-
Αυτό ακριβώς! 20 Ευρώ το μήνα, αφού δώσετε 3,5 χιλιάρικα προκαταβολή. Και μετά από 4 χρόνια θα το δώσετε πίσω, αφού έχετε πληρώσει 4,5 χιλιάρικα.
-
@fanis75 said in Citroen Ami:
@vagkirk said in Citroen Ami:
Παιδιά το παιχνιδακι αυτό είναι εξαιρετικό υπό το πρίσμα της μίσθωσης του με 50-60€ το μήνα όπως θυμάμαι κάποια άρθρα που αφορούσαν στη Γαλλία αν δεν κάνω λάθος και εννοείται εντός των πολύ κεντρικών δρόμων των διαφόρων περιοχών Δήμων της Αττικής αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Εξαιρετική λύση για να κάνεις το πήγαινε έλα στη δουλειά αν έχεις μόνο έως 10-15 χλμ πήγαινε έλα και για Σ/Μ ,καφεδάκι , φροντιστήρια, γυμναστήρια κλπ.Ακριβώς!! Στην Γαλλία ξεκινάει από €20/μήνα (όπως έγραψα)....έτσι ΟΚ το συζητάμε. Με €20 (5 σουβλάκια) και εγώ είχα ένα στο γκαράζ να κάθεται και να πηγαίνω ΣΜ, γυμναστήριο κλπ, δλδ αποστάσεις 2-3χλμ. Αλλά μέχρι εκεί....όμως δεν θα έδινα €6.500...αλλά θα έδινα €240/χρόνο.
Για αυτό έγραψα, ότι για Ελλάδα (και δη Αθήνα) δεν κάνει, γιατί έχει πολύ περιορισμένο εύρος κυκλοφορίας και είναι ακριβό.
Και ναι, στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας (π.χ. Συγγρού, Λαυρίου, Μαραθώνος κλπ.) είναι επικίνδυνο να πηγαίνεις με 45χαω. εκτός από όταν έχει μποτιλιάρισμα.
Δηλαδή με 20 ευρώ τον μήνα έχει χρήσεις και θα το χρησιμοποιουσες ενώ με την κανονική τιμή όχι;; Φάνη αυτό είναι ο ορισμός του φασκω και αντί φασκω. Δηλαδή με 20ευρω/μηνα δεν μας πειράζει η τελική ή ότι δεν ανεβαίνει ανηφόρες;;
Η κριτική θα έπρεπε να γίνει και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν την τιμή. Άσε που όπως ειπώθηκε δεν ισχύει το 20 ευρώ οπότε είχαμε να λέγαμε...
Εννοείται καλοπροαιρετα τα πάρα παραπάνω και χωρίς διάθεση κόντρας..
-
@nascar1 said in Citroen Ami:
Δηλαδή με 20 ευρώ τον μήνα έχει χρήσεις και θα το χρησιμοποιουσες ενώ με την κανονική τιμή όχι;; Φάνη αυτό είναι ο ορισμός του φασκω και αντί φασκω. Δηλαδή με 20ευρω/μηνα δεν μας πειράζει η τελική ή ότι δεν ανεβαίνει ανηφόρες;;
Η κριτική θα έπρεπε να γίνει και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν την τιμή. Άσε που όπως ειπώθηκε δεν ισχύει το 20 ευρώ οπότε είχαμε να λέγαμε...
Καθόλου δεν φάσκω! Προφανώς δεν έγινα κατανοητός. Με €20/μήνα (που ΟΚ έκανα λάθος βγαίνει τελικά €100/μήνα) δεν με νοιάζει να έχω ένα όχημα που μπορώ να χρησιμοποιήσω σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες όπως σουπερ μάρκετ και γυμναστήριο. Όμως δεν θα έδινα €6.500 για αυτό, θα προτιμούσα ένα μτχ που κάνει για 2ο αμάξι. Το ΑΜΙ κάνει για 3ο ή 4ο αμάξι και τα €6.5000 είναι πολλά (τα €20/μήνα όχι).
Για εμένα τα πάντα έχουν σχέση με την τιμή...ο βασικότερος και καθοριστικότερος παράγοντας είναι! -
Και προσπαθούσα να θυμηθώ τι μου θυμίζει το Ami.
Εμπορική επιτυχία ούτε εγώ βλέπω (τουλάχιστον όχι ως ιδιόκτητο).
-
@fanis75 said in Citroen Ami:
@nascar1 said in Citroen Ami:
Καθόλου δεν φάσκω! Προφανώς δεν έγινα κατανοητός. Με €20/μήνα (που ΟΚ έκανα λάθος βγαίνει τελικά €100/μήνα) δεν με νοιάζει να έχω ένα όχημα που μπορώ να χρησιμοποιήσω σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες όπως σουπερ μάρκετ και γυμναστήριο. Όμως δεν θα έδινα €6.500 για αυτό, θα προτιμούσα ένα μτχ που κάνει για 2ο αμάξι. Το ΑΜΙ κάνει για 3ο ή 4ο αμάξι και τα €6.5000 είναι πολλά (τα €20/μήνα όχι).
Για εμένα τα πάντα έχουν σχέση με την τιμή...ο βασικότερος και καθοριστικότερος παράγοντας είναι!Το σίγουρο πάντως είναι ότι υπάρχουν χρήσεις για το Αμι. Από εκεί και πέρα το αν τα αξίζει τα 6500 είναι μια 2η συζήτηση. Προσωπικά τα θεωρώ πολλά. Αν κόστιζε 3500 θα το έπαιρνα. 6500 όχι. Προτιμώ ένα leaf με τελειωμένη μπαταρία.
-
Μα @nascar1 αυτή είναι η συζήτηση κόστος vs χρήση , για την πολύ περιορισμένη χρήση του βγαίνει ακριβό . Απο την άλλη δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα leaf , πρέπει να βρεις κάτι στο μέγεθος/είδος του για διάφορους λόγους που έχουν αναφερθεί πιο πάνω !
-
Έχω την εντύπωση ότι ο πρώτος στόχος της εταιρίας είναι οι εταιρίας ενοικίασης ποδηλάτων και πατινιών μέσω εφαρμογών , ανά την Ευρώπη ή οι άλλοι παρόμοιας μεγάλης κλίμακας "παίχτες" και όχι οι ιδιώτες, όπως το αναλύουμε εμείς εδώ μέσα. Δε νομίζω η citroen , να φαντασιώνεται ικανοποιητικές πωλήσεις ακόμα και σε leasing ιδιωτών.
Επίσης έχω μία υποψία μήπως όλο αυτό γίνεται για το περιβόητο "χρηματιστήριο" ρύπων.
-
Σήμερα στην λεωφόρος Σαλαμίνος είδα αυτό το τέρας και σκέφτηκα το Ami με το που έκανε το μπάσιμο μπροστά μου για να περάσει το λεωφορείο και να ξαναμπεί στην λωρίδα του, έπιασε σίγουρα τα 70 μην πω τα 80 και μετά νορμάλ 45-50. Με το Ami ή με οχήματα όμοια σε τελική θα ήσουν υποχρεωμένος να πας στάση - στάση με το λεωφορείο μέχρι Πέραμα.. Ίσως ενα πείραμα με κόφτη στο τριπ τα 45χαω να μας πείσει ότι Είναι εξαιρετικά μικρή η τελική αυτή. BAJAJ QUTE λέγεται και είναι απότι είδα στο Γουγλη 250cc.
![alt text]([url=https://ibb.co/TkfQZ7j][img]https://i.ibb.co/DtJBNvc/IMG-20220404-215110.jpg[/img][/url]
[url=https://ibb.co/RN3G0JD][img]https://i.ibb.co/BGyHZYC/IMG-20220404-215020.jpg[/img][/url]) -
Το οτι επιτρέπεται σε αυτά τα οχήματα να κυκλοφορούν, και μάλιστα σαν να είναι μοτοσυκλέτες, είναι σκάνδαλο από μόνο του.
Δηλαδή αν έβγαινε σήμερα ένα topolino με μικρό κινητήρα εσωτερικής καύσης, θα το είχανε ξεσκίσει στα κρασ τεστ και τις πιστοποιήσεις, τα κουτιά από πλεξιγλκας πως επιτρέπεται να κυκλοφορούν, και πως τολμάνε και μπαίνουν μέσα πολλοί από μας... ένα τρίκυκλο piaggio είναι 5 φορές καλύτερο.ρύποι και παραμύθια... ακόμη θυμάμαι το τρικύλινδρο χιλιάρι κόρσα, όλη την Κω γύρισα με κεινο, αυτοκινητάρα ολκής μπροστά σε όλα αυτά τα καρούλια.
Γιατί να μη σπρώξουν προς τα κει την αυτοκίνηση, κάτι τέτοιο με υβριδικό κινητήρα ανάλογων επιδόσεων/βάρους θα έκαιγε κυριολεκτικά σαν παπί... -
Ελαφρά τετράκυκλα αναφέρονται στην Ευρωπαική νομοθεσία.
Και δεν κυκλοφορούν σαν μοτοσυκλέτες, πιο κοντά στο δίπλωμα των 50 κυβικών είναι. -
@yem said in Citroen Ami:
Σήμερα στην λεωφόρος Σαλαμίνος είδα αυτό το τέρας και σκέφτηκα το Ami με το που έκανε το μπάσιμο μπροστά μου για να περάσει το λεωφορείο και να ξαναμπεί στην λωρίδα του, έπιασε σίγουρα τα 70 μην πω τα 80 και μετά νορμάλ 45-50. Με το Ami ή με οχήματα όμοια σε τελική θα ήσουν υποχρεωμένος να πας στάση - στάση με το λεωφορείο μέχρι Πέραμα.. Ίσως ενα πείραμα με κόφτη στο τριπ τα 45χαω να μας πείσει ότι Είναι εξαιρετικά μικρή η τελική αυτή. BAJAJ QUTE λέγεται και είναι απότι είδα στο Γουγλη 250cc.
![alt text]([url=https://ibb.co/TkfQZ7j][img]https://i.ibb.co/DtJBNvc/IMG-20220404-215110.jpg[/img][/url]
[url=https://ibb.co/RN3G0JD][img]https://i.ibb.co/BGyHZYC/IMG-20220404-215020.jpg[/img][/url])Αυτό το χάζευα πριν δύο χρόνια. Η ΚΤΜ το φέρνει Ελλάδα. Για την ώρα έχει σταματήσει η εισαγωγή λόγω ρύπων. Δεν έχει έρθει ακόμη το Euro5.
Κατά τα άλλα το μεγάλο μείον είναι ότι δεν έχει κλιματισμό και φυσικά και πολλά άλλα μειονεκτήματα περί ασφαλείας κλπ...
Όλα αυτά τα "τενεκεδάκια" μάλλον για φιγούρα είναι παρά για χρήση ως μεταφορικά μέσα.
Το συγκεκριμένο με 6000euro έχει σχετικά καλή τιμή, αλλά εγώ για Αθήνα θα προτιμούσα ένα 1000αράκι μικρό μεταχειρισμένο της εποχής 2000-2010. Τα μεταχειρισμένα τα θεωρώ ποιο αγχολυτικά εργαλεία σε σύγκριση με όλα αυτά τα νεόφερτα γκατζετάκια.
Κάθομαι και σκέφτομαι διαρκώς πόσο με είχαν βολέψει τα 4 τελευταία χρόνια δύο αυτοκινητάκια που πήρα. Το Aveo και το 206. Ειδικά το Aveo ήταν πραγματικό εργαλείο και απίστευτα άνετο αυτοκίνητο με υποδειγματικά καθίσματα (πολυθρόνες, τύπου Citroen).
Και τα δύο μου είχαν λύσει το πρόβλημα αστικών, επαγγελματικών μετακινήσεων.
-
Τεράστιο ζήτημα θεωρώ αυτό που ειπώθηκε. Εάν δηλαδή ανάλογα με την τελική ταχύτητα του οχήματος αλλάζει και η κατηγορία και τα απαιτούμενα για την ασφάλεια των επιβατών.
Δηλαδη σήμερα δεν μπορεί να εισαχθεί αυτοκίνητο χωρίς 6 αερόσακους, esp, abs, κουμπάκι έκτακτης βοήθειας, αυτόνομο φρενάρισμα και μετρητής πίεσης ελαστικών. Από τη νέα χρονιά έρχονται νομίζω και τα blind spot ως απαιτούμενο.
Όλα αυτά ανεβάζουν την τιμή κατακόρυφα. Αν λοιπόν αποκτήσουν μικρά μοτέρ, θα ήταν άραγε δίκαιο για τον αγοραστή να κυκλοφορεί με οχήματα που προσφέρουν μικρότερη ασφάλεια λόγω της ιπποδύναμης;
Εάν πάλι θέλουμε όντως κάτι πρακτικό και αρκετά ασφαλές στην άλλη άκρη του πλανήτη το έχουν βρει εδώ και δεκαετίες.
Kei cars. Με όλα τα συστήματα ασφαλείας, 3.4μ μήκος, αρκετά στενά και τεράστιους χώρους. 660κ εκ. Παρκάρουν παντού, καταναλώνουν 20-30% λιγότερο από τα κανονικά αυτοκίνητα. Πιάνουν και τα 140χλμ/ώρα.
Να ένα από μια τυχαία εταιρία
-
@lap said in Citroen Ami:
Τεράστιο ζήτημα θεωρώ αυτό που ειπώθηκε. Εάν δηλαδή ανάλογα με την τελική ταχύτητα του οχήματος αλλάζει και η κατηγορία και τα απαιτούμενα για την ασφάλεια των επιβατών.
Δηλαδη σήμερα δεν μπορεί να εισαχθεί αυτοκίνητο χωρίς 6 αερόσακους, esp, abs, κουμπάκι έκτακτης βοήθειας, αυτόνομο φρενάρισμα και μετρητής πίεσης ελαστικών. Από τη νέα χρονιά έρχονται νομίζω και τα blind spot ως απαιτούμενο.
Όλα αυτά ανεβάζουν την τιμή κατακόρυφα. Αν λοιπόν αποκτήσουν μικρά μοτέρ, θα ήταν άραγε δίκαιο για τον αγοραστή να κυκλοφορεί με οχήματα που προσφέρουν μικρότερη ασφάλεια λόγω της ιπποδύναμης;
Εάν πάλι θέλουμε όντως κάτι πρακτικό και αρκετά ασφαλές στην άλλη άκρη του πλανήτη το έχουν βρει εδώ και δεκαετίες.
Kei cars. Με όλα τα συστήματα ασφαλείας, 3.4μ μήκος, αρκετά στενά και τεράστιους χώρους. 660κ εκ. Παρκάρουν παντού, καταναλώνουν 20-30% λιγότερο από τα κανονικά αυτοκίνητα. Πιάνουν και τα 140χλμ/ώρα.
Να ένα από μια τυχαία εταιρία
Το αυτοκίνητο που λες υπάρχει πολλά χρόνια.
Fiat Panda το λένε.
Κι όχι μόνο αυτό, ένα σωρό άλλα, που σιγά σιγά καταργούνται ή γίνονται ρετρό στολίδια πολυτελείας.
Γιατί δεν καταδεχονται οι καταναλωτές να μετακινούνται οικονομικά με ασφάλεια μέσα ένα panda, c1, 108, Up, Ka, subaru, suzuki κλπ. που χωράνε όλη την οικογένεια, αλλά περιμένουν πως και πως ένα ηλεκτρικό ταπεράκι μιάμιση θέσης που μπάζει νερά, να χώσουν τα ίδια λεφτά... -
Ποιο panda;; Καλο το panda αλλά το τελευταίο kei car στην Ελλάδα ήταν αυτό με 1.0 λίτρα μοτέρ.
Εξαιρετικοί χώροι, κατανάλωση από 3,5-5 λιτρα, αξιοπιστία και συστήματα ασφαλείας από τότε όπως, abs, esp, 7 αερόσακους!!!
Το συγκεκριμένο είχε 800κιλα και 70 άλογα. Δεν το λες και αργό Η βασική έκδοση νομίζω είχε βάρος κάτω από 800 κιλά!Edit:
Εισάγονται άραγε ακόμα στην Ευρώπη kei cars ; -
Όριο μήκους στα kei cars 3,4 m.
Fiat Panda λέει το ίντερνετ είναι 3,65 m. Το Aygo, 3,7 m. Ναι δεν είναι kei cars όπως στην Ιαπωνία, αλλά για την Ευρώπη αυτά ήταν/είναι τα αντίστοιχα. -
Και το UP είναι 3,6m.
-
Αν θες αυτοκίνητο, παίρνεις αυτοκίνητο, αυτά δεν είναι αυτοκίνητα
τα ηλεκτρικά μίνι σαν το ami συκρίνονται με ποδήλατα (απλά ή ηλεκτρικά ποδήλατα) απλα έχουν πάρα πολυ ακριβή τιμή για το απλό γεγονός ότι σε προστατεύουν από βροχή σε πολύ κοντινές βόλτες. Για κάνα νησί μια χαρά είναι για ενοικιαζόμενα και αντε και για κανεναν σε πολύ μικρές αποστάσεις στην πόλη που δεν τον νιάζει τόσο το κόστος. δεν νομίζω ότι έχει κάτι παραπάνω να πεις.
-
-
-
@lap , Ντροπή σου που δεν ξέρεις πιο είναι το ΈΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΌ kei car που ήρθε στην Ελλάδα ΝΤΡΟΠΗ
Suzuki Wagon +R
Citroen Ami