-
@cirus said in FORD PUMA HYBRID (NEW) VS YARIS CROSS HYBRID (NEW):
πλεον ολες οι μαρκες εχουν full hybrid
Σε αυτό δεν έχεις δίκιο, ελάχιστοι έχουν full hybrid, και κανένα δεν έχει την ποιότητα, οικονομία, αξιοπιστία και τεχνολογία της Τογιότα. Και φυσικά δεν έχουμε ιδέα από αξιοπιστία, ενώ τα Τογιότα ειναι δοκιμασμένα 30 χρόνια και έχουν τελειοποιηθεί.
-
@piliourits said in FORD PUMA HYBRID (NEW) VS YARIS CROSS HYBRID (NEW):
Εσύ αφήνεις τα προσωπικά σου συναισθήματα για τις μάρκες να επηρεάζουν την κρίση σου

Μιλάμε για μηχανήματα και λεφτά, δεν χρειάζονται συναισθηματισμοί.
Ειδικά όταν αφορά συμβουλές για τα χρήματα άλλων ανθρώπων, θέλει υπευθυνότητα.
Οι Κινέζοι ναι, προσπαθούν και σύντομα θα πλησιάσουν τις ιαπωνικές υβριδικές τεχνολογίες, όταν με τη βοήθεια των «δοκιμαστών» που τα αγοράζουν τώρα, διορθώσουν τις παιδικές ασθένειες. Αλλά τα χειροκίνητα υποκυβισμένα τουρμπάκια ήταν Ευρωπαϊκή «πρωτοπορία» όταν ήμουν 20 χρόνια κι 20 κιλά, μικρότερος
Τα ξεπέρασε η εποχή.
Όπως και τα φουλ υβριδικά γιαπωνέζικα ξεκίνησαν τότε.
Αλλά ακόμη δεν τα ξεπέρασε κανείς.
Για τα ηλεκτρικά συμφωνώ!
Αν βάζει ο επίδοξος αγοραστής και ηλεκτρικά στη σύγκριση, να τα προτιμήσει.κανενας συναισθηματισμος
παροχημενο βρισκω ετσι και αλλιως οτιδηπωτε που δεν ειναι ειτε EV ειτε PHEV
ακομα και σε full hybrid θα επαιρνα κάτι με μεγαλη μπαταρια
παραδεχομαι την toyota για το συστημα της πριν από 10χρονια , πλεον δεν εχει το καλύτερο συστημα
το puma που ειναι mild το κατατασω πλέον στα απλα βενζινη οποτε καταλαβαινεις......
και στην συγκριση αν ειδες προτεινα και γω Cross γιατι ειναι καλυτερο για πολη λόγω της καταναλωσης
αλλα οταν βλέπω να μπαινεις και να θαβεις το ενα και να εξιψωνεις το αλλο λες και ειναι πολύ ανώτερο με ενοχλει
και τα 2 πολύ καλά αμαξακια αναλογα την χρηση ειναι. και τα 2 εχουν πραγματα που υπερεχουν και πράγματα που χανουν.
ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 2 δεν εχει αιχμη τεχνολογίας και κανενα από τα 2 δεν ειναι πολύ ανώτερο του αλλου. 2 μετρια καλά αμαξάκια ειναι
ΔΕΝ ΜΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ αυτό ειναι ολο. και οταν βλέπω καποιος να υπερβαλει για το ενα (οπως εκανες εσυ, θαβοντας το αλλο), θα τονισω από την αναποδη μερια υπερασπιζοντας το αλλο
-
@fanis75 said in FORD PUMA HYBRID (NEW) VS YARIS CROSS HYBRID (NEW):
πλεον ολες οι μαρκες εχουν full hybrid
Σε αυτό δεν έχεις δίκιο, ελάχιστοι έχουν full hybrid, και κανένα δεν έχει την ποιότητα, οικονομία, αξιοπιστία και τεχνολογία της Τογιότα. Και φυσικά δεν έχουμε ιδέα από αξιοπιστία, ενώ τα Τογιότα ειναι δοκιμασμένα 30 χρόνια και έχουν τελειοποιηθεί.
αλλο πραγμα η αξιοπιστια και το δοκιμασμενο και αλλο αν εχουν και αλλοι ολοι full hybrid, ολοι εχουν. Και η renault εχει πλεον καλό (το εχει βελτιωσει γιατι τα πρωτα ήταν μαπα) και ολες οι γνωστες εταιρειες πλέον
και οι κινεζοι μπορει να μην εχουν κατι πολυπλοκο αλλα κοτσαρουν μια τεραστια μπαταρια για full hybrid και κατευθειαν ειναι καλύτερο με πολύ μεγαλυτερη δυνατοτητα σε μεγαλύτερες ταχυτητες και δυναμη. Προσωπικα καλύτερο το βρίσκω
-
αλλο πραγμα η αξιοπιστια και το δοκιμασμενο και αλλο αν εχουν και αλλοι ολοι full hybrid, ολοι εχουν. Και η renault εχει πλεον καλό (το εχει βελτιωσει γιατι τα πρωτα ήταν μαπα) και ολες οι γνωστες εταιρειες πλέον
και οι κινεζοι μπορει να μην εχουν κατι πολυπλοκο αλλα κοτσαρουν μια τεραστια μπαταρια για full hybrid και κατευθειαν ειναι καλύτερο με πολύ μεγαλυτερη δυνατοτητα σε μεγαλύτερες ταχυτητες και δυναμη. Προσωπικα καλύτερο το βρίσκω
Ειναι ανώτερο υβριδικό εαν το δεις από πλευράς τεχνολογίας. Το να κοτσάρεις απλά μια μπαταρία δεν λέει κάτι.
-
Ειναι ανώτερο υβριδικό εαν το δεις από πλευράς τεχνολογίας. Το να κοτσάρεις απλά μια μπαταρία δεν λέει κάτι.
σωστα και συμφωνω (γιατι οι Ιαπωνες το εχουν πολλα χρόνια και τεχνολογικα ειναι πολύ πιο αρτιο), αλλα πολλες φορες το πιο απλο (κινεζικο συστημα) δουλευει πολύ καλύτερα (και περισσοτερη δυναμη οταν την χρειαζεσαι και πας πιο πολύ ηλεκτρικα)
μεταξυ των 2 προφανως και προτιμω την μεγαλη μπαταρια και την περισσοτερη δυναμη και ας εχει λιγο μεγαλύτερη καταναλωση εκτος πολης ετσι και αλλιως εντος πολης τα χρησιμοποιεις παραπάνω
-
Το πούμα είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο στη κατηγορία του, κάποτε το σκεφτόμουν κι εγώ για αγορά, όπως πολλοί από μας εδώ.
Αλλά σε 4 μήνες έχουμε 2027, η αγορά σήμερα, χιλιαριων χειροκίνητων Bsuv για χρήση και μετά το 2030, που όπως σωστά λεμε έχει γεμίσει ο τόπος κι οι βιτρίνες HEV & EV, δεν μου φαίνεται καλή αγορά. Είναι ειδική αγορά, για όποιον την κάνει συνειδητά για δικούς του λόγους ή «κατά λάθος» αγορά, για το ευρύ κοινό.Αν αρχίσουμε να ξεφεύγουμε πολύ από το θέμα 2 συγκεκριμένων αυτοκινήτων που αρέσουν σε κάποιον και θέλει να αποφασίσει ποιο να αγοράσει και συζητήσουμε γενικά, τα EV είναι το μέλλον για όλους (το παρόν για αρκετά λιγότερους).
Αυτό που μας εμποδίζει όλους να πέσουμε με τα μούτρα στα νέα καλύτερα EV είναι οι υποδομές και η φύση της ελληνικής κατοικίας ΚΑΙ η νεοελληνική φτώχεια σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πλανήτη.
Η απάντηση σε αυτό το πρόβλημα για την τρέχουσα δεκαετία, είναι τα HEV.
Όχι τα plug-in, γιατί αντιμετωπίζουν τα ίδια εμπόδια με τα EV κι έχουν ΚΑΙ τα προβλήματα των θερμικών κι είναι γενικά σημαντικά ακριβότερα.
Τα πιο προσιτά και αποδοτικά HEV κακώς ή καλώς, στην Ελλάδα τα προσφέρει η Τογιότα (που προσωπικά είχα λόγους να την αντιπαθώ μέχρι πρόσφατα).
Το λες και μόνος σου, οι άλλοι χρειάζονται plug-in με μεγάλες μπαταρίες, για να πετύχουν λιγότερα απ' ότι τα Τογιότα με μικρούλα μπαταρία και χωρίς πρίζα.
