-
@otso said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Γι αυτο τον διεκδικησαν και τον διεκδικουν τοσες γυναικες
Απλα δεν μπορει να πει οχι
Ουτε καν σε προταση γαμου .
-
@otso said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
ΠΙΕΡ ΖΟΖΕΦ ΠΡΟΥΝΤΟΝ..!!

Από τη μέρα που γεννήθηκα φακελωμένος είμαι...!!
Κάποια στιγμή τα τσακάλια ανακάλυψαν ότι, δεν αποτελώ κίνδυνο για την κοινωνία μας, οπότε και με άφησαν να γεράσω με την ησυχία μου, επειδή δεν έκανα ποτέ κακό σε κανέναν...!!!
Στα νιάτα μου, είχα την τύχη να αγναντεύω τον Άγιο Ευστράτιο, ακόμα ένα φανταστικό μέρος διακοπών..!!!
Πολλές φορές χωρίς να το θέλω ξεβράκωνα και κανέναν, από σπόντα βέβαια και όχι ευθέως , επειδή μιλάω πολύ.......
Μπείτε και διαβάστε, φοβερή δήλωση του πρωθυπουργού ΣΗΜΕΡΑ, Τύφλα νάχει ο συγχωρεμένος με τα Ίμια...!!!
Δήλωση που αφορά την επέμβαση στη Βενεζουέλα...!!!
( Δεν είναι η ώρα να εξετάσουμε τη νομιμότητα της πράξης αυτής...!!! )
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...!!!
Μετά από αυτή τη δήλωση νομίζω ότι ξαναξεπεράσαμε το 30%...!!!
Κι έπειτα ο άλλος μας μιλάει για Μπακούνιν...!!!
Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν...!!!
Παιδιά, όσοι ψάχνετε εδώ μέσα για ταραχοποιούς , τζάμπα χρόνο χάνετε...........
Πάτε να δείτε τον Καποδίστρια, να δείτε τι σημαίνει ΗΘΟΣ , ειδικά εσείς που τα οικονομάτε από την πολιτική..!!
Αλλά που, το είδατε το τέλος του..... -
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Η μπάλλα, ούτε καν στην εξέδρα,

αλλά έξω από το γήπεδο...!!!
Πόσες βδομάδες λες να μεσολαβήσουν μέχρι να εκδοθεί το ΦΕΚ..??!!
Με τα διπλώματα θα τη βγάλουν..??!!
Ένα μήνα, δύο μήνες...???!!
Σε κάτι τέτοια τα αντανακλαστικά είναι σαν της κόμπρας, θα απασχολούμε τώρα τα όργανα να μαζεύουν διπλώματα και να γεμίζουν κι οι ντουλάπες..??!!
Επειδή ισχυρίστηκες ότι οι επαρκώς έξυπνοι αντιλαμβάνονται ότι τα διπλώματα τα μαζεύουν για να εισπράξουν λεφτά, έχεις την αφέλεια να πιστεύεις ότι αυτό θα σταματήσει, αν σε ένα μήνα δημοσιευθεί το ΦΕΚ περί βεβαίωσης των προστίμων μέσω της εφορίας..??!!
Όταν δεν υπάρχει χρήμα φίλε, και το σώβρακο να του πάρεις του κοσμάκη, δεν θα ψάξει να βρει άλλο, θα κυκλοφορεί ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ...!!!
Η αστυνομία θα μείνει με τα διπλώματα στα ράφια, η εφορία θα υπόσχεται ξανά και ξανά 500 άτοκες δόσεις, όπως έχει γίνει πολλές φορές και τα φέσια θα ξεπεράσουν το Λευκό Πύργο...!!!
Αλήθεια fun να εισπράξουν , για τα διπλώματα και τις βεβαιωμένες οφειλές, όταν εν πάσει περιπτώσει δημοσιευθεί αυτό το ΦΕΚ , για τα χρέη που θα συσσωρεύονται από τον νέο ΚΟΚ θα έχουμε..??!!!
Το φαντάζεσαι..?? Η εφορία να πουλάει τα δικαιώματα σε κανένα fun..??!!!
Στην Ελλάδα ζούμε, όλα γίνονται...!!!
Εδώ πούλησαν τα πάντα, σε αυτό θα κολλήσουμε..!!!
Αφού έχεις χρόνο, κάτσε και διάβασε λίγο, ΠΙΕΡ ΖΟΖΕΦ ΠΡΟΥΝΤΟΝ..!!
Φιλειρηνιστής , σοσιαλιστής , φιλόσοφος και προπαντός κοινοβουλευτικός..!!!
Δε νοιάστηκε ποτέ για το πως θα εφαρμοστούν αυτά που πίστευε,ούτε και το προσπάθησε , ίσως γιατί κατά βάθος το ήξερε, ότι είναι ανέφικτο να γίνουν πράξη σε αυτόν τον πλανήτη με αυτά τα όντα...!!!
Όλα αυτά 200 χρόνια πριν...!!!
Οι υπόλοιποι, Μαρξ, Μπακούνιν, Ένγκελς και οι πιο σύγχρονοι τους, ακόμα χειρότεροι ,ούτε με αγγίζουν ,ούτε με αφορούν......
Ο φασισμός δεν έχει χρώμα από όπου κι αν προέρχεται, κόκκινος μαύρος ο ίδιος είναι, ΘΛΙΒΕΡΟΣ , ΒΙΑΙΟΣ , ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ..!!
Είναι αυτός που μας καπέλωσε πολλές φορές ως λαό, την τελευταία για 7 χρόνια πρόσφατα, είναι ο ίδιος, άσχετα με το χρώμα του που χώρισε μια πόλη ,ένα λαό, μια χώρα, με ένα τείχος για 28 χρόνια στο Βερολίνο...!!!Εγώ έγραψα για κάτι που ισχύει εδώ και πολλά χρόνια και εσύ μου ανέβασες ένα νομοσχέδιο στη διαβούλευση.... νομίζω ότι μπορείς και καλύτερα

Έγραψα κάτι λάθος;;;Όταν θα πάρει την τελική μορφή του και γίνει νόμος θα το συζητήσουμε.
Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από την ΚΕΔΕ.Προσωπικά δεν με αφορά, ούτε με "καίει" η είσπραξη των προστίμων ούτε που θα ΒΕΒΑΙΏΝΟΝΤΑΙ. Εσένα;
Να ξέρεις, πάντως, ότι η συντριπτική πλειοψηφία τα πληρώνει, σε βαθμό που εκπλήσσει και εμένα....
Τι πρόσφατα;;;

Δεν είχα καν γεννηθεί όταν είχαμε "χούντα"ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ μέχρι 6-11-2025.
Τελείωσε η διαβούλευση, έτσι γράφουν τουλάχιστον.
https://www.opengov.gr/digitalandbrief/?p=3606Το θέμα όμως δεν είναι τυπολατρικό, καλή η τρίπλα, αλλά χάνεις το γκολ...!!!
Αυτό που έγραψες δεν αφορά τον νέο ΚΟΚ, για αυτόν μιλάμε τώρα, το τι ίσχυε είναι άλλο θέμα..!!
Εσύ είπες ότι παίρνουν τα διπλώματα, με το παραμικρό πλέον λέω εγώ, με τον νέο ΚΟΚ για να εισπράξουν...!!!
Εμένα και με αφορά και με καίει το θέμα, διότι εσύ είπες, όσο θα αφαιρούνται τα διπλώματα, τόσο θα εισπράττονται τα χρήματα..!!
Αν λοιπόν βρεθεί καλύτερη εισπρακτική μέθοδος, ίσως χαλαρώσει, ή αλλάξει αυτό το καραγκιοζηλίκι με τα διπλώματα να αφαιρούνται για το παραμικρό...!!!
Όσο ζω ελπίζω....
Το ότι έχεις άμεση πρόσβαση σε κάποιο τμήμα για πληροφορίες, με αφήνει άφωνο γιατί βγάζεις στατιστικά, εκτός αν αυτά αφορούν κάποιο συγκεκριμένο τμήμα, οπότε ακόμα και δύσκολα θα έχεις κάποια εικόνα, αλλά να μιλάς για όλη τη χώρα είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ..!!
Το πρόσφατα είναι σχήμα λόγου και αφορά τη σύγχρονη ιστορία μας 15 Ιανουαρίου του 1822 , ημερομηνία της ανεξαρτησίας μας , όταν έχεις γίνει κράτος το 1822, το 1967 είναι σχετικά πρόσφατο...!!!
Σίγουρα το κριτήριο για το ΠΡΟΣΦΑΤΑ ,δεν είναι το πότε γεννήθηκε ο καθένας μας.
Όσο για το ότι ήσουν αγέννητος τότε , πίστεψε με δεν έχασες τίποτε σημαντικό, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου ήμουν 17-18 στα καλύτερα μου...!!!
Έχεις καμμιά απάντηση για το πως στην σούπερ νομοταγή Ελβετία, όπου αν πας με 5 χλμ. παραπάνω από το όριο ταχύτητας σε ξεσκίζουν, αυτό το μπαράκι ήταν γεμάτο με ανήλικα παιδιά που κάηκαν ενώ έπιναν..??!!
Εγώ έχω...!!!Παραδέχεσαι ποτέ ότι έχεις κάνει λάθος;
Δεν ίσχυε, ισχύει μέχρι τη στιγμή που μιλάμε, δεν μπορώ να μιλάω επί φανταστικών σεναρίων.
Να θυμίσω ότι η προβλέψεις του προηγούμενου ΚΟΚ (4530.2018) περί έκδοσης ΚΥΑ για τον καθορισμό των προστίμων βάσει εισοδήματος, έμειναν προβλέψεις).Αλλά και στο νομοσχέδιο που ανέβασες δεν βλέπω κάτι σημαντικά διαφορετικό από αυτό που ισχύει.
Μην διαστρεβλώνεις τα γραφόμενα μου.
Εγώ έγραψα ότι η αφαίρεση διπλώματος, για μικρόπαραβάσεις, λειτουργεί και σαν μέτρο πίεσης για να εκβιάσουν την πληρωμή. Προσωπική άποψη - εκτίμηση. Τουλάχιστον έτσι λειτουργούσε τόσα χρόνια η αφαίρεση των πινακίδων.
Και αφού κάναμε 30 χρόνια να γλυτώσουμε από αυτήν, δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα γλυτώσουμε εύκολα από την αφαίρεση του διπλώματος.Όπως προσωπική εκτίμηση είναι τα στατιστικά πληρωμής, που όμως είναι σχετικά ασφαλής, γιατί προέρχονται από τον αντιπροσωπευτικότερο Δήμο της Ελλάδας.
ΥΓ. Κανείς δεν έχει τέτοια πληροφόρηση στην Ελλάδα, αυτό πάει να αλλάξει το νομοσχέδιο που ανέβασες. Να συγκεντρώσει όλες τις πληρωμές.Τελικά θεωρείς άδικη την αφαίρεση του διπλώματος για αυτές τις μικροπαραβάσεις για να δω αν συμφωνούμε..??!!
Άσχετα με το γιατί και το διότι.
Έχεις άποψη..?? Αν δεν θέλεις μη τη λες δικαίωμα σου, αλλά να ρωτάω τι κάνεις Γιάννη ,κι εσύ να απαντάς κουκιά σπέρνω, δεν λέει..!!
Ή απλά μας ενημερώνεις..??!!
Αν η θέση σου δεν σου επιτρέπει να εκφραστείς σεβαστό, εγώ αυτό καταλαβαίνω, ότι κωλύεσαι, οπότε δεν έχει νόημα να επιμένω, ενημέρωνε μας εσύ σε ευχαριστούμε, κι εγώ θα σχολιάζω λέγοντας τα δικά μου, όσο μου το επιτρέπει το σάιτ κι εσύ...!!! -

Σε κάτι τέτοια τα αντανακλαστικά είναι σαν της κόμπρας, θα απασχολούμε τώρα τα όργανα να μαζεύουν διπλώματα και να γεμίζουν κι οι ντουλάπες..??!!
Επειδή ισχυρίστηκες ότι οι επαρκώς έξυπνοι αντιλαμβάνονται ότι τα διπλώματα τα μαζεύουν για να εισπράξουν λεφτά, έχεις την αφέλεια να πιστεύεις ότι αυτό θα σταματήσει, αν σε ένα μήνα δημοσιευθεί το ΦΕΚ περί βεβαίωσης των προστίμων μέσω της εφορίας..??!!
Όταν δεν υπάρχει χρήμα φίλε, και το σώβρακο να του πάρεις του κοσμάκη, δεν θα ψάξει να βρει άλλο, θα κυκλοφορεί ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ...!!!
Η αστυνομία θα μείνει με τα διπλώματα στα ράφια, η εφορία θα υπόσχεται ξανά και ξανά 500 άτοκες δόσεις, όπως έχει γίνει πολλές φορές και τα φέσια θα ξεπεράσουν το Λευκό Πύργο...!!!
Αλήθεια fun να εισπράξουν , για τα διπλώματα και τις βεβαιωμένες οφειλές, όταν εν πάσει περιπτώσει δημοσιευθεί αυτό το ΦΕΚ , για τα χρέη που θα συσσωρεύονται από τον νέο ΚΟΚ θα έχουμε..??!!!
Δε νοιάστηκε ποτέ για το πως θα εφαρμοστούν αυτά που πίστευε,ούτε και το προσπάθησε , ίσως γιατί κατά βάθος το ήξερε, ότι είναι ανέφικτο να γίνουν πράξη σε αυτόν τον πλανήτη με αυτά τα όντα...!!!
Οι υπόλοιποι, Μαρξ, Μπακούνιν, Ένγκελς και οι πιο σύγχρονοι τους, ακόμα χειρότεροι ,ούτε με αγγίζουν ,ούτε με αφορούν......
Ο φασισμός δεν έχει χρώμα από όπου κι αν προέρχεται, κόκκινος μαύρος ο ίδιος είναι, ΘΛΙΒΕΡΟΣ , ΒΙΑΙΟΣ , ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ..!!
Είναι αυτός που μας καπέλωσε πολλές φορές ως λαό, την τελευταία για 7 χρόνια πρόσφατα, είναι ο ίδιος, άσχετα με το χρώμα του που χώρισε μια πόλη ,ένα λαό, μια χώρα, με ένα τείχος για 28 χρόνια στο Βερολίνο...!!!Εγώ έγραψα για κάτι που ισχύει εδώ και πολλά χρόνια και εσύ μου ανέβασες ένα νομοσχέδιο στη διαβούλευση.... νομίζω ότι μπορείς και καλύτερα

Έγραψα κάτι λάθος;;;Όταν θα πάρει την τελική μορφή του και γίνει νόμος θα το συζητήσουμε.
Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από την ΚΕΔΕ.Προσωπικά δεν με αφορά, ούτε με "καίει" η είσπραξη των προστίμων ούτε που θα ΒΕΒΑΙΏΝΟΝΤΑΙ. Εσένα;
Να ξέρεις, πάντως, ότι η συντριπτική πλειοψηφία τα πληρώνει, σε βαθμό που εκπλήσσει και εμένα....
Τι πρόσφατα;;;

https://www.opengov.gr/digitalandbrief/?p=3606Το θέμα όμως δεν είναι τυπολατρικό, καλή η τρίπλα, αλλά χάνεις το γκολ...!!!
Αυτό που έγραψες δεν αφορά τον νέο ΚΟΚ, για αυτόν μιλάμε τώρα, το τι ίσχυε είναι άλλο θέμα..!!
Εσύ είπες ότι παίρνουν τα διπλώματα, με το παραμικρό πλέον λέω εγώ, με τον νέο ΚΟΚ για να εισπράξουν...!!!
Εμένα και με αφορά και με καίει το θέμα, διότι εσύ είπες, όσο θα αφαιρούνται τα διπλώματα, τόσο θα εισπράττονται τα χρήματα..!!
Αν λοιπόν βρεθεί καλύτερη εισπρακτική μέθοδος, ίσως χαλαρώσει, ή αλλάξει αυτό το καραγκιοζηλίκι με τα διπλώματα να αφαιρούνται για το παραμικρό...!!!
Όσο ζω ελπίζω....
Το ότι έχεις άμεση πρόσβαση σε κάποιο τμήμα για πληροφορίες, με αφήνει άφωνο γιατί βγάζεις στατιστικά, εκτός αν αυτά αφορούν κάποιο συγκεκριμένο τμήμα, οπότε ακόμα και δύσκολα θα έχεις κάποια εικόνα, αλλά να μιλάς για όλη τη χώρα είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ..!!
Το πρόσφατα είναι σχήμα λόγου και αφορά τη σύγχρονη ιστορία μας 15 Ιανουαρίου του 1822 , ημερομηνία της ανεξαρτησίας μας , όταν έχεις γίνει κράτος το 1822, το 1967 είναι σχετικά πρόσφατο...!!!
Όσο για το ότι ήσουν αγέννητος τότε , πίστεψε με δεν έχασες τίποτε σημαντικό, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου ήμουν 17-18 στα καλύτερα μου...!!!
Έχεις καμμιά απάντηση για το πως στην σούπερ νομοταγή Ελβετία, όπου αν πας με 5 χλμ. παραπάνω από το όριο ταχύτητας σε ξεσκίζουν, αυτό το μπαράκι ήταν γεμάτο με ανήλικα παιδιά που κάηκαν ενώ έπιναν..??!!
Δεν ίσχυε, ισχύει μέχρι τη στιγμή που μιλάμε, δεν μπορώ να μιλάω επί φανταστικών σεναρίων.
Να θυμίσω ότι η προβλέψεις του προηγούμενου ΚΟΚ (4530.2018) περί έκδοσης ΚΥΑ για τον καθορισμό των προστίμων βάσει εισοδήματος, έμειναν προβλέψεις).Αλλά και στο νομοσχέδιο που ανέβασες δεν βλέπω κάτι σημαντικά διαφορετικό από αυτό που ισχύει.
Εγώ έγραψα ότι η αφαίρεση διπλώματος, για μικρόπαραβάσεις, λειτουργεί και σαν μέτρο πίεσης για να εκβιάσουν την πληρωμή. Προσωπική άποψη - εκτίμηση. Τουλάχιστον έτσι λειτουργούσε τόσα χρόνια η αφαίρεση των πινακίδων.
Και αφού κάναμε 30 χρόνια να γλυτώσουμε από αυτήν, δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα γλυτώσουμε εύκολα από την αφαίρεση του διπλώματος.Όπως προσωπική εκτίμηση είναι τα στατιστικά πληρωμής, που όμως είναι σχετικά ασφαλής, γιατί προέρχονται από τον αντιπροσωπευτικότερο Δήμο της Ελλάδας.
ΥΓ. Κανείς δεν έχει τέτοια πληροφόρηση στην Ελλάδα, αυτό πάει να αλλάξει το νομοσχέδιο που ανέβασες. Να συγκεντρώσει όλες τις πληρωμές.Τελικά θεωρείς άδικη την αφαίρεση του διπλώματος για αυτές τις μικροπαραβάσεις για να δω αν συμφωνούμε..??!!
Έχεις άποψη..?? Αν δεν θέλεις μη τη λες δικαίωμα σου, αλλά να ρωτάω τι κάνεις Γιάννη ,κι εσύ να απαντάς κουκιά σπέρνω, δεν λέει..!!
Αν η θέση σου δεν σου επιτρέπει να εκφραστείς σεβαστό, εγώ αυτό καταλαβαίνω, ότι κωλύεσαι, οπότε δεν έχει νόημα να επιμένω, ενημέρωνε μας εσύ σε ευχαριστούμε, κι εγώ θα σχολιάζω λέγοντας τα δικά μου, όσο μου το επιτρέπει το σάιτ κι εσύ...!!!Γιάννη, Πέρασε μια μέρα από το τμήμα να κεράσω καφέ και να σου λύσω όλες τις απορίες
-
Πέρασε μια μέρα από το τμήμα να κεράσω καφέ και να σου λύσω όλες τις απορίες
Γιάννη προσοχή!

-

Τι πρόσφατα;;;

Όσο ζω ελπίζω....
Αν η θέση σου δεν σου επιτρέπει να εκφραστείς σεβαστό, εγώ αυτό καταλαβαίνω, ότι κωλύεσαι, οπότε δεν έχει νόημα να επιμένω, ενημέρωνε μας εσύ σε ευχαριστούμε, κι εγώ θα σχολιάζω λέγοντας τα δικά μου, όσο μου το επιτρέπει το σάιτ κι εσύ...!!!Γιάννη, Πέρασε μια μέρα από το τμήμα να κεράσω καφέ και να σου λύσω όλες τις απορίες
Το κυλικείο είναι στο ίδιο κτήριο , συστεγάζεστε..??!!
Να φέρω και κανένα λαχείο μέρες που είναι να πουλήσω και τίποτε..??!!
Πάντως καφέ δεν θα έλεγα και όχι για να πιώ, αλλά μακριά από χώρους βίας και όπλων, είμαι φιλήσυχος άνθρωπος, αγριεύομαι,
σε καμμιά παραλία στην Καλαμαριά ας πούμε, που έχει και ωραίο περιβάλλον, θάλασσα ...!!
Στο τμήμα πηγαίνω κάθε 15-20 χρόνια μόνο, όταν αλλάζω ταυτότητα και διαβατήριο , αλλά και πάλι μου πιάνεται η ψυχή...!!! -
@jousis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Πέρασε μια μέρα από το τμήμα να κεράσω καφέ και να σου λύσω όλες τις απορίες
Γιάννη προσοχή
Θα έχω το νου μου...!!!
-
Θυμάμαι τις πρώτες μέρες μου είπε ένας φίλος μου, να μην ξεχάσω να φοράω ζώνη μέσα στην πόλη γιατί σκίζουν τα πάντα όλα. Αυτήν τη βδομάδα, ούτε έναν τροχονόμο δεν είδα, ούτε ένα μπλόκο.
Α είδα έναν που μιλούσε στο κινητό του lol.
Nα το συνεχίσω λίγο. Έχω την εντύπωση πως αν δοθεί οδηγία, να γίνονται τακτικά μπλόκα και να αφαιρούνται διπλώματα κλπ, έχουν μετρήσει το πολιτικό κόστος και για αυτό κλασικά τις πρώτες μέρες πέφτει βούρδουλας και μετά, πέρα βρέχει. -
Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αν δεν γίνει κάτι σοβαρό με τις σημάνσεις και ειδικά αυτές με τα όρια ταχύτητας όπου τα νούμερα εναλλάσσονται σαν τον τροχό τής τύχης, είναι έως αδύνατον να μη παρανομήσεις.
Κι όταν προσπαθήσεις πολύ να ακολουθήσεις τα όρια κινδυνεύεις είτε να πέσουν επάνω σου όσοι ακολουθούν είτε να προκληθεί ατύχημα με τις αλλεπάλληλες και απροειδοποίητες προσπεράσεις.
Δεν έχω δεί/ακούσει καμμία σχετική αναφορά από τους "λαλίστατους" δημοσιογράφους που καταχαίρονται να μας πληροφορούν για τους (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ) παραβάτες των 212+ χιλιομέτρων στην Βουλιαγμένης και στην Ποσειδώνος, μα ούτε και από τους αρμοδίους ότι έχουν έστω επίγνωση του προβλήματος και ότι σκέφτονται να λάβουν κάποια μέτρα εξορθολογισμού της σήμανσης με αφαίρεση πινακίδων από εκεί όπου δεν χρειάζονται και προσαρμογή των ορίων στα σύγχρονα δεδομένα αυτοκίνησης.
Οι ευθύνη της πολιτείας για την οδική συμμόρφωση δεν μπορεί να εξαντλείται στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας αλλά κυρίως στην δημιουργία προϋποθέσεων που θα επιτρέπουν την τήρησή της. -
Θεοφάνεια 2026: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά
-
@metoikos said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αν δεν γίνει κάτι σοβαρό με τις σημάνσεις και ειδικά αυτές με τα όρια ταχύτητας όπου τα νούμερα εναλλάσσονται σαν τον τροχό τής τύχης, είναι έως αδύνατον να μη παρανομήσεις.
Κι όταν προσπαθήσεις πολύ να ακολουθήσεις τα όρια κινδυνεύεις είτε να πέσουν επάνω σου όσοι ακολουθούν είτε να προκληθεί ατύχημα με τις αλλεπάλληλες και απροειδοποίητες προσπεράσεις.
Δεν έχω δεί/ακούσει καμμία σχετική αναφορά από τους "λαλίστατους" δημοσιογράφους που καταχαίρονται να μας πληροφορούν για τους (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ) παραβάτες των 212+ χιλιομέτρων στην Βουλιαγμένης και στην Ποσειδώνος, μα ούτε και από τους αρμοδίους ότι έχουν έστω επίγνωση του προβλήματος και ότι σκέφτονται να λάβουν κάποια μέτρα εξορθολογισμού της σήμανσης με αφαίρεση πινακίδων από εκεί όπου δεν χρειάζονται και προσαρμογή των ορίων στα σύγχρονα δεδομένα αυτοκίνησης.
Οι ευθύνη της πολιτείας για την οδική συμμόρφωση δεν μπορεί να εξαντλείται στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας αλλά κυρίως στην δημιουργία προϋποθέσεων που θα επιτρέπουν την τήρησή της.Χθες το πρωί ερχόμενος από Έδεσσα στη Θεσσαλονίκη, είπα με πείσμα, θα ακολουθήσω ρε τα όρια των πινακίδων...!!!
Το αποτέλεσμα..??!! Με προσπερνούσαν οι νταλίκες , ή όσοι δεν προσπερνούσαν άναβαν με μανία τα φώτα για να πάω πιο γρήγορα..!! Ευτυχώς δεν άκουγα τα ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ...!!!
Προκάλεσα δηλαδή ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...!!!
Ε εκεί έρχεται αυτός ο νέος ΚΟΚ και τα σαρώνει όλα...!!!
Στη Χαλκηδόνα μέσα για όσους δεν το πρόσεξαν, έχει όριο 30, για πάνω από ένα χλμ., δρόμος που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Κουφάλια, Γιαννιτσά, Πέλλα, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά , Αλεξάνδρεια , Βέροια.....
ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ..??!!
Αν πας με τα όρια Θεσσαλονίκη Έδεσσα, θέλει κανένα τρίωρο σίγουρα..!!
Το μόνο που έμεινε τώρα είναι να ενεργοποιήσουμε ξανά εκείνα τα λεωφορεία όπως στο έργο Η Κυρά μας η Μαμή, και να κάνουμε Θεσσαλονίκη Σέρρες 4 ώρες όπως τα παλιά καλά χρόνια, Δορκάδα στάση για γιαουρτάκι, σακκούλα για τον εμετό , κ.λπ....
Και για όσους δεν θέλουν τα μαζικά μέσα μεταφοράς κάρο ή σκέτο άλογο, όπως στην Άγρια Δύση...!!! -
Υπομονή!
Ισχυρό παρών έδωσαν οι BIG-4 για το Δράμα – Αμφίπολη και το Θεσσαλονίκη – Έδεσσα
Θεσσαλονίκη-Έδεσσα
Για το Θεσσαλονίκη-Έδεσσα ο ανάδοχος θα αναλάβει την αναβάθμιση του οδικού άξονα ΕΟ2 (Μαυροβούνι – Έδεσσα, Παράκαμψη Γιαννιτσών, Παράκαμψη Χαλκηδόνας) σχετίζεται με τρία επιμέρους τμήματα από τα πέντε που διαιρείται η νέα χάραξη της οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (και συγκεκριμένα γέφυρα Αξιού ποταμού – Έδεσσας) ως εξής:
(α) Τμήμα παράκαμψης Χαλκηδόνας: νέα χάραξη της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας από την αρχή της οδού (που ορίζεται στο τέλος του υφιστάμενου τεχνικού γεφύρωσης του Αξιού ποταμού και των παραποτάμων του) έως το κατασκευασμένο τμήμα παράκαμψης Πελλαίας χώρας της οδού, συνολικού μήκους ~6,340 χλμ.
(β) Τμήμα παράκαμψης Πελλαίας χώρας: το τμήμα αυτό αποτελεί τμήμα της νέας Εθνικής Οδού αρ. 2 και έχει ήδη κατασκευασθεί με διατομή πλάτους (11 μ.) συμπεριλαμβανομένης ΛΕΑ και (13 μ.) με τα ερείσματα. Υπάρχει πρόβλεψη αργότερα να αποκτήσει το τυπικό πλάτος της διατομής β4νσ όπως και τα νέα τμήματα που θα κατασκευασθούν με την παρούσα σύμπραξη.
(γ) Τμήμα παράκαμψης Γιαννιτσών: το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή παράπλευρων οδών συνολικού μήκους 14.078,33 μ., κάθετων οδών συνολικού μήκους 254,19 μ., δεκατεσσάρων (14) γεφυρών (και κάτω ή άνω διαβάσεων) συνολικού μήκους περίπου 363,41 μ., εικοσιτριών (23) κιβωτοειδών ή σωληνωτών οχετών, ένα τοίχο αντιστήριξης 110 μ. περίπου, δύο (2) ανισόπεδων κόμβων, εξήντα (60) ισόπεδων κόμβων (οι περισσότεροι στις διασταυρώσεις των παράπλευρων οδών) , εικοσιπέντε (25) ιρλανδικών διαβάσεων.
(δ) Τμήμα Μελίσσι – Μαυροβούνι: το τμήμα αυτό αποτελεί τμήμα της νέας Εθνικής Οδού αρ. 2 και έχει ήδη κατασκευασθεί με διατομή πλάτους (11 μ.) συμπεριλαμβανομένης ΛΕΑ και (13 μ.) με τα ερείσματα. Υπάρχει πρόβλεψη αργότερα να αποκτήσει το τυπικό πλάτος της διατομής β4νσ όπως και τα νέα τμήματα που θα κατασκευασθούν με την παρούσα σύμπραξη.
(ε) Τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα: το προς κατασκευή οδικό έργο, αφορά την βελτίωσης της Ε.Ο.2 στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και συγκεκριμένα στο οδικό υποτμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα. Ειδικότερα το προς μελέτη τμήμα «Μαυροβούνι – Έδεσσα», ανήκει στο νομό Πέλλας και αποτελεί νέα χάραξη της οδού με παράπλευρες οδούς (service road), για την εξυπηρέτηση των τοπικών μετακινήσεων.
Στην συνέχεια θα αναλάβει την λειτουργία, συντήρηση, χρηματοδότηση του βασικού οδικού άξονα. -
Με προσπερνούσαν οι νταλίκες , ή όσοι δεν προσπερνούσαν άναβαν με μανία τα φώτα για να πάω πιο γρήγορα..!!
τί θες να πεις τερι, ότι πρέπει να αυξηθούν τα μπλόκα για να μην κινδυνεύουν οι νομοταγείς;
και η ατομική ευθύνη;(καλά το έχω πει, τα όρια στις εθνικές είναι φτιαγμένα από ηλίθιους, μην αρχίσετε)
και προσαρμογή των ορίων στα σύγχρονα δεδομένα αυτοκίνησης.
Κάποια στιγμή κι εμείς θα πρέπει να επιλέξουμε όμως ποιά δεδομένα θεωρούμε σύγχρονα γιατί υπάρχουν 2 οδοί.
Η αυτοκινητοκεντρική κ η ανθρωποκεντρική.
Τώρα ούτε που ξέρουμε τί θέλουμε σαν πολίτες και γενικά δεν υπάρχει καν σχεδιασμός/πλάνο. -
Οι ευθύνη της πολιτείας για την οδική συμμόρφωση δεν μπορεί να εξαντλείται στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας αλλά κυρίως στην δημιουργία προϋποθέσεων που θα επιτρέπουν την τήρησή της.Χθες το πρωί ερχόμενος από Έδεσσα στη Θεσσαλονίκη, είπα με πείσμα, θα ακολουθήσω ρε τα όρια των πινακίδων...!!!
Το αποτέλεσμα..??!! Με προσπερνούσαν οι νταλίκες , ή όσοι δεν προσπερνούσαν άναβαν με μανία τα φώτα για να πάω πιο γρήγορα..!! Ευτυχώς δεν άκουγα τα ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ...!!!
Στη Χαλκηδόνα μέσα για όσους δεν το πρόσεξαν, έχει όριο 30, για πάνω από ένα χλμ., δρόμος που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Κουφάλια, Γιαννιτσά, Πέλλα, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά , Αλεξάνδρεια , Βέροια.....
ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ..??!!
Το μόνο που έμεινε τώρα είναι να ενεργοποιήσουμε ξανά εκείνα τα λεωφορεία όπως στο έργο Η Κυρά μας η Μαμή, και να κάνουμε Θεσσαλονίκη Σέρρες 4 ώρες όπως τα παλιά καλά χρόνια, Δορκάδα στάση για γιαουρτάκι, σακκούλα για τον εμετό , κ.λπ....
Και για όσους δεν θέλουν τα μαζικά μέσα μεταφοράς κάρο ή σκέτο άλογο, όπως στην Άγρια Δύση...!!!Τα πράγματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι τραγικά. Η σήμανση είναι το ένα. Ο φωτισμός, οι λακούβες, η άσφαλτος που είναι ολισθηρή, προχειρό μπαλώματα. Και έρχεσαι και μου λες, αυξάνω τα πρόστιμα. Το εύκολο δηλαδή. Είδα ένα πρόστιμο που λέει πως αν μπει κάποιος στο αμάξι και δεν φορέσει ζώνη πληρώνει και ο οδηγός πρόστιμο!! Αν το είδα σωστά. Είναι δυνατόν; Δηλαδή πάμε η παρέα σε ένα έξω από την πόλη μέρος και ένα πίνει παραπάνω και όπως είναι μεθυσμένος δε θέλει να βάλει ζώνη. Νύχτα. Τι θα κάνω; Θα τον παρατήσω 20 χλμ μακριά μες τη νύχτα ή θα ξενυχτήσουμε όλοι μαζί μέχρι να αλλάξει γνώμη;
"Συλλογική ευθύνη: Ο οδηγός φέρει ευθύνη για την ασφάλεια όλων των συνεπιβατών και πρέπει να ελέγχει αν φορούν ζώνη."
Εντάξει για τα παιδιά πρέπει να φοράνε ζώνη. Αν είναι ενήλικες θα κάνω τον τροχονόμο να φοράνε όλοι τους ζώνη.
Σε ποια χώρα ισχύει αυτό το μέτρο; -
Εγώ το βρίσκω απολύτως λογικό να έχει ο οδηγός την ευθύνη. Και ναι, αν δεν υπακούει ο συνεπιβάτης μπορεί να πάρει ταξί. Το ίδιο ακριβώς πιστεύω και για τονο επαγγελματία οδηγό, πρέπει να έχει τη ευθύνη για το όχημα που χρησιμοποιεί.
-
Λογικό στην θεωρία, αλλά χαζό στην Ελλάδα.
Δηλαδή θα του πει πάρε ταξί αν δεν θες ζώνη και αυτός θα μπει σε ταξί που δεν φοράει ποτέ κανείς ζώνη και θα τον σταματήσει αστυνομικός που ποτέ στην ζωή του δεν έχει βάλει ζώνη σε περιπολικό και θα γράψει τον ταρίφα επειδή ο επιβάτης του δεν φορούσε ζώνη.

Αλλά δεν με νοιάζει κιόλας η λογική γιατί δεν θα ήθελα να έχω στο κεφάλι μου τύψεις αν γίνει κάτι και πάθει κάτι επιβάτης μου σε κάποιο τρακάρισμα.
Οπότε ή ζώνη ή ταξάκι όλα τα χρόνια στα ΙΧ μου (μπρος/πίσω) για την δική μου ηρεμία. -
@sarantism said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ..??!!
Και για όσους δεν θέλουν τα μαζικά μέσα μεταφοράς κάρο ή σκέτο άλογο, όπως στην Άγρια Δύση...!!!Τα πράγματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι τραγικά. Η σήμανση είναι το ένα. Ο φωτισμός, οι λακούβες, η άσφαλτος που είναι ολισθηρή, προχειρό μπαλώματα. Και έρχεσαι και μου λες, αυξάνω τα πρόστιμα. Το εύκολο δηλαδή. Είδα ένα πρόστιμο που λέει πως αν μπει κάποιος στο αμάξι και δεν φορέσει ζώνη πληρώνει και ο οδηγός πρόστιμο!! Αν το είδα σωστά. Είναι δυνατόν; Δηλαδή πάμε η παρέα σε ένα έξω από την πόλη μέρος και ένα πίνει παραπάνω και όπως είναι μεθυσμένος δε θέλει να βάλει ζώνη. Νύχτα. Τι θα κάνω; Θα τον παρατήσω 20 χλμ μακριά μες τη νύχτα ή θα ξενυχτήσουμε όλοι μαζί μέχρι να αλλάξει γνώμη;
"Συλλογική ευθύνη: Ο οδηγός φέρει ευθύνη για την ασφάλεια όλων των συνεπιβατών και πρέπει να ελέγχει αν φορούν ζώνη."
Εντάξει για τα παιδιά πρέπει να φοράνε ζώνη. Αν είναι ενήλικες θα κάνω τον τροχονόμο να φοράνε όλοι τους ζώνη.
Σε ποια χώρα ισχύει αυτό το μέτρο;Ξέρεις ότι αν δεν φοράει ζώνη ένας επιβάτης στο αυτοκίνητο σου σε περίπτωση τρακαρίσματος σε σκοτώνει και εσένα που φοράς έτσι;
Είπαμε είναι αρκετά παράλογα και προς συζήτηση αλλά όχι ότι όλοι πρέπει να φοράνε ζώνη δεν είναι σημαντικο.
Μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. -
Επειδή για το κράνος και τη ζώνη βλέπω πολλή μουρμούρα, ας ρίξω μία ρηξικέλευθη πρόταση. Να καταργηθούν τα πρόστιμα, όμως όταν συμβεί η στραβή τα νοσήλεια να αποστέλλονται κατευθείαν μέσω ΑΑΔΕ στον τραυματίσμένο είτε έφταιγε για το ατύχημα είτε όχι, επειδή ακριβώς δεν έλαβε όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας. Γιατί οι ασφαλιστικές εισφορές μου να καλύπτουν αυτούς που είναι πρόθυμοι να πάρουν τέτοια ρίσκα;
-
Είμαι ο μόνος που βάζω ζώνη σε ταξί;;;
Πόσο μάλλον που λέω και στα παιδιά μου να βάζουν! -
Έχω βγει από ταξί που δεν ήθελε να κάτσω μπροστά και είχε φρακαρισμένες τις πίσω ζώνες.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.