-
@caro-0 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
4 λίτρα λάδι total σε μπουκάλια, φίλτρο καμπίνας fiba , φίλτρο αέρος fiba , φιλτρο λαδιού.
Συνεργείο της γειτονιάς που ας πούμε ειδικεύεται σε psa.
Κόστος: 150€
Τα δίνω εν γνώσει μου για την σφραγίδα και μόνο,και επειδή μπορεί να βρίσκεται κοντά στο σπίτι μου.
Εκεί που τρελαίνομαι όμως είναι η ανάλυση χωρίς να τη ζήτησω.
Λέει: 130€ τα ανταλλακτικά και μόνο 20€ η εργασία θα σου πάρω επειδή είσαι γνωστός.
Χαχαχαχαχαχα
Ωπα ρε κουμπάρε, μην με τρελαίνεις.
Γνωρίζω πόσο κάνουν τα ανταλλακτικά, βαριά ένα 70-80€ τιμή λιανικής για μένα αν τα ψωνίσω έξω.
Υπολογίζω ότι τα έχει παρει 20-30% πιο φθηνά ως μάστορας, άρα βγάζει και από εκεί.
Επίσης έχω δούλεψει χρόνια σε κατάστημα που προμήθευα υλικά σε ηλεκτρολόγους κλπ.
Δεν το λέω τυχαία.
Συνήθως οι μάστορες υπολογίζουν το κόστος ανταλλακτικών που θα έπαιρνες εσύ έξω και υπολογίζουν άλλο τόσο την εργασία τους.
Δηλαδή 75€ ανταλλακτικά σκέφτονται, και σου ζητάνε 150€.
Όλοι δουλεύουν τουλάχιστον Χ2.
Κανω το δικηγορο του διαβολου.
- αποδειξη εκοψε?
- σου αλλαξε μονο αυτα ή εκανε και εργασιες σερβις? Φρενα, τζογους, καθαρισμο πεταλουδας και σεταρισμα της, κλπ?
-
Τα πιο τσάμπα λεφτά για εμένα είναι στα φίλτρα μηχανής και καμπίνας. Είναι 2 λεπτά δουλειά και δεν χρειάζεται να είσαι μηχανικός για να τα αλλάξεις. Βρίσκεις κωδικούς ανταλλακτικού μόνος σου και είσαι κομπλέ.
-
@nikonino said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Τα πιο τσάμπα λεφτά για εμένα είναι στα φίλτρα μηχανής και καμπίνας. Είναι 2 λεπτά δουλειά και δεν χρειάζεται να είσαι μηχανικός για να τα αλλάξεις. Βρίσκεις κωδικούς ανταλλακτικού μόνος σου και είσαι κομπλέ.
Για να σε δω με το καμπινας, σε καποια ειναι ευκολο αλλα υπαρχουν και τα ford cmax, fiesta, focus> 2012. Fiat doblo, 500L και καποια Γαλλικα.
-
@ilias-a said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Για να σε δω με το καμπινας, σε καποια ειναι ευκολο αλλα υπαρχουν και τα ford cmax, fiesta, focus> 2012. Fiat doblo, 500L και καποια Γαλλικα.
Ωραία διορθώνω και λέω σε όσα αμάξια είναι εύκολο να τα αλλάξεις

-
@ilias-a said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@caro-0 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
4 λίτρα λάδι total σε μπουκάλια, φίλτρο καμπίνας fiba , φίλτρο αέρος fiba , φιλτρο λαδιού.
Συνεργείο της γειτονιάς που ας πούμε ειδικεύεται σε psa.
Κόστος: 150€
Τα δίνω εν γνώσει μου για την σφραγίδα και μόνο,και επειδή μπορεί να βρίσκεται κοντά στο σπίτι μου.
Εκεί που τρελαίνομαι όμως είναι η ανάλυση χωρίς να τη ζήτησω.
Λέει: 130€ τα ανταλλακτικά και μόνο 20€ η εργασία θα σου πάρω επειδή είσαι γνωστός.
Χαχαχαχαχαχα
Ωπα ρε κουμπάρε, μην με τρελαίνεις.
Γνωρίζω πόσο κάνουν τα ανταλλακτικά, βαριά ένα 70-80€ τιμή λιανικής για μένα αν τα ψωνίσω έξω.
Υπολογίζω ότι τα έχει παρει 20-30% πιο φθηνά ως μάστορας, άρα βγάζει και από εκεί.
Επίσης έχω δούλεψει χρόνια σε κατάστημα που προμήθευα υλικά σε ηλεκτρολόγους κλπ.
Δεν το λέω τυχαία.
Συνήθως οι μάστορες υπολογίζουν το κόστος ανταλλακτικών που θα έπαιρνες εσύ έξω και υπολογίζουν άλλο τόσο την εργασία τους.
Δηλαδή 75€ ανταλλακτικά σκέφτονται, και σου ζητάνε 150€.
Όλοι δουλεύουν τουλάχιστον Χ2.
Κανω το δικηγορο του διαβολου.
- αποδειξη εκοψε?
- σου αλλαξε μονο αυτα ή εκανε και εργασιες σερβις? Φρενα, τζογους, καθαρισμο πεταλουδας και σεταρισμα της, κλπ?
Τίποτα άλλο δεν έκανε.
Ξέρω να τα κάνω και μόνος μου.
Ξανά λέω ήθελα τη σφραγίδα γιατί θέλω κάποια στιγμή να το διώξω.
Είχα μετρητά, του είπα δεν με νοιάζει η απόδειξή.
Έκοψε μια μικρή, δεν θυμάμαι πόσο έκοψε.
-
Υπάρχει και κάτι ακόμα χειρότερο.
Του ζήτησα να κοιτάξει τον ιμάντα που είναι μέσα στο λάδι με το ειδικό εργαλειακι που είναι σαν παχυμετρο.
Αυτό κάνει 3-4 € και δεν το έχω φιλοτιμηθεί να το πάρω ακόμα.
Το βάζει μπροστά μου, μπαίνει και είχε και αέρα λίγο.
Λέει, θέλει αλλαγή ιμάντα, κοίτα πως παίζει.
Δεν μίλησα εκείνη την στιγμή.
Το εργαλείο όταν μπαίνει, θηλυκωνει δηλαδή και έχει και αέρα, σημαίνει ότι ο ιμάντας είναι καλός.
Όταν δεν μπαίνει, η όταν είναι τσίμα τσίμα σημαίνει ότι ιμάντας είναι προς αλλαγή γιατί έχει φουσκώσει από το λάδι και έχει ταλαιπωρηθεί. Εχει ανοίξει.
Άρα ή ήθελε να με δαγκώσει ή είναι άσχετος.
Δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι πιο επικίνδυνο.
-
Τα λάδια ήταν από το autodoc 10+ χρόνια ήταν άψογα,με καμία υποψία καινούριας.
Ηλία ο κινητήρας είναι πραγματικά πεντακάθαρος +lpg . Δεν άλλαξαν χρώμα λόγω καθαριότητας. Ξεκάθαρα καμμένο λάδι ήταν το ίζημα.
Είχαμε ανοίξει ψευτοκαπακα για φλάντζες και ήταν χρυσάφι -ασημι. -
@w202-amg said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Ηλία ο κινητήρας είναι πραγματικά πεντακάθαρος +lpg . Δεν άλλαξαν χρώμα λόγω καθαριότητας. Ξεκάθαρα καμμένο λάδι ήταν το ίζημα.
Είχαμε ανοίξει ψευτοκαπακα για φλάντζες και ήταν χρυσάφι -ασημι.Καταλαβαινεις οτι σε κατι που δεν εχω δει διαγνωση απο το πληκτρολογιο κανω.
-
Είχαμε ανοίξει ψευτοκαπακα για φλάντζες και ήταν χρυσάφι -ασημι.Aπό λειτουργία λαδιών δεν έχω γνώσεις. Διάβασα πως Yes, ELF is a highly reputable, high-quality motor oil brand manufactured by TotalEnergies
Αυτά μάλλον είναι της Total. Η ειρωνία είναι πως πήρα για τη μηχανή ένα λίτρο...Τεσπα.
Θα τσεκάρω συχνά τη στάθμη. Αν καίει λάδι να προσθέσω ή να τα στείλω στο καλό; -
Εχω διαβασει απο 2 ατομα οτι ειχαν θεμα γνησιοτητας με λαδια απο autodoc. O ενας ηταν εδω σ αυτο το φορουμ , αλλά δεν θυμαμαι τι μαρκα ηταν το λαδι . Ο αλλος ελεγε οτι ειχε παραγγειλει Motul και δεν ηταν γνησια
Δεν το ξερω το 5-50 που λες (θυμασαι τυπο?) , αλλά αν δοκιμασεις πχ το ELF EVOLUTION 900 SXR 5W-40, δεν θα εχεις κανενα θεμα . Σε παω στοιχημα. -
@alexandros-k said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Εχω διαβασει απο 2 ατομα οτι ειχαν θεμα γνησιοτητας με λαδια απο autodoc. O ενας ηταν εδω σ αυτο το φορουμ , αλλά δεν θυμαμαι τι μαρκα ηταν το λαδι . Ο αλλος ελεγε οτι ειχε παραγγειλει Motul και δεν ηταν γνησια
Δεν το ξερω το 5-50 που λες (θυμασαι τυπο?) , αλλά αν δοκιμασεις πχ το ELF EVOLUTION 900 SXR 5W-40, δεν θα εχεις κανενα θεμα . Σε παω στοιχημα.Elf 5w50 evolution 900 . Θα μείνω στο valvoline 5w40 maxlife μιας που κόβει και τις διαρροές που ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι επιρρεπής.
-
Elf 5w50 evolution 900
Αρχαιες προδιαγραφες ρε φιλε
https://total-cdn-lmdb.afineo.io/tdsV2/TDS_ELF_EVOLUTION-900-5W-50_BV7_EN.pdf -
Όχι σε όλα....Στο Focus MK2 που είχα, η αλλαγή φίλτρου καμπίνας ήταν απίστευτο μανίκι...Σε άλλα πάλι και για το φίλτρο αέρα, ξηλώνεις αρκετά πράγματα...
-
@araxnis said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Όχι σε όλα....Στο Focus MK2 που είχα, η αλλαγή φίλτρου καμπίνας ήταν απίστευτο μανίκι...Σε άλλα πάλι και για το φίλτρο αέρα, ξηλώνεις αρκετά πράγματα...
Χειροτερο ηταν το φιεστα, ειχε λιγοτερο χωρο για να ξαπλωσεις.
-
Σε Volvo V50 έβγαζα το πεντάλ του γκαζιού για να αλλάξω φίλτρο καμπίνας.
-
@vadergr said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Εχει κανεις εικονα για πρωτο σερβις Audi A3 8Y?
Ειναι Long life, (στα 30.000χλμ η διετία, οποιο παρελθει πρωτο).Εκλεισα ραντεβου αλλα δεν ηξεραν να μου πουν κοστος στην Karenta

Το κοστος στην KARENTA Αμαρουσιου ηταν 471€
Λαδια longlife, φιλτρα και υγρα φρένων. -
Λαδια longlife, φιλτρα και υγρα φρένων.Τραγικό ποσό ειδικά για τέτοιες εργασίες. Καταλαβαίνω βέβαια την επιλογή.
-
@famas said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Λαδια longlife, φιλτρα και υγρα φρένων.Τραγικό ποσό ειδικά για τέτοιες εργασίες. Καταλαβαίνω βέβαια την επιλογή.
Έχουμε να πληρώσουμε πολλά 500αρικα και 1000ρικα τώρα με την επέκταση της εγγύησης,

Το επόμενο μου σέρβις είναι ακριβώς αυτά
Λάδια, φίλτρα, υγρά φρένων -
Μεταχειρισμένα 10ετιας μόνο
️
-
Εχει κανεις εικονα για πρωτο σερβις Audi A3 8Y?
Ειναι Long life, (στα 30.000χλμ η διετία, οποιο παρελθει πρωτο).Εκλεισα ραντεβου αλλα δεν ηξεραν να μου πουν κοστος στην Karenta

Λαδια longlife, φιλτρα και υγρα φρένων.Αφού είχε και υγρά φρένων, τολμώ να πω ότι χρεώνουν τα ίδια με VW. Σκάρτο 500άρικο το σέρβις 2ετίας λοιπόν....
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?