-
@sarantism said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
@otso said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Διπλο ποστ και διπλο βιντεο ο adp, μοντς περιμενω 6ημερη αποβολη .
Έχει δείξει μεγάλη ανοχή. Αδικία. Βρε Adp είπαμε. 3πλο κι όλας....
Και το έχει κάνει ποστ και σε άλλο τόπικ!
Βέβαια εκεί συνομιλεί με τον Κρίου που δεν ανοίγει λινκ.
Εκεί δικαιολογείται πλήρως!!! -
Είναι (5) πέντε επεισόδια
Εγώ θα φταίω αν σας ρίξω από μια διήμερη αποβολή, επειδή δεν προσέχετε στο μάθημα και κάνετε και πλάκα μέσα στην τάξη

@otso @sarantism , ειδικά από σένα @nickthetrib που είσαι επιμελής μαθητής, δεν το περίμενα 

-
@a-d-p said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Εγώ θα φταίω αν σας ρίξω από μια διήμερη αποβολή, επειδή δεν προσέχετε στο μάθημα και κάνετε και πλάκα μέσα στην τάξη

@otso @sarantism , ειδικά από σένα @nickthetrib που είσαι επιμελής μαθητής, δεν το περίμενα 

Δωσε, δωσε, και 10 μερες το διπλωμα.

-

αλκοτεστ καν' τους γιατι σιγουρα τα ετσουξαν
-
@ilias-a said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :

Δωσε, δωσε, και 10 μερες το διπλωμα.

-
Ο δρόμος του μέλλοντος έρχεται στην Ελλάδα – Σε ποια πόλη θα φορτίζουν εν κινήσει τα ηλεκτρικά;
-
Ο δρόμος του μέλλοντος έρχεται στην Ελλάδα – Σε ποια πόλη θα φορτίζουν εν κινήσει τα ηλεκτρικά;
Και πάνω που ήθελα να μαντέψω ζ' Γκαρδίτσα, ανοίγω το άρθρο και πήγα κουβά...
Ηγουμαστε της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, χωρίς πλάκα τελικά.
Και πρέπει να είναι μοναδική χώρα στον κόσμο, που ανακοινώνεται επίσημα κι αποτελεί είδηση, ότι θα γίνει μελέτη, για μια καινοτόμο τεχνολογία, και πόσα λεφτά θα πάρει ο μελετητής... έργων που κατά 99% δεν πραγματοποιούνται ποτέΣ των ποτών. -
Γνωστός μου αγόρασε ένα ηλεκτρικό Mini Aceman και είναι σε φάση αναζήτησης επιτοίχιου φορτιστή. Στο σπίτι έχει τριφασική παροχή ρεύματος, ενώ το Aceman δέχεται μέχρι 11KW.
Τι θα μπορούσατε να του προτείνετε με βάση την εμπειρία σας;
Ο ηλεκτρολόγος πρότεινε έναν MC Charger, που από ότι βλέπω είναι ελληνική εταιρεία με έδρα την Σίνδο.
Υπάρχει κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξει;Με μια αναζήτηση που έκανα, μου κάνει εντύπωση ότι δεν επιδοτούνται όλοι οι φορτιστές. Τι φάση ακριβώς είναι αυτή;
Βρήκα κάποιους Schneider στον Καυκά. Μήπως είναι πιο σίγουρη λύση;
-
@axel12p said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Ο ηλεκτρολόγος πρότεινε έναν MC Charger, που από ότι βλέπω είναι ελληνική εταιρεία με έδρα την Σίνδο.
Υπάρχει κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξει;Με μια αναζήτηση που έκανα, μου κάνει εντύπωση ότι δεν επιδοτούνται όλοι οι φορτιστές. Τι φάση ακριβώς είναι αυτή;
-
Η καλύτερη λύση wallbox - εαν δεν δικαούται επιδότηση - ειναι μακράν Tesla. Δεν έχει νόημα να κοιτάξει ο,τιδήποτε άλλο. Προσωπικά εκεί έχω καταλήξει μετά από μεγάλη έρευνα - εαν βάλω, γιατι υπάρχει και η σκέψη για απλή πρίζα.
-
MC ειναι καλή ετιαρία, Ελληνική. Βγάζουν θεματάκια οι φορτιστές τους, αλλά έχουν πολύ καλό support.
-
Όσοι φορτιστές επιδοτούνται ειναι πολύ ακριβοί, ακριβώς λόγω της επιδότησης (έχει αυηξήση τρελλά το περιθώριο κέρδους ο εισαγωγέας). Δεν αξίζουν οι Schneider, ABB κλπ. σε αυτά τα χρήματα που ζητάνε.
-
-
Υπάρχει κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξει;
Για να είναι νόμιμος, έχει μια διαδικασία με τον ΔΕΔΔΗΕ η τοποθέτηση επιτοίχιου φορτιστή.
Το αναφέρω για να μη του προτείνει ο ηλεκτρολόγος του κάποια "συνοπτική" λύση για να του παρουσιάσει μικρότερο κόστος, αλλά να βρει το μπελά του αργότερα. -
Υπάρχει περίπτωση να έχει θέμα συμβατότητας με τον Tesla;
-
Υπάρχει περίπτωση να έχει θέμα συμβατότητας με τον Tesla;
Οχι, κανένα θέμα. Αρκεί να ρυθμιστεί από την εφαρμογή για να φορτίζει και άλλα αυτοκίνητα διάφορα των Τεσλα. Ειναι 1' υπόθεση για τον ηλεκτρολόγο.
-
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
-
Γνωστός μου αγόρασε ένα ηλεκτρικό Mini Aceman και είναι σε φάση αναζήτησης επιτοίχιου φορτιστή. Στο σπίτι έχει τριφασική παροχή ρεύματος, ενώ το Aceman δέχεται μέχρι 11KW.
Τι θα μπορούσατε να του προτείνετε με βάση την εμπειρία σας;
Το χω ξαναγράψει.
Από τη στιγμή που οι φορτιστές 11 και 22 kw έχουν ίδια τιμή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προτιμηθούν οι 11ρηδες ακόμα και αν δεν έχεις ΙΧ που φορτίζει με παραπάνω απο 11.
Σε 5-10 χρόνια μπορεί να αποκτήσεις, γιατί να σε περιορίζει? -
-
Το αρθρο δεν μας λεει ποια ηλεκτρικα φορτιζουν επαγωγικα……
-
@teo-mak said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Επειδή τα γνωρίζετε

-
@teo-mak said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Επειδή τα γνωρίζετε

-
Η ηλεκτρική Cayenne και ένα Genesis νομίζω.
Άντε να είναι και κάνα δυο ακόμη.
-
@katafractos17 said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Η ηλεκτρική Cayenne και ένα Genesis νομίζω.
Άντε να είναι και κάνα δυο ακόμη.
Θα ακολουθήσουν και άλλα VAG και φυσικά τα στελαντις 🤭

αν θέλουν οι Κινέζοι σε 6μηνες θα φορτίζουν όλα ασύρματα
Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων