Καλησπέρα σε όλους
τελικά το πήρα απόφαση και αγόρασα σήμερα το T-ROC 1.5 Dream αφού εκμεταλλεύτηκα και την προωθητική ενέργεια που έχει ο Γρατσίας, οπότε τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι 30100 (-1100 ευρώ). Νομίζω ότι καλύτερη προσφορά δεν θα βγει τουλάχιστον άμεσα (εκτός αν περισσέψει κάποιο στο τέλος και με ότι χρώμα μείνει). Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το ΝΕΟ Τ-ROC που όμως κάνοντας έρευνα σε διάφορες χώρες διαπίστωσα ότι το πιο φτηνό 150HP Style είναι στη Ρουμανία 35000 ευρώ (αρκετά πιο πάνω για το μπάτζετ μου.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μου είπαν στον Γρατσία ότι έχουν προσφορά Service Value Pack στα 350 ευρώ για 4 χρόνια που περιλαμβάνει δωρεάν αλλαγή σε τακάκια-δισκόπλακες, μάχτρα, λάμπες (όχι led) και βλάβη σε μηχανικό κιβώτιο (δεν με ενδιαφέρει αυτό) Ποιά είναι η γνώμη σας; Είναι κάτι που αξίζει να πληρώσω; Αν έχει κάποιος το αυτοκίνητο πάνω από 4 χρόνια κάθε πότε άλλαξε τακάκια και μάχτρα και πόσο είχαν;
Best posts made by vangelis1
-
RE: VW T-Rocposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
-
RE: VW T-ROC 2026posted in Μελλοντικά Μοντέλα
Για άμεση σύγκριση νέου και παλιού TROC παραθέτω τις παρακάτω φωτο. Γνώμες για το πιο είναι καλύτερο και που ;

-
@groover1972 said in VW T-Roc:
Επειδή οδήγησα σήμερα το T-Roc, μπορώ να πω, ότι η καμπίνα εμπρός, δεν έχει ουδεμία σχέση με το s-cross που το συγκρίνεις. Είναι πολύ στενό, πολύ στενάχωρο στη καμπίνα του, με πολύ καλή ποιότητα υλικών και 0 τριγμούς, αλλά (πως να το πω), πολύ κάθετα όλα. Το τιμόνι κάθετο, η οθόνη των οργάνων κάθετη, πολύ μικρό ταμπλο εμπρός. Ποιοτικό αλλά συγχρόνως πλαστικοποιημενο. Αλλά ο χώρος εμπρός πολύ μικρός, μπήκα μετά στο δικό μου, και απλώθηκα.
Ένα έχω να σας πω. Πως μπορείτε να οδηγείτε με αυτό το σπαστικό τρόπο επαναφοράς λωρίδας και το μπιμπ μπιμπ των ορίων ταχύτητας.Να πω και εγώ τη γνώμη μου, που έκανα σε σχεδόν όλα test drive. Καταρχάς είμαι 115 κιλά άρα έδινα μεγάλη προσοχή στους χώρους. Στο CHR ένιωθα να καταπλακώνομαι με όλα αυτά τα πλαστικά γύρω μου. Στο Captur ήταν καλά αλλά έχει τεράστιο ταμπλό με αποτέλεσμα να χάνει το εσωτερικό και οι πίσω θέσεις... μόνο για παιδιά. Στα Huyndai και KIA τα καθίσματα είναι πολύ μπάκετ με αποτέλεσμα να με ζορίζουν στις πλάτες. Στα SUZUKI (Vitara και S-Cross) άνετα μεν στο εσωτερικό αλλά σε σχέση με όλα τα άλλα μου φάνηκε το εσωτερικό δεκαετίες πίσω (μέχρι και το χειρόφρενο είναι χειροκίνητο και τα όργανα αναλογικά !!!!). Αυτά που μου άρεσαν ήταν το Citroen C4 και το AUDI A3 αλλά δεν ήθελα πάλι hatchback (χαμηλό σχετικά). Αυτός είναι ο λόγος που κατέληξα στο TROC που είμαι ΑΝΕΤΑ στο εσωτερικό και στο μπες-βγες και οι πίσω κάθονται άνετα. Αυτό σε συνδυασμό με το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ και ταυτόχρονα το μικρό μήκος (παρκάρω κέντρο Αθήνα) ήταν ιδανικό για εμένα. Αν είχα μεγαλύτερες ανάγκες (μικρά παιδιά κτλ) και έμενα αλλού ίσως να έπαιρνα κάτι μεγαλύτερο !
Αυτά όσον αφορά τους χώρους γιατί η ποιότητα, αξιοπιστία, αντοχή στο χρόνο, ομορφιά, κόστος συντήρησης κ.τ.λ. είναι άλλα κριτήρια.
Όσον αφορά την επαναφορά λωρίδας και τα μπιπ στα σήματα και εμένα μου την σπάνε γι΄αυτό και τα απενεργοποίησα. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα !!! -
RE: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣposted in Περί αυτοκίνησης
Καλημέρα
τελικά έκανα ασφάλιση φουλ τα πάντα (εκτός οδική βοήθεια) σε Hellas Direct με εγγύηση αξίας 30000 και απαλλαγή 500 τελική τιμή ετήσια 571 ευρώ. Και με έξτρα 36 ευρώ το χρόνο πρόσθετη ασφάλιση στην helvetia την απαλλαγή. Δηλαδή με τιμή 607 ευρώ το χρόνο μηδέν απαλλαγή !!! -
Εδώ και 3-4 μήνες ψάχνω να πάρω ένα αυτοκίνητο που 1) να μου αρέσει και 2) να είναι ποιοτικό με αντοχή στο χρόνο. Έκανα test drive σε όλες τις γνωστές μάρκες.
Όσον αφορά το CHR (το οδήγησα 2 φορές) με χαλάει πάρα πολύ το εσωτερικό του όπου αισθάνομαι σαν να πνίγομαι από τα πολλά πλαστικά, αποξενωμένος από το συνοδηγό με το τείχος που που έχουν βάλει ανάμεσα και φυσικά τεράστια κλειστοφοβία στα πίσω καθίσματα με τα πολύ μικρά παράθυρα. Αν βάλεις ότι με χαλάει και το μπροστινό μέρος που είναι σαν να το έκοψε ένας χασάπης με μαχαίρι.. όσο ποιοτικό και αν είναι και με τεράστια εγγύηση είναι πάρα πολύ μακριά από τα γούστα μου.
Το TROC από την άλλη μου αρέσει πάρα πολύ εμφανισιακά μέσα και έξω (γούστα είναι αυτά είπαμε) αλλά με χαλάει τα χαμηλής ποιότητας πλαστικά στο ταμπλό και στις πόρτες και φοβάμαι πολύ ότι θα έχει τριξίματα μετά από κάποια χρόνια (για αυτό και ρωτάω αν το έχει κανείς αρκετά χρόνια να μου πει). Επίσης από διάφορους μηχανικούς έχω ακούσει ότι βγάζουν τα VW γενικά κάποιες βλάβες και μάλιστα ακριβούτσικες (4 χρόνια μόνο η εγγύηση-η μικρότερη της αγοράς)
Μου άρεσε πάρα πολύ το AUDI A3 Allstreet με πολύ καλή ποιότητα πλαστικών αλλά όπως είπαμε είναι και πάλι VW και το κυριώτερο με ακριβότερη συντήρηση και ανταλλακτικά από τα TROC.
Τα SKODA μια από τα ίδια και αρκετά ακριβά πλέον.
Τα γαλλικά (CITROEN-DS-Πεζό-Ρενώ-DACIA) μου λένε ότι βγάζουν πολλά ηλεκτρικά προβλήματα (Το C4 μου άρεσε αρκετά)
Τα MAZDA και HONDA άψογα αλλά πανάκριβα και βγαίνουν σε πολλά κυβικά (δίλιτρα και πάνω) στην κατηγορία που θέλω.
Τα Κινέζικα δεν τα κοίταξα !!!
Τα Hundai με χαλάνε ΟΛΑ από προηγούμενη κακή εμπειρία.
Τα SUZUKI (είδα το S-CROSS) μου φαίνεται ότι ανήκει σε προηγούμενη δεκαετία.
Το ΚΙΑ XCEED 1.6 πολύ καλό αλλά θεωρώ πολλά τα 30.000 για ΚΙΑ.
Ξέρω ότι ΤΕΛΕΙΟ αυτοκίνητο δεν υπάρχει και ότι ΟΛΑ χαλάνε αλλά αν δεν έχεις κερδίσει το Tzoker και έχεις βγάλει τα χρήματα με κόπο... το ψάχνεις !!!
ΥΓ: Ρώτησα για το Dream και το δίνουν τώρα στα 29.900. Όσο πλησιάζουμε στο καινούργιο... (αρχές του 2026) θα πέφτει η τιμή για τα stock αυτοκίνητα. -
@georgemit said in VW T-Roc:
@vangelis1 για πες τις εμπειρίες σου από τα hyundai, θα με ενδιέφερε.
Ένα genz (αρκετά παλιό ξέρω) μου έχει βγάλει πολλές βλάβες (ψυγείο, κολλάρα, γρύλλους, imobilizer, βάση μηχανής κ.τ.λ.) Επίσης όλα τα καινούργια (i20, i30, τουσόν) έχουν καθίσματα (στενά) που στο δικό μου σωματότυπο δεν ταιριάζουν στις πλάτες
-
@xenos said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ:
Υπάρχει λόγος που σε παλιά αυτοκίνητα έχει αυξηθεί τόσο το κόστος ασφάλισης; Ή είναι γενικότερο το θέμα;
Και σε εμένα ανανέωσα τώρα δύο ετήσια συμβόλαια (anytime) στο 1ο του 1998 είχα μείωση 2 ευρώ και στο 2ο του 2007 είχα αύξηση 5 ευρώ. Αμελητέα ποσότητα δηλαδή για 1 χρόνο.
-
RE: VW T-ROC 2026posted in Μελλοντικά Μοντέλα
Καλημέρα σε όλους. Μπαίνοντας στο διαμορφωτή του γερμανικού site για το Νέο T-ROC παρατήρησα τις εξής επιλογές όσον αφορά τις εκδόσεις:
- Trend (ΜΟΝΟ 116hp) από 30845 €
- Life (ΜΟΝΟ 116 hp) από 34005 €
- Style (116 hp) από 38510 €
Style (150 hp) από 41260 € - R-Line (ΜΟΝΟ 150 hp) από 42460 €
Παρατηρήσεις:
α) Η έκδοση Life δεν βγαίνει με 150 hp άρα θα πρέπει κάποιος να πάει στην αρκετά ακριβότερη έκδοση Style (+4500 €) ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
β) Λαμβάνοντας υπόψιν ότι στην Ελλάδα είναι (αν δούμε και τα υπόλοιπα μοντέλα της VW) -3500 € οι τιμές της Ελλάδας θα είναι: - Trend (ΜΟΝΟ 116hp) από 27345 € (μάλλον δεν θα υπάρχει)
- Life (ΜΟΝΟ 116 hp) από 30505 €
- Style (116 hp) από 35010 €
Style (150 hp) από 37760 € !!!!!!!!!!!!!!! - R-Line (ΜΟΝΟ 150 hp) από 38960 €
Όταν αυτή τη στιγμή το παλιό (που πολλοί το θεωρούν ακριβό) στην έκδοση προσφορά Dream είναι 30980 € η αύξηση θα είναι κοντά 7000 €.
Νομίζω ότι θα πάει ΑΠΑΤΟ !!!!!!!!!!!!!! -
Το Τ-Roc είναι μια κλάση πάνω σαν αυτοκίνητο από το Captur. Δική μου εκτίμηση που τα έκανα test drive και τα δύο πριν αγοράσω το T-Roc. Κάνε κι εσύ τις δοκιμές σου να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.
Έκανα test drive και εγώ και στα δύο και το TROC μου φάνηκε πιο... αυτοκίνητο. Βέβαια δυστυχώς στο Captur είχαν μόνο το χιλιάρι, ενώ στο TROC έκανα στο 1.5
Αν κινείσαι κυρίως στην Αθήνα το dsg θα σου κάνει την καθημερινή οδήγηση πιο εύκολη και πιο ξεκούραστη. Δεν του αρέσουν τα πολλά σταμάτα-ξεκίνα με 1η-2α και φθείρεται πιο γρήγορα. Αλλά οκ κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις.
Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου. Έχεις δίκιο
Στο θέμα της αξιοπιστίας πάντως, αν και καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου, καλύτερα να ρίξεις λίγο τις προσδοκίες σου, σ' όποιο αυτοκίνητο κι αν καταλήξεις. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν πολλά ηλεκτρονικά, που κανείς δεν ξέρει πως θα συμπεριφερθούν και πόσο θ' αντέξουν σε βάθος χρόνου. Και δεν είναι και φτηνά.
Αυτό φοβάμαι περισσότερο απ΄ όλα, αλλά δεν έχω επιλογή (αν θέλω καινούργιο...)
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο που διέθεσες να απαντήσεις. Με βοήθησες αρκετά !!! -
Για να πω την αλήθεια είμαι ανάμεσα στο TROC 1.5 TSI (με τιμή Dream 30.500 (αυτόματο) και More 28.500 (χειροκίνητο) με τα έξτρα που θέλω περίπου) και στο Renault Captur 1.3 mild hybrid με 26.600 (έχει μόνο χειροκίνητο)
Η τιμή είναι το λιγότερο... αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο (κίνηση κυρίως Αθήνα με 8000-10000 χλμ το χρόνο). Θα γίνουν βέβαια και ταξιδάκια εκτός Χριστούγεννα-Πάσχα-καλοκαίρι
Κάτοχος τώρα ενός Alfa Romeo 146 (26 χρόνια χωρίς να έχει βγάλει απολύτως κανένα πρόβλημα μόνο γρύλο στα παράθυρο και 170000 χλμ)
Γνώμες παρακαλώ....
Latest posts made by vangelis1
-
Καλησπέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
σήμερα μου έκανε αναβάθμιση στο infotnment (TROC Dream 2025) στις εφαρμογές και εξαφανίστηκε το εικονίδιο του spotify. Έκανα hard reset (κράτησα το κουμπί για 10-15 sec) έκανε επανεκίνηση αλλά δεν εμφανίστηκε πάλι. Πάω στο shop να το ξαναβάλω αλλά μου λέει ότι έχω παρωχημένη έκδοση του shop να κάνω αναβάθμιση. Πάω στην αναβάθμιση αλλά μου λέει δεν έχει άλλη. Κοιτάω τις εφαρμογές και μου λέει ότι έχω την έκδοση του 24/12/2025 δηλαδή σημερινή. Έτυχε σε κανέναν; -
@xenos said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ:
Υπάρχει λόγος που σε παλιά αυτοκίνητα έχει αυξηθεί τόσο το κόστος ασφάλισης; Ή είναι γενικότερο το θέμα;
Και σε εμένα ανανέωσα τώρα δύο ετήσια συμβόλαια (anytime) στο 1ο του 1998 είχα μείωση 2 ευρώ και στο 2ο του 2007 είχα αύξηση 5 ευρώ. Αμελητέα ποσότητα δηλαδή για 1 χρόνο.
-
Καλημέρα, πρέπει να υπάρχιε αρκετό στοκ πάντως στο dream.
Εγώ είχα πάρει αρχική προσφορά 31.000 πριν 1,5 μήνα περίπου και μου έστειλαν την προγουμενη εβδομάδα στα 30200 και χθες 29700.
Οπότε αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δώσει κάποιο reference αν του εχουν δωσει πιο μεγάλξ προσφορά, μπας και του το ρίξουν περισσότερο.Όντως και εγώ περίμενα μέχρι που το πήρα 29.900 (πριν 16 μέρες). Γνώμη μου ότι θα πέσει κι άλλο ίσως και κάτω από 28.000 αλλά το θέμα είναι να βρεις και το χρώμα που θέλεις. (Πρώτα φεύγουν τα γκρι και μετά τα άσπρα με τα ασημί). Εκεί που θα στεναχωρηθώ είναι αν το καινούργιο με τα 150 άλογα στον 2ο-3ο εξοπλισμό βγει στα 30.000. Αλλά μάλλον για 34-35 Κ το βλέπω.
-
Στο S σου δείχνει τουλάχιστον;
Στο S και στο Μ δείχνει τις σχέσεις. Μόνο στο D τις έχουν καταργήσει.
-
Ευχαριστώ πολύ όλους. Τέλος για το στρώσιμο κάνω κάτι και για πόσο χλμ;
-
Μπορείς να αλλάξεις και από το λεβιε, τον κάνεις δεξιά και μπαίνει στο Μ
Ευχαριστώ πολύ, αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι μήπως μπορείς να κάνεις κάτι με το γκάζι (εκτός του kickdown), π.χ. το αφήνεις εντελώς και το πατάς λίγο ή το πατάς απότομα λίγο και κατεβάζει ταχύτητα....
Συγνώμη για τις χαζές ερωτήσεις αλλά είπαμε είναι η πρώτη φορά.... -
Και στα νέα Tiguan δεν δείχνει τη σχέση στο D, δεν νομίζω να είναι θέμα ρύθμισης.
Το δικό μου είναι παραγωγής 2023, μάλλον έχουν γίνει αλλαγές που δεν ανακοινώνονται.Μάλλον το άλλαξαν, δηλαδή; Κρίμα μου άρεσε περισσότερο με το νούμερο. Στο S δεν το θυμάμαι, θα το δώ (αλλά μάλλον δεν το δείχνει). Επίσης το άλλο που ρώτησα αλλάζει αυτό που είναι μέσα;
Τέλος επειδή είναι η πρώτη φορά που οδηγάω αυτόματο, εκτός από το kickdown ή τα paddles αν θέλω να κατεβάσω ταχύτητα δηλαδή να ανεβάσει στροφές το αυτοκίνητο (για προσπέραση π.χ.) υπάρχει άλλος τρόπος; -
Δλδ δεν μπορείς να δεις αυτήν την εικόνα;
Αυτή βλέπω αλλά χωρίς το νούμερο δίπλα στο D. Αντιθέτως το νούμερο υπάρχει όταν έχω Μ. Επίσης όταν πάω να το αλλάξω δηλαδή να βάλω κάτι άλλο στη θέση του D ή δεξιά μέσα στο ταχύμετρο μου βγάζει βελάκια γκρι ΄(πάνω-κάτω) δηλαδή δεν έχω επιλογή για να τα αλλάξω. Σε εσάς αλλάζουν; π.χ. μπορείς μέσα στο ταχύμετρο ή στροφόμετρο να βάλεις κάτι άλλο;
-
Καλημέρα παίδες
να ρωτήσω παρακαλώ κάτι στο TROC Dream (αυτόματο κιβώτιο) υπάρχει τρόπος να βλέπω αριστερά μέσα στο στροφόμετρο εκτός από το D και τη σχέση που έχει το κιβώτιο π.χ. D1,D2,... όπως γίνεται με το manual Μ1, Μ2,.... Σε κάποιο αυτοκίνητο που είχα κάνει test drive (νομίζω Audi Α3 ή Citroen C4) ήταν έτσι και μου άρεσε. Το έψαξα λίγο αλλά δεν το βρήκα ! -
Συνήθως με διπλό πάτημα στο κλειδί απενεργοποιείται ο εργοστασιακός συναγερμός. Δοκιμασέ το.
Αυτό ακριβώς είναι, το δοκίμασα. Σε ευχαριστώ φιλαράκι. Στην αντιπροσωπεία που είχα ρωτήσει..... ακόμα το ψάχνουν δύο μέρες μετά !!!!