-
@manast said in NEW JEEP AVENGER:
@dublin said in NEW JEEP AVENGER:
Ναι, έτσι πιστεύω, εγώ είμαι φουλ diesel, απλά η συγκεκριμένη έκδοση είναι πολύ σημαντική πιστεύω..που να δεις που θα έρθουν αντίστοιχα C3 και Punto.. ακόμη φθηνότερα.. αρχίζει και φτιάχνει η φάση, αλλά θέλει 3-4-5 χρονακια ακόμη για να γίνει mainstream.
Δεν είναι μόνο τα οχήματα καθ´αυτά το πρόβλημα. Το avenger (και άλλα), μπορεί να είναι αρκούντως δελεαστικά αλλά, υπάρχει ένα ολόκληρο πλέγμα, ένα οικοσύστημα όπως σωστά έγραψε ο argyn σε άλλο νήμα, που είναι τόσο μα τόσο ανώριμο και ανέτοιμο...
@manast said in NEW JEEP AVENGER:
@dublin said in NEW JEEP AVENGER:
Ναι, έτσι πιστεύω, εγώ είμαι φουλ diesel, απλά η συγκεκριμένη έκδοση είναι πολύ σημαντική πιστεύω..που να δεις που θα έρθουν αντίστοιχα C3 και Punto.. ακόμη φθηνότερα.. αρχίζει και φτιάχνει η φάση, αλλά θέλει 3-4-5 χρονακια ακόμη για να γίνει mainstream.
Δεν είναι μόνο τα οχήματα καθ´αυτά το πρόβλημα. Το avenger (και άλλα), μπορεί να είναι αρκούντως δελεαστικά αλλά, υπάρχει ένα ολόκληρο πλέγμα, ένα οικοσύστημα όπως σωστά έγραψε ο argyn σε άλλο νήμα, που είναι τόσο μα τόσο ανώριμο και ανέτοιμο...
Φυσικά και αυτό είναι το πρόβλημα. Είχε και ομιλία ο πρωθυπουργός για αυτά τα θέματα. Καλά λέει είναι τα ηλεκτρικά ταξί, αλλά που θα φορτίσουν οι άνθρωποι;! Να μπούνε μπροστά οι δήμοι, είπε!
Επίσης είπε ότι πήγαν να βάλουν ταχυφορτιστες στην Ε.Ο και είχαν προβλήματα (μην με ρωτάτε, δεν το εξήγησε παραπέρα..).
Απλά παρατηρούμε, ότι στην επόμενη γενιά τα οχήματα θα είναι οκ.. αλλά μένει το δυσκολότερο, υποδομές, ενεργειακές επενδύσεις, μείωση λιγνίτη (ενώ έχουμε τεράστια αύξηση και σε εξόρυξη και σε καινούργιες μονάδες τελικά) και άλλα πολλά..
-
Για άλλη μια φορά θα πω ότι οι ταχυφορτιστές (σοβαρής ισχύος) είναι απλά συμπληρωματικοί της απλής μπρίζας σούκο. Ως εκ τούτου ΔΕΝ είναι η λύση για την ηλεκτροκίνηση του πόπολου σε βάθος χρόνου. Είναι πανάκριβοι, απαιτούν σοβαρές υποδομές ηλεκτρικής ισχύος, έχουν ακριβές χρεώσεις, ταλαιπωρούν τις μπαταρίες, ταλαιπωρούν το δίκτυο παραγωγής και διανομής ενέργειας. Είναι για μια στις τόσες για το πόπολο, και κυρίως για σεα εθνικών οδών, αν και εντελώς απαραίτητοι για ταξί, ειδικά αυτά με διπλοβάρδια ή κάποια κρατικά όπως ασθενοφόρα. Για όλα τα άλλα, όπως : αμάξια για το πόπολο, για δήμους, λοιπά κρατικά οχήματα, φορτηγάκια διανομών, σκούτερ, ντίλερς, δακτύλιο,κοκ απαιτείται χώρος στάθμευσης και απλή μπρίζα βραδείας φόρτισης.
-
Εγώ το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι η Ελλάδα κανονικά θα έπρεπε εμπορικά να ανήκει σε άλλη ομάδα χωρών π.χ. Αφρικανικών ή Νότιο Αμερικάνικων ή Ασιατικών.
Όχι πάντως στην εμπορική κοινοπραξία της ΕΕ.Είναι γελοίο να προσπαθούν να επιβάλουν την ηλεκτροκίνηση σε χώρες στις οποίες προφανώς δεν μπορεί να υιοθετηθεί.
Το Avenger βγαίνει και με βενζίνη. Και όμως προτιμούν στην μπανανία των Βαλκανίων να το πουλάνε με μπαταρίες.
Δεν θέλουν πωλήσεις. Απλά τα πράγματα. Επιδίωξή τους είναι η εικόνα, κατασκευαστής premium, που απευθύνεται στους πολύ λίγους ώστε να ξεχωρίζουν από την μάζα.
-
Βγαίνει μόνο με τα 100 άλογα και χειροκίνητο, αλλά θα ήταν 3-4000 φτηνότερο από το ηλεκτρικό μετά την επιδότηση. Ισως και λιγότερο.
Οπότε δεν έχει νόημα για την εταιρεία και θα της ανέβαζε τους ρύπους.
Με το Αβέντζερ όμως μπαίνουμε σε αυτό που μπορεί να είναι σήμερα η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.
Το δεύτερο αμάξι, ή βασικά το αμάξι πόλης και κοντινών εκδρομών, που θα φορτίζει στο σπίτι και μόνο εκεί.
Και βέβαια θα υπάρχει άλλο αμάξι, ή ο ιδιοκτήτης θα νοικιάζει άλλο αμάξι για μακρινές διαδρομές.
Το κόστος του αιρκρος ντίζελ σε ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο, είναι 9-10 περίπου ευρώ αν πας με όρια και κάτι, αν πάω σε ταχύτητες τογιότα και άλλων υβριδικών, δηλαδή 100-110, όπως και σε επαρχιακό, γύρω στα 7 ευρώ ή και πιο κάτω.
-
@criuser said in NEW JEEP AVENGER:
Βγαίνει μόνο με τα 100 άλογα και χειροκίνητο, αλλά θα ήταν 3-4000 φτηνότερο από το ηλεκτρικό μετά την επιδότηση. Ισως και λιγότερο.
Οπότε δεν έχει νόημα για την εταιρεία και θα της ανέβαζε τους ρύπους.
Με το Αβέντζερ όμως μπαίνουμε σε αυτό που μπορεί να είναι σήμερα η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.
Το δεύτερο αμάξι, ή βασικά το αμάξι πόλης και κοντινών εκδρομών, που θα φορτίζει στο σπίτι και μόνο εκεί.
Και βέβαια θα υπάρχει άλλο αμάξι, ή ο ιδιοκτήτης θα νοικιάζει άλλο αμάξι για μακρινές διαδρομές.
Το κόστος του αιρκρος ντίζελ σε ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο, είναι 9-10 περίπου ευρώ αν πας με όρια και κάτι, αν πάω σε ταχύτητες τογιότα και άλλων υβριδικών, δηλαδή 100-110, όπως και σε επαρχιακό, γύρω στα 7 ευρώ ή και πιο κάτω.
Τα ηλεκτρικά B-suv έχουν φιαχτεί για να είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της οικογενείας.
Με αυτό θα κινηθούν στην πόλη, θα κάνουν τα ψώνια , θα πάνε στην δουλεία και με αυτό θα κάνουν τα 3-4 ταξίδια το χρόνο τα μεγαλύτερα , με κάποιους συμβιβασμούς.Οι Γάλλοι το έχουν σκεφτεί και το υλοποιούν ωραία , δίνοντας επιλογές στους καταναλωτές. Δεν είναι μόνο τα κόστη στην ζωή. Οι ντίζελ ρυπαίνουν αντικειμενικά, ακόμη και να μην ασπαζόμαστε όλες τις υπερβολές που ακούγονται για την κλιματική αλλαγή.
-
Καλά για την ρύπανση ας το αφήσουμε γιατί και το ρεύμα δεν βγαίνει με σύντηξη...
-
@criuser said in NEW JEEP AVENGER:
Καλά για την ρύπανση ας το αφήσουμε γιατί και το ρεύμα δεν βγαίνει με σύντηξη...
Δεν παράγεται όμως στο λεκανοπέδιο , όπου υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα , όταν δεν φυσάει δυνατός βοριάς.
Επίσης το μείγμα πλεον ακόμη και στην Ελλάδα των αριστερών οικολόγων έχει πάει τις ΑΠΕ κοντά στο 40%-50%. Και υπάρχει χώρος για καλύτερα.
-
Jeep = πανάκριβα σέρβις και ανταλλακτικά
τελική 150 οχι που θα το άφηνα έτσι ασχολίαστο ...ο ορισμός της αναξιοπιστίας ας το κυκλοφορήσουν καμία 5ετία πρώτα να δούμε ...
άξιοι οι early adopters ... της μοίρας τους , μόνο leasing ... next!
-
Αμάξι μεγέθους βιτάρα πάνω κάτω - αλλά 400 κιλά βαρύτερο ... το δούλεμα περί "οικολογικών ανησυχιών" των ασχέτων συνεχίζεται ...
-
Να δω οικογένεια με ηλεκτρικό Avenger να πηγαίνει σούπερ μάρκετ και να ψάχνει το καλάθι του νοικοκυριού...
Γελοιότητες...
-
@storm said in NEW JEEP AVENGER:
Να δω οικογένεια με ηλεκτρικό Avenger να πηγαίνει σούπερ μάρκετ και να ψάχνει το καλάθι του νοικοκυριού...
Γελοιότητες...
Οπως το ψαχνουν οικογενειες με αστρα , 308, 3008 , φοκους κλπ της ιδιας τιμης
-
Συζητάτε για ΕV ενώ δεν υπάρχουν υποδομές ακομη και κανείς δεν ξέρει πότε θα τις έχουμε στο Ελλαδισταν.
Ενώ υπάρχουν και πολλές αμφιβολίες για αξιοπιστία,οικολογια και πραγματική οικονομία στη χρήση.
Συν ότι ΔΕΝ θα είναι για πάντα αφορολόγητα.
Αλήθεια πολλοί υποστηρίζετε το ληζινγκ.Αυτο εσείς δεν το πληρώνετε;Δεν δίνετε δόση;Μιλάω για ιδιωτικό ληζιγκ και όχι εταιρικό.
Σ αυτό τον κόσμο τίποτα δεν είναι τσάμπα . -
@taxidiwtis said in NEW JEEP AVENGER:
@storm said in NEW JEEP AVENGER:
Γελοιότητες...
Οπως το ψαχνουν οικογενειες με αστρα , 308, 3008 , φοκους κλπ της ιδιας τιμης
Μόνο ως αστείο μπορώ να εκλάβω ότι κάποιος (με ή χωρίς οικογένεια) που έχει ένα Astra ή ένα 308 ή ένα Focus έχει την ίδια οικονομική άνεση με κάποιον που αγοράζει ένα οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Η αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου προϋποθέτει βαρύ οικονομικό background και εύπορη ζωή.
Φυσικά δεν περιμένω να γίνει κατανοητό αυτό.
-
Απλά πράγματα. Ενα όμορφο, με καλά χαρακτηριστικά αυτοκίνητο, σε σωστό μέγεθος και για όσους κάτι σημαίνει (και εμένα μαζί) σωστό σήμα.
Με το πιο λάθος κινητήριο σύστημα που μπορούσαν να βάλουν, ως μονόδρομο. Το λάθος; (γνώμη μου), ότι βγαίνει και σε "σωστή" έκδοση. Λένε δεν το φέρνουν.
Τώρα τα υπόλοιπα...
Ακόμα δεν το είδαμε και οι μάντεις είδαν στη μαγική σφαίρα τους αναξιοπιστίες, κακά οδικά χαρακτηριστικά, τριχόπτωση, ακρίδες και διάφορα άλλα.
Εμένα με ανησυχεί ότι κάπου βραβεύτηκε. Φαντάζομαι το μπαταριοκίνητο. Για να αρέσει σε αυτούς, κάτι δεν θα είναι βολικό. -
Λουκουμι για δεύτερο αυτοκίνητο.
Ωραιο σουλούπι, καλή αυτονομία, χώροι (;) και τιμουλα (τηρουμένων των αναλογιών).
Για ταξίδια μακρινά ΔΕΝ θα κάνει όχι τόσο λόγω μπαταρίας αυτης καθεαυτής, αλλά επειδή είναι ένα SUVακι με cd 0.34 άρα απλως σπρώχνει τοίχο αέρα όταν κινείται σε υψηλές ταχύτητες.
Γι αυτό και τα 150 τελικής (και πολλά είναι αυτα).Γενικά τα ηλεκτρικά με αεροδυναμική περιπτέρου μαλλον θα μας αφήσουν σύντομα χρόνους (ευτυχώς). Αυτό το σχημα θέλει πολλη ενέργεια για σπατάλη (άρα προς το παρόν μαζούτ ή υβριδικότητα στην καλύτερη).
Ξαναλέω όμως για δεύτερο αυτοκίνητο πόλης και περιαστικών διαδρομών φαίνεται αχτύπητο.
Μπήκε λίστα ήδη, απλώς θέλω να το δω από κοντά και κυρίως να δω εσωτερικούς χώρους.
-
Για κάποιους αξιοπιστία ισον ιαπωνια....που ζούμε θεε μου.
-
@clockwork82 said in NEW JEEP AVENGER:
Ξαναλέω όμως για δεύτερο αυτοκίνητο πόλης και περιαστικών διαδρομών φαίνεται αχτύπητο.
Μπήκε λίστα ήδη, απλώς θέλω να το δω από κοντά και κυρίως να δω εσωτερικούς χώρους.Αναλόγως χρήσης μάλλον έχεις δίκιο.
-
απο το μυαλό μας το βγάλαμε για την αναξιοπιστία της Jeep
-
Απλά καλό θα ήταν να δίνει εναλλακτική όχι σε βενζίνη αλλά σε ένα με πιο μικτή μπατ. + 1 μικρό μοτεράκι να φορτίζει (κάτι τέτοιο), μιας και σχεδιάστηκε ως ηλεκτρικό.
@george1977 said in NEW JEEP AVENGER:
Σε βγάζει πηγαίνε έλα , αλλά έχει και φορτιστές ο Σείριος για να θυμηθείς τα παλία εαν η εκδρομή στην Εύβοια γίνει μεγαλύτερη.
Ο Σείριος είναι κλειστός απ όσο έχω δει.
@ad276 said in NEW JEEP AVENGER:
Για κάποιους αξιοπιστία ισον ιαπωνια....που ζούμε θεε μου.
(χωρίς παρεξήγηση)
-
@monman2 said in NEW JEEP AVENGER:
απο το μυαλό μας το βγάλαμε για την αναξιοπιστία της Jeep
USA today;
Viva las vegas
JEEP AVENGER