-
Θα θέλαμε να αναλύσεις λίγο περισσότερο την σκέψη σου!
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Σε αυτό που συμφωνώ με τον τερρυ είναι στο εξής!
Εάν κινηθείς οριζόντια και πάρεις τις μεσαίες εκδόσεις όλων των αυτοκινήτων μιας κατηγορίας μέσα σε ένα φάσμα 20-30Κ τότε ναι η αγορά θεωρεί πως στα Toyota θα βρουν υψηλότερη ωφέλεια !
Κάνεις δε διαφώνησε πουθενά σε αυτό. Κι αν κάτσεις να αναλύσεις η όποια διαφωνία, απ όπου κι αν προέρχεται που λέει και το κλισέ, βασίζεται στο εντελως καθυστερημενο αντανακλαστικο του "ωχ Παναγία μου κάποιος μου καταρρίπτει την κοσμοθεωρια μου περι μεταπώλησης της περιουσίας μου, γρήγορα να αποκαταστήσω την ταξη". Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, για τι μαλακιες μιλάμε?
Εξίσου καθυστερημενο φυσικά ειναι να κανεις υποδείξεις (οχι εσυ, γενικα) ως προς το τι ειναι απαραίτητο και τι όχι και μέχρι που πρέπει να πληρώσει ο καθένας το καθε μοντέλο.
-
Και εγώ την glx πήρα στο δικό μου! Η ασφαλιστική μου το δέχεται για σχεδόν ίδια τιμή με τη μεσαία έκδοση! Εγω πήρα όμως την glx γιατί ήταν όμορφο και είχε acc. Στην μεταπώληση μάλλον δεν θα ενδιαφέρει τον κόσμο και πολύ δύσκολα θα το πουλήσω σχεδόν 2Κ παραπάνω
-
Στο 2.0 επηρεάζεται ο χώρος αποσκευών;
-
Η 4κινηση επηρεάζει το χώρο αποσκευών.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Η 4κινηση επηρεάζει το χώρο αποσκευών.
Οπότε η μπαταρία παραμένει η ίδια. Σε πλ αυτοκίνητα ακόμα και στα mild hybrid μειώνεται ο χώρος αποσκευών.
-
@vdx said in Toyota Corolla Cross:
Στο 2.0 επηρεάζεται ο χώρος αποσκευών;
Ναι όλα τα 2λιτρα έχουν λίγο πιο ρηχό πορτμπαγκάζ (που δεν σε εμποδίζει ιδιαίτερα αφού δεν υπάρχει σκληρό κάλυμμα του χώρου αποσκευών και μπορείς να φορτώνεις κι αντικείμενα καθ ύψος. )
-
Έχει χώρους αποσκευών hatchback. Σιγά τι διαφορά με ή χωρίς τετρακίνηση. Έτσι και αλλιώς αν έχεις προτεραιότητα τους χώρους δεν το αγοράζεις.
-
@vdx said in Toyota Corolla Cross:
Στο 2.0 επηρεάζεται ο χώρος αποσκευών;
Το 2.0 CC εχει τη 12βολτη μπαταρία πίσω, οπότε έχει μικρότερο πορτ παγκαζ από το 1.8 CC.
Το 2.0 τετρακίνητο CC εχει ακόμη μικρότερο πορτ παγκαζ απο το δικηνητο 2.0 CC.Κατι παρόμοιο συμβαίνει και με το C-HR.
Το 1.8 HEV εχει μεγαλύτερο πορτ παγκαζ από το 2.0 HEV και το 2.0 HEV εχει μεγαλύτερο πορτ παγκαζ από το 2.0 PHEV.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Ρε συ στεφαν μάλλον δεν κατανοείς τι λέμε και επιμένεις!
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ τόσο με την τιμή αλλά κυρίως με την ωφελιμότητα στην τιμή ! Για αυτό το έγραψα πιο πάνω!
Το δικο σου το Toyota στην έκδοση του για τους υποψήφιους αγοραστές δεν τους προσέφερε ουσιαστική ωφελιμότητα συγκριτικά με τη μεσαία έκδοση του. Ήταν αδιάφορα τα έξτρα πράγματα που είχε και οχι ουσιαστικά.
Αντιθέτως το seat είχε μεγαλύτερη ωφελιμότητα από τη μεσαία έκδοση διότι όντως αυτά που διέθετε δεν τους ήταν αδιάφορα και μάλλον δεν ευρίσκε παραπλήσια στις μεσαίες εκδόσεις.Δεν είναι τόσο θέμα τιμής όσο συνδυασμός ωφελιμότητας με τιμή.
Δηλαδη εάν το Toyota σου ήταν στα δύο λίτρα υβριδικό και τα υπόλοιπα 1.8 μη υβριδικά αυτό θα επηρεάζει την ωφελιμότητα του αγοραστή και θα πήγαινε πολύ καλύτερα παρά τα δύο λίτρα και την υψηλότερη τομή του. Από την στιγμή όμως που παίρνει το 80-90% όσων τους προσφέρεις ( και τα φθηνότερα είναι αυτόματα και υβριδικά) σε αρκετά χαμηλότερη τιμή .... δεν θα αναζητήσει αυτό το 20% και θα συμβιβαστεί.
Λαπ όλοι οικονομικά έχουμε τελειώσει. Δε μας λες κατι καινούριο και επίσης δεν ήταν κάποιο ακαδημαϊκό case study η πώληση του αυτοκινήτου μου.
Ουδέποτε έγινε σύγκριση του δικού μου με ενα style 2κινητο 1.8 πχ ούτε παραπονέθηκα για τα λεφτά. "Έχασα" 6 χιλιάρικα σε 2 χρόνια και 3 μηνες. Κλαιν. Στη δυσκολία στάθηκα, βλέπε 12 μηνες αγγελία, που το κατατάσσει στην ιδια κατηγορία με οποιοδήποτε άλλο ίσης αξίας και ιδιου segment. Για να το κάνω πιο λιανα μπας και προχωρήσουμε είτε πούλαγα το ΨΨ μου είτε το Kuga μου ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ θα μου έπαιρνε τον ιδιο χρόνο. Αρα η περιφημη μεταπωλητικη αξια τουοτα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κανει apply. Κατανοητό?
Πήρες τώρα ηλεκτρικό που όλοι θα σε πρήξουν να σου πουν πόσο λάθος έκανες και ότι σε δυο χρόνια ούτε 10k δεν θα μπορέσεις να το πουλήσεις. Βλέπω την μια μετά την άλλη, κακές οικονομικές επιλογές κάνεις
-
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Θα ήταν πολύ αφελές και αστείο,το να κρίνουμε την μεταπωλητική αξία της Τογιότα, από κάποιο δίλιτρο , έστω και υβριδικό, το οποίο αγοράστηκε στα 40+ χιλιάρικα και μάλιστα όταν το πουλάμε ένα-δύο χρόνια μετά την αγορά του...!!
Σε αυτές τις περιπτώσεις και χρυσάφι να δίνεις η πώληση από μόνη της είναι πολύ δύσκολη...!!!
Ας κρίνουμε την αξία μεταπώλησης ενός Τογιότα 5ετίας που είναι το φυσιολογικό.
Πούλησα το corolla hatchback 1,8 του 2021 , τριών ετών με λίγα χλμ. σε 2 μέρες πριν καν βάλω φωτό ,στην τιμή που το έβαλα και κάτι παραπάνω, διότι είχε κάποιο χτυπηματάκι πολύ ελαφρύ , σε προφυλακτήρα και πόρτα για το οποίο η Τογιότα ζήτησε 700 ευρώ για να το φτιάξει και να το βάψει...!!!
Αυτά πήγαν στον αγοραστή, αν το διόρθωνε...!!!
Όταν ζητάς 35000 από κάποιον ιδιώτη μετρητά, δεν είναι εύκολο, περιορίζεις το αγοραστικό κοινό, εκτός αν οδηγήσεις τον αγοραστή με κάποιον τρόπο μέσω τράπεζας να το πάρει ,διότι αυτός που διαθέτει τα 35 μετρητά για μεταχειρισμένο, μπορεί να πάει και στα 45-50 με δόσεις και δάνειο σε καινούργιο...!!!
Συνεπώς είναι ΛΑΘΟΣ το να βγάζουμε συμπεράσματα για την δήθεν μέτρια ή κακή μεταπώληση που έχουν τα Τογιότα από ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο που δεν αγοράστηκε στη best value τιμή του...!!
Έχω ξαναγράψει, άποψη μου, πως για το κκ. αν κάποιος δώσει παραπάνω λεφτά από την βασική έκδοση του, active plus, στο δίλιτρο αναφέρομαι, 33000+ στο με μπροστινή κίνηση και 35000+ σε αυτό με την τετρακίνηση, είναι από την αρχή χαμένος, πόσο μάλιστα αν θελήσει να το δώσει σε ένα -δύο χρόνια..!!
40000+ δίλιτρο και γρήγορη πώληση= πολύ κακός συνδυασμός..!!!
Δε φταίει καμμία Τογιότα γιαυτό, ίσα -ίσα αν δείτε άλλες μάρκες σε τι τιμές καταλήγει να πουληθεί αυτός ο συνδυασμός θα ΚΛΑΨΕΤΕ, αν και όταν πουληθεί...!!!
Τελευταίο, έναν αγοραστή που σκέφτεται, πάντα τον προβληματίζει μία αγορά ενός τόσο καινούργιου αυτοκινήτου, διότι πιθανόν να κρύβει κάποια παγίδα, άλλος ένας ανασταλτικός παράγοντας...!!!Σε όλες τις μάρκες όταν πουλάς κάτι δίλιτρο και άνω θα χάσεις πολλά περισσότερα χρήματα , είναι φυσιολογικό δεν θέλει μεγάλη ανάλυση
Κανένας δεν είπε ότι χάνει σε μεταπώληση επειδή είναι Toyota , χάνει γιατί είναι διλιτρο.
Ανεξαρτήτως μάρκας αυτό.
Δεν χρειάζονται σεντόνια για τοσο απλά πράγματα
Γιατί θεωρείτε τόσο κακό το να γράφει κάποιος την άποψη του..??!!
Εδώ μέσα έχω διαβάσει άπειρα κατεβατά με χαζομαρούλες, αυτές δεν ενοχλούν..??!!
Επίσης αν ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ, αυτός που το πούλησε ,έγραψε ότι δεν τη λες και καλή την πώληση του Τογιότα μετά από ένα χρόνο, ρίχνοντας την καθυστέρηση στο Τογιότα και όχι στο δίλιτρο που λες εσύ, όπως θα μπορούσε να αφορά και την τιμή αυτό..!!
Μία πώληση είναι συνάρτηση πάρα πολλών παραγόντων, δεν είναι απλά καλή ή κακή επειδή είναι Τογιότα.
Όμως όταν βλέπουμε ότι τα Τογιότα μεταπωλούνται σαν στραγάλια ως μεταχειρισμένα, ειδικά οι μικρομεσαίες κατηγορίες ,δεν γίνεται να βγάζουμε αιθαίρετα συμπεράσματα...!!!
Αν όμως διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά θα δεις ότι αναφέρω όλους τους λόγους που αργεί μία τέτοιου είδους πώληση, διάβασε λίγο ξανά, αντί να σε ενοχλεί αυτό που αποκαλείς σεντόνι...!!!
Το ξέρω ότι ζούμε σε εποχές που οι άνθρωποι εκφράζονται πλέον με κραυγές και συνθήματα, ο λόγος είναι δύσκολος ,βαρετός και απαιτεί και μόρφωση και κοινωνική που λείπει από κάποιους εδώ μέσα, αλλά και επιστημονική ,φτάσαμε στο σημείο να ζορίζονται για να διαβάσουν 10 σειρές και να εκνευρίζονται, αν δεν μιλήσεις με κραυγή, σύνθημα, ή με μαγκιά παραπανίσια.
Σόρρυ που σας το χαλάω, εφόσον δεν θέλεις αγνόησε με ,μην παραπονιέσαι για το ότι κουράστηκες για να με διαβάσεις, δεν είναι υποχρεωτικό, όπως εγώ αγνοώ κάποιους που εκφράζονται προσβλητικά χωρίς συστολή, θεωρώντας εαυτούς μάγκες...!!!
Εκείνοι που έχουν όντως το δικαίωμα να με παρατηρήσουν , είναι αυτοί που διευθύνουν αυτό το σάιτ και προς το παρόν δεν μου είπε κάποιος ότι ενοχλείται από αυτά που χαρακτηρίζετε ως σεντόνια..!!
Από την άλλη πλευρά βλέπεις ότι υπάρχουν και κάποιοι που διαβάζουν καλά και μετά μιλάνε.
Το καλύτερο από όλα θα ήταν να μπορούμε να γράφουμε την άποψη μας, χωρίς να προσβάλλουμε, πράγμα δύσκολο, ειδικά όταν υπάρχει η ανωνυμία και η εικονική δύναμη που μας παρέχει αυτή...!!!
Για να το καταλάβεις αυτό καλά, ένα απλό παράδειγμα,
είναι πολύ πιο σημαντικό το να μην πετάξεις ένα σκουπίδι από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου όταν σε βλέπουν όλοι, ή όταν είσαι μόνος σου σε μια ερημιά..???!!!
Είναι πολύ πιο σπουδαίο το να βρεις ένα πορτοφόλι γεμάτο στο δρόμο χωρίς να σε δει κανείς και να το παραδώσεις, ή αν το βρεις μέσα σε ένα χώρο που ελέγχεται από 30 κάμερες...???!!!
Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα, όπως έγραψες......Όσο μεγάλα σεντόνια και αν γράψεις το ότι κάτι που είναι δίλιτρο δεν έχει καλή μεταπώληση δεν αλλάζει είτε είναι Toyota είτε ότι θες . Δεν με ενοχλεί το σεντόνι σου πάντως, γράψε οσο μεγάλα θες, δημοκρατία έχουμε φίλε μου, αλιμονο. Άλλο ότι το σχολίασα αλλο το ότι με ενοχλεί, δεν είναι κακο.Τα Toyota είναι από τα καλύτερα στην μεταπώληση δεν διαφωνησα παντως ποτέ σε αυτό. Αλλά τα διλιτρα και πάνω ελάχιστοι τα θέλουν οπότε δεν έχουν ζήτηση για να έχουν καλή μεταπώληση. Τόσο απλό είναι . Αν θες γράψε και 80000 λέξεις να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις δεν με πολύνοιαζει. Και γω γράφω σεντόνια αν κρίνω κάτι σημαντικό όμως όχι για χαζομαρουλες που δεν θεωρώ ότι χρειάζεται
Διαβάζω και σεντόνια με ευχαρίστηση πάντως εάν λένε κάτι σημαντικό και όχι αμπελοφιλοσοφιες για το αν βρεις πορτοφόλι τι θα κάνεις όταν μιλάμε για μεταπώληση αυτοκινήτου
Έγραψα πάνω από 2 φορές ότι ένας σημαντικός παράγοντας που δυσκολεύει την πώληση ενός κκ. είναι και τα 2000 ΚΥΒΙΚΑ...!!!
Τα παραδείγματα σου τα παρέθεσα μήπως και καταλάβεις κάποια πράγματα, αλλά δυστυχώς το μόνο που είδες ήταν οι αμπελοφιλοσοφίες, οπότε ας το κλείσουμε το θέμα εδώ φιλικά, κρατώντας ο καθένας τις απόψεις του, με το δικαίωμα ελπίζω να μπορεί να τις καταθέτει χωρίς να τον προσβάλλουν.......Και σε αυτό συμφώνησα σε κάποια άλλα που γράφεις όχι .
Καταλαβαίνω περισσότερα από ότι νομίζεις.
Φιλικά γράφω πάντα έτσι και αλλιώς δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν ούτε έχω βάλει κανέναν block list.
Δεν νομίζω ότι σε πρόσβαλα ποτέ , ούτε έγραψα ποτέ ότι δεν μπορείς να γράφεις την γνώμη σου ελεύθερα . Και σεντόνια μπορείς να γράφεις για κάτι που θέλει 1 ή 2 προτάσεις κανονικά. Δικαίωμα σου είναι. Ότι θες μπορείς να γράψεις.
-
Έχει κάποιος εμπειρία από από κάποια αντιπροσωπεία στη βόρειο Ελλάδα πλην Θεσσαλονίκης; Τείνω προς Viokar στο Κιλκίς, διαβάζω και καλά σχόλια στο maps, αλλά δεν ξέρω κάποιον προσωπικά που να πήρε από εκεί.
Λογικά αύριο θα το κλείσω, τελικές επιλογές ήταν αυτό και το model 3, αλλά αποφασίσαμε να μην πάμε σε ηλεκτρικό.
-
@supergeorge said in Toyota Corolla Cross:
Έχει κάποιος εμπειρία από από κάποια αντιπροσωπεία στη βόρειο Ελλάδα πλην Θεσσαλονίκης; Τείνω προς Viokar στο Κιλκίς, διαβάζω και καλά σχόλια στο maps, αλλά δεν ξέρω κάποιον προσωπικά που να πήρε από εκεί.
Λογικά αύριο θα το κλείσω, τελικές επιλογές ήταν αυτό και το model 3, αλλά αποφασίσαμε να μην πάμε σε ηλεκτρικό.
Σέρρες: Στην TOYOTA Ουστριάς το βραβείο του καλύτερου dealer μεταξύ όλων των αντιπροσώπων της Toyota στην Ελλάδα για το 2024!
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Θα ήταν πολύ αφελές και αστείο,το να κρίνουμε την μεταπωλητική αξία της Τογιότα, από κάποιο δίλιτρο , έστω και υβριδικό, το οποίο αγοράστηκε στα 40+ χιλιάρικα και μάλιστα όταν το πουλάμε ένα-δύο χρόνια μετά την αγορά του...!!
Σε αυτές τις περιπτώσεις και χρυσάφι να δίνεις η πώληση από μόνη της είναι πολύ δύσκολη...!!!
Ας κρίνουμε την αξία μεταπώλησης ενός Τογιότα 5ετίας που είναι το φυσιολογικό.
Πούλησα το corolla hatchback 1,8 του 2021 , τριών ετών με λίγα χλμ. σε 2 μέρες πριν καν βάλω φωτό ,στην τιμή που το έβαλα και κάτι παραπάνω, διότι είχε κάποιο χτυπηματάκι πολύ ελαφρύ , σε προφυλακτήρα και πόρτα για το οποίο η Τογιότα ζήτησε 700 ευρώ για να το φτιάξει και να το βάψει...!!!
Αυτά πήγαν στον αγοραστή, αν το διόρθωνε...!!!
Όταν ζητάς 35000 από κάποιον ιδιώτη μετρητά, δεν είναι εύκολο, περιορίζεις το αγοραστικό κοινό, εκτός αν οδηγήσεις τον αγοραστή με κάποιον τρόπο μέσω τράπεζας να το πάρει ,διότι αυτός που διαθέτει τα 35 μετρητά για μεταχειρισμένο, μπορεί να πάει και στα 45-50 με δόσεις και δάνειο σε καινούργιο...!!!
