-
@shumakos said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:
@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:
@axel12p said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:
@jousis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:
Σκέψου να πας με το ηλεκτρικό σου που φορτίζει με 200KW και να δεις και τους δύο 300ρηδες φορτιστές πιασμένους από PHEV. Και να κάθεσαι εσύ να φορτίζεις με 22KW τελικά...
δεν καθεσαι, πας παρακάτω.
Καλά, γιατί να φορτίσει κάποιο plugin δεν ξέρω, εντελώς ανούσιο.
Αλλά μπορεί να φορτίζει κάποιο ισετρίο ή μικρό μπίντι.
Που δεν μπορείς να πεις κ τίποτα γιατί κι αυτός έχει ανάγκη.Δε μου φαίνεται πολύ σωστό να φορτίζεις το BYD Phev που φορτίζει με 18KW max, σε 300άρι φορτιστή, την στιγμή που δίπλα έχει πάρα πολλούς διαθέσιμους 22άρηδες. Τι στιγμή που μπορούμε όλοι να βολευτούμε με τους διαθέσιμους φορτιστές καθώς ψωνίζουμε στον Σκλαβενίτη για παράδειγμα, γιατί θα πρέπει να πάω να φορτίσω αλλού και να χάσω τον χρόνο μου;
μα δεν ειναι θεμα ευγενειας ειναι θεμα συμφεροντος. Τα φεβ εχουν μικρες μπαταριες, οποτε φορτιζουν γρηγορα, επομενως βολευεσαι με τους "φτηνους" φορτιστες, δηλαδη τους ac.
Πολύ λάθος. Έχω ξαναγράψει την "περιπέτεια" σε φορτιστή πάλι σε super market. Οι AC είναι όλοι μέχρι 10-11 KWh, ακόμη και σε παλιό ένα phev με 10 kwh θέλεις μια ώρα να περιμένεις ενώ τα τυπικά "ψώνια" είναι ένα μισάωρο πες εκτός και αν το κ@λοβαράς επί τούτου.
Στο δικό μου δε που είναι 20 kwh, φέξε μου και γλύστρισα... Και δες ότι όλα τα νέα phev είναι από 15 kwh και πάνω, μην πω ότι οι νές φουρνιές κινέζικων είναι από 25 και πάνω.To παλιό Phev με τα 10 KWh χωρητικότητα λογικά από 3,5 μέχρι 7 KW θα έχει ισχύ φόρτισης. Η 1 ώρα για πλήρωση 10KWh είναι όνειρο θερινής νυκτός γι'αυτά... Μπορεί να είναι και 3ωρο.
Τα παλιά phev, αν θυμάμαι καλά, δεν είχαν δυνατότητα φόρτισης dc.
-
@shumakos said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:
@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:
Σκέψου να πας με το ηλεκτρικό σου που φορτίζει με 200KW και να δεις και τους δύο 300ρηδες φορτιστές πιασμένους από PHEV. Και να κάθεσαι εσύ να φορτίζεις με 22KW τελικά...
δεν καθεσαι, πας παρακάτω.
Καλά, γιατί να φορτίσει κάποιο plugin δεν ξέρω, εντελώς ανούσιο.
Αλλά μπορεί να φορτίζει κάποιο ισετρίο ή μικρό μπίντι.
Που δεν μπορείς να πεις κ τίποτα γιατί κι αυτός έχει ανάγκη.Δε μου φαίνεται πολύ σωστό να φορτίζεις το BYD Phev που φορτίζει με 18KW max, σε 300άρι φορτιστή, την στιγμή που δίπλα έχει πάρα πολλούς διαθέσιμους 22άρηδες. Τι στιγμή που μπορούμε όλοι να βολευτούμε με τους διαθέσιμους φορτιστές καθώς ψωνίζουμε στον Σκλαβενίτη για παράδειγμα, γιατί θα πρέπει να πάω να φορτίσω αλλού και να χάσω τον χρόνο μου;
μα δεν ειναι θεμα ευγενειας ειναι θεμα συμφεροντος. Τα φεβ εχουν μικρες μπαταριες, οποτε φορτιζουν γρηγορα, επομενως βολευεσαι με τους "φτηνους" φορτιστες, δηλαδη τους ac.
Πολύ λάθος. Έχω ξαναγράψει την "περιπέτεια" σε φορτιστή πάλι σε super market. Οι AC είναι όλοι μέχρι 10-11 KWh, ακόμη και σε παλιό ένα phev με 10 kwh θέλεις μια ώρα να περιμένεις ενώ τα τυπικά "ψώνια" είναι ένα μισάωρο πες εκτός και αν το κ@λοβαράς επί τούτου.
Στο δικό μου δε που είναι 20 kwh, φέξε μου και γλύστρισα... Και δες ότι όλα τα νέα phev είναι από 15 kwh και πάνω, μην πω ότι οι νές φουρνιές κινέζικων είναι από 25 και πάνω.To παλιό Phev με τα 10 KWh χωρητικότητα λογικά από 3,5 μέχρι 7 KW θα έχει ισχύ φόρτισης. Η 1 ώρα για πλήρωση 10KWh είναι όνειρο θερινής νυκτός γι'αυτά... Μπορεί να είναι και 3ωρο.
Τα παλιά phev, αν θυμάμαι καλά, δεν είχαν δυνατότητα φόρτισης dc.
Σωστά θυμάσαι.
Ήταν και μικρότερες οι μπαταρίες ( μέχρι 13 kWh περίπου), οπότε συνήθως μόνο με δυνατότητα AC τα έβγαζαν.
Τώρα που ανέβηκε η χωρητικότητα στις μπαταρίες, έβαλαν και δυνατότητα DC. -
Φόρτιση dc, (σε λογικά χρήματα, δε ξέρω πχ τι κάνει η αντίστοιχη x5) , έχουν μόνο οι Κινέζοι και το γκρουπ vag.,
Ούτε η στελαντις έχει, ούτε η renault ( το ραφαλ έχει πχ 22αρα μπαταρία) ούτε η bmw, ούτε η Volvo. Όλοι οι παραπάνω έχουν τα δεύτερης γενιάς συστήματα με ικανοποιητικές αυτονομίες, αλλά dc ακόμα να βάλουν.
-
Στην ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ γράφετε για Φόρτιση και στην ΦΟΡΤΙΣΗ μιλάτε για την Προοπτική, δεν υπάρχει ελπίδα, σκέφτομαι να τα κάνω MERGED, αλλά μετά μπορεί να πάτε στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ να γράψετε για Φόρτιση

-
@a-d-p said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:
Eee, με επρηξες, πάρτο να μάθεις....
Πρωταπριλιά

Μετράει κανονικά, έχω και screenshot, τώρα δεν θα μάθουν ποτέ εδώ πόσο έκαψα κατά μέσο όρο και πόσους φορτιστές έχω πετύχει μη προσβάσιμους.
@gatoz χαζομάρες τώρα λες, δεν είπε κανεις οτι ειναι γαΐδούρια αν φορτίζουν ή οτι δεν έχουν το δικαίωμα.
Ίσα ισα, αν φορτίζουν και γεμίζουν οι φορτιστές είναι καλό γιατί θα βάζουν κι άλλους.Απλά είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων αν στα ταξίδια τους (για ταξίδια ξεκίνησε το θέμα) κάθονται και φορτίζουν. Και φυσικά στις πόλεις, αν τους φορτώσανε plugin χωρίς λόγο, καλά κάνουν κ πάνε και το φορτίζουν. Έτσι πρέπει.
-
@a-d-p said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:
Στην ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ γράφετε για Φόρτιση και στην ΦΟΡΤΙΣΗ μιλάτε για την Προοπτική, δεν υπάρχει ελπίδα, σκέφτομαι να τα κάνω MERGED, αλλά μετά μπορεί να πάτε στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ να γράψετε για Φόρτιση

Μόνο από την «εργασία» θα μείνουμε μακριά γιατί έχει γίνει nsfw εκεί. Τοίχο τοίχο…
-
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:
Ένα χιλιαρικάκι η επισκευή καλωδίου...
Στην cupra πριν 4 χρόνια χρέωσαν 70ε την ωρα.
Πόσες ώρες έκαναν να το φτιάξουν και με τι rate ?
-
@k-m said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:
Ένα χιλιαρικάκι η επισκευή καλωδίου...
Στην cupra πριν 4 χρόνια χρέωσαν 70ε την ωρα.
Πόσες ώρες έκαναν να το φτιάξουν και με τι rate ?
Τώρα είδα το τιμολόγιο
10 ώρες με 100+ΦΠΑ η ωρα ?
Τι έκανα τόσες ώρες. Η εκπαίδευση του προσωπικού δεν χρεώνεται.
-
-
-
τα plugin έχουν νόημα μόνο για μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα.
Αυτών που κάθε ημέρα πάνε δουλειά και φτάνει η μπαταρία για το πήγαινε-έλα και μετά φορτίζουν φτηνά είτε στο σπίτι/δουλειά είτε σε δημόσιο 11άρη με 0.35 (με συνδρομή).
Και ταυτόχρονα κάνουν πολλά ταξίδια που δεν μπορούν να σταματάνε για γέμισμα.Οτιδήποτε παραπάνω, δεν έχει νόημα.
Απλά τους τα φορτώσανε οι εταιρίες λόγω παροχών.Αν φορτίζεις με 0.59+ την κιλοβατώρα σε ταξίδια, δεν πρέπει να κερδίζεις ούτε 0.1ευρώ/100χλμ.
Και έχω αμφιβολίες και για την πόλη αν έχεις μαούνα 2.5Τ.Χαίρομαι που φορτωθηκα ένα phev γιατί μέσα σε 7 μήνες έγραψα 17000 ταξιδιάρικα χλμ . Αμαξαρα το phev αν μπορείς να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τον διτό του χαρακτήρα. Τι να κλασει το καθαρό ηλεκτρικό ή το ντίζελ?
-
@spi_duster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:
τα plugin έχουν νόημα μόνο για μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα.
Αυτών που κάθε ημέρα πάνε δουλειά και φτάνει η μπαταρία για το πήγαινε-έλα και μετά φορτίζουν φτηνά είτε στο σπίτι/δουλειά είτε σε δημόσιο 11άρη με 0.35 (με συνδρομή).
Και ταυτόχρονα κάνουν πολλά ταξίδια που δεν μπορούν να σταματάνε για γέμισμα.Οτιδήποτε παραπάνω, δεν έχει νόημα.
Απλά τους τα φορτώσανε οι εταιρίες λόγω παροχών.Αν φορτίζεις με 0.59+ την κιλοβατώρα σε ταξίδια, δεν πρέπει να κερδίζεις ούτε 0.1ευρώ/100χλμ.
Και έχω αμφιβολίες και για την πόλη αν έχεις μαούνα 2.5Τ.Χαίρομαι που φορτωθηκα ένα phev γιατί μέσα σε 7 μήνες έγραψα 17000 ταξιδιάρικα χλμ . Αμαξαρα το phev αν μπορείς να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τον διτό του χαρακτήρα. Τι να κλασει το καθαρό ηλεκτρικό ή το ντίζελ?
Ξέρεις τη μέση κατανάλωση για αυτά τα 17000χλμ;
-
Κατά προσέγγιση πρέπει να παίζει στο 3,5lt /100 km
-
https://www.auto-data.net/gr/mercedes-benz-e-class-w214-e-300de-313hp-plug-in-hybrid-4matic-9g-tronic-50066#goog_rewarded
Ονειρο αν δεν σε νοιάζει η αξιοπιστία μακροχρόνια.
Κοιτούσα τώρα για stage 1 τι βγάζει. 480 πάει απο 313 και η ροπη μένει ΙΔΙΑ.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]