Στην βαριά κίνηση πόλης, πολλών Χλμ, πετυχαίνω μέχρι 80% ηλεκτροκίνηση χωρίς πρίζα, τον Μάη μεταφράζονταν σε 4.2λτ κατανάλωση μετρημένη στην αντλία, για το Κορολα κρος. Με μια μικρούλα μπαταρία που έχει προοπτική αντικατάστασης, αν χρειαστεί, στην 20ετια. Σε φουλ «νόμιμα» γκάζια Εθνική οδό (μ.ω.τ κοντά στα 100χαω, δηλαδή 120-140 στο κοντέρ), το ανώτερο που έχω δει αστρωτο ακόμα, ήταν 6λτ. Συνήθως ταξιδεύω με 5,κάτι κι η μέση ετήσια κατανάλωση μένει 4.7λτ στο ψηλό Κορολα. Χτες βράδυ από Πύλη Τρικάλων ήρθα Βόλο, όλο ίσιωμα και κάμπος, με κλιματισμό, μέσω παλαιάς Εθνικής γιατί κλείσανε λόγω φωτιάς έξω από τη Λάρισα, κι όταν παρκαρα είχε 40% συμμετοχή η ηλεκτροκίνηση σε αυτά τα χλμ χωρίς υψομετρική διαφορά. Βλέπω ότι συμμετέχει (όχι αυτόνομα) η μπαταρία και στα 125χαω και στα γκαζωματα που κάνω στις ευθείες Λάρισας και Τρικάλων μέχρι 147χαω το χω παρατηρήσει.
Όταν αυτά το καταφέρουν Κινέζοι κι Ευρωπαίοι σε αμάξια με 25 και 30 χιλιάδες ευρώ, κορόιδα είμαστε να μην εξετάσουμε την αγορά τους; -
@piliourits said in FORD PUMA HYBRID (NEW) VS YARIS CROSS HYBRID (NEW):
Το πούμα είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο στη κατηγορία του, κάποτε το σκεφτόμουν κι εγώ για αγορά, όπως πολλοί από μας εδώ.
Αλλά σε 4 μήνες έχουμε 2027, η αγορά σήμερα, χιλιαριων χειροκίνητων Bsuv για χρήση και μετά το 2030, που όπως σωστά λεμε έχει γεμίσει ο τόπος κι οι βιτρίνες HEV & EV, δεν μου φαίνεται καλή αγορά. Είναι ειδική αγορά, για όποιον την κάνει συνειδητά για δικούς του λόγους ή «κατά λάθος» αγορά, για το ευρύ κοινό.Αν αρχίσουμε να ξεφεύγουμε πολύ από το θέμα 2 συγκεκριμένων αυτοκινήτων που αρέσουν σε κάποιον και θέλει να αποφασίσει ποιο να αγοράσει και συζητήσουμε γενικά, τα EV είναι το μέλλον για όλους (το παρόν για αρκετά λιγότερους).
Αυτό που μας εμποδίζει όλους να πέσουμε με τα μούτρα στα νέα καλύτερα EV είναι οι υποδομές και η φύση της ελληνικής κατοικίας ΚΑΙ η νεοελληνική φτώχεια σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πλανήτη.
Η απάντηση σε αυτό το πρόβλημα για την τρέχουσα δεκαετία, είναι τα HEV.
Όχι τα plug-in, γιατί αντιμετωπίζουν τα ίδια εμπόδια με τα EV κι έχουν ΚΑΙ τα προβλήματα των θερμικών κι είναι γενικά σημαντικά ακριβότερα.
Τα πιο προσιτά και αποδοτικά HEV κακώς ή καλώς, στην Ελλάδα τα προσφέρει η Τογιότα (που προσωπικά είχα λόγους να την αντιπαθώ μέχρι πρόσφατα).
Το λες και μόνος σου, οι άλλοι χρειάζονται plug-in με μεγάλες μπαταρίες, για να πετύχουν λιγότερα απ' ότι τα Τογιότα με μικρούλα μπαταρία και χωρίς πρίζα.
Στην βαριά κίνηση πόλης, πολλών Χλμ, πετυχαίνω μέχρι 80% ηλεκτροκίνηση χωρίς πρίζα, τον Μάη μεταφράζονταν σε 4.2λτ κατανάλωση μετρημένη στην αντλία, για το Κορολα κρος. Με μια μικρούλα μπαταρία που έχει προοπτική αντικατάστασης, αν χρειαστεί, στην 20ετια. Σε φουλ «νόμιμα» γκάζια Εθνική οδό (μ.ω.τ κοντά στα 100χαω, δηλαδή 120-140 στο κοντέρ), το ανώτερο που έχω δει αστρωτο ακόμα, ήταν 6λτ. Συνήθως ταξιδεύω με 5,κάτι κι η μέση ετήσια κατανάλωση μένει 4.7λτ στο ψηλό Κορολα. Χτες βράδυ από Πύλη Τρικάλων ήρθα Βόλο, όλο ίσιωμα και κάμπος, με κλιματισμό, μέσω παλαιάς Εθνικής γιατί κλείσανε λόγω φωτιάς έξω από τη Λάρισα, κι όταν παρκαρα είχε 40% συμμετοχή η ηλεκτροκίνηση σε αυτά τα χλμ χωρίς υψομετρική διαφορά. Βλέπω ότι συμμετέχει (όχι αυτόνομα) η μπαταρία και στα 125χαω και στα γκαζωματα που κάνω στις ευθείες Λάρισας και Τρικάλων μέχρι 147χαω το χω παρατηρήσει.
Όταν αυτά το καταφέρουν Κινέζοι κι Ευρωπαίοι σε αμάξια με 25 και 30 χιλιάδες ευρώ, κορόιδα είμαστε να μην εξετάσουμε την αγορά τους;Πολύ περισσότερα από την Toyota έχουν καταφέρει φίλε μου εσύ δεν το έχεις καταλάβει και έχεις κολλήσει με την Toyota .
Με την μεγαλύτερη μπαταρία σε hev έχεις πιο οικονομική μετακίνηση μέσα στην πόλη γιατί χρησιμοποιείς περισσότερο ρεύμα.
Μπορεί το σύστημα τους να είναι πιο απλό αλλά είναι πολύ καλύτερο γιατί σου δίνει και οικονομία και δύναμη πράγμα που δεν σου δίνει η Toyota που σου δίνει μόνο οικονομία
Γιατί δεν εφαρμόζει μεγαλύτερη μπαταρία ή Toyota στο σύστημα της ? Μα γιατί θα της κοστίσει πολύ περισσότερο από ότι κοστίζει στον κινεζο που παράγει ο ίδιος τις μπαταριες . Γι'αυτό και μόνο γι'αυτό. Αν εφάρμοζε μεγαλύτερη μπαταρία θα ήταν πολύ καλύτερο το σύστημα. Εμένα σαν καταναλωτή όμως δεν με νοιάζει καθόλου το γιατί
αν το καταλαβαίνεις καλώς
Για το πούμα ότι ήταν να πω το είπα. Σαν οδηγοκεντρικο αυτοκίνητο και σαν χώρους και σαν εμφάνιση μέσα έξω και αίσθηση είναι πολύ καλύτερο από το cross αντικειμενικά. Μπορεί να μην ενδιαφέρει πολλούς αυτό και οι περισσότεροι να κοιτάνε την οικονομία αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μουφα επειδή δεν το επιλέγεις εσύ και οι περισσότεροι και προτιμάτε την οικονομία. Εξάλλου και γω αυτό προτεινα αν είδες σαν απόδειξη ότι δεν έχω κολλήματα. Απλά δεν μου αρέσει να βγάζουμε το άλλο μουφα επειδή το cross είναι καλύτερο σε οικονομια
-
Το περισσότερα δεν ισχύει. Γιατι το θέμα σε ολα αυτα ειναι στο τέλος της ημέρας το αυτοκίνητο να τσουλαει και να μην βρίσκεται σε κανα συνεργείο και το ψάχνουν κανα 3 μηνο(οπως γινετε με τον ομιλο Renault)Προσπάθειες γίνονται απο τους περισσότερους και αυτό μονο καλο ειναι. Απλά άργησαν. Οσο για τους Κινέζους ειναι δεδομένο οτι θα φτιάξουν εξαιρετικά αυτοκίνητα αλλα αυτην την στιγμή αγοράζουν την αγορά και αυτο δεν ειναι απαραίτητα καλό. Υπάρχουν πολλα θέματα αξιοπιστίας οχι μόνο στο ίδιο το αυτοκίνητο αλλα και στην υποστήριξη που θα έχουν και καποιες ίσως και στην ιδια την ύπαρξη τους.
-
@otokomae said in FORD PUMA HYBRID (NEW) VS YARIS CROSS HYBRID (NEW):
Οσον αφορα το προφιλ ελαστικων διαφερει στα επιπεδα εξοπλισμου. Αυτο που οδηγησα δεν ηταν το st line
Aκόμα και η βασική έκδοση έχει 215/55, δεν θα το έλεγα υψηλου προφίλ για SUV. Η ST Line X εχει 215/50. Ίδιες ακριβώς διαστάσεις ελαστικών έχει και το Yaris Cross.
205/65/16 έχει η active κι η active plus του Yaris, όπως μας λέει ο διαμορφωτής της Toyota, κι επειδή φοράει Falken τα βρίσκεις σαφώς φθηνότερα από τα αντίστοιχα 215/55/17 του Πούμα.
-
Απαπαπα τι μονομαχία είναι αυτή; Το πάω με τα όρια και έχω μέση 78 km/h με το puma που ένα πορτ μπαγκάζ με γούρνα έχει και το πλασάρουμε λες και είναι θάλαμος.
Αν δεν πάθαινε πούμα το πούμα, δηλαδή να καεί κάνα led, να αδειάζει η μπαταρία στο κλειδί κάθε 15, τα πλαστικά που σκορπάνε by default και τα γνωστά του τέλος πάντων θα πήγαινα puma σαν πιο καλό σύνολο (κατανάλωση, οδηγική συμπεριφορά, ομορφιά έσω έξω).
Yaris μεταφορέας ήσυχος αλλά όπως είχε πει κάποιος εδώ παλιά - είναι σαν μια σαλάτα. Υγιεινή αλλά πάλι είναι σαλάτα. Χωρίς αλάτι κιόλας! -
@famas said in FORD PUMA HYBRID (NEW) VS YARIS CROSS HYBRID (NEW):
205/65/16 έχει η active κι η active plus του Yaris, όπως μας λέει ο διαμορφωτής της Toyota, κι επειδή φοράει Falken τα βρίσκεις σαφώς φθηνότερα από τα αντίστοιχα 215/55/17 του Πούμα.
Προφανώς (το ξέρω αφού αυτά είχα στο δικό μου), δεν είπα ότι όλες οι εκδόσεις έχουν ίδια ελαστικά. Έγραψα ότι στις 17" και 18", το YC έχει ίδιες διαστάσεις ελαστικών (και ζαντών) με το Puma (δεν εισάγεται στην Ελλαδα το Puma με ζάντες 16").
-
Προφανώς (το ξέρω αφού αυτά είχα στο δικό μου), δεν είπα ότι όλες οι εκδόσεις έχουν ίδια ελαστικά. Έγραψα ότι στις 17" και 18", το YC έχει ίδιες διαστάσεις ελαστικών (και ζαντών) με το Puma (δεν εισάγεται στην Ελλαδα το Puma με ζάντες 16").
Ναι, αλλά οι VFM εκδόσεις του Yaris είναι η active κι η active plus που φέρουν 16ρες, συνεπώς με αυτές κάνουμε σύγκριση, καθότι μιλάμε για νέα αγορά.
-
Ναι, αλλά οι VFM εκδόσεις του Yaris είναι η active κι η active plus που φέρουν 16ρες, συνεπώς με αυτές κάνουμε σύγκριση, καθότι μιλάμε για νέα αγορά.
Δεν αντιλέγω. Απλά ο άνθρωπος στην σύγκριση του ανέφερε την Style, που έχει 17". Σε κάθε περίπτωση, δεν είχει ιδιαίτερη σημασία, η αναφορά μου ήταν για το ότι τα 2 αυτοκίνητα έχουν ίδια συνολική διάμετρο τροχών και ίδια ελαστικά στις ίδιες διαστάσεις ζαντών.
-
οι διαφορετικές εκδόσεις του puma, εκτός απο άλλες ζάντες και σφίξιμο/αντιστρεπτικές έχουν άλλη αλλαγή;
(adaptive αναρτηση πχ ; )Όλα έχουν ημιάκαμπτο πίσω;
-
Ποιοτικά δεν νομίζω ότι είναι καλύτερο το puma!Αναφερομαι στην απτή ποιότητα. Πλαστικά εσωτερικό. Οδηγικά τιμόνι ανάρτηση,σαφές προβάδισμα στο πουμα! Χώροι ίδιοι! Το πούμα είναι και πιο σβέλτο, λόγο τούρμπο,καλύτερη ροπή και γενικά καλύτερη αίσθηση στο ταξίδι! Το Yaris, όμως είναι πιο καθημερινό! Με κορυφαία κατανάλωση, πρακτικότητα,και αξιοπιστία! Δεν ξέρω τι τιμές παίζουν. Με καθαρά οικονομοτεχνικά κριτήρια,και εφόσον κανείς πολλά χιλιόμετρα κυρίως στην πόλη,YARIS! Εάν είσαι πιο οδηγοκεντρικος χαρακτήρας, πούμα!
-
Εγώ δεν θα κοίταγα κανένα απο τα 2
-
Δεν αντιλέγω. Απλά ο άνθρωπος στην σύγκριση του ανέφερε την Style, που έχει 17". Σε κάθε περίπτωση, δεν είχει ιδιαίτερη σημασία, η αναφορά μου ήταν για το ότι τα 2 αυτοκίνητα έχουν ίδια συνολική διάμετρο τροχών και ίδια ελαστικά στις ίδιες διαστάσεις ζαντών.
OK, τότε πάσο.
-
@jousis said in FORD PUMA HYBRID (NEW) VS YARIS CROSS HYBRID (NEW):
οι διαφορετικές εκδόσεις του puma, εκτός απο άλλες ζάντες και σφίξιμο/αντιστρεπτικές έχουν άλλη αλλαγή;
(adaptive αναρτηση πχ ; )Όλα έχουν ημιάκαμπτο πίσω;
Χαχαχα.....σιγά μην έχουν adaptive, πάλι καλά που έχουν αμορτισέρ!!

Όλες ημιάκαμπτο (ακόμα και η ST), απλά η ST έχει διαφορετικό setup.
-
Όλες ημιάκαμπτο (ακόμα και η ST), απλά η ST έχει διαφορετικό setup.
να στεναχωρήσω κάποιους;
Αλλά είναι απλά η άποψή μου, μην πάθετε πανικό.Ένα μέτριο αμαξάκι είναι το πουμα και το ί-πούμα.
Καλό τιμόνι και ...αυτά, καλό τιμόνι.
Δεν είδα κάτι τρομερά οδηγοκεντρικό αλλά αν το συγκρίνεις με το γιάρις, ναι οκ, προφανώς. Και είναι και καλύτερο απο πολλά άλλα αντίστοιχα.Άντε να πω οτι νομίζεις οτι είσαι σε 1 κλάση πιο ακριβό απο το αντίστοιχο γαλλικό ίσως.
(είχε φίλος ένα μπετζίνα και δοκίμασα το λεχτρικό, δεν θυμάμαι εκδόσεις) -
@atari70 said in FORD PUMA HYBRID (NEW) VS YARIS CROSS HYBRID (NEW):
Ποιοτικά δεν νομίζω ότι είναι καλύτερο το puma!Αναφερομαι στην απτή ποιότητα.
Συμφωνώ. Είχα πάει (με τον γιό) σχεδόν για να το κλείσω, ακουμπάω από μέσα τον ουρανό, έπαιζε όλος μαζί με την πλαφονιερα. Κάτι σε υφασμάτινο πανί θύμιζε, παρά σε ουρανό.
Ένα ξενερωμα, το ένιωσα.
Στο καπάκι, είδαμε το Capture. Πιο ποιοτικό, πιο ευρύχωρη καμπίνα, ενώ προσπαθούσα να πείσω τον γιο για το puma, στην σύγκριση αυτών των δύο, ο γιος ανένδοτος, Renault !Αλλά στα 21, 22 χιλιαρικα για το Πούμα, νομίζω τα παραβλεπεις αυτά. Είναι καλή πρόταση για κάποιον που δεν θέλει να ξεφύγει στο μπάτζετ και το σχέδιό του παραμένει φρέσκο ακόμα και τώρα
FORD PUMA HYBRID (NEW) VS YARIS CROSS HYBRID (NEW)