-
Καλησπέρα στη παρέα. Γονέας ενός 4χρονου και προσεχώς τριτεκνοι, ενδιαφέρομαι για την αγορά αυτοκινήτου κατάλληλου για την περίσταση μας. Θέλω ένα αυτοκίνητο να χωράει πίσω 3 καθισματακια και ας μην έχει isofix για όλες τις θέσεις και θέλω και μεγάλο πορτμπαγκάζ, μεγάλο όμως. Να χωράει διπλό καροτσάκι + 4 μεγάλες βαλίτσες πχ τουλάχιστον. Έχω φάει άπειρες ώρες διαβάζοντας, βλέποντας βιντεάκια κτλ και έχω καταλήξει ότι θα πρέπει να κοιτάξω σε κατηγορία μεγέθους Peugeot 5008, skoda kodiaq, cherry tigo 8 κτλ. Έχω δει επίσης και dacia jogger αλλά είναι στενό και έχω επιφυλάξεις σχετικά με τα 3 παιδικά καθισματα. Εσείς τι προτείνετε; Έχω έναν ενδοιασμό σχετικά με τα προαναφερόμενα αυτοκίνητα πχ ότι ναι μεν έχουν 700-900lt πορτμπαγκάζ, στην πράξη όμως που τα είδα μου φάνηκαν πολύ ρηχά και δε ξέρω κατά πόσο μεγάλα είναι εν τέλη. Φυσικά αν υπάρχει και κάτι που με καλύπτει σε πιο οικονομικό δεν θα έλεγα όχι. Ευχαριστώ για την οποία πρόταση
-
-
Με το καλό να υποδεχθείς το δίδυμο..
Κανένα από τα αυτοκίνητα που έχουν 2 isofix αριστερά και δεξιά δε χωράνε και τρίτο καρεκλάκι ανάμεσα. Μόνο το 5008 προηγούμενης γενιάς το έκανε αυτό που είχε 3 isofix. Προτείνω να κοιτάξεις προς toyota proace city verso και ford tourneo connect αν πας για αγορά καινούριου με ατέλεια.Αυτά χωράνε 3 στη σειρά καρεκλάκια δοκιμασμένα. -
-
Καλημέρα. Με το καλό η έλευση των τέκνων. Τετρατεκνος εδώ απλά τα 3 είναι δημοτικού. 3 καθισματακια δύσκολα στην ίδια σειρά, το τζογκερ είναι πιο μη suv εκτός αν θες 25κ μπάτζετ χοντρικά και έχει και αέριο. Εκεί γύρω παίζει το θερμικό κινέζικο dfsk 600 που θα καίει φυσικά ειδικά στην πόλη. Μετά με πιο άνετα Πορτ μπαγκαζ αυτά που αναφέρεις, προσωπικά υπέρ -ευχαριστημενος με το 5008 από χώρους, φυσικά για την 7θεσιαε διάταξη και διακοπές θα έχω και μπαγκαζιερα. Τα tourneo κλπ δεν τα έψαξα ποτέ η αλήθεια. Kodiaq και xtrail(αστείοι χώροι)θαρρώ πως ξεφεύγουν αρκετά πάνω από 35 ακόμη και με ατέλεια αλλά δε ξέρω αν σε ενδιαφέρει και είναι λιγότερο υβριδικά στις αρχικές εκδόσεις τους. Αν χρειαστείς για το 5008 είμαι στην διάθεση σου σε π.μ. Τίγκο 8 premium phev αν θες για phev κάπου 36 πρέπει να βγαίνει αλλά λίγη ατέλεια και dfsk e5 σε λιγότερο premium αλλά phev vfm .
-
@savas89 said in Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου:
Καλημέρα. Με το καλό η έλευση των τέκνων. Τετρατεκνος εδώ απλά τα 3 είναι δημοτικού. 3 καθισματακια δύσκολα στην ίδια σειρά, το τζογκερ είναι πιο μη suv εκτός αν θες 25κ μπάτζετ χοντρικά και έχει και αέριο. Εκεί γύρω παίζει το θερμικό κινέζικο dfsk 600 που θα καίει φυσικά ειδικά στην πόλη. Μετά με πιο άνετα Πορτ μπαγκαζ αυτά που αναφέρεις, προσωπικά υπέρ -ευχαριστημενος με το 5008 από χώρους, φυσικά για την 7θεσιαε διάταξη και διακοπές θα έχω και μπαγκαζιερα. Τα tourneo κλπ δεν τα έψαξα ποτέ η αλήθεια. Kodiaq και xtrail θαρρώ πως ξεφεύγουν αρκετά πάνω από 35 ακόμη και με ατέλεια αλλά δε ξέρω αν σε ενδιαφέρει και είναι λιγότερο υβριδικά στις αρχικές εκδόσεις τους. Αν χρειαστείς για το 5008 είμαι στην διάθεση σου σε π.μ. Τίγκο 8 premium phev αν θες για phev κάπου 36 πρέπει να βγαίνει αλλά λίγη ατέλεια και dfsk e5 σε λιγότερο premium αλλά phev vfm .
Να σου ζησουν τα κουτσουβελα αδερφε.
-
@ilias-a said in Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου:
@savas89 said in Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου:
Καλημέρα. Με το καλό η έλευση των τέκνων. Τετρατεκνος εδώ απλά τα 3 είναι δημοτικού. 3 καθισματακια δύσκολα στην ίδια σειρά, το τζογκερ είναι πιο μη suv εκτός αν θες 25κ μπάτζετ χοντρικά και έχει και αέριο. Εκεί γύρω παίζει το θερμικό κινέζικο dfsk 600 που θα καίει φυσικά ειδικά στην πόλη. Μετά με πιο άνετα Πορτ μπαγκαζ αυτά που αναφέρεις, προσωπικά υπέρ -ευχαριστημενος με το 5008 από χώρους, φυσικά για την 7θεσιαε διάταξη και διακοπές θα έχω και μπαγκαζιερα. Τα tourneo κλπ δεν τα έψαξα ποτέ η αλήθεια. Kodiaq και xtrail θαρρώ πως ξεφεύγουν αρκετά πάνω από 35 ακόμη και με ατέλεια αλλά δε ξέρω αν σε ενδιαφέρει και είναι λιγότερο υβριδικά στις αρχικές εκδόσεις τους. Αν χρειαστείς για το 5008 είμαι στην διάθεση σου σε π.μ. Τίγκο 8 premium phev αν θες για phev κάπου 36 πρέπει να βγαίνει αλλά λίγη ατέλεια και dfsk e5 σε λιγότερο premium αλλά phev vfm .
Να σου ζησουν τα κουτσουβελα αδερφε.
Ευχαριστώ φίλε!
-
-
@a-d-p said in Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου:
Δες κι
εδώ για το ford

