-
@antonakis said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Εντός των ορίων της ιδιοκτησίας σου φαντάζομαι κάνεις ότι θες.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περνάνε καλώδια πάνω από κοινόχρηστο πεζοδρόμιο (και φαντάζομαι αντίστοιχα σε κοινόχρηστους χώρους στις πολυκατοικίες).Πάντως έχω δει πατέντες στη γειτονιά με καλώδια πάνω από το δέντρο στο πεζοδρόμιο ή μέσα στην υδρορροή κάτω από αυτό.
Θεωρητικά ναι ωστόσο μήπως μπορεί να κατηγορηθείς ότι άφησες μια μπαλαντέζα μόνη της, εκτεθειμένη και χωρίς επίβλεψη έστω και στον ιδιόκτητο χώρο σου? Φυσικά αυτός που μπορεί να σε κατηγορήσει(και ο εισαγγελέας ας πούμε) θα σου πει πως στο ηλεκτρολογικό σχέδιο δεν υπάρχει και εσύ τη στιγμή του συμβάντος ήσουν απών.
Θα ουρλιάξουν πολλοί(δεν έχω ηλεκτρικό) αλλά μήπως θα έπρεπε η νομοθεσία να αναβαθμιστεί αφού πάμε για ηλεκτρικά μόνο εις μέλλον και με συγκεκριμένες προδιαγραφές να προβλέπεται η τοποθέτηση wallbox στο πεζοδρόμιο ,φυσικά χωρίς να παρεμποδίζει το καλώδιο τη διέλευση πεζού.
Υ.Γ. Αν οι κυβερνώντες σου δώσουν και τη θέση για παρκάρισμα πιστεύω στην Αθήνα δεν θα ξανακουστεί ήχος θερμικού
( φυσικά για πλάκα το λέω αυτό.) -
@w202-amg said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Θεωρητικά ναι ωστόσο μήπως μπορεί να κατηγορηθείς ότι άφησες μια μπαλαντέζα μόνη της, εκτεθειμένη και χωρίς επίβλεψη έστω και στον ιδιόκτητο χώρο σου? Φυσικά αυτός που μπορεί να σε κατηγορήσει(και ο εισαγγελέας ας πούμε) θα σου πει πως στο ηλεκτρολογικό σχέδιο δεν υπάρχει και εσύ τη στιγμή του συμβάντος ήσουν απών.
Αν μπει οπαδός της Ρόμα να πάρει καλώδιο από το σπίτι σου και τον χτυπήσει το ρεύμα, θα σου κάνει μήνυση για παρεμπόδιση απαλλοτρίωσης?
-
Αν μπει οπαδός της Ρόμα να πάρει καλώδιο από το σπίτι σου και τον χτυπήσει το ρεύμα, θα σου κάνει μήνυση για παρεμπόδιση απαλλοτρίωσης?
Ο ίδιος όχι, αλλά είμαι βέβαιος ότι ο εισαγγελέας θα εξετάσει εξονυχιστικά τις συνθήκες. Αν τον χτυπήσει από μπαλαντέζα σε ανοιχτό χώρο δεν ξέρω τι θα κάνει......Με βλέπω πάντως προφυλακιστέο και βλέπουμε.....
-
μπαλαντέζα
Ένα θέμα είναι αυτό.
Δεν παίζει μπαλαντέζα στην ασφαλή φόρτιση αυτοκινήτου.Από εκεί και πέρα, μια μπαλαντέζα που να εξυπηρετεί οτιδήποτε άλλο, μπορεί να είναι "παρατημένη" στον ιδιωτικό σου χώρο, αλλά αν αυτός είναι προσβάσιμος από άλλους, δεν γνωρίζω τι προβλέπει ο νόμος όσον αφορά αμέλεια, επίβλεψη, κτλ.
-
Ο ίδιος όχι, αλλά είμαι βέβαιος ότι ο εισαγγελέας θα εξετάσει εξονυχιστικά τις συνθήκες. Αν τον χτυπήσει από μπαλαντέζα σε ανοιχτό χώρο δεν ξέρω τι θα κάνει......Με βλέπω πάντως προφυλακιστέο και βλέπουμε.....
Το καλυτερο ειναι , αν βαλεις ηλεκτρομοτερ στις αντικες σου ,
να καλεσεις τον γειτονα ρομα και να του εξηγησεις οτι ειναι παγιδευμενο το συστημα και οτι σε καμμια περιπτωση δεν θα κερδισουν κατι .
Αυτος μιας και λειτουργει ως προκεχωρημενο φυλακιο , θα ειδοποιησει τα καταλληλα προσωπα και θα κοιμασαι ησυχος . -
https://www.tesla.com/el_GR/supercharger-voting
νεος κυκλος ψηφοφοριας για την τοποθεσια του επομενου supercharger. Για να ψηφισετε αρκει να εχετε λογαριασμο τεσλα και οχι απαραιτητα να κατεχετε οχημα. Μπορειτε να ψηφισετε εως 5 τοποθεσιες. Οποιος εχει ηδη ηλεκτρικο οχημα ή σκεφτεται να παρει στο μελλον, καλο θα ηταν να βοηθησει ωστε να ανεβουν οι ψηφοι που πεφτουν για τοποθεσιες στην ελλαδα.
-
Πόση αυτονομία προσθέτουν τα ηλιακά πάνελ σε ένα EV; [video]
https://carselectric.gr/posi-aftonomia-prosthetoun-ta-iliaka-panel-se-ena-ev-video/
-
Έξω από το γκαράζ wallbox και μόνο το καλώδιο απο το φορτιστή μέχρι το αμάξι είναι νόμιμο?Το ερώτημα δεν είναι τόσο αν πάει κάποιος ένοικος όσο αν πάει κάποιος άσχετος για κλοπή ή οτιδήποτε και βρεις μπελά από το πουθενά
Αυτό γιατί σε προβληματίζει?
Ο φορτιστής θα εχει δηλωθεί στη δεδδηε και το καλώδιο κλειδώνει στα 2 άκρα. Αν δεν υπάρχει καλώδιο δεν δίνει ρευμα (σε εξωτερικό φορτηστη θα έβαζα με κάρτα οπότε και καλώδιο να βαλει κάποιος να μην πάρει ρευμα).
Όλα στο χώρο σου και όχι εξω γιατί μπορεί να σκόνταψω και να σου κάνω μήνυση για αυτο
-
Έχω καταλήξει σε δύο φορτιστές.
-
Feyree EV Charger Type2 16A 3.5KW 1Phase WIFI APP Control 5M Cable Portable
-
VEVOR Portable EV Charger Type 2, 16A 3.7kW 8.6Μ Charging Cable
Έχει κάποιος κάποια άλλη πρόταση;
-
-
@katafractos17 said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
-
-
Με μονοφασικο για 80αρα μπαταρία θα παίζεις?
-
-
@kapelis said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
-
-
Με μονοφασικο για 80αρα μπαταρία θα παίζεις?
Yes.
-
-
-
-
τον feyree τον εχουν αρκετοι και ειναι ευχαριστημενοι. Την vevor την γνωριζω απο βιντεο του adypapas, αλλα δεν θυμαμαι να εχει αναφερει κανενας κατι για φορτιστη τους.
Υποψιν οτι οποιον σουκο φορτιστη και να αγορασεις, τα 3.7kw (16Α σε μονορφαικο)ειναι οριακα και θα πρεπει να εχεις την καταλληλη καλωδιωση. 2kw (8Α σε μονοφασικο) τα εχεις ανετα σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις.αν ο βεβορ δεν εχει καποιο feature που θελεις, προσωπικα θα πηγαινα με τον feyree.
-
-
@dettol said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
-
-
τον feyree τον εχουν αρκετοι και ειναι ευχαριστημενοι. Την vevor την γνωριζω απο βιντεο του adypapas, αλλα δεν θυμαμαι να εχει αναφερει κανενας κατι για φορτιστη τους.
Υποψιν οτι οποιον σουκο φορτιστη και να αγορασεις, τα 3.7kw (16Α σε μονορφαικο)ειναι οριακα και θα πρεπει να εχεις την καταλληλη καλωδιωση. 2kw (8Α σε μονοφασικο) τα εχεις ανετα σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις.αν ο βεβορ δεν εχει καποιο feature που θελεις, προσωπικα θα πηγαινα με τον feyree.
Κι εγώ στον feyree κλείνω πιο πολύ.
Την εγκατάσταση μου την έχω παραθέσει σε προηγούμενη ανάρτηση και νομίζω ότι είναι ΟΚ για 16Α. -
-
@dettol said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
-
-
Κι εγώ στον feyree κλείνω πιο πολύ.
Την εγκατάσταση μου την έχω παραθέσει σε προηγούμενη ανάρτηση και νομίζω ότι είναι ΟΚ για 16Α.σωστος, δεν το θυμομουν! Μια χαρα λοιπον!
-
-
Σκέφτεσαι να πάρεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά έχεις απορίες. Που θα φορτίζεις; Πόσα θα γλιτώνεις από καύσιμα; Πώς είναι στην οδήγηση; Θα μπορείς να κάνεις μεγάλα ταξίδια; Είναι όλοι οι φορτιστές ίδιοι και ποιος είναι ο καταλληλότερος; Σε αυτό το επεισόδιο της video σειράς EVs Explained, το @Gocargr απαντά σε όλες τις ερωτήσεις για την ηλεκτροκίνηση!
-
Σκέφτεσαι να πάρεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά σε προβληματίζει η διαδικασία της φόρτισης; Το @Gocargr έχει όλες τις απαντήσεις!
Σε αυτό το επεισόδιο της video σειράς EVs Explained, θα εξηγήσουμε με απλά λόγια όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη φόρτιση ενός EV. -
Σκέφτεσαι να πάρεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά σε προβληματίζουν οι διαφορετικοί τύποι φορτιστών; Το @Gocargr έχει όλες τις απαντήσεις!
Σε αυτό το επεισόδιο της video σειράς EVs Explained, θα εξηγήσουμε με απλά λόγια τα πάντα για τους φορτιστές, τόσο για την οικιακή όσο και για τη δημόσια φόρτιση. -
Διπλο ποστ και διπλο βιντεο ο adp, μοντς περιμενω 6ημερη αποβολη .
-
@otso said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
3πλο είναι!!!
-
@otso said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Έχει δείξει μεγάλη ανοχή. Αδικία. Βρε Adp είπαμε. 3πλο κι όλας....
Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων