Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 5 / 6
    Περί αυτοκίνησης
    20
    102
    769
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • katafractos17
      katafractos17 last edited by

Χαχαχα... 😀

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • A d P
        A d P moderator last edited by

1 στα 4 νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη είναι ηλεκτρικό

I EAT MILF AND COOKIES (and don't forget to upvote! -τα κούκιζ δεν είναι δωρεάν!)

1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • J
          jousis @dettol last edited by

@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:

@a-d-p said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:

Στο κυνήγι του diesel: Νέα μπαταρία υπόσχεται αυτονομία 1.000 χλμ. για ξένοιαστες διακοπές στην Κρήτη

AXAXAXAXAXAXAXAXA

#μας_διαβάζουν_τα_μποτ

D 1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • D
            dettol @jousis last edited by

@jousis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:

@a-d-p said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:

Στο κυνήγι του diesel: Νέα μπαταρία υπόσχεται αυτονομία 1.000 χλμ. για ξένοιαστες διακοπές στην Κρήτη

AXAXAXAXAXAXAXAXA

#μας_διαβάζουν_τα_μποτ

νομιζω αξιζε, εστω και για λιγες ωρες να μπει το αρθρο με τιτλο αυτον που εγραψε ο adp στο λινκ 🙂

• F
              fiverg @katafractos17 last edited by fiverg

@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:

Μα είπαμε, δεν το αφήνεις να πέσει η μπαταρία πολύ χαμηλά και μετά να περιμένεις με μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ να φορτίσεις.
              Κάθε φορά που πηγαίνεις (εγώ ας πούμε πάω μια φορά την εβδομάδα) το κουμπώνεις για καμιά ώρα που θα φας εκεί μέσα.

Όπως εγραψα, σε αυτό που πήγα εγώ θα πάρεις 10 kWh αφού διαθέτει μόνο type 2. Σώθηκες…

Όπως και να έχει όμως, κουμπώνεις ρε παιδί μου και κάποιον DC. Πλέον έχει παντού στη Αθήνα.

Εδώ δεν βλέπουμε φίλους και γνωστούς που ζουν 10-15 χλμ μακρύτερα πάνω από μια φορά τον μήνα (και αν), θα βασιστούμε στο «έχει παντού»; Πόσα χλμ «ανοχής» (ή καλύτερα χρόνο μποτιλιαρισματος τον χειμώνα) και χρόνο παραμονης σε ένα άσχετο μέρος (βενζινάδικο, κατάστημα που δεν σε ενδιαφέρει κλπ) έχεις να διαθεσεις για να πας μακριά από το σπίτι σου μόνο και μόνο για να βρεις dc να φορτίσεις;

Να πω βέβαια ότι αν έχεις dc φορτιστή κοντά στο σπίτι ή σε super market στο δρομολόγιο σου (μιας και το super market είναι σίγουρο μια φορά την εβδομάδα) μάλλον μπορείς να βολευτείς ακόμη και αν δεν έχεις φορτιστή στο σπίτι ή την δουλειά.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • A d P
                A d P moderator last edited by

Και η Ινδονησία στον χορό της ηλεκτροκίνησης

I EAT MILF AND COOKIES (and don't forget to upvote! -τα κούκιζ δεν είναι δωρεάν!)

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • fanis75
                  fanis75 moderator @dettol last edited by

@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:

Προσωπικα, το εχω πει πολλες φορες, εταιρικο ηλεκτρικο απο τον εργοδοτη μου δεν θα επαιρνα ποτε. Δεν προσφερει σχεδον κανενα οικονομικο πλεονεκτημα

Εδω κάνεις ένα λάθος, προσφέρει τεράστιο οικονομικό πλεονέκτημα, αφού ΔΕΝ επιβαρύνεσαι με επιπλέον φόρο στο εισόδημα. Εαν αντίστοιχο θερμικό μπορεί να έχεις αρκετές χιλιάδες € επιπλέον φόρο (ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα φυσικά). Δεν θα ξεχάσω όλους τους δνταδες στην τράπεζα με τα Βολβο και Μερτσέντια που τους ήρθε κεραμμύδα να πληρώσουν 3χιλιαρα και 4χιλιαρα!

