-
Να μάθετε ελληνικά πριν κατεβείτε στις πόλεις.
Είχαμε τους μετανάστες που δυσκολεύονται με την ελληνική γλώσσα μην έχουμε τώρα και τους πετυχημένους επιχειρηματίες
-
@bekiaris said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
ένας αριστοκράτης πάντα το γεμίζει το ρεζερβουάρ και αφήνει τα ρέστα στο παιδι...
Δύο ολόκληρα ευρώ πουρ πουαρ!?
Με τόσα λεφτά συνδρομή ο Κυριάκος θα σβήσει τα χρέη της ΝΔ, αλλά εσύ προτιμάς να τα αφήνουν μπαξίσι στο παιδί στο βενζινάδικο, να τα κάνει εξαγωγή συναλλάγματος στην Αλβανία και το Πακιστάν;
Αριστοκράτες με (μικρό)αστική ευγένεια είναι οι άνθρωποι, που κουβαλάνε μετρητά σε σακούλες, δεν είναι ανθέλληνες εθνομηδενισταί να επιτρέψουν τέτοιο ισοζύγιο εις βάρος της πατρίδος μας! -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
... να τα κάνει εξαγωγή συναλλάγματος στην Αλβανία και το Πακιστάν;
σύντομα και στο Ιραν
-
σύντομα και στο Ιραν
Αυτος τους θελει ακριβηναν πολυ οι αλβανοι , ιρανους για ενα κομματι ψωμι στην σκαλωσια .
Παρτυ εκαναν οταν αφησε ο αρχαιοκαπηλος ξεφραγο αμπελι τα συνορα , το μεροκαματο του ελληνα οικοδομου στα ταρταρα
αυτορυθμιστηκε η αγορα και να παμφτηνες μεζονετες οι Αθηνεζοι . -
@sarantism said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@ilias-a said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Καλά, σε άλλο αναφερόμουν.....Μπέρδεμα έγινε.
Από την πρώτη στιγμή και εγώ το γράφω πως τα 350 ευρώ για τον απλό εργαζόμενο είναι εξαντλητικό ποσό ενώ για έναν πλούσιο δεν είναι τίποτα. Θα έπρεπε να υπάρχει η αρχή της αναλογικότητας και να καθορίζονται βάση της φορολογική δήλωσης του καθενός.
Π.χ. 5% επί του δηλωθέντος εισοδήματος.
Αυτοί κάνανε πρόστιμα που σε εξοντώνουν οικονομικά.Οταν βλεπεις συνεχομενες ιδιες παραβασεις απο το ιδιο ατομο (κρανος ας πουμε) αυτο σημαινει οτι ο συγκεκριμενος το γραφει στα παπαρια του. Δεν πειραζει αυτον το 350αρι για αρχη, 700αρι η επομενη και δεν ξερω ποσο η τριτη, εσυ θα τον σκεφτεις?
Με τετοια ποσα και δε βαζει μυαλο εχεις την εντυπωση οτι με μικροτερα προστημα θα ηταν συνεπης?
Στην τελικη οποιος δε θελει να πληρωσει ας οδηγαει με το νομιμο τροπο, τις παπαριες αν παω με 30 θα με περασει απο πανω ας τις λενε σαν παραμυθια στα εγγονια τους.Αυτός όμως Ηλία, είναι ο 1 (θέλω να πιστεύω) στους 10 οδηγούς που δε συμμορφώνονται.
Επίσης δεν ξέρεις τι εισοδήματος είναι. Μπορεί να είναι των 50.000 ευρώ ετησίως και να μην τον νοιάζει το 350άρι αν και δεν είναι μόνον το οικονομικό. Μένεις στο οικονομικό. Στην τρίτη φορά δε θα έχει δίπλωμα για 1 χρόνο αν δεν κάνω λάθος.
Οπότε, ας μη φοράει κράνος και θα χάσει το δίπλωμά του.
Περνάμε δύσκολες καταστάσεις οικονομικά. Το αυτοκίνητο είναι είδος πρώτης ανάγκης. Μην ξετινάξουμε οικονομικά όποιον έκανε λάθος και μπορεί να διορθωθεί μετά.
Όμως μην αφήσουμε να μας κοροιδεύει και αυτός που έχει φράγκα και σκέφτεται πως οικονομικά το πρόστιμο είναι τέτοιο που δεν τον τσούζει.
Γιατί να τσούξει τον μικρομεσαίο εισοδηματικά και όχι και τον μεγαλοεισοδηματία;
Πάντα κατά τη γνώμη μου.Να σε ρωτησω κατι, πραγματικα γνωριζεις καποιον φτωχο ή πλουσιο που πεταει τα χιλιαρικα? Ναι για το φτωχο ειναι μεγαλυτερο το ζορι για αυτο το λογο ας προσεξει 2 φορες και οχι μια.
Για τους τοπ τοπ φραγκατους στα μεζεα τους γιατι εχουν και οδηγους. -
Από την πρώτη στιγμή και εγώ το γράφω πως τα 350 ευρώ για τον απλό εργαζόμενο είναι εξαντλητικό ποσό ενώ για έναν πλούσιο δεν είναι τίποτα. Θα έπρεπε να υπάρχει η αρχή της αναλογικότητας και να καθορίζονται βάση της φορολογική δήλωσης του καθενός.
Αυτοί κάνανε πρόστιμα που σε εξοντώνουν οικονομικά.Οταν βλεπεις συνεχομενες ιδιες παραβασεις απο το ιδιο ατομο (κρανος ας πουμε) αυτο σημαινει οτι ο συγκεκριμενος το γραφει στα παπαρια του. Δεν πειραζει αυτον το 350αρι για αρχη, 700αρι η επομενη και δεν ξερω ποσο η τριτη, εσυ θα τον σκεφτεις?
Με τετοια ποσα και δε βαζει μυαλο εχεις την εντυπωση οτι με μικροτερα προστημα θα ηταν συνεπης?
Στην τελικη οποιος δε θελει να πληρωσει ας οδηγαει με το νομιμο τροπο, τις παπαριες αν παω με 30 θα με περασει απο πανω ας τις λενε σαν παραμυθια στα εγγονια τους.Αυτός όμως Ηλία, είναι ο 1 (θέλω να πιστεύω) στους 10 οδηγούς που δε συμμορφώνονται.
Επίσης δεν ξέρεις τι εισοδήματος είναι. Μπορεί να είναι των 50.000 ευρώ ετησίως και να μην τον νοιάζει το 350άρι αν και δεν είναι μόνον το οικονομικό. Μένεις στο οικονομικό. Στην τρίτη φορά δε θα έχει δίπλωμα για 1 χρόνο αν δεν κάνω λάθος.
Περνάμε δύσκολες καταστάσεις οικονομικά. Το αυτοκίνητο είναι είδος πρώτης ανάγκης. Μην ξετινάξουμε οικονομικά όποιον έκανε λάθος και μπορεί να διορθωθεί μετά.
Όμως μην αφήσουμε να μας κοροιδεύει και αυτός που έχει φράγκα και σκέφτεται πως οικονομικά το πρόστιμο είναι τέτοιο που δεν τον τσούζει.
Γιατί να τσούξει τον μικρομεσαίο εισοδηματικά και όχι και τον μεγαλοεισοδηματία;
Πάντα κατά τη γνώμη μου.Να σε ρωτησω κατι, πραγματικα γνωριζεις καποιον φτωχο ή πλουσιο που πεταει τα χιλιαρικα? Ναι για το φτωχο ειναι μεγαλυτερο το ζορι για αυτο το λογο ας προσεξει 2 φορες και οχι μια.
Για τους τοπ τοπ φραγκατους στα μεζεα τους γιατι εχουν και οδηγους.Ηλία.....Πάνε μια βόλτα από Μύκονο να δεις τι γίνεται. Πολλοί για να δείξουν τον πλούτο τους, στα μπουζουκτσίδικα το τι σαμπάνια ανοίγουν δε λέγεται.
Χώρια τα χλιδάτα αυτοκίνητα, ρούχα και φωτογραφίες στο Instagram και Facebook από ότι μπορείς να φανταστείς αρκεί να φανεί πως είναι λεφτάδες.
Εσύ δε λυπάσε τον μικρομεσαίο. Εγώ δε λυπάμε τον φραγκάτο που αν του έρθει πρόστιμο κανένα 2χιλιαρο θα τον πονέσει γιατί ο πλούσιο σε έναν δε θέλει να δίνει. Στο κράτος. -
Για τους τοπ τοπ φραγκατους στα μεζεα τους γιατι εχουν και οδηγους.Ηλία.....Πάνε μια βόλτα από Μύκονο να δεις τι γίνεται. Πολλοί για να δείξουν τον πλούτο τους, στα μπουζουκτσίδικα το τι σαμπάνια ανοίγουν δε λέγεται.
Χώρια τα χλιδάτα αυτοκίνητα, ρούχα και φωτογραφίες στο Instagram και Facebook από ότι μπορείς να φανταστείς αρκεί να φανεί πως είναι λεφτάδες.
Εσύ δε λυπάσε τον μικρομεσαίο. Εγώ δε λυπάμε τον φραγκάτο που αν του έρθει πρόστιμο κανένα 2χιλιαρο θα τον πονέσει γιατί ο πλούσιο σε έναν δε θέλει να δίνει. Στο κράτος.Ναι βρε συ για την επιδειξη χαλανε πολλα, φιλοδωρημα ουτε για τον καφε τους δεν αφηνουν ομως, τραβα ζητα τους ενα 20ρικο και θα καταλαβεις. Μεγαλυτεροι σπαγγοι δεν υπαρχουν στη συντριπτικη τους πλειοψηφια.
-
Γλυφαδα στην 4η μαρινα εχει τη γλυστρα για βαλε-βγαλε σκαφων, εχει βεβαια και τις θαλαμηγους μονιμα μεσα στο νερο οι οποιες εχουν απο 2 Πακιστανους υπηρετες σε μονιμη βαση, τα προσωπικα τους αυτοκινητα αυτοι οι ερημοι οι Πακιστανοι τα πλενουν στη μαρινα μιας και εχουν "τσαμπα" υπηρετη και ρευμα, νερο δωρεαν.
-
Εσύ δε λυπάσε τον μικρομεσαίο. Εγώ δε λυπάμε τον φραγκάτο που αν του έρθει πρόστιμο κανένα 2χιλιαρο θα τον πονέσει γιατί ο πλούσιο σε έναν δε θέλει να δίνει. Στο κράτος.Ναι βρε συ για την επιδειξη χαλανε πολλα, φιλοδωρημα ουτε για τον καφε τους δεν αφηνουν ομως, τραβα ζητα τους ενα 20ρικο και θα καταλαβεις. Μεγαλυτεροι σπαγγοι δεν υπαρχουν στη συντριπτικη τους πλειοψηφια.
Είχα νόμιζα φίλο με πολλά χρήματα. Για χρόνια βγαίναμε να πιούμε τον καφέ μας να τα πούμε.
Μου έτυχε ένα έκτακτο περιστατικό που με βρήκε απροετοίμαστο οικονομικά.
Τον πήρα τηλ, του είπα πόσο καίγομαι, έβαλε μπροστά την εταιρία με κάποιες δικαιολογίες που ήταν για γέλια και μου είπε πως μπορεί να μου δώσει 100 ευρώ.
Τα έβγαλα πέρα χάρη στον αδερφό μου που δεν ήθελα να τον επιβαρύνω. Έφαγα μεγάλη πίκρα. Απροσδόκητη. Τεσπα.
Ναι είναι τσιγκούνηδες και με θύμισες τώρα όταν ήμουν προ ευρώ ντιλιβεράς. Είχε η πιτσαρία τις 3 πίτσες 1950 δρχ για να μείνει το 50άρικο σε εμάς. Σε σπιταρώνες περίμεναν το 50άρικο.
Σε σπίτια απλών ανθρώπων, όχι δε θέλανε το 50ρικο, αλλά μπορεί να δίνανε κι όλας ακόμη ένα 50άρικο. Πόσες φορές συγκινήθηκα με αυτήν την κίνηση εγώ το ξέρω. -
@lap said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Ε όχι και βογγάει από πάντα!
Πάρτυ έγινε το 2004-2009!
Πριν με το ΠΑΣΟΚ βελτιώθηκε αισθητά η ζωή
Καλά προκειμένου να υποστηρίξει το αφήγημα του.................................
Δεν κατάλαβε γιατί έγραψα το μπον φιλέ, γιατί κανένας μισθωτός και 1000 να παίρνει και 1200, ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ...!!!
Θα ψάχνει μοσχάρι με 15-20 ευρώ το κιλό, λες και είναι φθηνό...!!
Τσοβόλα δώστα όλα....!!! 1981+....!!!!
Έγιναν πολλά πάρτυ πριν το 2004...!!!
Πάγκαλος 2010, ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ...!!!
Αυτοί τα παντεσπάνια, και τα κορόιδα τα κοκκαλάκια...!!!
Ο Μοντ φαίνεται θα έλειπε, ή δεν θα τα είχε πάρει είδηση τα πάρτυ......

Όταν συγκρίνουμε τους μισθούς με τα πρόστιμα που κοπανάει ο ΚΟΚ , είμαστε άραγε στο θέμα, ή είμαστε μόνον όταν μας λένε πόσα διπλώματα κατάσχεσαν και πόσους συνέλαβαν...???
Για κώδικα οδικής κυκλοφορίας μιλάμε ή για το εγκληματολογικό..??!!!
Συλλήψεις, καταδιώξεις, κυνηγητά , φυλακές, όλη η ποινική δικονομία επάνω σε αυτόν τον νέο ΚΟΚ εφαρμόζεται...!!! -
-
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
σύντομα και στο Ιραν
Αυτος τους θελει ακριβηναν πολυ οι αλβανοι , ιρανους για ενα κομματι ψωμι στην σκαλωσια .
Παρτυ εκαναν οταν αφησε ο αρχαιοκαπηλος ξεφραγο αμπελι τα συνορα , το μεροκαματο του ελληνα οικοδομου στα ταρταρα
αυτορυθμιστηκε η αγορα και να παμφτηνες μεζονετες οι Αθηνεζοι .Για τους άλλους θα μιλήσω στο επόμενο σχόλιο, αλλά εσύ επειδή λές ψεμματάκια θέλεις αποκλειστική απάντηση.
Αρχικά Ελληνας οικοδόμος είναι σχεδόν ανύπαρκτος όρος.
Επίσης στην οικοδομή δεν είμαστε σαν τους μεγαλοαγρότες, που παίρνετε ανειδίκευτους για να σκάβουν και να μαζεύουν.
Στην οικοδομή ο ανειδίκευτος δεν έχει ζήτηση. Πόσο μάλλον αν δεν μιλάει την γλώσσα.
Παλιά όταν ήμουν νέος, ένας καινούργιος που έμπαινε στην οικοδομή στα μπετά κυρίως, γιατί στις άλλες δουλειές τα συνεργεία ήταν ολιγομελή και δημιουργημένα και κλειστά σε προσλήψεις, στα μπετά λοιπόν, η πρώτη δουλειά ήταν να καθαρίζει τις σανίδες μετά το ξεκαλούπωμα.
Το μεσημέρι ο μάστορας κοίταζε πόσες σανίδες είχε καθαρίσει.
Αν το μεροκάματο του ήταν ακριβότερο από το να τις αγοράσει ο μάστορας, τις σανίδες καινούργιες, ο τύπος έπαιρνε φύλλο πορείας και δεν τον ξαναβλέπαμε.
Τώρα το μεροκάματο για τον νέο ξεκινάει από 60 ευρώ χωρίς το ένσημο.
Οπότε ποιοί ιρανοί θα έρθουν για να πάρουν 60 ευρώ, χωρίς την γλώσσα και χωρίς ειδίκευση ?
Αλλά είπαμε εσύ ξέρεις από τα αγροτικά και τους φίλους σου στην Μανωλάδα και νομίζεις ότι όλοι είναι έτσι...

-
Εγώ θα την βγω αλλιως από τους υπόλοιπους αριστερούς και πασοκους.
Μου αρέσει που είναι κουλ και δεν δίνει τόση σημασία στον καθωσπρεπισμό των στιγμών μπροστά στις κάμερες.
Μου αρέσουν οι γκριμάτσες και τα παιχνιδάκια
Και εγώ τα ίδια θα έκανα.
Άλλωστε η πεμπτουσία του χαρακτήρα του MR BEAN που δημιούργησε ο τετραπέρατος Άτκινσον αυτό ακριβώς θέλει να δηλώσει. Αλλά λίγοι το καταλαβαίνουν
-
Λοιπόν επανερχόμενος στο καύσιμο του αυτοκινήτου, τελικά θυμήθηκα ότι την τελευταία φορά πλήρωσα με κάρτα, γιατί είχα 3 ευρώ επιστροφή στην αβίν που βάζω και έτσι η διαδικασία είναι εντός του καταστήματος.
Χτες το βράδυ όμως το εισιτήριο του μετρό το πλήρωσα με μετρητά.
Να έχω τύψεις ?

-
Τελειώνοντας το 6λεπτο βίντεο για τους προβληματικούς κινητήρες που ανέβηκε, στο τέλος είχε προτεινόμενο και το παρακάτω.
Είναι 20 λεπτά όμως.
Οποιος έχει διάθεση ας το δει και ας πει αν λέει κάτι ενδιαφέρον, γιατί όντως υπάρχουν άρθρα στα ειδησεογραφικά σάιτ για αυτήν την οπτική.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Οποιος έχει διάθεση ας το δει και ας πει αν λέει κάτι ενδιαφέρον, γιατί όντως υπάρχουν άρθρα στα ειδησεογραφικά σάιτ για αυτήν την οπτική.
....... Η συγκεκριμένη πηγή αναλύει τη στρατηγική μετατόπιση του αμερικανικού Πενταγώνου από την παραδοσιακή εξάρτηση από την Τουρκία προς την οικοδόμηση ενός ισχυρού δικτύου στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα.
Αυτή η γεωπολιτική στροφή αποσκοπεί στη διασφάλιση της επιχειρησιακής ελευθερίας του ΝΑΤΟ, δημιουργώντας εναλλακτικές οδούς όπως ο «Παράκαμψη του Βοσπόρου» μέσω της Αλεξανδρούπολης και η ενίσχυση της Σούδας για τη φιλοξενία αεροπλανοφόρων.
Το κείμενο υπογραμμίζει ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Άγκυρα, λόγω των στενών σχέσεών της με τη Ρωσία, οδήγησε στην επιλογή της Ελλάδας ως τον νέο αναπόσπαστο κόμβο επιμελητείας και ενεργειακής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Τελικά, η ανάλυση παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια «αβύθιστη πλατφόρμα» που εγγυάται τη σταθερότητα και τον έλεγχο των κρίσιμων θαλάσσιων και αέριων περασμάτων της περιοχής......
-
Θα πρέπει ίσως να θυμηθούμε ότι το πρόβλημα της Κύπρου αναδείχτηκε εκεί την δεκαετία του 50, ακριβώς επειδή η Κύπρος είναι επίσης ένα αβύθιστο αεροπλανοφόρο.
Βέβαια αεροπλανοφόρο για τα δεδομένα του 50 και του 60, άντε και του 70.
Οι αμερικανοί όμως πάντα ήθελαν να έχουν βάσεις στην Κύπρο, αλλά χωρίς ακριβώς να έχουν θέμα να τις λειτουργήσουν.
Ετσι αρχικά θα είχαν τις βάσεις των Βρεττανών, οι οποίες μην ξεχνάμε είναι Βρεττανικό έδαφος, αλλά ήθελαν και μία βάση σε τουρκοκυπριακό, βλέπε τουρκικό έλεγχο για μπακ απ.
Θα θυμηθούμε το σχέδιο Ατσεσον των αρχών του 70 που αφρόνως δεν το αποδεχτήκαμε σαν Ελλάδα και Κύπρος.
Το σχέδιο αυτό μας έδινε την Ενωση της Κύπρου με την Ελλάδα, εκτός από την μύτη του Ριζοκάρπασου, όπου θα υπήρχε τουρκικός/τκ έλεγχος.
Ετσι οι Αμερικανοί θα είχαν βάση και στα δύο μέρη.
Τότε κάποιος δικός μας είχε πει ότι μας χαρίζουν μια πολυκατοικία και μας ζητάνε να κρατήσουν το ρετιρέ.
Δυστυχώς οι πολιτικοί μας, όπως και ο Μακάριος, δεν το είδαν έτσι και η ευκαιρία χάθηκε και μπήκαν μπροστά τα σχέδια της διχοτόμησης, αφού η Τουρκία είχε αποδειχτεί τότε που συνεπής σύμμαχος, ειδικά αφού ο Παπαδόπουλος είχε αρνηθεί στα αμερικανικά αεροπλάνα να περάσουν από την Ελλάδα στην διάρκεια του πολέμου στο Ισραήλ το 1973, επειδή παραδοσιακά είχαμε φιλοαραβική πολιτική σαν χώρα.
Φήμες λένε ότι για αυτό έπεσε λίγους μήνες μετά.
Σήμερα που η Κύπρος πλέον λόγω της τεχνολογίας είναι το στρατηγικό βάθος του Ισραήλ, όπως διαβάσαμε σε Ισραηλινά σχόλια, η κατοχή από την Τουρκία της Κύπρου είναι πρόβλημα για το Ισραήλ.
Είπαμε οι μικρές χώρες πρέπει να προλαμβάνουν τα παράθυρα ευκαιρίας που ανοίγονται στις διεθνείς σχέσεις.
Ισως έχουμε κάποιο τέτοιο μπροστά μας.
-
Αυτό το "αβύθιστο" με παρασύρει να βυθιστώ σε βαθιές καί ολίγον μαύρες σκέψεις, (μαύρες, διότι όσο πιο βαθιά βουτάς τόσο λιγοστεύει το φώς και αυξάνει το σκότος, όπως γνωρίζουμε όσοι ασκούμε την αρχαία τέχνη τής υποβρύχιας αλιείας).
Αβύθιστη πλατφόρμα η Ελλάς. Αβύθιστο αεροπλανοφόρο η Κύπρος. Μάλιστα!
"Αβύθιστο" όμως, όταν αναφερόμαστε σε πολεμικά πλεούμενα (πλατφόρμες, αεροπλανοφόρα, διαστημόπλοια κλπ), σημαίνει ότι όσες τορπίλες, μπόμπες, ντρόνους και βαλλιστικούς πυραύλους και να φάει το σκάφος δεν πρόκειται να βυθιστεί. Το "αβύθιστο" αντέχει!
Υπάρχει όμως ένα "βασικό" ερώτημα για το πλήρωμα, (ίσως και πρόβλημα υπαρξιακής φύσεως). Το πλήρωμα αντέχει; [*]
Δεν ξέρω πόσο τους διεγείρει καί πόσο τούς δονεί τούς γενναίους κωπηλάτες, αυτή η ωραία προοπτική τού να υπηρετούν ναυτάκια σε αβύθιστο σκάφος, αλλά προσωπικά δεν θα ήθελα να ήμουν (και πολύ περισσότερο να είναι τα παιδιά μου!) στο κατάστρωμα, στα αμπάρια και στα μπούνκερ του "πλοίου", όταν θα καταφτάνουν από θαλάσσης και εξ ουρανού οι πύρινες μπάλες και το περήφανο σκαρί μας θα παλεύει να σταθεί στο "αβύθιστό" του ύψος.[*] αν υποτεθεί ότι ενδιαφέρει κανέναν η αντοχή καί τύχη τού πληρώματος, καθώς συνήθως είναι το αναλώσιμο μέγεθος στη λογιστική τών πολέμων.
ΥΓ
Ο πρώτος που θυμάμαι, (μπορεί να υπήρξαν κι άλλοι πρωτύτερα), ότι χρησιμοποιούσε θριαμβευτικά τόν όρο "αβύθιστο αεροπλανοφόρο" ήταν ο αεροπλάνος Ανδρέας!
Και το έλεγε για την Λήμνο --δεν θυμάμαι αν ήταν πρίν ή μετά το "Βυθίσατε τό Χόρα" , πολεμικό παράγγελμα που έστελνε στον εθνάρχη για να του δώσει διαπραγματευτικό μπούστ καί θάρρος.
(Ο ποιός Ανδρέας; ένας ήταν ο Ανδρέας, καί μακάρι να είχαμε άλλον έναν, έστω και σωσία, να τον στέλνουμε μια κρουαζιέρα στα ακριτονήσια να κιτρινίζουν και να αφρίζουν οι μεμέτηδες).
Αλλά ο εν λόγω (καθώς καί ο προκάτοχός του) ήταν μεγάλοι παίκτες! Σήμερα μήτε οι συμπαίκτες μήτε τα "τραπέζια" που έπαιζαν υπάρχουν πλέον.
Καί εκτός τών άλλων, ήξεραν κι από παραθύρια κι από φεγγίτες κι από κουφώματα γενικώς ενώ και το παγκόσμιο οικοδόμημα ήταν αλλιώς. -
Τα μεγάλα ρίσκα της Ελλάδας στον πόλεμο
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, λίγες ώρες μετά από το ρεπορτάζ των Data Journalists για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο κατά του Ιράν, επιβεβαίωσε πλήρως τις πληροφορίες για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της φρεγάτας ΚΙΜΩΝ. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε μεταξύ άλλων:
«Ξέρουν καλά το πλοίο τους. Ήταν στη Γαλλία πολύ καιρό. Το έχουν μάθει. Τι δεν έχει ολοκληρωθεί, γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας και οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ξέρουν: Το πλοίο δεν έχει ενταχθεί απολύτως επιχειρησιακά στον Στόλο. Αυτό είναι αλήθεια. Δηλαδή εάν επιχειρήσει μαζί με τον Στόλο, έχει μια δυσκολία ώστε τα συστήματα να συνομιλήσουν, κτλ., κτλ. Αυτό θα χρειαζόταν υπό νορμάλ συνθήκες μια μακρά σειρά μηνών. Στις έκτακτες συνθήκες μπορούμε να το κάνουμε και πολύ πιο γρήγορα».
-
Πού βρίσκονται τα καταφύγια στην Ελλάδα - 2.892 οι χώροι προστασίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3