Προς το χειρότερο πάει και αυτό φαίνεται.
-
Δηλαδή θα απαγορεύεται η αγορά θερμικού αυτοκινήτου, αλλά θα μπορείς να πας να πάρεις μια ξυλόσομπα ή να βάλεις μια τζακάρα και από 5 τόνους ξύλα στα 20 διαμερίσματα της κάθε οικοδομής, δεν μπορείς να πάρεις ένα CNG που έχει ΣΗΜΕΡΑ 30% κάτω ρύπους, αλλά τα επόμενα 50 χρόνια θα ζεσταίνει τα μισά σπίτια στη χώρα (και την Ευρώπη να υποθέσω...)
Θυμάμαι τον πορδοσάλτε στον σκάι προ 10ετίας και βάλε να προπαγάνδιζει ως εναλλακτικό στερεό καύσιμο τις μπρικέτες για τζάκια και ξυλόσομπες ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. 1-2 χρόνια αργότερα έκανε και πάλι εκπομπές για το εντελώς αντίθετο: Την τεράστια επιβάρυνση του αναπνευστικού από τα σωματίδια αιθάλης και τα τοξικά αέρια παράγωγα της καύσης στερεών καυσίμων σε συνθήκες άπνοιας εντός αστικών περιοχών. Νεοφώτιστοι ζηλωτές - όπως πολύ σωστά επισημάνθηκε νωρίτερα - κωμικοί μεν πλην όμως εξαιρετικά επικίνδυνοι θα πρόσθετα.
-
Οι μέχρι τώρα ενεργειακές εξαγγελίες ακούγονται λίγο
Μακάρι να γίνουν όλα αυτά...
Αλλά αν πάει η δουλειά όπως γράφει ο Στορμ, μας βλέπω για ίδρυση Σοβιετ το 2030...
-
@harisma23 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@dublin said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@driver-m said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Oι επιδοσεις ειναι πραγματι σημαντικες για οταν τις χρειαστεις, αυτο δε σηκωνει αμφισβητηση.
Το θεμα ειναι οτι οι υπερμαχοι των ηλεκτρικων κολλανε τοσο πολυ στις ρεπριζ λες και προκειται να κανουν κοντρες στα λιμανακια ή λες κι ενα αυτοκινητο 200+ αλογων εχει κακες ρεπριζ και χρειαζεσαι ξαφνικα 0-100 σε 3 δευτερολεπτα (που με τους δρομους που εχουμε παιζει και να βρεθεις σε κανα χωραφι αν επιταχυνεις τοσο ακαριαια).
Επισης, απ'τη μια κοπτονται τοσο για τις, πραγματι, ταχυτατες αυτες ρεπριζ αλλα το οτι αν πανε πανω απο 110 χλμ τα ηλεκτρικα παιζει να μη φτανουν ουτε μεχρι την Πατρα το κανουν αβαβα.
Μαλλον οταν ταξιδευει καποιος στην Αθηνων Κορινθου, την Αθηνων Λαμιας κλπ (με 2-3 λωριδες παντου) ειναι πολυ σημαντικοτερες οι ρεπριζ φεραρι απ'το να πας με φυσιολογικες ταχυτητες (130χλμ και σε σημεια και λιγο παραπανω) ωστε να μην σε περνανε μεχρι και τα 1600αρια του 2005 με τα 100 αλογα. Γιατι εγω τεσλα σε εθνικη οδο να παει πανω απο 110-120χλμ δεν εχω δει ισως και ποτε. Αντιθετα, συγχρονα αυτοκινητα σχετικα μεγαλης ιπποδυναμης σπανια τα βλεπεις να πανε κατω απο 140χλμ.
Εκτος κι αν τα τεσλα τα παιρνουν για ορεινες διαδρομες σε επαρχιακους δρομους...για να μεινουν απο μπαταρια στη μεση του πουθενα.Συμπυκνωμένο ποστ κόμπλεξ. Πρακτικά δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω.
Το Model 3 LR είναι εξαιρετικό από στήσιμο και σε συνδυασμό με την τετρακίνηση βγάζει μια χαρά τα 440 άλογα του στο δρόμο. Επίσης με πραγματική αυτονομία τα 400 Km στην εθνική με 120 Km/h, μπορεί κάλλιστα να βγάλει τα 200 Km του Αθήνα - Πάτρα τάπα.
Όπως έχω ξαναγράψει, στην εθνική έχω πετύχει αρκετές φορές Evo και STi στη μεσαία λωρίδα με 100-120. Και λοιπόν; Τα χαρακτηρίζει αυτό;
Επίσης όσες φορές κάνω ταξίδι με το CC στα 140, είναι ζήτημα αν με προσπερνάει το 1% των αυτοκινήτων. Η πλειονότητα των αυτοκινήτων κινείται περί τα 100-120 (ή και πιο κάτω) και ένα 30% μεταξύ 120 και 140.Φιλική συμβουλή: Οδήγησε για να έχεις άποψη... Γιατί προς το παρόν δεν καταγράφεις άποψη αλλά συμπλέγματα!
Μάλλον πρέπει να μένεις έξω από Πάτρα και έξω από την πόλη τον Αθηνών για να πας και να έρθεις με 400 αυτονομία.. επειδή το κάνω συνέχεια, και θα το κάνω και αυτές τις μέρες, είναι περίπου 230-240χλμ one way.. εκτός αν όντως μένεις, τίποτα Μέγαρα και πας μέχρι Ρίο..
Μια και θέλεις να κάνουμε κουβέντα για την κουβέντα και όχι για την ουσία, από την πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα ως την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα, με βάση το Google maps είναι 212 Km. Πιο κεντρικά δεν γίνεται, νομίζω...
Και μάλλον ήσουν λιγάαακι υπερβολικός στα 230-240 Km. Άσε που επί της ουσίας τα χιλιόμετρα εθνικής οδού σε αυτή τη διαδρομή είναι μόνο 180 και τα υπόλοιπα είναι σε αστικό ή περιαστικό περιβάλλον, όπου το Tesla ούτε μπορεί να πάει τάπα ούτε μπορεί να καταναλώσει τόσο ρεύμα.Για την ουσία το είπα. Αυτό είναι το ταξίδι μου που θα κάνω. Η διαφορά στα χιλιόμετρα μάλλον προκύπτουν επειδή πάω από Αττική οδό; Μένω δίπλα Αττική όμως, στα 5 λεπτά έχω βγει περιφερειακή Υμηττού, γιατί να πάω από κέντρο;
Πρόσεξε, γιατί αρχίζεις να γίνεσαι ανίκητος...
Με εγκάλεσες γιατί υπέθεσες ότι υπολόγισα την απόσταση την απόσταση από Μέγαρα ως Ρίο. Πήρα λοιπόν τα δύο κέντρα των πόλεων, για να μην μπορείς να πεις τίποτα. 212 Km (εκ των οποίων περί τα 180 Εθνικής οδού) και όχι 230-240 που έλεγες.
Αντί λοιπόν να βγεις και να πεις ότι έκανες λάθος στα νούμερα, ο εγωισμός σου σε βάζει να αντεπιχειρηματολογήσεις. Με τί επιχείρημα; Το που μένεις εσύ. Κάνουμε μια γενική συζήτηση και δεν δέχεσαι ως μέτρηση απόστασης τα κέντρα των δύο πόλεων. Ε τι να συζητάμε τότε...
Ναι αλλά πας από δρόμους, δεν πας με χάρακα, αντί να πεις ότι με ένα πανακριβο ηλεκτρικό ΔΕΝ πας Αθήνα Πάτρα και επιστρέφεις, άρχισες τις προσωπικές επιθέσεις.
Αν θες να το πάμε και επακριβώς, και με τα δεδομένα σου με 400χλμ που ανέφερες δεν βγαίνουν τα μαθηματικά ΣΟΥ γιατί τα δικά σου νούμερα λένε 424, και όχι, δεν σε καλώ σπίτι μου, μην έρθεις!
Μην το πάμε και στον χρόνο ταξιδίου, γιατί μεγάλα κομμάτια είναι πάνω από 120χλμ, δηλαδή ούτε θα επιστρέψεις, και θα αργήσεις να ΜΗΝ επιστρέψεις κιόλας!
Καλή η πρότασή σου.. έξυπνη. Πόσο κοστίζει να πάω και να ΜΗΝ γυρίσω, και μάλιστα με καθυστέρηση; Γιατί 13.000 είχα πάρει το C3 που πήγα, ήρθα και ξαναπήγα..
Υ.Γ παρεμπιπτόντως καταπληκτικό αυτό που κάνουν οι υπέρμαχοι της ηλεκτροκίνησης. Πάνε ΜΟΝΟ σε σημεία, δεν ξεκινάνε από τα σπίτια τους ας πούμε, αλλά από τα κέντρα πόλεων ή εισόδους, ανάλογα το μοντέλο και τι βολεύει, και επίσης μόλις φτάνουν στον προορισμό (πάλι ένα σημείο τυχαίο που βολεύει) κατ' ευθείαν ακινητοποιούνται και μαγικά φορτίζουν τα οχήματα! Ξέρω εγώ, πας Πάτρα το καλοκαίρι, αλλά μετά δεν βγαίνεις για ένα ποτάκι, ή Λάρισα, αλλά δεν πας για καφέ μετά! Ή Καλαμάτα αλλά όχι για μπάνιο!
Καλά σου λέω ότι είσαι ανίκητος! Η κουβέντα περί Πάτρας ξεκίνησε από τον driver-m, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν μπορείς να πας Αθήνα Πάτρα γρήγορα. One way! Σε αυτόν απάντησα. Γκεγκε; Εσύ πετάχτηκες να πεις τη χαζομάρα σου. Και τη συνεχίζεις ως ανίκητος.
Οι δε αντιρρήσεις σου σε σχέση με τα κέντρα πόλεων ως αφετηρία μέτρησης χιλιομετρικών αποστάσεων σε μια γενική συζήτηση είναι απλώς βλακώδεις. Δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι ανέκαθεν οι χιλιομετρικές αποστάσεις μετρώνται από τα κέντρα των πόλεων. Και ότι όταν μιλάμε γενικά για αποστάσεις (και όχι όπως βολεύει εσένα και μένα) χρησιμοποιούμε αυτή τη σύμβαση.
Τέλος πάντων, δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Κέρδισες!
Μου μιλάς πολύ σκληρά και με πληγώνεις!
Εγώ είμαι ο ηττημένος στην άσκηση εργασίας. Όταν αναλογίζομαι τι συμφέρει εμένα και την οικογένειά μου βλέπω πρακτικά πως θα μπορούσα να επιτύχω καλύτερα και αποδοτικότερα αποτελέσματα. Αν πρακτικά δεν με βολεύει σε κάτι, και δημιουργούνται έξτρα προβλήματα, δεν μπορώ ελαφρά την καρδία να προχωρήσω σε αλλαγές.
Αυτό εκφράζω, όπως όλοι ψάχνομαι και εγώ για τις νέες αυτές μεταβάσεις. Αν είμαστε καλά το 2030 μπορεί να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για ένα μικρό ηλεκτρικό για πόλη, και ελπίζω το 2035 να έχει προχωρήσει το υδρογόνο, γιατί όπως βλέπεις με ενδιαφέρει πολύ η αυτονομία για το κεντρικό μας όχημα.
Γνώμες εκφράζουμε και μαθαίνουμε, και όλοι κερδίζουν από την ανταλλαγή απόψεων.
-
@argyn said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@monman2 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Θα σας δώσω ενα στοιχείο που θα βοηθήσει να σταματήσει να νοιώθετε απέχθεια ή μπορεί και να την χειροτερέψει σε αναγούλα .
Καμία απέχθεια για την οποιαδήποτε τεχνολογία. Άσπρη γάτα-Μαύρη γάτα αδιάφορο, το ζήτημα είναι να πιάνει ποντίκια.
Πλην όμως μεγάλη απέχθεια για τους ιδεοληπτικούς και συνηθέστατα ατεχνολόγητους τρέντιδες που επιμένουν να θέλουν να φορέσουν σε όλους το ίδιο νούμερο παπούτσι, ανεξαρτήτως προσωπικών αναγκών και προτιμήσεων, διαστρέφοντας την πραγματικότητα με μισές αλήθειες.
Ξανά ...
" Στην καλύτερη των περιπτώσεων η ευρώπη θα ρίξει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου του κλάδου των μεταφορών από τους 800 εκατομμύρια τόνους της δεκαετίας του 2020 στους 400 εκατομύρια τόνους την δεκαετία του 2040. Η συνεισφορά των ευρωπαϊκών χερσαίων οδικών μεταφορών ΣΥΝΟΛΙΚΑ (νταλίκες, φορτηγά κτλ συμπεριλαμβάνονται) ήταν γύρω στα 200 εκατομμύρια τόνους το 2020.
Πόσες ήταν οι συνολικές παγκόσμιες ετήσιες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου το 2020? Περίπου 50.000 εκατομμύρια τόνοι.
Ποιο ποσοστό των συνολικών εκπομπών αέριων ρύπων θερμοκηπίου το 2020 επί του παγκόσμιου συνόλου αντιπροσωπεύει ο κλάδος των οδικών μεταφορών στην Ευρώπη? 0,4%
Παρόλο που νομίζεις το αντίθετο εξακολουθείς να βλέπεις το δέντρο και να χάνεις το δάσος.
