-
@lap said in Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου:
Πόσο κακοσχεδιασμένα οχήματα που είναι τα SUV!
Να πούμε όμως ότι στο courier δε χωράνε 3 καρεκλάκια πίσω όπως και στο bigster απλά στο Dacia κάθετε πιο άνετα μία μικροκαμωμένη γυναίκα ή ένα παιδί 10-12 ετών. -
@parikon said in Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου:
@tsigalko said in Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου:
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας
Για τον φίλο @lap, έχω σκεφτεί τις λύσεις τύπου βαν, πιο πολύ κοιτάζω προς stelantis αν και τα απεχθάνομαι, γιατί το Peugeot rifter πχ έχει μεγαλύτερο χώρο πορτμπαγκάζ και βγαίνει και σε έκδοση diesel, με επιδόσεις άστα να πάνε βέβαια αλλά τι να κάνουμε. Το θέμα είναι ότι ένα αυτοκίνητο τύπου βαν θα το οδηγάω και δεν θα το γουστάρω, θα μου πεις τώρα με 3 παιδιά τι να γουστάρεις, τέλος πάντωνΓια τον φίλο @savas89 ποιο μοντέλο 5008 έχεις;
Πρώην κάτοχος 2008 του 20΄ και πλέον κάτοχος του grand tourneo connect είχα την ίδια άποψη πως θα είναι ντεκαβλέ, ξενέρωτο κτλ. Όμως για τη χρήση που το θέλω είναι αμαξάρα. Χωράω άνετα ολόκληρος μέσα για να βάζω τα παιδιά στα καρεκλάκια. Όσοι ενήλικες μπήκαν και έκατσαν στην πίσω σειρά ενθουσιάστηκαν. Το καλοκαίρι σε 7θέσια διάταξη χώρεσα καρότσι chicco trio love , καρότσι βόλτας μικρό, 1 μεγάλη βαλίτσα 2 μικρές, 1 ξαπλώστρα και 2 καρεκλάκια θαλάσσης. Στη θέση που περίσσευε μπήκε και ένα ψυγειάκι αυτοκινήτου.
Φίλε μου σε ευχαριστώ για την γνώμη σου
Τη λύση τύπου βαν δε την έχω διαγράψει καθώς είναι και αρκετά πιο φθηνά από τα μεγάλα suv γύρω στα 10 χιλιάρικα -
Θεωρώ λίγο υπερβολική τη λύση του βαν για τριτεκνο, εκτός κι δεν έχει "Κλείσει" το μαγαζί, οπότε καλύτερα να είσαι προετοιμασμένος

-
C5 aircross? Στα μάτια μου φαίνεται καλή λύση.
-
Μην ξεχνάμε οτι πέραν αν έχεις πολλά μωρά βολεύεται η κατάσταση καθώς ακόμη και τις 7 θέσεις να χρησιμοποιήσει κανείς έχεις ας πούμε στο δικό μου 250 λίτρα υπόλοιπο και θα βάλω και μια 500αρα μπαγκαζιερα. Βέβαια επειδή έχω 4 οπότε στην 6θεσια διάταξη ακόμη πιο πολύ. Για εμένα το βαν είναι αν έχεις ογκώδη τύπου 2 καρότσια καθισματακια φαγητού ποδήλατα κλπ. Προχτές εκτός από άνεση διασκεδάσαμε κιόλας κάνοντας και προσπεράσεις με το Λέοντα μια χαρά! Διότι και οι πολύτεκνοι έχουν ψυχή

-
Έχετε δει το βιντεάκι στο γιουτουμπ με τους μπαμπάδες που φωνάζουν "ξεμειναμε από πάνες!" και μετά τελικιαζουν 7θεσια στην αουτομπαν;
-
@tgd said in Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου:
Έχετε δει το βιντεάκι στο γιουτουμπ με τους μπαμπάδες που φωνάζουν "ξεμειναμε από πάνες!" και μετά τελικιαζουν 7θεσια στην αουτομπαν;
Εκεί τα κάνουν πάνω τους οι επιβαίνοντες και καταναλώνονται οι πάνες!!!
Βέβαια μπορεί να είναι και το αντίθετο!!!
Μπαμπά πέρνα τους ΟΛΟΥΣ!!! -
@tgd said in Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου:
βαλτο εδω ντε
-

-
Γκαβος κομπλιτλι , ειναι επταθεσιο ;
οταν κυκλοφορισε αυτο , απαγορευοντουσαν τετοιου ειδους καρα
στο ελλαντα .
Εκραζε ο Δασκαλος να επιτραπουν . -
Καταρχάς με το καλό να υποδεχτείτε τα δίδυμα!
Ως τρίτεκνος με έχει σώσει το Vw Touran. Χωράει 3 καθισματάκι α με isofix στην δεύτερη σειρά. Δυστυχώς δεν θα το βρεις σαν νέο στην Ελλάδα αλλά μπορείς να το φέρεις από έξω σε diesel και να έχεις και μεγάλο ποσό ατέλειας. Δυστυχως το νέο C5 air cross κατήργησε τα 3 πίσω ανεξάρτητα καθίσματα όποτε οι πιο πολλοί έχουν 2,5 καθίσματα!
Από χώρους το Kodiaq σε diesel αξίζει και να κοίταζες και 5008.
Αλλιώς θα σωθείς με τα επιβατικά βανάκια που αναφέρθηκαν! -
@A-d-P το δικό μου το μαγαζί έχει κλείσει σίγουρα
Φίλε μου ένα παιδικό καρότσι και δη ένα παιδικό καρότσι για δίδυμα ξέρεις πόσο χώρο πιάνει; Αν προσθέσεις και 4 βαλίτσες πχ πιστεύεις ένα αυτοκίνητο μικρότερο του Peugeot 5008, το 3008 ας πούμε θα τα χωράει όλα αυτά στο πορτμπαγκάζ; Το θέμα δεν είναι τόσο το πλάτος του πίσω καθίσματος όσο το ίδιο το πορτμπαγκάζ. 3 παιδικά καθίσματα θα χωρέσουν και σε ένα ford focus που βρίσκω με 15k, το θέμα όμως είναι ότι πίσω θα χωράει ίσα ίσα το καρότσι μόνοΤο c5 aircross είναι μια χαρά αλλά θεωρώ ότι δεν θα με φτάσει το πορτμπαγκάζ του, όπως και του Tucson, sportage, 3008, qashqai, grandland κτλ
@george-dasoulas έχεις δίκαιο σε όσα λες, αν εννοείς μεταχειρισμένο το προηγούμενο μοντέλο Peugeot 5008 το κοιτάζω και αυτό καθώς συνδυάζει και μεγάλο πορτμπαγκάζ αλλά και θέσεις isofix για 3 παιδικά καθίσματα πισω
-
@tsigalko said in Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου:
@A-d-P το δικό μου το μαγαζί έχει κλείσει σίγουρα
Φίλε μου ένα παιδικό καρότσι και δη ένα παιδικό καρότσι για δίδυμα ξέρεις πόσο χώρο πιάνει; Αν προσθέσεις και 4 βαλίτσες πχ πιστεύεις ένα αυτοκίνητο μικρότερο του Peugeot 5008, το 3008 ας πούμε θα τα χωράει όλα αυτά στο πορτμπαγκάζ; Το θέμα δεν είναι τόσο το πλάτος του πίσω καθίσματος όσο το ίδιο το πορτμπαγκάζ. 3 παιδικά καθίσματα θα χωρέσουν και σε ένα ford focus που βρίσκω με 15k, το θέμα όμως είναι ότι πίσω θα χωράει ίσα ίσα το καρότσι μόνοΤο c5 aircross είναι μια χαρά αλλά θεωρώ ότι δεν θα με φτάσει το πορτμπαγκάζ του, όπως και του Tucson, sportage, 3008, qashqai, grandland κτλ
@george-dasoulas έχεις δίκαιο σε όσα λες, αν εννοείς μεταχειρισμένο το προηγούμενο μοντέλο Peugeot 5008 το κοιτάζω και αυτό καθώς συνδυάζει και μεγάλο πορτμπαγκάζ αλλά και θέσεις isofix για 3 παιδικά καθίσματα πισω
Το υπερβολή πήγαινε στα τύπου βαν, VW caddy, ford tourneo, Toyota Proace ktl, όχι στα C+D SUV όπως τα kodiaq, 5008 ,κτλ
Σε SUV το φθηνότερο μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ είναι το Dacia Bigster, περίπου 700 λίτρα, αλλά είναι στενότερο από τα υπόλοιπα. Το kodiaq ανακοινώνει 900 λίτρα σε 5θεσια διάταξη.
Νομίζω ότι θα βόλευε και κάποιο Στέισον, όπως το Seat Leon Sportswagon, το Skoda Octavia SportsTourer, το Hyundai i30, το Toyota Corolla Touring Sport κ.α. Αλλά αυτά είναι χαμηλά και μη εμπορικά στην Ελλάδα. -
600+ λίτρα πορπαγκαζούμπα έχει το C5 aircross, και μάλιστα κανονικού σχήματος. Νομίζω σου κάνει. Το είδες;
-
Αντιθέτως επειδή ειδα πρόσφατα ένα minivan να φορτώνει καροτσάκια και τσάντες δεν υπάρχει κάτι άλλο σαν αυτά!
-
Εδώ ένα σχετικό τεστ
Με το μακρύ μεταξόνιο, αλλά παίρνεις μια ιδέα για τον χώρο στο πίσω κάθισμα
-
Ένα επιπλέον θετικό στοιχείο είναι οι συρόμενες πίσω θύρες!
Εκπληκτικά βολικό για τα παιδιά όπου μπορούν όταν είναι μικρά ακόμα και να τα ντύσεις ή να τα αλλάξεις με ευκολία!
Το συγκεκριμένο vw φαίνεται προσεγμένο
-
Από 40500€ λέει ο διαμορφωτής @lap 🤭

-
Καλά, αυτό με το μικρό μεταξόνιο εννοούσα αλλά πράγματι, είναι παράλογα ακριβό. Τι σκέφτονται;;;;
Άκυρο λοιπόν.
-
Βλέπω ότι τα 7θεσια BMW Gran Tourer έχουν φθινηνει πολύ στα μεταχειρισμένα, αλλά λογικά η τιμή είναι για πολύτεκνους. Δεν είναι όμως και το πιο βολικό αμάξι για αστική μετακίνηση... Το Touran είναι πιο πρακτικό στην καθημερινότητα.
Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου