-
@dettol said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Αναφέρθηκε ότι το πρόστιμο είναι 150 ευρώ για ταχύτητα 150χλμω όταν το όριο είναι 130.
Τι συμβαίνει σε υπέρβαση ορίου όταν αυτό είναι χαμηλότερο; Πχ πας με 100 όταν το όριο είναι 80;
Ίδιο το πρόστιμο επειδή υπερβαίνεις το όριο κατά 20χλμ;Έχω την εντύπωση ότι θα είναι το ίδιο και προς ώρας είναι 20 ευρώ, από 13 Σεπτεμβρίου γίνεται 150€. Απλώς με τον προηγούμενο στα 151+ γίνεται 175€ και αφαίρεση 60 μέρες.
-
Απλα τα πραγματα, μην κανεις οτι δε θες να σου κανουν, μην προσπαθεις να ξεπερασεις τη βλακεια του αλλου.
-
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Αναφέρθηκε ότι το πρόστιμο είναι 150 ευρώ για ταχύτητα 150χλμω όταν το όριο είναι 130.
Τι συμβαίνει σε υπέρβαση ορίου όταν αυτό είναι χαμηλότερο; Πχ πας με 100 όταν το όριο είναι 80;
Ίδιο το πρόστιμο επειδή υπερβαίνεις το όριο κατά 20χλμ;Έχω την εντύπωση ότι θα είναι το ίδιο και προς ώρας είναι 20 ευρώ, από 13 Σεπτεμβρίου γίνεται 150€. Απλώς με τον προηγούμενο στα 151+ γίνεται 175€ και αφαίρεση 60 μέρες.
Επομένως, υπέρβαση ορίου έως 20kmh επιφέρει ποινή 150€. Στα +21kmh έχουμε αυτά που ανέφερες παραπάνω (175€ και 60 μέρες).
Σωστά;Για τα 130kmh όριο δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αυτό που με ζορίζει είναι κάποιοι επαρχιακοί δρόμοι με 60
-
Επομένως, υπέρβαση ορίου έως 20kmh επιφέρει ποινή 150€. Στα +21kmh έχουμε αυτά που ανέφερες παραπάνω (175€ και 60 μέρες).
Σωστά;Για τα 130kmh όριο δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αυτό που με ζορίζει είναι κάποιοι επαρχιακοί δρόμοι με 60
ναι με επιφύλαξη για το χρόνο εφαρμογής του νέου KOK.
ο παλιός είχε 20 ευρώ, 50 ευρώ και 175 ευρώ με αφαίρεση, για υπέρβαση ορίου μέχρι 20 χαω, 20-30 χαω και >30 χαω ή πάνω από 150 χαω, αντίστοιχα.
ο νέος έχει 150 ευρώ, 150 ευρώ με αφαίρεση και 350 ευρώ και αφαίρεση, νομίζω δεν αναφέρει το >150 χαω, αλλά προστέθηκαν το +50 χαω υπέρβαση ορίου (700 ευρώ) και το >200+ χαω (2000 ευρώ), τα οποία και ισχύουν άμεσα (από 13 Ιουνίου) -
@w202-amg said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Εφόσον δεν υπάρχει έξοδος αριστερά δεν υπάρχει και λόγος να κάθεσαι στην αριστερή ενώ έρχεται άλλος από πίσω σου.
Βγαλε και φλας αριστερα αν εχεις σκοπο να στριψεις , για να καταλαβαινουν και οι πισω
-
πως να εχεις, αμα πας με 140 θα φας οτι τυροπιτα υπαρχει στα σεα
-
@gatoz said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
πως να εχεις, αμα πας με 140 θα φας οτι τυροπιτα υπαρχει στα σεα
και που ξερεις οτι δεν ειναι αυτος ο σκοπος;
ετσι και αλλιως και με τα θερμικα δεν πηγαινα πανω απο 140 παρα μονο σε καποιες ευθειες. Με το τεσλα ωρες ωρες ξεχνιομουν και χτυπουσα πιο μεγαλα νουμερα αλλα και αυτο ηταν για μικρο χρονικο διαστημα. Γενικα cruise control 125-130 και αραχτος να ακουω μουσικη/podcast/κουβεντα με τη συζυγο
-
Μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη γιατί η πηγή της είδησης είναι το ΜΑΚΕΛΕΙΟ :
-
Μετά από βολτούλα διαπιστώνω ότι μάλλον έχουν ενημερωθεί οι συμπολίτες μας για τα νέα πρόστιμα και για την ύπαρξη καμερών σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου. Έβλεπα κίνηση το πολύ +20kmh από το όριο ακόμα και σε σημεία που ήταν εξωφρενικά χαμηλό (πχ 70 στην εθνική οδό κοντά στην Καλαμάτα). Βεβαίως ηταν καθημερινή με ότι σημαίνει αυτό για την κίνηση στο εθνικό δίκτυο. Ακόμα όμως και στη Αθηνών Κορίνθου δεν είδα καφριλες με υψηλές ταχύτητες. Στην αττική οδό δε, «Παναγίες» όλοι
Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά…ΥΓ: για να ακούσω τώρα ποιος θα γκρινιάζει που «omg με ´λεχτρικο μπορείς να κάνεις μόνο 150χλμ όταν πηγαίνω με τον συνηθισμένο ρυθμό μου των 198kmh»
-
Διαφορετική, πρόσφατη, εμπειρία από του ντετόλ.
Χθές , καθώς σκυλοβαριόμουν , αποφάσισα να κάνω 140χλμ στην Ιόνια κινούμενος αποκλειστικά εντός ορίων ( μαξ. 110). Είχε την κίνηση του καλοκαιριού , δεν ήμουν ολομόναχος.
Ε, λοιπόν , όποιος άλλος κινούνταν στο δρόμο εκείνη τη στιγμή με προσπέρασε! Άλλοι αέρα , άλλοι όχι , αλλά πάντως τα όρια τα τηρούσα μόνο εγώ. Ούτε ξένο τουρίστα δεν προσπέρασα.
Εκτός φορτηγών - αυτοκινούμενων, προσπέρασα μόνο ένα 206 στις ανηφόρες πρίν το Τέροβο, το οποίο ή ήταν 1.100 ή φοβήθηκε το δείκτη θερμοκρασίας ( ή και τα δύο) , καθώς στις κατηφόρες με έφτασε σύντομα ( δεν πρόλαβε να προσπεράσει).
-
Μπραβο ρε @civil357 , αυτο ειναι μεγαλο κατορθωμα.
Προς Σπαρτη οι γνωστες του δρομου εχει πολλες καμερες?
Περα απο τον Τριπολεως που ξερω κανα 2 κομματια τι γινεται μετα?
Εχω να κατεβω χρονια και δεν θελω να με περασουν κανα μανικι αυριο...
Ελπιζω να ειναι καταχωρημενες μεσα στο Gmaps. -
Μετά από βολτούλα διαπιστώνω ότι μάλλον έχουν ενημερωθεί οι συμπολίτες μας για τα νέα πρόστιμα και για την ύπαρξη καμερών σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου. Έβλεπα κίνηση το πολύ +20kmh από το όριο ακόμα και σε σημεία που ήταν εξωφρενικά χαμηλό (πχ 70 στην εθνική οδό κοντά στην Καλαμάτα). Βεβαίως ηταν καθημερινή με ότι σημαίνει αυτό για την κίνηση στο εθνικό δίκτυο. Ακόμα όμως και στη Αθηνών Κορίνθου δεν είδα καφριλες με υψηλές ταχύτητες. Στην αττική οδό δε, «Παναγίες» όλοι
Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά…ΥΓ: για να ακούσω τώρα ποιος θα γκρινιάζει που «omg με ´λεχτρικο μπορείς να κάνεις μόνο 150χλμ όταν πηγαίνω με τον συνηθισμένο ρυθμό μου των 198kmh»
Πες τα, το νομοσχεδιο το εγραψε η Τεσλα και λοιποι ηλεκτρικοι. Για να μην τους κοροϊδευουν
-
το επομενο ειναι στα πλοια να μπαινεις με μισο ρεζερβουαρ γεματο και σε μποτιλιαρισμα να πρέπει να κλινεις στα θερμικα το αιρ-κοντισιον
-
@civil357 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Διαφορετική, πρόσφατη, εμπειρία από του ντετόλ.
Χθές , καθώς σκυλοβαριόμουν , αποφάσισα να κάνω 140χλμ στην Ιόνια κινούμενος αποκλειστικά εντός ορίων ( μαξ. 110). Είχε την κίνηση του καλοκαιριού , δεν ήμουν ολομόναχος.
Ε, λοιπόν , όποιος άλλος κινούνταν στο δρόμο εκείνη τη στιγμή με προσπέρασε! Άλλοι αέρα , άλλοι όχι , αλλά πάντως τα όρια τα τηρούσα μόνο εγώ. Ούτε ξένο τουρίστα δεν προσπέρασα.
Εκτός φορτηγών - αυτοκινούμενων, προσπέρασα μόνο ένα 206 στις ανηφόρες πρίν το Τέροβο, το οποίο ή ήταν 1.100 ή φοβήθηκε το δείκτη θερμοκρασίας ( ή και τα δύο) , καθώς στις κατηφόρες με έφτασε σύντομα ( δεν πρόλαβε να προσπεράσει).
Και μένα την Τετάρτη, με προσπέρασε chr 1 hybrid στις στροφές της Καβάλας, όπου έχει όριο 70 χαω η Εγνατία οδός.
-
@k-m said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
και σε μποτιλιαρισμα να πρέπει να κλινεις στα θερμικα το αιρ-κοντισιον
Γρουσούζη... (λες να ρθει και εδώ?)
https://uk.style.yahoo.com/drivers-warned-trying-stay-cool-145214253.html
“Also known as stationary idling, Section 42 of the Road Traffic Act 1988 prohibits leaving your engine on when it is not needed. This act enforces Rule 123 of the Highway Code, which states “you must not leave a vehicle’s engine running unnecessarily while that vehicle is stationary on a public road.
“If you do leave your engine idle, you could face a fine. There aren’t many exceptions to engine idling. If you are stuck in a traffic jam, it would be expected that you would turn your engine off as you aren’t going anywhere. -
Και μένα την Τετάρτη, με προσπέρασε chr 1 hybrid στις στροφές της Καβάλας, όπου έχει όριο 70 χαω η Εγνατία οδός.
Λογικό, δεν μπορούν να πάνε αργά αυτά!!
-
@fanis75 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
-
@fanis75 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Σωστο !!!!!
Γιατι αμα κοψουν φορα , αντε να ξαναπιασουν ταχυτητα -
@antonakis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@k-m said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
και σε μποτιλιαρισμα να πρέπει να κλινεις στα θερμικα το αιρ-κοντισιον
Γρουσούζη... (λες να ρθει και εδώ?)
https://uk.style.yahoo.com/drivers-warned-trying-stay-cool-145214253.html
“Also known as stationary idling, Section 42 of the Road Traffic Act 1988 prohibits leaving your engine on when it is not needed. This act enforces Rule 123 of the Highway Code, which states “you must not leave a vehicle’s engine running unnecessarily while that vehicle is stationary on a public road.
“If you do leave your engine idle, you could face a fine. There aren’t many exceptions to engine idling. If you are stuck in a traffic jam, it would be expected that you would turn your engine off as you aren’t going anywhere.και γιατι να μην το βαλεις με το πλαι που εχεις τα σκιάδια ?
-
ααα, και ανα μια ωρα θα το περιστρεφεις γιατι ο ηλιος κινείται. αλλιως 40λιρες
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.