-
-
@a-d-p said in Toyota Corolla 2019:
Η χώρα όπου η Toyota Corolla κοστίζει 140.000 δολάρια – Γιατί ζητούν μια περιουσία
Δεν ειναι κάτι καινούργιο αυτό, click bait.
Χρόνια συμβαίνει αυτό στην Σιγκαπούρη (από το 2002 που έμενα εκεί, τότε που το Peugeot 206 κόστιζε €95.000!!!), γιατι δεν θέλουν (και δεν χρειάζονται βασικά) αυτοκίνητα. Μου έλεγε ο τότε αφεντικός μου ότι πλήρωσε πιο πολλά στην Σιγκαπούρη για μια E class 320 απο όσα είχε πληρώσει για την S Class 500 στο Λονδίνο!
-
Νομίζω ότι εκτός των τεραστίων φόρων πρέπει να αγοράσεις και επιπλέον άδεια να έχεις αυτοκίνητο από το κράτος.
Αν σκεφτούμε ότι μετά το Β ΠΠ ήταν μια παμπτωχη χώρα που ουσιαστικά την έδιωξαν από το κράτος; της Μαλαισίας.. -
@kostis20 said in Toyota Corolla 2019:
Νομίζω ότι εκτός των τεραστίων φόρων πρέπει να αγοράσεις και επιπλέον άδεια να έχεις αυτοκίνητο από το κράτος.
Αν σκεφτούμε ότι μετά το Β ΠΠ ήταν μια παμπτωχη χώρα που ουσιαστικά την έδιωξαν από το κράτος; της Μαλαισίας..Αυτο ειναι το μεγαλο κοστος, η άδεια του αυτοκινητου. Οι οποιες ειναι και περιορισμενες καθε χρονο, οποτε μπαινουν σε ενα είδος πληστειριαδμου.
-
Μια και πιάσαμε την κουβέντα για χιλιόμετρα και την εμπειρία χρήσης σε βάθος χρόνου, θα γράψω και εγώ δύο λόγια. Το αυτοκίνητο το αγόρασα τον Μάιο του 2019 και έχω πλέον λίγο πάνω από 130.000 χλμ. Η εμπειρία μέχρι τώρα είναι εξαιρετική. Αντιμετώπισα εν τη γενέσει του ένα μόνο πρόβλημα και θα εξελισσόταν σε σοβαρό και δαπανηρό. Το έκτο έτος παρατήρησα ένα μικρό "τσακ" γύρω από την ουδέτερη θέση του τιμονιού. Ήταν τελικά πρώιμο σύμπτωμα προβλήματος στην κρεμαγιέρα. Καλύφθηκε πλήρως από την αντιπροσωπεία (Παπακαλιάτης) και δεν έμεινα χωρίς αυτοκίνητο ούτε ημέρα.
Το αυτοκίνητο πέρα από μικρές ατυχίες (δύο φορές έπεσαν πάνω με ελάχιστη ταχύτητα δύο κυρίες και έχω αλλάξει τον προφυλακτήρα/γδαρσίματα στο μπροστινό σπόιλερ) είναι όπως το παρέλαβα την πρώτη ημέρα. Έχω κάνει λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα (μάλλον κοντά στις 10) στις εθνικές οδούς της ηπειρωτικής Ελλάδας και τα περισσότερα στον ΒΟΑΚ και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης. Μετρώ την κατανάλωση σε κάθε γέμισμα. Η μπαταρία ακόμα συμπεριφέρεται όπως στην αρχή, δηλαδή καταναλώνω από λίγο πάνω από 3 λίτρα μέχρι λίγο πάνω από 4 λίτρα στα εκατό χιλιόμετρα. Με το προηγούμενο αυτοκίνητο μου δεν μπορούσα να πέσω κάτω από τα 8.5 λίτρα. Στα 130.000 χλμ και παίρνοντας αυθαίρετα, αλλά ρεαλιστικά, τα 4λτ/100χλμ κατανάλωση για το corolla και τιμή βενζίνης 1,7€ αυτή η διαφορά σημαίνει περίπου 10.000€. Κάντε τους υπολογισμούς για κατανάλωση 7λτ ή 6λτ και ας κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του αν είναι σημαντική ή ασήμαντη.
Όταν το αγόρασα, αρκετοί εδώ μέσα έγραφαν πως η κατανάλωση δεν είναι πραγματική, πως σε λίγα χρόνια θα πρέπει να αλλάξω την μπαταρία, πως στα εκατό χιλιάδες χιλόμετρα η κατανάλωση θα έχει αυξηθεί και άλλα πολλά χαριτωμένα. Για όποιον ενδιαφέρεται, ας γυρίσει στις πρώτες σελίδες και ας κοιτάξει από τον Μάιο του 2019 και μετά. Οι συμβουλές δίνοται δωρεάν, αλλά το κόστος το πληρώνει αυτός που τις ακολουθεί. Αν τις είχα ακούσει, εγώ θα είχα βγει χαμένος.
Δεν υποστηρίζω πως το corolla είναι το καλύτερο αυτοκίνητο. Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα το έλεγε αυτό. Είναι, όμως, αξιόπιστο, οικονομικό στη χρήση, καλοφτιαγμένο και προσφέρει ένα πολιτισμένο περιβάλλον μετακίνησης.
-
Σε αυτές ακριβώς τις πράξεις, ποντάρουν στην Toyota και έχουν πάει οι τιμές στο θεό...
Ειλικρινής απορία, η Corolla στα χρήματα που ζητάνε γι αυτή, πουλάει καθόλου;
Νομίζω ότι είναι απ'τα μοντέλα της Toyota με το μεγαλύτερο άλμα τιμής τα τελευταία χρόνια.
Κρίμα γιατί είναι αμαξαρα και ποιοτικά σαφώς ανώτερη από το Coubado_Yaris που έχω.Καλά, για τα χρήματα που την πήρατε εσείς μέχρι το '20,21 ήταν κλεψιά πραγματική
-
@v_a said in Toyota Corolla 2019:
Αρχικά να πω ότι είναι σε παρόμοιες τιμές με τον αναταγωνισμό (C hatch), με υβριδική τεχνολογία έτης φωτός μπροστά. Και ποιοτικά υστερεί μόνο από τα πρίμιουμ, που έτσι και αλλιώς δεν ειναι αυτός ο ανταγωνισμός.
Επίσης, ξέρουμε οτι η καταγορία των hatchback αργοπεθαίνει και ουσιαστικά την συντηρούν τα premium μοντέλα, γιατι ειναι το φτηνότερο entry level μοντέλο της κάθε bmw, audi, merc κλπ. Άρα ενώ τα hatch πουλάνε ελάχιστα, στις premium μαρκες ειναι το αντίθετο, αφού ειναι το πιο φτηνό μοντέλο.
Οπότε έχοντας υπόψη τα παραπάνω, δεν πάει σουπερ η Κορόλα (όπως παλια) αλλά ειναι σε αξιοπρεπή θέση: 6η για το 2025, 4η για το 2024 και μέχρι στιγμής 4η και για το 2026). Κάθε μια από αυτές τις 3 χρονιές ειναι μπροστά από Golf, A class, 308 κλπ. και χάνει από Audi & BMW.
Ναι ειναι ακριβή σχετικά, αλλά έχει πολλά πλεονεκτήματα (ανάρτηση, ποιότητα, design, κατανάλωση, κιβώτιο, ευκολία, κλπ.).
-
[...]
Καλά, για τα χρήματα που την πήρατε εσείς μέχρι το '20,21 ήταν κλεψιά πραγματικήΈδωσα 23.000€ για μια καλά εξοπλισμένη έκδοση. Με αυτά τα χρήματα τώρα παίρνω μια κατηγορία κάτω.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Αρχικά να πω ότι είναι σε παρόμοιες τιμές με τον αναταγωνισμό (C hatch), με υβριδική τεχνολογία έτης φωτός μπροστά. Και ποιοτικά υστερεί μόνο από τα πρίμιουμ, που έτσι και αλλιώς δεν ειναι αυτός ο ανταγωνισμός.
Επίσης, ξέρουμε οτι η καταγορία των hatchback αργοπεθαίνει και ουσιαστικά την συντηρούν τα premium μοντέλα, γιατι ειναι το φτηνότερο entry level μοντέλο της κάθε bmw, audi, merc κλπ. Άρα ενώ τα hatch πουλάνε ελάχιστα, στις premium μαρκες ειναι το αντίθετο, αφού ειναι το πιο φτηνό μοντέλο.
Οπότε έχοντας υπόψη τα παραπάνω, δεν πάει σουπερ η Κορόλα (όπως παλια) αλλά ειναι σε αξιοπρεπή θέση: 6η για το 2025, 4η για το 2024 και μέχρι στιγμής 4η και για το 2026). Κάθε μια από αυτές τις 3 χρονιές ειναι μπροστά από Golf, A class, 308 κλπ. και χάνει από Audi & BMW.
Ναι ειναι ακριβή σχετικά, αλλά έχει πολλά πλεονεκτήματα (ανάρτηση, ποιότητα, design, κατανάλωση, κιβώτιο, ευκολία, κλπ.).
Δε διαφωνώ, στην τιμή ήθελα να εστιάσω περισσότερο και στο πόσο προτεραιότητα είναι για την εδώ αντιπροσωπεία οι πωλήσεις της.
Έχει φτάσει να είναι 1 χιλ ακριβοτερη από τον εισαγωγικό άσσο 116 και 1 χιλ φτηνότερη από την 120. -
Δε διαφωνώ, στην τιμή ήθελα να εστιάσω περισσότερο και στο πόσο προτεραιότητα είναι για την εδώ αντιπροσωπεία οι πωλήσεις της.
Έχει φτάσει να είναι 1 χιλ ακριβοτερη από τον εισαγωγικό άσσο 116 και 1 χιλ φτηνότερη από την 120.Συμφωνω 100% και σιγουρα η εισαγωγικη δεν την έχει προτεραιότητα στις πωλησεις, περισοτερο την εχει γιατι πρεπει! Γιαναυτο και ο Ασσος κανει 4πλάσιες (σχεδον) πωλησεις!
-
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
[...]
Καλά, για τα χρήματα που την πήρατε εσείς μέχρι το '20,21 ήταν κλεψιά πραγματικήΈδωσα 23.000€ για μια καλά εξοπλισμένη έκδοση. Με αυτά τα χρήματα τώρα παίρνω μια κατηγορία κάτω.
Παίρνεις C4 ....hybrid

(για πλάκα το γράφω, να μην παρεξηγηθω, αν και αποτελεί μια κάποια λυσις, για όποιον δεν έχει τα χρήματα για Κορολα)
Το μόνο «ελάττωμα» των Κορολα, είναι οι περιορισμένοι, αλλά όχι απαγορευτικοι για τους πολλούς, χώροι καμπίνας.
Τα αυτοκίνητα ακριβυναν τόσο, που πάλι είναι vfm τα Τογιότα. -
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
[...]Παίρνεις C4 ....hybrid

(για πλάκα το γράφω, να μην παρεξηγηθω, αν και αποτελεί μια κάποια λυσις, για όποιον δεν έχει τα χρήματα για Κορολα)
Το μόνο «ελάττωμα» των Κορολα, είναι οι περιορισμένοι, αλλά όχι απαγορευτικοι για τους πολλούς, χώροι καμπίνας.
Τα αυτοκίνητα ακριβυναν τόσο, που πάλι είναι vfm τα Τογιότα.Μου αρέσει το c4 και νομίζω πως είναι μια ξεχωριστή επιλογή. Είναι, όμως, mild hybrid...οπότε

edit
Το chr είναι αυτό που κοιτάζω κυρίως. Όταν έρθει η ώρα, θα δούμε. -
Έχει φτάσει να είναι 1 χιλ ακριβοτερη από τον εισαγωγικό άσσο 116 και 1 χιλ φτηνότερη από την 120.
επειδη μου αρεσει η σειρα 1, οι τιμες που βλεπεις ειναι λιγο παραπλανητικες, γιατι ειναι με λιτο εξοπλισμο.
ενδεικτικα, πριν 1 μηνα, για να παρω την 120 με σωστο εξοπλισμο, οχι φουλ εννοειται, ηθελα 38Κ.
-
Ναι αλλά με 38k παίρνεις μακράν το καλύτερο hatch της αγοράς. Και πιθανότατα το ομορφότερο! Τι να λέμε, ο νέος άσσος απλά δεν έχει αντίπαλο.
-
Αν δεν σε ενδιαφέρει ο χώρος αποσκευών και η κατανάλωση που είναι στον θεό !
-
Μια και πιάσαμε την κουβέντα για χιλιόμετρα και την εμπειρία χρήσης σε βάθος χρόνου, θα γράψω και εγώ δύο λόγια.
Δεν υποστηρίζω πως το corolla είναι το καλύτερο αυτοκίνητο. Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα το έλεγε αυτό. Είναι, όμως, αξιόπιστο, οικονομικό στη χρήση, καλοφτιαγμένο και προσφέρει ένα πολιτισμένο περιβάλλον μετακίνησης.
@ ολα καλά, πολύ χρήσιμη η ενημέρωση από πραγαμτικούς χρήστες, αλλά γράψτε και το μοντέλο -κινητήρα, αμάξωμα να έχουμε καλύτερη εικόνα και να μην ψάχνουμε στα αρχεία.
Διπλά συγχαρητήτρια για την επιτυχή επιβίωση στους δρόμους της Κρήτης -
@elvet said in Toyota Corolla 2019:
[...]
@ ολα καλά, πολύ χρήσιμη η ενημέρωση από πραγαμτικούς χρήστες, αλλά γράψτε και το μοντέλο -κινητήρα, αμάξωμα να έχουμε καλύτερη εικόνα και να μην ψάχνουμε στα αρχεία.
Διπλά συγχαρητήτρια για την επιτυχή επιβίωση στους δρόμους της ΚρήτηςΈχετε δίκιο. Έχω το Corolla hatchback 1.8 με τις 122 ίππους και η έκδοση είναι η active plus του 2019.
Toyota Corolla 2019