Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 4 / 6
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    35
    108
    3014
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      tsimisde last edited by tsimisde

Λοιπόν, όπως προείπα, είμαι στη φάση όπου κάνω έρευνα αγοράς. Ξεκινώ απο το πρώτο βήμα όπου βάσει budget, βλέπω τι υπάρχει σε αυτά τα χρήματα, υπενθυμίζω, μέχρι 23-25.000€. Εξού και η διαφορά σε σχήματα και κατηγορίες. Παρόλα αυτά, το μήκος όπως προανέφερα, λόγω στάθμευσης σε κλειστό γκαράζ, μένει αυστηρά μέχρι τα 4,3 m.

Όσον αφορά τις διαδρομές που θα κάνω, μένω σε επαρχία, με μικτές συνθήκες κίνησης σε καθημερινή βάση, εξόρμηση σε κοντινές πόλεις & χωριά και ενίοτε, εκδρομές προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε απόσταση περίπου 350 χιλιομέτρων από τον τόπο εργασίας. Οπότε, το σενάριο για ηλεκτρικό, απορρίπτεται και από αυτό το δεδομένο αλλά και λόγω του οικονομικού καθώς, ξεφεύγω οικονομικά από το διαθέσιμο budget και δεν θέλω να φτάσω στα 30.000 για αμάξι μεγέθους Micra ενώ μπορώ να το αγοράσω με αρκετά λιγότερα και επίσης, με λιγότερα χρήματα, σε κάποιες περιπτώσεις παίρνω περισσότερο αυτοκίνητο.

Συνεπώς, η επιλογή των αυτοκινήτων, πέραν του budget & του μήκους, έγινε και με βάση το γεγονός ότι πρόκειται για διαδρομές σε αυτοκινητόδρομο συνεπώς, ζητώ επιδόσεις & καλό πάτημα στο δρόμο. Από κει και έπειτα, δεν είμαι εντελώς αρνητικός στο να είναι και κομμάτι πιο άνετο το αμάξι, δεν κυνηγώ τη σπορ κατασκευή όπως με το Compact που οδηγώ τώρα, δεν θέλω να κυνηγάω τις στροφές, θέλω όμως ένα αμάξι το οποίο θα μου εμπνέει σιγουριά και στιβαρότητα.

Μιας και θίχτηκε και η οδική συμπεριφορά, δε ζητάω απαραίτητα τον διάδοχο της BMW, είναι ουτοπικό να ζητώ κάτι τέτοιο, ειδικά με το budget που διαθέτω. Γι'αυτό και μπήκαν στη σύγκριση εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες κατασκευής. Δε ζητώ κάτι αντίστοιχο με το BMW, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, αναζητώ όμως κάτι με το οποίο θα κάνω τους λιγότερους δυνατούς συμβιβασμούς, κάτι με το οποίο δεν θα είμαι παραπονούμενος στο τέλος της ημέρας.

Επειδή ακόμα μαγειρεύω τις προτάσεις στις οποίες κλίνω, θέλω να μου πείτε συνοπτικά πόσο σημαντικό είναι να είναι μικρή η μεγάλη χρονικά η εγγύηση. Εφόσον προανέφερα το after sales σε προηγούμενο μήνυμα, μπαίνει στο ίδιο ζύγι και το θέμα εγγύηση. Οι περισσότερες προτάσεις που έχουμε εδώ έχουν 5ετή εγγύηση, υπάρχουν όμως και τα 6 της Toyota, τα 7 χρόνια της Kia. Υπάρχει κάποιο άλλο ουσιαστικό όφελος, πέραν του ότι καλύπτεται από την εγγύηση οποιαδήποτε ζημιά προκύψει; Για παράδειγμα, το Arona έχει 4 χρόνια εγγύηση. Είναι τόσο αρνητικό αυτό στην πράξη;

A d P 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A d P
        A d P moderator @tsimisde last edited by A d P

@tsimisde said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:

Λοιπόν, όπως προείπα, είμαι στη φάση όπου κάνω έρευνα αγοράς. Ξεκινώ απο το πρώτο βήμα όπου βάσει budget, βλέπω τι υπάρχει σε αυτά τα χρήματα, υπενθυμίζω, μέχρι 23-25.000€. Εξού και η διαφορά σε σχήματα και κατηγορίες. Παρόλα αυτά, το μήκος όπως προανέφερα, λόγω στάθμευσης σε κλειστό γκαράζ, μένει αυστηρά μέχρι τα 4,3 m.

Όσον αφορά τις διαδρομές που θα κάνω, μένω σε επαρχία, με μικτές συνθήκες κίνησης σε καθημερινή βάση, εξόρμηση σε κοντινές πόλεις & χωριά και ενίοτε, εκδρομές προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε απόσταση περίπου 350 χιλιομέτρων από τον τόπο εργασίας. Οπότε, το σενάριο για ηλεκτρικό, απορρίπτεται και από αυτό το δεδομένο αλλά και λόγω του οικονομικού καθώς, ξεφεύγω οικονομικά από το διαθέσιμο budget και δεν θέλω να φτάσω στα 30.000 για αμάξι μεγέθους Micra ενώ μπορώ να το αγοράσω με αρκετά λιγότερα και επίσης, με λιγότερα χρήματα, σε κάποιες περιπτώσεις παίρνω περισσότερο αυτοκίνητο.

Συνεπώς, η επιλογή των αυτοκινήτων, πέραν του budget & του μήκους, έγινε και με βάση το γεγονός ότι πρόκειται για διαδρομές σε αυτοκινητόδρομο συνεπώς, ζητώ επιδόσεις & καλό πάτημα στο δρόμο. Από κει και έπειτα, δεν είμαι εντελώς αρνητικός στο να είναι και κομμάτι πιο άνετο το αμάξι, δεν κυνηγώ τη σπορ κατασκευή όπως με το Compact που οδηγώ τώρα, δεν θέλω να κυνηγάω τις στροφές, θέλω όμως ένα αμάξι το οποίο θα μου εμπνέει σιγουριά και στιβαρότητα.

Μιας και θίχτηκε και η οδική συμπεριφορά, δε ζητάω απαραίτητα τον διάδοχο της BMW, είναι ουτοπικό να ζητώ κάτι τέτοιο, ειδικά με το budget που διαθέτω. Γι'αυτό και μπήκαν στη σύγκριση εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες κατασκευής. Δε ζητώ κάτι αντίστοιχο με το BMW, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, αναζητώ όμως κάτι με το οποίο θα κάνω τους λιγότερους δυνατούς συμβιβασμούς, κάτι με το οποίο δεν θα είμαι παραπονούμενος στο τέλος της ημέρας.

Επειδή ακόμα μαγειρεύω τις προτάσεις στις οποίες κλίνω, θέλω να μου πείτε συνοπτικά πόσο σημαντικό είναι να είναι μικρή η μεγάλη χρονικά η εγγύηση. Εφόσον προανέφερα το after sales σε προηγούμενο μήνυμα, μπαίνει στο ίδιο ζύγι και το θέμα εγγύηση. Οι περισσότερες προτάσεις που έχουμε εδώ έχουν 5ετή εγγύηση, υπάρχουν όμως και τα 6 της Toyota, τα 7 χρόνια της Kia. Υπάρχει κάποιο άλλο ουσιαστικό όφελος, πέραν του ότι καλύπτεται από την εγγύηση οποιαδήποτε ζημιά προκύψει; Για παράδειγμα, το Arona έχει 4 χρόνια εγγύηση. Είναι τόσο αρνητικό αυτό στην πράξη;

Επειδή βλέπω ότι συμπαθείς τη Seat, μια καλή λύση μέσα στο budget σου, αλλά και για τη χρήση που κάνεις, θα ήταν το Leon 1.5 TSI 115 ps με 6αρι μηχανικό, στα 23500€, αλλά δυστυχώς έχει μήκος 4.37 .... κρίμα γιατί είναι και όμορφο hatchback.
        Τις ίδιες διαστάσεις έχουν και τα εξίσου όμορφα 308 και Astra (σε diesel )

I EAT MILF AND COOKIES (and don't forget to upvote! -τα κούκιζ δεν είναι δωρεάν!)

1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • T

@a-d-p said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:

Επειδή βλέπω ότι συμπαθείς τη Seat, μια καλή λύση μέσα στο budget σου, αλλά και για τη χρήση που κάνεις, θα ήταν το Leon 1.5 TSI 115 ps με 6αρι μηχανικό, στα 23500€, αλλά δυστυχώς έχει μήκος 4.37 .... κρίμα γιατί είναι και όμορφο hatchback.
          Τις ίδιες διαστάσεις έχουν και τα εξίσου όμορφα 308 και Astra (σε diesel )

Είναι πάρα πολύ δελεαστικά τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, σε θέμα σχεδιασμού μου αρέσουν πάρα μα πάρα πολύ, δυστυχώς όμως απορρίπτονται....

Λοιπόν, έχω την τελική πεντάδα μου, την παραθέτω κατά αύξουσα τιμή με τις αντίστοιχες εκδόσεις:

Opel Mokka 1.2 Turbo 136 Hp (Βασική η Edition)
          Kia Stonic 1.0 Hybrid 115 Hp Optimum (ίσως και Platinum αν έχει ουσιαστική διαφορά)
          Renault Captur Techno LPG 120
          Skoda Kamiq 1.0 116 Hp Selection Plus
          Honda Jazz Elegance

Όπως τα έγραψα, παρατηρώ επίσης ότι είναι τοποθετημένα και με βάση την αίσθηση συγκριτικά με την Compact μου, από το πιο σπορ (Mokka)/πιο κοντά στη φιλοσοφία της BMW, προς το λιγότερο σπορ (Jazz)/πιο μακριά από τη φιλοσοφία της BMW.

To Jazz είναι το πιο ακριβό όλων, δυσκολεύομαι όμως να το αφήσω εκτός, μου φαίνεται ένα πάρα πολύ καλό και ολοκληρωμένο πακέτο το οποίο, μου δίνει την αίσθηση ότι δεν θα το μετανιώσω. Δεν θα παίρνω με παντιλίκια τις στροφές μεν, είναι όμως ένα πάρα πολύ καλό εργαλείο το οποίο, νομίζω ότι καλύπτει ιδανικά την τωρινή εργένικη φάση μου, με την πιθανή μετέπειτα.

Το θέμα όμως, είναι ότι με λιγότερα χρήματα, παίρνεις περισσότερο αμάξι όπως Captur, Kamiq & Stonic, εκεί είναι το δίλημμα μου. Δεν παύει όμως και το Jazz να είναι μια πάρα πολύ δυνατή πρόταση και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, θεωρητικά είναι μικρό, όχι όμως θεαματικά μικρότερο συγκριτικά με τα υπόλοιπα, όπως θα ήταν το Swift ας πούμε. Είναι πλήρες ως πακέτο, έχει τη σφραγίδα της Honda, δεν ξέρω, δεν μου φαίνεται και τόσο αδικαιολόγητη η τιμή του, όπως επίσης και των υπολοίπων επιλογών.

Ανεβαίνει η τιμή όλων, όχι όμως άδικα, σίγουρα κάτι κερδίζεις όσο ανεβαίνεις τιμολογιακά και εκεί είναι ο προβληματισμός, εκ πρώτης, δεν υπάρχει κάποια κραυγαλέα αφορμή για να απορριφθεί κάποιο, στα χαρτιά πάντα. Η πρακτική και δια ζώσης επαφή, είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση....

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • cirus
            cirus last edited by cirus

Το moka δεν θα το διάλεγα με τίποτα έχει ελάχιστους χώρους και πολύ μικρό πορτ μπαγκαζ

Βασικά έγραψες στην αρχή αξιοπιστία ότι σε ενδιαφέρει οπότε κανένα της stellantis δεν θα διάλεγα εκτός αν θες να γίνεις φίλος με τον μάστορα

Από αυτά που έβαλες το kamiq λόγω χώρων και Τιμίου αυτοκινήτου θα διάλεγα ίσως και το captur

To jazz είναι πάρα πάρα πολύ καλό αλλά ακριβό , μόνο για αυτό θα το έκοβα. Τέρμα αξιόπιστο όμως, το καλυτεροτερο σε αυτό τον τομεα

Κανένα δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο την συμπεριφορά στο bmw που έχεις , μόνο το puma θα ήταν κοντά από bsuv κανένα αλλο

Cirus the virus

1 Reply Last reply Reply Quote 4
            • G
              Green Power last edited by Green Power

. Οι περισσότερες προτάσεις που έχουμε εδώ έχουν 5ετή εγγύηση, υπάρχουν όμως και τα 6 της Toyota, τα 7 χρόνια της Kia.

Η Toyota έχει 11 χρόνια εγγύηση, η VW, η Skoda και η Suzuki 10 χρόνια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συντήρηση στην αντιπροσωπεία.

Από εκεί και πέρα 8 χρόνια εγγύηση εχει η Ford χωρίς αστερίσκους και η Honda 5 χρόνια.

• T
                tsimisde last edited by

Η αλήθεια είναι ότι τα Stellantis, πέραν του γνωστού θέματος με τον Puretech 1.2, με προβληματίζουν και στο θέμα ασφάλειας. Το ότι δεν έχουν περάσει από τον έλεγχο του Euroncap, με γεμίζει με ερωτηματικά και ανασφάλεια. Μουρατο το Mokka, επειδή όμως το πέτυχα τις προάλλες στο δρόμο, μου φάνηκε να έχει χαμηλά τη θέση οδήγησης και επίσης, αρκετά κλειστοφοβικό με μικρά τζάμια, σπορ σχεδιασμός γαρ. Για την τωρινή εργένικη φάση μου, δεν είναι απαραίτητα κακό, επειδή όμως βλέπω με μελλοντική προοπτική, εκεί δυσκολεύομαι. Σε αυτό το σημείο, αν βάλουμε το C3 στην εξίσωση, είναι μεν κάπως καλύτερο σε θέμα χωροταξίας, θεωρώ όμως ότι είναι downgrade συγκριτικά με την BMW μου συνεπώς, δυσκολεύομαι να το βάλω στις επιλογές μου.

Συνεχιστή της BMW στο θέμα οδική συμπεριφορά δεν υπάρχει περίπτωση να βρω, δεν τρέφω αυταπάτες επ' αυτού, γι' αυτό άλλωστε και οι επιλογές μου, είναι διαφορετικές στη φιλοσοφία τους σε ότι αφορά την οδική συμπεριφορά.

Επίσης, με πόνο ψυχής, θα αφήσω εκτός λίστας και το Jazz. Πέραν του οικονομικού, έχω και ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη συγκεκριμένη επιλογή, σε αντιστοιχία με την περίπτωση του Puma, το Jazz πάσχει στο δίκτυο υποστήριξης στην περιοχή μου, δεν υπάρχει πλέον εμπορία & συνεργείο, παρά μόνο σε διπλανές & παραδιπλανές πόλεις. Ναι μεν, Honda, δεν σπάει, δε χαλάει και δε θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα κάτι άλλο πέραν της προβλεπόμενης συντήρησης, δημιουργεί όμως ανασφάλεια. Την ίδια ανασφάλεια που θέλω να αποφύγω με τις κινέζικες φίρμες, δε θέλω να τη βιώσω με μια από τις "μεγάλες" φίρμες.

Όσον αφορά κάποιες από τις προτάσεις παραπάνω, καλό, χρυσό το Swift, αναμφισβήτητα, θεωρώ όμως ότι θα μου είναι στενάχωρο λόγω διαστάσεων και ναι, πάλι θα είναι ένα downgrade συγκριτικά με την Compact. Εδώ, έρχονται δύο άλλες προτάσεις για να έχω και κάποια Hatchback στο παιχνίδι. Μπαίνουν στο ζύγι Clio & Fabia. Μου αρέσουν πάρα πολύ και τα δύο, ειδικά το Clio, με βάση τα δεδομένα όμως που θέτω (νυν εργένης και δυνητικός οικογενειάρχης στο μέλλον), θαρρώ ότι το Fabia με εξυπηρετεί καλύτερα. Επίσης, συγκριτικά με το Kamiq, μου κάνει περισσότερο το κλικ εμφανισιακά και είναι κατά το φθηνότερο. Μιλώντας για Hatchback, είδα ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο i20 και η αλήθεια είναι ότι το βρίσκω ενδιαφέρον εκ πρώτης, φαίνεται να είναι κατά τι υπερυψωμένο και είναι κάτι το οποίο έχω στα υπόψιν.

Οπότε, στη λίστα μου, με βάση τα όσα προανέφερα, έχω μέσα:

-Kia Stonic Hybrid Optimum απο 20.990 € (η ακόμα και η Platinum από 22.990 € αν με συμφέρει ως περίπτωση): Πρόκειται για την περίπτωση η οποία κατ' εμέ, είναι ένα καλό all-rounder, δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να ξεχωρίζει, δεν υπάρχει όμως και κάποιο κραυγαλέο deal breaker. Εδώ, ξέρω ότι άπαξ και το πάρω, θα με απασχολούν μόνο τα σέρβις & τα καύσιμα, ειδικά με την 7ετη εγγύηση και επίσης, βάλτε και στην εξίσωση ότι πρόκειται για το mild hybrid. Με λιγότερο από χιλιάρικο διαφορά συγκριτικά με την απλή βενζίνη, δε χρειάζεται νομίζω σκέψη ότι συμφέρει το υβριδικό. Και επίσης, στα λεφτά αυτά, σε θέμα εξοπλισμού, δε νομίζω ότι θα έχω ελλείψεις, είναι ένα πλήρες πακέτο, χωρίς να ξεπαραδιαστώ και επίσης, δεν θα έλεγα ότι είναι άσχημη περίπτωση γενικότερα, λόγω τιμής, δεν το απορρίπτεις εύκολα. Σε βάζει σε σκέψεις για το κατά πόσο τελικά αξίζει να δώσεις 2-3 χιλιάρικα παραπάνω για κάτι άλλο, είναι μια δύσκολη εξίσωση η συγκεκριμένη.

-Renault Captur LPG Techno από 23.900 €: Εδώ να διευκρινίσω ότι δεν καίγομαι απαραίτητα για LPG, στο budget όμως που κοιτάω, αυτή είναι η διαθέσιμη έκδοση. Με απλή βενζίνη, απ' όσο είδα είναι διαθέσιμη μόνο η βασική έκδοση, πάει στα 20.900 αλλά η αλήθεια είναι ότι δε μου γεμίζει το μάτι. Επίσης, θέλει να δω αν με καλύπτει και η αμέσως προηγούμενη έκδοση, η Expression Plus, είναι 1.200€ φθηνότερη οπότε, παίζει μπάλα στα 22.700€. Εδω, αν βάλουμε την τωρινή μπακουροφάση μου, ίσως είναι υπερβολικά μεγάλοι οι χώροι για ένα άτομο, το αφήνω απλά ως σκέψη. Με προβληματίζει η τιμή μεν, θεωρώ όμως ότι παίρνω αρκετό αυτοκίνητο για αυτά τα λεφτά και επίσης, ίσως τεχνολογικά να είναι το πιο προχωρημένο της λίστας. Συγκριτικά με την BMW, ως γαλλικό, θαρρώ ότι θα είναι κομμάτι πιο άνετο, χωρίς αυτό να είναι κάτι το οποίο με χαλάει, ίσα ίσα, το θεωρώ και ως αλλαγή, δεν ξέρω βέβαια γενικά με την οδική συμπεριφορά τι να περιμένω.

-Skoda Fabia 1.0 TSI 116 Hp Selection Plus από 20.950€ (με κάποια εξτραδάκια που έβαλα, πάει στα 23.000): Ξερω, δεν είναι B SUV, παρόλα αυτά, απ' όσα έχω διαβάσει, έχω καταλάβει ότι πρόκειται για ένα ευρύχωρο μικρό, με τη θέση οδήγησης θέλω να δω τι γίνεται, θαρρώ ότι θα είναι κομμάτι καλύτερο στα μπες βγες συγκριτικά με την Compact. Επίσης, είναι η πρώτη περίπτωση όπου θεωρώ ότι συνδυάζει κάπως την τωρινή εργένικη φάση μου, με το μελλοντικό ενδεχόμενο της οικογένειας, χωρίς όταν έρθει εκείνη η φάση να με απογοητεύσει, όπως θα γινόταν με το Clio φοβάμαι. Εδώ, μιλάμε για πιο "παραδοσιακό" αυτοκίνητο και ίσως όχι τόσο μεγάλο πολιτισμικό σοκ στη μετάβαση από το BMW.

Skoda Kamiq 1.0 TSI 116 Hp Selection Plus από 22.950€: Ο μεγάλος αδελφός του Fabia και εδώ, εγείρεται το ερώτημα, αξίζουν τα επιπλέον 2.000 €; Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο, δεν "μιλάει" τόσο στην εργένικη φάση μου, ξεκάθαρα όμως με καλύπτει στο μετά οπότε, με βάση αυτό το δεδομένο, νομίζω είναι ευνόητο πως τα επιπλέον 2.000€ θα πιάσουν τόπο. Επίσης, ίσως πρόκειται για την περίπτωση η οποία, μου δίνει την εντύπωση ότι θα είναι άξιος συνεχιστής της BMW. Προσέξτε, όχι σε σπορ γονίδια και οδηγοκεντρικές ανησυχίες σε θέματα όσον αφορά τη στιβαρότητα, το "πάτημα" στο δρόμο, την ηχομόνωση, την αίσθηση στην καμπίνα κτλ. Θεωρώ ότι είναι η περίπτωση με την οποία δε θα νοσταλγήσω τη μπέμπα. Και σε αυτά, νομίζω δεν υστερεί σημαντικά το Fabia, απλώς είναι ένα νούμερο μικρότερο. Οπότε, με βάση αυτά τα δεδομένα, μου φαίνεται το φαβορί της λίστας με το Captur να έρχεται αμέσως μετά. Διαφορετικά μεν σε σημεία, θαρρώ όμως ότι αυτά τα δύο κονταροχτυπιούνται.

• cirus
                  cirus last edited by

το οτι μειωθηκαν ολες οι επιλογες αλλα παραλληλα αυξηθηκαν τα skoda στις επιλογες σου, πάρτο σαν σημαδι , διαλεξε λοιπον ενα από τα 2 (ψηλο ή χαμηλο) και καλοριζικο

Cirus the virus

• P
                    panormus772 last edited by

Στο Captur πάντως στην έκδοση evolution, μπορείς να την εμπλουτίσεις με 3-4 extra με κόστος 900-1200 ευρώ και να είσαι αρκετά ο.κ. (με την προϋπόθεση ότι θα κάνεις παραγγελία και θα'χεις πιθανά κάποια αναμονή μήνα/μηνών)

• fanis75
                      fanis75 moderator last edited by

Γιατί δεν παίρνεις και προσφορά για την BMW σιερά 1? Ειναι κάπου στα 27Κ, αλλά παραδοσιακά οι έμποροι κάνουν καλές εκπτώσεις. Εαν παει στα 25-26Κ, ίσως τελικά να ειναι αυτό που ψάχνεις!

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 6
                      • T

Θα είμαι ειλικρινής, επειδή παρακολουθώ εδώ και χρόνια την αγορά αυτοκινήτου, τα τελευταία χρόνια η Skoda με έχει εντυπωσιάσει με την πρόοδο & εξέλιξη που έχει σημειώσει, όπως αντίστοιχα εξελίχθηκαν Hyundai/Kia. Πάντοτε είχα ως σκέψη ότι άπαξ και μπω στη διαδικασία αγοράς, σίγουρα θα είναι μέσα στις επιλογές μου, όπως και συμβαίνει. Πολύ μεγάλο δέλεαρ και η δυνατότητα εγγύησης έως δέκα χρόνια. Επειδή τσέκαρα και τα αδελφά Ibiza/Arona, T-Cross/Taigo, ξεκάθαρα προτιμώ Skoda. Επίσης, δεν είναι τυχαίο που αρκετά ταξί, είναι Skoda.

Επειδή η έρευνα είναι σε πολύ αρχική φάση, για να βγάλω ένα Top 5 το οποίο θα κοιτάξω στα σοβαρά και για να υπάρχει μια ακόμα εκπροσώπηση από Ασία μεριά πέραν του Stonic, ποια η γνώμη σας για το Juke?

Εκ πρώτης, μου φαίνεται αλμυρό σε τιμή, η αλήθεια όμως είναι ότι μου αρέσει και αυτό εμφανισιακά και με βάση τα όσα έχω αντιληφθεί, είναι απο τα πιο fun σε οδήγηση αυτοκίνητα της κατηγορίας και επίσης, είναι αρκετά ξεχωριστό ως αυτοκίνητο, δε μοιάζει με κανένα άλλο. Αν δούμε τη βασική του έκδοση, είναι αρκετά πλήρης και δεν με βρίσκει αρνητικό. Είναι και η πιο σπορ κατασκευή του συγκριτικού μου και κατά μία έννοια, συνδέεται με το BMW σε αυτό. Πρόκειται να κυκλοφορήσει και το καινούριο αμιγώς ηλεκτρικό Juke, επομένως, ενδέχεται να υπάρξει κάποια πολύ καλή προσφορά για το απλό/υβριδικό. Με μια πρώτη ματιά, δεν έχω βρει κάποιο deal breaker....

Οπότε, έχουμε:

-Kia Stonic
                        -Nissan Juke
                        -Renault Captur
                        -Skoda Fabia
                        -Skoda Kamiq

@fanis75 Καλο, χρυσό το BMW, ξέρω όμως ότι θα κλάψω στο κόστος συντήρησης μετά και αυτό θέλω να αποφύγω. Αυτό που έχω τώρα, η αλήθεια είναι ότι δεν μου κόστισε τόσο στο θέμα συντήρηση, είχα όμως τη δυνατότητα να πάω εκτός αντιπροσωπείας λόγω της παλαιότητας του που δεν με δέσμευε στο θέμα εγγύησης, ένα καινούργιο όμως, με υποχρέωση σέρβις στην αντιπροσωπεία, είναι κάτι απωθητικό όπως το βλέπω και επίσης, βάσει του budget μου, ξεφεύγω αρκετά αν πάω σε Άσσο.

@panormus772 Αυτό το ενδεχόμενο δεν το είχα κοιτάξει καθόλου, θα το κοιτάξω και με συμφέρει περισσότερο για να είμαι ειλικρινής καθώς, δεν με δεσμεύει να πάω στο LPG. Ευχαριστώ!

• S
                          ssot last edited by

Το Golf 1.5 115ps, παρότι δεν το συμπαθώ προσωπικά, είναι στα 4.28 μήκος και στα υπόλοιπα φαίνεται να σου ταιριάζει... βέβαια απο τιμή είναι στο όριο.

S 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                          • T

Γενικά, στο budget που διαθέτω, απορρίπτω τα Volkswagen, επειδή θεωρώ ότι δεν πρόκειται για αρκετά Value For Money επιλογές. Έχω κοιτάξει ήδη T-Cross & Taigo αλλά για να πάρεις στοιχεία εξοπλισμού που δίνουν φθηνότερες προτάσεις, στα Volkswagen πρέπει να ξεφύγεις οικονομικά και εδώ, έρχεται ένα ερώτημα το οποίο, προκύπτει καθαρά και μόνο από τα Logistics, βλέποντας στο χαρτί όλες τις προτάσεις μου και προκύπτει η εξής εύλογη απορία, μιας και έθιξα το Value For Money προηγουμένως.

Βλέποντας Ibiza & Arona στις πλούσιες FR εκδόσεις, διαπιστώνω ότι έχουν κάποιες χιλιάδες ευρώ διαφορά, με τις εκδόσεις Selection Plus των Fabia & Kamiq αντίστοιχα. Η αντίστοιχη έκδοση FR των Skoda βέβαια είναι η Monte Carlo αν δεν απατώμαι.

Κάνοντας μια πρόχειρη διαμόρφωση στο Kamiq, βάζοντας και κάποια εξτραδάκια πάνω, βγαίνουμε σε ένα κόστος λίγο παρακάτω από τα 24.500€. Για αντίστοιχο εξοπλισμό και με ενδεχομένως περισσότερα πραγματάκια στο Arona, είμαστε 3 χιλιάρικα διαφορά υπέρ του Arona, με τιμή στα 21.500€ και απ' όσο κατάλαβα εδώ, στο Arona είναι φουλ έξτρα η έκδοση, χωρίς καμία προσθήκη, συνεπώς, δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η διαφορά στην ψαλίδα ανάμεσα στα δύο και εδώ, προκύπτει το εξής δίλημμα. Συγκρίνοντας τις διαφορές των δύο, δεν αντιλαμβάνομαι κάποια χαοτική διαφορά η οποία να δικαιολογεί τα τρία χιλιάρικα στη διαφορά τιμής. Μια πρώτη διαφορά που μου έρχεται, είναι η διαφορά στην εγγύηση των δύο μοντέλων όπου το Seat έχει τη μικρότερη χρονικά εγγύηση συνεπώς, ας πω σε πρώτη φάση ότι δικαιολογείται κάπως έτσι η διαφορά.

Θα μου πει κάποιος ότι η διαφορά κρίνεται επι του πρακτέου, παρόλα αυτά, μου προκαλεί εντύπωση και εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα. Αξίζει κάποιος να δώσει τα τρία χιλιάρικα παραπάνω για να πάρει το πιο ολοκληρωμένο η να πάει κάποιος σε κάτι το οποίο εξοπλιστικά είναι σχεδόν ίδιο, ενδεχομένως και πιο πλούσιο κρατώντας τη χρηματική διαφορά στην τσέπη; Κοινώς, να κάνει κάποιος την καλύτερη η την πιο έξυπνη αγορά;

A d P 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • A d P

Γενικά, στο budget που διαθέτω, απορρίπτω τα Volkswagen, επειδή θεωρώ ότι δεν πρόκειται για αρκετά Value For Money επιλογές. Έχω κοιτάξει ήδη T-Cross & Taigo αλλά για να πάρεις στοιχεία εξοπλισμού που δίνουν φθηνότερες προτάσεις, στα Volkswagen πρέπει να ξεφύγεις οικονομικά και εδώ, έρχεται ένα ερώτημα το οποίο, προκύπτει καθαρά και μόνο από τα Logistics, βλέποντας στο χαρτί όλες τις προτάσεις μου και προκύπτει η εξής εύλογη απορία, μιας και έθιξα το Value For Money προηγουμένως.

Βλέποντας Ibiza & Arona στις πλούσιες FR εκδόσεις, διαπιστώνω ότι έχουν κάποιες χιλιάδες ευρώ διαφορά, με τις εκδόσεις Selection Plus των Fabia & Kamiq αντίστοιχα. Η αντίστοιχη έκδοση FR των Skoda βέβαια είναι η Monte Carlo αν δεν απατώμαι.

Κάνοντας μια πρόχειρη διαμόρφωση στο Kamiq, βάζοντας και κάποια εξτραδάκια πάνω, βγαίνουμε σε ένα κόστος λίγο παρακάτω από τα 24.500€. Για αντίστοιχο εξοπλισμό και με ενδεχομένως περισσότερα πραγματάκια στο Arona, είμαστε 3 χιλιάρικα διαφορά υπέρ του Arona, με τιμή στα 21.500€ και απ' όσο κατάλαβα εδώ, στο Arona είναι φουλ έξτρα η έκδοση, χωρίς καμία προσθήκη, συνεπώς, δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η διαφορά στην ψαλίδα ανάμεσα στα δύο και εδώ, προκύπτει το εξής δίλημμα. Συγκρίνοντας τις διαφορές των δύο, δεν αντιλαμβάνομαι κάποια χαοτική διαφορά η οποία να δικαιολογεί τα τρία χιλιάρικα στη διαφορά τιμής. Μια πρώτη διαφορά που μου έρχεται, είναι η διαφορά στην εγγύηση των δύο μοντέλων όπου το Seat έχει τη μικρότερη χρονικά εγγύηση συνεπώς, ας πω σε πρώτη φάση ότι δικαιολογείται κάπως έτσι η διαφορά.

Θα μου πει κάποιος ότι η διαφορά κρίνεται επι του πρακτέου, παρόλα αυτά, μου προκαλεί εντύπωση και εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα. Αξίζει κάποιος να δώσει τα τρία χιλιάρικα παραπάνω για να πάρει το πιο ολοκληρωμένο η να πάει κάποιος σε κάτι το οποίο εξοπλιστικά είναι σχεδόν ίδιο, ενδεχομένως και πιο πλούσιο κρατώντας τη χρηματική διαφορά στην τσέπη; Κοινώς, να κάνει κάποιος την καλύτερη η την πιο έξυπνη αγορά;

Τα Skoda Kamiq έχουν 2000€ έκπτωση (σε έτοιμοπαράδοτα) σε σχέση με την τιμή που βλέπεις στο διαμορφωτή και για ορισμένα αυτοκίνητα μπορεί να φτάσει και τις 4000€.
                              Πρέπει να επισκεφτείς κάποια Έκθεση Skoda, για να δεις το απόθεμα....
                              Αντίστοιχα, μπορεί να ισχύει κάτι και στις άλλες εταιρείες.

πχ στην αγγελία που ανέβασα σε προηγούμενο σχόλιο

IMG_20260616_193852.jpg

I EAT MILF AND COOKIES (and don't forget to upvote! -τα κούκιζ δεν είναι δωρεάν!)

• T
                                tsimisde last edited by

Πορεύομαι με τις τιμές καταλόγου, επειδή η αγορά δεν πρόκειται να γίνει τώρα στα κοντά, είμαι στη φάση όπου βλέπω τι υπάρχει για να κάνω το αντίστοιχο κουμάντο μου, για όταν προκύψει η κατάλληλη ευκαιρία/προσφορά, κάνω έρευνα πρωτίστως στην παρούσα φάση.

A d P J 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                                • A d P

Πορεύομαι με τις τιμές καταλόγου, επειδή η αγορά δεν πρόκειται να γίνει τώρα στα κοντά, είμαι στη φάση όπου βλέπω τι υπάρχει για να κάνω το αντίστοιχο κουμάντο μου, για όταν προκύψει η κατάλληλη ευκαιρία/προσφορά, κάνω έρευνα πρωτίστως στην παρούσα φάση.

Η Skoda και γενικότερα η Κοσμοκαρ έχει αυτήν την πολιτική εκπτώσεων, όπως και οι μάρκες του Συγγελίδη. Σήμερα μπήκε στο χορό και η Dacia, η Renault ήταν ήδη.
                                  Γενικά οι περισσότερες εταιρείες, εκτός από Toyota και μερικές ακόμα, χρησιμοποιούν το τρικ των δια ζώσης εκπτώσεων και καλά, που λήγουν στο τέλος κάθε μήνα και ως δια μαγείας ανανεώνονται και στον επόμενο.
                                  Ειδικά για Skoda και VW, που παρακολουθώ στενά, είναι πάγια τακτική.

T 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                  • J
                                    jousis @tsimisde last edited by

κάνω έρευνα πρωτίστως στην παρούσα φάση.

Δεν δοκιμάζεις και κανένα BEV να είσαι έτοιμος για όταν πάει η βενζίνη 4ευρώ;
                                    Έτσι, να έχεις μια ιδέα 😉

1 Reply Last reply Reply Quote 6
                                    • T
                                      tsimisde @A d P last edited by tsimisde

@a-d-p said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:

Η Skoda και γενικότερα η Κοσμοκαρ έχει αυτήν την πολιτική εκπτώσεων, όπως και οι μάρκες του Συγγελίδη. Σήμερα μπήκε στο χορό και η Dacia, η Renault ήταν ήδη.
                                      Γενικά οι περισσότερες εταιρείες, εκτός από Toyota και μερικές ακόμα, χρησιμοποιούν το τρικ των δια ζώσης εκπτώσεων και καλά, που λήγουν στο τέλος κάθε μήνα και ως δια μαγείας ανανεώνονται και στον επόμενο.
                                      Ειδικά για Skoda και VW, που παρακολουθώ στενά, είναι πάγια τακτική.

Οπότε σα να λέμε, βρέξει χιονίσει, θα υπάρχουν εκπτώσεις, άρα πρακτικά ξεχνάμε τις τιμές καταλόγου....

@jousis said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:

κάνω έρευνα πρωτίστως στην παρούσα φάση.

Δεν δοκιμάζεις και κανένα BEV να είσαι έτοιμος για όταν πάει η βενζίνη 4ευρώ;
                                      Έτσι, να έχεις μια ιδέα 😉

Δεν είμαι τεχνοφοβικός, ας ξεκινήσω από εκεί. Όμως, το να δώσω περίπου 25 χιλιάρικα για ένα αυτοκίνητο μεγέθους και κατηγορίας Micra, απλά και μόνο για να πω ότι έχω ηλεκτρικό, καθαρά με βάση το χρώμα του χρήματος και τα logistics, κάτι μου κλωτσαει και εξηγούμαι ευθύς αμέσως. Όταν με λιγότερα χρήματα, μπορώ να αγοράσω περισσότερο αυτοκίνητο, θα πάω εκεί. Όταν για παράδειγμα με περίπου 22 χιλιάρικα μπορείς να πάρεις ένα αρκετά καλά εξοπλισμένο Captur, σχεδόν πλήρες, δύσκολα θα κοιτάξεις το Clio η κάτι άλλο από την αντίστοιχη κατηγορία του Clio. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καλώς η κακώς δεν είναι και πάρα πολλά χρόνια ανάμεσα μας συνεπώς, έχουν να φανούν πολλά σε βάθος χρόνου και είναι ένα ρίσκο το οποίο, θέλω να αποφύγω.

Είμαι πιο παραδοσιακός στα γούστα και τις προτιμήσεις μου στο θέμα αυτοκίνητο, θέλω μεν κάτι πιο σύγχρονο, όχι όμως και ολότελα διαφορετικό, αναζητώ κάτι δοκιμασμένο & κατά κάποιον τρόπο σίγουρο, κάτι με το οποίο είμαι εξοικειωμένος. Εδώ με τρόμαξε η σκέψη να πάρω αυτόματο, όταν έχω συνηθίσει στο χειροκίνητο, πόσο μάλλον να πάω σε κάτι ολότελα διαφορετικό συνεπώς, δεν το βλέπω και από αυτή την άποψη. 30 χιλιάρικα για Renault 5 δεν τα δίνω, αν διέθετα αυτό το budget, χίλιες φορές να τα σκάσω και να πάρω έναν Άσσο της BMW με κάποια εξτραδάκια, τόσο απλά. Κοινώς, είμαι υπέρ των έξυπνων αγορών. Αν ένα φουλ έξτρα σούπερμινι φτάσει οικονομικά σε ένα λίγο μεγαλύτερο αυτοκίνητο της B SUV, προφανώς και θα πάω στο μεγαλύτερο αυτοκίνητο με τα ίδια χρήματα, no brainer που λέμε σε απλά Ελληνικά.

Σε θέμα αυτονομίας των αυτοκινήτων & των σχετικών υποδομών στη χώρα έχουν γίνει βήματα, όχι όμως στο βαθμό ακόμα για να εμπιστευτώ ηλεκτρικό. Στην τελική, λέμε για τη βενζίνη ότι έχει σκαμπανεβάσματα, δεν μπορούμε όμως να εγγυόμαστε και για το ρεύμα και την τιμή του.

J 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                      • J
                                        jousis @tsimisde last edited by

θέλω μεν κάτι πιο σύγχρονο

Κάτσε γιατί με μπέρδεψες.
                                        Αν ψάχνεις BSUV, δεν θες B οπότε τί σχέση έχει το clio με το captur;
                                        Δεν πάνε με το κιλό τα αυτοκίνητα. Αν θες πορτοκάλια αγοράζεις πορτοκάλια αν θες κεράσια κεράσια. Δεν αγοράζεις πορτοκάλια επειδή είναι πιο φτηνά απο κεράσια 🙂

Το captur που θες βγαίνει και σε full hybrid που είναι πιο σύγχρονο απο τα 1000άρια ψόφια ΜΕΚ, το σκέφτεσαι ;
                                        Θα σε θωρακίσει σε ένα βαθμό απο αυξήσεις στα καύσιμα που έρχονται.

Τα ρίσκα που παίρνεις τώρα με αγορά είναι αρκετά μεγάλα με όλα τα καύσιμα, δυστυχώς δεν ξέρουμε τί θα έρθει. Μην νομίζεις οτι με ΜΕΚ είσαι ασφαλής δλδ. Δράμα η κατάσταση.

(αυτο το 5 σας έχει στοιχειώσει, μην το χρησιμοιείτε για να "χτυπήσετε" τα BEV, αδικία, δεν είναι ένα απλό BEV)

T 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                        • P
                                          PaNick 0 last edited by

Απο την αλλη να δωσεις 23-24 χιλιαρικα για ενα αμιγως θερμικο το οποιο σε 5-6 χρονια μπορει να μην πιανει στην αγορα αυτα που πιστευεις σημερα, ειναι μια αλλη θεωρηση αυτου που λες.

Επισης λες για οικογενεια και αλλου για μπακουροκατασταση.

Αν η δημιουργια οικογενειας παει αρκετα μακρια στο μελλον γιατι να παρεις σημερα αυτοκινητο που θα το αξιοποιησεις σε 3-4 χρονια;

Ενα MG 3 Hybrid πχ εφοσον υπαρχει στην πολη σου υποστηριξη κανει περι τα 20 χιλιαρικα, εχει 7 χρονια εγγυηση και εξοπλισμο που δεν θα βρεις πουθενα με τοσα χρηματα.
                                          Ή οποιοδηποτε αλλο αντιστοιχης κατηγοριας αυτοκινητο. Εχουν χωρους για εργενη και τους φιλους, θα καθεσαι ψηλοτερα απο το τωρινο και οταν ερθει η συντροφος και τα πλανα οικογενειας βλεπετε τι θα κανετε. Μπορει να εχει αμαξι μεγαλυτερο, παλιοτερο, να χρειαζεστε οπωσδηποτε 2ο, κλπ Το βλεπετε τοτε.

• S
                                            shumakos @ssot last edited by shumakos

@ssot said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:

Το Golf 1.5 115ps, παρότι δεν το συμπαθώ προσωπικά, είναι στα 4.28 μήκος και στα υπόλοιπα φαίνεται να σου ταιριάζει... βέβαια απο τιμή είναι στο όριο.

Παρότι το έχω δεν το πρότεινα για δύο λόγους που και οι δύο έχουν να κάνουν με χρήμα.
                                            Ο πρώτος είναι ότι τα σέρβις εντός εξουσιοδοτημένου δικτύου πονάνε, και μάλιστα ακόμη περισσότερο αν θέλεις να διατηρήσεις την εγγύηση για 10 χρόνια. Γι' αυτό το λόγο αισθάνομαι σχεδόν ανακούφιση που το πήρα πέρσυ και έχω μόνο 4 χρόνια.
                                            Ο δεύτερος είναι η τιμή πώλησης. Γνωρίζοντας ότι πέρσυ με 1 χιλάρικο και κάτι ψιλά παραπάνω το πήρα σε έκδοση MORE (δύο επίπεδα εξοπλισμού πάνω από το βασικό και το μεταλλικό χρώμα μέσα στην τιμή) δυσκολεύομαι να προτείνω σήμερα σε κάποιον άλλο το βασικό με τάσια στα 25k...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 4 / 6
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