-
@wantone said in CarTalk.gr:
Ομως επηδη δεν σκοραρουν καλα στα κρας τεστς οι κατασκευαστες φουσκωνουν συνεχως τα αμαξια με αποτελεσμα να μην υπαρχει καθολου ελευθερος χωρος. Ενα μεσο αυτοκινητο εχει μεγαλωσει τουλαχιστον 40% τα τελευταια 30 χρονια.
για τα κρας τεστ δεν γνωριζω, αν και φαινεται λογικο.
Φουσκωνουν τα αμαξια διοτι τα αγοραζει το κοινο.
Με ενα σουπερ μινι πλεον μπορεις να μεταφερεις οικογενεια (οχι τις αποσκευες τους ομως). Στο πολο της γυναικας (μοντελο 2018) μου μπαινουμε 4 ατομα. Οταν μπαιναμε 4 ατομα στο παλιο μου πολο (1996) νομιζες οτι ειχαμε βγει απο σκετσακι με κλοουν -
@lap said in CarTalk.gr:
Τα παλιά πάντα χωρίς υδραυλικό τιμονι είναι πιο δύσκολα από μεγαλύτερα αυτοκίνητα με ηλεκτρικά τιμόνια.
Και εγω δεν θα ηθελα τα παλια αμαξια αλλα κατι μικρο με ελαφρυ τιμονι και αυτοματο. Οποτε περιμενουμε ΒΥΔ μηπως γυρισουν οι τιμες στο 15κ να παρεις κατι καλο. Και παλι σιγουρος δεν ειμαι αν αξιζει. Μπορει να ειναι καλυτερα να φυγω απο την Αθηνα πχ οπου η εντυπωση που εχω οτι οι περισσοτεροι που καθοντε σε ενα αμαξι στην κινηση βασικα χωρις λογο ειναι εκει.
-
@dettol said in CarTalk.gr:
Ομως επηδη δεν σκοραρουν καλα στα κρας τεστς οι κατασκευαστες φουσκωνουν συνεχως τα αμαξια με αποτελεσμα να μην υπαρχει καθολου ελευθερος χωρος. Ενα μεσο αυτοκινητο εχει μεγαλωσει τουλαχιστον 40% τα τελευταια 30 χρονια.
Με ενα σουπερ μινι πλεον μπορεις να μεταφερεις οικογενεια (οχι τις αποσκευες τους ομως). Στο πολο της γυναικας (μοντελο 2018) μου μπαινουμε 4 ατομα. Οταν μπαιναμε 4 ατομα στο παλιο μου πολο (1996) νομιζες οτι ειχαμε βγει απο σκετσακι με κλοουντο κοινο αγοραζει οτι ναναι, παλια καθε οικογενεια ειχε 3 αμαξια κατα μεσο ορο επηδη στην Αθηνα τα ΜΜΜ ηταν χαλια (που οντως ηταν πχ ολα τα λεωφορεια πανε στο κεντρο). να δουμε τωρα με την ακριβεια ποσοι θα αντεξουν να εχουν τοσα αυτοκινητα.
Το πολο πια ειναι διαστασεις γκολφ.
-
Με ενα σουπερ μινι πλεον μπορεις να μεταφερεις οικογενεια (οχι τις αποσκευες τους ομως). Στο πολο της γυναικας (μοντελο 2018) μου μπαινουμε 4 ατομα. Οταν μπαιναμε 4 ατομα στο παλιο μου πολο (1996) νομιζες οτι ειχαμε βγει απο σκετσακι με κλοουνΑυτό είναι ένα συχνό δίλλημα! Μεγαλύτερο αυτοκινητο ή σουπερμινι με όλα μέσα και Thule από πάνω για 2-3 φορές το έτος
-
Μπορεις να χρησιμοποιησεις περισσοτερο ενα μικρο αμαξι γιατι ειναι πολυ ποιο ευκολο να το παρκαρεις και καιει και λιγοτερη βενζινη. Και εχει και μικροετερο ογκο που μπορουν να στο χτυπησουν.
το βάζεις σε πάρκινγκ και στο ηλεκτρικό δεν σε νοιάζει πόσο καίει, αφού τα Τέσλα ειναι τα πιο οικονομικά και ας ειναι μεγάλα! για τον όγκο, ΟΚ συμφωνώ, αλλά κλάην....σίδερα στον δρόμο είναι, αβαρίες θα γίνουν.
-
@fanis75 said in CarTalk.gr:
για τον όγκο, ΟΚ συμφωνώ, αλλά κλάην....σίδερα στον δρόμο είναι, αβαρίες θα γίνουν.
ο @iceman7 μολις επαθε 2-3 εγκεφαλικα
-
ο @iceman7 μολις επαθε 2-3 εγκεφαλικα
Αχαχαχα!! Κάποτε πάθαινα και εγώ, πλέον εδώ και πολλά χρόνια δεν ασχολούμαι, δεν έχει κανένα νόημα. Όπως δεν ασχολούμαι εαν γρατζουνιστεί το ψυγείο ή το πλυνήτριο στο σπίτι.
-
Το επιβεβαιώνω, του κάνω αέρα!
Έλα παγωμενε, έτσι το είπε! Δεν το εννοούσε!
Α ρε Φανη με τα αστεία σου!
-
@cirus said in CarTalk.gr:
@fanis75 said in CarTalk.gr:
@antonakis said in CarTalk.gr:
Έχει βγει καλό; Δε βλέπω πολλά στο δρόμο.
Όσο υπάρχουν τα Τέσλα σε αυτές τις τιμές, όλα τα άλλα ειναι καταδισμσένα στην αφάνεια, ειδικά με τις τιμές που ζητάνε. Είπαμε: σήμερα ηλεκτρικό = Τέσλα, όλα τα άλλα ειναι μπούρδες μπροστά του και πανάκριβα.
Συμφωνώ ως ένα βαθμό μαζί σου για τα μεγάλα ηλεκτρικά αλλά δεν είναι έτσι γιατί ξεχνάς συνεχώς ότι το θέμα μεγέθους παίζει ρόλο και είναι καταλυτικός παράγοντας.
Κάποιοι είναι αναγκασμένοι ή χρειάζονται ένα μικρό ηλεκτρικό και δεν μπορούν να πάρουν μια γκουμουτσα μεγάλη που είναι το Tesla. Μέχρι λοιπόν η Tesla να βγάλει μικρά μοντέλα δεν ισχύει αυτό που λες. Δεν είναι δηλαδή μονόδρομος το Tesla για ηλεκτρικο
ΥΓ προφανώς ΔΕΝ μιλάω για το Nissan που αναφερθηκε
εχω την εντυπωση, και αυτο ειναι φοβερα υποκειμενικο, οτι εχουμε υπερεκτιμηση την αναγκη για μικρα αυτοκινητα. Οχι οτι δεν υπαρχει, αλλα ισως, στον μικροκοσμο των αναρχα δομημενων ελληνικων πολεων με τους στενους δρομους, ισως νιωθουμε την αναγκη περισσοτερο απο αλλες χωρες.
Επισης, σε αλλες χωρες, το κεντρο ειναι προσβασιμο κυριως με ΜΜΜ ή ποδηλατα, κατι που για πολλους λογους δεν γινεται στην ελλαδα.
Εχω την εντυπωση οτι υπαρχει η αναγκη για ΦΤΗΝΑ ηλεκτρικα περισσοτερο απο μικρα ηλεκτρικα. πχ θα υπηρχε αντιρρηση αν βρισκατε ενα ηλεκτρικο 4.50μ στα 25-30k λιανικης;
Βεβαιως, και εγω μαζι σας περιμενω τον γλαρο της byd , αλλα αυτο επειδη ζουμε στην ελληνικη πραγματικοτητα.
Και φτηνά και μικρά φίλε dettol . Καλά μικρά έχει και τώρα. Αλλά οι τιμές είναι ανέκδοτο . Πχ το fiat 500 είναι εκπληκτικό μικρο ηλεκτρικό. Αλλά 30000 ευρώ είναι ανέκδοτο για τόσο μικρό αμάξι
Ανάγκη για μικρά και φτηνά υπαρχει. Το να είναι και ηλεκτρικά αδιαφορο. τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει και πολύ. Αλλά εμάς που ασχολούμαστε λέμε ότι για να έχουμε μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο τα ηλεκτρικά πρέπει να πιάσουν την μικρή κατηγορία και να προσφέρουν φτηνά αμαξάκια.
-
Το πρόβλημα είναι ΚΑΙ χωροταξικό..... όσο μειώνεται το κόστος, ο όγκος και το βάρος ανά kwh μπαταρίας τόσο θα μικρότερα κ φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βλέπουμε μέχρι να ισορροπήσει.
-
To Opel Frontera επιστρέφει, αλλά όχι ως αγρίμι.
https://cartalk.gr/pagkosmia-premiera-gia-neo-opel-frontera-yvridiko-suv/
-
Ρίξαν λίγο κρασί στη μπύρα τους...
-
H αναγκη για μικρα ειναι παντου στην Ευρωπη. Ειδα κατι βιντεο απο πολεις στην Ιταλια και μου εκανε εντυπωση ποσα Παντα κυκλοφορουσαν (μιλαμε για το αρχικο παντα 30-40 χρονων αλλα και για τα ποιο καινουρια).
Μπορεις να χρησιμοποιησεις περισσοτερο ενα μικρο αμαξι γιατι ειναι πολυ ποιο ευκολο να το παρκαρεις και καιει και λιγοτερη βενζινη. Και εχει και μικροετερο ογκο που μπορουν να στο χτυπησουν.
Δεν υπαρχει παντου στην Ευρωπη αλλα σε πολεις με αναρχη δομηση οπως οι ελληνικες και ιταλικες που ανεφερες φερειπειν.
Πχ στη Βαρσοβια που πηγα προσφατα δεν βλεπεις πολλα supermini αλλα παμπολλα sedan και γενικα μεγαλυτερα αυτοκινητα γιατι εχουν αρκετες λεωφορους και φαρδεις δρομους γενικα. Το ιδιο και σε αλλες πολεις του πρωην ανατολικου μπλοκ που εχω επισκεφτει.
Επισης τεσλα τουλαχιστον στην Πολωνια εβλεπες κυριολεκτικα με το σταγονομετρο. Οταν η αμολυβδη εχει κατω απο 1,5 ευρω το λιτρο λογικο ειναι αλλωστε. -
Αυτοί είχαν το σύνδρομο του Τραμπαντ και του Βαρτμπουργκ για αυτό.
-
Σε λίγα, τέτοια θερμικά μοντέλα θα γίνονται ανάρπαστα ως συλλεκτικά. Ήρθε η ώρα να σπάσετε τον κουμπαρά.
https://cartalk.gr/syllektikes-giulia-kai-stelvio-gia-tin-proti-niki-sto-mille-miglia/
-
Να μοντέλο για να παρκάρει δίπλα στο Model Y ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
https://cartalk.gr/gia-triti-synechi-chronia-renault-chorigos-tou-roland-garros/
-
Η Nissan θα χρησιμοποιεί εξαρτήματα αλουμινίου χαμηλών εκπομπών CO2 τα οποία θα είναι κατασκευασμένα από πράσινο ή ανακυκλωμένο αλουμίνιο.
https://cartalk.gr/nissan-pliri-chrisi-alouminiou-chamilon-ekpompon-co2/
-
Είσαι ιδιώτης, γλυκοκοιτάς τα leasing αλλά είναι πανάκριβα; Τι θα έλεγες για Ford Puma με 199€ τον μήνα;
https://cartalk.gr/puma-leasing-tis-ford-199-evro-ton-mina-miden-prokatavoli/
-
Ιδιοκτήτης Yaris Cross βάζει στο χέρι το Lexus LBX. Μία από τα ίδια ή άλλο αυτοκίνητο;
-
"Ήρθαμε για να μείνουμε", λέει η BYD.
https://cartalk.gr/byd-egkainiazei-dyo-nees-kathetes-monades-marousi-kifiso/
CarTalk.gr