-
@azmo said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
@mike07 said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Καλησπέρα μετά από καιρό. Εύχομαι να είσαστε καλά. Εκανα μια απόπειρα για αγορά, όμως δεν πήγε όπως θα έπρεπε. Θέλω να βρώ χρόνο και υπομονή και θα σας πως την ιστορία. Είναι για γέλια και για κλάματα. Θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή.
Στο πείσμα των καιρών, προσπαθώ να "ζεστάνω" ξανά τις μηχανές και να προχωρήσω άμεσα σε αγορά. Μπάτζετ βαριά, βαριά μέχρι 10k. Βρήκα επιλογές στα 12k και ζορίζομαι.
Προτάσεις
- Διακαής πόθος το Suzuki Swift, όμως δεν μου πήγε όπως θα ήθελα. Δεν έχω επιλογές στην αγορά, άρα το απορρίπτω.
- Nissan Micra. Safe επιλογή, μιας και το προηγούμενο αυτοκίνητό μου, ήταν Κ11. Θα κοιτούσα Micra K13 (2014-2016). Ομως και πάλι δεν με τρελαίνει. Το 2018, είναι ναι μεν πιο όμορφο αλλά διάβασα πως ο turbo 0.9 παρουσιάζει προβλήματα(!)
- Kia Picanto 2017-2018. Το 1.0, ειναι οικονομικό, ο 1.2 καλύτερος για εκτός πόλης, όμως το 1.2 στο car.gr είναι ακριβό. Επίσης έχει στενούς χώρους πίσω. Συντήρηση : Χαμηλό κόστος.
- Κοίταξα το Κia Rio 2013, όμως το βλέπω "βαρύ" και παλιο μοντέλο.
- Mitsubishi Space Star. Διάβασα πως για συντήρηση έχει: Χαμηλό κόστος. Ελαφρύ, φτηνά ανταλλακτικά. Είναι σταθερά αξιόπιστο, οικονομικό. Για ταξίδια, καλύτερα ο 1.2. Βρήκα Space 2018, 1.2 στο car στα 9Κ.
- Toyota yaris. Σταθερή αξία η Toyota. Πριν το micra είχα corolla. Του βάζαμε δυο κουκούλες. Είχαμε να αλλάξουμε υαλοκαθαριστήρες 10χρόνια (!). Εβγαινε μόνο για ταξίδια. Σκυλί ατάηγο. Το βλέπω για αξιόπιστο, οικονομικό, χάνω όπως και στα υπόλοιπα σε ευελιξία. Στο car , το βλέπω από 11.5k - 12.8k και είναι πολύ παραπάνω από το budget.
Είχα μάθει σε Micra, συνεπώς καλοβλέπω να πάρω ένα αυτοκίνητο σε τέτοιο "όγκο", με δισταγμό θα πάρω κάτι μεγαλύτερο λχ Hyundai i20 ή Suzuki Baleno.. Κατά κύρο λόγο κοιτάζω σε Kia, Nissan, Mitsubishi, Toyota. Αν παρατηρήσετε δεν έχω βάλει Hyundai, αν πρόσθετα θα έβαζα το Hyundai i10 (ακόμα το ψάχνω) Στο αντίμετρο δεν έχω προσθεσει Ford, Fiat, Citroen. Συγνώμη, απ όσα διαβάζω , έχω επιφυλαξεις. Φυσικά, κάθε άλλη άλλη επιλογή είναι πάντα καλοδεχούμενη.
Δεν μπορώ να τα έχω όλα, κάπου θα κερδίσω και κάπου θα χάσω. Τα βλέπω και δεν μπορώ να βγάλω εύκολα άκρη. Το πάω ψάχνοντας.
Βάζοντας στο ζύγι τις νέες επιλογές, έχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμένο; Εχετε κάτι από τα παραπάνω; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας; Tα υπερ και τα κατά;
Σας ευχαριστώ.
Επειδή απο ότι κατάλαβα είσαι από αυτούς που κρατάνε τα αμάξια 10+ χρόνια, η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει εν έτη σχεδόν 2026 να πάρεις κάτι μη-υβριδικο, εφόσον έχεις σκοπό να το κρατήσεις καιρό.
Γνώμη μου. Δώσε τα 10 χιλιάρικα που έχεις ως προκαταβολή, και πάρε ένα καινούργιο Yaris Hybrid στην βασική έκδοση και βάλε το υπόλοιπο σε χρηματοδότηση 7 ετών. Το μικρο ποσό της δόσης θα το βγάζεις από την οικονομία καυσίμου και την έλλειψη τελών και ζημιών, και σε μια δεκαετία το πουλάς σε καλή τιμή και εντός εγγύησης ακόμα, γιατί είναι 11 χρόνια!
Δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις χαμένος.
@azmo σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σου και για την κατάθεση της γνώμη σου.
Σωστά το λές, θέλω να έχω ένα αυτοκίνητο και να μου μείνει. Για τον λόγο αυτό κοιτάζω να είναι 10ετίας (τουλάχιστον)
Υπάρχει ένα ναι μεν αλλά.
- Η αλήθεια είναι πως έχω ξενερώσει με την αναζήτηση μεταχειρισμένου. Πολύ ψάξιμο.
- Ειναι ακριβά (πανε στα 10k+)
- Δεν μπορώ να βρώ αυτό που θέλω (σε μοντέλο κυρίως)
- Η επαρχία με περιορίζει πολύ στις μετακινήσεις για να δώ το όποιο μεταχειρισμένο βρώ.
- Ο καθένας το παρουσιάζει για Ελληνικό, και πετυχαίνω σε εισαγωγής. Πράγμα που δεν το θέλω.
- Δεν ξέρω τι αμάξι τελικά θα παραλάβω. Στο τηλέφωνο και σε φώτο που στέλνουν μου λένε πως είναι ok, και σε έλεγχο από συνεργείο , διαπιστώνουμε μεγάλη διαφορά βαφής. άστα!
Από την άλλη,
- Με το καινούριο ξέρω τι αμάξι θα πάρω.
- Θα έχω τον χρόνο και την επιλογή να κάνω test drive
Ομως
- Οι καιροί (ειδικά) είναι δύσκολοι για "ανοίγματα"
- Σκέπτομαι και την μεγάλη αναμονή που μπορώ να εχω σε οποιοδήποτε μοντέλο.
Σίγουρα όμως θα βάλω ένα χρονικό όριο στο ψάξιμο για μεταχειρισμένο. Υπάρχει ανάγκη για μεταφορά, και από την άλλη είναι πολύ ψυχοφθόρο.
Στο σημείο αυτό θέλω να πω ένα "Ευχαριστώ" για την όποια στήριξη σας. Νιώθω ευγνωμοσύνη (και το εννοώ).
Σε ευχαριστώ.
-
@azmo said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Γνώμη μου. Δώσε τα 10 χιλιάρικα που έχεις ως προκαταβολή, και πάρε ένα καινούργιο Yaris Hybrid στην βασική έκδοση και βάλε το υπόλοιπο σε χρηματοδότηση 7 ετών. Το μικρο ποσό της δόσης θα το βγάζεις από την οικονομία καυσίμου και την έλλειψη τελών και ζημιών, και σε μια δεκαετία το πουλάς σε καλή τιμή και εντός εγγύησης ακόμα, γιατί είναι 11 χρόνια!
Συμφωνώ 100% με τον Άζμο. Και να προσθέσω και 2 υπο-επιλογές:
-
Αντί για Γιάρις να πάρεις το Μαζντα 2, που ειναι το ίδιο αυτοκίνητο ακριβώς αλλά πιο φτηνό.
-
Εαν σε ζορίζει πολύ η κίνηση "καινούργιο με δόσεις", κοίτα κάποια μεταχειρισμένο υβριδικό γιάρις προηγούμενης γενιάς που θα έχεις και οικονομία και αξιοπιστία. Μπορείς να κοιτάξεις στο επίσημο δίκτυο (που έχουν και χρηματοδότηση), όπως π.χ. αυτό: https://www.toyota.gr/used-cars/pdp.toyota-yaris-2015-κομπακτ-hatchback-αυτοματο-υβριδικο-049ae235-6ced-4758-aad4-5ccb5f8292c5
ή στο car.gr από ιδιώτες ή επίσημους εμπόρους - μακριά από εισαγωγής!
-
-
@mike07 said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
ολύ στις μετακινήσεις για να δώ το όποιο μεταχειρισμένο βρώ.
Ο καθένας το παρουσιάζει για Ελληνικό, και πετυχαίνω σε εισαγωγής. Πράγμα που δεν το θέλω.
Δεν ξέρω τι αμάξι τελικά θα παραλάβω. Στο τηλέφωνο και σε φώτο που στέλνουν μου λένε πως είναι ok, και σε έλεγχο από συνεργείο , διαπιστώνουμε μεγάλη διαφορά βαφής. άστα!Από την άλλη,
Κοιτας μονο απο Ιδιωτες?
Με βαση τα λεγομενα σου θα σου προτεινα να δεις και καποιον αξιοπιστο εμπορο, δεν ειναι ολοι λαμογια.
Θα κανεις πιο ευκολα τη δουλεια σου.
Στο λεω με βαση τα προηγουμενα μυνηματα σου που διαβασα και τις τραγικες μου εμπειριες απο αγορες/πωλησεις μεχρι τωρα. Απο ιδιωτες την εχω πατησει, απο εμπορο δεν ειχα ποτε θεμα -
Τα προηγούμενα γιάρις δεν ήταν το ίδιο όμορφα, αλλά ήταν πολύ πιο ευρύχωρα και ίσως πιο συμπαγή.
-
Δεν κοιτας αν μπορεις να παρεις το νεο Swift ? Απο 17κ € αρχιζει
Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου