-
@vangelis1 για πες τις εμπειρίες σου από τα hyundai, θα με ενδιέφερε.
-
@georgemit said in VW T-Roc:
@vangelis1 για πες τις εμπειρίες σου από τα hyundai, θα με ενδιέφερε.
Ένα genz (αρκετά παλιό ξέρω) μου έχει βγάλει πολλές βλάβες (ψυγείο, κολλάρα, γρύλλους, imobilizer, βάση μηχανής κ.τ.λ.) Επίσης όλα τα καινούργια (i20, i30, τουσόν) έχουν καθίσματα (στενά) που στο δικό μου σωματότυπο δεν ταιριάζουν στις πλάτες
-
@vangelis1 said in VW T-Roc:
Εδώ και 3-4 μήνες ψάχνω να πάρω ένα αυτοκίνητο που 1) να μου αρέσει και 2) να είναι ποιοτικό με αντοχή στο χρόνο. Έκανα test drive σε όλες τις γνωστές μάρκες.
Όσον αφορά το CHR (το οδήγησα 2 φορές) με χαλάει πάρα πολύ το εσωτερικό του όπου αισθάνομαι σαν να πνίγομαι από τα πολλά πλαστικά, αποξενωμένος από το συνοδηγό με το τείχος που που έχουν βάλει ανάμεσα και φυσικά τεράστια κλειστοφοβία στα πίσω καθίσματα με τα πολύ μικρά παράθυρα. Αν βάλεις ότι με χαλάει και το μπροστινό μέρος που είναι σαν να το έκοψε ένας χασάπης με μαχαίρι.. όσο ποιοτικό και αν είναι και με τεράστια εγγύηση είναι πάρα πολύ μακριά από τα γούστα μου.
Το TROC από την άλλη μου αρέσει πάρα πολύ εμφανισιακά μέσα και έξω (γούστα είναι αυτά είπαμε) αλλά με χαλάει τα χαμηλής ποιότητας πλαστικά στο ταμπλό και στις πόρτες και φοβάμαι πολύ ότι θα έχει τριξίματα μετά από κάποια χρόνια (για αυτό και ρωτάω αν το έχει κανείς αρκετά χρόνια να μου πει). Επίσης από διάφορους μηχανικούς έχω ακούσει ότι βγάζουν τα VW γενικά κάποιες βλάβες και μάλιστα ακριβούτσικες (4 χρόνια μόνο η εγγύηση-η μικρότερη της αγοράς)
Μου άρεσε πάρα πολύ το AUDI A3 Allstreet με πολύ καλή ποιότητα πλαστικών αλλά όπως είπαμε είναι και πάλι VW και το κυριώτερο με ακριβότερη συντήρηση και ανταλλακτικά από τα TROC.
Τα SKODA μια από τα ίδια και αρκετά ακριβά πλέον.
Τα γαλλικά (CITROEN-DS-Πεζό-Ρενώ-DACIA) μου λένε ότι βγάζουν πολλά ηλεκτρικά προβλήματα (Το C4 μου άρεσε αρκετά)
Τα MAZDA και HONDA άψογα αλλά πανάκριβα και βγαίνουν σε πολλά κυβικά (δίλιτρα και πάνω) στην κατηγορία που θέλω.
Τα Κινέζικα δεν τα κοίταξα !!!
Τα Hundai με χαλάνε ΟΛΑ από προηγούμενη κακή εμπειρία.
Τα SUZUKI (είδα το S-CROSS) μου φαίνεται ότι ανήκει σε προηγούμενη δεκαετία.
Το ΚΙΑ XCEED 1.6 πολύ καλό αλλά θεωρώ πολλά τα 30.000 για ΚΙΑ.
Ξέρω ότι ΤΕΛΕΙΟ αυτοκίνητο δεν υπάρχει και ότι ΟΛΑ χαλάνε αλλά αν δεν έχεις κερδίσει το Tzoker και έχεις βγάλει τα χρήματα με κόπο... το ψάχνεις !!!
ΥΓ: Ρώτησα για το Dream και το δίνουν τώρα στα 29.900. Όσο πλησιάζουμε στο καινούργιο... (αρχές του 2026) θα πέφτει η τιμή για τα stock αυτοκίνητα.Αφού σκέφτεσαι συνέχεια το κοστος συντήρησης και τις πιθανές βλάβες μακριά από vag....
-
Εδώ και 3-4 μήνες ψάχνω να πάρω ένα αυτοκίνητο που 1) να μου αρέσει και 2) να είναι ποιοτικό με αντοχή στο χρόνο. Έκανα test drive σε όλες τις γνωστές μάρκες.
Όσον αφορά το CHR (το οδήγησα 2 φορές) με χαλάει πάρα πολύ το εσωτερικό του όπου αισθάνομαι σαν να πνίγομαι από τα πολλά πλαστικά, αποξενωμένος από το συνοδηγό με το τείχος που που έχουν βάλει ανάμεσα και φυσικά τεράστια κλειστοφοβία στα πίσω καθίσματα με τα πολύ μικρά παράθυρα. Αν βάλεις ότι με χαλάει και το μπροστινό μέρος που είναι σαν να το έκοψε ένας χασάπης με μαχαίρι.. όσο ποιοτικό και αν είναι και με τεράστια εγγύηση είναι πάρα πολύ μακριά από τα γούστα μου.
Το TROC από την άλλη μου αρέσει πάρα πολύ εμφανισιακά μέσα και έξω (γούστα είναι αυτά είπαμε) αλλά με χαλάει τα χαμηλής ποιότητας πλαστικά στο ταμπλό και στις πόρτες και φοβάμαι πολύ ότι θα έχει τριξίματα μετά από κάποια χρόνια (για αυτό και ρωτάω αν το έχει κανείς αρκετά χρόνια να μου πει). Επίσης από διάφορους μηχανικούς έχω ακούσει ότι βγάζουν τα VW γενικά κάποιες βλάβες και μάλιστα ακριβούτσικες (4 χρόνια μόνο η εγγύηση-η μικρότερη της αγοράς)
Μου άρεσε πάρα πολύ το AUDI A3 Allstreet με πολύ καλή ποιότητα πλαστικών αλλά όπως είπαμε είναι και πάλι VW και το κυριώτερο με ακριβότερη συντήρηση και ανταλλακτικά από τα TROC.
Τα γαλλικά (CITROEN-DS-Πεζό-Ρενώ-DACIA) μου λένε ότι βγάζουν πολλά ηλεκτρικά προβλήματα (Το C4 μου άρεσε αρκετά)
Τα MAZDA και HONDA άψογα αλλά πανάκριβα και βγαίνουν σε πολλά κυβικά (δίλιτρα και πάνω) στην κατηγορία που θέλω.
Ξέρω ότι ΤΕΛΕΙΟ αυτοκίνητο δεν υπάρχει και ότι ΟΛΑ χαλάνε αλλά αν δεν έχεις κερδίσει το Tzoker και έχεις βγάλει τα χρήματα με κόπο... το ψάχνεις !!!
ΥΓ: Ρώτησα για το Dream και το δίνουν τώρα στα 29.900. Όσο πλησιάζουμε στο καινούργιο... (αρχές του 2026) θα πέφτει η τιμή για τα stock αυτοκίνητα.τελειο αυτοκινητο οπως ειπες δεν υπαρχει. Επικεντρωνεσαι στα αρνητικα και οχι στα θετικα. Μας λες δηλαδη τι δεν σου αρεσει και οχι τι σου αρεσει σε καθε αυτοκινητο. Αν φοβασαι παρα πολυ τις ζημιες, παρε αυτο που εχει την μεγαλυτερη εγγυηση (που μαλλον θα ειναι κορεατικο, αν δεν θες να παρεις chery).
Δυστυχως οι τιμες εχουν αυξηθει πολυ, με αποτελεσμα τα 30χιλιαρικα να μην αγοραζουν τοσο "πολυ αυτοκινητο" οσο αγοραζες καποτε, επομενως ειναι σιγουρα οτι θα εχουν πολλα αρνητικα. Ακομα και στα 50 να ανεβεις, παλι υπαρχουν trade offs. -
Δες τι σου αρέσει περισσότερο.
Οι εγγυήσεις θα σε βολέψουν 4-5-6 χρόνια.
Επίσης το να πληρώσεις 5-6000 παραπάνω ένα αμάξι επειδή έχει μεγαλύτερη εγγύηση, είναι σαν να προπληρώνεις ΠΙΘΑΝΕΣ βλάβες σε κάποιο άλλο αμάξι με μικρότερη εγγύηση που όμως σου αρέσουν περισσότερο.
Αυτό με τα ηλεκτρικά στα γαλλικά έρχεται από την δεκαετία του 60, από μαστόρια που δεν μπορούσαν να τα δουλέψουν, αφού ήξεραν μόνο σφυρί και κατσαβίδι από τον στρατό.
-
ΥΓ: Ρώτησα για το Dream και το δίνουν τώρα στα 29.900. Όσο πλησιάζουμε στο καινούργιο... (αρχές του 2026) θα πέφτει η τιμή για τα stock αυτοκίνητα.Τι stock έχει σε Dream από χρώματα, έξτρα εξοπλισμό κτλ;;
-
Τι stock έχει σε Dream από χρώματα, έξτρα εξοπλισμό κτλ;;
Ο εξοπλισμός στο Dream είναι στανταρ (τα έχει ΟΛΑ). Από χρώματα προς το παρόν τα έχει όλα και σε αρκετή ποσότητα.
Απλώς ρωτάω μήπως έχει και κανένα με ηλιοροφή ή το πακέτο iq drive ή και τίποτα άλλο, γιατί έχει λίγα να προσθέσεις στο διαμορφωτή.
-
Απλώς ρωτάω μήπως έχει και κανένα με ηλιοροφή ή το πακέτο iq drive ή και τίποτα άλλο, γιατί έχει λίγα να προσθέσεις στο διαμορφωτή.
Δεν το έψαξα τόσο
-
Οπως σε βλεπω εισαι για t roc.Ειναι σίγουρα πολυ καλο αυτοκίνητο και ταξιδιαρικο.Δεν εχει τα τερατα του παρελθόντος σε μηχανικες βλάβες και η dream ειναι τίγκα σε εξοπλισμό!!!
Πλαστικο εχουν ολα πλεον ακομα και σε 35 + χιλιάδες
Ειμαι περίεργος με τις τιμες που θα ανακοινωθούν στο καινούργιο. -
Έχω κάνει Σκιαγράφηση του ψυχολογικού προφίλ των φανατικών τουοτακηδων.
Πρώην κάτοχοι vw Golf mk-4-5-6, ή άλλων μοντέλων με 1.2-1.4 TSI, σπανίως με dsg που τους έβγαλαν τη ψυχή και πληρώσανε ένα σκασμό λεφτά.Εγώ πάντως σαν κάτοχος Golf 6 1.4 TSi 160 6sp για 15 χρόνια και 170.000 ΚΜ, οι πρώτες μου επιλογές για άλλο αυτοκίνητο είναι T-roc, Audi A3, Seat Leon και Citroen C4. Toyota σε μια αντιπροσωπεία μπήκα γιατί βρέθηκε μπροστά μου και έφυγα σε 10 λεπτά χωρίς να πάρω ούτε προσφορά.
-
@dimitris741 said in VW T-Roc:
Έχω κάνει Σκιαγράφηση του ψυχολογικού προφίλ των φανατικών τουοτακηδων.
Πρώην κάτοχοι vw Golf mk-4-5-6, ή άλλων μοντέλων με 1.2-1.4 TSI, σπανίως με dsg που τους έβγαλαν τη ψυχή και πληρώσανε ένα σκασμό λεφτά.Εγώ πάντως σαν κάτοχος Golf 6 1.4 TSi 160 6sp για 15 χρόνια και 170.000 ΚΜ, οι πρώτες μου επιλογές για άλλο αυτοκίνητο είναι T-roc, Audi A3, Seat Leon και Citroen C4. Toyota σε μια αντιπροσωπεία μπήκα γιατί βρέθηκε μπροστά μου και έφυγα σε 10 λεπτά χωρίς να πάρω ούτε προσφορά.
Που καταλήξατε;
Το T-Roc Dream το απορρίψατε; -
Που καταλήξατε;
Το T-Roc Dream το απορρίψατε;Ακόμα δεν έχω καταλήξει…..Έχω κάνει test drive σε T-roc 1.5 dsg (έκδοση Dream), σε golf 1.5 116 dsg, σε Citronen C4 145, σε Peugeot 2008 145 και σε Tiggo 4. Μετά από κάθε test drive, μπαίνοντας και οδηγώντας το golf μου, αισθανόμουν ότι δεν αξίζει τα χρήματα η μετάβαση σε καινούργιο αυτοκίνητο και ειδικά αυτόματο. Η λογική βέβαια λέει, ότι μετά από 15 χρόνια και 170.000ΚΜ θα πρέπει να αντικατασταθεί το αυτοκίνητο. Από αυτά που οδήγησα είμαι πιο κοντά στο T-roc. Προσπαθώ να προγραμματίσω test drive με leon fr (χειροκίνητο) και Α3 (αν και η διαμόρφωση που μου αρέσει κοστίζει 35.000€ που ξεπερνούν τον προϋπολογισμό μου
-
Μετά από κάθε test drive, μπαίνοντας και οδηγώντας το golf μου, αισθανόμουν ότι δεν αξίζει τα χρήματα η μετάβαση σε καινούργιο αυτοκίνητο και ειδικά αυτόματο.
+1000
Αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο γαμωτο της σημερινής κατάστασης στην αυτοκίνηση!
Εκτός από τα μπλιμπλικια δεν σε συγκινεί κάτι περισσότερο ώστε να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για καινούργιο αυτοκίνητο με τις τιμές όπως έχουν διαμορφωθεί σε σύγκριση με ένα καλό συντηρημένο 10-15 χρόνων.
Μέχρι και το 2019-2020 κάθε μεθεπόμενη γενιά του μοντέλου που σου άρεσε ήταν μια σχετικά καλή αναβάθμιση και φυσικά με μια μικρή εύλογη ανατίμηση σε αξία.
Το λογικό τότε θα ήταν να πας σε ένα υπέροχο Golf 8 1.5 style στα 25.150€ (τιμές 2019-2020) , μέχρι πριν λίγες εβδομάδες είχε 31.000€ , πλέον μόνο DSG 1.5 150 από ...33.600€
Φέρνει βέβαια και μια έκδοση essential με 116 άλογα από 25.000€ (λογικά έκδοση για διεφθαρμένες μπανανιές όπως η χώρα μας)
Leon, και A3 όπως και το Golf που είπα εγώ αυτοκινηταρες, εκεί σίγουρα μετά την δοκιμή τους θα αισθανθείς πως όντως οδηγείς κάτι καλύτερο από το 6αρι Golf σου...αλλά εκτός από το ότι είναι πανάκριβα σε σχέση με το Troc θα μπει και στο μυαλό σου το μικρόβιο πως δεν είναι και τόσο διαφορετικά όσο το υπάρχον αυτοκίνητο σου ενώ ένα SUV θα είναι πιο μεγάλη αλλαγή.
Edit: Αν ισχύει αυτό που βλέπω Audi A3 mild hybrid Stronic 1.5 150 inspire plus στα 28.980€ ... καλοταξιδο τότε το νέο σου Audi !
-
Μετά από κάθε test drive, μπαίνοντας και οδηγώντας το golf μου, αισθανόμουν ότι δεν αξίζει τα χρήματα η μετάβαση σε καινούργιο αυτοκίνητο και ειδικά αυτόματο.
+1000
Edit: Αν ισχύει αυτό που βλέπω Audi A3 mild hybrid Stronic 1.5 150 inspire plus στα 28.980€ ... καλοταξιδο τότε το νέο σου Audi !
Έχεις δίκιο δεν θεωρώ ότι δίνοντας 30.000€ για ένα καινούργιο αυτοκίνητο αξίζει τον κόπο. Το T-roc πιστεύω ότι μου άρεσε περισσότερο από το golf 8 γιατί βασίζεται στο golf 7 το οποίο είναι πιο κοντά στο golf 6. Ίσως να φταίει και η ηλικία μου (σχεδόν 52), παρόλο που γενικά είμαι πάρα πολύ εξοικειωμένος με τη σύγχρονη τεχνολογία και μου αρέσει να ασχολούμαι με αυτήν. Το Α3 που μου αρέσει είναι με Εσωτερικό "S" με σπορ καθίσματα σε Μαύρο Dinamica microfiber/δερματίνη (που συμπεριλαμβάνει το ambient light pro) με κόκκινες ραφές, μόνο 35.000€, με μονοζωνικό κλιματισμό, 16 ζάντες, χωρίς κάμερα οπισθοπορείας, Navi, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες, blind spot…κλπ Πανάκριβο, αλλά, για μένα το εσωτερικό του είναι πανέμορφο.
-
+1000
Έχεις δίκιο δεν θεωρώ ότι δίνοντας 30.000€ για ένα καινούργιο αυτοκίνητο αξίζει τον κόπο. Το T-roc πιστεύω ότι μου άρεσε περισσότερο από το golf 8 γιατί βασίζεται στο golf 7 το οποίο είναι πιο κοντά στο golf 6. Ίσως να φταίει και η ηλικία μου (σχεδόν 52), παρόλο που γενικά είμαι πάρα πολύ εξοικειωμένος με τη σύγχρονη τεχνολογία και μου αρέσει να ασχολούμαι με αυτήν. Το Α3 που μου αρέσει είναι με Εσωτερικό "S" με σπορ καθίσματα σε Μαύρο Dinamica microfiber/δερματίνη (που συμπεριλαμβάνει το ambient light pro) με κόκκινες ραφές, μόνο 35.000€, με μονοζωνικό κλιματισμό, 16 ζάντες, χωρίς κάμερα οπισθοπορείας, Navi, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες, blind spot…κλπ Πανάκριβο, αλλά, για μένα το εσωτερικό του είναι πανέμορφο.
Το εσωτερικό του T-Roc r-line το έχετε δει; Έχει και αυτό microfiber/δερμάτινη
-
+1000
!
Το εσωτερικό του T_roc Dream (Style ουσιαστικά) έχει καθίσματα με το microfiber (απομίμηση Alcantara) /δερμάτινη και μου αρέσει πολύ, αλλά το εσωτερικό του Α3 περισσότερο. Πάντως το golf 6 Highline που έχω έχει κανονικό Alcantara....Είναι κρίμα που το leon στην Ελλάδα δεν μπορεί να παραγγελθεί με το αντίστοιχο Dinamica Sport microfiber.
-
+1000
!
Το εσωτερικό του T_roc Dream (Style ουσιαστικά) έχει καθίσματα με το microfiber (απομίμηση Alcantara) /δερμάτινη και μου αρέσει πολύ, αλλά το εσωτερικό του Α3 περισσότερο. Πάντως το golf 6 Highline που έχω έχει κανονικό Alcantara....Είναι κρίμα που το leon στην Ελλάδα δεν μπορεί να παραγγελθεί με το αντίστοιχο Dinamica Sport microfiber.
O Thomas σε μια δοκιμή χαρακτήρισε το microfiber της VW,
alcantara του φτωχού -
Το Α3 που μου αρέσει είναι με Εσωτερικό "S" με σπορ καθίσματα σε Μαύρο Dinamica microfiber/δερματίνη (που συμπεριλαμβάνει το ambient light pro) με κόκκινες ραφές, μόνο 35.000€, με μονοζωνικό κλιματισμό, 16 ζάντες, χωρίς κάμερα οπισθοπορείας, Navi, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες, blind spot…κλπ Πανάκριβο, αλλά, για μένα το εσωτερικό του είναι πανέμορφο.
Δυστυχώς όσο και καλό αυτοκίνητο να είναι το Α3 με αυτές τις εκλείψεις και την 16αρα ζαντουλα αν το βάλεις δίπλα στο Troc Dream θα μοιάζει σαν φτωχός συγγενής.
Πάρε την απόφαση για το Dream Troc άμεσα, είναι το πιο VFM VW αυτή την στιγμή και όσο τελειώνουν τα διαθέσιμα κομμάτια θα αρχίσουν να τα κρατάνε για φίλους και γνωστούς.
Και μην κολωνεις στο θέμα της αξιοπιστίας, εγγύηση έχει 5 χρόνια, αν δεις τίποτα περίεργο το διώχνεις σαν ζεστό κουλούρι στα 27-28 χιλιάδες στην πενταετία αφού το επόμενο θα είναι πανάκριβο, με τον μισό εξοπλισμό του Dream και καμιά Ελλαδισταν έκδοση του 1.5 Tsi με 110 άλογα θα ξεκινάει από 30.999€.
-
Αυτο που ειπες cruiser λεει πολλά. Εγω προσωπικά δεν ειμαι Toyotakias. Ανετα θα επερνα πολλες μάρκες.
Μα εγώ μην νομίζεις ότι σκέφτομαι διαφορετικά.
Σοβαρά ε; Κι εγώ σε είχα παρεξηγήσει και νόμιζα ότι είσαι σιτροενάκιας και δεν θα αγόραζες άλλες μάρκες εκτός Στελλάντις.
Τελικά, όντως με τον ίδιο τρόπο σκέφτεστε! -
+1000
Είσαι παρόμοια περίπτωση με τη δικιά μου. Είμαστε σε κοντινή ηλικία και αντιμετωπίσαμε αντίστοιχο δίλημμα.
Είχα το a3 μια 15ετία+. Παρέμενε εξαιρετικό και σε άριστη κατάσταση, αλλά νισάφι πια, έπρεπε να το αλλάξω.
Κατέληξα στο T-Roc. Μου κακοφάνηκε λίγο στην αρχή, δεν είναι εύκολη η μετάβαση από hatchback σε SUV. Ειδικά στις στροφές και στην αίσθηση οδήγησης, παρ' ότι το T-Roc παραμένει βράχος, ε, δεν έχει την αίσθηση του golf ή του a3.
Το T-Roc όμως σαν πιο ψηλό είναι πιο εύκολο στο μπες-βγες, η ανάρτησή του έχει καλύτερη απόσβεση, είναι πιο πολύ προσανατολισμένο στην άνεση και έχει μεγαλύτερους χώρους μέσα και χώρο αποσκευών. Νομίζω είναι καταλληλότερο για τους 50+.
Υπόψιν ότι η έκδοση Dream είναι φοβερή ευκαιρία, δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να δίνει η vw τόσο πετυχημένο μοντέλο με τόσο πολύ εξοπλισμό σε τόσο ρεαλιστική τιμή!
VW T-Roc