Όταν οι κινέζοι μπήκαν στο παιχνίδι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των smart phone πριν 10-15 χρόνια ξεκίνησε η αλλαγή όλου του ανθρώπινου πολιτισμού , η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και η κοινωνική κουλτούρα του smart phone στην κεντρικά κατευθυνόμενη Κίνα (αυτοκρατορία δηλ) είναι το πρώτο στάδιο για μια αγνή κομμουνιστική - αναρχική κοινωνία τεχνολογικά προηγμένη (όπως είπε ο Μαρξ) με κοινοκτημοσύνη των υλικών αγαθών και Τεχνητές Νοημοσύνες να μας υπηρετούν .
Δεύτερο φιλοσοφικό στοιχείο που δίνω σήμερα
το καλλίτερο κινέζικο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας είναι το Πρόβλημα των Τριών Σωμάτων
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Three-Body_Problem_(novel)
Φόβος για το σύμπαν , εσωστρέφεια , ο πλανήτης μας είναι το μόνο μέρος να κουρνιάσουμε ήσυχα και πρέπει να τον διαφυλάξουμε πάση θυσία !
Δεν ξέρω τι ξέρουν οι Κινέζοι αλλα ήταν απο τα αγαπημένα του Προέδρου Ομπάμα...Ελπίζω τώρα που θα γίνει σειρά στο Netflix να μεταφραστεί στα ελληνικά.
-
Είναι απλά θέμα χρόνου, όχι να βγουν μόνο καλύτερες μπαταρίες, αλλά και να πέσουν τα νανόμετρα κατασκευής των ηλεκτροκινητήρων ώστε να μειωθεί η κατανάλωση και να απαλλαγούμε από το άγχος «μου φτάνει η μπαταρία;» όπως έγινε και στις ψηφιακές συσκευές μας και πλέον είμαστε ξένοιαστοι...
Κι αμα δούμε πόσο πήρε στις εταιρείες να μας πάνε από τα 2 αμπερώρια στα 4-5 στις συσκευές τσέπης, δε μπορούμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι για ταχύτατες βελτιώσεις στα εκατομμύρια οχήματα με 30πλάσιες χωρητικότητες... -
Είναι απλά θέμα χρόνου, όχι να βγουν μόνο καλύτερες μπαταρίες, αλλά και να πέσουν τα νανόμετρα κατασκευής των ηλεκτροκινητήρων ώστε να μειωθεί η κατανάλωση και να απαλλαγούμε από το άγχος «μου φτάνει η μπαταρία;» όπως έγινε και στις ψηφιακές συσκευές μας και πλέον είμαστε ξένοιαστοι...
@lap εσύ?
Όταν με το καλό βγουν σε μαζική παραγωγή τέτοιες μπαταρίες, να το ξανασυζητήσουμε. Αν και μάλλον τότε, θα έχουμε άλλα προβλήματα στο κεφάλι μας. -
Που είμαστε ξένοιαστοι? Στα tablets, στα smartphones ή στα smartwatches?
-
Ρε σεις, παρέλειψα να βάλω μια φατσούλα και το κάνατε θέμα...
νόμιζα στα «νανομετρα των ηλεκτροκινητήρων», θα το είχατε πιάσει το υπονοούμενο...
-
This post is deleted! -
Τι σχέση έχουν τώρα τα νανόμετρα με τους ηλεκτροκινητήρες;
-
Εγώ πάλι έχω ανοίξει στο φουλ τον κλιμαστιμο να πετάει ζεστό αέρα πάνω μου.
Είστε τυχεροί που είμαι άρρωστος και δεν έχω δυνάμεις για αντιπαραθέσεις -
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Είστε τυχεροί που είμαι άρρωστος και δεν έχω δυνάμεις για αντιπαραθέσεις
Μα δεν έγινε στην τύχη...
Καλή ανάρρωση -
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εγώ πάλι έχω ανοίξει στο φουλ τον κλιμαστιμο να πετάει ζεστό αέρα πάνω μου.
Είστε τυχεροί που είμαι άρρωστος και δεν έχω δυνάμεις για αντιπαραθέσειςΝα ξέρεις πάντως ότι κατά το ipto analytics του αδμηε μόλις το 9% (315MW) της ηλεκτροπαραγωγής καλύπτεται από ΑΠΕ την στιγμή αυτή. Συνεπώς το υπόλοιπο είτε εισάγεται από γείτονες είτε παράγεται από θερμικές μονάδες του συστήματος.
Το έχεις καταλάβει ότι με την επιλογή σου να χουχουλιάζεις υπονομεύεις το μέλλον των παιδιών μας και την βιωσιμότητα του πλανήτη έτσι?
Περαστικά ρε.
-
Τους είπα εμένα να μου δίνουν ρεύμα από το 9%
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση