Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    TESLA FORUM
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. TESLA FORUM
    • 1
    • 2
    • 584
    • 585
    • 586
    • 587
    • 588
    • 588 / 588
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    156
    11760
    495946
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • I
      iceman7 last edited by iceman7

Στις πρόσφατες παραγωγές το μηχανικό κουμπί απασφάλισης εχει ευκρινή σημανση παντως!

W 1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • W
        wantone @iceman7 last edited by

@iceman7 said in TESLA FORUM:

Στις πρόσφατες παραγωγές το μηχανικό κουμπί απασφάλισης εχει ευκρινή σημανση παντως!

δεν είναι καλώδιο;

T 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • T
          teo-mak @wantone last edited by

@wantone said in TESLA FORUM:

@iceman7 said in TESLA FORUM:

δεν είναι καλώδιο;

Αν εννοεις το χειροκίνητο ανοιγμα ,αυτο ειναι μοχλος με ντιζα ο οποιος ειναι σε «κρυμμενη» θεση χωρις καποια σημανση.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • Q
            que2 last edited by

Χρόνια πολλά σε όλους! Πριν μερικές μέρες ο μεγάλος μου υιός που ζει στην Ολλανδία, πήρε ένα Υ dual motor μιας και το phev Golf που είχε δεν τον κάλυπτε σε χώρους μιας κι αποκτήσαμε κι εγγονάκι. Με την ευκαιρία των γιορτών ανεβήκαμε πάνω οπότε είχα την ευκαιρία να το ζήσω για μερικές μέρες. Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι όποιος οδηγήσει για κάποιο διάστημα ένα ev τέτοιου τύπου, ε δύσκολα γυρνάς σε θερμικό! Τεχνολογία, ησυχία, δύναμη, οικονομία ακόμα και με φόρτιση σε ταχυφορτιστές (0,30-0,41€ για τα Tesla εκεί). Ειδικά το Y το βρήκα πολύ πρακτικό σε καθημερινή χρήση, συνηθίζεις αμέσως τις γνωστές ιδιομορφίες που έχει, ενώ λάτρεψα το one pedal! Το μόνο πράγμα που θα με προβλημάτιζε, αν το είχα στην Ελλάδα, πέρα από την φόρτισή του, θα ήταν η σφιχτή ανάρτηση (είναι μοντέλο του 2023). Εννοείται στους ολλανδικούς δρόμους πρόβλημα δεν υφίσταται. Καλά η επιτάχυνση φοβερή, πολύ μικρή η διαφορά που ένιωσα σε σχέση με το 3 performance του ξαδέρφου μου. Πολύ καλό το golf που είχε αλλά το Tesla άλλο πράγμα!

I 1 Reply Last reply Reply Quote 12
            • I
              ilias-a @que2 last edited by

@que2 said in TESLA FORUM:

Χρόνια πολλά σε όλους! Πριν μερικές μέρες ο μεγάλος μου υιός που ζει στην Ολλανδία, πήρε ένα Υ dual motor μιας και το phev Golf που είχε δεν τον κάλυπτε σε χώρους μιας κι αποκτήσαμε κι εγγονάκι. Με την ευκαιρία των γιορτών ανεβήκαμε πάνω οπότε είχα την ευκαιρία να το ζήσω για μερικές μέρες. Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι όποιος οδηγήσει για κάποιο διάστημα ένα ev τέτοιου τύπου, ε δύσκολα γυρνάς σε θερμικό! Τεχνολογία, ησυχία, δύναμη, οικονομία ακόμα και με φόρτιση σε ταχυφορτιστές (0,30-0,41€ για τα Tesla εκεί). Ειδικά το Y το βρήκα πολύ πρακτικό σε καθημερινή χρήση, συνηθίζεις αμέσως τις γνωστές ιδιομορφίες που έχει, ενώ λάτρεψα το one pedal! Το μόνο πράγμα που θα με προβλημάτιζε, αν το είχα στην Ελλάδα, πέρα από την φόρτισή του, θα ήταν η σφιχτή ανάρτηση (είναι μοντέλο του 2023). Εννοείται στους ολλανδικούς δρόμους πρόβλημα δεν υφίσταται. Καλά η επιτάχυνση φοβερή, πολύ μικρή η διαφορά που ένιωσα σε σχέση με το 3 performance του ξαδέρφου μου. Πολύ καλό το golf που είχε αλλά το Tesla άλλο πράγμα!

Να σας ζησει το εγγονι.

Q 1 Reply Last reply Reply Quote 5
              • Q
                que2 @ilias-a last edited by

@ilias-a said in TESLA FORUM:

@que2 said in TESLA FORUM:

Να σας ζησει το εγγονι.

Ευχαριστούμε! Καλά ότι θα ήμουν τέτοιος χαζοπαππούς δεν το περίμενα!

1 Reply Last reply Reply Quote 7
                • I
                  iceman7 last edited by

alt text

Στα νέα έχει μπει ευκρινής σήμανση

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • sargus
                    sargus last edited by sargus

Λοιπόν, είχα την πρώτη μου εμπειρία με Tesla.
                    Νοίκιασα ένα Υ του 2024 (dual motor έλεγε πίσω) το ΣΚ απλά και μόνο για να παίξω και να δοκιμάσω διάφορα στην καθημερινότητα μου (παιδιά, καθημερινούς δρόμους, σοκάκια, ράμπες κτλ.).
                    Μου άρεσε πολύ, όπως περίμενα, αυτό όμως που δεν περίμενα ήταν να ξετρελαθεί τόσο πολύ η σύζυγος. Η συγκεκριμένη είναι «δεινόσαυρος» στις συνήθειες και δε μπορώ να την ξεκολλήσω από κάτι που κάνει γενικά, ακόμα και αν αυτό το κάτι είναι λάθος. Ε, το Tesla το λάτρεψε και αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι όχι απλά λάτρεψε το αυτόματο κιβώτιο (που δε θέλει ούτε να τα ακούει…δεινόσαυρος γαρ!) αλλά ακόμη και το one pedal το οποίο και συνήθισε στα πρώτα λεπτά! Είναι πολύ “intuitive” η όλη φάση του και μου θύμισε το πρώτο iphone στο ότι το παίρνεις και συνειδητοποιείς ότι πάντα ήξερες πως να το λειτουργήσεις. Μπράβο τους σε αυτό!
                    Λίγο πιο ταξινομημένα:
                    Εμφάνιση: πανέμορφο! Το πιο όμορφο Tesla Υ που είχα δει και ίσως -για τα γούστα μου- το πιο κ@υλιάρικο SUV εκεί έξω.
                    Μέγεθος: Σε όλα του υπέροχο, στα καθίσματα των παιδιών όμως υπερέχει το Touran που χωράει 3 isofix πίσω. Σε αυτό έβαλα τα 2 isofix και στη μέση έκατσε η μεγάλη κόρη σκέτη και στριμωγμένη αφού δε χωρούσε ούτε το απλό μπούστερ. Σαν μέγεθος στην οδήγηση δε μας δυσκόλεψε καθόλου, τουναντίον! Όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι πολύ χρήσιμα, και ιδιαίτερα οι κάμερες που ανοίγουν στην πλευρά που έχεις βγάλει φλας ή η επιλογή να σου δείχνει μόνιμα την πίσω κάμερα και τις 2 πλαινές.
                    Ηχομόνωση: Καλή. Ως εκεί. Όχι κάτι ιδιαίτερο. Ίσως περίμενα κάτι περισσότερο σε αυτόν τον τομέα. Νομίζω έχετε γράψει εδώ μέσα ότι το νέο είναι βελτιωμένο;
                    Οδήγηση: Σε αυτοκινητόδρομο είναι άριστο. 10 στα 10. Σε στροφοδιαδρομές είναι ΟΚ αλλά νιώθεις το βάρος του. Δεν μου ενέπνεε εμπιστοσύνη να κάνω ταρζανιές. Οδηγώντας το θυμήθηκα μια φράση του Dimsabas που έγραφε στο περίπου ότι αν χαράξεις μια γλυκιά πορεία χωρίς έντονες αλλαγές μπορείς να κινηθείς πολύ γρήγορα. Αυτό ακριβώς σκέφτηκα οδηγώντας το σε επαρχιακούς δρόμους εδώ κάτω στην Κρήτη. Στην πόλη τώρα, δεν είναι πρόβλημα ούτε το βάρος του ούτε το μέγεθος του. Όλα γίνονται πολύ εύκολα και είναι πραγματική ΑΠΟΛΑΥΣΗ να το οδηγείς. Δε μου άρεσε όμως η ανάρτηση του στις λακούβες και στις εγκάρσιες ανωμαλίες. Σε καλό δρόμο ήταν τέλειο. Σε δρόμο με λακούβες κοπανούσε πολύ. Θα το ήθελα πιο μαλακό. Δεν ξέρω πόσο θα έχανε από τη συμπεριφορά του στον επαρχιακό αλλά για μες την πόλη θα το ήθελα πιο μαλακό. Βέβαια φορούσε και τροχούς 21 ιντσών! Ίσως και αυτό παίζει το ρόλο του.
                    Γκάζια: Στην αρχή που το πήρα ήταν στο “chil” mode. Είχε και την επιλογή “sport”. To άφησα στο chil. Την 1η ημέρα είχαμε διάφορες οικογενειακές δουλειές στην πόλη οπότε ήταν μια τέλεια ημέρα για να το δοκιμάσω σε όλες τις συνθήκες. Είναι πολύ γλυκό στην κίνηση, είναι πολύ smooth η φάση με το γκάζι που είναι απόλυτα ρυθμίσιμο και μπορείς να σέρνεσαι να τον σαλίγκαρο χωρίς να συμπλεκτάρεις. Πάρα πολύ ωραίο. Το one pedal είναι τέλειο και φυσικά οδηγούσα μόνο με αυτό από την αρχή. Μάλιστα είναι τόσο smooth η όλη φάση που για πρώτη φορά μου κοιμήθηκαν μέσα στο αμάξι όλα τα παιδιά και η σύζυγος (απόγευμα και μάλιστα διακοπών και όχι βράδυ μετά από κάποιο ξενύχτι). Εντυπωσιακό!
                    Την επόμενη ημέρα μετά τον πρωινό μου καφέ είχα κάποιες δουλειές να κάνω εκτός πόλης οπότε λέω είναι ευκαιρία τώρα να το πάρω μόνος μου και να το πλακώσω λίγο να δω αυτή την περιβόητη επιτάχυνση των ηλεκτρικών και δη των τεσλα. Οπότε μπαίνω μέσα και ξεκινάω αλλά λίγο παρακάτω θυμάμαι το chil – sport mode και το γυρίζω στο sport. Σταματάω στην άκρη του δρόμου λοιπόν και αποφασίζω να κάνω ένα 0-100. Ο δρόμος ήταν ανηφορικός και λέω οκ, πόσο θα πάει; Ας τα δώσω όλα. Ε, το έκανα και…παραλίγο να λιποθυμήσω! Κάπου στα 50-60 χλμ/ώρα άφησα το γκάζι γιατί ειλικρινά ένιωσα ότι μπορεί να λιποθυμήσω. Τι ήταν αυτό το πράγμα;;; Μετά από λίγο πείσμωσα και λέω στον εαυτό μου «φλώρε, ούτε ένα 0-100 δε μπορείς να κάνεις;» και το ξαναέκανα. Αυτή τη φορά έφτασα έως τα 83 χλμ/ώρα! (ναι, θυμάμαι το νούμερο γιατί είχα πεισμώσει). Και αυτή τη φορά πήγα να λιποθυμήσω και μάλιστα περισσότερο από την άλλη φορά! Χαχαχαχα Τι είναι αυτό το πράγμα ρε παιδιά; Τρέλα! Ε, μετά από λίγο εθίστηκα και το έκανα συνέχεια. Κα@λα!!! Εν τω μεταξύ, συνειδητοποίησα ότι κινδύνευα να λιποθυμήσω μόνο όταν το έκανα σε ανηφόρα. Σε ευθεία ή κατηφόρα ήμουν καλύτερα. Φυσικά, ανακατεύτηκε το στομάχι μου με όλα αυτά, με ενόχλησε ο λαιμός μου που έχω αυχενικό κτλ. Αλλά είναι κα@λα!!!Σκεφτόμουν τι ωραία που θα ήταν να έχω μέσα κανέναν ανυποψίαστο και να του το κάνω! χεχεχε
                    Το μεσημέρι πήγα και το παρέδωσα και το έψαξα μετά στο ιντερνετ και βρήκα ότι το συγκεκριμένο ήταν το performance! Διορθώστε με οι γνώστες αν κάνω λάθος (καλά και αυτοί σαν νοικιάρικο έχουν το performance;). Από ότι βρήκα, το γεγονός ότι έχει τροχούς 21 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες, και πίσω αεροτομή carbon δείχνουν performance. Ήταν το παρακάτω:
                    bc39e5c4-aeba-4628-a2d3-b4041512e66b-tesla Y.jpeg

Και αν όντως είναι έτσι:

1. Χαίρομαι γιατί δεν είμαι τόσο τελειωμένος γέρος που δεν άντεχα να κάνω ένα απλό 0-100. Είναι αλλιώς το 3 και κάτι δευτερόλεπτα.
                    2. Δεν ξέρω τώρα πόσο άνετο είναι το κανονικό Y μες την πόλη αφού από ότι καταλαβαίνω το performance είναι πιο σκληρό. Κρίμα.

Κατανάλωση: Την πρώτη μέρα με τη φαμίλια έκανε κρύο και έβρεχε οπότε είχαμε τη θέρμανση και έκαψε 18,5-21 kwh/100 χλμ. Την επόμενη που ήμουν μόνος χωρίς θέρμανση αλλά με αρκετά ανοίγματα και 0-100 έκαψε γύρω στις 25 kwh/100 χλμ.
                    Οθόνη: Η οθόνη του είναι τρομερή. Αν και στις φωτό με ξενερώνει που δεν έχει τίποτα μπροστά στον οδηγό (γκουχ…γύφτοι…γκουχ) στη συμβίωση μαζί του δε μου έλειψε τίποτα και σχεδόν αμέσως συνήθισαν τα μάτια μου να βρίσκουν όλες τις απαραίτητες για την οδήγηση πληροφορίες εκεί που βρίσκονταν. Περιέργως, το μόνο που με δυσκόλεψε και χρειάστηκε να το ψάξω κάθε φορά ήταν η ώρα. Ίσως θα έπρεπε να είναι με μεγαλύτερη γραμματοσειρά ή πιο κεντρικά. Τρομερή ευκολία η φάση με τις κάμερες που μπορείς να τις έχεις και ενεργοποιημένες όπως οδηγείς και να βλέπεις ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει γύρω σου (και μάλιστα μου χρειάστηκε με έναν πίθηκο με μηχανάκι που είχε κατοικοεδρεύσει στην τυφλή μου γωνία για κανένα 5λεπτο και προσπαθούσε να προσπεράσει). Οι χάρτες και η απεικόνιση τους τρομεροί επίσης. Γενικά η οθόνη είναι ένα διαμάντι με μόνη εξαίρεση: αυτά τα γραφικά (αυτά που είναι με σοναρ ή κάτι τέτοιο) τα οποία στην κίνηση μεν που σου δείχνουν τα υπόλοιπα οχήματα είναι φοβερά, στη στάση όμως είναι μια τραγωδία. Τα γραφικά είναι άθλια αλλά κυρίως δεν πολυβγάζεις άκρη πόση απόσταση έχεις μπροστά. Αλήθεια δεν υπάρχει κάμερα για μπροστά; Μήπως εγώ δεν την βρήκα; Αν ισχύει, είναι μεγάλο ελάττωμα. Μιλάω για αυτήν την οθόνη (οι γραμμές που φαίνονται μπροστά είναι μια διάβαση πεζών…ναι, τόσο τραγικό είναι αυτό το κομμάτι):
                    5dc24818-5fe8-4bd8-8fb9-e07e1ceb5b5f-IMG_2344.jpeg

Καθίσματα: Πολύ ωραία, πολύ ξεκούραστα και καλή πλευρική υποστήριξη. Προσωπικά δε συμπαθώ τα δέρματα αλλά όλα μια χαρά. Τα χρώματα δε μου αρέσουν μέσα. Το μαύρο είναι μαύρο ενώ το λευκό είναι…πολύ λευκό. Θα ήθελα κανένα ιταλικό μπεζ ή κάτι τέτοιο.
                    Συνολική ποιότητα: Είναι ΟΚ. Δεν είναι s class αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από κάποιο Tiguan/3008 ας πούμε. Φαίνεται αρκετά δεμένο μέσα και όλα είναι στιβαρά. Το συγκεκριμένο είχε 26.000 χλμ και άκουγα (στην απόλυτη ησυχία όμως) κάποιους θορύβους συστολής-διαστολής με τη λειτουργία του κλιματιστικού.
                    Σχεδίαση: Εξωτερικά όπως είπα νωρίτερα μου άρεσε πολύ αλλά από ότι καταλαβαίνω μου άρεσε επειδή ήταν το performance που είναι λίγο πιο επιθετικό. Γενικά τα Υ που βλέπω στο δρόμο δε μου πολυαρέσουν. Εσωτερικά, δεν είναι φαντεζί αλλά μάλλον απλό. Έχεις ότι χρειάζεσαι και σημαντικό για εμένα ότι επιτέλους υπήρχε καλός χώρος για 2 σύγχρονα τεράστια κινητά. Μου άρεσε που υπήρχε φως στις θήκες των πορτών. Η πανοραμική είτε υπήρχε ή όχι δε μου έκανε καμία αίσθηση.
                    Κλείνοντας: Και τώρα φυσικά, ψάχνω πως θα αγοράσω ένα…

realzeus 1 Reply Last reply Reply Quote 16
                    • Q
                      que2 last edited by

Νομίζω η τελευταία πρόταση τα λέει όλα….. Το Y που ανέφερα παραπάνω έχει 19αρες ζάντες που το βοηθούν κάπως στα κοπανήματα.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                      • I
                        iceman7 last edited by

@sargus
                        Next please!
                        Τα Τεσλα δεν χρειάζονται διαφημιση, πουλάνε μονα τους με ένα test drive ...
                        Φοβερό το performance ακόμα και το Υ... Αυτη η αίσθηση της ωμής επιτάχυνσης ειναι όλα τα λεφτά. Οταν μου εοχαν δώσει τεστ ενα ίδιο ενιωθα οτι θα φύγει το κεφάλι μου από τη θέση του!
                        Το απλό είναι πιο νορμαλ αλλά η σιγουριά οτι πατας το γκάζι και απλά προσπερνας ειναι επική στα ηλεκτρικά!
                        Το νέο ειναι αρκετά καλυτερο, αν το ψηνεις ομως παει και πολυ πιο ακριβά!
                        Με το καλό η αναζήτηση και η αγορά!

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                        • realzeus
                          realzeus @sargus last edited by

@sargus said in TESLA FORUM:

Είναι αλλιώς το 3 και κάτι δευτερόλεπτα.

4,4'' μετρημένα: https://zeperfs.com/en/fiche9192-tesla-model-y-performance.htm
                          Σίγουρα πολύ γρήγορο, αλλά όχι και να λιποθυμήσεις... Είναι και σε τι είσαι συνηθισμένος βέβαια.

sargus 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                          • sargus
                            sargus @realzeus last edited by

@realzeus said in TESLA FORUM:

Σίγουρα πολύ γρήγορο, αλλά όχι και να λιποθυμήσεις... Είναι και σε τι είσαι συνηθισμένος βέβαια.

OK, 3,κάτι είδα με μια πρόχειρη αναζήτηση στο πόδι.
                            Φυσικά και δεν είμαι συνηθισμένος σε κάτι τόσο γρήγορο. Που να το βρω ο φτωχάντζας; Ήρθε όμως ο μέγιστος δημοκράτης Έλονας και μοίρασε τα γκάζια στον λαουτζίκο σαν άλλος Ιησούς με τα ψάρια! Όπως λέω όμως, μετά από λίγο το συνήθισα και μου άρεσε...χεχεχε
                            Δεν είναι όμως μόνο το απόλυτο νούμερο. Αυτή η αδιάκοπη επιτάχυνση μου φάνηκε αφύσικη. Πιστεύω ότι εαν έκανα τον ίδιο χρόνο με ένα θερμικό όπου θα άκουγα τον κινητήρα και θα ήξερε το σώμα μου τι να περιμένει και επιπλέον θα υπήρχε αυτή η έστω και στιγμιαία διακοπή παροχής ισχύος λόγω της αλλαγής σχέσης ίσως το βίωνα καλύτερα.

D 1 Reply Last reply Reply Quote 5
                            • D
                              dettol @sargus last edited by

@sargus said in TESLA FORUM:

@realzeus said in TESLA FORUM:

OK, 3,κάτι είδα με μια πρόχειρη αναζήτηση στο πόδι.
                              Φυσικά και δεν είμαι συνηθισμένος σε κάτι τόσο γρήγορο. Που να το βρω ο φτωχάντζας; Ήρθε όμως ο μέγιστος δημοκράτης Έλονας και μοίρασε τα γκάζια στον λαουτζίκο σαν άλλος Ιησούς με τα ψάρια! Όπως λέω όμως, μετά από λίγο το συνήθισα και μου άρεσε...χεχεχε
                              Δεν είναι όμως μόνο το απόλυτο νούμερο. Αυτή η αδιάκοπη επιτάχυνση μου φάνηκε αφύσικη. Πιστεύω ότι εαν έκανα τον ίδιο χρόνο με ένα θερμικό όπου θα άκουγα τον κινητήρα και θα ήξερε το σώμα μου τι να περιμένει και επιπλέον θα υπήρχε αυτή η έστω και στιγμιαία διακοπή παροχής ισχύος λόγω της αλλαγής σχέσης ίσως το βίωνα καλύτερα.

το μυριστηκα οτι δεν ηταν το awd επειδη μιλησες για chill και sport. Το awd εχει chill και normal. Το εντυπωσιακο στην επιταχυνση 0-100 στα τεσλα (ειδικα στα τεσλα) ειναι ο καταιγιστικος τροπος που ερχονται τα πρωτα 50-60km/h, κατι που δεν συμβαινει σε ολα τα ηλεκτρικα, ακομα και αν εχουν παραπλησιο 0-100.
                              Μπροστινη καμερα εχει το juniper.
                              Το "σοναρ" που αναφερεις ειναι το high definition park assist που δημιουργει απο τις καμερες μια τρισδιαστατη αναπαρασταση του χωρου ωστε να σε βοηθησει να παρκαρεις. Παραδοξως ειναι αρκετα ακριβες, αλλα σιγουρα φοβασαι να πας μεχρι τον "ποντο" οπως πας με 360 καμερες.
                              Οσο για την αναρτηση, πηρες legacy Y, μαλλον με 21αρες ΚΑΙ performance. Ε ναι.. θα κοπανουσε! 🙂
                              Σχετικα με την εξωτερικη εμφανιση, δεν το εχω ψαξει παρα πολυ, αλλα δεν νομιζω οτι διαφερουν ιδιαιτερα τα διαφορετικα μοντελα μεταξυ τους. Σιγουρα τα perf εχουν μεγαλυτερους τροχους και ενα πολυ μικρο σποιλερακι πισω, κατα τα αλλα νομιζω οτι ειναι τα ιδια εξωτερικα με τα sr και lr. Προφανως απο το πλαι βλεπεις και τις κοκκινες δαγκανες.
                              Το ρολοι οντως ειναι χωμενο στην οθονη.

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 4
                              • bekiaris
                                bekiaris @dettol last edited by

Tesla’s AI Super Weapon Is Officially Dead

Dojo’s disbanding is so much worse for Musk than you think.

Naturally, with the entire Dojo team moving onto finer pastures and other engineers having very little interest in working under Musk, the project met a dead end, and so it was wrapped up before a single supercomputer was delivered.

This is a broader issue at Tesla, given that critical talent across the entire company, from the head of engineering for Optimus to the VP of software engineering and countless others, are intentionally fleeing Tesla.

• D
                                  dettol last edited by

495da699-acc4-4d35-ad62-026f6c2f6556-image.jpeg

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                  • bekiaris
                                    bekiaris @dettol last edited by A d P

@dettol said in TESLA FORUM:

![495da699-acc4-4d35-ad62-026f6c2f6556-image.jpeg](/assets/uploads/files/1767157861

ο Musk μάλλον παίζει τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Κούλη, δεν εξηγείται διαφορετικά. Κοιτάζουμε το δένδρο και όχι το δάσος...

Σύμφωνα με την καταμέτρηση της Tesla, οι αναλυτές αναμένουν ότι η εταιρεία θα παραδώσει 422.850 αυτοκίνητα κατά μέσο όρο το τέταρτο τρίμηνο, μία πτώση 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε τροχιά για τη δεύτερη συνεχόμενη μείωση των ετήσιων πωλήσεων οχημάτων, με την τρέχουσα μέση εκτίμηση να είναι 1,6 εκατομμύρια παραδόσεις, μειωμένες κατά περισσότερο από 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ως προς το AI και τα robotaxi, τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν και εκεί πολύ καλύτερα, οι υποσχέσεις οτι θα βγουν στην παραγωγή μέσα στο 25 διαψέυστηκαν, ενώ η τεχνολογία με τις κάμερες, παρόλο που ειναι πιο φθηνή, δείχνει να έχει προβλήματα αξιοπιστίας.

D 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • D
                                      dettol @bekiaris last edited by

@bekiaris said in TESLA FORUM:

ο Musk μάλλον παίζει τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Κούλη, δεν εξηγείται διαφορετικά. Κοιτάζουμε το δένδρο και όχι το δάσος...

Σύμφωνα με την καταμέτρηση της Tesla, οι αναλυτές αναμένουν ότι η εταιρεία θα παραδώσει 422.850 αυτοκίνητα κατά μέσο όρο το τέταρτο τρίμηνο, μία πτώση 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε τροχιά για τη δεύτερη συνεχόμενη μείωση των ετήσιων πωλήσεων οχημάτων, με την τρέχουσα μέση εκτίμηση να είναι 1,6 εκατομμύρια παραδόσεις, μειωμένες κατά περισσότερο από 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ως προς το AI και τα robotaxi, τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν και εκεί πολύ καλύτερα, οι υποσχέσεις οτι θα βγουν στην παραγωγή μέσα στο 25 διαψέυστηκαν, ενώ η τεχνολογία με τις κάμερες, παρόλο που ειναι πιο φθηνή, δείχνει να έχει προβλήματα αξιοπιστίας.

....και συνεχιζει να εχει το μοντελο με τις περισσοτερες πωλησεις στον κοσμο. Δραματικες μερες περναει η εταιρεια. Ελπιζω να επιβιωσει την επομενη χρονια!

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 4
                                      • bekiaris
                                        bekiaris @dettol last edited by

@dettol said in TESLA FORUM:

....και συνεχιζει να εχει το μοντελο με τις περισσοτερες πωλησεις στον κοσμο. Δραματικες μερες περναει η εταιρεια. Ελπιζω να επιβιωσει την επομενη χρονια!

δεν ειπε κανένας οτι θα καταστραφεί, αλλά με πτώση πωλήσεων σε δύο χρόνια συνεχόμενα, σίγουρα δεν περνάει και τις καλύτερες ημέρες. Τα μοντέλα της πουλάνε, και θα συνεχίσουν να πουλάνε, και ναι το Y ειναι ένα πολύ καλό αμάξι, αλλά από μόνο του αυτό δεν λέει κάτι, για μια εταιρία σαν την Tesla την Toyota την BMW κτλ, δεν σκέφτεσαι το σήμερα, στοχεύεις στο αύριο, εκτός αν θέλεις να θυμάσαι το ένδοξο παρελθόν. Η Tesla αν θέλει να κρατήσει συνολικά τις πωλήσεις και την θέση της στην αυτοκινητιοβιομηχανία, πρέπει να κάνει επενδύσεις και να εξελίξει τα κομμάτια που μένει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                        • bekiaris
                                          bekiaris @bekiaris last edited by bekiaris

Tesla’s Robotaxi Dreams Are Dead

Tesla’s FSD (Full Self-Driving) system is apparently so unfit for purpose that it can’t pass any of these cities’ safety requirements and so has failed to obtain a permit to even operate supervised operations for these cities! This appears to be why Tesla has failed to deliver 500 Robotaxis to Austin, since they are unable to obtain a permit to operate that many of them, which is almost certainly due to how badly they drive.

I just want to take a moment to compare this to Tesla’s main rival, Waymo. They have well over 2,000 fully autonomous robotaxis in the US, operating in five major US cities, with services being actively rolled out in six more, including London and Tokyo. This should give you an idea of just how far behind Tesla’s self-driving capabilities are. London is widely considered one of the hardest places to deploy self-driving technology, as it has complex, archaic streets, highly strict traffic safety laws, and locals who begrudge change. Yet Waymo is breaking into that market before Tesla even has a permit to run a single ‘unsupervised’ Robotaxi.

• R
                                            red_monster last edited by

IMG_4552.jpg

Καλό στύψιμο σε άδειο σφικτό στροφίλι. 😍
                                            Και του χρόνου με περισσότερο χρόνο !

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 18
                                            • bekiaris
                                              bekiaris @red_monster last edited by

Η Tesla επιβεβαιώνει έναρξη της παραγωγής του Cybercab

• First post
                                                Last post
                                              • 1
                                              • 2
                                              • 584
                                              • 585
                                              • 586
                                              • 587
                                              • 588
                                              • 588 / 588
                                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