-
-
@wantone said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:
@azmo said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:
Εγώ πάλι διαφωνώ με την μείωση ή την κατάργηση των τεκμηρίων γενικότερα. Το μοναδικό τεκμήριο που θεωρώ παράλογο είναι το κριτήριο του κυβισμού στα αυτοκίνητα, που πρέπει να αντικατασταθεί από την εμπορική τους αξία. Όλα τα άλλα τεκμήρια στα ακίνητα, τα σκάφη κλπ είναι απαραίτητα στην χώρα της φοροδιαφυγής. Δεν υπάρχει καμια περίπτωση οταν εχεις ακίνητη περιουσία ανω του ενός εκατομμύριου ευρω, πισίνα και σκάφος το πραγματικό σου εισοδημα να είναι 10 χιλιάρικα.
περιπτωση να εχεις 50 εκατ ευρω (για παραδειγμα πουλησες το εργοστασιο/επιχειρηση σου) στην τραπεζα με μηδενικα επιτοκια ιδιοκτητο σπιτι και πληρωνεις τα εξοδα απο αυτα δεν υπαρχει;
μην εισαι απολυτος, υπαρχουν παρα πολλες τετοιες περιπτωσεις και στο εξωτερικο και στην Ελλαδα
τεκμηρια μονο η Ελλαδα εχει σε ολο τον κοσμο, καποιες λιγες χωρες εχουν φορο περιουσιας που ουσιαστικα αυτο ειναι τα τεκμηρια αλλα και παλι ειναι λιγες (Γαλλια, Ελβετια, Ισπανια νομιζω στην Ευρωπη).
Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει φόρο ακίνητης περιουσίας εκτός από το Μονακό και την Μάλτα, αλλά ακόμα και εκει το ισοφαρίζουν με μεγάλους έμμεσους ή αλλου είδους φόρους.
Και δεν έχει καμία σημασία στατιστικά η περίπτωση 1 στις 100 που κάποιος ρευστοποιησε όλα του τα περιουσιακά στοιχεία και ζει από καταθέσεις, αλλά οι υπόλοιπες 99 στις 100 που αποκρύπτουν εισοδήματα.
-
Στον νεοφιλελευθερισμό έχει. Η μοναδικότητα του ατόμου είναι ανεξάρτητη από το σύνολο.
Δεν υπάρχει κοινό έδαφος παραδοχής με τον νεοφιλελευθερισμό. Θεωρούν πως ολοι εν δυνάμει ειναι μεγιστάνες επειδή απλώς το φαντάστηκαν και το σκέφτηκαν. Η κοινωνία και η στατιστική τους περιορίζουν να ζήσουν αυτό που φαντάζονται.
-
Εγώ πάλι διαφωνώ με την μείωση ή την κατάργηση των τεκμηρίων γενικότερα. Το μοναδικό τεκμήριο που θεωρώ παράλογο είναι το κριτήριο του κυβισμού στα αυτοκίνητα, που πρέπει να αντικατασταθεί από την εμπορική τους αξία. Όλα τα άλλα τεκμήρια στα ακίνητα, τα σκάφη κλπ είναι απαραίτητα στην χώρα της φοροδιαφυγής. Δεν υπάρχει καμια περίπτωση οταν εχεις ακίνητη περιουσία ανω του ενός εκατομμύριου ευρω, πισίνα και σκάφος το πραγματικό σου εισοδημα να είναι 10 χιλιάρικα.
περιπτωση να εχεις 50 εκατ ευρω (για παραδειγμα πουλησες το εργοστασιο/επιχειρηση σου) στην τραπεζα με μηδενικα επιτοκια ιδιοκτητο σπιτι και πληρωνεις τα εξοδα απο αυτα δεν υπαρχει;
μην εισαι απολυτος, υπαρχουν παρα πολλες τετοιες περιπτωσεις και στο εξωτερικο και στην Ελλαδα
τεκμηρια μονο η Ελλαδα εχει σε ολο τον κοσμο, καποιες λιγες χωρες εχουν φορο περιουσιας που ουσιαστικα αυτο ειναι τα τεκμηρια αλλα και παλι ειναι λιγες (Γαλλια, Ελβετια, Ισπανια νομιζω στην Ευρωπη).
Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει φόρο ακίνητης περιουσίας εκτός από το Μονακό και την Μάλτα, αλλά ακόμα και εκει το ισοφαρίζουν με μεγάλους έμμεσους ή αλλου είδους φόρους.
Και δεν έχει καμία σημασία στατιστικά η περίπτωση 1 στις 100 που κάποιος ρευστοποιησε όλα του τα περιουσιακά στοιχεία και ζει από καταθέσεις, αλλά οι υπόλοιπες 99 στις 100 που αποκρύπτουν εισοδήματα.
δεν λεω για φορο ακινητης περιουσιας αλλα για φορο περιουσιας και στα κινητα (λογαριασμοι τραπεζας, επενδυσεις, εργα τεχνης, κοσμηματα, χρυσος κλπ) τετοιο φορο εχουν μονο οι χωρες που ανεφερα και η Ελλαδα μεσω των τεκμηριων για την μεσαια ταξη και τους φτωχους βεβαια γιατι τους πλουσιους δεν τους πιανουν.
για το αλλο που γραφεις θα διαφωνησω, οι περισσοτεροι εχουν εισοδηματα μονο για να επιβιωσουν εκτος καποιες χτυπητες περιπτωσεις ΕΕ, τα τεκμηρια μπηκαν για να συγκεντρωθουν φοροι απο τις μαζες ωστε αυτοι που φοροδιαφευγουν να συνεχισουν να το κανουν.
-
@gtsartsal said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:
@ataim said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:
Αν υπολογίσουν τον φπ βάσει ρύπων θα χάσουν κάνα δις ευρώ φορολογίας, το έχουν πάρει χαμπάρι; ή θα το καταλάβουν αργότερα και θα το "διορθώσουν"
Δεν είναι λίγα τα έσοδα από τον φπ των ιχ
Κάποιο λάθος έχεις κάνει στους υπολογισμούς σου!
δυο δις ?
2.000.000.000 / 500 ευρώ (φόρο πολυτελείας ανά αυτοκίνητο) = 4.000.000 αυτοκίνητα.....
Ένα δις έγραψα, κάπου το είχα διαβάσει αλλά δεν είμαι σίγουρος, πιθανώς προκύπτει από τον άμεσο φόρο και από τον φορο εισοδήματος, θα χάσουν 1 δις εσόδων σίγουρα, ίσως να το έχουν υπολογίσει, ίσως όχι.
Edit, βέβαια τώρα δεν έχουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ να μοιράζουν σε ημέτερους οπότε μπορει να βγαίνει ο λογαριασμός.
-
Το τεκμήριο υπάρχει σε όλες τις εφορίες του κόσμου. Εξετάζουν τα έσοδά σου και αν μπορείς να ανταποκριθείς στα έξοδα. Αλλά κατά τον έλεγχο, όχι γενικά.
Τα αυτοκίνητα είναι τεκμήριο, αλλά δεν έχει σχέση ούτε με τον κυβισμό ούτε με την αξία, έχει με το κόστος συντήρησης. Γιατί βλέπω κάτι Porsche Panamera σε τιμή καινούργιου B-SUV, αλλά το ερώτημα είναι αν με τα εισοδήματά σου μπορείς να το πληρώσεις ως χρήση. -
@tgd said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:
Το τεκμήριο υπάρχει σε όλες τις εφορίες του κόσμου. Εξετάζουν τα έσοδά σου και αν μπορείς να ανταποκριθείς στα έξοδα. Αλλά κατά τον έλεγχο, όχι γενικά.
Τα αυτοκίνητα είναι τεκμήριο, αλλά δεν έχει σχέση ούτε με τον κυβισμό ούτε με την αξία, έχει με το κόστος συντήρησης. Γιατί βλέπω κάτι Porsche Panamera σε τιμή καινούργιου B-SUV, αλλά το ερώτημα είναι αν με τα εισοδήματά σου μπορείς να το πληρώσεις ως χρήση.καμμια σχεση. φυσικα και δεν υπαρχει. μονο σε επιχειρησεις κανουν ελεγχους κοιτανε βιβλια εσοδα εξοδα και κατα ποσο δικαιουλουνται αυτα που λενε στην εφορεια.
αν καποιος ιδιωτης κανει πλουσια ζωη χωρις να εχει φερει χρηματα απο εξωτερικο δηλ βγαζει χρηματα απο εγκληματικες δραστηριοτητες τοτε ειναι θεμα της αστυνομιας οχι της εφοριας.
αν πχ στον ελευθερο χρονο σου κοβεις το γρασιδι των γειτονων σου ή τους επισκευαζεις/πλενεις τα αυτοκινητα δεν ασχολειται κανενας. πολλοι τεχνιτες και μαστορια κανουν δουλειες εξτρα σε φιλους/γνωστους με μετρητα περα απο την κανονικη τους δουλεια. -
Τα αυτοκίνητα είναι τεκμήριο, αλλά δεν έχει σχέση ούτε με τον κυβισμό ούτε με την αξία, έχει με το κόστος συντήρησης. Γιατί βλέπω κάτι Porsche Panamera σε τιμή καινούργιου B-SUV, αλλά το ερώτημα είναι αν με τα εισοδήματά σου μπορείς να το πληρώσεις ως χρήση.καμμια σχεση. φυσικα και δεν υπαρχει. μονο σε επιχειρησεις κανουν ελεγχους κοιτανε βιβλια εσοδα εξοδα και κατα ποσο δικαιουλουνται αυτα που λενε στην εφορεια.
αν καποιος ιδιωτης κανει πλουσια ζωη χωρις να εχει φερει χρηματα απο εξωτερικο δηλ βγαζει χρηματα απο εγκληματικες δραστηριοτητες τοτε ειναι θεμα της αστυνομιας οχι της εφοριας.
αν πχ στον ελευθερο χρονο σου κοβεις το γρασιδι των γειτονων σου ή τους επισκευαζεις/πλενεις τα αυτοκινητα δεν ασχολειται κανενας.Δεν ξέρω που τα εχεις δει αυτα. Μια χαρά προβλημα, και προβληματάρα μάλιστα, μπορεί να έχει ένας απλός ιδιώτης με την εφορία αν έχει σουπερκαρς και ζει σαν κροισος χωρίς να έχει το αναλογο δηλωμένο εισοδημα.
-
@gtsartsal said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:
Αν υπολογίσουν τον φπ βάσει ρύπων θα χάσουν κάνα δις ευρώ φορολογίας, το έχουν πάρει χαμπάρι; ή θα το καταλάβουν αργότερα και θα το "διορθώσουν"
Δεν είναι λίγα τα έσοδα από τον φπ των ιχ
Κάποιο λάθος έχεις κάνει στους υπολογισμούς σου!
δυο δις ?
2.000.000.000 / 500 ευρώ (φόρο πολυτελείας ανά αυτοκίνητο) = 4.000.000 αυτοκίνητα.....
Ένα δις έγραψα, κάπου το είχα διαβάσει αλλά δεν είμαι σίγουρος, πιθανώς προκύπτει από τον άμεσο φόρο και από τον φορο εισοδήματος, θα χάσουν 1 δις εσόδων σίγουρα, ίσως να το έχουν υπολογίσει, ίσως όχι.
Edit, βέβαια τώρα δεν έχουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ να μοιράζουν σε ημέτερους οπότε μπορει να βγαίνει ο λογαριασμός.
Δεν υπάρχει αυτό το ποσό
40 εκατομμύρια ήταν το 2024
1,7 δις τα τέλη κυκλοφορίας
Σκέψου ότι το ΕΝΦΙΑ είναι 2,5 δις, μακάρι να εισέπραττε 1 δις από φόρο πολυτελείας
Πηγή:
ΑΑΔΕ
ΕΚΘΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ
ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ
ΕΤΟΥΣ 2024 -
Χαχα η δική μου οθόνη δείχνει και εμένα νόμους, και Thule τι διάολο τα ίδια βλέπουμε.
Εγώ έχω και βιντεο στο γιουτιουμπ με δηλώσεις Κουτσούμπα
Οκ σορρυ για το οοφτοπικ το σ ηνω
-
@lap said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:
Χαχα η δική μου οθόνη δείχνει και εμένα νόμους, και Thule τι διάολο τα ίδια βλέπουμε.
Εγώ έχω και βιντεο στο γιουτιουμπ με δηλώσεις Κουτσούμπα
Οκ σορρυ για το οοφτοπικ το σ ηνω
Το συνταξιοδότηση το άφησες ασχολιαστο
-
Είπα να ειμαι διακριτικός….προσωπικά ζήτημα συζήτηση κομμένη που έλεγε ένας σοφός υδραυλικός.
Τελικά βγαίνεις; (Δεν κρατήθηκα)
-
Είπα να ειμαι διακριτικός….προσωπικά ζήτημα συζήτηση κομμένη που έλεγε ένας σοφός υδραυλικός.
Τελικά βγαίνεις; (Δεν κρατήθηκα)
Όχι
️
-
@a-d-p said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:
Ένα δις έγραψα,
Δεν υπάρχει αυτό το ποσό
Ωραία! Μάλλον μπέρδεψα στο μυαλό μου τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας με τα έσοδα από τον φόρο πολυτελείας. Καθώς είναι μικρό το ποσό φαίνεται λογικό να καταργούν έναν φόρο ο οποίος "εκνευρίζει" αρκετό κόσμο και ταυτόχρονα δεν γεμίζει τα ταμεία.
-
Ένα δις έγραψα,
Δεν υπάρχει αυτό το ποσό
Ωραία! Μάλλον μπέρδεψα στο μυαλό μου τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας με τα έσοδα από τον φόρο πολυτελείας. Καθώς είναι μικρό το ποσό φαίνεται λογικό να καταργούν έναν φόρο ο οποίος "εκνευρίζει" αρκετό κόσμο και ταυτόχρονα δεν γεμίζει τα ταμεία.
Τα οποία τέλη κυκλοφορίας είχαν αύξηση 53% από το 2023 στο 2024
Τι συνέβη;ΥΓ1.
Και για να το πάμε παραπέρα, εισέπραξε 2,5 δις από ΕΝΦΙΑ, δλδ φόρο στο ακριβότερο πράγμα που αγοράζει ένας Έλληνας, σύμφωνα με τον @criuser και 1,7 δις στο δεύτερο ακριβότερο, πάλι αλά @criuser το ανάγνωσμα. Υπερβολικά μεγάλο ποσό συγκριτικά.ΥΓ2.
Αν δείτε και τα έσοδα από ΦΠΑ θα καταλάβετε γιατί "κράζει" ο @piliourits -
Τα οποία τέλη κυκλοφορίας είχαν αύξηση 53% από το 2023 στο 2024
Τι συνέβηΜάλλον λόγω της χρονικής πληρωμής τους.
Τα τέλη του 2023 πήραν νομίζω μεγάλη παράταση πληρωμής που την είχαν δώσει από τον Δεκέμβριο και όλοι τα αφησαν για τον Φεβρουάριο του 2024.
Τον Δεκέμβριο του 2024 νομίζω δεν έδωσαν παράταση καθόλου ή λίγες μέρες τελευταία στιγμή.PS: tip για να μην κάνετε print screen όλη την οθόνη, πατήστε ταυτόχρονα τα αριστερό shift, windows 🪟 key και το S , και ανοίγει πλαίσιο που με το ποντίκι επιλέγεις ποια περιοχή θες στην οθόνη να κάνει εικόνα.
Βολεύει τρομερά να κόβεις ότι θέλεις από οτιδήποτε βλέπεις στην οθόνη και να το πετάς πχ αμέσως σε ένα eMail και να το στέλνεις.
-
αν πχ στον ελευθερο χρονο σου κοβεις το γρασιδι των γειτονων σου ή τους επισκευαζεις/πλενεις τα αυτοκινητα δεν ασχολειται κανενας.Δεν ξέρω που τα εχεις δει αυτα. Μια χαρά προβλημα, και προβληματάρα μάλιστα, μπορεί να έχει ένας απλός ιδιώτης με την εφορία αν έχει σουπερκαρς και ζει σαν κροισος χωρίς να έχει το αναλογο δηλωμένο εισοδημα.
Eχω ζησει σε 4 χωρες του εξωτερικου. Εσυ εχεις καμμια εμπηρεια και το λες αυτο;
Αν καποιος εχει σουπερκαρς και δηλωνει μηδεν εισοδημα, τετοιες περιπτωσεις εχουμε πολλες που τα εφεραν (τα χρηματα) απο αλλες χωρες. Ποτε η εφορια δεν τους ειπε τιποτα αρκει να το κανουν οταν μετακομισουν. Αν γινει μετα πιθανον να τους ρωτησουν αν και στην πραξη δεν κανουν κατι γιατι τα εμβασματα ειναι προφανη.
-
Ειλικρινά εάν τα πεις έτσι στο περίπου όπως τα γράφεις θα είσαι ο πρώτος που θα ελέγξουν.
Ο άζμο είναι ότι είναι, διαφωνούμε σε πολλά, αλλά έχει εμπειρία σε αυτό που σιυ λέει.
-
Ειλικρινά εάν τα πεις έτσι στο περίπου όπως τα γράφεις θα είσαι ο πρώτος που θα ελέγξουν.
Ο άζμο είναι ότι είναι, διαφωνούμε σε πολλά, αλλά έχει εμπειρία σε αυτό που σιυ λέει.
αφου το εχει πει οτι ηταν λογιστης. εχει εμπηρεια στην ελλαδα στο εξωτερικο δεν γινεται ετσι.
πχ για να κανεις μια απλη δουλεια πχ αλλαγη στοιχειων εδω πρεπει να συμπληρωσεις φορμα και να την ανεβασεις στο συστημα (παλια πηγαινες στην εφορια και την αφηνες εκει), εξω ενα τηλεφωνο τους παιρνεις και ενημερωνουν την βαση δεδομενων τους.
ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;