-
Η Καθημερινή, μου λέει για συνδρομή.....Σε εμένα έκατσε η μπίλια;
Οι αιφνιδιαστικές αποπομπές στο επιτελείο Τραμπ: Τι κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις
Εν μέσω πολέμου με το Ιράν και αυξανόμενης εσωτερικής πίεσης, ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε αιφνιδιαστικά στην αποπομπή δύο κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησής του, της Παμ Μπόντι και της Κρίστι Νόεμ. Επισήμως δεν δόθηκαν εξηγήσεις, ωστόσο η υπόθεση Τζέφρι Έπστιν, οι πολιτικές πιέσεις και η πτώση της δημοτικότητας του προέδρου συνθέτουν ένα σκηνικό που παραπέμπει σε βαθύτερη κυβερνητική αναταραχή.
Ποιος ήταν ο ρόλος της υπόθεσης Έπστιν;
Η υπόθεση του Τζέφρι Έπστιν φαίνεται να αποτέλεσε έναν από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν στην αποπομπή της Μπόντι. Η διαχείριση των σχετικών αρχείων προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορήθηκε για υπερβολικές διαγραφές στοιχείων, για προσπάθειες συγκάλυψης και για ανεπαρκή προστασία των θυμάτων. Το ζήτημα απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη πολιτική βαρύτητα λόγω της αναφοράς του ονόματος του ίδιου του Τραμπ στα αρχεία, γεγονός που μετέτρεψε την υπόθεση σε σημαντική επιβάρυνση για τον πρόεδρο.Υπήρχαν και άλλοι λόγοι δυσαρέσκειας;
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των CNN και The New York Times, ο Τραμπ εμφανιζόταν δυσαρεστημένος και για τη στάση της Bondi απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο ίδιος φέρεται να επιθυμούσε πιο επιθετικές νομικές κινήσεις εις βάρος προσώπων όπως η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίγια Τζέιμς και ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ. Ωστόσο, οι σχετικές υποθέσεις δεν προχώρησαν, καθώς μπλοκαρίστηκαν από τα δικαστήρια, γεγονός που φαίνεται να επιδείνωσε το κλίμα στις σχέσεις τους.
https://www.reporter.gr/diethnh/diethneis-eidhseis/671149-oi-aifnidiastikes-apopompes-sto-epiteleio-tramp-ti-kryvetai-piso-apo-tis-apofaseis?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter -
@sarantism said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Η Καθημερινή, μου λέει για συνδρομή.....Σε εμένα έκατσε η μπίλια;
Οι αιφνιδιαστικές αποπομπές στο επιτελείο Τραμπ: Τι κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις
Εν μέσω πολέμου με το Ιράν και αυξανόμενης εσωτερικής πίεσης, ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε αιφνιδιαστικά στην αποπομπή δύο κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησής του, της Παμ Μπόντι και της Κρίστι Νόεμ. Επισήμως δεν δόθηκαν εξηγήσεις, ωστόσο η υπόθεση Τζέφρι Έπστιν, οι πολιτικές πιέσεις και η πτώση της δημοτικότητας του προέδρου συνθέτουν ένα σκηνικό που παραπέμπει σε βαθύτερη κυβερνητική αναταραχή.
Ποιος ήταν ο ρόλος της υπόθεσης Έπστιν;
Η υπόθεση του Τζέφρι Έπστιν φαίνεται να αποτέλεσε έναν από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν στην αποπομπή της Μπόντι. Η διαχείριση των σχετικών αρχείων προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορήθηκε για υπερβολικές διαγραφές στοιχείων, για προσπάθειες συγκάλυψης και για ανεπαρκή προστασία των θυμάτων. Το ζήτημα απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη πολιτική βαρύτητα λόγω της αναφοράς του ονόματος του ίδιου του Τραμπ στα αρχεία, γεγονός που μετέτρεψε την υπόθεση σε σημαντική επιβάρυνση για τον πρόεδρο.Υπήρχαν και άλλοι λόγοι δυσαρέσκειας;
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των CNN και The New York Times, ο Τραμπ εμφανιζόταν δυσαρεστημένος και για τη στάση της Bondi απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο ίδιος φέρεται να επιθυμούσε πιο επιθετικές νομικές κινήσεις εις βάρος προσώπων όπως η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίγια Τζέιμς και ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ. Ωστόσο, οι σχετικές υποθέσεις δεν προχώρησαν, καθώς μπλοκαρίστηκαν από τα δικαστήρια, γεγονός που φαίνεται να επιδείνωσε το κλίμα στις σχέσεις τους.
https://www.reporter.gr/diethnh/diethneis-eidhseis/671149-oi-aifnidiastikes-apopompes-sto-epiteleio-tramp-ti-kryvetai-piso-apo-tis-apofaseis?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitterΜπορείτε να διαβάσετε έως 10 άρθρα το μήνα χωρίς καμία χρέωση. Μετά θέλει συνδρομή
-
@a-d-p said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@bekiaris said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Δλδ χρειάστηκαν 45 όχι 10-15 χρόνια για να πέσει από το 80% στο 57%.
Πιστεύεις ότι θα γίνει τόσο γρήγορα η πτώση;Λες να είναι τόσο τυχερή η γενιά μας;

στη περίπτωση που κερδίσουν οι Αμερικάνοι στο Ιράν, τους δίνω 10 χρόνια, αν φύγουν σήμερα ως έχουν, δηλαδή χωρίς να κερδίσουν τίποτα, 2 max 3. Οι κινήσεις των Αμερικάνων, δείχνουν ότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια, ο πόλεμος στο Ιράν δεν είναι ένας τυχαίος περιφερειακός πόλεμος για να δουλέψουν οι αμερικάνικες βιομηχανίες, κρύβονται πολλά μεγαλύτερα πράγματα από πίσω, η ίδια η επιβίωση της Αμερικής ως Υπερδύναμη.
Το Ιράν όμως, δεν είναι ένας συμβατικός αντίπαλος που μπορεί να ηττηθεί εύκολα με στρατιωτική ισχύ ή οικονομική πίεση.
Ο Ρώσος Dugin θεωρεί ότι ο Trump έχει μπροστά του τρία πιθανά σενάρια:
- Να εγκαταλείψει την πορεία σύγκρουσης και να θυσιάσει τους συμμάχους του.
- Να συνεχίσει την πορεία προς τον πόλεμο και να καταρρεύσει πολιτικά.
- Να καταρρεύσει προσωπικά υπό την πίεση της κρίσης.
Όλοι μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, αλλά κανείς δεν ξέρει με σιγουριά.....θα δείξει
Προσωπικά, βλέπω πολύ χλιαρές δηλώσεις από Κίνα και Ρωσία και πιστεύω ότι είναι προσυμφωνημένα όλα. Κανείς τους δεν θέλει ένα δυνατό - πυρηνικό Ιράν.
Δλδ εσένα δεν σου φαίνεται περίεργο που δεν έχει αεροπορία το Ιράν; Άντε οι δυτικοί δεν τους δίνουν, γιατί δεν αγοράζει ρώσικα ή κινέζικα;
Πετροδολαρα έχουν. Εδώ έχουμε εμείς, που είμαστε μπατιρηδες.
Γιατί αυτή η προσήλωση στο πυραυλικό πρόγραμμα;
Δεν ξέρω, εμένα πάντως κάτι δεν μου κολλάει.Ειναι αλήθεια οτι κανείς δεν θέλει ένα πυρηνικό Ιράν με σύγχρονη αεροπορία, γιατί οι μουλαδες είναι ασύμβατοι με οποιαδήποτε λογική συμμαχίας και επικοινωνουν μόνο με τον Μωάμεθ, αλλά παρόλα αυτά Ρωσία και Κίνα παίζουν ΠΟΛΥ βρώμικο και επικίνδυνο παιχνίδι, γιατι δεν νομίζω ότι οι Ιρανοί ανέπτυξαν μονοι τους σε ένα μήνα εν μέσω πολέμου αντιαεροπορικη άμυνα που ρίχνει μαχητικά τελευταίας γενιάς, ούτε γεννάνε με μαγικό τρόπο πυραύλους και drones. Το στοκ τους θα έπρεπε να είχε εξαντληθεί σε μια εβδομάδα με τις ποσότητες που εκτοξεύουν και οι εγκαταστάσεις παραγωγής τους είναι ολοσχερώς κατεστραμένες.
Φοβάμαι ότι ίσως πάμε σε συρραξη διαρκείας τύπου Ρωσίας-Ουκρανιας, αλλά ΠΟΛΥ πιο επικίνδυνη και πολυ πιο πιθανή να εξελιχθεί σε Γ'ΠΠ.
-
@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@azmo said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Δεν ειμαι εναντιον της θανατικής ποινής για πολυ βαρια αδικηματα (δολοφονιες, βιασμους κλπ), αρκει να εφαρμοζεται μετα απο δικαιες δικες και εχοντας εξανλτησει ολα τα ενδικα μεσα (εφεσεις, αναβολες, χάρη κλπ). Το Ισραηλ ειναι συγκροτημενη και ευνομουμενη χωρα και ειμαι σιγουρος οτι θα το εφαρμοσει σωστα. Οι πρωτογονοι νεαντερταλ Ισλαμιστές που θαυμαζεις σκοτωνουν, ακρωτηριαζουν και βιαζουν ανθρωπους στην ψυχρα χωρις καν δικες. Δεν νομιζω οτι σε παιρνει να μιλας για θανατικη ποινη ως οπαδος των Νεαντερταλς.
και ποιοι θα ειναι οι δίκαιοι δικαστες? οι ισραηλινοι, ο υπόδικος Νεντανιάχου, ο Trump που βίαζε παιδάκια? δεν θαυμάζω κανέναν, για να μην τα μπερδεύεις και να μην κάνεις την μεταφραση που θέλεις, όσο καθάρματα θεωρώ τους ΑΜερικάνους άλλο τόσο θεωρώ και το Ιρανικό καθεστώς. ΑΠλά η διαφορά μας ειναι, οτι εγώ δεν ξεπλένω τους ΑΜερικάνους....
Υποδικός ο Νετανιάχου απο ποιους; Απο τους τρομοκράτες, απο τους δειλους Ευρωπαιους σαν τον Σαντσεθ που επισημως καταδικαζει αλλα στελνει φρεγατες, και απο τους καθυστερημενους woke δημοκρατικους που ζουνε σε μια φουσκα και που αν πανε στο Ιραν θα τους πεταξουν απο την ταρατσα γιατι ειναι γκεη; Υποδικος επειδη υπεραπιζεται την χωρα του που εδω και 50 χρονια δεχεται επιθεση απο φανατικους εχθρους; Σιγα μην ζητησει και την αδεια των τρανσεξουαλ Αμερικανων για να υπερασπιστει την ακεραιοτητα της πατριδας του.
Και αυτο με τον Επσταιν ειναι μια τεραστια μπουρδα που την χρησιμοποιει η αντιπολιτευση στην Αμερικη οπως ακριβως χρησιμοποιουν τα Τεμπη εδω με την ψευδαισθηση οτι θα ριξουν τον Μητσοτακη. ΚΑΝΕΝΑ στοιχειο δεν υπαρχει εναντιον του Τραμπ. Μονο fake news.Από DW
ΔΠΔ: Ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου
Κώστας Αργυρός
21/11/202421 Νοεμβρίου 2024
Για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας κατηγορείται ο πρωθυπουργός και ο πρώην υπ. Άμυνας του Ισραήλ, καθώς και ο φερόμενος ως νεκρός ηγέτης της Χαμάς Αλ Μάσρι.
Ο επικεφαλής εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), Καρίμ Χαν, είχε ήδη τον περασμένο Μάιο ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων κατά του Νετανιάχου και του Γκάλαντ για τη διεξαγωγή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και κατά πολλών ηγετών της Χαμάς για την επίθεση της παλαιστινιακής εξτρεμιστικής οργάνωσης στο Ισραήλ τον Οκτώβριο του 2023. Το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει ωστόσο το ΔΠΔ, το οποίο από τη μεριά του πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να θεωρεί εαυτό αρμόδιο για τα όσα συμβαίνουν στα παλαιστινιακά εδάφη.
https://www.dw.com/el/δπδ-ένταλμα-σύλληψης-κατά-του-νετανιάχου/a-70844509Αυτο ειναι ενα οργανο χωρις απολυτως καμια αρμοδιοτητα, που ελεγχεται απο διαφορα συμφεροντα και το οποιο γραφουν στα παπαρια τους ολοι.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ κανενα διεθνες οργανο να υποδειξει στον δημοκρατικα εκλεγμενο ηγετη μιας κυριαρχης χωρας με ποιο τροπο θα υπερασπιστει την πατριδα του οταν απειλειται.Άρα αυτό ισχύει και για τον Πούτιν.
Δεν διαφωνω. Ειχε καθε δικαιωμα να κανει εναν πολεμο που δεν μπορει να κερδισει και να ξεφτιλισει την Ρωσια, προκαλωντας τον θανατο εκατονταδων χιλιαδων νεων Ρωσων και προκαλωντας τεραστια οικονομικη ζημια στην χωρα.
Τα φιλέτα τα πήρε. Η Ουκρανία έχει μείνει σχεδόν χωρίς θάλασσα.
Θυσίασε στρατιώτες του ναι. Όμως για μια χώρα που συνόρευε με τη Ρωσία.
Η Αμερική χωρίς να πάρει τπτ θυσίασε σε μακρινές χώρες Αμερικάνους. Βιετνάμ, Ιράκ, Αφγανιστάν. Συντόμως και στο Ιράν.Αν ισχύει αυτό που λες ότι κατέκτησε τις περιοχές αυτές γιατί δεν σταματάει τον πόλεμο; Τίποτα δεν έχει κερδίσει. Δεν έχει ούτε πολιτικό, ούτε ουσιαστικό έλεγχο. Η "επιχείρηση των 3 ημερών" αποδείχτηκε τέσσερα χρόνια μετά ένα τεράστιο φιάσκο με δυσθεώρητο και ανυπολογιστο κόστος για την Ρωσία, τόσο οικονομικό, όσο από άποψης ανθρωπίνων απωλειών, αλλά ακομα και του γοήτρου και του κύρους της Ρωσίας. Αν ήταν δημοκρατική χώρα ο Πουτιν τώρα θα ήταν στην φυλακή.
Όσο για τα οφέλη της Αμερικής, αυτά είναι πολλαπλά και τα έχουμε πει. Ας μην επαναλαμβανομαστε.Η Ρωσία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ κερδίζει σε κανονικό πόλεμο, ήτοι σε επίτευξη των ΑΝΣΚ της επί του πεδίου.
Οι ΑΝΣΚ της Ρωσίας ήταν:
- απελευθέρωση/κατάληψη (ο καθένας χρησιμοποιεί τον όρο που ταιριάζει στην οπτική του) των Ρωσόφωνων περιοχών και η προστασία των κατοίκων που βομβάρδιζε το Κίεβο.
- Η αποτροπή της εισόδου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
- Η αντικατάσταση του φιλοδυτικού/νεοναζιστικού (ξανά, διαλέγει ο καθένας τον όρο που προτιμάει) του Κιέβου.
- Ο 1ος ΑΝΣΚ έχει εν τοις πράγμασι επιτευχθεί σχεδόν πλήρως με πάνω από το 20% της Ουκρανίας να έχει καταληφθεί και κυρίως οι πλούσιες σε υπέδαφος και βιομηχανική βάση Επαρχίες του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Ουσιαστικά όλη η βιομηχανική παραγωγή της Ουκρανίας εκεί βρίσκεται, σε πρώην Σοβιετικά εργοστάσια και ορυχεία. Δεν είναι μόνον τα πλούσια εδάφη όμως, αλλά και οι αμυντικές τοποθεσίας (σημεία αγκίστρωσης), όπως και το στρατηγικό βάθος που προσφέρουν αυτά τα εδάφη κατά ενδεχομένου ΝΑΤΟικού πλήγματος σε περίπτωση που η Ουκρανία έμπαινε στο ΝΑΤΟ και τοποθετούνταν εκεί ΝΑΤΟϊκά όπλα.
- Ο 2ος ΑΝΣΚ (μη πρόσκληση στο ΝΑΤΟ) έχει αυταποδείκτως επιτευχθεί.
- Ο 3ος ΑΝΣΚ ακόμα δεν έχει επιτευχθεί και για αυτό συνεχίζεται ο πόλεμος. Ο Ζελένσκι όμως δεν έχει πολλά ψωμιά ακόμα.
Συμπερασματικά, η Ρωσία διεξάγει έναν επιτυχημένο πόλεμο κατά ενός τεράστιου Στρατεύματος (1 εκ. Ουκρανοί υπό τα όπλα μετά από Γενική Επιστράτευση, που φυσικά δεν έχουν κάνει οι Ρώσοι), ο οποίος διέθετε οπλισμό και τακτικές Σοβιετικών προδιαγραφών (άρα παρόμοιων, αλλά 1-2 γενιές πίσω από τους Ρώσους - π.χ. οι Ρώσοι έχουν Su-35 και Τ90, οι Ουκρανοί Su-27 και T84), που κατείχε οχυρές τοποθεσίες που δημιούργησε η ΕΣΣΔ για να αμυνθεί σε πόλεμο κατά του ΝΑΤΟ, και που επίσης δέχθηκε ΟΛΗΝ την βοήθεια που μπορούσε να προσφέρει η Δύση, σε σημείο η τελευταία να έχει ξεμείνει από πολλά όπλα, με Δυτικούς Στρατηγούς να επισημαίνουν την υστέρηση στα οπλοστάσια τους (έχω βάλει πηγές σε προηγούμενες σελίδες - από Patriot ως ATACMC και Javelin).
Οπότε ναι, ας μην επαναλαμβανόμαστε...
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι οι δυνάμεις του απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της περιφέρειας Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, ενώ κατέλαβαν και δύο ακόμη οικισμούς, έναν στο Χάρκοβο και έναν στη Ζαπορίζια. Παράλληλα, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών αποκάλυψε ότι η Μόσχα βρίσκεται σε απευθείας επαφή με τη CIA για το Ιράν.
Πςςςς. Τι λες τωρα.... Πηρε μια επαρχια μετα απο 4 χρονια πολέμου, 400.000 νεκρους Ρωσους και τρισεκατομμυρια ζημια στην οικονομια της χωρας.
Μας σηκωθηκε η τριχα με την υπερδυναμη.
Εκτός του ότι τα νούμερα που παραθέτεις είναι εντελώς τυχαία (made up θα τα έλεγε κανείς με PhD...), η Ρωσία έχει επιτύχει (όπως ανέλυσα παραπάνω) πραγματικές συνθήκες νίκης στο πεδίο, επιτυγχάνοντας τους περισσότερους ΑΝΣΚ της. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα, εκτός από την εξάντληση του οπλοστασίου τους και την θανάτωση πολλών αμάχων (εκείνο το σχολείο ας πούμε...).
Εδώ φαίνεται ποια είναι πραγματικά υπερδύναμη. Αυτή που μπορεί να διατηρήσει επιθετικές επιχειρήσεις, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα για τέσσερα (4) χρόνια, σε αντίθεση με αυτόν που στερεύει μετά από έναν μήνα αεροπορικών και πυραυλικών χτυπημάτων... Α, για αυτό0 λέω ότι δεν πολεμάνε ΗΠΑ-Ισραήλ με το Ιράντώρα. Ανταλλάσουν απλά πλήγματα από μακριά. Πόλεμο θα έχουμε αν βρεθούν σε μάχη ελιγμών!!!
KYIV, Ukraine (AP) — Russian strikes killed at least eight people across Ukraine on Friday, including in a “massive” missile and drone attack near the capital, local authorities reported.
https://apnews.com/article/russia-ukraine-war-strikes-drone-attack-easter-8122221d6d53f8517ee1e0d7d4df8e9fΚάτι τελευταίο, επειδή εύκολα με χαρακτήρισες κομμουνιστή τις προάλλες, πράγμα που ποτέ δεν αρνήθηκα βέβαια και είναι τιμή μου, αλλά έτσι μου έδωσες το δικαίωμα να κάνω κι εγώ υποθέσεις. Η ζέση σου υπέρ του Ισραήλ ειδικά, αλλά και των ΗΠΑ, με κάνει να πιστεύω ότι είσαι ή Εβραίος στο θρήσκευμα, ή ακροδεξιός ιδεολογικά. Αν θες απαντάς, δεν είσαι υποχρεωμένος, αλλά εγώ όπως είδες δεν απαρνήθηκα ποτέ τα πιστεύω μου!
ΥΓ: Επειδή αναφέρθηκε κάτι περί «Αποστράτων με Alzheimer» (ευτυχώς που έχουμε εδώ ειδικούς που έχουν τερματίσει το Call of Duty), οι πειρισσότεροι από αυτούς που βγαίνουν στην τηλεόραση ξέρουν πολύ καλά τι λένε (αν μου επιτρέπεται να κρίνω, μη όντας Ανώτατος). Ειδικά ο Στγος (ΤΘ) Μπαλτζώης, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε, είναι εξαίρετος τακτικιστής και στρατηγικός αναλυτής! Αν μου λέγατε τώρα για τον Καμπά, ε δεν θα ήθελα να πω τίποτα...
Κανέναν στρατηγικο στόχο δεν πέτυχε η Ρωσία.
Καταρχας, αν ο στόχος ήταν μόνο το Ντονμπάς, γιατί πήγαν μέχρι το Κίεβο; Η αρχική εισβολή το 2022 ήταν ξεκάθαρα προσπάθεια κατάληψης της πρωτεύουσας και ανατροπής κυβέρνησης. Αυτό απέτυχε παταγωδώς. Το να λες τώρα ότι «ο στόχος ήταν απλά οι ρωσόφωνες περιοχές» είναι rewriting history (προσφιλής συνήθεια των κομμουνιστων)
Το 15% της Ουκρανίας δεν σημαίνει νίκη.
Ναι, η Ρωσία κατέχει εδάφη. Και; Δεν ελέγχει πλήρως περιοχές όπως το Ντονέτσκ.
Έχει χάσει ήδη εδάφη που είχε πάρει (π.χ. Χάρκιβ, Χερσώνα). Έχει καταστρέψει τη βιομηχανική βάση που υποτίθεται ότι πήρε.
Αν αυτό είναι “επιτυχία”, τότε κάθε πόλεμος κατοχής βαφτίζεται νίκηΓια το ΝΑΤΟ πέτυχε ακριβώς το αντίθετο
Λες ότι “απέτρεψε την ένταξη της Ουκρανίας”.
Πριν το 2022, η ένταξη ήταν στον πάγο. Μετά την εισβολή, η Ουκρανία έγινε de facto σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Και το καλύτερο: η Φινλανδία και η Σουηδία μπήκαν στο ΝΑΤΟ εξαιτίας της Ρωσίας.
Αυτό δεν είναι αποτροπή. Είναι στρατηγική αυτογκόλ.Η κυβέρνηση του Ζελένσκι όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά ισχυροποιήθηκε. Και τώρα παρουσιάζεται ως “εκκρεμής στόχος” για να μη φανεί η αποτυχία. Στην πραγματικότητα, ήταν ο βασικός στόχος – και χάθηκε.
Για τη “στρατιωτική υπεροχή”, τα παραδείγματα τύπου “Su-35 vs Su-27” είναι θεωρία PowerPoint.
Στην πράξη η Ρωσία δεν πέτυχε αεροπορική κυριαρχία. Έχει τεράστιες απώλειες σε άρματα και προσωπικό.Έχει κολλήσει σε πόλεμο φθοράς απέναντι σε μικρότερη χώρα. Αν αυτό είναι “κερδίζω σε κανονικό πόλεμο”, τότε τι θεωρείς αποτυχία;Μετα λες οτι η “Η Δύση ξεμένει”. Καμια σχέση. Η Δύση έχει πολλαπλάσια οικονομία και παραγωγή. Υποστηρίζει την Ουκρανία για χρόνια χωρίς να ιδρώνει. Η Ρωσία απο την αλλη έχει ασύγκριτα μεγαλύτερη φθορά και κυρίως δεν δείχνει εικόνα νικητή γιατι απέτυχε σε blitzkrieg, εγκλωβίστηκε σε πόλεμο φθοράς, ενίσχυσε το ΝΑΤΟ, κατέρριψε τον μύθο της ως "υπερδυναμη" και προσπαθεί να παρουσιάσει μερικά κέρδη ως “στρατηγική επιτυχία”.
Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση νίκη.Τέλος, δεν είμαι ούτε ακροδεξιός, ούτε εβραϊκής καταγωγής (θα ήμουν περήφανος ομως αν ήμουν, όπως είμαι περήφανος τωρα για την Ελληνική καταγωγη μου) αλλά ανθρώπος που λειτουργεί με την λογική και δεν τα βλέπει όλα μέσα από τον παραμορφωτικο φακό του τεραστιου ψέματος οτι ανηκουμε, ή ανήκαμε ποτέ, ως χώρα στον άξονα της Ρωσίας.
Οι επίσημα εκπεφρασμένοι στρατηγικοί ΑΝΣΚ της Ρωσίας είναι οι τρεις (3) που ανέφερα. Οι δύο (επιτεύχθηκαν), όπως ανέλυσα.
Ναι μωρέ, το μόνο που δεν πέτυχαν ήταν η αλλαγή του καθεστώς στο κιεβο αλλά δεν βαριέσαι, πέτυχαν όλα τα υπόλοιπα :-). Πώς τα γυρνάτε όπως σας βολεύει δεν ξέρω. Ο πόλεμος δεν γίνεται ούτε για τις σπάνιες γαιες ούτε για τους ρωσοφωνους αδελφους. Γίνεται για να καταστεί η Ουκρανία φιλική χώρα και buffer μεταξύ της δύσης και της Μόσχας όπως η Λευκορωσία. Πως το μείζον το κάνατε ελασσον και αντίστροφα μόνο εσείς ξέρετε.
Τα ίδια τώρα και οι αμερικάνοι. Τους μουλάδες ήθελαν να διώξουν και τώρα που αποτυγχάνουν άρχισαν κάτι γελοία. Ότι τάχαμ δήθεν είχαν ανσκ να καταστρέψουν το ιρανικό ναυτικό, τους βαλλιστικούς κλπ.
Η αλλαγή της Δυτικόφυλης Κυβέρνηση παραμένει ο μόνος, προς το παρόν, ανεκπλήρωτος ΑΝΣΚ της Ρωσίας, αλλά είναι φανερό ότι την παρούσα διακυβέρνηση δεν την θέλουν ούτε οι Αμερικανοί επικυρίαρχοι πλέον. Ο ίδιος ο Ζελένσκι θα βρεθεί είτε φυγάς στην Αμερική, η δολοφονημένος σε μερικά χρόνια. Το πρόσωπο όμως δεν παίζει ρόλο (όπως άλλαξε ο Χαμενεΐ), αλλιώς θα είχε ισοπεδωθεί το Μέγαρο Μαρίνσκι με MRBM από την πρώτη στιγμή. Πράγμα που δεν επιθυμούν οι Ρώσοι, καθώς το Κίεβο είναι μία από τις τρεις ιστορικές τους Πρωτεύουσες.
Το ότι δεν θέλουν οι ΗΠΑ τον ζελενσκι δεν σημαίνει ότι θέλουν ντε και καλά μια ρωσόφιλη κυβέρνηση εκεί. Ιδωμεν.
Μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε; Μόνος μου δεν είπα ότι ο μοναδικός ΑΝΣΚ της Ρωσίας που δεν επετεύχθη είναι η αλλαγή καθεστώτος στο Κίεβο; Για όνομα δηλαδή...
Πάντως ο Τραμπ δεν φαίνεται να φαίνεται έναν στηρίζει «Μπαινετενικό». Το μόνο που καταφέρνει ο Ζελένσκι είναι να χάνει εδάφη και στρατιώτες. Φυσικά και οι Ρώσοι χάνουν στρατιώτες, αλλά αυτή είναι η φύση του πολέμου. Με την διαφορά ότι οι Ρώσοι κερδίζουν.@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ναι αλλά δεν απαντάς τι θα έλεγες… θα χαρακτήριζες την κατοχή 20% του εδάφους μετά από 4 έτη πολέμου επιτυχία;
Φυσικά, από την στιγμή που είναι ένας από τους 3 ΑΝΣΚ. Φαντάζεσαι να μην κατείχε έδαφος η Ρωσία; Για ποιον λόγο θα γίνονταν τότε ο πόλεμος; Για να μιλάμε στο φόρουμ εμείς οι απόστρατοι;

-
Θεούλης ο Τραμπ. Τον Χαμενεΐ τον χτύπησε ενώ έκαναν διαπραγματεύσεις και σήμερα είπε για 48ρη προθεσμία και μόλις σκότωσε και άλλους αρχιμουλαδες. Και μιλάμε για τεράστιες βόμβες. Κοιτάξτε έδω εκρήξεις. Μάλλον έτσι θα τον τελειώσει τον πόλεμο. Θα στείλει τα B52 και τα Β2 και θα αφήσουν σεληνιακό τοπίο εκεί που κάποτε ήταν μια χώρα που την έλεγαν Ιράν.
-
Προσωπικά, βλέπω πολύ χλιαρές δηλώσεις από Κίνα και Ρωσία και πιστεύω ότι είναι προσυμφωνημένα όλα. Κανείς τους δεν θέλει ένα δυνατό - πυρηνικό Ιράν.
Δεν είναι είναι προς το συμφέρον καμίας μεγάλης Δύναμης να υπάρχει ακόμα ένα πυρηνικό Κράτος δίπλα τους, αλλά από την άλλη δεν τους ενοχλεί το Ιράν. Οι Ρώσοι μάλιστα του δίνουν πυρηνική τεχνογνωσία, μέσω των εργοστασίων ενέργειας που κατέχουν εκεί.
Ούτε τις ΗΠΑ ενοχλεί. Ουσιαστικά οι μόνοι που τραβάνε ζόρι είναι οι Εβραίοι, που την έχουν δει νταβατζήδες της Μέσης Ανατολης.@a-d-p said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Δλδ εσένα δεν σου φαίνεται περίεργο που δεν έχει αεροπορία το Ιράν; Άντε οι δυτικοί δεν τους δίνουν, γιατί δεν αγοράζει ρώσικα ή κινέζικα;
Είχε συμφωνηθεί η πώληση 30 εξαγωγικών Su-35 από την Ρωσία, τα οποία παρήχθησαν, αλλά αυτή δεν ολοκληρώθηκε. Ίσως δεν τα βρήκαν στα λεφτά.
Ένας φίλος πάντως που εμπιστεύομαι, μου είπε την προηγούμενη εβδομάδα, η Κίνα στο τέλος θα πουλήσει την Ρωσία και θα τα βρει με τους Αμερικάνους, η Ρωσία θα αναγκαστεί να μπει και στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή. Για να δούμε
Ίσως να τσεκάρεις τους φίλους σου καλύτερα.

Να πάρουμε αεροπλάνα που θα μας τα καταρίψουν με τα F35
Το F35 δεν μπορεί να καταρρίψει ούτε F15. Δεν είναι μαχητικό αεροπορικής υπεροχής, άλλος είναι ο ρόλος του.
Ρωσία και Κίνα παίζουν ΠΟΛΥ βρώμικο και επικίνδυνο παιχνίδι,
Οι Ρωσο-κινέζο απλά ξεπληρώνουν την Δύση για αυτά που έκανε στην Ουκρανία. Και πολύ καλά κάνουν. Δεν τους έχουν δώσει βέβαια όπλα τελευταίας τεχνολογίας, αλλά τους βοηθούν να χτυπούν τους δικούς τους εχθρούς. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα.
Θεούλης ο Τραμπ. Τον Χαμενεΐ τον χτύπησε ενώ έκαναν διαπραγματεύσεις και σήμερα είπε για 48ρη προθεσμία και μόλις σκότωσε και άλλους αρχιμουλαδες. Και μιλάμε για τεράστιες βόμβες. Κοιτάξτε έδω εκρήξεις. Μάλλον έτσι θα τον τελειώσει τον πόλεμο. Θα στείλει τα B52 και τα Β2 και θα αφήσουν σεληνιακό τοπίο εκεί που κάποτε ήταν μια χώρα που την έλεγαν Ιράν.
Αυτά δεν τα λέει ούτε 5χρονο, να ξέρεις...
-
Αυτά δεν τα λέει ούτε 5χρονο, να ξέρεις
Ο Τραμπ τα κάνει, και κατηγορείς εμένα κύριε συνταγματάρχη;
Εντάξει, κερδίζουν ο Πουτιν και ο Χαμενεΐ (έτσι είπε να σας λέμε ο γιατρός).
-
Αυτά δεν τα λέει ούτε 5χρονο, να ξέρεις
Ο Τραμπ τα κάνει, και κατηγορείς εμένα κύριε συνταγματάρχη;
Δεν περιποιεί τιμή προς εσάς να αναφέρετε τον ημίτρελο, Δόκτωρα μου.

Χαίρομαι όμως που διατηρούμε ένα επίπεδο στην συζήτηση, πρωινιάτικα (δεν το λέω ειρωνικά).
-
Τουλάχιστον οι Αμερικάνοι μάχονται στο Ιράν for their way of living, σκοπός ιερός που αγιάζει όλο τον θάνατο και την καταστροφή!
-
Η Ρωσία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ κερδίζει σε κανονικό πόλεμο, ήτοι σε επίτευξη των ΑΝΣΚ της επί του πεδίου.
Οι ΑΝΣΚ της Ρωσίας ήταν:
- απελευθέρωση/κατάληψη (ο καθένας χρησιμοποιεί τον όρο που ταιριάζει στην οπτική του) των Ρωσόφωνων περιοχών και η προστασία των κατοίκων που βομβάρδιζε το Κίεβο.
- Η αποτροπή της εισόδου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
- Η αντικατάσταση του φιλοδυτικού/νεοναζιστικού (ξανά, διαλέγει ο καθένας τον όρο που προτιμάει) του Κιέβου.
- Ο 1ος ΑΝΣΚ έχει εν τοις πράγμασι επιτευχθεί σχεδόν πλήρως με πάνω από το 20% της Ουκρανίας να έχει καταληφθεί και κυρίως οι πλούσιες σε υπέδαφος και βιομηχανική βάση Επαρχίες του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Ουσιαστικά όλη η βιομηχανική παραγωγή της Ουκρανίας εκεί βρίσκεται, σε πρώην Σοβιετικά εργοστάσια και ορυχεία. Δεν είναι μόνον τα πλούσια εδάφη όμως, αλλά και οι αμυντικές τοποθεσίας (σημεία αγκίστρωσης), όπως και το στρατηγικό βάθος που προσφέρουν αυτά τα εδάφη κατά ενδεχομένου ΝΑΤΟικού πλήγματος σε περίπτωση που η Ουκρανία έμπαινε στο ΝΑΤΟ και τοποθετούνταν εκεί ΝΑΤΟϊκά όπλα.
- Ο 2ος ΑΝΣΚ (μη πρόσκληση στο ΝΑΤΟ) έχει αυταποδείκτως επιτευχθεί.
- Ο 3ος ΑΝΣΚ ακόμα δεν έχει επιτευχθεί και για αυτό συνεχίζεται ο πόλεμος. Ο Ζελένσκι όμως δεν έχει πολλά ψωμιά ακόμα.
Ο Πούτιν διαφωνεί μαζί σου σχετικά με τους ΑΝΣΚ της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης", τους παραθέτω εδώ για να σε διευκολύνω σε μελλοντικές σου τοποθετήσεις:
The purpose of this operation is to protect people who, for eight years now, have been facing humiliation and genocide perpetrated by the Kiev regime. To this end, we will seek to demilitarise and denazify Ukraine, as well as bring to trial those who perpetrated numerous bloody crimes against civilians, including against citizens of the Russian Federation.
It is not our plan to occupy the Ukrainian territory. We do not intend to impose anything on anyone by force.
http://en.kremlin.ru/events/president/news/67843
Αρα:
(α) Η κατάληψη εδαφών της Ουκρανίας ΔΕΝ ήταν διακηρυγμένος ΑΝΣΚ, αντιθέτως ο διακηρυγμένος ΑΝΣΚ ήταν η ΜΗ κατάληψη.
(α1) Προφανώς βέβαια η "προστασία" (protection) αυτό σημαίνει, άρα συμφωνούμε ότι "κρυφός" στόχος ήταν η κατάληψη των 2 επαρχιών του Ντονμπάς, στις οποίες γίνονταν "επί 8 χρόνια" (σύμφωνα με τον Πούτιν πάντα) "ταπείνωση και γενοκτονία" των Ρωσόφωνων κτλ. Ο στόχος αυτός σίγουρα δεν έχει ακόμα επιτευχθεί, καθώς το 30% του Ντονέτσκ παραμένει Ουκρανικό.
(α2) Η μερική κατάληψη των άλλων 2 επαρχιών (Ζαπορίζιγια, Χερσώνα) όπου τα "8 χρόνια" δεν είχε γίνει τίποτα σχετικό ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ήταν ΑΝΣΚ ("it is not our plan to occupy Ukranian territory"). Το "20%" που αναφέρεις (μαζί με την Κριμαία αυτό) είναι ας πούμε "στόχος ευκαιρίας" αλλά πάντως όχι ΑΝΣΚ.
(β) Η αλλαγή καθεστώτος (denazification) δεν έχει ακόμα επιτευχθεί. Πιθανότατα αυτός ήταν ο σκοπός της αποτυχημένης επίθεσης προς το Κίεβο. Αρα αυτός ο ΑΝΣΚ δεν έχει ακόμα επιτευχθεί.
(γ) Η αποστρατικοποίηση (demilitarization) της Ουκρανίας σίγουρα δεν έχει επιτεχθεί, αντιθέτως έχει ενισχυθεί στρατιωτικά η Ουκρανία. Δέχομαι ότι πίσω από τον όρο κρύβεται εν μέρει (όπως και στην περίπτωση (α)) η μη είσοδος στο ΝΑΤΟ, ΟΚ ας δεχτούμε ότι αυτό το κομμάτι του ΑΝΣΚ έχει επιτευχθεί, ο λοιπός ΑΝΣΚ όχι.
(δ) Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη των "κακών" σίγουρα δεν έχει επιτευχθεί.Με λίγα λόγια κανένας από τους 4 διακηρυγμένους από τον Πούτιν ΑΝΣΚ δεν έχει επιτευχθεί ακόμα πλήρως και κάποιοι είναι πολύ μακριά ακόμα για να επιτευχθούν. Γιαυτό άλλωστε συνεχίζεται ο πόλεμος.
Οπως βλέπεις παραπάνω παραθέτω μόνο ΓΕΓΟΝΟΤΑ, όχι δικές μου εκτιμήσεις ή απόψεις, πλην του ποιοί διακηρυγμένοι από τον Πούτιν ΑΝΣΚ έχουν ή δεν έχουν επιτευχθεί. Αυτό επειδή η εν λόγω συζήτηση έχει γίνει πολάκις σε άλλο χώρο και δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι περαιτέρω να ειπωθεί, από πλευράς μου τουλάχιστον. Αλλά καλό είναι να μην παραπληροφορούνται οι συνομιλητές σου σχετικά με τους ΑΝΣΚ του πολέμου στην Ουκρανία, ο Πούτιν ξέρει καλύτερα.
Από πλευράς μου μόνο ένα τελευταίο σχόλιο: το να αισθανόμαστε αποστροφή για μια ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία (ΗΠΑ) το θεωρώ λογικό. Το να αισθανόμαστε ταυτόχρονα θαυμασμό για μια άλλη ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία (Ρωσία) είναι παράλογο.
-
Tρομερα ενδιαφερων , για οποιον εχει χρονο .
H σκληρή αλήθεια για τον Μιχαήλ του Αζόφhttps://www.lifo.gr/podcasts/wraia-pragmata/h-skliri-alitheia-gia-ton-mihail-toy-azof
-
@otso said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
H σκληρή αλήθεια για τον Μιχαήλ του Αζόφhttps://www.lifo.gr/podcasts/wraia-pragmata/h-skliri-alitheia-gia-ton-mihail-toy-azof
Αυτά τα λένε οι δεξιοί

-
Αυτά τα λένε οι δεξιοί

Το ακουσες βρε θηριο ;
Αριστεροι και δεξιοι στηνΕλλαδα ολοι ψεκασμενοι ειναι -
Αυτά τα λένε οι δεξιοί

Το ακουσες βρε θηριο ;
Αριστεροι και δεξιοι στηνΕλλαδα ολοι ψεκασμενοι ειναιΕίμαι στη μέση.... ενδιαφέρον ακούγεται
Κάτσε να μπει ο Θανάσης Αυγερινός του φόρουμ και θα σε τακτοποιήσει εσένα

-
Αυτά τα λένε οι δεξιοί

Το ακουσες βρε θηριο ;
Αριστεροι και δεξιοι στηνΕλλαδα ολοι ψεκασμενοι ειναιΕίμαι στη μέση.... ενδιαφέρον ακούγεται
Κάτσε να μπει ο Θανάσης Αυγερινός του φόρουμ και θα σε τακτοποιήσει εσένα

σιγα μην κατσει να το ακουσει
-
@nass said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Οπως βλέπεις παραπάνω παραθέτω μόνο ΓΕΓΟΝΟΤΑ, όχι δικές μου εκτιμήσεις ή απόψεις, πλην του ποιοί διακηρυγμένοι από τον Πούτιν ΑΝΣΚ έχουν ή δεν έχουν επιτευχθεί. Αυτό επειδή η εν λόγω συζήτηση έχει γίνει πολάκις σε άλλο χώρο και δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι περαιτέρω να ειπωθεί, από πλευράς μου τουλάχιστον. Αλλά καλό είναι να μην παραπληροφορούνται οι συνομιλητές σου σχετικά με τους ΑΝΣΚ του πολέμου στην Ουκρανία, ο Πούτιν ξέρει καλύτερα.
Από πλευράς μου μόνο ένα τελευταίο σχόλιο: το να αισθανόμαστε αποστροφή για μια ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία (ΗΠΑ) το θεωρώ λογικό. Το να αισθανόμαστε ταυτόχρονα θαυμασμό για μια άλλη ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία (Ρωσία) είναι παράλογο.
δεν ειπε κανένας οτι η Ρωσία έχει επιτύχει τους στόχους της, διαφορετικά οπως ο ίδιος είπες, ο πόλεμος θα έχει ολοκληρωθεί. Προφανέστατα όμως, κάποιοι στόχοι ειναι κοντά στο να επιτευχθούν. Το να πολεμάει ένα κράτος, 4 χρόνια, εναντίων της Ουκρανίας η οποία εξοπλιζεται απο όλο το Νάτο, και την Αμερική, ειναι μια ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, είτε αυτό αρέσει, είτε δεν αρέσει. Οπως έχει προαναφερθεί, ναι και η Ρωσία έχει δεχθεί βοήθεια, ειτε απο Κίνα, είτε απο Ιραν, είτε απο Βόρεια Κορέα, η οποία όμως, δεν συγκρίνεται με την παροχή χρημάτων και εξοπλισμού απο ολοκληρη την Δύση στην Ουκρανία. Και αυτό απο μόνο του αποδεικνύει, πόσες "δυνάμεις" διαθέτει σήμερα η Ρωσία, που πρέπει να συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.
Αποστροφή για την Αμερική, προφανώς και νοιώθουμε καθώς ο Αμερικάνικος καπιταλισμός βασίστηκε στην αφαίμαξη όλου του πλανήτη, για να εκμεταλευτούν τα πετρέλαια ξένων κρατών. Το τέλος της Αμερικάνικης αυτοκρατορίας, που κοντοζυγώνει, μόνο αισθήματα χαράς μου δίνει προσωπικά, ενάντια σε όλους τους πολέμους και τους ανθρώπους που έχει σκοτώσει αυτό το "καθεστώς" για να διατηρεί το "American Dream".
Ιμπερεαλιστική αυτοκρατορία...μάλλον έχεις μπερδέψει τους όρους, για την Αμερική σίγουρα, το καθεστώς στην Ρωσία δεν μπορείς να το ονομάσεις ιμπερεαλιστικό. Σίγουρα δεν ειναι δημοκρατικό, αλλά δες που ήταν η Ρωσία πριν 30 χρόνια, και που ειναι σήμερα, με τις δικές τις δυνάμεις κατέκτησε όσα μπορούσε και επιβείωσε στο παγκόσμιο "γίγνεσθαι". Τον Πούτιν θα τον θυμούνται για πολλά χρόνια στην Ρωσία, ειναι ο μεγαλύτερος ηγέτης αυτή την στιγμή στον πλανήτη, με πράξεις, οχι με λόγια
-
Εγώ τα έχω μπερδέψει ? Ή εσύ που δεν κατάλαβες ότι δεν αναφέρομαι στις σημερινές αλλά τις διαχρονικές (ας πούμε τα τελευταία 250 χρόνια) ιμπεριαλιστικές αυτοκρατορίες.
-
Εγώ τα έχω μπερδέψει ? Ή εσύ που δεν κατάλαβες ότι δεν αναφέρομαι στις σημερινές αλλά τις διαχρονικές ιμπεριαλιστικές αυτοκρατορίες.
μαλλον προέρχεσαι απο τους χώρους της αριστεράς, μου θυμίζεις λες και διαβάζω τον Ριζοσπάστη, σε ολα κολλάει τη λέξη Ιμπερεαλισμός, και οι ίδιοι ακόμα δεν ξέρουν ακριβώς σε τι αναφέρονται.
Ένα κράτος λειτουργεί προς τα συμφέροντα του ίδιου και του λαού του, δεν είχε επεκτατικές βλέπεις ο Πούτιν προς την Ουκρανία, σύρθηκε σε αυτόν τον πόλεμο. Και στο ξαναλεώ, ο Πουτιν ειναι ο μεγαλύτερος ηγέτης του πλανήτη αυτή την στιγμή, ίσως και ο Ερντογαν, τα καθεστώτα ναι ειναι απολυταρχικά, αλλά αν δεις την πρόοδο που έχουν επιτύχει, θα πρέπει να παραδώσουν πολλά μαθήματα στους Ευρωπαικούς πολιτικούς, ακόμα και στους Αμερικάνους. -
στην Ουκρανία, μιλούν τα γεγονότα, είτε τα αποδέχεσαι, είτε όχι, δικό σου θέμα. Ως προς το Ιραν, τα έχουμε πει 100 φορές, τσέκαρε μια τις τιμές της βενζίνης και τι ισχύει για τα στενά. ΑΠλή ανάγνωση γεγονότων, δεν χρειάζονται πολύπλοκα πράγματα
-
Εγώ τα έχω μπερδέψει ? Ή εσύ που δεν κατάλαβες ότι δεν αναφέρομαι στις σημερινές αλλά τις διαχρονικές ιμπεριαλιστικές αυτοκρατορίες.
μαλλον προέρχεσαι απο τους χώρους της αριστεράς, μου θυμίζεις λες και διαβάζω τον Ριζοσπάστη, σε ολα κολλάει τη λέξη Ιμπερεαλισμός, και οι ίδιοι ακόμα δεν ξέρουν ακριβώς σε τι αναφέρονται.
Ένα κράτος λειτουργεί προς τα συμφέροντα του ίδιου και του λαού του, δεν είχε επεκτατικές βλέπεις ο Πούτιν προς την Ουκρανία, σύρθηκε σε αυτόν τον πόλεμο. Και στο ξαναλεώ, ο Πουτιν ειναι ο μεγαλύτερος ηγέτης του πλανήτη αυτή την στιγμή, ίσως και ο Ερντογαν, τα καθεστώτα ναι ειναι απολυταρχικά, αλλά αν δεις την πρόοδο που έχουν επιτύχει, θα πρέπει να παραδώσουν πολλά μαθήματα στους Ευρωπαικούς πολιτικούς, ακόμα και στους Αμερικάνους.Σύρθηκε; Όταν ξεκίνησε πριν κάτι χρόνια μπουκαροντας στην Κριμαία τον έσυρε κάποιος ή απλά εξυπηρετούσε τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας του;
Σιγά μην του έβαλαν και κάνα πιστόλι στον κρόταφο για να εισβάλει στην Ουκρανία…
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]