https://forum.4troxoi.gr/post/11000297856
Εδώ για Kodiaq

Βρε πινοκιο δεν εφυγες εσυ?

-
@ilias-a said in Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου:
@a-d-p said in Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου:
Δες κι
εδώ για το ford

https://forum.4troxoi.gr/post/11000297856
Εδώ για Kodiaq

Βρε πινοκιο δεν εφυγες εσυ?

Από το γραφείο, όχι από το σπίτι....🤭

-
@parikon said in Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου:
Με το καλό να υποδεχθείς το δίδυμο..
Κανένα από τα αυτοκίνητα που έχουν 2 isofix αριστερά και δεξιά δε χωράνε και τρίτο καρεκλάκι ανάμεσα. Μόνο το 5008 προηγούμενης γενιάς το έκανε αυτό που είχε 3 isofix. Προτείνω να κοιτάξεις προς toyota proace city verso και ford tourneo connect αν πας για αγορά καινούριου με ατέλεια.Αυτά χωράνε 3 στη σειρά καρεκλάκια δοκιμασμένα.Να θυμίσω ότι το Τογιότα είναι αδελφάκι των Σιτροέν Μπερλίνγκο, Πεζώ Πάρτνερ, Φίατ Ντομπλό και Οπελ Κόμπο, ή όπως αλλιώς τα λένε τα επιβατικά.
Οτι θα τα επαναφέρουν και με ντίζελ, γιατί τώρα τα είχαν κάνει μόνο ηλεκτρικά.
-
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας
Για τον φίλο @lap, έχω σκεφτεί τις λύσεις τύπου βαν, πιο πολύ κοιτάζω προς stelantis αν και τα απεχθάνομαι, γιατί το Peugeot rifter πχ έχει μεγαλύτερο χώρο πορτμπαγκάζ και βγαίνει και σε έκδοση diesel, με επιδόσεις άστα να πάνε βέβαια αλλά τι να κάνουμε. Το θέμα είναι ότι ένα αυτοκίνητο τύπου βαν θα το οδηγάω και δεν θα το γουστάρω, θα μου πεις τώρα με 3 παιδιά τι να γουστάρεις, τέλος πάντωνΓια τον φίλο @savas89 ποιο μοντέλο 5008 έχεις;
-
Δεν αναφέρθηκε budget, αλλά το Land Rover Discovery Sport παίρνει 3 καθισματάκια στο πίσω κάθισμα και έχει και μεγάλο πορτ μπαγκάζ, το οποίο ως έξτρα έχει και άλλες 2 θέσεις. Επίσης είναι εξαιρετικό εντός και εκτός δρόμου. Η τιμή επίσης είναι «εξαιρετική»...
-
Μια χαρά φίλε εγώ το διασκεδάζω με το 5008 το υβριδικό! Λοιπόν σου στέλνω σε π.μ. τις αναλυτικές εντυπώσεις μου.!
-
@realzeus said in Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου:
Δεν αναφέρθηκε budget, αλλά το Land Rover Discovery Sport παίρνει 3 καθισματάκια στο πίσω κάθισμα και έχει και μεγάλο πορτ μπαγκάζ, το οποίο ως έξτρα έχει και άλλες 2 θέσεις. Επίσης είναι εξαιρετικό εντός και εκτός δρόμου. Η τιμή επίσης είναι «εξαιρετική»...
Εξαιρετικό το land rover με εξαιρετική τιμή αλλά δυστυχώς το budget μου δεν είναι τόσο εξαιρετικό. Μετά βίας μέχρι 40k
-
@tsigalko said in Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου:
Εξαιρετικό το land rover με εξαιρετική τιμή αλλά δυστυχώς το budget μου δεν είναι τόσο εξαιρετικό. Μετά βίας μέχρι 40k
Το μπάτζετ σου καλύπτει και tiggo 8 phev μια χαρά είναι. Δεν καλύπτει μόνο Ευρωπαίο phev 7θ και ηλεκτρικά 7θ που το φθηνότερο έχει 50(Peugeot) αλλά τι να τα κάνεις
-
Το budget που εχεις ειναι εξαιρετικό
Skoda kodiaq ειναι στο budget σου νομίζω ακομα και citroen c5 aircross
-
@tsigalko να ‘σαι καλά. Με ταξίδεψες στο 2000-2003 που έπαιζα αργά το βράδυ championship manager και άκουγα μπραουδακη στον sport fm. Άκουγα λίγο και τον άνθρωπο του προέδρου και μετά πήγαινα για ύπνο.
-
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας
Για τον φίλο @lap, έχω σκεφτεί τις λύσεις τύπου βαν, πιο πολύ κοιτάζω προς stelantis αν και τα απεχθάνομαι, γιατί το Peugeot rifter πχ έχει μεγαλύτερο χώρο πορτμπαγκάζ και βγαίνει και σε έκδοση diesel, με επιδόσεις άστα να πάνε βέβαια αλλά τι να κάνουμε. Το θέμα είναι ότι ένα αυτοκίνητο τύπου βαν θα το οδηγάω και δεν θα το γουστάρω, θα μου πεις τώρα με 3 παιδιά τι να γουστάρεις, τέλος πάντωνΓια τον φίλο @savas89 ποιο μοντέλο 5008 έχεις;
Πρώην κάτοχος 2008 του 20΄ και πλέον κάτοχος του grand tourneo connect είχα την ίδια άποψη πως θα είναι ντεκαβλέ, ξενέρωτο κτλ. Όμως για τη χρήση που το θέλω είναι αμαξάρα. Χωράω άνετα ολόκληρος μέσα για να βάζω τα παιδιά στα καρεκλάκια. Όσοι ενήλικες μπήκαν και έκατσαν στην πίσω σειρά ενθουσιάστηκαν. Το καλοκαίρι σε 7θέσια διάταξη χώρεσα καρότσι chicco trio love , καρότσι βόλτας μικρό, 1 μεγάλη βαλίτσα 2 μικρές, 1 ξαπλώστρα και 2 καρεκλάκια θαλάσσης. Στη θέση που περίσσευε μπήκε και ένα ψυγειάκι αυτοκινήτου.
-
Μα δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά τα βανάκια βγαίνουν και ως επιβατικά με καλό εξοπλισμό.
Αγορά οικογενειακού αυτοκινητου