-
Και 15 λεπτα σταση να κανεις στις 1.5-2 ωρες δεν ειναι θεμα.
Και με παιδια και χωρις παιδια.
Και με 130 να πατε και οχι με ταυτοτητα στο στομα.Η κουβεντα εχει να κανει με τη διαρκεια της στασης για την φορτιση αναλογως πως κινεισαι.
Ειπαμε δεν ταιριαζουν σε ολους ολα τα αυτοκινητα.
Οσοι παρουν το Τ προφανως και εχουν σκεφτει και παραμετροποιουν το ταξιδι τους αναλογως καταστασεων. Απλα ειναι περισσοτεροι εξαρτημενοι απο τους φορτιστες και δεν εχουν την δυνατοτητα τουλαχιστον σε μακρινα ταξιδια να κανουν του κεφαλιου τους χωρις καποιο σχετικο προγραμματισμο. -
Χτες μου έλεγαν για ταξίδι από Αγία Παρασκευή για Ουρανούπολη, έμπαιναν στο Άγιον Όρος. Κράτησε (λένε) μόλις 4 ώρες. Με δίλιτρο πετρέλαιο που πήγαινε συνεχώς τέζα κι έβγαλε την απόσταση χωρίς ανεφοδιασμό.
Προφανώς σε τέτοια μοτίβα χρήσης, δεν έχει κανένα νόημα να μιλήσεις για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Έχει όμως αξία να μιλήσεις για τον σεβασμό στην αξία της ζωής, του πληρώματος και των υπολοίπων.
-
Πάνοπλη η Audi στο φετινό Rally Dakar.
https://cartalk.gr/telikes-dokimes-gia-audi-e-tron-dakar-sou-erchomaste/
-
@fanis75 said in CarTalk.gr:
400χλμ προσωπικά ταξίδι χωρίς στάση, δεν κάνω...δεν μπορώ, χαχα!!
Γεράματα...
-
@realzeus said in CarTalk.gr:
400χλμ προσωπικά ταξίδι χωρίς στάση, δεν κάνω...δεν μπορώ, χαχα!!
Γεράματα...
Χαχαχα!! Μπα, πάντα έτσι ήμουν, θέλω στάση για κατούρημα και να τεντωθώ....παλιά ήταν και για τσιγάρο. Επίσης, μαρέσει να το κάνω ως εκδρομή, άρα να πάρω καφεδάκι, κάνα σνακ κλπ.
-
Εγώ από την άλλη, μια που θα μπω μέσα, και μια που θα βγω, μόλις φτάσω, ή έστω στα 500 χλμ,
-
Εγώ από την άλλη, μια που θα μπω μέσα, και μια που θα βγω, μόλις φτάσω, ή έστω στα 500 χλμ,
Στρατιωτικός γαρ....έχεις μάθει να κρατιέσαι σε όλα. Εγώ όχι....χαχαχα!!
-
Στρατιωτικός γαρ....έχεις μάθει να κρατιέσαι σε όλα. Εγώ όχι....χαχαχα!!
Όταν θα έρθεις εδώ πάνω και σε πάω βόλτα, φαντάζομαι θα μου λες κάθε λίγο κατούρημα break. LOL!
-
Όταν θα έρθεις εδώ πάνω και σε πάω βόλτα, φαντάζομαι θα μου λες κάθε λίγο κατούρημα break. LOL!
Χαχαχα.....εαν είναι βόλτα πάνω από 2 ώρες, τότε ναι!! Ειδικά εαν έχω πιει πριν καφέ ή μπύρες.
-
Πάρε καθετήρα
-
-
Παπια;; Στις στροφές όμως.....
-
Ευρύχωρο καλοφτιαγμένο B-SUV με λιγότερα από 20 χιλιάρικα. Να το πάρει το ποτάμι;
https://cartalk.gr/skoda-kamiq-19-990-pio-elkystiko-apo-pote/
-
Τώρα τα πετάτε στα ποτάμια, όχι στη θάλασσα;
-
Ελκυστικό για αυτούς που δεν θυμούνται πόσο είχε το '20... αχ γιατί δεν το χα πάρει τότες...
-
@dettol said in CarTalk.gr:
Εσυ θες να πηγαινεις με 140-150. Θεωρητικα, βασει αυτων που μολις σου ειπα δεν σε βγαζει πηγαινε-ελα χωρις φορτιση
οκ τότε, τα 140-150 παντού είναι σχετικά , με τον φόβο των ελέγχων ας πούμε 120-130 στις ευθείες , και ανοίγματα για μερικά χλμ στα ανηφορικά κομμάτια που μου αρέσει να απομακρύνομαι απο τους υπόλοιπους στα 160-180 σίγουρα θα με βγάλει μέχρι Ναύπλιο.
Και στην τελική στο Ναύπλιο θα μείνω σίγουρα 4-5 ώρες , δεν έχει κάπου να φορτίσω εκεί;
Λές πως στην διαδρομή υπάρχουν σημεία φόρτισης , δεν βρίσκω κάτι στον χάρτη , αυτό θα είναι σημαντικό στο... πολύ πιθανό σενάριο να παρασυρθώ απο κάποιον άλλο και να παίξει άγριο κυνηγητό , τα tesla τραβάνε σαν μύγες στο μέλι τέτοιες καταστάσεις , και το να οδηγείς κάτι τέτοιο με επιδόσεις golf GTI , ε πρέπει να είσαι έτοιμος να το υπερασπιστείς
Ξαναπεριγράφω λοιπόν λίγο το σκεπτικό μου που αν γίνει κατανοητό νομίζω πως αφορά ένα σημαντικό αριθμό υποψήφιων αγοραστών.
Τι έχουμε ως δεδομένα για ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 35.000€ ;
- αντικειμενικά ένα κορυφαίο οδηγικά αυτοκίνητο σε κράτημα , άνεση , τιμόνι.
- επιδόσεις ενός γρήγορου hot hatch GTI
- πληρέστατο εξοπλισμό και άνω του μέσου όρου ποιότητα υλικών και ηχομόνωση.
- χώροι και πρακτικότητα άνω του μέσου όρου της κατηγορίας των bSuv και C hatch
Πάμε τώρα να βάλουμε κάποιες υποκειμενικές παραμέτρους που θεωρώ πως αφορούν αρκετούς υποψηφιους αγοραστές ενός νέου αυτοκινήτου.
Ας πούμε λοιπόν πως είμαι ο @driver-m ή ο @realzeus , και έχω ένα πολύ καλό ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα αυτοκίνητο 15ετίας + όπως το 320 ή το 9-3 , ή ακόμη και ένα insignia turbo , ή ένα w203 κλπ , έχω δικό μου γκαράζ και δυνατότητα φόρτισης
Έφτασε λοιπόν η στιγμή να αγοράσω κάποιο νέο αυτοκίνητο μετά απο τόσα χρόνια και θέλω να είναι κοντά στην ποιότητα και εμπειρία χρήσης αυτών που έχω συνηθίσει.
Υπάρχει κάτι καλύτερο στην αγορά αυτή την στιγμή σε αυτά τα χρήματα;
Ως προς την αυτονομία , το δικό μου σκεπτικό είναι πως λόγω φτώχειας Κούλη δεν ξαναβγαίνω έξω απο Αττική πάνω απο 2-3 φορές τον χρόνο , και αν χρειαστεί και δεν θέλω να κάνω σχέδια σαν στρατηγός για τις ενδιάμεσες στάσεις φόρτισης , βγάζω την BMWδάρα μου και το Saab μου γεμάτο βενζίνη να ξεμουδιάσει.
(Εννοείται πως δεν πουλάω τέτοια παλιά καλά θερμικά αυτοκίνητα για ψίχουλα , ίσως μόνο να καταθέτω πινακίδες για 5-6 μήνες το χρόνο για να μειώσω τα ΤΚ αν είναι δίλιτρα)
Και δεν έχω υπολογίσει τίποτα ως προς το κέρδος που θα έχω απο το χαμηλότερο κόστος κίνησης , ας πούμε πως το αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα.
Οπότε συνοψίζω ως κάτωθι:
είμαι οδηγός που νοιώθω λιγάκι οδηγικα , θέλω σβέλτες επιδόσεις , και θέλω επιπλεόν ταυτόχρονα να ξεζουμίσω κάθε ευρώ των χρημάτων μου που θα δώσω σε εξοπλισμό - ποιότητα - ασφάλεια.Ποιά εναλλακτική έχω στα 35.000 ευρώ;
Νομίζω πως άλλο θερμικό η υβριδικό τσεκάρει λιγότερα κουτάκια απο το Tesla Model 3 στα ίδια χρήματα.
Και απο την άλλη με το Model τρία κάνω υποχώρηση στην αυτονομία (με το σκεπτικό που ανέπτυξα) σε 20-30χλμ τελικής και περίεργης εργονομίας που κατά την άποψη μου αντισταθμίζονται με το παραπάνω απο τα πλεονεκτήματα στους υπόλοιπους τομείς.
PS:
Εδώ θα βάλω 2-3 πραγματάκια που μπορούν να αποτελέσουν deal breaker αλλά είναι πολύ - πολύ υποκειμενικά κριτήρια.-
το drive by wire και ή ιδέα πως δεν έχεις κανένα έλεγχο σε περίπτωση που αποτύχουν τα συστήματα του μπορεί να σε κάνει να ιδρώνεις τα βράδια στην σκέψη αυτή αν είσαι λίγο ψυχαναγκαστικός
-
η αδυναμία χρήσης του σε καταστάσεις τύπου "zombie attack"
-
η εικόνα που πλέον έχει διαμορφωθεί για την μάρκα σε επίπεδο καγκουροσύνης και επιδειξιομανίας στον ίδιο βαθμό με BMW-Mercedes κλπ.
-
@vagkirk said in CarTalk.gr:
Και στην τελική στο Ναύπλιο θα μείνω σίγουρα 4-5 ώρες , δεν έχει κάπου να φορτίσω εκεί;
Η ερώτηση είναι, έχετε δει τι γίνεται στο Ναύπλιο σε ημέρες μονοήμερων/τριήμερων. Θα φορτίζουν όλοι αυτοί στο λιμάνι στο χωμάτινο?
-
@dettol said in CarTalk.gr:
Εσυ θες να πηγαινεις με 140-150. Θεωρητικα, βασει αυτων που μολις σου ειπα δεν σε βγαζει πηγαινε-ελα χωρις φορτιση
οκ τότε, τα 140-150 παντού είναι σχετικά , με τον φόβο των ελέγχων ας πούμε 120-130 στις ευθείες , και ανοίγματα για μερικά χλμ στα ανηφορικά κομμάτια που μου αρέσει να απομακρύνομαι απο τους υπόλοιπους στα 160-180 σίγουρα θα με βγάλει μέχρι Ναύπλιο.
Λές πως στην διαδρομή υπάρχουν σημεία φόρτισης , δεν βρίσκω κάτι στον χάρτη , αυτό θα είναι σημαντικό στο... πολύ πιθανό σενάριο να παρασυρθώ απο κάποιον άλλο και να παίξει άγριο κυνηγητό , τα tesla τραβάνε σαν μύγες στο μέλι τέτοιες καταστάσεις , και το να οδηγείς κάτι τέτοιο με επιδόσεις golf GTI , ε πρέπει να είσαι έτοιμος να το υπερασπιστείς
Ξαναπεριγράφω λοιπόν λίγο το σκεπτικό μου που αν γίνει κατανοητό νομίζω πως αφορά ένα σημαντικό αριθμό υποψήφιων αγοραστών.
Τι έχουμε ως δεδομένα για ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 35.000€ ;
- αντικειμενικά ένα κορυφαίο οδηγικά αυτοκίνητο σε κράτημα , άνεση , τιμόνι.
- επιδόσεις ενός γρήγορου hot hatch GTI
- πληρέστατο εξοπλισμό και άνω του μέσου όρου ποιότητα υλικών και ηχομόνωση.
- χώροι και πρακτικότητα άνω του μέσου όρου της κατηγορίας των bSuv και C hatch
Πάμε τώρα να βάλουμε κάποιες υποκειμενικές παραμέτρους που θεωρώ πως αφορούν αρκετούς υποψηφιους αγοραστές ενός νέου αυτοκινήτου.
Ας πούμε λοιπόν πως είμαι ο @driver-m ή ο @realzeus , και έχω ένα πολύ καλό ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα αυτοκίνητο 15ετίας + όπως το 320 ή το 9-3 , ή ακόμη και ένα insignia turbo , ή ένα w203 κλπ , έχω δικό μου γκαράζ και δυνατότητα φόρτισης
Έφτασε λοιπόν η στιγμή να αγοράσω κάποιο νέο αυτοκίνητο μετά απο τόσα χρόνια και θέλω να είναι κοντά στην ποιότητα και εμπειρία χρήσης αυτών που έχω συνηθίσει.
Υπάρχει κάτι καλύτερο στην αγορά αυτή την στιγμή σε αυτά τα χρήματα;
Ως προς την αυτονομία , το δικό μου σκεπτικό είναι πως λόγω φτώχειας Κούλη δεν ξαναβγαίνω έξω απο Αττική πάνω απο 2-3 φορές τον χρόνο , και αν χρειαστεί και δεν θέλω να κάνω σχέδια σαν στρατηγός για τις ενδιάμεσες στάσεις φόρτισης , βγάζω την BMWδάρα μου και το Saab μου γεμάτο βενζίνη να ξεμουδιάσει.
(Εννοείται πως δεν πουλάω τέτοια παλιά καλά θερμικά αυτοκίνητα για ψίχουλα , ίσως μόνο να καταθέτω πινακίδες για 5-6 μήνες το χρόνο για να μειώσω τα ΤΚ αν είναι δίλιτρα)
Και δεν έχω υπολογίσει τίποτα ως προς το κέρδος που θα έχω απο το χαμηλότερο κόστος κίνησης , ας πούμε πως το αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα.
Οπότε συνοψίζω ως κάτωθι:
είμαι οδηγός που νοιώθω λιγάκι οδηγικα , θέλω σβέλτες επιδόσεις , και θέλω επιπλεόν ταυτόχρονα να ξεζουμίσω κάθε ευρώ των χρημάτων μου που θα δώσω σε εξοπλισμό - ποιότητα - ασφάλεια.Ποιά εναλλακτική έχω στα 35.000 ευρώ;
Νομίζω πως άλλο θερμικό η υβριδικό τσεκάρει λιγότερα κουτάκια απο το Tesla Model 3 στα ίδια χρήματα.
Και απο την άλλη με το Model τρία κάνω υποχώρηση στην αυτονομία (με το σκεπτικό που ανέπτυξα) σε 20-30χλμ τελικής και περίεργης εργονομίας που κατά την άποψη μου αντισταθμίζονται με το παραπάνω απο τα πλεονεκτήματα στους υπόλοιπους τομείς.
PS:
Εδώ θα βάλω 2-3 πραγματάκια που μπορούν να αποτελέσουν deal breaker αλλά είναι πολύ - πολύ υποκειμενικά κριτήρια.-
το drive by wire και ή ιδέα πως δεν έχεις κανένα έλεγχο σε περίπτωση που αποτύχουν τα συστήματα του μπορεί να σε κάνει να ιδρώνεις τα βράδια στην σκέψη αυτή αν είσαι λίγο ψυχαναγκαστικός
-
η αδυναμία χρήσης του σε καταστάσεις τύπου "zombie attack"
-
η εικόνα που πλέον έχει διαμορφωθεί για την μάρκα σε επίπεδο καγκουροσύνης και επιδειξιομανίας στον ίδιο βαθμό με BMW-Mercedes κλπ.
ταχυφορτιστες στο κομματι αθηνα ναυπλιο, υπαρχουν στο αργος (σε αντιπροσωπεια vw), dei blue (σκλαβενιτης στον ναυπλιο), σε βενζιναδικο εκο στο ναυπλιο, σε βενζιναδικο shell στο ναυπλιο και στο σπαθοβουνι σε ΣΕΑ.
Προσωπικα, οταν δεν εχω επιλογη supercharger, προτιμω τις ΣΕΑ διοτι υπαρχουν λιγοτερες πιθανοτητες να ειναι κατειλημμένη η θεση ειτε απο θερμικο ειτε να φορτιζει ηδη αλλος. Αυτοι που σου ειπα ειναι 50+αρηδες.Απο εκει και περα, δινω κοινη απαντηση σε εσενα και στον @gatoz απο διπλανο νημα, πατε wheelyou.gr κλειστε οποιο μοντελο τεσλα θελετε για ενα ΣΚ οσες αλλες μερες γουσταρετε και δοκιμαζετε απο μονοι σας αν σας κανει ή οχι. Υπαρχουν και αλλες εταιρειες πιομεγαλες, που νοικιαζουν τεσλα, αλλα απο τη συγκεκριμενη μπορεις να επιλεξεις ακριβως το μοντελο που σε ενδιαφερει
Εγω σας εχω δωσει πληροφοριες σχετικα με τις δικιες μου εμπειριες και τον τροπο που κινουμαι εγω, αλλα ο καθενας εχει διαφορετικο προφιλ. Πριν σκασει καποιος 40+ χιλιαρικα, νομιζω αξιζει να δωσει ενα 500αρικακι για να βεβαιωθει οτι το προιον του κανει οντως.
-
@antonakis said in CarTalk.gr:
Η ερώτηση είναι, έχετε δει τι γίνεται στο Ναύπλιο σε ημέρες μονοήμερων/τριήμερων. Θα φορτίζουν όλοι αυτοί στο λιμάνι στο χωμάτινο?
Ναύπλιο ΣΚ μόνο από τέλη Οκτωβρίου μέχρι μέσα Απριλίου και εννοείται όχι αργίες , γιορτές κλπ.
Ειδικά τώρα με την φτώχεια Μητσοτάκη που όλοι μαζεύουν για να βγουν μόνο τριήμερα και αργίες και βουλιάζουν οι δημοφιλείς προορισμοί οποιοδήποτε άλλο ΣΚ δεν έχουν την κίνηση που είχαν παλιότερα.
-
@dimsabas said in CarTalk.gr:
Το αστείο είναι να κρίνεις από τον καναπέ. Αν είχες οδηγήσει ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά, θα το κοστολογούσες στα 80 χιλιάρικα, οπότε θα συμφωνούσες ότι το να πωλείται 35 είναι σκάνδαλο.
Τα 35 (λογω της επιδοτησης) μπορει οντως να ειναι σκανδαλο, αν ειχε 80 ωστοσο ουτε ο Μασκ δεν θα το αγοραζε. Με τετοια χρηματα εχεις αλλες απαιτησεις κι οχι ενα αχρωμο κι αοσμο οχημα με προσον την ευκολη οδηγηση και την οικονομικη καταναλωση. Γιατι αυτα ειναι το τεσλα 3 και μονο.
CarTalk.gr