-
@criuser said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
Εχω γράψει ότι βγαίνουν κάποιες ευκαιρίες στο λήζινγκ.
Παλιότερα εβγαιναν δυστυχως περισσότερες! Τωρα οι εισαγωγικές δεν δίνουν καν σε leasing, πουλάνε μόνο λιανική!
Αλλά όταν την πετυχαινες οντως συνέφερε ακόμα και ως ιδιώτης.@criuser said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
Τα ηλεκτρικά τα κοιτάμε όσο εξελίσσονται και περιμένουμε και τιμές για το Αβέντζερ.
Τι να κοιταξουμε ρε συ συντροφε;
Θα αλλαξει ο τρόπος και κυρίως ο χρόνος που φορτίζεις; οι υποδομές; οι τιμές;
Επειδη τα επιδοτουν σκανδαλωδως ενώ ο κόσμςο δεν έχει να φάει;
Θα μας κανουν κομμουνιστες τα σκυλιά στα γεραματα με την απροκάλυπτη αβάντα στις αχρηστες τοστιέρες!ΟΥΣΤ και ΨΟΦΟ στα ηλεκτρικά!!!!
-
@fanis75 said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
Leasing ηλεκτρικό συμφέρει με τα χίλια (γιατί αγορά ηλεκτρικού σήμερα δεν αξίζει με τίποτα σε 3 χρόνια θα είναι ξεπερασμένο) Αξίζει όμως τόσο πολύ το leasing (λόγω επιδότησης) που το σκέφτομαι σοβαρά!!
Οικονομικά πως να μην συμφέρει ρε συ Φάνη;
Με τις τόσες ξεδιάντροπες επιδοτήσεις συμφέρει.. εδω στο τέλος θα θυσιάζουν και έναν θερμικό για να γουστάρουν οι δήθεν οικολόγοι!Χρηστικά δεν συμφέρει!
Ολη τη μέρα με τις εφαρμογές, το αγχος αν θα βρεις θέση να φορτίζεις κλπ!
Και φυσικά το γελοίο τρόπο οδήγησης!Μακάρι να ειχα κανα χρέπι να πηγαίνω να παρκάρω στις θέσεις φόρτισής τους ... οι ποζεράδες δηθεν οικολόγοι του κόλου που τους χαρίζουν τα λεφτά του κοσμάκη και χαίρονται κιόλας...
-
@iceman7 said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
@n-k-9 said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
Το YC παντως στο πακέτο premium αφού μιλάμε για μικτή και με θράυση μου το βγάζει 718 ευρώ το έτος!
Σχεδόν 2900 ευρώ!Οντως είναι παραπάνω, γιατί κατά λάθος έβαλα το θερμικό cross.
Αλλά όχι το ποσό που μου λες.
529 με Τ.Κ. της πόλης μουΜε τκ Αθήνας υπολογίζουμε για συγκριτικούς λόγους και επειδή οι μισοί και πάνω έτσι συγκρίνουν.
Αυτό υπολογίζουν και στις leasing.Βέβαια για εσένα αυτή είναι ημ κατάσταση που κανεις σύγκριση αλλά επειδή είσαι η εξαίρεση πες το από την αρχή ότι υπολογίζεις με τκ εκτός Αθήνας.
Hellas Direct
529€ με ΤΚ Αθήνας και 500€ απαλλαγή.
Και με έξτρα -15% με κωδικό από το Praktiker πας στα 450€.
Ελπίζω αυτό να σου κάνει...Τα 500 ευρώ είναι πολλά .. όταν πχ η Avis έχει 250
Καλά για τα κουπόνια δεν το συζητώ!
Ουτε για online ασφάλειες θα το συζητούσα.. αλλά καταλαβαίνω οτι ο κόσμος προσπαθεί λόγω της κατάστασης να κόψει απο παντου!
Καπως έτσι ανθισαν οι τόσες πρακτορεύσεις ξενων εταιρείων!Το παν - επειδή εχω σχεση και με τον ασφαλιστικό χώρο - είναι να έχεις σοβαρή, μεγάλη ασφάλεια, όπου ξέρεις με ποιους θα μιλήσεις για τη ζημιά σου!
Το παράδειγμα που είχα γράψει ήταν από την executive lease με απαλλαγή 300€.
Άρα 200€ διαφορα.
Αυτό το "για τα κουπόνια δεν το συζητώ" δεν το κατάλαβα, αλλά ok
Επίσης τα περί online ασφαλειών είναι άποψη σου. Κι εμένα η άποψη μου είναι πως εδώ και μια δεκαετία που τις χρησιμοποιώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα και μια χαρά συνεννοηθηκα. Και δεν νομίζω πως δεν υπάρχουν online σοβαρές, οπως εσύ τις χαρακτηρίζεις.
Κλείνω το off topic και καλό σας μήνα! -
Το YC παντως στο πακέτο premium αφού μιλάμε για μικτή και με θράυση μου το βγάζει 718 ευρώ το έτος!
529 με Τ.Κ. της πόλης μουΜε τκ Αθήνας υπολογίζουμε για συγκριτικούς λόγους και επειδή οι μισοί και πάνω έτσι συγκρίνουν.
Αυτό υπολογίζουν και στις leasing.Βέβαια για εσένα αυτή είναι ημ κατάσταση που κανεις σύγκριση αλλά επειδή είσαι η εξαίρεση πες το από την αρχή ότι υπολογίζεις με τκ εκτός Αθήνας.
Hellas Direct
Ελπίζω αυτό να σου κάνει...Τα 500 ευρώ είναι πολλά .. όταν πχ η Avis έχει 250
Καλά για τα κουπόνια δεν το συζητώ!
Ουτε για online ασφάλειες θα το συζητούσα.. αλλά καταλαβαίνω οτι ο κόσμος προσπαθεί λόγω της κατάστασης να κόψει απο παντου!
Καπως έτσι ανθισαν οι τόσες πρακτορεύσεις ξενων εταιρείων!Το παν - επειδή εχω σχεση και με τον ασφαλιστικό χώρο - είναι να έχεις σοβαρή, μεγάλη ασφάλεια, όπου ξέρεις με ποιους θα μιλήσεις για τη ζημιά σου!
Το παράδειγμα που είχα γράψει ήταν από την executive lease με απαλλαγή 300€.
Άρα 200€ διαφορα.
Αυτό το "για τα κουπόνια δεν το συζητώ" δεν το κατάλαβα, αλλά ok
Επίσης τα περί online ασφαλειών είναι άποψη σου. Κι εμένα η άποψη μου είναι πως εδώ και μια δεκαετία που τις χρησιμοποιώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα και μια χαρά συνεννοηθηκα. Και δεν νομίζω πως δεν υπάρχουν online σοβαρές, οπως εσύ τις χαρακτηρίζεις.
Κλείνω το off topic και καλό σας μήνα!Εγω δεν θα πήγαινα σε online ασφαλιστική! Θελω να ξερω με ποιον εχω να κανω!
Αλλά δεν μπορώ να κανω κουμάντο στην τσέπη κανενός! -
@lap said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
Γιατί μου κάνει όλο αυτό για στημένο για να μας πει ο ταξιδευτής ότι τελικά το καλύτερο είναι το c3?
Άντε να δούμε τι θα επιλέξει τελικά το παλικάρι....πολλη αγωνία έχω.Τα ίδια έκανε με μια φίλη του που πήρε όλως τυχαίως το 1,2 c3
Είναι το καλύτερο...
Αλλά δεν είναι λογικό να πάρουμε το ίδιο...
Μπορεί βέβαια μέχρι να αποφασίσουμε και να μαζέψουμε τα λεφτά, να έχει βγει το επόμενο...
Που θα είναι επίσης το καλύτερο...
Αλλά δεν θα είναι το ίδιο....
-
@criuser said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
Εχω γράψει ότι βγαίνουν κάποιες ευκαιρίες στο λήζινγκ.
Παλιότερα εβγαιναν δυστυχως περισσότερες! Τωρα οι εισαγωγικές δεν δίνουν καν σε leasing, πουλάνε μόνο λιανική!
Αλλά όταν την πετυχαινες οντως συνέφερε ακόμα και ως ιδιώτης.@criuser said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
Τα ηλεκτρικά τα κοιτάμε όσο εξελίσσονται και περιμένουμε και τιμές για το Αβέντζερ.
Τι να κοιταξουμε ρε συ συντροφε;
Θα αλλαξει ο τρόπος και κυρίως ο χρόνος που φορτίζεις; οι υποδομές; οι τιμές;
Επειδη τα επιδοτουν σκανδαλωδως ενώ ο κόσμςο δεν έχει να φάει;
Θα μας κανουν κομμουνιστες τα σκυλιά στα γεραματα με την απροκάλυπτη αβάντα στις αχρηστες τοστιέρες!ΟΥΣΤ και ΨΟΦΟ στα ηλεκτρικά!!!!
Εμείς κοιτάμε για συγκεκριμένη χρήση.
Το αυτοκίνητο θα φεύγει κάθε πρωί από ανοικτό χώρο στάθμευσης που έχει πρόσβαση σε πρίζα και θα πηγαίνει σε διαδρομή 8-9 χλμ για 8ωρη εργασία. Μετά θα επιστρέφει και αν χρειαστεί θα κάνει κάποια άλλη διαδρομή, που μάλλον θα είναι μόνο Π-Σ-Κ, αφού μένει στο κέντρο του προαστίου και τα έχει όλα δίπλα του με τα πόδια. Μόνο για να πάει σε άλλη περιοχή, ή για εκδρομή το ΣΚ.
Γενικά μπορεί να βολευτεί με το ηλεκτρικό και σε μια έξτρα περίπτωση μπορεί να νοικιάσει ένα θερμικό.
Είναι άλλος ο τρόπος ζωής όταν δουλεύεις σε μία εταιρεία και άλλος ο δικός μου που θα κάνω 80-100 χλμ χαλαρά την ημέρα για να πάω στις δουλειές μου.
Χώρια τα πιθανά ταξίδια οπουδήποτε.
-
Εννοείται πως για κάποιους που θα επιλέξουν leasing τα ηλεκτρικά είναι μία πρώτη επιλογή. Ειδικά αν έχεις δικό σου χώρο στάθμευσης με τροφοδοσία και δεν έχεις να κάνεις με καταστατικά πολυκατοικιών και τα τοιαύτα.
Οι online ασφάλειες στο εξωτερικό που ζούσα ήταν το normal τουλάχιστον 15 χρόνια πριν.. καλός και ο ασφαλιστής, αλλά η κοινωνία έχει προχωρήσει πάρα πολύ με τις online υπηρεσίες..στη μάνα μου ας πούμε επαρχία, έχω κάνει ασφάλεια σε ασφαλιστή για ευνόητους λόγους.
-
@dublin said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
Εννοείται πως για κάποιους που θα επιλέξουν leasing τα ηλεκτρικά είναι μία πρώτη επιλογή. Ειδικά αν έχεις δικό σου χώρο στάθμευσης με τροφοδοσία και δεν έχεις να κάνεις με καταστατικά πολυκατοικιών και τα τοιαύτα.
Αν δεν είχαν επιδότηση και τόσα φορολογικά προνόμια υπερ τους, ως αμαξια ελαχιστότατοι θα τα αγόραζαν!
-
@dublin said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
Αν δεν είχαν επιδότηση και τόσα φορολογικά προνόμια υπερ τους, ως αμαξια ελαχιστότατοι θα τα αγόραζαν!
Εννοείται, τα απάντησα και στο θέμα του Avenger. Γύρω στο 2027-28 θα είναι ώριμη η φάση για το πρώτο μας ηλεκτρικό πιστεύω, εμάς που είμαστε και gadgetακηδες!
-
Χρηστικά δεν συμφέρει!
Και φυσικά το γελοίο τρόπο οδήγησης!Συμφέρει ανάλογα την χρήση. Για εμένα που κάνω 10-15χλμ την ημέρα (το πολύ) μια χαρά συμφέρει χρηστικά, είναι απλά τέλειο. Φόρτιση 1 φορά την εβδομάδα, άνετα! Κανένα άγχος, καμία εφαρμογή, τίποτα. Απλά το Σάββατο το βράδυ το βάζω να φορτίσει.
Όσο για τον τρόπο οδήγησης είναι κλάσσεις ανώτερος από οποιοδήποτε θερμικό. Οδήγησε ένα Τέσλα ή μια Μάστανγκ και θα το καταλάβεις!! Ακόμα και με το 500ακι θα το καταλάβεις! Αλλά ξέρεις από τα υβρίδια....είπαμε ανώτερη μορφή αυτοκίνησης, δεν υπάρχει σύγκριση.
-
Χρηστικά δεν συμφέρει!
Και φυσικά το γελοίο τρόπο οδήγησης!Συμφέρει ανάλογα την χρήση. Για εμένα που κάνω 10-15χλμ την ημέρα (το πολύ) μια χαρά συμφέρει χρηστικά, είναι απλά τέλειο. Φόρτιση 1 φορά την εβδομάδα, άνετα! Κανένα άγχος, καμία εφαρμογή, τίποτα. Απλά το Σάββατο το βράδυ το βάζω να φορτίσει.
Όσο για τον τρόπο οδήγησης είναι κλάσσεις ανώτερος από οποιοδήποτε θερμικό. Οδήγησε ένα Τέσλα ή μια Μάστανγκ και θα το καταλάβεις!! Ακόμα και με το 500ακι θα το καταλάβεις! Αλλά ξέρεις από τα υβρίδια....είπαμε ανώτερη μορφή αυτοκίνησης, δεν υπάρχει σύγκριση.
Και εγώ 20 κάνω αλλά δεν θέλω να έχω το αγχος, την επενδυση και το κοστος της φορτισης... Και ειδικά οπως ειμαστε ενεργειακα
Για το δευτερο δεν συμφωνώ.. ολα οσα αναφέρεις και επιπλεον την iX εχω οδηγήσει και δεν βρίσκω κατι μοναδικο που δεν μπορώ με ένα υβριδικό ή ενα phev να εχω... δεν λέω καν για καλά θερμικά που ειναι στημένα πολυ καλύτερα!
Δεν συζητάω τις αηδίες one pedal drive που ειναι ΣΟΥΠΕΡ επικινδυνα!
Για εμένα ΑΚΥΡΟ μεχρι να γινουν οπως σημερα τα θερμικά! -
Hellas Direct
Ελπίζω αυτό να σου κάνει...Και κουπόνια για 3 ευρα στην Avis, μας συμπληρώσω.
-
Είδες πόσο διαφορετικά τα βλέπουμε!??! Για εμένα το One Pedal (1η φορά το έζησα με i3) είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους να πάρω ηλεκτρικό!! Το βρίσκω εξαιρετικό να μην έχω 2 πετάλια...και εννοείαι απορρίπτω οποιοδήποτε ηλεκτρικό δεν το έχει.
Για τα άλλα που λές, κανένα άγχος....δεν καταλαβαίνω γιατί να έχω άγχος?
-
Είδες πόσο διαφορετικά τα βλέπουμε!??! Για εμένα το One Pedal (1η φορά το έζησα με i3) είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους να πάρω ηλεκτρικό!! Το βρίσκω εξαιρετικό να μην έχω 2 πετάλια...και εννοείαι απορρίπτω οποιοδήποτε ηλεκτρικό δεν το έχει.
Που, πως, πότε να φορτίσεις;
Τα εχω κατεβασμένα τα προγράμματα όλων;
Εχω το σωστό καλώδιο;
Με φτάνει ή δεν με φτανει για τη διαδρομή που μπορεί να χρειαστεί να κάνω;
Να το πατήσω λίγο ή θα με αφήσει;
Θα προλάβω να γυρίσω;
Εχει ελευθερο φορτιστή; παλι παρκαρε ο θερμικός στο τσαμπα στο σουπερμαρκετ!
Θα μου φάνε το καλώδιο;
Θα αντέξει η εγκατάσταση;
Θα με αφήσουν οι γείτονες να βάλω φορτιστή στο υπόγειο παρκινγκ;
Θα κατεβάζω καλούμπα;
Θα κανει κανα spike το ρεύμα να μας το κάψει όλο;
Αν γινει κατι θα τιναχθεί το κτίριο στον αερα γιατι περνάνε και σωλήνες ΦΑ από πάνω;
Θα με χρεωσουν παραπάνω που φορτίζω αμαξι οταν βαλουν (αμεσα) τους εξυπνους μετρητές;
και πολλά άλλα!Αστο έχουμε αλλα θέματα και κανονικό αμαξι που κυκλοφορουμε ... να βαλουμε και αλλους μπελάδες στο κεφάλι μας!
-
Εχω το σωστό καλώδιο;
Θα προλάβω να γυρίσω;
Θα μου φάνε το καλώδιο;
Θα κατεβάζω καλούμπα;
Αν γινει κατι θα τιναχθεί το κτίριο στον αερα γιατι περνάνε και σωλήνες ΦΑ από πάνω;
Θα με χρεωσουν παραπάνω που φορτίζω αμαξι οταν βαλουν (αμεσα) τους εξυπνους μετρητές;
και πολλά άλλα!Αστο έχουμε αλλα θέματα και κανονικό αμαξι που κυκλοφορουμε ... να βαλουμε και αλλους μπελάδες στο κεφάλι μας!
Με τόσα άγχη που έχεις για κάθε τι, σίγουρα θα έλυνες διαφορικές εξισώσεις πριν την πέσεις στην κοπελιά απέναντι στο μπαρ.
-
Εχω το σωστό καλώδιο;
Θα προλάβω να γυρίσω;
Θα μου φάνε το καλώδιο;
Θα κατεβάζω καλούμπα;
Θα με χρεωσουν παραπάνω που φορτίζω αμαξι οταν βαλουν (αμεσα) τους εξυπνους μετρητές;Τίποτα απο όλα αυτά, εφόσον κάνεις 10-20χλμ την ημέρα!! Φορτίζεις σπίτι σου 1 φορά την εβδομάδα και τέλος. Εφόσον φυσικά έχεις φορτιστή σπίτι....εαν όχι, τότε αλλάζει. Για αυτό είπα για εμένα που μπορώ να βάλω φορτιστή.
-
@groover1972 said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
Hellas Direct
Ελπίζω αυτό να σου κάνει...Και κουπόνια για 3 ευρα στην Avis, μας συμπληρώσω.
Συγγνώμη, αλλά δεν τα πάω καλά με τους γρίφους...
-
Τίποτα απο όλα αυτά, εφόσον κάνεις 10-20χλμ την ημέρα!! Φορτίζεις σπίτι σου 1 φορά την εβδομάδα και τέλος. Εφόσον φυσικά έχεις φορτιστή σπίτι....εαν όχι, τότε αλλάζει. Για αυτό είπα για εμένα που μπορώ να βάλω φορτιστή.
Πρέπει να έχεις σπίτι ? Πού φτάσαμε..
-
Δεν ικανοποιούνται με τίποτα, πλεονέκτες
-
@kostis20 said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
Εγω έχω κάνει τη μίσθωση 5ετή καταρχήν.
Τωρα σε οτι αφορά τη μεταπώληση σκέψου οτι στη περίπτωση μου μιλάμε για δίλιτρο ατμοσφαιρικό χειροκίνητο και τετρακίνητο ...mazda...
Δε το λες και ότι πιο εύκολο να πουληθεί το 2027...
Προφανώς βέβαια οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές. Εγω σκέψου ότι πήγαινα για αγορά και μόλις πήρα το λογιστή να τον ενημερώσω μου είπε αμέσως να πάω για leasing...
Επίσης βασικό για μένα είναι οτι δεν εχω κανένα αγχος με το αμάξι πλεον .Είναι τουλάχιστον ακυρο να κυκλοφορεις 35.000 ευρω καθημερινά στην Αθήνα...@kostis20 θα είχε πολύ ενδιαφέρον μιας και δεν έχω ασχοληθεί λεπτομερώς , να μας λύσεις 2-3 πρακτικά πραγματάκια ως προς τα φορολογικά (άσε στην άκρη το θέμα της έκπτωσης του μισθώματος ως έξοδο) , αν μπορούσες να ρωτήσεις τον λογιστή σου σχετικά θα ήταν ευχής έργον.
(Είδα που o @cruiser αναρωτήθηκε σχετικά με το τεκμήριο χρήσης και απόκτησης ως ιδιώτης που δεν έχει όμως καμία ουσιαστική διαφορά απο έναν ΕΕ εκτός απο την όποια δυνατότητα έκπτωσης των μισθωμάτων στα βιβλία του , κατα την άποψη μου σίγουρα αποτελούν τεκμήριο απόκτησης τα μηνιάια μισθώματα κατ έτος , για αυτό που δεν έχω βγάλει άκρη είναι το χρήσης δηλαδή το σχετικό πινακάκι στο Ε1)
Από ότι καταλαβαίνω είσαι ελέυθερος επαγγελματίας (ατομικά, δηλαδή δικηγόρος,γιατρός,μηχανικός, όχι μέλος εταιρείας κλπ) οπότε η σύμβαση μίσθωσης είναι στο όνομα σου.
Στην ετήσια φορολογική σου δήλωση , δηλαδή στο Ε1 και συγκεκριμένα στον πίνακα 5 με τα ΕΙΧ συμπεριλαμβάνεις τα στοιχεία του αυτοκινήτου;
Στην περίπτωση αυτή θα πλήρωνες με βάση το τεκμήριο χρήσης που θα προέκυπτε και Φόρο Πολυτελείας με το εκκαθαριστικό σου αφού το αυτοκίνητο είναι δίλιτρο.
Αλήθεια τώρα που το σκέπτομαι ο Φόρος Πολυτελείας περιλαμβάνεται στο μίσθωμα - σύμβαση που έχεις υπογράψει;Απο την άλλη στον σχετικό κωδικό (719:δαπάνη για αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων) περιλαμβάνεις το σύνολο των μισθωμάτων που κατέβαλες στο έτος ώστε να αποτελέσουν τεκμήριο απόκτησης;
Εδώ θεωρώ πως ένας ατομικός ΕΕ θα πρέπει να τα συμπεριλάβει καθώς αν και μιλάμε για ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ -αφου δεν αγοράζεις το αυτοκίνητο στο τέλος ώστε να θεωρηθεί ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ - τα ΕΙΧ έχουν τεκμήριο απόκτησης για τον ιδιώτη- ατομική επιχείρηση- ελεύθερο επαγγελματιά οπωδηποτε.@gatoz ως πολύμπειρος με τα leasing , θυμάμαι κάπου είχες αναφέρει ένα κολπάκι που κάνουν οι εταιρείες που αν και το αυτοκίνητο έρχεται στην κυριότητα σου στο τέλος της σύμβασης παρόλα αυτά η μίσθωση παραμένει ως ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ώστε να εκπίπτει απο τα βιβλία το μηνιαίο μίσθώμα.
Μήπως θα μπορούσες να το επαναλάβεις;
Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