Και προφανώς έχεις και το μειωμένο κόστος μετακίνησης, γιατι το εταιρικό αυτοκίνητο δεν συνεπάγεται και δωρεάν καύσιμα, ειναι 2 ανεξάρτητες παροχές.

εννοουσα οτι θα ζητουσα phev, που επισης δεν επιβαρυνεσαι με φορο (απο οσο γνωριζω). Εννοειται οτι σκετο θερμικο ή "απλο" υβριδικο δεν θα ζητουσα ποτε.

Για τα καυσιμα ως παροχη, εχεις απολυτο δικιο, δεν το ειχα σκεφτει. Παντα θεωρω οτι καλυπτονται εως καποιο ποσο και τα καυσιμα των εταιρικων αυτοκινητων, αλλα προφανως εξαρταται απο την εταιρεια και την θεση του εργαζομενου.

Σωστα τα περισσοτερα phev δεν εχουν φορο (ακομα!). Αλλα γιατι να συμβιβαστεις με ημιμετρα και οχι φουλ ηλεκτρικο, εφοσον μπορεις να φορτισεις;

Ναι σε πολλές εταιρείες όπως εκεί που δουλεύω εγώ δίνουν εταιρικό αυτοκίνητο αλλά όχι καύσιμα αντίθετα σε αρκετές τράπεζες σε χαμηλές θέσεις δίνουν ένα μικρό ποσό για καύσιμα αλλά όχι αυτοκίνητο.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

• F
                    fiverg last edited by

https://carselectric.gr/dataforce-poliseis-ev-kai-phev-stin-evropi-ton-ioulio/

• J
                      jousis last edited by jousis

https://carselectric.gr/dataforce-poliseis-ev-kai-phev-stin-evropi-ton-ioulio/

Εγώ ειχα προβλεψει οτι θα τα παει καλα το 5 γιατί είναι πολύ ανταγωνιστική πρόταση και με κοροϊδεύατε αλλά ακόμα κ εγώ δεν πίστευα μέσα μου οτι θα πουλήσει όσο μπορούν να παράγουν.
                      Φέρτε κι άλλα b-hatches, φτάνουν τα σουβ.

Επίσης έρχεται μείωση τιμών (έγραψε ενα γνωστο ισπανικο σαιτ) και νεες χρυσές ζάντες και μπλε φωσφοριζέ χρώμα (κ κόκκινο).

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                      • R
                        red_monster @fiverg last edited by

@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:

Επιστροφή από νησιωτικό προορισμό. Οδηγώ phev με 27 kWh μπαταρία, πολύ κοντά σε ένα μικρό ηλεκτρικό. Λόγω του γνωστού περιορισμού 40% είμαι σχεδόν άδειος, λέω να πάω να συνδυάσω ψώνια και να φορτίσω παράλληλα για να είμαι politically correct. ΔΕΝ μπορώ να φορτίσω σπίτι όμως.
                        Αποφασίζω να ακολουθήσω την συμβουλή των συμφουρομιτων και να μην πάω στο super market που πάω συνήθως και δεν έχει φορτιστές λόγω γειτνίασης με την γνωστή φυλή και να πάω σε άλλο παραπέρα. «Τι σε νοιάζει που κανονίζει το αμάξι που θα πας, όλα ίδια είναι, χαλάρωσε μωρέ…».
                        Βεβαίως δεν υπάρχει (φεύ) ccs και κουμπώνω σε type 2 dei blue (έχω την εφαρμογή, όλα καλά). Ταχυτης 10 kWh! Δεν φταίει το αμάξι κι ένα αμιγώς ηλεκτρικό σε type 2 πάει νομίζω το πολύ 11kwh.
                        Κάνω μερικά ψώνια. Μπαίνω στην ουρά για φέτα παρόλο που τυροκομικά ψωνίζω μόνο στον μπακάλη. Παίρνω τηλέφωνο την συμβία μπας και θέλουμε κανένα απορρυπαντικό ρούχων νέας κοπής για να πάω και στον πάνω όροφο. Στο ταμείο στήνομαι σε αυτό με την μεγαλύτερη ουρά. Γενικώς ακολουθώ τις συμβουλές, «χαλάρωσε ρε φίλε, σε κυνηγάει κανείς»;
                        Τελειώνω και παρατηρώ 4.67 kWh, ούτε καν 5, τι διάολο, ούτε ο κόπος που έκανα να κουμπώσω το καλώδιο. Πάω τα ψώνια στο αμάξι, γυρίζω πάλι πίσω και ξαναμπαίνω super market να χαζέψω μουστάρδες (οπότε μάλλον καταλαβαίνετε και την αλυσίδα). Κάθομαι τελικά σε ένα πάγκο μαζί με έναν συμπαθητικό κύριο που φορτίζει σε πρίζα μια περίεργη συσκευή με το λογότυπο του fiat 500.
                        Στα περίπου 7kwh το αμάξι έχει φτάσει στο 50% οπότε αποφασίζω να σταματήσω την χαλάρωση και να φύγω. Σκέφτομαι ότι κάτι έκανα λάθος, κακώς επέλεξα να πάω σε super market, έπρεπε να πάω σε παρακείμενα McDonald’s με ccs «τι το θες το σπιτικό φαΐ ρε φίλε, χαλάρωσε, φάε και κανένα burger, τι θα πάθεις δηλαδή;». Ή να πάω να ψωνίσω ρούχα στο γειτονικό πολυκατάστημα. Να πιω και κάνα καφέ, που ξέρεις, μπορεί να είχα και κάνα τυχερό.

ΥΓ: εννοείται ότι το τι θα τράβαγα το γνώριζα εκ των προτέρων. Απλά τα γράφω για όσους στο νήμα της ηλεκτροκίνησης επιμένουν ότι χωρίς φορτιστή σπίτι είσαι οκ αλλά μάλλον δεν έχουν έρθει προς β Πειραιά.
                        Στις διακοπές φόρτιζα σε οικιακή σούκο, ταχύτης 2kwh. Με μια βραδινή φόρτιση εγώ βολευόμουνα ώστε να έχω την επόμενη ημέρα ηλεκτρική υποβοήθηση και να καίω λίγο. Αναρωτιέμαι για όλους αυτούς που έχουν μπαταρίες θηρία 60+ kWh και γράφουν ότι «κουμπώνουν το τελευταίο βράδυ» πόσο διαρκεί αυτό το «βράδυ» αφού σε ένα 10ωρο θα πάρουν το πολύ 20 kWh, ηγουν καμιά 150ρια χλμ το πολύ.

Τι να πρωτο σχολιάσει κανείς !
                        Φορτιστής με ισχύ 11 kW σημαίνει ότι σε μια ώρα (BCS) θα έχει φορτίσει 11 kWh. Τι περίμενες να πάρει ; Μήπως το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις καταλάβει ούτε τα βασικά και όχι η ηλεκτροκίνηση ; Ήρεμα ρωτάω !

F 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • R
                          red_monster @dettol last edited by

@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:

Προσωπικα, το εχω πει πολλες φορες, εταιρικο ηλεκτρικο απο τον εργοδοτη μου δεν θα επαιρνα ποτε. Δεν προσφερει σχεδον κανενα οικονομικο πλεονεκτημα

Εδω κάνεις ένα λάθος, προσφέρει τεράστιο οικονομικό πλεονέκτημα, αφού ΔΕΝ επιβαρύνεσαι με επιπλέον φόρο στο εισόδημα. Εαν αντίστοιχο θερμικό μπορεί να έχεις αρκετές χιλιάδες € επιπλέον φόρο (ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα φυσικά). Δεν θα ξεχάσω όλους τους δνταδες στην τράπεζα με τα Βολβο και Μερτσέντια που τους ήρθε κεραμμύδα να πληρώσουν 3χιλιαρα και 4χιλιαρα!

Και προφανώς έχεις και το μειωμένο κόστος μετακίνησης, γιατι το εταιρικό αυτοκίνητο δεν συνεπάγεται και δωρεάν καύσιμα, ειναι 2 ανεξάρτητες παροχές.

εννοουσα οτι θα ζητουσα phev, που επισης δεν επιβαρυνεσαι με φορο (απο οσο γνωριζω). Εννοειται οτι σκετο θερμικο ή "απλο" υβριδικο δεν θα ζητουσα ποτε.

Για τα καυσιμα ως παροχη, εχεις απολυτο δικιο, δεν το ειχα σκεφτει. Παντα θεωρω οτι καλυπτονται εως καποιο ποσο και τα καυσιμα των εταιρικων αυτοκινητων, αλλα προφανως εξαρταται απο την εταιρεια και την θεση του εργαζομενου.

Από 01/01/2027 καπούτ τα φεβ, σκέτο ρεύμα ‘

• F
                            fiverg @red_monster last edited by fiverg

@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:

Επιστροφή από νησιωτικό προορισμό. Οδηγώ phev με 27 kWh μπαταρία, πολύ κοντά σε ένα μικρό ηλεκτρικό. Λόγω του γνωστού περιορισμού 40% είμαι σχεδόν άδειος, λέω να πάω να συνδυάσω ψώνια και να φορτίσω παράλληλα για να είμαι politically correct. ΔΕΝ μπορώ να φορτίσω σπίτι όμως.
                            Αποφασίζω να ακολουθήσω την συμβουλή των συμφουρομιτων και να μην πάω στο super market που πάω συνήθως και δεν έχει φορτιστές λόγω γειτνίασης με την γνωστή φυλή και να πάω σε άλλο παραπέρα. «Τι σε νοιάζει που κανονίζει το αμάξι που θα πας, όλα ίδια είναι, χαλάρωσε μωρέ…».
                            Βεβαίως δεν υπάρχει (φεύ) ccs και κουμπώνω σε type 2 dei blue (έχω την εφαρμογή, όλα καλά). Ταχυτης 10 kWh! Δεν φταίει το αμάξι κι ένα αμιγώς ηλεκτρικό σε type 2 πάει νομίζω το πολύ 11kwh.
                            Κάνω μερικά ψώνια. Μπαίνω στην ουρά για φέτα παρόλο που τυροκομικά ψωνίζω μόνο στον μπακάλη. Παίρνω τηλέφωνο την συμβία μπας και θέλουμε κανένα απορρυπαντικό ρούχων νέας κοπής για να πάω και στον πάνω όροφο. Στο ταμείο στήνομαι σε αυτό με την μεγαλύτερη ουρά. Γενικώς ακολουθώ τις συμβουλές, «χαλάρωσε ρε φίλε, σε κυνηγάει κανείς»;
                            Τελειώνω και παρατηρώ 4.67 kWh, ούτε καν 5, τι διάολο, ούτε ο κόπος που έκανα να κουμπώσω το καλώδιο. Πάω τα ψώνια στο αμάξι, γυρίζω πάλι πίσω και ξαναμπαίνω super market να χαζέψω μουστάρδες (οπότε μάλλον καταλαβαίνετε και την αλυσίδα). Κάθομαι τελικά σε ένα πάγκο μαζί με έναν συμπαθητικό κύριο που φορτίζει σε πρίζα μια περίεργη συσκευή με το λογότυπο του fiat 500.
                            Στα περίπου 7kwh το αμάξι έχει φτάσει στο 50% οπότε αποφασίζω να σταματήσω την χαλάρωση και να φύγω. Σκέφτομαι ότι κάτι έκανα λάθος, κακώς επέλεξα να πάω σε super market, έπρεπε να πάω σε παρακείμενα McDonald’s με ccs «τι το θες το σπιτικό φαΐ ρε φίλε, χαλάρωσε, φάε και κανένα burger, τι θα πάθεις δηλαδή;». Ή να πάω να ψωνίσω ρούχα στο γειτονικό πολυκατάστημα. Να πιω και κάνα καφέ, που ξέρεις, μπορεί να είχα και κάνα τυχερό.

ΥΓ: εννοείται ότι το τι θα τράβαγα το γνώριζα εκ των προτέρων. Απλά τα γράφω για όσους στο νήμα της ηλεκτροκίνησης επιμένουν ότι χωρίς φορτιστή σπίτι είσαι οκ αλλά μάλλον δεν έχουν έρθει προς β Πειραιά.
                            Στις διακοπές φόρτιζα σε οικιακή σούκο, ταχύτης 2kwh. Με μια βραδινή φόρτιση εγώ βολευόμουνα ώστε να έχω την επόμενη ημέρα ηλεκτρική υποβοήθηση και να καίω λίγο. Αναρωτιέμαι για όλους αυτούς που έχουν μπαταρίες θηρία 60+ kWh και γράφουν ότι «κουμπώνουν το τελευταίο βράδυ» πόσο διαρκεί αυτό το «βράδυ» αφού σε ένα 10ωρο θα πάρουν το πολύ 20 kWh, ηγουν καμιά 150ρια χλμ το πολύ.

Τι να πρωτο σχολιάσει κανείς !
                            Φορτιστής με ισχύ 11 kW σημαίνει ότι σε μια ώρα (BCS) θα έχει φορτίσει 11 kWh. Τι περίμενες να πάρει ; Μήπως το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις καταλάβει ούτε τα βασικά και όχι η ηλεκτροκίνηση ; Ήρεμα ρωτάω !

Όπως είδες στο τέλος γράφω ότι ήξερα προφανώς τι ακριβώς θα γίνονταν. Το πρόβλημα που αναδεικνύω και δεν φαίνεται να καταλαβεσ η να σου κάνει εντύπωση είναι ότι σε δύο μεγάλα super market στην «περιοχή μου» (3-4 χλμ απόσταση, δεν το αφήνεις για να πας να το πάρεις αργότερα) το ένα δεν έχει φορτιστές και το άλλο έχει μόνο μίζερους type 2 που είναι παντελωσ άχρηστοι για όσους πάνε για ψώνια εκτός και αν έχουν ηλεκτρικό σκούτερ. Για την ακρίβεια αξιόλογους dc φορτιστές (276 kWh dei blue) έχει ένα μόνο στα 5-6 χλμ που όμως είναι εκτός οποιουδήποτε δρομολογίου μου. Αυτά για να υπάρχει μια πιο σφαιρική άποψη του τι σημαίνει δίκτυο φόρτισης και δυνατότητα ηλεκτροκινησησ για κάποιες περιοχές στην αττική εν έτη 2026

J 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                            • J
                              jousis @fiverg last edited by jousis

Αυτά για να υπάρχει μια πιο σφαιρική άποψη του τι σημαίνει δίκτυο φόρτισης και δυνατότητα ηλεκτροκινησησ για κάποιες περιοχές στην αττική εν έτη 2026

αυτήν την στιγμή ηλεκτρικό πόλης αν
                              - έχεις type2 κοντά στο σπίτι/δουλειά σου (<1χλμ πχ)
                              ή- φορτίζεις σπίτι
                              ή- έχεις dc λιγο πιο μακρια και δεν χρειάζεσαι γέμισμα κάθε ημέρα

Στις διακοπές παρατάς σε type2 το βράδυ ή εκεί που νοικιάζεις ή κάθεσαι 30λεπτά σε έναν DC και έχεις γεμίσει για 2 ημέρες.
                              Στο παράδειγμα σου δλδ, αν κάθε ημέρα ήθελες χανια παλαιόχωρα, θα φορτιζες σε εναν dc ανα 2 ημέρες.

Ταξίδια με 20kWh μπαταρία δεν κάνεις, οπότε το τεστ σου σε αυτό το κομμάτι ήταν ανούσιο, τζάμπα ταλαιπωρήθηκες.
                              Τα μικρά πολης που κανουν κ ταξίδια έχουν απο 46 και πάνω (ινστερ, 208, 5, ...)

dc αρκεί και 60άρης για χρήση πόλης.

F 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • L
                                lap last edited by lap

Εγώ σήμερα έβαλα 650 χλμ σε 2 λεπτά🤣

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• F
                                  fiverg @jousis last edited by

Αυτά για να υπάρχει μια πιο σφαιρική άποψη του τι σημαίνει δίκτυο φόρτισης και δυνατότητα ηλεκτροκινησησ για κάποιες περιοχές στην αττική εν έτη 2026

αυτήν την στιγμή ηλεκτρικό πόλης αν
                                  - έχεις type2 κοντά στο σπίτι/δουλειά σου (<1χλμ πχ)
                                  ή- φορτίζεις σπίτι
                                  ή- έχεις dc λιγο πιο μακρια και δεν χρειάζεσαι γέμισμα κάθε ημέρα

Στις διακοπές παρατάς σε type2 το βράδυ ή εκεί που νοικιάζεις ή κάθεσαι 30λεπτά σε έναν DC και έχεις γεμίσει για 2 ημέρες.
                                  Στο παράδειγμα σου δλδ, αν κάθε ημέρα ήθελες χανια παλαιόχωρα, θα φορτιζες σε εναν dc ανα 2 ημέρες.

Ταξίδια με 20kWh μπαταρία δεν κάνεις, οπότε το τεστ σου σε αυτό το κομμάτι ήταν ανούσιο, τζάμπα ταλαιπωρήθηκες.
                                  Τα μικρά πολης που κανουν κ ταξίδια έχουν απο 46 και πάνω (ινστερ, 208, 5, ...)

dc αρκεί και 60άρης για χρήση πόλης.

Εγώ πάλι σναρωτιεμαι (ήρεμα) αυτό που γράφεις εσύ και άλλοι ηλεκτροκίνητοι ελαφρά τη καρδία «βρες έναν άσχετο 60ρη dc κάπου και άραξε για κάνα μισάωρο να φορτίσεις» είναι κάτι που γενικά το κάνετε μέσα στην εβδομάδα σας ή στις διακοπές σας ή απλά το προτείνετε στους υπόλοιπους;

J 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                  • J
                                    jousis @fiverg last edited by jousis

Εγώ πάλι σναρωτιεμαι (ήρεμα) αυτό που γράφεις εσύ και άλλοι ηλεκτροκίνητοι ελαφρά τη καρδία «βρες έναν άσχετο 60ρη dc κάπου και άραξε για κάνα μισάωρο να φορτίσεις» είναι κάτι που γενικά το κάνετε μέσα στην εβδομάδα σας ή στις διακοπές σας ή απλά το προτείνετε στους υπόλοιπους;

Δεν λεω τπτ σε κανεναν, μην παρετε ποτε ηλεκτρικό.

Στον 60άρη θα πάρεις 30 σε μισή ώρα όσο είσαι στο σουπερ της περιοχής σου (πχ).
                                    στην πολη ενα μικρο καιει 10-12, άρα έβγαλες 250+χλμ. Αν το σπιτι/δουλεια/σπίτι ειναι 50 , να η εβδομάδα.

Επισης δεν ειμαι ηλεκτροκινητος, δεν συμμετεχω σε ομαδες, δεν εχω facebook, δεν ζαλιζω τον κοσμο να παρει ηλεκτρικο, απλα αν με ρωτήσει κάποιος, θα του πω οτι ειναι 200 φορες καλυτερο απο το γιαρισόχρεπο και το τρικίλυνδο 1000άρι που σκέφτεται.
                                    Και αξίζει την ταλαιπωρία μισαώρου όταν πας ενα ταξιδάκι τον μήνα 🙂

• F
                                      fiverg last edited by fiverg

Δεν λεω τπτ σε κανεναν, μην παρετε ποτε ηλεκτρικό.

Στον 60άρη θα πάρεις 30 σε μισή ώρα όσο είσαι στο σουπερ της περιοχής σου (πχ).
                                      στην πολη ενα μικρο καιει 10-12, άρα έβγαλες 250+χλμ. Αν το σπιτι/δουλεια/σπίτι ειναι 50 , να η εβδομάδα.

Επισης δεν ειμαι ηλεκτροκινητος, δεν συμμετεχω σε ομαδες, δεν εχω facebook, δεν ζαλιζω τον κοσμο να παρει ηλεκτρικο, απλα αν με ρωτήσει κάποιος, θα του πω οτι ειναι 200 φορες καλυτερο απο το γιαρισόχρεπο και το τρικίλυνδο 1000άρι που σκέφτεται.
                                      Και αξίζει την ταλαιπωρία μισαώρου όταν πας ενα ταξιδάκι τον μήνα 🙂

Άρα απ όσο καταλαβαίνω εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις κάτι τέτοιο, δεν αφιερώνεις μισή (έστω) ώρα την εβδομάδα σε κάποιο βενζινάδικο (πχ) για να πάρεις 30 kWh, πιστεύεις όμως ότι αξίζει τον κόπο να το κάνει κάποιος άλλος για «να γλυτωσει το χρέπι των 1000 κυβικών που σκέφτεται να παρει» .
                                      Προσωπικά διαφωνώ με αυτό (εννοείται) καθέτως, οριζοντίως, διαγωνίως και όπως αλλιώς νομίζεις και δεν πρόκειται να προτείνω ποτέ σε κανέναν κάτι ανάλογο 🙂 . Ηλεκτρικό μόνο αν έχει δυνατότητα φόρτισης (έστω και σουκο) στο σπίτι ή στην δουλειά ή σε παρακείμενο (σε απόσταση περπατήματος) φορτιστή ή σε παρακείμενο super market (dc).

• J
                                        jousis @fiverg last edited by

Ηλεκτρικό μόνο αν έχει δυνατότητα φόρτισης (έστω και σουκο) στο σπίτι ή στην δουλειά ή σε παρακείμενο (σε απόσταση περπατήματος) φορτιστή ή σε παρακείμενο super market (dc).

αυτό ακριβώς είπα

Και αυτό γιατί αξίζει σαν αυτοκίνητο πολύ παραπάνω απο χιλιάρι σε μια πόλη ή επαρχιακούς δρόμους (σε μεγάλα ταξίδια όχι).
                                        Αν ήταν χειρότερο αυτοκίνητο δεν θα το έπαιρνα (δεν με νοιάζουν τα οικονομικά προσωπικά).

O 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                        • O
                                          otso @jousis last edited by

(δεν με νοιάζουν τα οικονομικά προσωπικά)

@lap

• J
                                            jousis @otso last edited by

@otso said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:

(δεν με νοιάζουν τα οικονομικά προσωπικά)

@lap

Αφού παίζει να είμαι ο μόνος που χάνει λεφτά με το λεχτρικό λέμε.
                                            Βραβείο βλακείας. Προσπαθω να μην το σκέφτομαι.

O 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 5 / 6
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