Συνεπώς είναι ΛΑΘΟΣ το να βγάζουμε συμπεράσματα για την δήθεν μέτρια ή κακή μεταπώληση που έχουν τα Τογιότα από ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο που δεν αγοράστηκε στη best value τιμή του...!!
Έχω ξαναγράψει, άποψη μου, πως για το κκ. αν κάποιος δώσει παραπάνω λεφτά από την βασική έκδοση του, active plus, στο δίλιτρο αναφέρομαι, 33000+ στο με μπροστινή κίνηση και 35000+ σε αυτό με την τετρακίνηση, είναι από την αρχή χαμένος, πόσο μάλιστα αν θελήσει να το δώσει σε ένα -δύο χρόνια..!!
40000+ δίλιτρο και γρήγορη πώληση= πολύ κακός συνδυασμός..!!!
Δε φταίει καμμία Τογιότα γιαυτό, ίσα -ίσα αν δείτε άλλες μάρκες σε τι τιμές καταλήγει να πουληθεί αυτός ο συνδυασμός θα ΚΛΑΨΕΤΕ, αν και όταν πουληθεί...!!!
Τελευταίο, έναν αγοραστή που σκέφτεται, πάντα τον προβληματίζει μία αγορά ενός τόσο καινούργιου αυτοκινήτου, διότι πιθανόν να κρύβει κάποια παγίδα, άλλος ένας ανασταλτικός παράγοντας...!!!Σε όλες τις μάρκες όταν πουλάς κάτι δίλιτρο και άνω θα χάσεις πολλά περισσότερα χρήματα , είναι φυσιολογικό δεν θέλει μεγάλη ανάλυση
Κανένας δεν είπε ότι χάνει σε μεταπώληση επειδή είναι Toyota , χάνει γιατί είναι διλιτρο.
Ανεξαρτήτως μάρκας αυτό.
Δεν χρειάζονται σεντόνια για τοσο απλά πράγματα
Γιατί θεωρείτε τόσο κακό το να γράφει κάποιος την άποψη του..??!!
Εδώ μέσα έχω διαβάσει άπειρα κατεβατά με χαζομαρούλες, αυτές δεν ενοχλούν..??!!
Επίσης αν ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ, αυτός που το πούλησε ,έγραψε ότι δεν τη λες και καλή την πώληση του Τογιότα μετά από ένα χρόνο, ρίχνοντας την καθυστέρηση στο Τογιότα και όχι στο δίλιτρο που λες εσύ, όπως θα μπορούσε να αφορά και την τιμή αυτό..!!
Μία πώληση είναι συνάρτηση πάρα πολλών παραγόντων, δεν είναι απλά καλή ή κακή επειδή είναι Τογιότα.
Όμως όταν βλέπουμε ότι τα Τογιότα μεταπωλούνται σαν στραγάλια ως μεταχειρισμένα, ειδικά οι μικρομεσαίες κατηγορίες ,δεν γίνεται να βγάζουμε αιθαίρετα συμπεράσματα...!!!
Αν όμως διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά θα δεις ότι αναφέρω όλους τους λόγους που αργεί μία τέτοιου είδους πώληση, διάβασε λίγο ξανά, αντί να σε ενοχλεί αυτό που αποκαλείς σεντόνι...!!!
Το ξέρω ότι ζούμε σε εποχές που οι άνθρωποι εκφράζονται πλέον με κραυγές και συνθήματα, ο λόγος είναι δύσκολος ,βαρετός και απαιτεί και μόρφωση και κοινωνική που λείπει από κάποιους εδώ μέσα, αλλά και επιστημονική ,φτάσαμε στο σημείο να ζορίζονται για να διαβάσουν 10 σειρές και να εκνευρίζονται, αν δεν μιλήσεις με κραυγή, σύνθημα, ή με μαγκιά παραπανίσια.
Σόρρυ που σας το χαλάω, εφόσον δεν θέλεις αγνόησε με ,μην παραπονιέσαι για το ότι κουράστηκες για να με διαβάσεις, δεν είναι υποχρεωτικό, όπως εγώ αγνοώ κάποιους που εκφράζονται προσβλητικά χωρίς συστολή, θεωρώντας εαυτούς μάγκες...!!!
Εκείνοι που έχουν όντως το δικαίωμα να με παρατηρήσουν , είναι αυτοί που διευθύνουν αυτό το σάιτ και προς το παρόν δεν μου είπε κάποιος ότι ενοχλείται από αυτά που χαρακτηρίζετε ως σεντόνια..!!
Από την άλλη πλευρά βλέπεις ότι υπάρχουν και κάποιοι που διαβάζουν καλά και μετά μιλάνε.
Το καλύτερο από όλα θα ήταν να μπορούμε να γράφουμε την άποψη μας, χωρίς να προσβάλλουμε, πράγμα δύσκολο, ειδικά όταν υπάρχει η ανωνυμία και η εικονική δύναμη που μας παρέχει αυτή...!!!
Για να το καταλάβεις αυτό καλά, ένα απλό παράδειγμα,
είναι πολύ πιο σημαντικό το να μην πετάξεις ένα σκουπίδι από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου όταν σε βλέπουν όλοι, ή όταν είσαι μόνος σου σε μια ερημιά..???!!!
Είναι πολύ πιο σπουδαίο το να βρεις ένα πορτοφόλι γεμάτο στο δρόμο χωρίς να σε δει κανείς και να το παραδώσεις, ή αν το βρεις μέσα σε ένα χώρο που ελέγχεται από 30 κάμερες...???!!!
Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα, όπως έγραψες......Όσο μεγάλα σεντόνια και αν γράψεις το ότι κάτι που είναι δίλιτρο δεν έχει καλή μεταπώληση δεν αλλάζει είτε είναι Toyota είτε ότι θες . Δεν με ενοχλεί το σεντόνι σου πάντως, γράψε οσο μεγάλα θες, δημοκρατία έχουμε φίλε μου, αλιμονο. Άλλο ότι το σχολίασα αλλο το ότι με ενοχλεί, δεν είναι κακο.Τα Toyota είναι από τα καλύτερα στην μεταπώληση δεν διαφωνησα παντως ποτέ σε αυτό. Αλλά τα διλιτρα και πάνω ελάχιστοι τα θέλουν οπότε δεν έχουν ζήτηση για να έχουν καλή μεταπώληση. Τόσο απλό είναι . Αν θες γράψε και 80000 λέξεις να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις δεν με πολύνοιαζει. Και γω γράφω σεντόνια αν κρίνω κάτι σημαντικό όμως όχι για χαζομαρουλες που δεν θεωρώ ότι χρειάζεται
Διαβάζω και σεντόνια με ευχαρίστηση πάντως εάν λένε κάτι σημαντικό και όχι αμπελοφιλοσοφιες για το αν βρεις πορτοφόλι τι θα κάνεις όταν μιλάμε για μεταπώληση αυτοκινήτου
Έγραψα πάνω από 2 φορές ότι ένας σημαντικός παράγοντας που δυσκολεύει την πώληση ενός κκ. είναι και τα 2000 ΚΥΒΙΚΑ...!!!
Τα παραδείγματα σου τα παρέθεσα μήπως και καταλάβεις κάποια πράγματα, αλλά δυστυχώς το μόνο που είδες ήταν οι αμπελοφιλοσοφίες, οπότε ας το κλείσουμε το θέμα εδώ φιλικά, κρατώντας ο καθένας τις απόψεις του, με το δικαίωμα ελπίζω να μπορεί να τις καταθέτει χωρίς να τον προσβάλλουν.......Και σε αυτό συμφώνησα σε κάποια άλλα που γράφεις όχι .
Καταλαβαίνω περισσότερα από ότι νομίζεις.
Φιλικά γράφω πάντα έτσι και αλλιώς δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν ούτε έχω βάλει κανέναν block list.
Δεν νομίζω ότι σε πρόσβαλα ποτέ , ούτε έγραψα ποτέ ότι δεν μπορείς να γράφεις την γνώμη σου ελεύθερα . Και σεντόνια μπορείς να γράφεις για κάτι που θέλει 1 ή 2 προτάσεις κανονικά. Δικαίωμα σου είναι. Ότι θες μπορείς να γράψεις.
Φίλε, η χαλιναγώγηση ολόκληρων λαών, οφείλεται στον πειθαναγκασμό που έρχεται με τα παραδείγματα που σου παρέθεσα και τα χαρακτήρισες ως ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ...!!
Η λοιπόν δεν τα κατάλαβες, ή τα απαξιώνεις βλέποντας τα πολύ επιφανειακά..
Δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ο Γερμανός π.χ., ή ο Άγγλος στη χώρα του τρέμει τον νόμο και όταν έρχεται εδώ ξεσαλώνει και τα κάνει όλα λίμπα...??!!
Το ίδιο είναι να λειτουργείς σαν να σε βλέπουν όλοι, από το να φοβάσαι και να το κάνεις επειδή υπάρχει η τιμωρία..??!!
Είναι λοιπόν ο Άγγλος π.χ. καλύτερος πολίτης επειδή του παρακολουθούν και την κωλοτρυπ..........όλο το εικοσιτετράωρο, ή ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να είναι από φόβο..??!!
Σκέφθηκες ποτέ ποια είναι τα αποτελέσματα όλων αυτών..??!!
Κάποια στιγμή βρισκόμουν ψηλά στη Βρέμη, Βορράς με νοοτροπία φουλ Βορειοευρωπαική , δεν είναι Βαυαρία για παράδειγμα ,ένας δρόμος άδειος για μισό χλμ., το φανάρι πράσινο για τα αυτοκίνητα και δεν φαινόταν τίποτε μακριά..!!
15 Γερμανοί στο πεζοδρόμιο περίμεναν να ανάψει για τους πεζούς.
Εγώ γελώντας και κοροιδεύοντας πέρασα, μάντεψε τι έγινε...!!
Πέρασαν πίσω μου με τη μία όλοι γελώντας κι αυτοί...!!!
Βγάλε συμπεράσματα.
Πριν χρόνια βρισκόμουν κάπου στην Πελοπόννησο σε ένα λιμανάκι και ήρθε ένα γκρουπ, Ολλανδοί Βέλγοι από εκεί πάνω, να τους πάει βόλτα μία βάρκα που χωρούσε 15-20 άτομα.
Άρχισαν να μπαίνουν με σειρά και τάξη ένας ένας, όμως πήγαινε και καθόταν ο ένας κολλητά με τον άλλον δίπλα δίπλα...!!!
Σε μια στιγμή ακούω τον βαρκάρη να φωνάζει, ε πάτε και κανένας από την άλλη μεριά, κόντεψε να μπατάρει η βάρκα, από την πολλή πειθαρχία, κανένας δε σκέφθηκε ότι έπρεπε να κάτσει από απέναντι για να ισορροπήσουν, έπρεπε να γεμίσουν τη μία πλευρά και μετά να κάτσουν απέναντι...!!!
Ελπίζω και πιστεύω ότι οι διαχειριστές του σάιτ, θα ανεχθούν αυτή την εκτός θέματος παρέμβαση μου, όπως ανέχθηκαν τα μπινελίκια, τις προσβολές και τους χαρακτηρισμούς που γράφηκαν σε βάρος μου, επειδή τόλμησα και είχα άποψη ..!!! -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Θα ήταν πολύ αφελές και αστείο,το να κρίνουμε την μεταπωλητική αξία της Τογιότα, από κάποιο δίλιτρο , έστω και υβριδικό, το οποίο αγοράστηκε στα 40+ χιλιάρικα και μάλιστα όταν το πουλάμε ένα-δύο χρόνια μετά την αγορά του...!!
Σε αυτές τις περιπτώσεις και χρυσάφι να δίνεις η πώληση από μόνη της είναι πολύ δύσκολη...!!!
Ας κρίνουμε την αξία μεταπώλησης ενός Τογιότα 5ετίας που είναι το φυσιολογικό.
Πούλησα το corolla hatchback 1,8 του 2021 , τριών ετών με λίγα χλμ. σε 2 μέρες πριν καν βάλω φωτό ,στην τιμή που το έβαλα και κάτι παραπάνω, διότι είχε κάποιο χτυπηματάκι πολύ ελαφρύ , σε προφυλακτήρα και πόρτα για το οποίο η Τογιότα ζήτησε 700 ευρώ για να το φτιάξει και να το βάψει...!!!
Αυτά πήγαν στον αγοραστή, αν το διόρθωνε...!!!
Όταν ζητάς 35000 από κάποιον ιδιώτη μετρητά, δεν είναι εύκολο, περιορίζεις το αγοραστικό κοινό, εκτός αν οδηγήσεις τον αγοραστή με κάποιον τρόπο μέσω τράπεζας να το πάρει ,διότι αυτός που διαθέτει τα 35 μετρητά για μεταχειρισμένο, μπορεί να πάει και στα 45-50 με δόσεις και δάνειο σε καινούργιο...!!!
Συνεπώς είναι ΛΑΘΟΣ το να βγάζουμε συμπεράσματα για την δήθεν μέτρια ή κακή μεταπώληση που έχουν τα Τογιότα από ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο που δεν αγοράστηκε στη best value τιμή του...!!
Έχω ξαναγράψει, άποψη μου, πως για το κκ. αν κάποιος δώσει παραπάνω λεφτά από την βασική έκδοση του, active plus, στο δίλιτρο αναφέρομαι, 33000+ στο με μπροστινή κίνηση και 35000+ σε αυτό με την τετρακίνηση, είναι από την αρχή χαμένος, πόσο μάλιστα αν θελήσει να το δώσει σε ένα -δύο χρόνια..!!
40000+ δίλιτρο και γρήγορη πώληση= πολύ κακός συνδυασμός..!!!
Δε φταίει καμμία Τογιότα γιαυτό, ίσα -ίσα αν δείτε άλλες μάρκες σε τι τιμές καταλήγει να πουληθεί αυτός ο συνδυασμός θα ΚΛΑΨΕΤΕ, αν και όταν πουληθεί...!!!
Τελευταίο, έναν αγοραστή που σκέφτεται, πάντα τον προβληματίζει μία αγορά ενός τόσο καινούργιου αυτοκινήτου, διότι πιθανόν να κρύβει κάποια παγίδα, άλλος ένας ανασταλτικός παράγοντας...!!!Σε όλες τις μάρκες όταν πουλάς κάτι δίλιτρο και άνω θα χάσεις πολλά περισσότερα χρήματα , είναι φυσιολογικό δεν θέλει μεγάλη ανάλυση
Κανένας δεν είπε ότι χάνει σε μεταπώληση επειδή είναι Toyota , χάνει γιατί είναι διλιτρο.
Ανεξαρτήτως μάρκας αυτό.
Δεν χρειάζονται σεντόνια για τοσο απλά πράγματα
Γιατί θεωρείτε τόσο κακό το να γράφει κάποιος την άποψη του..??!!
Εδώ μέσα έχω διαβάσει άπειρα κατεβατά με χαζομαρούλες, αυτές δεν ενοχλούν..??!!
Επίσης αν ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ, αυτός που το πούλησε ,έγραψε ότι δεν τη λες και καλή την πώληση του Τογιότα μετά από ένα χρόνο, ρίχνοντας την καθυστέρηση στο Τογιότα και όχι στο δίλιτρο που λες εσύ, όπως θα μπορούσε να αφορά και την τιμή αυτό..!!
Μία πώληση είναι συνάρτηση πάρα πολλών παραγόντων, δεν είναι απλά καλή ή κακή επειδή είναι Τογιότα.
Όμως όταν βλέπουμε ότι τα Τογιότα μεταπωλούνται σαν στραγάλια ως μεταχειρισμένα, ειδικά οι μικρομεσαίες κατηγορίες ,δεν γίνεται να βγάζουμε αιθαίρετα συμπεράσματα...!!!
Αν όμως διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά θα δεις ότι αναφέρω όλους τους λόγους που αργεί μία τέτοιου είδους πώληση, διάβασε λίγο ξανά, αντί να σε ενοχλεί αυτό που αποκαλείς σεντόνι...!!!
Το ξέρω ότι ζούμε σε εποχές που οι άνθρωποι εκφράζονται πλέον με κραυγές και συνθήματα, ο λόγος είναι δύσκολος ,βαρετός και απαιτεί και μόρφωση και κοινωνική που λείπει από κάποιους εδώ μέσα, αλλά και επιστημονική ,φτάσαμε στο σημείο να ζορίζονται για να διαβάσουν 10 σειρές και να εκνευρίζονται, αν δεν μιλήσεις με κραυγή, σύνθημα, ή με μαγκιά παραπανίσια.
Σόρρυ που σας το χαλάω, εφόσον δεν θέλεις αγνόησε με ,μην παραπονιέσαι για το ότι κουράστηκες για να με διαβάσεις, δεν είναι υποχρεωτικό, όπως εγώ αγνοώ κάποιους που εκφράζονται προσβλητικά χωρίς συστολή, θεωρώντας εαυτούς μάγκες...!!!
Εκείνοι που έχουν όντως το δικαίωμα να με παρατηρήσουν , είναι αυτοί που διευθύνουν αυτό το σάιτ και προς το παρόν δεν μου είπε κάποιος ότι ενοχλείται από αυτά που χαρακτηρίζετε ως σεντόνια..!!
Από την άλλη πλευρά βλέπεις ότι υπάρχουν και κάποιοι που διαβάζουν καλά και μετά μιλάνε.
Το καλύτερο από όλα θα ήταν να μπορούμε να γράφουμε την άποψη μας, χωρίς να προσβάλλουμε, πράγμα δύσκολο, ειδικά όταν υπάρχει η ανωνυμία και η εικονική δύναμη που μας παρέχει αυτή...!!!
Για να το καταλάβεις αυτό καλά, ένα απλό παράδειγμα,
είναι πολύ πιο σημαντικό το να μην πετάξεις ένα σκουπίδι από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου όταν σε βλέπουν όλοι, ή όταν είσαι μόνος σου σε μια ερημιά..???!!!
Είναι πολύ πιο σπουδαίο το να βρεις ένα πορτοφόλι γεμάτο στο δρόμο χωρίς να σε δει κανείς και να το παραδώσεις, ή αν το βρεις μέσα σε ένα χώρο που ελέγχεται από 30 κάμερες...???!!!
Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα, όπως έγραψες......Όσο μεγάλα σεντόνια και αν γράψεις το ότι κάτι που είναι δίλιτρο δεν έχει καλή μεταπώληση δεν αλλάζει είτε είναι Toyota είτε ότι θες . Δεν με ενοχλεί το σεντόνι σου πάντως, γράψε οσο μεγάλα θες, δημοκρατία έχουμε φίλε μου, αλιμονο. Άλλο ότι το σχολίασα αλλο το ότι με ενοχλεί, δεν είναι κακο.Τα Toyota είναι από τα καλύτερα στην μεταπώληση δεν διαφωνησα παντως ποτέ σε αυτό. Αλλά τα διλιτρα και πάνω ελάχιστοι τα θέλουν οπότε δεν έχουν ζήτηση για να έχουν καλή μεταπώληση. Τόσο απλό είναι . Αν θες γράψε και 80000 λέξεις να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις δεν με πολύνοιαζει. Και γω γράφω σεντόνια αν κρίνω κάτι σημαντικό όμως όχι για χαζομαρουλες που δεν θεωρώ ότι χρειάζεται
Διαβάζω και σεντόνια με ευχαρίστηση πάντως εάν λένε κάτι σημαντικό και όχι αμπελοφιλοσοφιες για το αν βρεις πορτοφόλι τι θα κάνεις όταν μιλάμε για μεταπώληση αυτοκινήτου
Έγραψα πάνω από 2 φορές ότι ένας σημαντικός παράγοντας που δυσκολεύει την πώληση ενός κκ. είναι και τα 2000 ΚΥΒΙΚΑ...!!!
Τα παραδείγματα σου τα παρέθεσα μήπως και καταλάβεις κάποια πράγματα, αλλά δυστυχώς το μόνο που είδες ήταν οι αμπελοφιλοσοφίες, οπότε ας το κλείσουμε το θέμα εδώ φιλικά, κρατώντας ο καθένας τις απόψεις του, με το δικαίωμα ελπίζω να μπορεί να τις καταθέτει χωρίς να τον προσβάλλουν.......Και σε αυτό συμφώνησα σε κάποια άλλα που γράφεις όχι .
Καταλαβαίνω περισσότερα από ότι νομίζεις.
Φιλικά γράφω πάντα έτσι και αλλιώς δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν ούτε έχω βάλει κανέναν block list.
Δεν νομίζω ότι σε πρόσβαλα ποτέ , ούτε έγραψα ποτέ ότι δεν μπορείς να γράφεις την γνώμη σου ελεύθερα . Και σεντόνια μπορείς να γράφεις για κάτι που θέλει 1 ή 2 προτάσεις κανονικά. Δικαίωμα σου είναι. Ότι θες μπορείς να γράψεις.
Φίλε, η χαλιναγώγηση ολόκληρων λαών, οφείλεται στον πειθαναγκασμό που έρχεται με τα παραδείγματα που σου παρέθεσα και τα χαρακτήρισες ως ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ...!!
Η λοιπόν δεν τα κατάλαβες, ή τα απαξιώνεις βλέποντας τα πολύ επιφανειακά..
Δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ο Γερμανός π.χ., ή ο Άγγλος στη χώρα του τρέμει τον νόμο και όταν έρχεται εδώ ξεσαλώνει και τα κάνει όλα λίμπα...??!!
Το ίδιο είναι να λειτουργείς σαν να σε βλέπουν όλοι, από το να φοβάσαι και να το κάνεις επειδή υπάρχει η τιμωρία..??!!
Είναι λοιπόν ο Άγγλος π.χ. καλύτερος πολίτης επειδή του παρακολουθούν και την κωλοτρυπ..........όλο το εικοσιτετράωρο, ή ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να είναι από φόβο..??!!
Σκέφθηκες ποτέ ποια είναι τα αποτελέσματα όλων αυτών..??!!
Κάποια στιγμή βρισκόμουν ψηλά στη Βρέμη, Βορράς με νοοτροπία φουλ Βορειοευρωπαική , δεν είναι Βαυαρία για παράδειγμα ,ένας δρόμος άδειος για μισό χλμ., το φανάρι πράσινο για τα αυτοκίνητα και δεν φαινόταν τίποτε μακριά..!!
15 Γερμανοί στο πεζοδρόμιο περίμεναν να ανάψει για τους πεζούς.
Εγώ γελώντας και κοροιδεύοντας πέρασα, μάντεψε τι έγινε...!!
Πέρασαν πίσω μου με τη μία όλοι γελώντας κι αυτοί...!!!
Βγάλε συμπεράσματα.
Πριν χρόνια βρισκόμουν κάπου στην Πελοπόννησο σε ένα λιμανάκι και ήρθε ένα γκρουπ, Ολλανδοί Βέλγοι από εκεί πάνω, να τους πάει βόλτα μία βάρκα που χωρούσε 15-20 άτομα.
Άρχισαν να μπαίνουν με σειρά και τάξη ένας ένας, όμως πήγαινε και καθόταν ο ένας κολλητά με τον άλλον δίπλα δίπλα...!!!
Σε μια στιγμή ακούω τον βαρκάρη να φωνάζει, ε πάτε και κανένας από την άλλη μεριά, κόντεψε να μπατάρει η βάρκα, από την πολλή πειθαρχία, κανένας δε σκέφθηκε ότι έπρεπε να κάτσει από απέναντι για να ισορροπήσουν, έπρεπε να γεμίσουν τη μία πλευρά και μετά να κάτσουν απέναντι...!!!
Ελπίζω και πιστεύω ότι οι διαχειριστές του σάιτ, θα ανεχθούν αυτή την εκτός θέματος παρέμβαση μου, όπως ανέχθηκαν τα μπινελίκια, τις προσβολές και τους χαρακτηρισμούς που γράφηκαν σε βάρος μου, επειδή τόλμησα και είχα άποψη ..!!!Δεν ξέρω γιατί θέλεις να μου κάνεις μαθήματα. Κάτι ψιλοξερω και σκαμπαζω . Έχω γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο και έχω δει πολλά λόγω της δουλειάς μου. Γράψε ότι θες αλλά αυτά που γράφεις είναι αμπελοφιλοσοφιες για μένα. Δεν θα έγραφα τέτοια σε ένα νήμα για το Toyota cross. Αν ήθελα να μιλήσω σε κάποιον για τέτοια θέματα μόνο από κοντά θα μπορούσα να του εξηγήσω τι έχω δει και τι έχω ζήσει για το mentality και την ψυχοσύνθεση του κάθε λαού. Να κάτσω να σας γράψω δεν θα με πάρει στα σοβαρά κανένας γι'αυτό το λέω αμπελοφιλοσοφιες είτε τα γράφεις εσύ είτε τα έγραφα εγώ
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Θα ήταν πολύ αφελές και αστείο,το να κρίνουμε την μεταπωλητική αξία της Τογιότα, από κάποιο δίλιτρο , έστω και υβριδικό, το οποίο αγοράστηκε στα 40+ χιλιάρικα και μάλιστα όταν το πουλάμε ένα-δύο χρόνια μετά την αγορά του...!!
Σε αυτές τις περιπτώσεις και χρυσάφι να δίνεις η πώληση από μόνη της είναι πολύ δύσκολη...!!!
Ας κρίνουμε την αξία μεταπώλησης ενός Τογιότα 5ετίας που είναι το φυσιολογικό.
Πούλησα το corolla hatchback 1,8 του 2021 , τριών ετών με λίγα χλμ. σε 2 μέρες πριν καν βάλω φωτό ,στην τιμή που το έβαλα και κάτι παραπάνω, διότι είχε κάποιο χτυπηματάκι πολύ ελαφρύ , σε προφυλακτήρα και πόρτα για το οποίο η Τογιότα ζήτησε 700 ευρώ για να το φτιάξει και να το βάψει...!!!
Αυτά πήγαν στον αγοραστή, αν το διόρθωνε...!!!
Όταν ζητάς 35000 από κάποιον ιδιώτη μετρητά, δεν είναι εύκολο, περιορίζεις το αγοραστικό κοινό, εκτός αν οδηγήσεις τον αγοραστή με κάποιον τρόπο μέσω τράπεζας να το πάρει ,διότι αυτός που διαθέτει τα 35 μετρητά για μεταχειρισμένο, μπορεί να πάει και στα 45-50 με δόσεις και δάνειο σε καινούργιο...!!!
Συνεπώς είναι ΛΑΘΟΣ το να βγάζουμε συμπεράσματα για την δήθεν μέτρια ή κακή μεταπώληση που έχουν τα Τογιότα από ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο που δεν αγοράστηκε στη best value τιμή του...!!
Έχω ξαναγράψει, άποψη μου, πως για το κκ. αν κάποιος δώσει παραπάνω λεφτά από την βασική έκδοση του, active plus, στο δίλιτρο αναφέρομαι, 33000+ στο με μπροστινή κίνηση και 35000+ σε αυτό με την τετρακίνηση, είναι από την αρχή χαμένος, πόσο μάλιστα αν θελήσει να το δώσει σε ένα -δύο χρόνια..!!
40000+ δίλιτρο και γρήγορη πώληση= πολύ κακός συνδυασμός..!!!
Δε φταίει καμμία Τογιότα γιαυτό, ίσα -ίσα αν δείτε άλλες μάρκες σε τι τιμές καταλήγει να πουληθεί αυτός ο συνδυασμός θα ΚΛΑΨΕΤΕ, αν και όταν πουληθεί...!!!
Τελευταίο, έναν αγοραστή που σκέφτεται, πάντα τον προβληματίζει μία αγορά ενός τόσο καινούργιου αυτοκινήτου, διότι πιθανόν να κρύβει κάποια παγίδα, άλλος ένας ανασταλτικός παράγοντας...!!!Σε όλες τις μάρκες όταν πουλάς κάτι δίλιτρο και άνω θα χάσεις πολλά περισσότερα χρήματα , είναι φυσιολογικό δεν θέλει μεγάλη ανάλυση
Κανένας δεν είπε ότι χάνει σε μεταπώληση επειδή είναι Toyota , χάνει γιατί είναι διλιτρο.
Ανεξαρτήτως μάρκας αυτό.
Δεν χρειάζονται σεντόνια για τοσο απλά πράγματα
Γιατί θεωρείτε τόσο κακό το να γράφει κάποιος την άποψη του..??!!
Εδώ μέσα έχω διαβάσει άπειρα κατεβατά με χαζομαρούλες, αυτές δεν ενοχλούν..??!!
Επίσης αν ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ, αυτός που το πούλησε ,έγραψε ότι δεν τη λες και καλή την πώληση του Τογιότα μετά από ένα χρόνο, ρίχνοντας την καθυστέρηση στο Τογιότα και όχι στο δίλιτρο που λες εσύ, όπως θα μπορούσε να αφορά και την τιμή αυτό..!!
Μία πώληση είναι συνάρτηση πάρα πολλών παραγόντων, δεν είναι απλά καλή ή κακή επειδή είναι Τογιότα.
Όμως όταν βλέπουμε ότι τα Τογιότα μεταπωλούνται σαν στραγάλια ως μεταχειρισμένα, ειδικά οι μικρομεσαίες κατηγορίες ,δεν γίνεται να βγάζουμε αιθαίρετα συμπεράσματα...!!!
Αν όμως διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά θα δεις ότι αναφέρω όλους τους λόγους που αργεί μία τέτοιου είδους πώληση, διάβασε λίγο ξανά, αντί να σε ενοχλεί αυτό που αποκαλείς σεντόνι...!!!
Το ξέρω ότι ζούμε σε εποχές που οι άνθρωποι εκφράζονται πλέον με κραυγές και συνθήματα, ο λόγος είναι δύσκολος ,βαρετός και απαιτεί και μόρφωση και κοινωνική που λείπει από κάποιους εδώ μέσα, αλλά και επιστημονική ,φτάσαμε στο σημείο να ζορίζονται για να διαβάσουν 10 σειρές και να εκνευρίζονται, αν δεν μιλήσεις με κραυγή, σύνθημα, ή με μαγκιά παραπανίσια.
Σόρρυ που σας το χαλάω, εφόσον δεν θέλεις αγνόησε με ,μην παραπονιέσαι για το ότι κουράστηκες για να με διαβάσεις, δεν είναι υποχρεωτικό, όπως εγώ αγνοώ κάποιους που εκφράζονται προσβλητικά χωρίς συστολή, θεωρώντας εαυτούς μάγκες...!!!
Εκείνοι που έχουν όντως το δικαίωμα να με παρατηρήσουν , είναι αυτοί που διευθύνουν αυτό το σάιτ και προς το παρόν δεν μου είπε κάποιος ότι ενοχλείται από αυτά που χαρακτηρίζετε ως σεντόνια..!!
Από την άλλη πλευρά βλέπεις ότι υπάρχουν και κάποιοι που διαβάζουν καλά και μετά μιλάνε.
Το καλύτερο από όλα θα ήταν να μπορούμε να γράφουμε την άποψη μας, χωρίς να προσβάλλουμε, πράγμα δύσκολο, ειδικά όταν υπάρχει η ανωνυμία και η εικονική δύναμη που μας παρέχει αυτή...!!!
Για να το καταλάβεις αυτό καλά, ένα απλό παράδειγμα,
είναι πολύ πιο σημαντικό το να μην πετάξεις ένα σκουπίδι από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου όταν σε βλέπουν όλοι, ή όταν είσαι μόνος σου σε μια ερημιά..???!!!
Είναι πολύ πιο σπουδαίο το να βρεις ένα πορτοφόλι γεμάτο στο δρόμο χωρίς να σε δει κανείς και να το παραδώσεις, ή αν το βρεις μέσα σε ένα χώρο που ελέγχεται από 30 κάμερες...???!!!
Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα, όπως έγραψες......Όσο μεγάλα σεντόνια και αν γράψεις το ότι κάτι που είναι δίλιτρο δεν έχει καλή μεταπώληση δεν αλλάζει είτε είναι Toyota είτε ότι θες . Δεν με ενοχλεί το σεντόνι σου πάντως, γράψε οσο μεγάλα θες, δημοκρατία έχουμε φίλε μου, αλιμονο. Άλλο ότι το σχολίασα αλλο το ότι με ενοχλεί, δεν είναι κακο.Τα Toyota είναι από τα καλύτερα στην μεταπώληση δεν διαφωνησα παντως ποτέ σε αυτό. Αλλά τα διλιτρα και πάνω ελάχιστοι τα θέλουν οπότε δεν έχουν ζήτηση για να έχουν καλή μεταπώληση. Τόσο απλό είναι . Αν θες γράψε και 80000 λέξεις να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις δεν με πολύνοιαζει. Και γω γράφω σεντόνια αν κρίνω κάτι σημαντικό όμως όχι για χαζομαρουλες που δεν θεωρώ ότι χρειάζεται
Διαβάζω και σεντόνια με ευχαρίστηση πάντως εάν λένε κάτι σημαντικό και όχι αμπελοφιλοσοφιες για το αν βρεις πορτοφόλι τι θα κάνεις όταν μιλάμε για μεταπώληση αυτοκινήτου
Έγραψα πάνω από 2 φορές ότι ένας σημαντικός παράγοντας που δυσκολεύει την πώληση ενός κκ. είναι και τα 2000 ΚΥΒΙΚΑ...!!!
Τα παραδείγματα σου τα παρέθεσα μήπως και καταλάβεις κάποια πράγματα, αλλά δυστυχώς το μόνο που είδες ήταν οι αμπελοφιλοσοφίες, οπότε ας το κλείσουμε το θέμα εδώ φιλικά, κρατώντας ο καθένας τις απόψεις του, με το δικαίωμα ελπίζω να μπορεί να τις καταθέτει χωρίς να τον προσβάλλουν.......Και σε αυτό συμφώνησα σε κάποια άλλα που γράφεις όχι .
Καταλαβαίνω περισσότερα από ότι νομίζεις.
Φιλικά γράφω πάντα έτσι και αλλιώς δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν ούτε έχω βάλει κανέναν block list.
Δεν νομίζω ότι σε πρόσβαλα ποτέ , ούτε έγραψα ποτέ ότι δεν μπορείς να γράφεις την γνώμη σου ελεύθερα . Και σεντόνια μπορείς να γράφεις για κάτι που θέλει 1 ή 2 προτάσεις κανονικά. Δικαίωμα σου είναι. Ότι θες μπορείς να γράψεις.
Φίλε, η χαλιναγώγηση ολόκληρων λαών, οφείλεται στον πειθαναγκασμό που έρχεται με τα παραδείγματα που σου παρέθεσα και τα χαρακτήρισες ως ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ...!!
Η λοιπόν δεν τα κατάλαβες, ή τα απαξιώνεις βλέποντας τα πολύ επιφανειακά..
Δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ο Γερμανός π.χ., ή ο Άγγλος στη χώρα του τρέμει τον νόμο και όταν έρχεται εδώ ξεσαλώνει και τα κάνει όλα λίμπα...??!!
Το ίδιο είναι να λειτουργείς σαν να σε βλέπουν όλοι, από το να φοβάσαι και να το κάνεις επειδή υπάρχει η τιμωρία..??!!
Είναι λοιπόν ο Άγγλος π.χ. καλύτερος πολίτης επειδή του παρακολουθούν και την κωλοτρυπ..........όλο το εικοσιτετράωρο, ή ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να είναι από φόβο..??!!
Σκέφθηκες ποτέ ποια είναι τα αποτελέσματα όλων αυτών..??!!
Κάποια στιγμή βρισκόμουν ψηλά στη Βρέμη, Βορράς με νοοτροπία φουλ Βορειοευρωπαική , δεν είναι Βαυαρία για παράδειγμα ,ένας δρόμος άδειος για μισό χλμ., το φανάρι πράσινο για τα αυτοκίνητα και δεν φαινόταν τίποτε μακριά..!!
15 Γερμανοί στο πεζοδρόμιο περίμεναν να ανάψει για τους πεζούς.
Εγώ γελώντας και κοροιδεύοντας πέρασα, μάντεψε τι έγινε...!!
Πέρασαν πίσω μου με τη μία όλοι γελώντας κι αυτοί...!!!
Βγάλε συμπεράσματα.
Πριν χρόνια βρισκόμουν κάπου στην Πελοπόννησο σε ένα λιμανάκι και ήρθε ένα γκρουπ, Ολλανδοί Βέλγοι από εκεί πάνω, να τους πάει βόλτα μία βάρκα που χωρούσε 15-20 άτομα.
Άρχισαν να μπαίνουν με σειρά και τάξη ένας ένας, όμως πήγαινε και καθόταν ο ένας κολλητά με τον άλλον δίπλα δίπλα...!!!
Σε μια στιγμή ακούω τον βαρκάρη να φωνάζει, ε πάτε και κανένας από την άλλη μεριά, κόντεψε να μπατάρει η βάρκα, από την πολλή πειθαρχία, κανένας δε σκέφθηκε ότι έπρεπε να κάτσει από απέναντι για να ισορροπήσουν, έπρεπε να γεμίσουν τη μία πλευρά και μετά να κάτσουν απέναντι...!!!
Ελπίζω και πιστεύω ότι οι διαχειριστές του σάιτ, θα ανεχθούν αυτή την εκτός θέματος παρέμβαση μου, όπως ανέχθηκαν τα μπινελίκια, τις προσβολές και τους χαρακτηρισμούς που γράφηκαν σε βάρος μου, επειδή τόλμησα και είχα άποψη ..!!!Δεν ξέρω γιατί θέλεις να μου κάνεις μαθήματα. Κάτι ψιλοξερω και σκαμπαζω . Έχω γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο και έχω δει πολλά λόγω της δουλειάς μου. Γράψε ότι θες αλλά αυτά που γράφεις είναι αμπελοφιλοσοφιες για μένα. Δεν θα έγραφα τέτοια σε ένα νήμα για το Toyota cross. Αν ήθελα να μιλήσω σε κάποιον για τέτοια θέματα μόνο από κοντά θα μπορούσα να του εξηγήσω τι έχω δει και τι έχω ζήσει για το mentality και την ψυχοσύνθεση του κάθε λαού. Να κάτσω να σας γράψω δεν θα με πάρει στα σοβαρά κανένας γι'αυτό το λέω αμπελοφιλοσοφιες είτε τα γράφεις εσύ είτε τα έγραφα εγώ
Ούτε γιατί τα έγραψα κατάλαβες , το κουράσαμε.
Τώρα το τι έχω διαβάσει στο σάιτ του corolla cross, άστο αυτό σε πείραξε και το χαρακτήρισες...!!!
Από τις 600 σελίδες, μέτρα πόσες είναι αμπελοβλακείες και τα ξαναλέμε...!!!
Σε ενόχλησε όμως ο δικός μου λόγος, παρήγορο αυτό για μένα..!!
Νάσαι καλά να συνεχίσεις τα ταξίδια, μας κάνουν σοφότερους...!!!
Ειδικά όταν τα κάνουμε λόγω δουλειάς και όχι σαν τουρίστες..... -
Εγώ πάντως δεν κατάλαβα το σκεπτικό του @cirus... αν μπορεί θα ήθελα να το επεξηγήσει καλύτερα
-
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Θα ήταν πολύ αφελές και αστείο,το να κρίνουμε την μεταπωλητική αξία της Τογιότα, από κάποιο δίλιτρο , έστω και υβριδικό, το οποίο αγοράστηκε στα 40+ χιλιάρικα και μάλιστα όταν το πουλάμε ένα-δύο χρόνια μετά την αγορά του...!!
Σε αυτές τις περιπτώσεις και χρυσάφι να δίνεις η πώληση από μόνη της είναι πολύ δύσκολη...!!!
Ας κρίνουμε την αξία μεταπώλησης ενός Τογιότα 5ετίας που είναι το φυσιολογικό.
Πούλησα το corolla hatchback 1,8 του 2021 , τριών ετών με λίγα χλμ. σε 2 μέρες πριν καν βάλω φωτό ,στην τιμή που το έβαλα και κάτι παραπάνω, διότι είχε κάποιο χτυπηματάκι πολύ ελαφρύ , σε προφυλακτήρα και πόρτα για το οποίο η Τογιότα ζήτησε 700 ευρώ για να το φτιάξει και να το βάψει...!!!
Αυτά πήγαν στον αγοραστή, αν το διόρθωνε...!!!
Όταν ζητάς 35000 από κάποιον ιδιώτη μετρητά, δεν είναι εύκολο, περιορίζεις το αγοραστικό κοινό, εκτός αν οδηγήσεις τον αγοραστή με κάποιον τρόπο μέσω τράπεζας να το πάρει ,διότι αυτός που διαθέτει τα 35 μετρητά για μεταχειρισμένο, μπορεί να πάει και στα 45-50 με δόσεις και δάνειο σε καινούργιο...!!!
Συνεπώς είναι ΛΑΘΟΣ το να βγάζουμε συμπεράσματα για την δήθεν μέτρια ή κακή μεταπώληση που έχουν τα Τογιότα από ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο που δεν αγοράστηκε στη best value τιμή του...!!
Έχω ξαναγράψει, άποψη μου, πως για το κκ. αν κάποιος δώσει παραπάνω λεφτά από την βασική έκδοση του, active plus, στο δίλιτρο αναφέρομαι, 33000+ στο με μπροστινή κίνηση και 35000+ σε αυτό με την τετρακίνηση, είναι από την αρχή χαμένος, πόσο μάλιστα αν θελήσει να το δώσει σε ένα -δύο χρόνια..!!
40000+ δίλιτρο και γρήγορη πώληση= πολύ κακός συνδυασμός..!!!
Δε φταίει καμμία Τογιότα γιαυτό, ίσα -ίσα αν δείτε άλλες μάρκες σε τι τιμές καταλήγει να πουληθεί αυτός ο συνδυασμός θα ΚΛΑΨΕΤΕ, αν και όταν πουληθεί...!!!
Τελευταίο, έναν αγοραστή που σκέφτεται, πάντα τον προβληματίζει μία αγορά ενός τόσο καινούργιου αυτοκινήτου, διότι πιθανόν να κρύβει κάποια παγίδα, άλλος ένας ανασταλτικός παράγοντας...!!!Σε όλες τις μάρκες όταν πουλάς κάτι δίλιτρο και άνω θα χάσεις πολλά περισσότερα χρήματα , είναι φυσιολογικό δεν θέλει μεγάλη ανάλυση
Κανένας δεν είπε ότι χάνει σε μεταπώληση επειδή είναι Toyota , χάνει γιατί είναι διλιτρο.
Ανεξαρτήτως μάρκας αυτό.
Δεν χρειάζονται σεντόνια για τοσο απλά πράγματα
Γιατί θεωρείτε τόσο κακό το να γράφει κάποιος την άποψη του..??!!
Εδώ μέσα έχω διαβάσει άπειρα κατεβατά με χαζομαρούλες, αυτές δεν ενοχλούν..??!!
Επίσης αν ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ, αυτός που το πούλησε ,έγραψε ότι δεν τη λες και καλή την πώληση του Τογιότα μετά από ένα χρόνο, ρίχνοντας την καθυστέρηση στο Τογιότα και όχι στο δίλιτρο που λες εσύ, όπως θα μπορούσε να αφορά και την τιμή αυτό..!!
Μία πώληση είναι συνάρτηση πάρα πολλών παραγόντων, δεν είναι απλά καλή ή κακή επειδή είναι Τογιότα.
Όμως όταν βλέπουμε ότι τα Τογιότα μεταπωλούνται σαν στραγάλια ως μεταχειρισμένα, ειδικά οι μικρομεσαίες κατηγορίες ,δεν γίνεται να βγάζουμε αιθαίρετα συμπεράσματα...!!!
Αν όμως διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά θα δεις ότι αναφέρω όλους τους λόγους που αργεί μία τέτοιου είδους πώληση, διάβασε λίγο ξανά, αντί να σε ενοχλεί αυτό που αποκαλείς σεντόνι...!!!
Το ξέρω ότι ζούμε σε εποχές που οι άνθρωποι εκφράζονται πλέον με κραυγές και συνθήματα, ο λόγος είναι δύσκολος ,βαρετός και απαιτεί και μόρφωση και κοινωνική που λείπει από κάποιους εδώ μέσα, αλλά και επιστημονική ,φτάσαμε στο σημείο να ζορίζονται για να διαβάσουν 10 σειρές και να εκνευρίζονται, αν δεν μιλήσεις με κραυγή, σύνθημα, ή με μαγκιά παραπανίσια.
Σόρρυ που σας το χαλάω, εφόσον δεν θέλεις αγνόησε με ,μην παραπονιέσαι για το ότι κουράστηκες για να με διαβάσεις, δεν είναι υποχρεωτικό, όπως εγώ αγνοώ κάποιους που εκφράζονται προσβλητικά χωρίς συστολή, θεωρώντας εαυτούς μάγκες...!!!
Εκείνοι που έχουν όντως το δικαίωμα να με παρατηρήσουν , είναι αυτοί που διευθύνουν αυτό το σάιτ και προς το παρόν δεν μου είπε κάποιος ότι ενοχλείται από αυτά που χαρακτηρίζετε ως σεντόνια..!!
Από την άλλη πλευρά βλέπεις ότι υπάρχουν και κάποιοι που διαβάζουν καλά και μετά μιλάνε.
Το καλύτερο από όλα θα ήταν να μπορούμε να γράφουμε την άποψη μας, χωρίς να προσβάλλουμε, πράγμα δύσκολο, ειδικά όταν υπάρχει η ανωνυμία και η εικονική δύναμη που μας παρέχει αυτή...!!!
Για να το καταλάβεις αυτό καλά, ένα απλό παράδειγμα,
είναι πολύ πιο σημαντικό το να μην πετάξεις ένα σκουπίδι από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου όταν σε βλέπουν όλοι, ή όταν είσαι μόνος σου σε μια ερημιά..???!!!
Είναι πολύ πιο σπουδαίο το να βρεις ένα πορτοφόλι γεμάτο στο δρόμο χωρίς να σε δει κανείς και να το παραδώσεις, ή αν το βρεις μέσα σε ένα χώρο που ελέγχεται από 30 κάμερες...???!!!
Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα, όπως έγραψες......Όσο μεγάλα σεντόνια και αν γράψεις το ότι κάτι που είναι δίλιτρο δεν έχει καλή μεταπώληση δεν αλλάζει είτε είναι Toyota είτε ότι θες . Δεν με ενοχλεί το σεντόνι σου πάντως, γράψε οσο μεγάλα θες, δημοκρατία έχουμε φίλε μου, αλιμονο. Άλλο ότι το σχολίασα αλλο το ότι με ενοχλεί, δεν είναι κακο.Τα Toyota είναι από τα καλύτερα στην μεταπώληση δεν διαφωνησα παντως ποτέ σε αυτό. Αλλά τα διλιτρα και πάνω ελάχιστοι τα θέλουν οπότε δεν έχουν ζήτηση για να έχουν καλή μεταπώληση. Τόσο απλό είναι . Αν θες γράψε και 80000 λέξεις να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις δεν με πολύνοιαζει. Και γω γράφω σεντόνια αν κρίνω κάτι σημαντικό όμως όχι για χαζομαρουλες που δεν θεωρώ ότι χρειάζεται
Διαβάζω και σεντόνια με ευχαρίστηση πάντως εάν λένε κάτι σημαντικό και όχι αμπελοφιλοσοφιες για το αν βρεις πορτοφόλι τι θα κάνεις όταν μιλάμε για μεταπώληση αυτοκινήτου
Έγραψα πάνω από 2 φορές ότι ένας σημαντικός παράγοντας που δυσκολεύει την πώληση ενός κκ. είναι και τα 2000 ΚΥΒΙΚΑ...!!!
Τα παραδείγματα σου τα παρέθεσα μήπως και καταλάβεις κάποια πράγματα, αλλά δυστυχώς το μόνο που είδες ήταν οι αμπελοφιλοσοφίες, οπότε ας το κλείσουμε το θέμα εδώ φιλικά, κρατώντας ο καθένας τις απόψεις του, με το δικαίωμα ελπίζω να μπορεί να τις καταθέτει χωρίς να τον προσβάλλουν.......Και σε αυτό συμφώνησα σε κάποια άλλα που γράφεις όχι .
Καταλαβαίνω περισσότερα από ότι νομίζεις.
Φιλικά γράφω πάντα έτσι και αλλιώς δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν ούτε έχω βάλει κανέναν block list.
Δεν νομίζω ότι σε πρόσβαλα ποτέ , ούτε έγραψα ποτέ ότι δεν μπορείς να γράφεις την γνώμη σου ελεύθερα . Και σεντόνια μπορείς να γράφεις για κάτι που θέλει 1 ή 2 προτάσεις κανονικά. Δικαίωμα σου είναι. Ότι θες μπορείς να γράψεις.
Φίλε, η χαλιναγώγηση ολόκληρων λαών, οφείλεται στον πειθαναγκασμό που έρχεται με τα παραδείγματα που σου παρέθεσα και τα χαρακτήρισες ως ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ...!!
Η λοιπόν δεν τα κατάλαβες, ή τα απαξιώνεις βλέποντας τα πολύ επιφανειακά..
Δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ο Γερμανός π.χ., ή ο Άγγλος στη χώρα του τρέμει τον νόμο και όταν έρχεται εδώ ξεσαλώνει και τα κάνει όλα λίμπα...??!!
Το ίδιο είναι να λειτουργείς σαν να σε βλέπουν όλοι, από το να φοβάσαι και να το κάνεις επειδή υπάρχει η τιμωρία..??!!
Είναι λοιπόν ο Άγγλος π.χ. καλύτερος πολίτης επειδή του παρακολουθούν και την κωλοτρυπ..........όλο το εικοσιτετράωρο, ή ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να είναι από φόβο..??!!
Σκέφθηκες ποτέ ποια είναι τα αποτελέσματα όλων αυτών..??!!
Κάποια στιγμή βρισκόμουν ψηλά στη Βρέμη, Βορράς με νοοτροπία φουλ Βορειοευρωπαική , δεν είναι Βαυαρία για παράδειγμα ,ένας δρόμος άδειος για μισό χλμ., το φανάρι πράσινο για τα αυτοκίνητα και δεν φαινόταν τίποτε μακριά..!!
15 Γερμανοί στο πεζοδρόμιο περίμεναν να ανάψει για τους πεζούς.
Εγώ γελώντας και κοροιδεύοντας πέρασα, μάντεψε τι έγινε...!!
Πέρασαν πίσω μου με τη μία όλοι γελώντας κι αυτοί...!!!
Βγάλε συμπεράσματα.
Πριν χρόνια βρισκόμουν κάπου στην Πελοπόννησο σε ένα λιμανάκι και ήρθε ένα γκρουπ, Ολλανδοί Βέλγοι από εκεί πάνω, να τους πάει βόλτα μία βάρκα που χωρούσε 15-20 άτομα.
Άρχισαν να μπαίνουν με σειρά και τάξη ένας ένας, όμως πήγαινε και καθόταν ο ένας κολλητά με τον άλλον δίπλα δίπλα...!!!
Σε μια στιγμή ακούω τον βαρκάρη να φωνάζει, ε πάτε και κανένας από την άλλη μεριά, κόντεψε να μπατάρει η βάρκα, από την πολλή πειθαρχία, κανένας δε σκέφθηκε ότι έπρεπε να κάτσει από απέναντι για να ισορροπήσουν, έπρεπε να γεμίσουν τη μία πλευρά και μετά να κάτσουν απέναντι...!!!
Ελπίζω και πιστεύω ότι οι διαχειριστές του σάιτ, θα ανεχθούν αυτή την εκτός θέματος παρέμβαση μου, όπως ανέχθηκαν τα μπινελίκια, τις προσβολές και τους χαρακτηρισμούς που γράφηκαν σε βάρος μου, επειδή τόλμησα και είχα άποψη ..!!!Δεν ξέρω γιατί θέλεις να μου κάνεις μαθήματα. Κάτι ψιλοξερω και σκαμπαζω . Έχω γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο και έχω δει πολλά λόγω της δουλειάς μου. Γράψε ότι θες αλλά αυτά που γράφεις είναι αμπελοφιλοσοφιες για μένα. Δεν θα έγραφα τέτοια σε ένα νήμα για το Toyota cross. Αν ήθελα να μιλήσω σε κάποιον για τέτοια θέματα μόνο από κοντά θα μπορούσα να του εξηγήσω τι έχω δει και τι έχω ζήσει για το mentality και την ψυχοσύνθεση του κάθε λαού. Να κάτσω να σας γράψω δεν θα με πάρει στα σοβαρά κανένας γι'αυτό το λέω αμπελοφιλοσοφιες είτε τα γράφεις εσύ είτε τα έγραφα εγώ
Ούτε γιατί τα έγραψα κατάλαβες , το κουράσαμε.
Τώρα το τι έχω διαβάσει στο σάιτ του corolla cross, άστο αυτό σε πείραξε και το χαρακτήρισες...!!!
Από τις 600 σελίδες, μέτρα πόσες είναι αμπελοβλακείες και τα ξαναλέμε...!!!
Σε ενόχλησε όμως ο δικός μου λόγος, παρήγορο αυτό για μένα..!!
Νάσαι καλά να συνεχίσεις τα ταξίδια, μας κάνουν σοφότερους...!!!
Ειδικά όταν τα κάνουμε λόγω δουλειάς και όχι σαν τουρίστες.....Δεν με ενοχλει τιποτα φίλε μου στο εχω γραψει 500 φορες, να δω στις ποσες θα το καταλάβεις. Δεν σε ξερω, δεν με πειραζει να γραφεις οτι θες , δεν με ενοχλει τιποτα από οσα γραφεις, δεν σε εχω προσβαλει ποτε. Δεν καταλαβαινω ειλικρινα γιατι δεν μπορεις να το εμπεδωσεις αυτό. Σε κάποια που εχεις γραψει συμφωνω, σε κάποια διαφωνω. Τοσο απλα, ομορφα και ωραία.
ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΘΕΣ. Θα σχολιαζω και θα γραφω τι νομιζω και γω αντιστοιχα. Win win . Αν κάτι μου φαινεται αμπελοφιλοσοφία θα το γραψω ετσι οπως μου φαινεται, σαρεσει δεν σαρεσει ειναι η αποψη μου. ΤΕΛΟΣ
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
)
Εγώ πάντως δεν κατάλαβα το σκεπτικό του @cirus... αν μπορεί θα ήθελα να το επεξηγήσει καλύτερα
Ψάξτο στο google
-
@supergeorge said in Toyota Corolla Cross:
Έχει κάποιος εμπειρία από από κάποια αντιπροσωπεία στη βόρειο Ελλάδα πλην Θεσσαλονίκης; Τείνω προς Viokar στο Κιλκίς, διαβάζω και καλά σχόλια στο maps, αλλά δεν ξέρω κάποιον προσωπικά που να πήρε από εκεί.
Λογικά αύριο θα το κλείσω, τελικές επιλογές ήταν αυτό και το model 3, αλλά αποφασίσαμε να μην πάμε σε ηλεκτρικό.
Μη δίνεις και μεγάλη σημασία στα σχόλια, κάποια θα μπορούσαν να είναι από ανταγωνιστές να θάβουν, ή κάποια άλλα από συγγενείς και να υμνούν...!!!
Από αυτά που έχω πάθει, όπου και να πας να είσαι προετοιμασμένος να τους υποδείξεις αυτά που θέλεις εσύ και όχι αυτά που προτείνουν αυτοί...!!!
Εννοείται στα πλαίσια του εφικτού, όχι και να υποδείξεις τι να κάνουν και τι όχι, πάντα με βάση το μάνουαλ..!!
Π.χ. αν δεν θέλεις υγρά στους υαλοκαθαριστήρες μην πληρώσεις τζάμπα, όσο λίγα και να είναι τα χρήματα, αν θέλεις λάδια 0-16 που έγινε ολόκληρο θέμα εδώ μέσα, ζήτα από πριν ένα πεντόλιτρο που είναι πολύ φθηνότερο και πες τους το ...!!
Και προπαντός να είσαι πάνω από το κεφάλι τους ΔΥΣΤΥΧΩΣ, διότι μόνο έτσι θα γίνει το καλύτερο για το αυτοκίνητο σου, πίστεψε με.
Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο την Τογιότα, αλλά όλες τις αντιπροσωπείες, εκεί επιτόπου να σε νοιώθουν...!!!
Και θύμισε τους αν ξεχάσουν την κάρτα καυσαερίων, γιατί πρέπει να τη βγάλουμε παρά το υβριδικό, εδώ γελάμε, το πρόστιμο είναι 200 ευρώ...!!!
Είμαι παθών, γιαυτό σου τα γράφω όλα αυτά.
Εκτός αν είσαι ματσό , άπλας και το δείχνεις, μοιράζεις χρήμα και δεν ασχολείσαι με μπανάλ πράγματα...!!!
Δες καλά το μάνουαλ πριν πας για σέρβις, θα σε βοηθήσει πολύ, κατέβασε και το μέιλ που αναφέρεται στο σέρβις και δες τις εργασίες και τις τιμές...!!!
Toyota Corolla Cross