-
@cirus said in Σύγκριση αυτοκινήτων:
Αυτο δεν ειναι σοβαρη συγκριση.
Δεν είναι καν τεχνική σύγκριση, ένα απλό δοκίμιο είναι όπως όλα αυτά τα χρόνια.
Τα ελληνικα περιοδικα αυτοκινήτου ειναι marie claire για petrolheads.
Τα χαζευεις, βλεπεις φωτο, πας παρακάτω.Θα μπορούσε το 4τ ειδικα στα ντουζένια του να ειχε φτιαξει μια στανταρτ μεθοδο δοκιμων αλλα δεν ηθελε, προφανως δεν πουλαει.
πχ
-η καταναλωση της δοκιμης
ποια δοκιμη; τι ταχυτητες; ποιο route, τι κανατε; ποσο καιει @40km/h, @60km/h , ποσο αποδοτικό regen έχει; κτλ. -
@jousis said in Σύγκριση αυτοκινήτων:
@cirus said in Σύγκριση αυτοκινήτων:
Αυτο δεν ειναι σοβαρη συγκριση.
Δεν είναι καν τεχνική σύγκριση, ένα απλό δοκίμιο είναι όπως όλα αυτά τα χρόνια.
Τα ελληνικα περιοδικα αυτοκινήτου ειναι marie claire για petrolheads.
Τα χαζευεις, βλεπεις φωτο, πας παρακάτω.Θα μπορούσε το 4τ ειδικα στα ντουζένια του να ειχε φτιαξει μια στανταρτ μεθοδο δοκιμων αλλα δεν ηθελε, προφανως δεν πουλαει.
πχ
-η καταναλωση της δοκιμης
ποια δοκιμη; τι ταχυτητες; ποιο route, τι κανατε; ποσο καιει @40km/h, @60km/h , ποσο αποδοτικό regen έχει; κτλ.εφοσον πληρωνονται και δηλωνουν δημοσιογραφοι και γραφουν ενα αρθρο για συγκριση ηλεκτρικων αυτοκινητων θα κριθουν αντιστοιχως.
Αν βαριουνται να γραψουν για ηλεκτρικα αυτοκινητα τοτε συγνωμη αλλα δεν κανουν σωστα την δουλεια τους
δηλαδη ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβουν οτι τα πιο σημαντικα που εχουν να κανουν με ενα ηλεκτρικο αναφερονται στην μπαταρια και στον τροπο που φορτιζει/ψυχεται/συμπεριφερεται ???????????????????????????????
-
Δεν είναι θέμα ηλεκτρικών πάντως, τους κράζω για τα ίδια, χρόνια τώρα.
Απλά έχω αποδεχτεί οτι είναι το μαρί κλαιρ όπως είπα.
Δεν είναι τεχνικό περιοδικό.Αν θέλω δλδ να μάθω τεχνικά χαρακτηριστικά ή συμπεριφορά, δεν θα πάω ποτέ σε άρθρο 4τ. Ο 'χαίρετε χαίρετε', o dimsabas, o αγαπημένος του dettol Panos, πιο πολλά τεχνικά λένε με το 1/10000000000 του budget.
-
Από ότι κατάλαβα γιατί δεν διάβασα το άρθρο, μάλλον δεν έθαψε το τουίνγκο και οι σχιστομάτηδες έγιναν σχιστορούχες...

-
Πολύ σωστά τα παραπάνω, απλά γεμίζουν με δοκίμια και φώτο τις σελίδες τους για να συνοδέψουν τα δεκάδες μπανερ και pop up διαφημίσεις τους.
Εγώ δεν μπορώ να μπω σε καμία σελίδα διαφόρων site λόγω των διαφημίσεων, ειδικά από το κινητό που είναι λες και πέφτει επίθεση, εδώ και αρκετά χρόνια.
Από την άλλη απορώ αν έχουν κάποια έστω μικρή επίδραση στις καταναλωτικές συνήθειες, αμφιβάλω πολύ.
Τα social media και οι YouTubers όπως ο panosdent παίζουν πολύ πολύ μεγαλύτερο ρόλο!
Τα παιδιά μου 7 χρόνων την πρώτη μέρα που ανέβασε το Renault αμέσως το είδαν και με ρώτησαν τι είναι αυτό, μπορούμε να το πάρουμε; είναι για πλούσιους τους λέω , ευτυχώς ο ένας που του αρέσουν τα αυτοκίνητα μόλις άκουσε πως είναι ηλεκτρικό ξενέρωσε, έχει πάρει σωστές βάσεις αυτός από το Forza horizon και το asseto Corsa, ενθουσιάζεται μόλις βλέπει κάτι παλιές BMW στον δρόμο με μπούκες και κλασσικές Mercedes, κάτι Ε190 και W124 (Γιατί μπαμπά έχουν πινακίδες με 5 αριθμούς; )Αλλά και φόρουμ όπως το δικό μας και άλλες ομάδες στα σοσιαλ είναι πλέον πολύ σημαντικότεροι opinion makers από οποιαδήποτε site και έκδοση του ειδικού τύπου με μοναδικές εξαιρέσεις τον δικό μας dimsabas και την Φαμπιατου κατά την άποψη μου.
PS: Karenta, Cosmocar ποιος κάνει κουμάντο εδώ ακούει;
Στείλτε PM , προσθέτω ΚΑΔ , ανεβάζω συμφωνητικά κόβω τιμολόγια, ότι θέλετε! -
@vagkirk said in Σύγκριση αυτοκινήτων:
Αλλά και φόρουμ όπως το δικό μας και άλλες ομάδες στα σοσιαλ είναι πλέον πολύ σημαντικότεροι opinion makers από οποιαδήποτε site και έκδοση του ειδικού τύπου με μοναδικές εξαιρέσεις τον δικό μας dimsabas και την Φαμπιατου κατά την άποψη μου.
μακαρι να εχεις δικιο, αλλα ειλικρινα αμφιβαλλω. Εχω την εντυπωση οτι οι περισσοτεροι αγοραζουν οτι ειναι της μοδας εκεινη την περιοδο, καποιες μαρκες που προτιμουν και μοντελα εως εκει που φτανει η τσεπη τους. Ακυρο το τελευταιο, υπαρχουν δανεια πλεον, οποτε η τσεπη δεν εχει πλεον τεραστια σημασια

ΙΣΩΣ να καθοδηγουν λιγο την κατασταση καποιοι ανθρωποι απο τον περιγυρο που εχουν πληροφορηθει. Πχ οι φιλοι μου ξερουν οτι εχω ασχοληθει με ηλεκτρικα, οποτε αν καποιος ενδιαφερεται να αγορασει ηλεκτρικο, πιθανοτατα να ερθει να με ρωτησει μερικα πραγματακια. Αλλα και αυτο ειναι πολυ σχετικο και δεν ξερω ποσο διαδεδομενο ειναι. -
@criuser said in Σύγκριση αυτοκινήτων:
Από ότι κατάλαβα γιατί δεν διάβασα το άρθρο, μάλλον δεν έθαψε το τουίνγκο και οι σχιστομάτηδες έγιναν σχιστορούχες...

Δεν διάβασα τι έγραψες αλλά -γενικά μιλώντας- ένα συγκριτικό τέτοιου επιπέδου δεν θάβει ποτέ τίποτα γιατί θέλει να τα έχει καλά με όλους.
Προσέχουν πάντα οι εκθέσεις ιδεών τους να είναι στην φάση 'ναι μεν, αλλά'. Ναι μεν το τουινγκο δεν ειναι το πιο φτηνό, αλλά είναι το πιο όμορφο.Ίσα ίσα, αν είχαν κάνει σοβαρές δοκιμές θα φαινόταν που υπερτερεί το twingo απο οτι έχω δει σε review του εξωτερικού και δεν θα έβαζαν κατά την 'αυτονομία'.
έρχεται collab dettol/panosdent, το είπα εγώ, ετοιμαστείτε.
-
Δεν έχω ιδέα τι γράφετε, δεν τα διαβάζω, αλλά έτσι γενικά θα ήθελα να ρωτήσω εάν το twingo έχει αερόψυκτη μπαταρία;
-
@lap said in Σύγκριση αυτοκινήτων:
Δεν έχω ιδέα τι γράφετε, δεν τα διαβάζω, αλλά έτσι γενικά θα ήθελα να ρωτήσω εάν το twingo έχει αερόψυκτη μπαταρία;
ναι δυστυχώς, αυτό και οι 18άρες ζάντες μειώνουν το 10/10 για εμένα.
Για κάποιον λόγο θα έβαλαν 18άρες, αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ.edit: και το R5 πιστεύω με 16άρες θα χτύπαγε 8άρια κατανάλωσης εύκολα.
-
Είδα ένα R5 μπλε. WoW. Τι αμάξι!
-
@dettol said in Σύγκριση αυτοκινήτων:
Πχ οι φιλοι μου ξερουν οτι εχω ασχοληθει με ηλεκτρικα, οποτε αν καποιος ενδιαφερεται να αγορασει ηλεκτρικο, πιθανοτατα να ερθει να με ρωτησει μερικα πραγματακια
Αυτό είναι το mouth to mouth marketing, η πεμπτουσία κατά την άποψη μου της επιστήμης του μάρκετινγκ, το επισφράγισμα αν είναι θετικό της πραγματικής εμπορικής επιτυχίας ενός προϊόντος και της αντιλαμβανομενης αξίας όπως λένε που προσδιδει η κατοχή του στο μυαλό του καταναλωτή.
Όλα τα επιτυχημένα προϊόντα στην ιστορία σε αυτό οφείλουν την επιτυχία τους και είναι αυτό που στο τέλος χτίζει έμπιστα και διαχρονικά brands.
Ένα κορυφαίο τέτοιο δείγμα brand που μεταξύ άλλων καθιερώθηκε μέσω των πελατών της παγκοσμίως είναι η Xiaomi κατά την άποψη μου.
-
-
-
Διάβασα το συγκριτικό με το τουίνγκο και μου άρεσε. Ναι, θα έπρεπε να έχει πιο αναλυτική τεχνική σκοπιά,και για ένα άλλο λόγο: είμαστε στην αρχή της ηλεκτροκίνησης και υπάρχει άγνοια.
-
@dstou said in Σύγκριση αυτοκινήτων:
είμαστε στην αρχή της ηλεκτροκίνησης και υπάρχει άγνοια
Το ίδιο πιστεύω
-
@katafractos17 said in Σύγκριση αυτοκινήτων:
Ελλιπές (ή επιδερμικό το συγκριτικό).
Καταρχήν γιατί το συγκρίνουν με το τετρακίνητο evo; Η σύγκριση με το rwd έχει περισσότερο νόημα καθώς κοστίζουν περίπου το ίδιο.
Στην πισωκίνητη έκδοση το evo έχει μικρότερη διαφορά στην αυτονομία (50χλμ) ενώ διατηρεί τη καλύτερη ταχύτητα φόρτισης, άρα σε ταξίδι δεν υπάρχει μειονέκτημα.Ένα άλλο που βλέπω στα τέστ και δε με αρέσει, καθώς δε προκύπτει καθαρή πληροφορία, είναι ότι αναφέρουν τη μαξ ταχύτητα φόρτισης σε dc. Αυτό είναι λάθος γιατί αν δεν έχει ομαλή καμπύλη φόρτισης, μπορεί να χτυπάει μαξ καλό νούμερο όμως για πολύ λίγο χρόνο και μετά να πέφτει απότομα. Είναι νομίζω πιο σωστό να αναφέρεται η μέση ταχύτητα φόρτισης στο 10-80 πχ ή/και ο χρόνος για αυτό.
Με βάση το evdatabase, το Kia έχει μέση ταχύτητα 105 kw (33 λεπτά) ενώ το atto 3 130 kw (25 λεπτά).Τέλος, σημαντική παράλειψη η πληροφορία για τις μπαταρίες: 7 χρόνια / 150Κ χλμ nmc το Kia, 8 χρόνια / 200Κ χλμ lfp το byd
-
Λίγοι είναι αυτοί που κάνουν πλήρες ρεπορτάζ και δοκιμές και στην Ελλάδα νομίζω ακόμη κανείς.
Εάν καταλάβουν ότι πρέπει να το κάνουν γιατί ο κόσμος το ζητάει, τότε ίσως ασχοληθούν.
Σύγκριση αυτοκινήτων