-
Το baloon νομίζω τελικά βγαίνει ακριβά. Πρέπει να τα βάλεις κάτω να τα υπολογίσεις.
Το t-cross μην το φοβάσαι. Είναι καλό αυτοκίνητο.
Το dsg παραμένει πάντα ένα ερωτηματικό. Σ' άλλους σπάει, άλλοι το έχουν για χιλιάδες χιλιόμετρα άθικτο. Τι να πω, κι εγώ μπερδεμένος είμαι.
Σε mild hybrid αποκλείεται να βγει το facelift. Η μικρή πλατφόρμα της vw που έχει και το T-cross δεν παίρνει mild hybrid. Ούτε καν αυτόματο χειρόφρενο, αν δεις έχει το κλασικό. -
Το 5,9 είναι καλό για τα δεδομένα της εποχής, όχι καλό γενικώς. Το ακούω χρονια το balloon αλλά δεν είχα ασχοληθεί. Εδώ επειδή η αξιοπιστια είναι ας το πούμε questionable (αν και συμμετεχοντας σε groups δε διάβασα παλαβά και το αμάξι πουλάει ακόμα καλά) σκέφτομαι να αποφύγω την απευθείας αγορά όχι μόνο για λόγους κεφαλαιακούς αλλά και για να υπάρχει διαφυγή αν αποδειχθεί φόλα.
Γι αυτό ρωτάω.
Η τιμή αυξήθηκε σημαντικά, απλά από τη style dsg δεν λείπει κάτι.
Αν έπρεπε να «γκρινιαξω» για κάτι θα ήταν το μηχανικό χειρόφρενο και την έλλειψη - σε αντίθεση με αλλά vag - του auto hold.
Το δεύτερο για εμένα θα ήταν σημαντικό αλλά για τη γυναίκα που της το έβαλα να το δοκιμάσει στο YC ήταν ενοχλητικό.Το trip το μηδένισα πριν ξεκινήσω και είδα τις 3 διαφορετικές ενδείξεις.
Σίγουρα θα καίει περισσότερο από το υφιστάμενο στην πόλη.
Αλλά αυτό θα είναι συνειδητή επιλογή. -
@andya3 said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Το baloon νομίζω τελικά βγαίνει ακριβά. Πρέπει να τα βάλεις κάτω να τα υπολογίσεις.
Το dsg παραμένει πάντα ένα ερωτηματικό. Σ' άλλους σπάει, άλλοι το έχουν για χιλιάδες χιλιόμετρα άθικτο. Τι να πω, κι εγώ μπερδεμένος είμαι.
Σε mild hybrid αποκλείεται να βγει το facelift. Η μικρή πλατφόρμα της vw που έχει και το T-cross δεν παίρνει mild hybrid. Ούτε καν αυτόματο χειρόφρενο, αν δεις έχει το κλασικό.Αν πληρώσεις την τελευταία δόση ναι πάει πολύ ψηλά.
Βέβαια μπορείς να το δώσεις στο καπάκι και να βγάλεις κάτι από τη διαφορα.
Αλλιως το γυρνάς πίσω.
Από ιδιωτικό leasing που το συγκρίνω συμφέρει.
Από αγορά κασερι όχι.
Αλλά αναλαμβάνεις πληρως το ρίσκο; -
Στο ballon συμπεριλαμβάνουν και την επέκταση εγγύησης;
Το θέμα κατανάλωσης δεν νομίζω να είναι τόσο τραγικό, κοίταξα στο Spritmonitor και έχει Μ.Ο. 6,75 το οποίο περιλαμβάνει και τους δυο βενζινοκινητήρες. -
@limited_one said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Στο ballon συμπεριλαμβάνουν και την επέκταση εγγύησης;
Το θέμα κατανάλωσης δεν νομίζω να είναι τόσο τραγικό, κοίταξα στο Spritmonitor και έχει Μ.Ο. 6,75 το οποίο περιλαμβάνει και τους δυο βενζινοκινητήρες.Ναι την περιλαμβάνουν τόσο αυτή όσο και τα σερβις και ασφάλεια στην Allianz
-
@andya3 said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Σε mild hybrid αποκλείεται να βγει το facelift. Η μικρή πλατφόρμα της vw που έχει και το T-cross δεν παίρνει mild hybrid. Ούτε καν αυτόματο χειρόφρενο, αν δεις έχει το κλασικό.Έχω συμπληρώσει 50χιλ. χλμ με το dsg σε polo 115 και προς το παρών λειτουργεί όπως την πρώτη μέρα, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που έχει το συγκεκριμένο κιβωτιο. Καθημερινά διασχίζω τη Θεσσαλονίκη από ανατολικά προς βιομηχανική, μέσω του κέντρου σε ώρες αιχμής, οπότε τρώω αρκετά μποτιλιαρίσματα. Αυτά για να έχετε ένα δείγμα γραφής…… τώρα το πόσο θα αντέξει, ο Θεός και η ψυχή του. Υπάρχουν κάνα δυο τρικ προστασίας των συμπλεκτών στο συνεχές σταματά ξεκίνα, όπως η επιλογή manual πρώτης ταχύτητας, γιατί η αλλαγή σε δεύτερη γίνεται πολύ γρήγορα, με το που θα κυλήσει το αυτοκίνητο. Έτσι γλυτώσεις την συνεχή ολίσθηση του συμπλέκτη, προσωπικά βέβαια σπάνια χρησιμοποιώ αυτήν την τακτική, για να πω την αλήθεια….
-
Η χρήση που κάνουμε εμείς στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι πολλές μικρες διαδρομές εκτός κέντρου.
Κίνηση θα φάει αλλά όχι επιπέδου Κηφισιας προς κέντρο -
@iceman7 said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Το 5,9 είναι καλό για τα δεδομένα της εποχής, όχι καλό γενικώς. Το ακούω χρονια το balloon αλλά δεν είχα ασχοληθεί. Εδώ επειδή η αξιοπιστια είναι ας το πούμε questionable (αν και συμμετεχοντας σε groups δε διάβασα παλαβά και το αμάξι πουλάει ακόμα καλά) σκέφτομαι να αποφύγω την απευθείας αγορά όχι μόνο για λόγους κεφαλαιακούς αλλά και για να υπάρχει διαφυγή αν αποδειχθεί φόλα.
Γι αυτό ρωτάω.
Αν έπρεπε να «γκρινιαξω» για κάτι θα ήταν το μηχανικό χειρόφρενο και την έλλειψη - σε αντίθεση με αλλά vag - του auto hold.
Το δεύτερο για εμένα θα ήταν σημαντικό αλλά για τη γυναίκα που της το έβαλα να το δοκιμάσει στο YC ήταν ενοχλητικό.Το trip το μηδένισα πριν ξεκινήσω και είδα τις 3 διαφορετικές ενδείξεις.
Αλλά αυτό θα είναι συνειδητή επιλογή.έχει auto hold, blind spot monitoring και rear traffic alert.
-
Η χρήση που κάνουμε εμείς στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι πολλές μικρες διαδρομές εκτός κέντρου.
Κίνηση θα φάει αλλά όχι επιπέδου Κηφισιας προς κέντροΌτι και να πάρεις γι' αυτές τις συνθήκες εντάξει θα είναι, σιγά τα 100-200€ πάνω κάτω σε καύσιμα σε σχέση με την ευχαρίστηση χρήσης που νιώθεις σε ένα όχημα που γουστάρεις. Αλλά με τις τιμές που διαβάζω είναι τσιμπημενο το T-Cross λίγο.. εγώ ξέρεις, θα κοίταγα αλλού, αλλά ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του φυσικά. Ας πούμε το Mokka φαίνεται μισή γενιά μετά από το T-Cross..
Kamiq μήπως σας λέει κάτι; Από όσο θυμάμαι ήταν το πιο συμπαθητικό VAG στην κατηγορία του με διαφορά. Εξωτερικά βέβαια, περισσότερο generic δεν έχει!
-
@iceman7 Τόσο χάλια είναι το toyota ποιοτικά ? Όταν είχα κάνει test drive το T- Cross το θεώρησα το χειρότερο αυτοκινήτο ποιοτικά του group. Ούτε με το Ibiza του '20 δεν είχα νιώσει έτσι .
Όντως πολύ άνετο στην οδήγηση αλλά τελείως αδιάφορο ως αμάξι.
Το balloon θεωρώ ότι δεν αξίζει , στο τέλος άντε να σου βγει 200ε λιγότερο που το είχα υπολογίσει , και το ποσό της τελευταίας δόσης είναι το ποσό που στο αγοράζουν υποτίθεται οπότε πάλι δεν σε συμφέρει.
Αφού κοιτάς απο το group πήγες να δείτε το Seat Arona ? Εκτός b-suv την νέα Fabia ? Σκίζει σε χώρους και πρακτικότητα -
@kapelis said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Γι αυτό ρωτάω.
Αλλά αυτό θα είναι συνειδητή επιλογή.έχει auto hold, blind spot monitoring και rear traffic alert.
Δεν έχει auto hold. Σε κρατάει στην ανηφόρα αλλά όχι στο φανάρι. Το blind spot το έχουν βάλει έξτρα.
-
Τα skoda τα μικρά τρίζουν σε ταμπλό και συναρμογές. Όχι τρελά πράγματα, αλλά τρίζουν. Πρέπει να πάς από Octavia και πάνω για να έχεις ησυχία.
Για όποιον αντέχει αυτό το τίμημα, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή σε αυτοκίνητο με κριτήριο το vfm. Πλην συναρμογών, η ποιότητά τους είναι εξαιρετική και κουβαλάνε όλη τη σύγχρονη τεχνολογία της vw. -
@dublin said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Κίνηση θα φάει αλλά όχι επιπέδου Κηφισιας προς κέντροΌτι και να πάρεις γι' αυτές τις συνθήκες εντάξει θα είναι, σιγά τα 100-200€ πάνω κάτω σε καύσιμα σε σχέση με την ευχαρίστηση χρήσης που νιώθεις σε ένα όχημα που γουστάρεις. Αλλά με τις τιμές που διαβάζω είναι τσιμπημενο το T-Cross λίγο.. εγώ ξέρεις, θα κοίταγα αλλού, αλλά ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του φυσικά. Ας πούμε το Mokka φαίνεται μισή γενιά μετά από το T-Cross..
Kamiq μήπως σας λέει κάτι; Από όσο θυμάμαι ήταν το πιο συμπαθητικό VAG στην κατηγορία του με διαφορά. Εξωτερικά βέβαια, περισσότερο generic δεν έχει!
Όλα έχουν τσιμπήσει δυστυχώς.
Μοκκα είναι γαλλικό πια και μοντέρνο σχέδιο με προβληματική ορατότητα.
Καμικ δεν έχει ηλεκτρικα αναδιπλούμενους άσε που δεν φέρνει σε suv -
@tsofras said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
@iceman7 Τόσο χάλια είναι το toyota ποιοτικά ? Όταν είχα κάνει test drive το T- Cross το θεώρησα το χειρότερο αυτοκινήτο ποιοτικά του group. Ούτε με το Ibiza του '20 δεν είχα νιώσει έτσι .
Όντως πολύ άνετο στην οδήγηση αλλά τελείως αδιάφορο ως αμάξι.
Το balloon θεωρώ ότι δεν αξίζει , στο τέλος άντε να σου βγει 200ε λιγότερο που το είχα υπολογίσει , και το ποσό της τελευταίας δόσης είναι το ποσό που στο αγοράζουν υποτίθεται οπότε πάλι δεν σε συμφέρει.
Αφού κοιτάς απο το group πήγες να δείτε το Seat Arona ? Εκτός b-suv την νέα Fabia ? Σκίζει σε χώρους και πρακτικότηταΝαι είναι έντονη η αίσθηση φθήνιας. Σε βαθμό που πράγματι το χειρότερο ποιοτικα vag να δείχνει καλύτερο.
Απλά τα Τογιότα δεν πουλάνε αυτό αλλά οικονομία.Το balloon το κοιτάω αντί ιδιωτικού leasing.
Στα 4 χρονια αλλάζω πάλι. Δηλαδη δεν πληρώνω την τελευταία δόση εκτός αν έχω βρει να το δώσω ιδιωτικά καλύτερα και τους το γυρνάω πίσω.
Αρονα έχει νόημα σε φα που έχει φίλος αλλά βγαίνει κουτάλα μόνο.
Φαμπια όχι γιατί κοιταμε ψηλό. -
@pgp737ng said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Το balloon το κοιτάω αντί ιδιωτικού leasing.
Τι είναι το balloon?
Είδος leasing. Μηνιαία δόση επί Χ μήνες. Μετά τους Χ μήνες εξαγορά ή νέες δόσεις ή επιστροφή οχήματος
-
Η πληρωμή με μπαλόνι είναι ένας τρόπος αποπληρωμής δανείου. Σε ένα κανονικό δάνειο πληρώνεις μια Χ δόση και μετά από μερικά χρόνια είναι δικό σου. Στην πληρωμή με μπαλόνι πληρώνεις λιγότερα το μήνα, αλλά στο τέλος πληρώνεις ένα μεγάλο συγκεντρωτικό ποσό για να πάρεις το αυτοκίνητο. Ή το οτιδήποτε, πχ ακίνητο.
Μυρίζεστε κάτι;
Σωστά, έχετε καλή όσφρηση,η πληρωμή με μπαλόνι είναι πιο δαπανηρή και ριψοκίνδυνη. -
Εγω το εχω πει πολλλες φορες για το t-cross οτι ειναι ενα πολυ τιμιο αυτοκινητο με πολυ καλες διαστασεις για αυτο που ζητας!
Η κουμπαρα μου εχει το yc style σε λευκο περλα. Προσωπικα το βρισκουμε αρκετα υποδεεστερο επειδη εχουμε κανει τη συγκριση λαιβ σε αρκετους τομεις πρακτικοτητας ποιοτητας.
Βεβαια στη καταναλωση μου ριχνει στα αυτια με 4,7 εναντι 6,4. Αλλα εδωσε και περιπου 5χιλιαρικα παραπανω.
Και να σας πω και κατι; Εγω εχω το αργο 95αρι και ειναι και πιο γρηγορο στην εθνικη ρολαριστοι
-
@zaxosm said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Εγω το εχω πει πολλλες φορες για το t-cross οτι ειναι ενα πολυ τιμιο αυτοκινητο με πολυ καλες διαστασεις για αυτο που ζητας!
Η κουμπαρα μου εχει το yc style σε λευκο περλα. Προσωπικα το βρισκουμε αρκετα υποδεεστερο επειδη εχουμε κανει τη συγκριση λαιβ σε αρκετους τομεις πρακτικοτητας ποιοτητας.
Βεβαια στη καταναλωση μου ριχνει στα αυτια με 4,7 εναντι 6,4. Αλλα εδωσε και περιπου 5χιλιαρικα παραπανω.
Και να σας πω και κατι; Εγω εχω το αργο 95αρι και ειναι και πιο γρηγορο στην εθνικη ρολαριστοι
Το πρόβλημα στα 95άρια του group vag είναι πως τα εξοπλίζουν με ένα μακρύ 5αρι κιβώτιο. Αυτό είναι θετικό για την κατανάλωση, αλλά αρνητικό για τις επιδόσεις.
Επίσης, στο Arona τα 95αρια είναι με ταμπούρα πίσω και όχι δίσκους. -
@n-k-9 said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Το πρόβλημα στα 95άρια του group vag είναι πως τα εξοπλίζουν με ένα μακρύ 5αρι κιβώτιο. Αυτό είναι θετικό για την κατανάλωση, αλλά αρνητικό για τις επιδόσεις.
Επίσης, στο Arona τα 95αρια είναι με ταμπούρα πίσω και όχι δίσκους.Και το t cross ταμπουρα εχει πισω. Και τα 2 αυτα χαρακτηριστικα για οικονομια και τσιγγουνια ειναι. Ωστοσο και τα 2 δε δημιουργούν κανενα απολυτως προβλημα εκτος του ψυχολογικου που προσπερνιεται με τη καθημερινη χρηση. Για το κιβωτιο η ροπη ειναι αρκετη απο χαμηλα και για τα φρενα η αποδοση ειναι μια χαρα για τη χρηση που προοριζεται.
Απο κει και περα ο καθενας βαζει τις προτεραιοτητες του και αποφασιζει.
-
@n-k-9 said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Επίσης, στο Arona τα 95αρια είναι με ταμπούρα πίσω και όχι δίσκους.Και το t cross ταμπουρα εχει πισω. Και τα 2 αυτα χαρακτηριστικα για οικονομια και τσιγγουνια ειναι. Ωστοσο και τα 2 δε δημιουργούν κανενα απολυτως προβλημα εκτος του ψυχολογικου που προσπερνιεται με τη καθημερινη χρηση. Για το κιβωτιο η ροπη ειναι αρκετη απο χαμηλα και για τα φρενα η αποδοση ειναι μια χαρα για τη χρηση που προοριζεται.
Απο κει και περα ο καθενας βαζει τις προτεραιοτητες του και αποφασιζει.
Αυτό ακριβώς ισχύει σε κάθε αυτοκίνητο και επιλογή.
Στο Γιαρις π.χ. τα μαλακά πλαστικά,λογικά, δεν είναι προτεραιότητα.
Οικονομία και ευκολία χρήσης είναι το ζητούμενο
Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο