-
-
Ωρε τρελααααα
-
@iceman7 said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Συμπέρασμα.
Μετά από μια ακόμα ημέρα ψαξίματος, το καταλληλότερο για καθημερινο οικογενειακό είναι το VW το οποιο έχει την τους καλυτερους χώρους από όλα και έχει ιδανικές διαστάσεις.
Τα 4 μέτρα έχουν διαφορα εναντι στην καφρίλα από τα 4,20Ποιο VW αν επιτρέπεται;
Εννοείται ότι τα 4 μέτρα έχουν διαφορά σε σύγκριση με τα 4.20,
Εγώ έχω μεγάλο ιστορικό στις επιλογές αυτοκινήτων με κριτήριο το μήκος του αμαξώματος. -
@storm said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Συμπέρασμα.
Μετά από μια ακόμα ημέρα ψαξίματος, το καταλληλότερο για καθημερινο οικογενειακό είναι το VW το οποιο έχει την τους καλυτερους χώρους από όλα και έχει ιδανικές διαστάσεις.
Τα 4 μέτρα έχουν διαφορα εναντι στην καφρίλα από τα 4,20Ποιο VW αν επιτρέπεται;
Εννοείται ότι τα 4 μέτρα έχουν διαφορά σε σύγκριση με τα 4.20,
Εγώ έχω μεγάλο ιστορικό στις επιλογές αυτοκινήτων με κριτήριο το μήκος του αμαξώματος.Για το t-cross λέμε.
Ιδανικό καθημερινό οικογενειακό -
@lap said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Στημένο το σκηνικό lap.
Δεν τα χτυπάς έτσι τα παπούτσια μπαίνοντας. Πρέπει να γυρνάς το πέλμα ώστε να χτυπιουνται καλά οι πάτοι, να τρίβονται και αναμεταξύ τους να σιγουρεύεις ότι δεν θα μείνει κάτι από κάτω.
Και εννοείται πάντα λαστιχένια πατάκια με υπερυψωμένο γείσο (όχι αναγκαστικά σκαφάκια) για να μην διαχέονται τυχόν σκουπιδακια. -
Εφόσον μπαίνεις σε διαδικασία αναμονής σκέφτεσαι ξανά και το γιαρις (τι 4-5 μηνες που άνετα γίνονται οι διπλοί με τους βαγγεληδες - ξέρω και από τη bmw τι παίζει, τι 18 που μπορεί να μειωθούν).
Καιρό στα λέω, αλλά δεν με πίστευες! Τώρα θα παραλάμβανες....αχαχα!!
Καλά δεν υπάρχουν πόδια σε ταμπλω και μαλακιες. Ούτε καν πόδια στο κάθισμα.
Βάζω πετσέτες και καλύμματα όταν μπαίνουν μέσα (και στο μικρό).
Ο χαμός γίνεται για δαχτυλίδια και βραχιόλια που γρατσουνανε πλαστικά.Όταν τα υλικά αγαθά - τα οποία φτιάχτηκαν για να μας υπηρετούν - καταλήγουν να τα υπηρετούμε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα!
-
Αφου Toyota θα πάρεις τελικά, τι συζητάς
Για ιδιοκτησία και για το λόγο που το θες ειναι οτι καλύτερο θα βρεις.
Πάρε style να γουστάρεις;
Έαν πας όμως σε leasing για την χρήση που το θες θα είσαι εγκληματίας εαν δεν πας σε ηλεκτρικό, όσο γέρος και να αισθάνεσαι.
-
- με προΥποθέσεις να υπάρχει χώρος φόρτισης και 2ο αμάξι για κάποιο μακρινό ταξίδι, είναι δελεαστικό ένα ηλεκτρικό με καλή μπαταρία και με τα κίνητρα που έχει
- για λίζινγκ, εφόσον δεν σε νοιαζουν έξοδα και τυχον βλαβες, το "γερμανικό" είναι καλή περίπτωση με τα ωραία του σαλόνια και κύλιση, μένει μόνο το κόστος καυσίμου
- για ιδιοκτησία το ποιο "συμφέρον" είναι το ΤΟΥΟΤΑ, με τα καλά και τα άσχημά του
-
@fanis75 said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Εφόσον μπαίνεις σε διαδικασία αναμονής σκέφτεσαι ξανά και το γιαρις (τι 4-5 μηνες που άνετα γίνονται οι διπλοί με τους βαγγεληδες - ξέρω και από τη bmw τι παίζει, τι 18 που μπορεί να μειωθούν).
Δεν είχα ανάγκη για αμάξι ούτε βασικά ακόμα έχουμε, απλά παλιώνει το γιαρις, κοντεύει τα 80000 χλμ (high score οικογενειακό), βγήκε από την εγγύηση και το ψάχνουμε. Η χειρότερη εποχή αλλά τώρα ακόμα Πουλιέται μαλλον σε καλά λεφτά το γιαρις.
Νομίζω καταλήγουν όλοι στο VW.
Το δίλημμα είναι αγορά με παραγγελία για να μπουν έξτρα εργοστασιακός συναγερμός, μπρος πίσω αισθητήρες και blind spot ή απλά μια style leasing ?
Σε κάθε περίπτωση το αμάξι είναι υπερπλήρες και χωρίς ανόητες επιλογές του ηλιθίου που φτιάχνει τα πακέτα στην ΤΗ (πρέπει μα τον αναζητήσω τον άνθρωπο αυτό να του στείλω μια μουτζα συστημένη)Και αν αγορά απο ποιον έμπορο; Πρότεινα στη γυναίκα το Φιλοσιδη στην παλιά της γειτονιά.
Απόψεις ;Δεν ξέρω τι θα πρέπει να κάνει η Τογιότα για να μην μας χάσει από πελάτες. Εκτός αν κάποια στιγμή μελλοντικά όταν ομαλοποιηθεί η παραγωγή χτυπήσω και εγώ για εμένα ένα Yaris cross facelift.
Για το ηλεκτρικό δεν ψηνομαι γιατί:
- δεν έχω όρεξη να μπλεκω για τοποθέτηση φορτιστή στην υπόγεια θέση πάρκινγκ
Μια και καλη στο επόμενο σπίτι όταν το πουλήσουμε αυτό επειδή θα μεγαλωσουν τα παιδιά και δεν θα το έχουμε ανάγκη. - δεν θα το έχω εγώ το αμάξι αλλά η γυναίκα που της είναι άχρηστο και άβολο
- τα λεφτά της επιδότησης πιθανώς να είναι φίδια μιας και το ποσο είναι σετ
- τα διαθεσιμα αμάξια είναι πολύ ακριβά και μεγάλα για τις αναγκες μας
- με το αμάξι αυτό θα κάνουμε διακοπές τον Αύγουστο όπως κάνουμε τώρα με το γιαρις, οποτε δεν πρέπει να σκοτιζόμαστε με φορτίσεις
Ντεσου VW.
Κιβώτιο που με έχετε φοβίσει αλλά στα 70-80 χιλιάδες
Χλμ τα αμάξια μας έχουν συνηθως αλλάξει. Θα αντέξει ;
Αλλά γνωστά προβλήματα ;
Άντε ξανά να κανεις κονε με συνεργεία
Αποκλειστικα βενζίνη οποτε μικρότερη οικονομία.
Πρακτικά σε κίνηση εκτός κέντρου που το γιαρις πιάνει βάσει του λάθους τρόπου της γυναίκας 5,8 θα δω 7-8 ;
Εχει εικόνα κανεις ;
Για ταξίδι δεν με απασχολεί τόσο. Σαν το c segment δεν θα καίει και το ταξίδι θα είναι σαφως πιο άνετο από το πατιναρισμα του υβριδικού.Το άλλο θέμα που θίγεις Φανη είναι προσωπικό κόλλημα. Δεν έχει να κάνει με τη λαμαρίνα αλλά με το σεβασμό του ίδιου και των άλλων στον ευατο μου, στον κόπο μου, στον ιδρώτα μου και το πως θέλω να είναι τα πράγματα μου.
Ισχύει για όλα τα πράγματα μου.
Το αμάξι είναι ίσως και πιο χύμα γιατί αναγκαστικά ει αι πεταμένο στο δρόμο. - δεν έχω όρεξη να μπλεκω για τοποθέτηση φορτιστή στην υπόγεια θέση πάρκινγκ
-
Το δίλημμα είναι αγορά με παραγγελία για να μπουν έξτρα εργοστασιακός συναγερμός, μπρος πίσω αισθητήρες και blind spot ή απλά μια style leasing ?
Και αν αγορά απο ποιον έμπορο; Πρότεινα στη γυναίκα το Φιλοσιδη στην παλιά της γειτονιά.Πάρτο leasing και δεν σε απασχολεί τίποτα από τα παραπάνω ή από τα ντεσσού που αναφέρεις. Ως αγορά είναι κάκιστη επιλογή, γιατί σε 4-5 χρόνια δεν θα πουλιέται εύκολα ή σε καλά χρήματα, αφού δεν έχει κάν κάτι υβριδικό και το DSG θα είναι στα τελευταία του και εκτός εγγύησης. Και εγώ το κοίταζα, αλλά μόνο leasing, αγορά δεν θα έκανα σήμερα σε κάτι μη υβριδικό (έστω και στο όνομα).
-
Δεν είχα ανάγκη για αμάξι ούτε βασικά ακόμα έχουμε, απλά παλιώνει το γιαρις, κοντεύει τα 80000 χλμ (high score οικογενειακό), βγήκε από την εγγύηση και το ψάχνουμε. Η χειρότερη εποχή αλλά τώρα ακόμα Πουλιέται μαλλον σε καλά λεφτά το γιαρις.
Σε κάθε περίπτωση το αμάξι είναι υπερπλήρες και χωρίς ανόητες επιλογές του ηλιθίου που φτιάχνει τα πακέτα στην ΤΗ (πρέπει μα τον αναζητήσω τον άνθρωπο αυτό να του στείλω μια μουτζα συστημένη)Και αν αγορά απο ποιον έμπορο; Πρότεινα στη γυναίκα το Φιλοσιδη στην παλιά της γειτονιά.
Απόψεις ;Δεν ξέρω τι θα πρέπει να κάνει η Τογιότα για να μην μας χάσει από πελάτες. Εκτός αν κάποια στιγμή μελλοντικά όταν ομαλοποιηθεί η παραγωγή χτυπήσω και εγώ για εμένα ένα Yaris cross facelift.
Για το ηλεκτρικό δεν ψηνομαι γιατί:
Μια και καλη στο επόμενο σπίτι όταν το πουλήσουμε αυτό επειδή θα μεγαλωσουν τα παιδιά και δεν θα το έχουμε ανάγκη. - δεν θα το έχω εγώ το αμάξι αλλά η γυναίκα που της είναι άχρηστο και άβολο
- με το αμάξι αυτό θα κάνουμε διακοπές τον Αύγουστο όπως κάνουμε τώρα με το γιαρις, οποτε δεν πρέπει να σκοτιζόμαστε με φορτίσεις
Ντεσου VW.
Κιβώτιο που με έχετε φοβίσει αλλά στα 70-80 χιλιάδες
Χλμ τα αμάξια μας έχουν συνηθως αλλάξει. Θα αντέξει ;
Αλλά γνωστά προβλήματα ;
Άντε ξανά να κανεις κονε με συνεργεία
Αποκλειστικα βενζίνη οποτε μικρότερη οικονομία.
Πρακτικά σε κίνηση εκτός κέντρου που το γιαρις πιάνει βάσει του λάθους τρόπου της γυναίκας 5,8 θα δω 7-8 ;
Εχει εικόνα κανεις ;
Για ταξίδι δεν με απασχολεί τόσο. Σαν το c segment δεν θα καίει και το ταξίδι θα είναι σαφως πιο άνετο από το πατιναρισμα του υβριδικού.Το άλλο θέμα που θίγεις Φανη είναι προσωπικό κόλλημα. Δεν έχει να κάνει με τη λαμαρίνα αλλά με το σεβασμό του ίδιου και των άλλων στον ευατο μου, στον κόπο μου, στον ιδρώτα μου και το πως θέλω να είναι τα πράγματα μου.
Ισχύει για όλα τα πράγματα μου.
Το αμάξι είναι ίσως και πιο χύμα γιατί αναγκαστικά ει αι πεταμένο στο δρόμο.Βάζεις πολλές φυλακές στον ευατό σου. Βασικά δεν έχεις λόγο να πουλήσεις το yaris εκτός και εαν θέλεις να ανανεωθείς. Το yaris πουλιέται και θα πουλιέται ευκολότερα από ένα βενζινοκίνητο t-cross
Έαν θες αλλαγή τότε το vw μόνο leasing ή κάποιο φθηνό σαν το c3
Για το ηλεκτρικό
δεν έχω όρεξη να μπλεκω για τοποθέτηση φορτιστή στην υπόγεια θέση πάρκινγκΜια και καλη στο επόμενο σπίτι όταν το πουλήσουμε αυτό επειδή θα μεγαλωσουν τα παιδιά και δεν θα το έχουμε ανάγκη.
(εαν δεν κάνεις πάνω από 100km Καθημερινά και έχεις δικό σου parking δεν χρειάζεται φορτιστής. Μια απλή πρίζα με 16Α ασφάλεια σε έχει χαλαρα
- δεν θα το έχω εγώ το αμάξι αλλά η γυναίκα που της είναι άχρηστο και άβολο
(κρίνοντας από το 5,8 στο yaris η γυναίκα θέλει γκάζια)
(δεν υπάρχει άνθρωπος να έχει εμπιστοσύνη στο ελληνικό κράτος πόσο μάλλον μετά από δυο χρόνια απίστευτής σπατάλης, ΟΜΩΣ επειδή είναι παπατζήδες και με και ανευ επιδότησης είναι προτιμότερο να παίρνουμε αυτά που δίνουν , γιατί μετά θα δώσουμε χωρίς να έχουμε πάρει)
(η επιδότηση εξαλείφει το επιπλέον κόστος, το μέγεθος τώρα 4,2 είναι ιδανικό για μεικτή χρήση)
(τόσο εύκολο όσο να χειριστείς ένα application στο κινητό σου)
-
Και αν αγορά απο ποιον έμπορο; Πρότεινα στη γυναίκα το Φιλοσιδη στην παλιά της γειτονιά.Πάρτο leasing και δεν σε απασχολεί τίποτα από τα παραπάνω ή από τα ντεσσού που αναφέρεις. Ως αγορά είναι κάκιστη επιλογή, γιατί σε 4-5 χρόνια δεν θα πουλιέται εύκολα ή σε καλά χρήματα, αφού δεν έχει κάν κάτι υβριδικό και το DSG θα είναι στα τελευταία του και εκτός εγγύησης. Και εγώ το κοίταζα, αλλά μόνο leasing, αγορά δεν θα έκανα σήμερα σε κάτι μη υβριδικό (έστω και στο όνομα).
Δυστυχώς οι επιλογές σε υβριδικά ή ήπια υβριδικά είναι πολύ περιορισμένες. Επίσης μη ξεχνάμε οτι ένα αυτοκίνητο, δεν είναι μόνο οικονομία. Είναι και πολλά άλλα περισσότερα. αισθητική, ομορφία, πρακτικότητα, πάτημα, οδήγηση κλπ κλπ.
Αυτό που θέλω να πω, είναι πως είναι λάθος κατά τη γνώμη μου να αγοράζουμε βάσει τεχνολογιών οικονομίας καυσίμου αποκλειστικά. Τώρα αν π.χ. ένα ευβριδικό το γουστάρεις σε όλα του, ε έχεις και το ατού της οικονομίας. Εκεί μάλιστα.
Αλλά σε άλλες περιπτώσεις, όπως εγώ που βρήκα όσα θέλω στο t-cross και δεν είναι υβριδικό, it's ok by me. Τι να κανουμε, θεωρώ γελοίο να περιμένω 1,5 χρόνο για ένα αυτοκίνητο (αναλώσιμο) επειδή μόνο και μόνο είναι υβριδικό. Άλλωστε μιλάμε για απαγόρευση πώλησης θερμικών το 2035. Σε 13 χρόνια, οτι και να έχεις πόση μεταπωλητική μπορεί να έχει....;
-
@zaxosm said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Δυστυχώς οι επιλογές σε υβριδικά ή ήπια υβριδικά είναι πολύ περιορισμένες. Επίσης μη ξεχνάμε οτι ένα αυτοκίνητο, δεν είναι μόνο οικονομία. Είναι και πολλά άλλα περισσότερα. αισθητική, ομορφία, πρακτικότητα, πάτημα, οδήγηση κλπ κλπ.
Αυτό που θέλω να πω, είναι πως είναι λάθος κατά τη γνώμη μου να αγοράζουμε βάσει τεχνολογιών οικονομίας καυσίμου αποκλειστικά. Τώρα αν π.χ. ένα ευβριδικό το γουστάρεις σε όλα του, ε έχεις και το ατού της οικονομίας. Εκεί μάλιστα.
Αλλά σε άλλες περιπτώσεις, όπως εγώ που βρήκα όσα θέλω στο t-cross και δεν είναι υβριδικό, it's ok by me. Τι να κανουμε, θεωρώ γελοίο να περιμένω 1,5 χρόνο για ένα αυτοκίνητο (αναλώσιμο) επειδή μόνο και μόνο είναι υβριδικό. Άλλωστε μιλάμε για απαγόρευση πώλησης θερμικών το 2035. Σε 13 χρόνια, οτι και να έχεις πόση μεταπωλητική μπορεί να έχει....;
συμφωνώ για την τεχνολογία και αγορά σε 10-13 χρόνια ούτως η άλλως τι μεταπωλητική αξία να έχει. μονο για 5ετία μιλάμε για μεταπωλητική αξία
και για τις άλλες αξίες σε ένα αμάξι συμφωνώ (πάτημα, ομορφια κτλ κτλ)
πάντως ετοιμοπαράδοτα PUMA (mild hybrid) υπάρχουν στην αγορά ακόμα για όσους θέλουν δεν είναι μονόδρομος για άμεση αγορά σκετο βενζίνη. Δεν είναι αυτόματα όμως
-
Δεν είναι αυτόματα, δεν είναι φθηνά, δεν είναι 1.5, δεν έχουν δίσκους πίσω (?), δεν έχουν ντίζελ, δεν ξεχνάω κάτι (?), δεν είναι τυχαίο που είναι διαθέσιμα.
-
@piliourits said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Δεν είναι αυτόματα, δεν είναι φθηνά, δεν είναι 1.5, δεν έχουν δίσκους πίσω (?), δεν έχουν ντίζελ, δεν ξεχνάω κάτι (?), δεν είναι τυχαίο που είναι διαθέσιμα.
οχι μια χαρά τα λές εκτός του τελευταίου
διαθέσιμα είναι τώρα . σε 1 μήνα το πολύ δεν θα υπάρχουν εχουν τεράστια ζήτηση. Ο λόγος είναι ότι ήρθαν με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και έκδοση που παρείγγειλε η FORD Ελλάδας σε μεγάλη παρτίδα.
απλά επισήμανα το γεγονός οτι υπαρχουν διαθέσιμα υβριδικά ετοιμοπαράδοτα σε μερικές μάρκες και το έβαλα σαν παράδειγμα
-
Σε 13 χρόνια, οτι και να έχεις πόση μεταπωλητική μπορεί να έχει....;
Δεν συζητάω σε 13 χρόνια (αν και το υβρίδιο θα έχει μεγαλύτερη όπως βλέπουμε), αλλά σε 3-5 γιατί κάθε τόσα χρόνια αλλάζει αμάξι ο παγωμένος. Οπότε με ορίζοντα 5ετίας το T Cross είναι πολύ πιο συμφέρον σε λήζινγκ ενώ το άλλο Κρος ειναι σε αγορά.
-
Σε 13 χρόνια, οτι και να έχεις πόση μεταπωλητική μπορεί να έχει....;
Δεν συζητάω σε 13 χρόνια (αν και το υβρίδιο θα έχει μεγαλύτερη όπως βλέπουμε), αλλά σε 3-5 γιατί κάθε τόσα χρόνια αλλάζει αμάξι ο παγωμένος. Οπότε με ορίζοντα 5ετίας το T Cross είναι πολύ πιο συμφέρον σε λήζινγκ ενώ το άλλο Κρος ειναι σε αγορά.
Έτσι όπως τα γράφει ο Φανης.
Γενικά δεν είμαι υπέρ της ιδιοκτησίας πλέον αλλά τώρα που είναι ρευστή η κατάσταση καλύτερα να έχει άλλος το βάρος της όποιας απαξίωσης βάσει καυσίμου. -
@cirus said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
@piliourits said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
οχι μια χαρά τα λές εκτός του τελευταίου
διαθέσιμα είναι τώρα . σε 1 μήνα το πολύ δεν θα υπάρχουν εχουν τεράστια ζήτηση. Ο λόγος είναι ότι ήρθαν με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και έκδοση που παρείγγειλε η FORD Ελλάδας σε μεγάλη παρτίδα.
απλά επισήμανα το γεγονός οτι υπαρχουν διαθέσιμα υβριδικά ετοιμοπαράδοτα σε μερικές μάρκες και το έβαλα σαν παράδειγμα
Όμορφο αμάξι και αν αγόραζα για εμένα αποκλειστικά θα το έβλεπα σοβαρά καιτοι ακούω για πολλά μικρα ανόητα προβληματάκια συναρμογης κλπ
στα οποία έχω απίστευτη απέχθεια. Οι παλιότεροι με θυμούνται από το κασκαι που έφυγε κακήν κακώς καιτοι το πιο οικονομικό μεγάλο αμάξι που πέρασε ναι θα περάσει από τα χέρια μου.
Αλλά το αυτόματο είναι sine qua non για εμας. -
Ακριβώς αυτά.
Καλη η υβριδικοτητα και τη χαιρόμαστε 6,5 χρονια αλλά υπάρχουν πολλές παράμετροι.
Είναι τόσα τα μικρα μεν αλλά αθροιστικά πολλά φάουλ στα Τογιότα όπως (και οποτε πλέον) τα φέρνουν τη χώρα που όταν κάποιος έρχεται με λογική και στα δίνει
στάνταρ παραβλέπεις το 1-2 λίτρα παραπάνω κατανάλωσης. -
Καλά δεν υπάρχουν πόδια σε ταμπλω και μαλακιες. Ούτε καν πόδια στο κάθισμα.
Βάζω πετσέτες και καλύμματα όταν μπαίνουν μέσα (και στο μικρό).
Ο χαμός γίνεται για δαχτυλίδια και βραχιόλια που γρατσουνανε πλαστικά.Όταν τα υλικά αγαθά - τα οποία φτιάχτηκαν για να μας υπηρετούν - καταλήγουν να τα υπηρετούμε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα!
Αφού ανέχεται τον εαυτό του και βρήκε και γυναίκα να τον ανεχτεί,εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Σίγουρα όμως κάνει τη ζωή του αγχώδη και έχει αναγάγει το προσέχω το αυτοκίνητο μου σε σαρία!
Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο