-
-
Fiesta mhev. Καλύτερο σύστημα από το απλό Swift mhev πέρα από τη μεγαλυτερη μπαταρία. Παραπλήσιο σύστημα έχει το swift sport mhev.
Το ηλ. Μοτέρ γυρίζει μαζί με τον κινητήρα σχεδόν σε όλο το φάσμα στροφών του θερμικού. Συνεπώς όντως λειτουργεί ως booster. Σε άλλα mhev το ηλ. Μοτέρ γυρίζει μέχρι κάποιες στροφές και πιο πάνω απλά απενεργοποιείται.
Πάτημα πολύ καλό, πιο βαρυ σε αντιδράσεις από swift αλλά πιο πολιτισμένο σε ταξίδια κτλ.Έχει χρόνια στην αγορά όπου διορθώσαν μικρά πρόβλημα ενώ έχει και καλή εγγύηση.
Κατανάλωση αν το πας χαλαρά εντυπωσιακή. Σε δόκιμη κάποιοι Ιταλοί το έβγαλαν πιο οικονομικό και από swift mhev. Δηλαδή η τελευταία έκδοση του τα έχει σχεδόν όλα.
-
Αναζήτηση (μέρος 3ο)...
Ξεκινάω από το πάρκινγκ διευκρινίζοντας ότι είναι αποκλειστική χρήση πρασιάς και οτιδήποτε πάνω από 4 μέτρα βγαίνει στο πεζοδρόμιο, το οποίο έχει πλάτος 2 πλάκες πεζοδρομίου. Αν βγω 10 πόντους, οι πεζοί περνάνε άνετα. Αν βγω 20-25 θα αρχίσει η γκρίνια και δικαιολογημένα...
Πάμε λοιπόν στην τελική, προσωπικά πάντα, τριάδα...
Opel Corsa 1.2 100 hp Elegance...
Χωρίς να διαπρέπει εμφανισιακά, έχει γραμμή απλή και διαχρονική...
Εσωτερικά συμπαθές με παραφωνία στα μάτια μου τα πολύ μικρά χειριστήρια κλιματισμού και το σχήμα του επιλογέα ταχυτήτων....Λεπτομέρειες...
Έκδοση Elegance με προσθήκη Matrix Led φώτων και πακέτο park and go δηλαδή αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, blind spot...
Τιμή 19.700, παράδοση 5-6 μήνες...
Το έκανα test drive Βουλιαγμένης Αλίμου και λίγα στενά για 15-20 λεπτά...με ικανοποίησε χωρίς να με ενθουσιάσει...καλό πάτημα, αίσθηση επιτάχυνσης αλλά και σχετικά θορυβώδες...
Mazda 2 1.5 90 hp mild hybrid...
Εμφάνιση πολύ καλή χωρίς ακρότητες...Διακριτικό τόσο όσο...Φοβερό το κόκκινο της φίρμας αλλά επίσης πολύ καλό το μπλε ραφ της έκθεσης...
Εσωτερικό το καλύτερο από όσα είδα. Αίσθηση πολυτέλειας και στιβαρότητας. Έκδοση Revolution με δερμάτινο σαλόνι. Πραγματικά νιώθεις ότι έχει φτιαχτεί με ιδιαίτερη προσοχή και είναι από τα λίγα σήμερα που μπορείς να βρεις made in Japan.
Καταπληκτικός επιλογέας ταχυτήτων. Σύστημα πολυμέσων όχι ιδιαίτερα μεγάλο αλλά με οθόνη αφής μόνο σταματημένος. Όταν κινείσαι, οι εντολές δίνονται από στρογγυλό χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα στην βάση περίπου του χειρόφρενου. Το συνηθίζεις εύκολα και είναι πολύ πρακτικό και ασφαλές...
Το μόνο ατμοσφαιρικό. Test drive, προς τιμήν τους, μόνος μου και για μιάμιση ώρα! Αναρτήσεις πολύ καλές, σβελτάδα όταν το πίεζα, συμπαγές και ευχάριστο...Αν ήταν ετοιμοπαράδοτο ίσως να μην έβλεπα κανένα άλλο. Ήταν και το πρώτο που είδα...
Τιμή για την έκδοση Revolution 18.400 και για την πιο απλή αλλά καλά εξοπλισμένη Homura 17.700...Παράδοση εξάμηνο..
Και πάμε σε αυτό που κλίκαρε τα περισσότερα κουτάκια...
Renault Clio 1.0 100 hp lpg Dynamique...
Οι καλύτερες γραμμές όλων, ιδιαίτερα το πίσω μέρος. Αν και κυκλοφορεί αρκετό καιρό, νομίζω εξακολουθεί να διατηρείται φρέσκο.
Εσωτερικό στην έκδοση αυτή πολύ ωραίο, πάντα για τα γούστα μου. Ιδανική θέση οδήγησης που βρέθηκε αμέσως. Σαν να δοκιμάζεις παπούτσια και να λες εδώ είμαστε...Τα πάντα στις αποστάσεις που πρέπει να είναι. Πολύ εύχρηστος επιλογέας και πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Full led φώτα. Ατμοσφαιρικός βραδινός φωτισμός ανάλογα το πρόγραμμα οδήγησης.
Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε το ίδιο προς ενοικίαση, σε κατώτερο επίπεδο εξοπλισμού. Με κάλυψε σε όλα.. Χρήση κυρίως υγραέριο, δύναμη ανέλπιστη για προσπεράσεις, σταθερότητα, ταξίδι ήσυχο σε ταχύτητες 130-140. Κατανάλωση για 550 χλμ 28 λίτρα lpg και 7 λίτρα βενζίνη. Στις εποχές που ζούμε ένα μεγάλο συν (αν και ο Gatoz διαφωνεί και θεωρεί ότι το υγραέριο δεν έχει μέλλον).
Το μόνο αρνητικό η τιμή...20.000 όμως με θεωρητικές παραδόσεις 2 μηνών, χωρίς βέβαια να μπορεί να το εγγυηθεί ο έμπορος.
Αυτή τη στιγμή η πρώτη μου επιλογή, χωρίς να έχω σταματήσει να χαζεύω αγγελίες για κάτι που θα το θεωρήσω ελκυστικό και κυρίως value for money...
-
@antoniokon said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Αναζήτηση (μέρος 3ο)...
Ξεκινάω από το πάρκινγκ διευκρινίζοντας ότι είναι αποκλειστική χρήση πρασιάς και οτιδήποτε πάνω από 4 μέτρα βγαίνει στο πεζοδρόμιο, το οποίο έχει πλάτος 2 πλάκες πεζοδρομίου. Αν βγω 10 πόντους, οι πεζοί περνάνε άνετα. Αν βγω 20-25 θα αρχίσει η γκρίνια και δικαιολογημένα...
Πάμε λοιπόν στην τελική, προσωπικά πάντα, τριάδα...
Opel Corsa 1.2 100 hp Elegance...
Χωρίς να διαπρέπει εμφανισιακά, έχει γραμμή απλή και διαχρονική...
Εσωτερικά συμπαθές με παραφωνία στα μάτια μου τα πολύ μικρά χειριστήρια κλιματισμού και το σχήμα του επιλογέα ταχυτήτων....Λεπτομέρειες...
Έκδοση Elegance με προσθήκη Matrix Led φώτων και πακέτο park and go δηλαδή αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, blind spot...
Τιμή 19.700, παράδοση 5-6 μήνες...
Το έκανα test drive Βουλιαγμένης Αλίμου και λίγα στενά για 15-20 λεπτά...με ικανοποίησε χωρίς να με ενθουσιάσει...καλό πάτημα, αίσθηση επιτάχυνσης αλλά και σχετικά θορυβώδες...
Mazda 2 1.5 90 hp mild hybrid...
Εμφάνιση πολύ καλή χωρίς ακρότητες...Διακριτικό τόσο όσο...Φοβερό το κόκκινο της φίρμας αλλά επίσης πολύ καλό το μπλε ραφ της έκθεσης...
Εσωτερικό το καλύτερο από όσα είδα. Αίσθηση πολυτέλειας και στιβαρότητας. Έκδοση Revolution με δερμάτινο σαλόνι. Πραγματικά νιώθεις ότι έχει φτιαχτεί με ιδιαίτερη προσοχή και είναι από τα λίγα σήμερα που μπορείς να βρεις made in Japan.
Καταπληκτικός επιλογέας ταχυτήτων. Σύστημα πολυμέσων όχι ιδιαίτερα μεγάλο αλλά με οθόνη αφής μόνο σταματημένος. Όταν κινείσαι, οι εντολές δίνονται από στρογγυλό χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα στην βάση περίπου του χειρόφρενου. Το συνηθίζεις εύκολα και είναι πολύ πρακτικό και ασφαλές...
Το μόνο ατμοσφαιρικό. Test drive, προς τιμήν τους, μόνος μου και για μιάμιση ώρα! Αναρτήσεις πολύ καλές, σβελτάδα όταν το πίεζα, συμπαγές και ευχάριστο...Αν ήταν ετοιμοπαράδοτο ίσως να μην έβλεπα κανένα άλλο. Ήταν και το πρώτο που είδα...
Τιμή για την έκδοση Revolution 18.400 και για την πιο απλή αλλά καλά εξοπλισμένη Homura 17.700...Παράδοση εξάμηνο..
Και πάμε σε αυτό που κλίκαρε τα περισσότερα κουτάκια...
Renault Clio 1.0 100 hp lpg Dynamique...
Οι καλύτερες γραμμές όλων, ιδιαίτερα το πίσω μέρος. Αν και κυκλοφορεί αρκετό καιρό, νομίζω εξακολουθεί να διατηρείται φρέσκο.
Εσωτερικό στην έκδοση αυτή πολύ ωραίο, πάντα για τα γούστα μου. Ιδανική θέση οδήγησης που βρέθηκε αμέσως. Σαν να δοκιμάζεις παπούτσια και να λες εδώ είμαστε...Τα πάντα στις αποστάσεις που πρέπει να είναι. Πολύ εύχρηστος επιλογέας και πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Full led φώτα. Ατμοσφαιρικός βραδινός φωτισμός ανάλογα το πρόγραμμα οδήγησης.
Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε το ίδιο προς ενοικίαση, σε κατώτερο επίπεδο εξοπλισμού. Με κάλυψε σε όλα.. Χρήση κυρίως υγραέριο, δύναμη ανέλπιστη για προσπεράσεις, σταθερότητα, ταξίδι ήσυχο σε ταχύτητες 130-140. Κατανάλωση για 550 χλμ 28 λίτρα lpg και 7 λίτρα βενζίνη. Στις εποχές που ζούμε ένα μεγάλο συν (αν και ο Gatoz διαφωνεί και θεωρεί ότι το υγραέριο δεν έχει μέλλον).
Το μόνο αρνητικό η τιμή...20.000 όμως με θεωρητικές παραδόσεις 2 μηνών, χωρίς βέβαια να μπορεί να το εγγυηθεί ο έμπορος.
Αυτή τη στιγμή η πρώτη μου επιλογή, χωρίς να έχω σταματήσει να χαζεύω αγγελίες για κάτι που θα το θεωρήσω ελκυστικό και κυρίως value for money...
Το clio lpg κατά τη γνώμη μου δεν έχει αντίπαλο στη Β κατηγορία...
Ότι και να διαλέξεις σου εύχομαι καλοτάξιδο και να το χαρείς. -
Αν σου αρέσει τόσο και έχει και μόνο 2 μηνες παράδοση με το γεγονός ότι είναι το πιο οικονομικο δεν το συζητώ.
Εγω πάντα είμαι υπέρ στο ότι είμαστε διαφορετικοί και κανουν κλικ στον καθένα διαφορετικα πράγματα. Εμενα πχ δεν μου πολυαρέσει το κλιο αλλά δεν το βρίσκω και ασχημο.
Το κλιο έχει πολλά + και τα 20000 που κοστίζει δεν είναι πολλά αν σκεφτείς ότι τα 2000 παραπάνω πανω κάτω από τα υπολοιπα θα στα αποσβέσει με την οικονομία του σε μικρό βάθος χρόνου (αναλογα βεβαια και τα χλμ που κάνεις καθημερινα)
Με το καλό ρε φίλε ότι και αν διαλέξεις
-
Σε αυτά εγώ μεταξύ Clio και Fiesta θα ήμουν (από ότι βλέπω μάλλον η αύξηση που αναμένεται στο Fiesta θα είναι του χιλιάρικου).
Το Clio φαίνεται όντως ακόμα φρέσκο ως σχέδιο και η χρωματικά παλέτα είναι πολύ καλή. -
-
-
Αυτό είναι το νοικιασμένο...
-
Πολύ όμορφο το Mazda. Δεν είναι πολύφορεμένο, νομίζω ότι στο Mazda και στο 208 γυρνάνε κεφάλια.
Άσε τι λέει ο γάτος για το υγραέριο, σε όποιον τον ρωτάει για Vitara σε όλους λέει ποια μοντέλα σηκώνουν γκάζι -
@yem said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Πολύ όμορφο το Mazda. Δεν είναι πολύφορεμένο, νομίζω ότι στο Mazda και στο 208 γυρνάνε κεφάλια.
Άσε τι λέει ο γάτος για το υγραέριο, σε όποιον τον ρωτάει για Vitara σε όλους λέει ποια μοντέλα σηκώνουν γκάζιχαχα....δίκιο έχεις...
Λόγω έμφυτης αισιοδοξίας, πιστεύω ότι σε 2-3 χρόνια θα μπορώ να πάω σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.
Για αυτό ίσως είναι καλύτερα τώρα να πάρω κάτι εμπορικό, ώστε με μικρή χασούρα να κάνω την αλλαγή...
Και το Clio lpg κερδίζει σε αυτήν την σκέψη το πολύ όμορφο Mazda...
Πάντως ότι και να πάρω, από την επόμενη μέρα αρχίζει το ψάξιμο για την αγορά του επόμενου
-
Να πω καλοτάξιδο το υγραεράτο!?! Πορτοκαλί, κόκκινο ή μπλέ όμως...έτσι??? Μάζντα μόνο κόκκινο, αυστηρά!
-
@fanis75 said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Να πω καλοτάξιδο το υγραεράτο!?! Πορτοκαλί, κόκκινο ή μπλέ όμως...έτσι??? Μάζντα μόνο κόκκινο, αυστηρά!
Ότι υπάρχει σε κοντινότερη ημερομηνία...
Δεν υπάρχουν πλέον πολλά περιθώρια επιλογών...
Κι αν δεν το έχω το καλοκαίρι, χαρά που θα κάνει η Hertz
-
@antoniokon said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Αυτό είναι το νοικιασμένο...
Με το καλό η οποια επιλογή σου!
Αλλά ρε συ φίλε η απόλυτη πίκρα η θέση στάθμευσης σου παρότι στη χώρα αυτή θεωρείσαι και προνομιούχος.
Ακόμα φυσικά μεγαλύτερη η πίκρα όσων φίλων τα αφήνουν παρατημένα στο δρόμο.
Έχουν γίνει εγκλήματα και από το κράτος και από τη συμπαθή «μασονία» των μηχανικών και εργολάβων της χώρας. Άθλια βαρίδια του παρελθόντος που υπονομεύουν την καθημερινότητα του κόσμου.
Αλλά κατά την προσφιλή ρητορική της μασονίας φταίνε οι δικηγόροι, τους οποίους φρόντισαν βέβαια να βγάλουν εντελως από την εικόνα της αγοραπωλησίας ακίνητης περιουσιας ενώ αντίθετα έχουν εφευρεθεί ένα σωρό νταβατζιλικια για να έχει έσοδα το ΤΕΕ και οι μηχανικοί, οι οποίοι πληρώνονται έξτρα για να «διορθώσουν» τα "λάθη" των προηγούμενων από αυτους.
Βρίσκουν και τα κάνουν βεβαια μπροστά στο άλλο μεγάλο "ελληνικό όνειρο" της αγοράς ιδιόκτητου σπιτιού!
Τι φίδια πουλήθηκαν δεν το φαντάζεται κανείς αν δεν έχει ασχοληθεί.Μου θυμίζει τη θέση παρκινγκ του αδελφού μου σε ένα ανοσιούργημα στο Φαληρο που του είχε γυαλίσει, που ήταν εκτος πυλωτής ή υπογείου παρκινγκ σε μια εσοχή δίπλα στη ραμπα!
Οταν την είδα του είπα ότι είναι η απόλυτη μαλακία αλλά το καλύτερο μου το φυλαγε για το τέλος όταν μου είπε οτι στη εσοχή αυτή είχαν οριοθετηθεί 2 θέσεις αντί για μια, με αποτέλεσμα αν ποτε ερχόταν και 2ο αμάξι να μην μπορουσε καν ο οδηγός να βγει απο το αμαξι!!
Για τέτοια τέρατα μιλάμε γέμισαν την Ελλάδα τα λαμόγια!!!
Προσωπικά αρνήθηκα να του κάνω τα συμβόλαια μπας και τον ταρακουνήσω, αλλά φευ ο κεφαλλονίτης απατεώνας κατασκευαστής ήταν πιο πειστικός, και έτσι ο μικρός χρεώθηκε για μια ζωή για να πάρει ένα τριμπουρδελο! -
@yem said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Άσε τι λέει ο γάτος για το υγραέριο, σε όποιον τον ρωτάει για Vitara σε όλους λέει ποια μοντέλα σηκώνουν γκάζιγιεμ εχς αδικο για τον πατερα γατο.... χαχαχαχ
που ναξερες πως καταντησε ο αντουαν σε ρενάουλτ....
σαββατοβραδο, καρμποναρα, καλοντυμενη γατα, ελπιδες για μετα, διπλα στη παραλια και ενα βαιμπερ. ξεγελαστηκε ενας γατος
το υγραεριο βεβαια ειναι γαματο για σοβαρες κατασκευες οπως παλια καλα αργοστροφα σουζ και λαντκρουζερ, να μην πουλας κορμι. στα νεωτερα το βλεπω ανασταλτικο της μεταπωλησης, ειδικα μολις στρωσει, που θα στρωσει, η αγορα.
ε, και δεν παει με αερα.... στην ανηφορα απο χαλκιδα, βγαινω εο με 82 με 3η βενζινα και 41 με 2α αεριο με το τζιβι....
το δυαρι ειναι κουκλα βεβαια. και σιγουρα βραχος σολιντ για πολλα χρονια.
και στα 20k εγω θα εφερνα νιβι απο τζερμαν μερια.... αλλα ο γατος ειναι γατος.
το ματαξαναλεω, νομιζω θα συνελθουν οι τιμες σε ενα χρονο το πολυ απο τωρα.
και τα ρεναουλτ απο την αλλη ειναι οι γαλλικουρες που εκτιμαω, αλλιως δεν θα ταβαζα και σπιτι μου. -
@gatoz said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
στα νεωτερα το βλεπω ανασταλτικο της μεταπωλησης, ειδικα μολις στρωσει, που θα στρωσει, η αγορα.
ε, και δεν παει με αερα.... στην ανηφορα απο χαλκιδα, βγαινω εο με 82 με 3η βενζινα και 41 με 2α αεριο με το τζιβι....
το δυαρι ειναι κουκλα βεβαια. και σιγουρα βραχος σολιντ για πολλα χρονια.Γάτε, να τα λέμε όλα...
Δεν μπορεί να σου ξυνίζει το αέριο ως επιδόσεις και να προτείνεις το Mazda 2 που είναι ότι πιο ψόφιο μπορεί να αγοράσει κανείς σε σουπερμίνι στα 18-20 χιλιάρικα! Το Clio LPG μπροστά του είναι πύραυλος. Δεν μιλάω βεβαίως για 0-100, που στην καθημερινότητα είναι άχρηστο, αλλά για ρεπρίζ. -
Να απαντήσω στον δικηγόρο, που ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ και υπουργός του πασοκ, ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος, έλεγε ότι κάνουν παρασιτική εργασία και χαλάσω το θέμα του Αντώνη, ή να μην απαντήσω .
Να μην απαντήσω...
Να πω καλορίζικο στον Αντώνη και θα χωράει στην πρασιά.
Και εύκολα θα δοθεί, όταν σκεφτεί το μεγαλύτερο.
-
Κρίνοντας από το διαθέσιμο χώρο και την μορφή του πάρκινγκ εγώ θα αγόραζα χωρίς 2η σκέψη το C3. Ποιο μικρό από 4 μέτρα και με crossover στοιχεία προστασίας.
Καλοτάξιδη η όποια επιλογή.
-
@criuser said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Να απαντήσω στον δικηγόρο, που ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ και υπουργός του πασοκ, ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος, έλεγε ότι κάνουν παρασιτική εργασία και χαλάσω το θέμα του Αντώνη, ή να μην απαντήσω .
Να μην απαντήσω...
Να πω καλορίζικο στον Αντώνη και θα χωράει στην πρασιά.
Και εύκολα θα δοθεί, όταν σκεφτεί το μεγαλύτερο.
Σκεψου ενδεια επιχειρηματων για να χρησιμοποιείς υπουργο του Πασοκ
Δεν θα υπερασπιστω το συνάφι μου αλλά κόπηκε η υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου (ορθώς) από τα συμβόλαια αλλά τα νταβατζιλίκια του ΤΕΕ με τις "τακτοποιησεις" που σου βγάζουν απίθανα πράγματα κάθε φορά τα εχουν αναγάγει σε προαπαιτούμενο καθε συναλλαγής με σημαντικό κόστος!
Να νομιμοποιήσεις κανά αυθαίρετο σοβαρό, ημιυπαίθριο κλειστό κλπ να το καταλάβω... αλλά εδω μιλάμε για κανονικό χαράτσι γιατι ΔΕΝ υπάρχει μίσο σπίτι στη χώρα που να μην βρει κατι ο μηχανικός στην τακτοποίηση.. Είναι για γέλια πραγματικά και τα περισσότερα από αυτά τα παλαβά (που δεν τα έχουν κανει συνειδητά οι ιδιοκτήτες) που ανακαλύπτονται είναι εκούσια ή ακούσια λάθη μηχανικών και εργολάβων και απλά γίνονται για την κονόμα της "μασονίας".....Καπου έχει καταντήσει γελιότητα η ταυτότητα ακινήτου, η ενεργειακή ταυτότητα και τόσα αλλα χαράτσια που γινονται για να κονομάει το συνάφι του κάθε Στασινού και του άλλου του πασοκοσυριζαίου πριν...
Παραδέξου το αφου είσαι διαχρονικά τοσο αντικρατιστής.... οχι για εμενα αλλά για τον Αντώνη του νήματος που δεσμευεται στην επιλογή οχήματος από το χώρο της "πρασιάς" που βρέθηκε ως χώρος parking!
Κατά τα λοιπά και για να μείνω on topic το clio ειναι μια χαρά επιλογή!
Μακάρι να τηρηθεί το 2μηνο! -
@storm said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Κρίνοντας από το διαθέσιμο χώρο και την μορφή του πάρκινγκ εγώ θα αγόραζα χωρίς 2η σκέψη το C3. Ποιο μικρό από 4 μέτρα και με crossover στοιχεία προστασίας.
Καλοτάξιδη η όποια επιλογή.
Εξαιρετική πρόταση και για εμένα η καλύτερη επιλογή...απλά το βενζίνη καίει αρκετά, δεν είναι lpg.
ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA