-
@fanis75 said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:
Επίσης μπορεί κανείς να μην το σκέφτηκε, αφού ειναι γνωστό πόσο ηλίθιοι ειναι στα διάφορα Υπουργεία.
Μαζί σου , αλλά δυστυχώς όταν είναι το κράτος να χάσει έσοδα , τότε το διπλοτριπλοσκέφτονται.
Είμαι επιφυλακτικός, γιατί λογικά θα είχαν ήδη κυκλοφορήσει πινακάκια - παραδείγματα , πόσα κερδίζει ο φορολογούμενος από τη μείωση του φόρου. Ποτέ δε ξέρεις βέβαια. -
Θα ανεβάσουν τους συντελεστές για να ρεφαρουν μάλλον
-
O φόρος πολυτελείας δύσκολα θα πέσει, γιατί η μείωση του τεκμηρίου στα πολλά κυβικά είναι ήδη τεράστια.
Ας δούμε ένα αμάξι φίλου που το πουλάει και τι όφελος έχει.
Είναι GLC diesel 2143 κ.εκ και 143 ρύπους. 8 ετών.
Με τα παλαιά δεδομένα είχε τεκμήριο 10100 Χ 0,7 = 7070 και τώρα κατεβαίνει στα 2690 χωρίς την μείωση του 30 % που δεν ξέρω αν ισχύει. Αν ισχύει πέφτει κάτω από τα 2000.
Πρακτικά τα τεκμήρια των ΙΧ δεν υπάρχουν πλέον.
Τώρα ο φόρος πολυτελείας είναι 353,5 ευρώ, αν δεν έχει μείωση τώρα θα πάει στα 135, αν έχει θα πάει στα 100. Αδιάφορα τα 35 ευρώ.
Τα 220 όμως έχουν σημασία.
Αυτά τα αμάξια τα πουλάγανε γύρω στα 30000 μέχρι τώρα. Τα βλέπω να τσιμπάνε λίγο όσα είναι ελληνικά σε καλή κατάσταση.
-
@criuser said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:
τώρα κατεβαίνει στα 2690
Αν έχω καταλάβει καλά, οι μειώσεις με τους ρύπους ισχύουν για οχήματα απο 2020 μετά.
-
@gtsartsal said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:
τώρα κατεβαίνει στα 2690
Αν έχω καταλάβει καλά, οι μειώσεις με τους ρύπους ισχύουν για οχήματα απο 2020 μετά.
2010 και μετα.
-
@gtsartsal said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:
τώρα κατεβαίνει στα 2690
To 2010 και μετά.
Ουσιαστικά λειτούργησε ως εκπρόσωπος του ΣΕΑΑ και των εμπόρων, γιατί αμάξια άνω των 15 ετών σπάνια τα έχει έμπορος.
Οπότε όσοι έχουμε πριν το 2010 παραμένουμε σε δύσκολη θέση.
Απλά όσοι έχουν μέχρι 1800 λόγω 10ετίας πάνω στα 2000 - 3800 το τεκμήριο, όμως τα δίλιτρα και πάνω έχουν μεγάλο θέμα και πρακτικά θα πιεστούν και άλλο οι πολύ χαμηλές τιμές τους. από τα τέλη κυκλοφορίας που είναι υπερδιπλάσια από αυτά των 1800.
Στην πράξη ένα αμάξι άνω των 15 χρόνων, αν έχει 1000 ευρώ παραπάνω τεκμήριο και 150 ευρώ παραπάνω τέλη, δεν είναι τόσο θέμα.
Ενα δίλιτρο όμως με 4400 τεκμήριο και 690 τέλη γίνεται πολύ ενοχλητικό.
-
Ενα δίλιτρο όμως με 4400 τεκμήριο γίνεται πολύ ενοχλητικό.
Mονο για τους έχοντες μαύρα...ειναι αστείο να συζητάμε τεκμήριο 4.400€, έλεος. Ποιος βγάζει λιγότερα και μπορεί να έχει αυτοκίνητο. Τα τεκμήρια ΠΟΤΕ δεν ειναι πρόβλημα για ένομους πολίτες - ο ΦΠ και τα ΤΚ που είναι παράλογα υψηλά ειναι πρόβλημα.
-
Τα τεκμηρια στα παλια δεν θα μειωθουν κατα 30% ή δεν ξερουμε ακομα ?
-
Ενα δίλιτρο όμως με 4400 τεκμήριο γίνεται πολύ ενοχλητικό.
Mονο για τους έχοντες μαύρα...ειναι αστείο να συζητάμε τεκμήριο 4.400€, έλεος. Ποιος βγάζει λιγότερα και μπορεί να έχει αυτοκίνητο. Τα τεκμήρια ΠΟΤΕ δεν ειναι πρόβλημα για ένομους πολίτες - ο ΦΠ και τα ΤΚ που είναι παράλογα υψηλά ειναι πρόβλημα.
Δεν είναι έτσι
ιδίως με τις αγορές με κάρτες πολλοί ξεπερνάνε ασυλόγιστα το υποχρεωτικό 30% του εισοδήματος που λέει ο νόμος.
+το τεκμήριο που ζεις και αναπνέεις
+το τεκμήριο απο ενοίκια ή ιδιοκατοίκηση
+απο το ΙΧγιατί νομίζεις πολλοί κυκλοφορούν με σκούτερ παπιά μοτοσυκλέτες ΔΕΝ έχουν τεκμήριο, παρεμπιπτόντως ξέρω κάποιον που εχει στο όνομα του 150 δίκυκλα ΝΟ ΠΡΟΒΛΕΜ...
-
@monman2 said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:
Δεν είναι έτσι
ιδίως με τις αγορές με κάρτες πολλοί ξεπερνάνε ασυλόγιστα το υποχρεωτικό 30% του εισοδήματος που λέει ο νόμος.
+απο το ΙΧΕφόσον μπορεί κάποιος να δώσει 30-40.000 για αμάξι, ειναι αστείο να συζητάμε για 4-5.000 επιπλέον τεκμήριο.
-
Δεν είναι έτσι
+απο το ΙΧΕφόσον μπορεί κάποιος να δώσει 30-40.000 για αμάξι, ειναι αστείο να συζητάμε για 4-5.000 επιπλέον τεκμήριο.
Ναι αλλα αν πάρεις αυτό των 40-50Κ € 20-25 Κ στα 4 χρόνια παει να πει οτι είσαι ΜΙΚΡΟ-μεσαίος και η ελάφρυνση αυτή είναι σημαντική.
Όταν θα βγεις σύνταξη και μειωθούν οι δηλωμένες απολαβές σου θα με θυμηθείς... -
Στη φάκα των τεκμηρίων πέσαν πολλοί όταν ξεκίνησε η κρίση, άλλοι με μειώσεις μισθών, άλλοι χάσαν τη δουλειά τους και βρήκαν άλλη με λιγότερες αποδοχές, κτλ.
Συνήθως πιάνονται οι "μαύροι" αλλά έχει και περιπτώσεις που πιάνονται και άτυχοι.Πλέον με τις ηλεκτρονικές πληρωμές και τις συνεχώς μεγαλύτερες δυνατότητες της ΑΑΔΕ, τα τεκμήρια είναι ψιλοάχρηστα. Και να βγάζεις μαύρα δύσκολα τα ξοδεύεις, τουλάχιστον σε δαπάνες μεγάλης αξίας
-
Δεν είναι έτσι
αθροιστικα ειναι τα τεκμηρια
-
Όταν θα βγεις σύνταξη και μειωθούν οι δηλωμένες απολαβές σου θα με θυμηθείς...
Οταν βγω σε σύνταξη, ΔΕΝ θα ειμαι σε θέση να οδηγήσω...αφού δεν προβλέπεται πριν τα 80 μου!
-
@dg79 said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:
Και να βγάζεις μαύρα δύσκολα τα ξοδεύεις, τουλάχιστον σε δαπάνες μεγάλης αξίας
Δεν θα το έλεγα....ξέρω αρκετούς με μαύρα εκατοντάδων χιλιάδων που μια χαρά τα ξοδεύουν.
@wantone said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:
αθροιστικα ειναι τα τεκμηρια
Προφανώς, δεν μου λες κατι καινούργιο....στην Ελλάδα ζω.
-
Δεν θα το έλεγα....ξέρω αρκετούς με μαύρα εκατοντάδων χιλιάδων που μια χαρά τα ξοδεύουν.
Ειδα πριν λιγο σε βιντεο ενα υδραυλικο ελληνα που χτιζει δικο του σπιτι...
Γιατι αραγε δεν αγοραζει? -
@johnny-0 said in ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;:
Γιατι αραγε δεν αγοραζει?Ξέρεις γιατι. Τα σπίτια ειναι εξαιρετικός τρόπος ασπρίσματος. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι.
-
Γιατι αραγε δεν αγοραζει?Και να αγορασει μπορει με ψευτικο ποσο στο συμβολαιο
-
Γιατι αραγε δεν αγοραζει?Το ιδιο κοστος εχει η αγορα και η ανεγερση ενος σπιτιου?
-
Ενα αμαξι πχ του 2015 με 250γρ CO2 , ποσο τεκμηριο θα εχει ?
Θα ισχυει το 1/2 λογω >10ετιας ?
ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ;;;