-
@sarantism said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Και σχετικά με το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εγώ ξέρω ότι η μεγάλη μου αδελφή, που είναι ιδιωτική υπάλληλος, τα τελευταία χρόνια, με τα δώρα και τα μπόνους, με ξεπέρασε στο ετήσιο καθαρό εισόδημα
Στο δημόσιο καθαρά μου φαίνεται είναι κοντά στα 720 ευρώ;
880€ μεικτά είναι, όπως και στον ιδιωτικό τομέα..... έχει γίνει εξίσωση
-
Οκ και εγώ δεν ξέρω όλα τα μεγάλα εργοστάσια’ αλλά κάποια που έχω υπόψιν, δεν δίνουν σε νεαρούς 1050 ευρώ χωρίς τριετία!
Ίσως εάν κάνει πολλά νυχτερινά!!!!

-
Και σχετικά με το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εγώ ξέρω ότι η μεγάλη μου αδελφή, που είναι ιδιωτική υπάλληλος, τα τελευταία χρόνια, με τα δώρα και τα μπόνους, με ξεπέρασε στο ετήσιο καθαρό εισόδημα
Εγώ ξέρω πως εάν εσείς δεν πάρετε 14 μισθούς δεν θα μπορέσει να σηκωθεί η αγορά σε μια επερχόμενη κρίση!
Αυτοί οι έξτρα δύο μισθοί σε όλον τον δημόσιο τομέα κινούσε την μισή αγορά λιανικής της χώρας!
-
@lap said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Οκ και εγώ δεν ξέρω όλα τα μεγάλα εργοστάσια’ αλλά κάποια που έχω υπόψιν, δεν δίνουν σε νεαρούς 1050 ευρώ χωρίς τριετία!
Ίσως εάν κάνει πολλά νυχτερινά!!!!

Τα 1050€ που είπα ότι παίρνει η κοπέλα είναι με μια τριετία.
Η κόρη παίρνει 950€ χωρίς τριετία, με δύο εξαιρεσιμες και εννοείται νυχτερινά, αφού γράφω ότι το εργοστάσιο δουλεύει 24/7
Πάντως 670€ δεν είναι..... συμφωνείς; -
Οχι δεν άκουσα για 670€ αλλά εκεί γύρω και πριν τα 1000 με πολλά νυχτερινά
-
@lap said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Οχι δεν άκουσα για 670€ αλλά εκεί γύρω και πριν τα 1000 με πολλά νυχτερινά
Πες το και του @terryp117 , γιατί εμένα δεν με εμπιστεύεται

-
@a-d-p said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...:
Αλλά στο ιδιωτικό έχει δώρα, στο δημόσιο όχι.
-
Τέτοιο... επιχειρείν, δύσκολα βρίσκει κατάλληλο νήμα για δημοσίευση...
Θυμάστε παλαιότερα που αναρωτιώμουν για τους γύφτους στον Ασπρόπυργο; Ε, από αλλού το περίμενα και από αλλού μου ήρθε...
Αυτά που δεν μπορώ να αντιληφθώ, είναι τα φορολογικά τους και γιατί δεν τους είχαν πιάσει μόνο και μόνο από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις... Δηλαδή, πως έχουν στη κατοχή τους πολυτελή αυτοκίνητα (στη κατοχή τους ε, όχι απλά τα οδηγούν...) και δηλώνουν ότι ζουν σε σκηνές; Δεν μας τα έχουν κάνει τσουρέκια για τα νέα συστήματα που κάνουν διασταυρώσεις και πιάνουν λαυράκια; Έπρεπε να γίνουν επώνυμες καταγγελίες για εξαπάτηση, ώστε να πάρει χαμπάρι το κράτος;
-
Πάντως γνωστή μου που δουλεύει σε κοινωνικό παντοπωλείο ενός δήμου, λέει ότι σκάνε μύτη ευπαθείς ομάδες με Χ5 και καγιέν, για να πάρουν τις σακούλες.
Φαντάζομαι ότι αν δε δηλώνεις σπίτι, τότε έχεις μοναδικό τεκμήριο ένα αυτοκίνητο, το οποίο αν είναι 5ετιας-10ετίας είναι και μειωμένο.
-
@dg79 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...:
Πάντως γνωστή μου που δουλεύει σε κοινωνικό παντοπωλείο ενός δήμου, λέει ότι σκάνε μύτη ευπαθείς ομάδες με Χ5 και καγιέν, για να πάρουν τις σακούλες.
Φαντάζομαι ότι αν δε δηλώνεις σπίτι, τότε έχεις μοναδικό τεκμήριο ένα αυτοκίνητο, το οποίο αν είναι 5ετιας-10ετίας είναι και μειωμένο.
Ναι μεν μειωμένο, αλλά όχι ανύπαρκτο... Κανονικά, δεν θα έπρεπε να είναι επιλέξιμοι για τόσα επιδόματα. Μου διαφεύγει κάτι (μάλλον ναι, αλλά δεν έχω κάνει απατεώνας, συγχωρέστε με!);
-
Σκόρπιες σκέψεις πάνω σε αυτό:
- το ρητό "τα μετρητά είναι ελευθερία" ισχύει και για τις "ευπαθείς" ομάδες. Τα χρήματα που βγάζουν μετρητά, τα ξοδεύουν και μετρητά οπότε πέρα από τα επιδόματα και ότι άλλο τυχόν εισόδημα δηλώνουν, το σύστημα δε μπορεί να το ξέρει.
- τα φορολογικά τα ξέρω επιδερμικά, αλλά αν πχ έχεις τεκμήρια πάνω από τα δηλωθέντα εισοδήματά σου, σου επιβάλλεται επιπλέον φόρος, σύμφωνα με το τεκμήριο. Δε θα έρθει η εφορία να σου χτυπήσει τη πόρτα για αυτό.
- αν είναι πολύτεκνοι, έχουν κάποιες φοροαπαλλαγές, μειωμένα τεκμήρια.
- τα συστήματα ίσως να εντοπίζουν αντιφάσεις και ενδείξεις φοροδιαφυγής αλλά στη τελική κάποιος υπάλληλος πρέπει να ασχοληθεί για να κάνει επαλήθευση και να επιβάλλει πρόστιμο αν απαιτείται. Και εκεί πιστεύω ότι χωλαίνει το σύστημα, ότι ο υπάλληλος δε θα ασχοληθεί. Πάντως αυτό συμβαίνει με τη περίπτωση του δήμου (δεν ασχολούνται).
-
@sette said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...:
Θυμάστε παλαιότερα που αναρωτιώμουν για τους γύφτους στον Ασπρόπυργο; Ε, από αλλού το περίμενα και από αλλού μου ήρθε...
Αυτά που δεν μπορώ να αντιληφθώ, είναι τα φορολογικά τους και γιατί δεν τους είχαν πιάσει μόνο και μόνο από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις... Δηλαδή, πως έχουν στη κατοχή τους πολυτελή αυτοκίνητα (στη κατοχή τους ε, όχι απλά τα οδηγούν...) και δηλώνουν ότι ζουν σε σκηνές; Δεν μας τα έχουν κάνει τσουρέκια για τα νέα συστήματα που κάνουν διασταυρώσεις και πιάνουν λαυράκια; Έπρεπε να γίνουν επώνυμες καταγγελίες για εξαπάτηση, ώστε να πάρει χαμπάρι το κράτος;
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...:
Εγώ ξέρω πως εάν εσείς δεν πάρετε 14 μισθούς δεν θα μπορέσει να σηκωθεί η αγορά σε μια επερχόμενη κρίση!
Αυτοί οι έξτρα δύο μισθοί σε όλον τον δημόσιο τομέα κινούσε την μισή αγορά λιανικής της χώρας!
Δηλαδη (τωρα που κοπηκαν τα δανεικα) τα χρηματα που παιρνει απο εσενα απο τη φορολογια, να τα δινει σε αυτους να καλοπερνανε, και εσυ να τρως μετα και πληθωρισμο απο πανω.
Χωρια τη στρεβλωση στις τιμες στην αγορα που οταν πεφτουν τα δωρα οι τιμες εκτοξευονται (συνεχιζεται αλλα οχι σε τετοιο βαθμο οπως παλια που επαιρναν τα δωρα ΔΥ και συνταξιουχοι).
Ολα τα δωρα πρεπει να καταργηθουν και να ενσωματωθουν στους μισθους. -
@johnny-0 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...:
Ολα τα δωρα πρεπει να καταργηθουν και να ενσωματωθουν στους μισθους.
Αυτό το ζητούσε το βιοτεχνικό επιμελητήριο εδώ και 50 χρόνια. Ο λόγος είναι ότι επιβαρύνει υπέρμετρα τα έξοδα των επιχειρήσεων στο τέλος του έτους. Αλλά οι κυβερνήσεις ποτέ δεν το δέχτηκαν. Τώρα δεν έχει μείνει και πολλή βιοτεχνία στην Ελλάδα...
-
Δεν είναι ελικοδρόμιο ρε παιδιά αυτό που λένε με στόμφο στο άρθρο, αν είναι δυνατόν!
Δεκάδες χιλιάδες γύφτοι ψωμολυσανε και περιφέρονται δίχως στον ήλιο μοίρα, 100-200 με σπιταρονες και καγιέν 30ετιας χαρακτηρίζουν όλους τους υπόλοιπους;
Επίσης προχθές διάβασα πως δημιουργείται διαδικασία για voucher τροφίμων μέσω καρτών τραπέζης για συναλλαγές σε καταστήματα για τις ευπαθείς ομάδες και τους δικαιούχους του ΚΕΑ αντί της συνηθισμένης διαδικασίας με φυσική παρουσία σε αποθήκες και δομές των Δήμων ως τώρα.
400 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ παρακαλώ!
(Λυσσαξανε κλασσικά στα σχόλια οι δεξιοί για το που πάνε τα χρήματα τους κλπ)
-
Δηλαδη (τωρα που κοπηκαν τα δανεικα) τα χρηματα που παιρνει απο εσενα απο τη φορολογια, να τα δινει σε αυτους να καλοπερνανε, και εσυ να τρως μετα και πληθωρισμο απο πανω.
Μπα, δες που σπαταλώνται τα λεφτά. Σε αργομισθίες συμβούλων που δεν εμφανίζονται ποτέ, γιατί ασχολούνται με το κόμμα. Σε ράβε-ξήλωνε σε δημόσια (και κυρίως δημοτικά) έργα. Σε κάτι διαδραστικούς πίνακες που φορτώνουν σε σχολεία και πανεπιστήμια και που στην πράξη δεν χρησιμοποιεί κανένας –το πολύ πολύ αντί για βιντεοπροβολείς.
-
@vagkirk said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...:
Επίσης προχθές διάβασα πως δημιουργείται διαδικασία για voucher τροφίμων μέσω καρτών τραπέζης για συναλλαγές σε καταστήματα για τις ευπαθείς ομάδες και τους δικαιούχους του ΚΕΑ αντί της συνηθισμένης διαδικασίας με φυσική παρουσία σε αποθήκες και δομές των Δήμων ως τώρα.
Και στη φυσική παρουσία να δεις αυτοκίνητα που φορτώνουν...
-
@sette said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...:
Τους καλύτερους φοροτεχνικους και δικηγόρους έχουν

Θυμάμαι παλιότερα, όταν είχαμε κάποιον αυτόφωρο, ερχόταν ο/η δικηγόρος και έπαιρνε ένα 500€ με το καλημέρα.
Έχουμε παρατηρήσει ότι ανοίγουν καταστήματα γνωστών αλυσίδων franchise καφέ και αντρικά barbershop. Και άλλα καταστήματα γενικότερα. Αυτά, όπως και τα πολυτελή αυτοκίνητα, δηλώνονται σε άτομα της οικογένειας, συνήθως γυναίκες, που έχουν λευκό ποινικό μητρώο και δεν έχουν απασχολήσει ποτέ.
Τις προάλλες δεν σας έγραψα για τον πρώην έμπορο ναρκωτικών με τον AMG των 100.000€, που ήταν στο όνομα 19χρονης; -
@tgd said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...:
Ολα τα δωρα πρεπει να καταργηθουν και να ενσωματωθουν στους μισθους.
Αυτό το ζητούσε το βιοτεχνικό επιμελητήριο εδώ και 50 χρόνια. Ο λόγος είναι ότι επιβαρύνει υπέρμετρα τα έξοδα των επιχειρήσεων στο τέλος του έτους. Αλλά οι κυβερνήσεις ποτέ δεν το δέχτηκαν. Τώρα δεν έχει μείνει και πολλή βιοτεχνία στην Ελλάδα...
Στο τέλος του έτους βαρύνοντα με το δώρο των Χριστουγέννων και τον επόμενο με τις εισφορές αυτού. Αυτό είναι το υπέρμετρο ή εννοείς κάτι διαφορετικό ?
-
@a-d-p said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...:
Τους καλύτερους φοροτεχνικους και δικηγόρους έχουν

Αν είναι τσακάλια, ανοίγουν και την επιχείριση με επιδοτούμενο πρόγραμμα από ΔΥΠΑ και έχουν το κράτος να τους πληρώνει λειτουργικά έξοδα και εισφορές για 2-3 χρόνια

Τρέχουν συνεχώς προγράμματα ενίσχυσης νέων αλλά και γυναικείας επιχειρηματικότητας (για να μειώσουμε το ποσοστό των ανέργων ντε!)
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...