-
@criuser said in Προβληματισμός για νέο όχημα:
Ξεχάσαμε να πούμε ότι το 2008 145 υβριδικό έχει 23900 στην βασική.
Είναι μικρότερο από 3 αιρκρος και Φροντερα αλλά ανάλογο με σ κρος και λοιπά β σουβ.
Έχεις σκεφτεί να γίνεις ο Μοτης της stellantis?
Φιλικά, σε συμπαθώ -
@georgemit said in Προβληματισμός για νέο όχημα:
Είναι μικρότερο από 3 αιρκρος και Φροντερα αλλά ανάλογο με σ κρος και λοιπά β σουβ.
Φιλικά, σε συμπαθώΤον προσβάλεις τώρα, ο Μότης δεν πιάνει μια μπροστά του…
-
@georgemit said in Προβληματισμός για νέο όχημα:
Φιλικά, σε συμπαθώΜα είμαι η Στελλαντις...
-
Με το καλό το 4ο (με ένα προυτς, που έλεγε και ο πατέρας μου).
Αν σε παίρνει χρηματικά, θα σου έλεγα MG, αλλά δεν ξέρει κανείς περί αξιοπιστίας.
Θα σου πρότεινα μεταχειρισμένο Scross του 2021, ήπιο υβριδικό για να έχεις πολλά.
Αξιόπιστο, χωρίς τέλη κυκλοφορίας, με πολλούς χώρους. Μπορεί η σχεδίαση του, να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά πατάς κουμπί και δεν τρέμει η καρδιά σου, τι λαμπάκι θα σου ανάψει. Το θεωρώ κύριο για ήρεμη καρδιακή λειτουργία.
-
Αν θες μεγάλο ταξιδιάρικο, σήμερα πήγα το δικό μου για σέρβις και είδα στη βιτρίνα αυτό:
https://onlinesales.bmw.gr/usedcars/search/details/92421/
BMW 218d Gran Tourer Sport Line 7seats -
Επειδη ειδα κοιτας και μεταχειρισμενο station οπως το focus εγω στη θεση σου θα κοιταγα για corolla touring..πολυ οικονομικη-πολυ αξιοπιστη-για 4 ατομα μια χαρα..πορτ παγκαζ μεγαλο..και μεχρι τα 22 χιλιαρικα πανω κατω που κοιταα..το μονο θεμα ειναι οτι τα,προλαβαινουν ολα οι ταξιτζηδες..
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/46462764-toyota-corolla
-
Corolla sedan επισης σου κανει δεν ξερω αν ειναι στα γουστα σου οπως τα station
Αυτο δεν εχει ουτε 15χιλ χλμ αλλα θα καιει κανα 6,5αριhttps://www.car.gr/classifieds/cars/view/46289305-toyota-corolla
-
@ss_76 said in Προβληματισμός για νέο όχημα:
Αν κοιτάς σε μεταχειρισμένο ίσως να άξιζε να ρίξεις μια ματιά κι εδώ
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-mazda-cx-3-cd115
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/46972728-mazda-cx-3
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/46380521-mazda-cx-3
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/45496939-mazda-cx-3Τα cx3 πετρέλαιο τρώνε τα μπεκ ψεκασμού σαν κουλουράκια της Λαμπρής.
-
@tkin73 said in Προβληματισμός για νέο όχημα:
Μην ασχοληθείς με Κινέζους που αύριο μπορεί να μην υπάρχουν αν φάνε τους δασμούς που τους πρέπει.
και αν δεν φύγουν? ή αν αφήσουμε στην ακρη αυτο το θέμα τι εχουμε να πουμε για τα κινεζικα σε σχεση με τα ευρωπαικα? εγω από τα λιγα που εχω δει βλεπω αμαξια από 25 ως 40Κ που εκθετουν τις τιμολογισεις των ευρωπαιων/ κορεατων και ιαπώνων...
αμαξια απτης ποιοτητας 50-55Κ που τα πουλανε 25-35....σιγουρα τα περισσότερα δεν εχουν το τιμονι και την αναρτηση του γερμανου ή του γάλλου ή την αξιοπιστια του ιάπωνα αλλα έχουν και μισες τιμες για την απτη ποιοτητα, τον σχεδιασμο , τους χωρους , τον εξοπλισμο που προσφερουν...
βλεποντας τον σχεδιασμο και τον εξοπλισμο του κινεζου βλεπεις το αμαξι του αυριο , βλεποντας τα περισσότερα ευρωπαικα ( δεν μιλάμε για αμαξια των 80+) βλέπεις παρωχημενα οχηματα...Το κατά πόσο θα υπάρχουν ανταλλακτικά και στο μέλλον αποτελεί ένα στοίχημα που αποδέχονται όλοι οι κάτοχοι, επιλέγοντας τις χαμηλές τιμές και τον πλούσιο εξοπλισμό.
-
Τελικά τρομάζει λίγο από κοντά που το πρωτοείδα...
Νομίζω ότι αστειότητες για λαμπάκια σε αρχαίες σουζουκίες σε άτομο που δεν του άναψε λαμπάκι στο Σιτροέν του για 11 χρόνια και 210000 χλμ, δείχνει απλά πόση προπαγάνδα έχει κάνει ο γάτος, που οι σουζουκαίοι νομίζουν ότι έχουν αμάξια...
Οσο για την γεροντική κορόλα, ο άνθρωπος είναι νέο παιδί με νέα οικογένεια, όχι με εφ΄ άπαξ πρόωρου συνταξιούχου....
Το μαύρο χρώμα δεν μου αρέσει, απλά επειδή το είδα από μέσα από το αμάξι μου και όχι από το ύψος που τα βλέπω τα πράγματα όρθιος...
είναι πολύ μεγάλο το αυτοκίνητο και προφανώς είναι σαν c suv και τζάμπα.
-
-
@dettol said in Προβληματισμός για νέο όχημα:
και τζάμπα.
απορω γιατι!
Αν το δεις (και το οδηγήσεις) θα καταλάβεις. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις.
-
@fanis75 said in Προβληματισμός για νέο όχημα:
και τζάμπα.
απορω γιατι!
το βασικο ειναι να το οδηγεις και να μην σε οδηγει η πλατφορμα!
-
και τζάμπα.
απορω γιατι!
και τζάμπα.
απορω γιατι!
Μα ακριβώς αυτή είναι η μαγκιά του.
Οτι πληρώνεις παίρνεις...
Εσείς παίρνετε λιγότερα από αυτά που πληρώνετε....
-
Τελικά τρομάζει λίγο από κοντά που το πρωτοείδα...
Νομίζω ότι αστειότητες για λαμπάκια σε αρχαίες σουζουκίες σε άτομο που δεν του άναψε λαμπάκι στο Σιτροέν του για 11 χρόνια και 210000 χλμ, δείχνει απλά πόση προπαγάνδα έχει κάνει ο γάτος, που οι σουζουκαίοι νομίζουν ότι έχουν αμάξια...
Οσο για την γεροντική κορόλα, ο άνθρωπος είναι νέο παιδί με νέα οικογένεια, όχι με εφ΄ άπαξ πρόωρου συνταξιούχου....
Το μαύρο χρώμα δεν μου αρέσει, απλά επειδή το είδα από μέσα από το αμάξι μου και όχι από το ύψος που τα βλέπω τα πράγματα όρθιος...
είναι πολύ μεγάλο το αυτοκίνητο και προφανώς είναι σαν c suv και τζάμπα.
Η αναφορά μου, δεν πήγαινε στο suzuki, μόνο, αλλά κυρίως στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που άναβε στο Cmax μου...
Cru, επειδή κάποιοι από εμάς, αγόρασαν Suzuki και τυχαίνει να είμαστε ευτυχείς που είναι αξιόπιστα, δεν σημαίνει ότι μας έπεισε ο γάτος και δώσαμε τα όποια χρήματά μας. Άλλωστε, MG πρότεινα στην αρχή. Μην τα ισοπεδώνεις όλα.
Να τον βοηθήσουμε θέλουμε τον Αντώνη, όχι να τον κάψουμε.
-
Ακριβώς! Πληρώνεις χρέπι και παίρνεις χρέπι. Ενώ με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις πραγματικό αυτοκίνητο (και να βλέπεται κιόλλας). Πιο ψεύτικο εσωτερικό δεν έχω δει, ακόμα και το ψεύτικο Γιάρις φαίνεται Ρολς μπροστά του!
-
@red_monster said in Προβληματισμός για νέο όχημα:
Μην ασχοληθείς με Κινέζους που αύριο μπορεί να μην υπάρχουν αν φάνε τους δασμούς που τους πρέπει.
και αν δεν φύγουν? ή αν αφήσουμε στην ακρη αυτο το θέμα τι εχουμε να πουμε για τα κινεζικα σε σχεση με τα ευρωπαικα? εγω από τα λιγα που εχω δει βλεπω αμαξια από 25 ως 40Κ που εκθετουν τις τιμολογισεις των ευρωπαιων/ κορεατων και ιαπώνων...
αμαξια απτης ποιοτητας 50-55Κ που τα πουλανε 25-35....σιγουρα τα περισσότερα δεν εχουν το τιμονι και την αναρτηση του γερμανου ή του γάλλου ή την αξιοπιστια του ιάπωνα αλλα έχουν και μισες τιμες για την απτη ποιοτητα, τον σχεδιασμο , τους χωρους , τον εξοπλισμο που προσφερουν...
βλεποντας τον σχεδιασμο και τον εξοπλισμο του κινεζου βλεπεις το αμαξι του αυριο , βλεποντας τα περισσότερα ευρωπαικα ( δεν μιλάμε για αμαξια των 80+) βλέπεις παρωχημενα οχηματα...Το κατά πόσο θα υπάρχουν ανταλλακτικά και στο μέλλον αποτελεί ένα στοίχημα που αποδέχονται όλοι οι κάτοχοι, επιλέγοντας τις χαμηλές τιμές και τον πλούσιο εξοπλισμό.
Ενώ όλα τα υπόλοιπα νέα μοντέλα μόλις χρειαστείς κάνα φανάρι, προφυλακτήρα , η τζάμι τι να σου πω την άλλη μέρα το έχεις! Έχουμε ακούσει ιστορίες για μήνες αναμονής...
-
Και θα τον βοηθήσετε λέγοντας του για σουζούκι ?
Και βέβαια ο γάτος δεν έχει εμφανιστεί στο θέμα γιατί δεν έχει να πει κακία, οπότε από γάτος έγινε πάπια...
Οταν λοιπόν ο Αντώνης σας λέει ότι το σιτροενάκι του επί 11 χρόνια και 210000 χλμ που το τσάκισε δεν του ζήτησε τίποτα, τι περιμένει από εσάς να του πείτε για αξιοπιστία στα δικά σας ?
Μα ξέρει από αξιοπιστία Σιτροέν όπως ξέρω και εγώ από τα δικά μου και προφανώς είναι ανάλογη με όλων των άλλων αυτοκινήτων που ορισμένα βγάζουν προβλήματα.
Συχνά φταίνε και οι ιδιοκτήτες που είναι αδιάφοροι, υπάρχουν πολλοί εξυπνάκηδες που παίρνουν συνειδητά χρέπια εισαγωγής ή λήζινγκ και όταν τους βγάλουν βλάβες κάνουν τον αθώο και άλλα τέτοια.
Και το φόρντ μια χαρά αμάξια είναι για αρκετούς άλλους.
Οπως και όλες οι μάρκες.
Αναφορές όμως ότι εγώ γυρίζω το κλειδί και είμαι σίγουρος σε κάποιον που ήταν επίσης σίγουρος επί τόσα χρόνια, είναι από αγενείς έως υποβολιμιαίες και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετούν.
Οτι οι άλλοι αγοράσαμε χρέπια, ενώ κάποιες μάρκες είναι εξ ορισμού άσπαστες ?
Δεν ισχύει αυτό για καμία.
Μας μοστράρουν τα μέιντ ιν τζαπάν μάζντα, που έχουν αρχαίους κινητήρες ή τουλάχιστον εκτός εποχής και καλή ποιότητα κατασκευής, αλλά μικρούς χώρους και ακριβές τιμές και τα λένε κορυφή ?
Γιατί δεν είμαστε αντικειμενικοί ?
Αυτά είναι τα θετικά, αυτά είναι τα αρνητικά.
Ο άλλος παρεξηγήθηκε όταν του έκραξα το αστείο HRV.
Και το Jazz έχει χώρους, αλλά έχει σχεδιασμό πολυμορφικού του 1990 και είναι πανάκριβο και όλο το κατεβάζει ο Σ.
Ο Σ. έχει βεβαρυμένο παρελθόν, γιατί δεν πρέπει να το λέμε ?
Οσοι έχουν πάει εκεί αν δεν έχουν άκρες μέσα, ούτε αμάξια, ούτε ανταλλακτικά βλέπουν σε λογικό χρόνο.
Εμένα με κορόιδεψε παλιά 3 φορές ότι τάχα το αμάξι μου θα ήταν στο πλοίο και τα έδινε αλλού, μέχρι που το είδα γιατί το πήρε φίλος σε 10 μέρες και εγώ περίμενα 4 μήνες.
Για αυτό για μένα ποτέ ξανά. Και ας έχουν περάσει 28 χρόνια.
Και τώρα από φίλο με παλιό σιβίκ, ισχύουν τα ίδια. Καλό το σιβίκ εξυπηρέτηση με θέματα. Γιατί να τους χαριζόμαστε με τα λεφτά μας.
Δεν τα βγάζουμε με κόπο ?
Φοβόμαστε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας και μόνο στα γαλλικά κάνουμε εξυπνάδες ?
Να τους κράξουμε και αυτούς για τις αποτυχίες τους.
Ετσι ξεκίνησαν να δίνουν εγγυήσεις.
Αλλά σαν χώρα είμασταν μαθημένοι στο παραμύθι και μην φανούμε χαζοί στους άλλους και τα κρύβαμε.
Θυμάμαι στο λήζινγκ στην Μέρκ που στον Λαϊνόπουλο μου έλεγαν ότι δεν έχει τίποτα το αμάξι, μέχρι να περάσει ο ένας χρόνος και να βγει από την εγγύηση τότε.
Τα ίδια σε φίλους σε βάγκ και διάφορα άλλα.
Ας τιμήσουμε τον κόπο μας και τα λεφτά μας λοιπόν.
-
Ακριβώς! Πληρώνεις χρέπι και παίρνεις χρέπι. Ενώ με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις πραγματικό αυτοκίνητο (και να βλέπεται κιόλλας). Πιο ψεύτικο εσωτερικό δεν έχω δει, ακόμα και το ψεύτικο Γιάρις φαίνεται Ρολς μπροστά του!
Καλά εσύ με κορόλα και γιάρις θέλεις μαθήματα όρασης από τον παγωμένο...
-
@red_monster said in Προβληματισμός για νέο όχημα:
Ενώ όλα τα υπόλοιπα νέα μοντέλα μόλις χρειαστείς κάνα φανάρι, προφυλακτήρα , η τζάμι τι να σου πω την άλλη μέρα το έχεις! Έχουμε ακούσει ιστορίες για μήνες αναμονής...
Θα μου επιτρέψεις να σου πω οτι άλλο η αναμονή και άλλο η μια ύπαρξη του. Δεν θέλω να προκαταβάλω κανένα αρνητικά.
Προβληματισμός για νέο όχημα